Gledam ih u totalu sve i glasam za kojeg smatram da je najbolji.

http://www.martinraguz.com/
https://www.facebook.com/martin.raguz

Naravno da mrziš i prezireš nekoga. Samo duhovni ljudi koji se uzdignu iznad materijalnog svijeta mogu da se uzdignu i iznad tih afekata. Ali takvi se bave meditiranjem i sigurno nisu na forumu. Čim koristiš forum i uopšte komunikaciju sa drugim ljudima znači da nisi iznad materijalnog a samim tim si podložan afektima. Ali eto, lijepo je što misliš da ne mrziš i ne prezireš nikoga. Naravno nisi u pravu ali je ipak lijepo čutiNovak20 wrote: Hvala bogu pa ne mrzim i ne prezirem nikoga.
Manje inteligentni neće razumjeti poređenje ali evo za one inteligentnije. To je ista ona logika zbog koje vehabija baca bombu na muslimane u Bugojnu a ne na neke kršćane negdje u RS-u. Radi se naravno o osjećaju ugroženosti sistema vrijednosti koji je uvijek veći ako su oni čijeg se uticaja bojiš u većoj mogućnosti da utiču na tebe i tvoju okolinu.Novak20 wrote: Ne razumijem kakva je to logika bošnjačko/bosanskog ljevičara da prezire desničarske kandidate iz svog naroda pa glasa za desničarske kandidate Hrvatskog naroda.
Zlatko nije imao izbora. Nije mogao HDZ-u popustiti i prihvatiti da HDZ ima pravo na sva hrvatska mjesta u vladi Federacije. Da je to popustio i zvanično bi označio SDP kao isključivo bošnjačku stranku. A ako HDZ nije u vlasti onda je SDP morao ići sa SDA jer drugačije nije mogao imati dovoljno ruku u parlamentu. Čista matematika.Novak20 wrote: Ja lično živim multietičnost, gledam prema Zapadu pa mi nije jasno što nas Zlatko posra udružujući se sa SDA. Desničarskom strankom nagetom prema istoku.
Ovo više govori o tebi nego o meni. Da ti ne odgovaram. Opusti se i poslušaj Azrinu-Štulićevu pjesmu "Daleko od istine"Mister Yes wrote:Novak20 wrote: Hvala bogu pa ne mrzim i ne prezirem nikoga.[
Naravno da mrziš i prezireš nekoga. Samo duhovni ljudi koji se uzdignu iznad materijalnog svijeta mogu da se uzdignu i iznad tih afekata. Ali takvi se bave meditiranjem i sigurno nisu na forumu. Čim koristiš forum i uopšte komunikaciju sa drugim ljudima znači da nisi iznad materijalnog a samim tim si podložan afektima. Ali eto, lijepo je što misliš da ne mrziš i ne prezireš nikoga. Naravno nisi u pravu ali je ipak lijepo čuti
Interesantno i jadno pozivanje na inteligenciju. Poput onog Zlatkovog da je i službeno dva puta pametniji da Bakira I.Mister Yes wrote:Manje inteligentni neće razumjeti poređenje ali evo za one inteligentnije. To je ista ona logika zbog koje vehabija baca bombu na muslimane u Bugojnu a ne na neke kršćane negdje u RS-u. Radi se naravno o osjećaju ugroženosti sistema vrijednosti koji je uvijek veći ako su oni čijeg se uticaja bojiš u većoj mogućnosti da utiču na tebe i tvoju okolinu.Novak20 wrote: Ne razumijem kakva je to logika bošnjačko/bosanskog ljevičara da prezire desničarske kandidate iz svog naroda pa glasa za desničarske kandidate Hrvatskog naroda.
Zlatko je imao izbor. Mogao je koalirati sa drugim strankama i ostati u opoziciji samo na federalnom nivou. Izabrao je da spašava SDA koja naprimjer nije gadljiva prema HDZ.Mister Yes wrote:Zlatko nije imao izbora. Nije mogao HDZ-u popustiti i prihvatiti da HDZ ima pravo na sva hrvatska mjesta u vladi Federacije. Da je to popustio i zvanično bi označio SDP kao isključivo bošnjačku stranku. A ako HDZ nije u vlasti onda je SDP morao ići sa SDA jer drugačije nije mogao imati dovoljno ruku u parlamentu. Čista matematika.Novak20 wrote: Ja lično živim multietičnost, gledam prema Zapadu pa mi nije jasno što nas Zlatko posra udružujući se sa SDA. Desničarskom strankom nagetom prema istoku.
Platformas wrote:Neće bit Bošnjački glas već Bosanski. Čovjek djeluje najnormalnije od svih, doduše možda je više do tog što mu je konkurencija loša, mahom kriminalci, podvojene ličnosti, ublehe...
Gledam ih u totalu sve i glasam za kojeg smatram da je najbolji.
http://www.martinraguz.com/
https://www.facebook.com/martin.raguz
bogumila wrote:hrvati trebaju sami sebi da biraju pa jel moguce nakon 8 godina zayebavanja da cemo im opet isto uradit ????? zamislite da vi zivite u srbiji i mozete izabrat cedu jovanovica jer vam njegova politika ko manjini odgovara, ali vam srbi nedaju samo zato sto su vecina ??
covic je krimos i treba da leti, ali ga skinut moraju hrvati a ne mi. stavise, mi ga i drzimo na vlasti jer ovim nametanjem vecine samo mu betoniramo pricu, ugrozen vaki naki i onda nikog nije briga za kriminal... ne mogu da vjerujem da to ljudi ne kontaju... sto je jos gore, isti ti ljudi itekako to kontaju kad je rijec o sda i snsd, to vam je jasno da dok god pominju "opstanak naroda" nikad nece kriminal doc na red.. koji ste vi klocevi...
citam ovo sve i kontam dali si luda ili se pravis tako..bogumila wrote:hrvati trebaju sami sebi da biraju pa jel moguce nakon 8 godina zayebavanja da cemo im opet isto uradit ????? zamislite da vi zivite u srbiji i mozete izabrat cedu jovanovica jer vam njegova politika ko manjini odgovara, ali vam srbi nedaju samo zato sto su vecina ??
covic je krimos i treba da leti, ali ga skinut moraju hrvati a ne mi. stavise, mi ga i drzimo na vlasti jer ovim nametanjem vecine samo mu betoniramo pricu, ugrozen vaki naki i onda nikog nije briga za kriminal... ne mogu da vjerujem da to ljudi ne kontaju... sto je jos gore, isti ti ljudi itekako to kontaju kad je rijec o sda i snsd, to vam je jasno da dok god pominju "opstanak naroda" nikad nece kriminal doc na red.. koji ste vi klocevi...
Možemo i to ali to je onda druga tema. Ti si tražio da ti se objasni zašto ljevičari Bošnjaci radije glasaju za desničara Hrvata nego za desničara Bošnjaka. O tome koga se Hrvati boje također možemo pričati nije problem.Novak20 wrote:Stavi se na trenutak u položaj Hrvata pa vidi ko se koga više boji i ko na koga može više da utiče.
Tvoji strahovi nisi tema emisije.Novak20 wrote:Na moju okolinu godinama utiču SDA i SDP i to negativno. Sve su pokrali, uništili i obezvrijedili. Večina naroda živi na kapaljku a ja se bojim da li ću sutra imati penziju ili da ću sa kesicom odavde. Ne bojim se Bošnjaka, bojim se dokazano nesposobne i korumpirane vlasti koja neće da uspostavi pravnu državu - kakvog takvog garanta prava, pravde i napretka.
Pa baš onda, ako Raguž bude izabran glasovima iz Zenice, Tuzle i Sarajeva, Čović će imati slobodan prostor do hoda po Njemačkoj i gdje već, plačući za trećim entitetom. Upravo vi koji kao želite da šuknete hrvatskom ekstremizmu, hranite isti. HDZ je bio najslabiji 2006, nakon što su 4 godine u predsjedištvu imali svog čovjeka, onda ih je izbor Komšića ponovo vratio na scenu 2010, da bi danas bili jači nego ikad. Slažem se da većina Hrvata nikada nažalost neće odustati od ekstremne politike, ali protiv te politike se ne boriš tako što ćeš glasati za manje nacionaliste u njihovim redovima, jer tako samo hraniš ove ekstremnije. HDZ 1990 je nacionalna stranka, sa prohrvatskom vizijom BiH, kome to ne smeta, neka glasa za njih, ali nemojte nama ostalima prodavati muda pod bubrege, da je to pametan izbor za Bošnjake i Bosance, kada nije.frenkoza wrote:
ti ako mislis da ce hrvati u BIH preko noci reci ma necemo glasati za covica jer je covjek koji hoce da formira HB, pa cak i odcjepi se od BiH i propoji HR onda si u velikoj zabludi..
naravno da cu glasati za Raguza, i tako ce svi clanovi moje porodice ... jer volim ovu zemlju, i necu da mi naredne 4 godine prodju u tome sto cu gledati malog ustasu covica kako ide i place po svijetu i kuka za 3 entitetom...
HDZ 1990 se zalaže za treći entitet. On je član te stranke. Helouuuuuuu?nece se sig zalagati za 3 entitet..
Jel to sad ni Raguz nece biti pravi hrvat.bogumila wrote:hrvati trebaju sami sebi da biraju pa jel moguce nakon 8 godina zayebavanja da cemo im opet isto uradit ????? zamislite da vi zivite u srbiji i mozete izabrat cedu jovanovica jer vam njegova politika ko manjini odgovara, ali vam srbi nedaju samo zato sto su vecina ??
Koliko sam shvatio on se zalaze da se drzava uredi da su svi jednaki. Jesu li sada svi jednaki - NISU!Rizvan wrote:Pa baš onda, ako Raguž bude izabran glasovima iz Zenice, Tuzle i Sarajeva, Čović će imati slobodan prostor do hoda po Njemačkoj i gdje već, plačući za trećim entitetom. Upravo vi koji kao želite da šuknete hrvatskom ekstremizmu, hranite isti. HDZ je bio najslabiji 2006, nakon što su 4 godine u predsjedištvu imali svog čovjeka, onda ih je izbor Komšića ponovo vratio na scenu 2010, da bi danas bili jači nego ikad. Slažem se da većina Hrvata nikada nažalost neće odustati od ekstremne politike, ali protiv te politike se ne boriš tako što ćeš glasati za manje nacionaliste u njihovim redovima, jer tako samo hraniš ove ekstremnije. HDZ 1990 je nacionalna stranka, sa prohrvatskom vizijom BiH, kome to ne smeta, neka glasa za njih, ali nemojte nama ostalima prodavati muda pod bubrege, da je to pametan izbor za Bošnjake i Bosance, kada nije.frenkoza wrote:
ti ako mislis da ce hrvati u BIH preko noci reci ma necemo glasati za covica jer je covjek koji hoce da formira HB, pa cak i odcjepi se od BiH i propoji HR onda si u velikoj zabludi..
naravno da cu glasati za Raguza, i tako ce svi clanovi moje porodice ... jer volim ovu zemlju, i necu da mi naredne 4 godine prodju u tome sto cu gledati malog ustasu covica kako ide i place po svijetu i kuka za 3 entitetom...
HDZ 1990 se zalaže za treći entitet. On je član te stranke. Helouuuuuuu?nece se sig zalagati za 3 entitet..![]()
Ili dugo živiš vani ili nemaš veze sa pravopisom. Naravno to te ne sprječava da pišeš gluposti iz SDA i SDP kuhinje. Neise... nije vrijedno komentara.frenkoza wrote:citam ovo sve i kontam dali si luda ili se pravis tako..bogumila wrote:hrvati trebaju sami sebi da biraju pa jel moguce nakon 8 godina zayebavanja da cemo im opet isto uradit ????? zamislite da vi zivite u srbiji i mozete izabrat cedu jovanovica jer vam njegova politika ko manjini odgovara, ali vam srbi nedaju samo zato sto su vecina ??
hrvati u BIH kao i srbi u BIH nikad nece glasati protiv svog nacionalnog interesa.. hrvat nikad nece glasati protiv ustaske ideje niti srbin protiv srpstva ili cetnicke ideje..
za bosnjackog clana mi je svejedno, imam favorite ali iskreno nebitno mi je ko dodje, a za hrvatskog mi je bitno i ako mogu uticati da dodje neki bolji covjek ili manje zlo od covica logicno da cu tome i pomoci ...
nardne 4 godine su za BIH biti ili nebiti... ne znam dali znas ali naredni izbori su ti tek 2018 godine, do tad u BIH ce biti kljucne reforme, sigurno od samog ustava do drzavnog uredenja, pa cak mozda i entiteta... i ako dodje covic kao 3 clan imat ces politiku iz 92-95 gdje ce se ici ka formiranju HB i 3 entiteta... a smo svi bosnjaci slozni i pametni glasali bi svi za raguza, a na kraju krajeva covjek mi djeluje kao ok lik, pametan, i najbitnije nije ultra ustasa... nece se sig zalagati za 3 entitet....
a ti i dalje place sto hrvati ne mogu izabrati sve svog predstavnika, time samo narausavas drzavu, jer ako nisi znala hrvati u BIH ne vole tebe pa ni ovu drzavu tako plaho.
I Bošnjaci su ugroženi u ovom entitetu, i to zahvaljujući između ostalog politici HDZ 1990 koja se na terenu ne razlikuje mnogo od orginalnog HDZ-a. Bošnjaci se samo bune ovom licemjernom stanju gdje se samo za jedan narod smatra da je ugrožen, dok je bošnjački narod u isto vrijeme u najgorem ekonomskom i kulturnom položaju od svih. A takvi poput tebe upravo podržavaju ovakvo stanje, gurajući neke ikebane na ne tako važnu funkciju kao predsjedništvo.OldMayor wrote:
I umjesto da se i bosnjaci bune sto ne mogu glasati u RS-u, jok ej bosnjaci se bune sto se hrvati bune sto su ugrozeni![]()
Bosnjaci su ugrozeni u drzavi isto kao sto su hrvati ugrozeni u entitetu. A oboje su ugrozeni u drzavi.
Zašto se za to nije zalagao 1993, kada je bio u vladi paradržave HB, i kada su Bošnjaci izbacivani iz svojih stanova u Mostaru i Ljubuškom, da bi se u iste naselili Hrvati iz Zenice i Vareša koje je HDZ sistemski dovukao dole?Koliko sam shvatio on se zalaze da se drzava uredi da su svi jednaki.
Početkom Bošnjačko-hrvatskog sukoba pristupio je u HDZ BiH te je prihvatio poziv Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne da pomogne u popravljanju humanitarnog stanja, stabilizaciji prilika i razvoju humanitarnog sustava u Herceg-Bosni.[3] Do 1. prosinca 1993. radio je kao zamjenik predstojnika Ureda za prognanike, izbjeglice i raseljene osobe HR Herceg-Bosne, nakon čega je imenovan predstojnikom tog ureda zamijenivši Darinka Tadića na tom položaju.
napokon počinjem da shvatam tvoje zaključke na geopolitičkim temama. dakle, uvijek postoji jedna dodatna "@challenger premisa" koju mi ostali ne znamo.Challenger__ wrote:Jeste da sam politički heretik, jeste da sam apstinent, ali nikako, nikako ne mogu da se otmem utisku da su Dragan, Martin i ekipa pronašli način da izborno tijelo prevedu žedne preko vode.
Dragane, ime ti je Martin.
Nije istinaChallenger__ wrote:Jeste da sam politički heretik, jeste da sam apstinent, ali nikako, nikako ne mogu da se otmem utisku da su Dragan, Martin i ekipa pronašli način da izborno tijelo prevedu žedne preko vode.
Dragane, ime ti je Martin.

Ne pretjeruj. Ovdje je riječ o varljivoj, ali jakoj impresiji.biske wrote:napokon počinjem da shvatam tvoje zaključke na geopolitičkim temama. dakle, uvijek postoji jedna dodatna "@challenger premisa" koju mi ostali ne znamo.
Istina, onih 30% otklona je za merhameta, trgovine i "ovo malo duše". Na svaku stavku pod 10%.Nije istina
Hajde iskreno......OldMayor wrote:Glasanje za npr. Izetbegovica Jr. je kao za dobrobit BIH.
Ili ako cemo o hrvatskom clanu, je li za buducnost drzave bolji Covic il Raguz?
Isto ti ga je. Nema nikakve razlike.OldMayor wrote:Glasanje za npr. Izetbegovica Jr. je kao za dobrobit BIH.
Gornje pitanje je krajnje nebitno.OldMayor wrote:Glasanje za npr. Izetbegovica Jr. je kao za dobrobit BIH.
Kad je BiH već koncipirana kao nacionalna država tri naroda, odluku ko je između Čovića i Raguža bolji za budućnost države treba ostaviti hrvatskom biračkom tijelu. Vjerovatno je i njemu pun k... svega. Isprobane su sve varijante pa se može pokušati i sa Ragužem ali čemu. Nadležnosti nikakve bez podrške iz Parlamenta. Ništa se nije promijenilo sa Komšićem osim što su Hrvati još podozriviji prema Sarajevu i "bošnjačkim" strankama.OldMayor wrote:Glasanje za npr. Izetbegovica Jr. je kao za dobrobit BIH.