Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by PipiDugaDevetka »

Kada mogu Inat crkve(Fatina, kod Budaka), onda može i BKC-Srebrenica.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Image
Alfons Kauders

#3 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by Alfons Kauders »

Hakija Meholjic je degenerik, a cinjenica da ga SDP nije davnih dana odjebo pokazuje da lideri stranke nisu nista manji idioti.
PipiDugaDevetka

#4 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Srpske reakcije na gradnju Bošnjačkog centra u Srebrenici: ‘Ovo je provokacija srpskog naroda’
Pregledano 1.450 puta | 26. Juli 2013

BiH – Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović iznenađen je saznanjem da je večeras u ovom gradiću položen kamen temeljac za izgradnju bošnjačkog kulturnog centra, navodeći da mu to nije bilo poznato, da lokacija nije predviđena za izgradnju objekta te namjene i da nema dozvolu za izgradnju.

- Očigledno se to radilo iza leđa. To je siledžijstvo. Neki bošnjački predstavnici i lideri po svaku cijenu žele da nametnu svoju dominaciju u Srebrenici i BiH. To je za osudu i nedopustivo je takvo ponašanje visokih vjerskih službenika, ocijenio je Pavlović.

On je pojavljivanje glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića u Srebrenici ocijenio kao provokaciju srpskog naroda, politikanstvo i izazivanje međunacionalnih tenzija u ovoj sredini, veoma osjetljivoj na takve izazove zbog teške i tragične bliske prošlosti i sudske nepravde prema srpskom narodu u postratnom periodu.

Kamen temeljac postavljen je u centru ove opštine, gdje je ranije predviđena i prije rata započeta izgradnja zanatskog centra, a nalazi se neposredno ispod zidina koje omeđavaju portu pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice u ovom mjestu.

Predsjednik srebreničkog SDP-a i odbornik u lokalnom parlamentu Hakija Meholjić osudio je ovaj, kako je istakao, nelegalni čin i ocijenio ga sramotnim.

On je rekao da Cerić i Zukorlić na ovaj način nanose štetu i izazivaju neprilike povratnicima muslimanima koji ovdje žive i koje niko nije pitao da li im nešto takvo treba.

- Oni na ovaj način izazivaju narušavanje komšijskih i međunacionalnih odnosa, nepotrebno provociraju srpski narod i žzabijaju nož u leđaž Bošnjacima koji su se vratili u ovu sredinu, ocijenio je Meholjić.

Prema njegovom mišljenju, ovdje se ne radi o iskrenoj namjeri vjerskih službenika, nego o politizaciji vjere i vjerskih sloboda, koje će dovesti do izazivanja vjerske netolerancije u ovom mjestu.

Kamen temeljac postavljen je u centru ove opštine, gdje je ranije predviđena i prije rata započeta izgradnja zanatskog centra, a nalazi se neposredno ispod zidina koje omeđavaju portu pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice u ovom mjestu.

(Glas srpske)
sinuhe

#5 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by sinuhe »

BKC je nesto neodredjeno. Da su otvorili skolu za bosnjacku djecu jos i nekako, ovako slabo. Do skoro se skola u Srebrenici zvala po Njegosu.
Basvod

#6 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by Basvod »

Na stranu emocije, gradnja objekta bez dozvole je krivicno djelo.
Ako se ovo realizuje... po zakonu, izvodjac, investitor, nadzorni organ su duzni platiti kaznu a objekt mora biti srusen.
slazemse_neslazemse

#7 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by slazemse_neslazemse »

Basvod wrote:Na stranu emocije, gradnja objekta bez dozvole je krivicno djelo.
Ako se ovo realizuje... po zakonu, izvodjac, investitor, nadzorni organ su duzni platiti kaznu a objekt mora biti srusen.
dobar vic... :D nego, jel samo da zapalite ili da idete na sigurno i postavite eksploziv kao pod svaku džamiju u Četnitetu, ipak sigurno je sigurno ...
PipiDugaDevetka

#8 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

sinuhe wrote:BKC je nesto neodredjeno. Da su otvorili skolu za bosnjacku djecu jos i nekako, ovako slabo. Do skoro se skola u Srebrenici zvala po Njegosu.
I djeca su za slavu Svetog Save morala pisti radove u čast i slavu ovog sveca čiji je otac ''proćerivao'' (uz genocid) sve heretike:
Image
Nebitan32

#9 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by Nebitan32 »

Alfons Kauders wrote:Hakija Meholjic je degenerik, a cinjenica da ga SDP nije davnih dana odjebo pokazuje da lideri stranke nisu nista manji idioti.
Vec sam pisao na drugim temema. SDP-u su jugosloveni(citaj nedovrseni srbi). Definitivno najgora moguca opcija jer im taj beogradski mentalni uteg ne da da idu naprijed vec ih konstantno vuce ka proslosti. Tako ce biti i u narednih 20-30 godina dok prirodni proces ne odradi svoje.

Ali vratimo se samoj temi. Izvrstan projekat. Cestitam organizatorima.

http://www.prosvjetitelj-muallim.org/ak ... enici.html

Sto se tice srpskog divljanja. Nista cudno. Oni bi da je jos uvjek kao u proslim rezimima. Kao u SFRJ npr gdje su Bosnjaci bili dobri samo da se spuste u jamu(rudnike). Da rade i sute i tu tamo da citaju u knigama o istragi potpurica. Vrijeme sputavanja je davno zavrseno!
sinuhe

#10 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by sinuhe »

Ko finansira taj Prosvjetitelj, odakle im osoblje, ko placa plate? Mutno, neodredjeno. Hrvati danas najnormalnije u vecim gradovima imaju KSC gdje im se djeca srecu sa vecinskim narodom u sigurnim i kontrolisanim uslovima. Ako imaju problema imaju se kome obratiti. Srbi su u Petrovcu, Drvaru vecina pa im je i u skolama lijepa atmosfera. A vidi Bosnjaka....U Srebrenici se do proljeca ove godine skola zvala po Njegosu pa kad je tako u Srebrenici kako je tek u Foci.
kamen spoticanja

#11 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by kamen spoticanja »

Cuj da se srusi...jel ko sto se srusila crkva u fatinoj avliji?
elma89_

#12 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by elma89_ »

Bolje bi bilo da nam turci naprave skolu koledz po uzoru na one u sa,tuzli,bihacu i zenici....tu bi se bosnjacka djeca okupljala
elma89_

#13 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by elma89_ »

kamen spoticanja wrote:
Cuj da se srusi...jel ko sto se srusila crkva u fatinoj avliji?
Vala bas
MuaDib

#14 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by MuaDib »

Na stranu šta Srbi misle o tome.
Ali dati ex-reisu Ceriću i Zkorliću da polažu kamen temeljac, jednom koji je Srebrenicu i njenu tragediju koristio za ličnu promociju, a drugog koji je prošle godine na dženazi 11. jula, pokazao vrhunsko nepoštovanje prema žrtvama, je krajnje licimjerje i bezobrazluk.
elma89_

#15 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by elma89_ »

MuaDib wrote:Na stranu šta Srbi misle o tome.
Ali dati ex-reisu Ceriću i Zkorliću da polažu kamen temeljac, jednom koji je Srebrenicu i njenu tragediju koristio za ličnu promociju, a drugog koji je prošle godine na dženazi 11. jula, pokazao vrhunsko nepoštovanje prema žrtvama, je krajnje licimjerje i bezobrazluk.
Niti si bosnjak niti srebrenicanin,Nikoga ne zanima
kamen spoticanja

#16 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

MuaDib wrote:Na stranu šta Srbi misle o tome.
Hakija meholjicu jes to ti?
MuaDib

#17 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by MuaDib »

Možete se vi šprdati koliko hoćete, ali ja imam pravo reči svoje mišljenje, kao što i vi imate to pravo.
Otiđite u Srebrenicu, pa pitajte i vidite kako povratnici žive, i šta o pomenutim misle.
A nemojte iz sigurnosti Sarajeva, palamuditi.
elma89_

#18 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by elma89_ »

Imam rodbinu tamo.poenta? I svakako da je ovo super sto se otvara.dusmani neka crknu
_mufljuz_

#19 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by _mufljuz_ »

ne znam da je ikad bosnjacki narod bio nekulturniji a vise slobode imao i kulturnih centara.....

mislim BMwftija i Reisarmani.... tuga i jad ko predstavlja bosnjacki narod....
elma89_ wrote:Imam rodbinu tamo.poenta? I svakako da je ovo super sto se otvara.dusmani neka crknu
zbog takve poente nek crknu anam oni - (iako im i ja zelim isto) - i propadamo kao narod - nemamo politickog identiteta - sami klosari i zadnja papazjanija nas vode - kulturnog i intelektualnog identiteta - i oni ogrezli u profiterstvu ala Silajdzic, Ganic i slicni.... i kad sve to +/- = da smo cerga - a svi znamo da se cergu suta kako ko hoce i ko god hoce.....

pogresno postavljamo stvari na mjesto sto se moze vidjeti i na forumu....
MuaDib wrote:Možete se vi šprdati koliko hoćete, ali ja imam pravo reči svoje mišljenje, kao što i vi imate to pravo.
Otiđite u Srebrenicu, pa pitajte i vidite kako povratnici žive, i šta o pomenutim misle.
Bravo Mujaga - ovo je glavna dijagnoza kompletnog stanja bosnjackog naroda - bosna od kozje cuprije do ilidze.... a ostale i ostalo ko jebe....
Last edited by _mufljuz_ on 27/07/2013 13:59, edited 1 time in total.
relativno84

#20 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by relativno84 »

Lokalitet zanatskog centra svakako pripada bosnjacima jer su ga kupili jos prije rata i svako je svoj dio zavrsavao ali rat prekide sve a to sto bi sad srbi da i to sravne kao onaj dio u sredini to je drugo. Zasto se ne bune kad su srusili ostale objekte koji su u privatnom vlasnistvu i sad jos tu naplacuju parking mislim klasicna suplja.
I taj novi objekat nece nikome donijeti stetu samo korist ali vazno je se ispolitizirati standardno.
MUNAFIK

#21 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by MUNAFIK »

_mufljuz_ wrote:ne znam da je ikad bosnjacki narod bio nekulturniji a vise slobode imao i kulturnih centara.....

A kako je to bosnjacki narod nekulturan? i Gdje su ti centri bosnjackog naroda? Koliko ih to ima?

Sta pricas gluposti, mislis da je doboljno izvaliti tako neku suplju da ti neko vjeruje, hajde nabroj nam taj VELIKI broj bosnjackih centara u BiH?
_mufljuz_

#22 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by _mufljuz_ »

MUNAFIK wrote:
_mufljuz_ wrote:ne znam da je ikad bosnjacki narod bio nekulturniji a vise slobode imao i kulturnih centara.....

A kako je to bosnjacki narod nekulturan? i Gdje su ti centri bosnjackog naroda? Koliko ih to ima?

Sta pricas gluposti, mislis da je doboljno izvaliti tako neku suplju da ti neko vjeruje, hajde nabroj nam taj VELIKI broj bosnjackih centara u BiH?
puno je bolje reci protuargument nego prdoklacit bezveze - imas bosnjacki kulturni institut koji je imao sve i kes i mogucnosti i lokaciju - kojeg je opuhalo vajno birano vodjstvo bosnjacke provinijencije za milione eura a vakufe pohapalo ..... odmah do Katedrale a o Preporodima i ostalim KUD-ovima da ne pricam....

hajde mi se jos malo naseri u usta.... mnogo si jak.

a kulturu bosnjackog naroda dozivis prosvjecenje za ramazan + bajramske megapartije u kojima se skrse hektolitri OH-a uz slagvort Ceca Meca Seka Aca Maca.....

mojne srat molim te - hajd sto je neukusno ali je neprobavljivoa

al evo da ti ja kazem sta je kultura - kultura je moj druze preserativni kad odes u sumu da se prosetas na rubu malog gradica, pa vidis neke intimne natpise za malu oslavu, pa udjes unutra pa ti uljudno kazu kako je zatvoren parti ali ipak se moze uci iako i nisi platio kartu, pa fino vidis stejdz pa fino vidis klince od 9-13g kako gude na violinama, frulama i kojecemu i pripremaju svoju izvedbu, pa fino prosetas pa cujes zenski sopran i muski tenor na daskama u sumi kako izvode probu za vecernju opernu predstavu pa smocis noge u potocicu pa sjednes na stolicu i slusas to sve i divis se kako se to sve organizovalo kako to sve zapravo skromno izgleda a puno duha i ozracja ne zato sto je to njemacka nego zato sto bi rado vidio na tim daskama i hasanaginicu kako je izvode djeca ili odrasli u sumi na daskama a onda se zasvira orkestralno sevdah i zaplese bosansko kolo pa cujes neku jaku ilahiju - e to je kultura jarane - sve ostalo je nakarada....
Havatar

#23 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by Havatar »

elma89_ wrote:Imam rodbinu tamo.poenta? I svakako da je ovo super sto se otvara.dusmani neka crknu
:thumbup:
kamen spoticanja

#24 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

MuaDib wrote:Možete se vi šprdati koliko hoćete, ali ja imam pravo reči svoje mišljenje, kao što i vi imate to pravo.
Ima i Hakija meholjic pravo na svoje misljenje...i nekako se poklapa s tvojim
udrch

#25 Re: Bošnjački kulturni centar - Srebrenica

Post by udrch »

relativno84 wrote:Lokalitet zanatskog centra svakako pripada bosnjacima jer su ga kupili jos prije rata i svako je svoj dio zavrsavao ali rat prekide sve a to sto bi sad srbi da i to sravne kao onaj dio u sredini to je drugo. Zasto se ne bune kad su srusili ostale objekte koji su u privatnom vlasnistvu i sad jos tu naplacuju parking mislim klasicna suplja.
I taj novi objekat nece nikome donijeti stetu samo korist ali vazno je se ispolitizirati standardno.
isti ovakav objekat, ma doslovno skoro preslikan ima u Zvorniku, preko puta opštine i MUP-a, i to koliko znam opština dala zemljište kao kompenzaciju za srušenu džamiju u Zamlazju..mislim da je opština i donira nešto para za tu svrhu..

uostalom, Srebrenica je skoro u potpunosti bošnjački grad bio i prije rata i ostao i danas..
ne znam šta to ima kome smetati..i ne razumijem kako se oni koji su porušili sve džamije u gradu imaju šta buniti..posebno, jer mi njihovu crkvu nismo srušili..
Post Reply