"Bošnjački vojnici me nisu tukli u Srebrenici"
-
Sarajevska Princeza
Bosniaque, excellent topic. 
-
tataratira
uh, baš si se osilio, još uključi caps paEngram::X wrote:dobri moji bosnjani...
sa srbima se ne vodi dijalog
samo sila moze biti argument
tipaj ko prava kabadahija
retorika ti je primitivna i ista ko i kod ovih srpskih vojskovođa
samo su oni mnogo uspješniji od tebe i takvih kao ti pa im se valjda to i zamjera....
kad bude pun mjesec ti fino pred kuću pa cvili iz sve snage....
-
tataratira
nešto kao Firerova "konačna rješenja" ?botulin wrote:dobri moj
dijalog sam apsolvirao 1992-95.
sada vjerujem u prakticna rjesenja
-
tataratira
Radić (53), koji je bio zarobljen od 24. septembra do 16. oktobra 1992. godine, posvjedočio je da su Orićevi potčinjeni neprestano teško prebijali gvozdenim šipkama i drvenim motkama i na druge načine fizički maltretirali i ponižavali njega i ostale pritvorene Srbe.
Orić je optužen za smrt sedam Srba pritvorenih u policijskoj stanici u Srebrenici, te uništavanje i pljačkanje najmanje 13 srpskih sela u okolini.
Svjedok je ispričao da je 25. septembra 1992. godine bio očevidac kada je izvjesni Kemo, najbliži Orićev saradnik, na smrt pretukao zarobljenika Dragutina Kukića.
"Par dana kasnije, došao je Orić i pitao nas da li nas neko tuče. Rekao sam da nas niko ne tuče, zato što sam se plašio i da je Kukić umro od srčanog udara", rekao je Radić.
On je opisao kako mu je Kemo zarđalim kliještima na silu iščupao zdrave zube, a zatim mu se pomokrio u usta i primorao ga da proguta mokraću.
Svjedok je precizirao da je Orića u pritvoru vidio tri puta, posljednji put 15. oktobra 1992. kada je ispitivao petoricu pritvorenih Srba i tukao jednog od njih. Po riječima Radića, srpski zarobljenici su sutradan razmijenjeni za traktor pun tijela ubijenih muslimana.
Tužilac Patriša Selers u sudnici je prikazala snimak, načinjen neposredno po oslobađanju, razgovora sa pritvorenim Srbima na kojima su vidljive povrede i tragovi zlostavljanja. Svjedok je rekao i da su ga 24. septembra 1992. muslimanske snage zarobile u borbi, nakon što mu je nestalo municije. (Beta)
http://www.nezavisne.com/dnevne/drustvo ... 005-01.php
Orić je optužen za smrt sedam Srba pritvorenih u policijskoj stanici u Srebrenici, te uništavanje i pljačkanje najmanje 13 srpskih sela u okolini.
Svjedok je ispričao da je 25. septembra 1992. godine bio očevidac kada je izvjesni Kemo, najbliži Orićev saradnik, na smrt pretukao zarobljenika Dragutina Kukića.
"Par dana kasnije, došao je Orić i pitao nas da li nas neko tuče. Rekao sam da nas niko ne tuče, zato što sam se plašio i da je Kukić umro od srčanog udara", rekao je Radić.
On je opisao kako mu je Kemo zarđalim kliještima na silu iščupao zdrave zube, a zatim mu se pomokrio u usta i primorao ga da proguta mokraću.
Svjedok je precizirao da je Orića u pritvoru vidio tri puta, posljednji put 15. oktobra 1992. kada je ispitivao petoricu pritvorenih Srba i tukao jednog od njih. Po riječima Radića, srpski zarobljenici su sutradan razmijenjeni za traktor pun tijela ubijenih muslimana.
Tužilac Patriša Selers u sudnici je prikazala snimak, načinjen neposredno po oslobađanju, razgovora sa pritvorenim Srbima na kojima su vidljive povrede i tragovi zlostavljanja. Svjedok je rekao i da su ga 24. septembra 1992. muslimanske snage zarobile u borbi, nakon što mu je nestalo municije. (Beta)
http://www.nezavisne.com/dnevne/drustvo ... 005-01.php
-
nevidljivi
a da mu nije nestalo municije,ne bi junaka zarobili?

-
nevidljivi
pouka
municiju,sto rece cica Draza,treba stedeti
municiju,sto rece cica Draza,treba stedeti
-
verbal
slusaj konjino,beharrr wrote:Pa hajvanu jedan sta bih ja trebao da uradim kojem ste pobili svu porodicu.verbal wrote:nema tu nista ZA RAZUMJETI, niti cu ja kada moci razumjeti da se neki hajvan izivljava na slabijem od sebe. Ali ko zna, mozda je do mene.macchia_velija wrote:to tvoje sad haman nauka
...
Sta treba radi i sta se uradi to su dvije veoma razlicite stvari.
Cinjenica je da su ljudi slabi i kazem da je za razumjeti...
naravno da se takva djela trebaju adekvatno sankcionirati.
Problem je u tome sto ljudi nisu racionalni i ne odlucuju razumno.
Da je tako niko ne bi pusi duhan, pio alkohol..
Oni odlucuju po osjecaju/srcem ...
Idu mi na zivce oni koji pokusavaju opravdati kukavicko i necovjecno ponasanje. Sta treba da uradi sin te zene kada sazna da je Sabahudin izbio zube njegovoj majci? Treba li da zakolje prvog bespomocnog muslimana na kojeg naidje? Da li bi i za to imao razumjevanja, velijo?
Otac
Majka
Dva brata
Dvije seste
Dva zeta
Dva bratica oba po 15-st godina
Sestrisna koja je imala samo SEDAM-SEDAM godina.
Jesu li vredniji zubi jedne vlahinje od jedanaest zivota.
Jesu li vredniji zubi jedne vlahinje od zivota jenog djeteta koje je imalo samo SEDAM-SEDAM godina i koja je prvo silovana pa onda ubjena na nacin kojim se zivotinje ubijaju.
Mozda neces ni ovo razumjeti kao sto ne razumijes ni mnogo toga.
Mlim te i takve kao sto si ti objasni generacijama koje dolaze da je bio jedan gospodin, koji se zvao VILI BRANT..............
niti sam koga ubio, niti na bilo koji nacin pripadam onima koji su ti ubili familiju. zao mi je svakog nastradalog, i zapamti za sva vremena, da niciji zivot, ni zub nije vrijedniji od zivota ili zuba nekog drugog, ali znaj da nije ni manje vrijedan. i sám sam premlacivan, zatvaran i na kraju protjeran, ali to ne znaci, da danas u svakom Srbinu vidim neprijatelja, a jos manje znaci da u svakom muslimanu vidim prijatelja. Uostalom, sta su ljudi po vjeri i nacionalnosti, to me ni ne interesuje, jer to meni ne znaci ni koliko lanjski snijeg.