Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Platformas

#576 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Platformas »

Neće bit Bošnjački glas već Bosanski. Čovjek djeluje najnormalnije od svih, doduše možda je više do tog što mu je konkurencija loša, mahom kriminalci, podvojene ličnosti, ublehe...
Gledam ih u totalu sve i glasam za kojeg smatram da je najbolji.

Image
http://www.martinraguz.com/
https://www.facebook.com/martin.raguz
Mister Yes

#577 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Mister Yes »

Novak20 wrote: Hvala bogu pa ne mrzim i ne prezirem nikoga.
Naravno da mrziš i prezireš nekoga. Samo duhovni ljudi koji se uzdignu iznad materijalnog svijeta mogu da se uzdignu i iznad tih afekata. Ali takvi se bave meditiranjem i sigurno nisu na forumu. Čim koristiš forum i uopšte komunikaciju sa drugim ljudima znači da nisi iznad materijalnog a samim tim si podložan afektima. Ali eto, lijepo je što misliš da ne mrziš i ne prezireš nikoga. Naravno nisi u pravu ali je ipak lijepo čuti ;)
Novak20 wrote: Ne razumijem kakva je to logika bošnjačko/bosanskog ljevičara da prezire desničarske kandidate iz svog naroda pa glasa za desničarske kandidate Hrvatskog naroda.
Manje inteligentni neće razumjeti poređenje ali evo za one inteligentnije. To je ista ona logika zbog koje vehabija baca bombu na muslimane u Bugojnu a ne na neke kršćane negdje u RS-u. Radi se naravno o osjećaju ugroženosti sistema vrijednosti koji je uvijek veći ako su oni čijeg se uticaja bojiš u većoj mogućnosti da utiču na tebe i tvoju okolinu.
Novak20 wrote: Ja lično živim multietičnost, gledam prema Zapadu pa mi nije jasno što nas Zlatko posra udružujući se sa SDA. Desničarskom strankom nagetom prema istoku.
Zlatko nije imao izbora. Nije mogao HDZ-u popustiti i prihvatiti da HDZ ima pravo na sva hrvatska mjesta u vladi Federacije. Da je to popustio i zvanično bi označio SDP kao isključivo bošnjačku stranku. A ako HDZ nije u vlasti onda je SDP morao ići sa SDA jer drugačije nije mogao imati dovoljno ruku u parlamentu. Čista matematika.
Novak20

#578 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

Mister Yes wrote:
Novak20 wrote: Hvala bogu pa ne mrzim i ne prezirem nikoga.[

Naravno da mrziš i prezireš nekoga. Samo duhovni ljudi koji se uzdignu iznad materijalnog svijeta mogu da se uzdignu i iznad tih afekata. Ali takvi se bave meditiranjem i sigurno nisu na forumu. Čim koristiš forum i uopšte komunikaciju sa drugim ljudima znači da nisi iznad materijalnog a samim tim si podložan afektima. Ali eto, lijepo je što misliš da ne mrziš i ne prezireš nikoga. Naravno nisi u pravu ali je ipak lijepo čuti ;)
Ovo više govori o tebi nego o meni. Da ti ne odgovaram. Opusti se i poslušaj Azrinu-Štulićevu pjesmu "Daleko od istine"
Mister Yes wrote:
Novak20 wrote: Ne razumijem kakva je to logika bošnjačko/bosanskog ljevičara da prezire desničarske kandidate iz svog naroda pa glasa za desničarske kandidate Hrvatskog naroda.
Manje inteligentni neće razumjeti poređenje ali evo za one inteligentnije. To je ista ona logika zbog koje vehabija baca bombu na muslimane u Bugojnu a ne na neke kršćane negdje u RS-u. Radi se naravno o osjećaju ugroženosti sistema vrijednosti koji je uvijek veći ako su oni čijeg se uticaja bojiš u većoj mogućnosti da utiču na tebe i tvoju okolinu.
Interesantno i jadno pozivanje na inteligenciju. Poput onog Zlatkovog da je i službeno dva puta pametniji da Bakira I. :lol: Ubrzo ćemo to da provjerimo.
Stavi se na trenutak u položaj Hrvata pa vidi ko se koga više boji i ko na koga može više da utiče. Na moju okolinu godinama utiču SDA i SDP i to negativno. Sve su pokrali, uništili i obezvrijedili. Večina naroda živi na kapaljku a ja se bojim da li ću sutra imati penziju ili da ću sa kesicom odavde. Ne bojim se Bošnjaka, bojim se dokazano nesposobne i korumpirane vlasti koja neće da uspostavi pravnu državu - kakvog takvog garanta prava, pravde i napretka.
Mister Yes wrote:
Novak20 wrote: Ja lično živim multietičnost, gledam prema Zapadu pa mi nije jasno što nas Zlatko posra udružujući se sa SDA. Desničarskom strankom nagetom prema istoku.
Zlatko nije imao izbora. Nije mogao HDZ-u popustiti i prihvatiti da HDZ ima pravo na sva hrvatska mjesta u vladi Federacije. Da je to popustio i zvanično bi označio SDP kao isključivo bošnjačku stranku. A ako HDZ nije u vlasti onda je SDP morao ići sa SDA jer drugačije nije mogao imati dovoljno ruku u parlamentu. Čista matematika.
Zlatko je imao izbor. Mogao je koalirati sa drugim strankama i ostati u opoziciji samo na federalnom nivou. Izabrao je da spašava SDA koja naprimjer nije gadljiva prema HDZ.
E sad će se SDP-i sve staviti na račun i podvuči crta. Da li Raguževa ili Bakirova i Čovićeva vidjećemo.
reis1

#579 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Platformas wrote:Neće bit Bošnjački glas već Bosanski. Čovjek djeluje najnormalnije od svih, doduše možda je više do tog što mu je konkurencija loša, mahom kriminalci, podvojene ličnosti, ublehe...
Gledam ih u totalu sve i glasam za kojeg smatram da je najbolji.

Image
http://www.martinraguz.com/
https://www.facebook.com/martin.raguz

Poltroni "stozerne" kriminalne stranke HDZ BiH cupaju kosu kad vide ovo gore.

Tamam kad su kontali ponovo se uhljebit, HDZ 1990 ih shebaje. :oops:
bogumila

#580 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by bogumila »

hrvati trebaju sami sebi da biraju pa jel moguce nakon 8 godina zayebavanja da cemo im opet isto uradit ????? zamislite da vi zivite u srbiji i mozete izabrat cedu jovanovica jer vam njegova politika ko manjini odgovara, ali vam srbi nedaju samo zato sto su vecina ??

covic je krimos i treba da leti, ali ga skinut moraju hrvati a ne mi. stavise, mi ga i drzimo na vlasti jer ovim nametanjem vecine samo mu betoniramo pricu, ugrozen vaki naki i onda nikog nije briga za kriminal... ne mogu da vjerujem da to ljudi ne kontaju... sto je jos gore, isti ti ljudi itekako to kontaju kad je rijec o sda i snsd, to vam je jasno da dok god pominju "opstanak naroda" nikad nece kriminal doc na red.. koji ste vi klocevi...
reis1

#581 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

bogumila wrote:hrvati trebaju sami sebi da biraju pa jel moguce nakon 8 godina zayebavanja da cemo im opet isto uradit ????? zamislite da vi zivite u srbiji i mozete izabrat cedu jovanovica jer vam njegova politika ko manjini odgovara, ali vam srbi nedaju samo zato sto su vecina ??

covic je krimos i treba da leti, ali ga skinut moraju hrvati a ne mi. stavise, mi ga i drzimo na vlasti jer ovim nametanjem vecine samo mu betoniramo pricu, ugrozen vaki naki i onda nikog nije briga za kriminal... ne mogu da vjerujem da to ljudi ne kontaju... sto je jos gore, isti ti ljudi itekako to kontaju kad je rijec o sda i snsd, to vam je jasno da dok god pominju "opstanak naroda" nikad nece kriminal doc na red.. koji ste vi klocevi...

Ma moze Covic i HDZ BiH laprdat o ugrozenosti dok se boje ne rastope, ali nikada vise nece biti u vlasti, dok i oni ne pocnu pribavljati i hrvatske i bosnjacke glasove.

HDZ-ovi postaju multi-kulti stranke, i to je najveci pozitivni fenomen u posljednjih 25 godina! :oops:
frenkoza

#582 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by frenkoza »

bogumila wrote:hrvati trebaju sami sebi da biraju pa jel moguce nakon 8 godina zayebavanja da cemo im opet isto uradit ????? zamislite da vi zivite u srbiji i mozete izabrat cedu jovanovica jer vam njegova politika ko manjini odgovara, ali vam srbi nedaju samo zato sto su vecina ??

citam ovo sve i kontam dali si luda ili se pravis tako..
hrvati u BIH kao i srbi u BIH nikad nece glasati protiv svog nacionalnog interesa.. hrvat nikad nece glasati protiv ustaske ideje niti srbin protiv srpstva ili cetnicke ideje..
ti ako mislis da ce hrvati u BIH preko noci reci ma necemo glasati za covica jer je covjek koji hoce da formira HB, pa cak i odcjepi se od BiH i propoji HR onda si u velikoj zabludi..
naravno da cu glasati za Raguza, i tako ce svi clanovi moje porodice ... jer volim ovu zemlju, i necu da mi naredne 4 godine prodju u tome sto cu gledati malog ustasu covica kako ide i place po svijetu i kuka za 3 entitetom...
za bosnjackog clana mi je svejedno, imam favorite ali iskreno nebitno mi je ko dodje, a za hrvatskog mi je bitno i ako mogu uticati da dodje neki bolji covjek ili manje zlo od covica logicno da cu tome i pomoci ...

nardne 4 godine su za BIH biti ili nebiti... ne znam dali znas ali naredni izbori su ti tek 2018 godine, do tad u BIH ce biti kljucne reforme, sigurno od samog ustava do drzavnog uredenja, pa cak mozda i entiteta... i ako dodje covic kao 3 clan imat ces politiku iz 92-95 gdje ce se ici ka formiranju HB i 3 entiteta... a smo svi bosnjaci slozni i pametni glasali bi svi za raguza, a na kraju krajeva covjek mi djeluje kao ok lik, pametan, i najbitnije nije ultra ustasa... nece se sig zalagati za 3 entitet....

a ti i dalje place sto hrvati ne mogu izabrati sve svog predstavnika, time samo narausavas drzavu, jer ako nisi znala hrvati u BIH ne vole tebe pa ni ovu drzavu tako plaho.
Mister Yes

#583 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Mister Yes »

Novak20 wrote:Stavi se na trenutak u položaj Hrvata pa vidi ko se koga više boji i ko na koga može više da utiče.
Možemo i to ali to je onda druga tema. Ti si tražio da ti se objasni zašto ljevičari Bošnjaci radije glasaju za desničara Hrvata nego za desničara Bošnjaka. O tome koga se Hrvati boje također možemo pričati nije problem.
Novak20 wrote:Na moju okolinu godinama utiču SDA i SDP i to negativno. Sve su pokrali, uništili i obezvrijedili. Večina naroda živi na kapaljku a ja se bojim da li ću sutra imati penziju ili da ću sa kesicom odavde. Ne bojim se Bošnjaka, bojim se dokazano nesposobne i korumpirane vlasti koja neće da uspostavi pravnu državu - kakvog takvog garanta prava, pravde i napretka.
Tvoji strahovi nisi tema emisije.
Rizvan

#584 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Rizvan »

frenkoza wrote:
ti ako mislis da ce hrvati u BIH preko noci reci ma necemo glasati za covica jer je covjek koji hoce da formira HB, pa cak i odcjepi se od BiH i propoji HR onda si u velikoj zabludi..
naravno da cu glasati za Raguza, i tako ce svi clanovi moje porodice ... jer volim ovu zemlju, i necu da mi naredne 4 godine prodju u tome sto cu gledati malog ustasu covica kako ide i place po svijetu i kuka za 3 entitetom...

Pa baš onda, ako Raguž bude izabran glasovima iz Zenice, Tuzle i Sarajeva, Čović će imati slobodan prostor do hoda po Njemačkoj i gdje već, plačući za trećim entitetom. Upravo vi koji kao želite da šuknete hrvatskom ekstremizmu, hranite isti. HDZ je bio najslabiji 2006, nakon što su 4 godine u predsjedištvu imali svog čovjeka, onda ih je izbor Komšića ponovo vratio na scenu 2010, da bi danas bili jači nego ikad. Slažem se da većina Hrvata nikada nažalost neće odustati od ekstremne politike, ali protiv te politike se ne boriš tako što ćeš glasati za manje nacionaliste u njihovim redovima, jer tako samo hraniš ove ekstremnije. HDZ 1990 je nacionalna stranka, sa prohrvatskom vizijom BiH, kome to ne smeta, neka glasa za njih, ali nemojte nama ostalima prodavati muda pod bubrege, da je to pametan izbor za Bošnjake i Bosance, kada nije.
nece se sig zalagati za 3 entitet..
HDZ 1990 se zalaže za treći entitet. On je član te stranke. Helouuuuuuu? :? :-)
OldMayor

#585 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by OldMayor »

Jel to sad ni Raguz nece biti pravi hrvat.

Covicu bolan niko nikad nece odgovarati. Zapamti to. Niko, sve dok on ne pobjedi.

Kako ne kontas jbt. I jos padnes na tu pricu.

Ja cu za Raguza glasati jer je normalan COVJEK. Prica mu je jedina normalna, poslusaj bgt Sefera, Bakira 1 i 2, Covica, pa sta je ono tito te jebo, kakvi su to umovi...

I uostalom ima najbolju kampanju!

PODVUCIMO CRTU! OVO JE NASA ZEMLJA!

Hrvati trebaju da dobiju zemlju, a ne entitet!
OldMayor

#586 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by OldMayor »

Rizvan wrote:
frenkoza wrote:

Pa baš onda, ako Raguž bude izabran glasovima iz Zenice, Tuzle i Sarajeva, Čović će imati slobodan prostor do hoda po Njemačkoj i gdje već, plačući za trećim entitetom. Upravo vi koji kao želite da šuknete hrvatskom ekstremizmu, hranite isti. HDZ je bio najslabiji 2006, nakon što su 4 godine u predsjedištvu imali svog čovjeka, onda ih je izbor Komšića ponovo vratio na scenu 2010, da bi danas bili jači nego ikad. Slažem se da većina Hrvata nikada nažalost neće odustati od ekstremne politike, ali protiv te politike se ne boriš tako što ćeš glasati za manje nacionaliste u njihovim redovima, jer tako samo hraniš ove ekstremnije. HDZ 1990 je nacionalna stranka, sa prohrvatskom vizijom BiH, kome to ne smeta, neka glasa za njih, ali nemojte nama ostalima prodavati muda pod bubrege, da je to pametan izbor za Bošnjake i Bosance, kada nije.
nece se sig zalagati za 3 entitet..
HDZ 1990 se zalaže za treći entitet. On je član te stranke. Helouuuuuuu? :? :-)
Koliko sam shvatio on se zalaze da se drzava uredi da su svi jednaki. Jesu li sada svi jednaki - NISU!

E sad je li to daljnja federalizacija ili kantonizacija nije bitno. Ali mi moramo urediti drzavi da svi budemo jednaki, sa jednakim pravima.

I umjesto da se i bosnjaci bune sto ne mogu glasati u RS-u, jok ej bosnjaci se bune sto se hrvati bune sto su ugrozeni :-)
Bosnjaci su ugrozeni u drzavi isto kao sto su hrvati ugrozeni u entitetu. A oboje su ugrozeni u drzavi.

Uostalom i srbi su ugrozeni jer ne mogu glasati u Federaciji. Sta evo srbin si i zivis u Sarajevu. Za koga ces glasati u predsjednistvu?

Pa hrvati i mi trebamo da zajedno nastupimo i da trazimo iskljucenje ekskluzivnosti srpske!
A ne da jedan narod ima ekskluzivno pravo na 49% teritorije! Zasto bi to imao?

Dakle puno normalnija prica od Coviceve, koji hoce 3. entitet eto onako reda radi da se moze sepurit ko jaro mu Dodik.
Last edited by OldMayor on 03/10/2014 12:19, edited 3 times in total.
dust in the wind

#587 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dust in the wind »

hehe, meni se sve vise cini da opet mi biramo hrvatima predsjednika :D :D

bez zeze, raguz je jedini iole okej kandidat za kojeg mogu glasati.. tako da ima I moju podrsku
Challenger__

#588 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Challenger__ »

Jeste da sam politički heretik, jeste da sam apstinent, ali nikako, nikako ne mogu da se otmem utisku da su Dragan, Martin i ekipa pronašli način da izborno tijelo prevedu žedne preko vode.

Dragane, ime ti je Martin.
Novak20

#589 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

frenkoza wrote:

citam ovo sve i kontam dali si luda ili se pravis tako..
hrvati u BIH kao i srbi u BIH nikad nece glasati protiv svog nacionalnog interesa.. hrvat nikad nece glasati protiv ustaske ideje niti srbin protiv srpstva ili cetnicke ideje..
za bosnjackog clana mi je svejedno, imam favorite ali iskreno nebitno mi je ko dodje, a za hrvatskog mi je bitno i ako mogu uticati da dodje neki bolji covjek ili manje zlo od covica logicno da cu tome i pomoci ...

nardne 4 godine su za BIH biti ili nebiti... ne znam dali znas ali naredni izbori su ti tek 2018 godine, do tad u BIH ce biti kljucne reforme, sigurno od samog ustava do drzavnog uredenja, pa cak mozda i entiteta... i ako dodje covic kao 3 clan imat ces politiku iz 92-95 gdje ce se ici ka formiranju HB i 3 entiteta... a smo svi bosnjaci slozni i pametni glasali bi svi za raguza, a na kraju krajeva covjek mi djeluje kao ok lik, pametan, i najbitnije nije ultra ustasa... nece se sig zalagati za 3 entitet....

a ti i dalje place sto hrvati ne mogu izabrati sve svog predstavnika, time samo narausavas drzavu, jer ako nisi znala hrvati u BIH ne vole tebe pa ni ovu drzavu tako plaho.
Ili dugo živiš vani ili nemaš veze sa pravopisom. Naravno to te ne sprječava da pišeš gluposti iz SDA i SDP kuhinje. Neise... nije vrijedno komentara.
Rizvan

#590 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Rizvan »

OldMayor wrote:
I umjesto da se i bosnjaci bune sto ne mogu glasati u RS-u, jok ej bosnjaci se bune sto se hrvati bune sto su ugrozeni :-)
Bosnjaci su ugrozeni u drzavi isto kao sto su hrvati ugrozeni u entitetu. A oboje su ugrozeni u drzavi.
I Bošnjaci su ugroženi u ovom entitetu, i to zahvaljujući između ostalog politici HDZ 1990 koja se na terenu ne razlikuje mnogo od orginalnog HDZ-a. Bošnjaci se samo bune ovom licemjernom stanju gdje se samo za jedan narod smatra da je ugrožen, dok je bošnjački narod u isto vrijeme u najgorem ekonomskom i kulturnom položaju od svih. A takvi poput tebe upravo podržavaju ovakvo stanje, gurajući neke ikebane na ne tako važnu funkciju kao predsjedništvo.
Koliko sam shvatio on se zalaze da se drzava uredi da su svi jednaki.
Zašto se za to nije zalagao 1993, kada je bio u vladi paradržave HB, i kada su Bošnjaci izbacivani iz svojih stanova u Mostaru i Ljubuškom, da bi se u iste naselili Hrvati iz Zenice i Vareša koje je HDZ sistemski dovukao dole?
Početkom Bošnjačko-hrvatskog sukoba pristupio je u HDZ BiH te je prihvatio poziv Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne da pomogne u popravljanju humanitarnog stanja, stabilizaciji prilika i razvoju humanitarnog sustava u Herceg-Bosni.[3] Do 1. prosinca 1993. radio je kao zamjenik predstojnika Ureda za prognanike, izbjeglice i raseljene osobe HR Herceg-Bosne, nakon čega je imenovan predstojnikom tog ureda zamijenivši Darinka Tadića na tom položaju.
biske

#591 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by biske »

Challenger__ wrote:Jeste da sam politički heretik, jeste da sam apstinent, ali nikako, nikako ne mogu da se otmem utisku da su Dragan, Martin i ekipa pronašli način da izborno tijelo prevedu žedne preko vode.

napokon počinjem da shvatam tvoje zaključke na geopolitičkim temama. dakle, uvijek postoji jedna dodatna "@challenger premisa" koju mi ostali ne znamo. :wink:
hrastov žižak

#592 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by hrastov žižak »

a morel jugosloven čovjek glasat za martina :?
Hafis

#593 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Challenger__ wrote:Jeste da sam politički heretik, jeste da sam apstinent, ali nikako, nikako ne mogu da se otmem utisku da su Dragan, Martin i ekipa pronašli način da izborno tijelo prevedu žedne preko vode.

Nije istina :)

Image
Challenger__

#594 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Challenger__ »

biske wrote:napokon počinjem da shvatam tvoje zaključke na geopolitičkim temama. dakle, uvijek postoji jedna dodatna "@challenger premisa" koju mi ostali ne znamo. :wink:
Ne pretjeruj. Ovdje je riječ o varljivoj, ali jakoj impresiji.
Nije istina :)
Istina, onih 30% otklona je za merhameta, trgovine i "ovo malo duše". Na svaku stavku pod 10%.

:wink:
dEnver

#595 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dEnver »

Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Mogu samo bolesne i pokvarene osobe kojima nije stalo do BiH!
OldMayor

#596 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by OldMayor »

Glasanje za npr. Izetbegovica Jr. je kao za dobrobit BIH.

Ili ako cemo o hrvatskom clanu, je li za buducnost drzave bolji Covic il Raguz?
dEnver

#597 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dEnver »

OldMayor wrote:Glasanje za npr. Izetbegovica Jr. je kao za dobrobit BIH.

Hajde iskreno......
Ko ce glasati za Raguza? Bosnjaci?

Koji?

Daj mi profil (ime i prezime , vjencani list) i vidjeces ko podrzava ovog hercegovackog mamuta. Nije on nista bolji od Covica ali je instaliran u mislima naseg naroda ....Bolje da meni crknu dvije krave a komsiji jedna....

Ja sam vec glasao....Fahro je jedini koji bosnjake iz govana moze izvuci!
Hafis

#598 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Isto ti ga je. Nema nikakve razlike.
Isto kao da si upitao je li za budućnost države bolji Izetbegović ili Cerić.

Sistem je nakaradan i kao takav producira i nakaradne ljude u politiku.
reis1

#599 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Gornje pitanje je krajnje nebitno.

Ono sto je bitno jeste da se otvorio trend u kojem vecina hrvatskih stranaka sada osim za hrvatske pocinje se interesirati i za nehrvatske glasove. U ovom slucaju taj trend nosi Raguz i HDZ 1990, i radi toga ce biti nagradjena i nagradjivana politicka opcija, sve dok ne napuste taj trend.

Tako da se ovdje ustvari i ne glasa za Raguza i HDZ 1990, vec za jedan trend kretanja bh drustva, koji je pozitivan - za sve narode pozitivan, ne samo za jedne ili druge.
Novak20

#600 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

Kad je BiH već koncipirana kao nacionalna država tri naroda, odluku ko je između Čovića i Raguža bolji za budućnost države treba ostaviti hrvatskom biračkom tijelu. Vjerovatno je i njemu pun k... svega. Isprobane su sve varijante pa se može pokušati i sa Ragužem ali čemu. Nadležnosti nikakve bez podrške iz Parlamenta. Ništa se nije promijenilo sa Komšićem osim što su Hrvati još podozriviji prema Sarajevu i "bošnjačkim" strankama.

Međusobna paranoja i pretpostavke ne vode ničemu. BiH ovakva kakva je ostaje u dejtonskim granicama. Može da se bori za ulazak u EU ili da se pati (narod a ne elite) kao i dosad.

Ulazak u EU i NATO + vladavina prava = garancija opstanka i normalnog života za sve.
Post Reply