pa vidjeli od tebe....bleka wrote:GDJE JE SAD MODERATOR ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!edinbug wrote:
Sve potpisujem, osim ovog zadnjeg.
Željko majstore, SDP je uz tebe !!!
KAkve veze ima Komsic i SDP sa BOsnjackim clanom predsjednistva !!!!!!!!!!!!
Bosnjacki clan predsjednistva!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
- nokia6170
Ljudi ocigledno ne kontaju sistem.
Ljudi dragi BOSNJAK u predsjedniistvu ce biti izabran kako god bude i za koga god vi budete glasali. Kako vi to ne mozete da skontate. Apsolutno ne postoji opasnost ili situacija da se u Predsjednistvu Bosne i Hercegovine ne nadje BOSNJAK.
E sad ovi sto se prepucavaju oko bosnjackog clana predsjednistva...nek mi kazu onako reda radi:
KOJA JE SUSTINSKA RAZLIKA IZMEDJU HARISA SILAJDZICA I SULEJMANA TIHICA?
sta Bosnjaci dobijaju ako glasaju za Harisa, a sta ako glasaju za Sulejmana. Apsolutno nista. Jer medju njima osim fizickog izgleda, nema apsolutno nikakve razlike u pogledu odbrane vitalnih interesa Bosne i Hercegovine. Sto se tice politike i uticaja, tu clanovi predsjednistva apsolutno nemaju nikakvog uticaja.
Odluke se donose vecinom u predsjednistvu. Ja mislim da je Bosnjacima vise u interesu da osiguraju podrsku hrvatskog clana predsjednistva, kako bi mogli imati veci uticaj u predsjednistvu i braniti interese drzave Bosne i Hercegovine.
Umjesto da se glasovi dijele izmedju Harisa i Sulejmana, bolje bi bilo da se iskoristi zaista legalni nacin izbora gdje Bosnjaci mogu glasati i za hrvatskog clana predsjednistva.
Nastace haos poslije izbora ako Bosnajci budu izabrali hrvatskog clana predsjednistva..ali haos je i ovako...barem cemo znati zasto je haos...pa ce neko onda poceti raditi konkretne stvari da se haos zaustavi.
Ova sansa da se ukaze Srbima ili Hrvatima budite sigurni da bi je iskoristili u maximalno mogucem obliku kako bi usmjerili izborne rezultate u svoju korist. Ali glupi Bosnjaci uvijek skontaju kasno stvari i umjesto da se oslone na ratio, oni masu usima i podlijezu sujeti dvojici ublehasa koji se organski ne podnese...ali zato njihov medjusobni animozitet ispastaju naivni napaljeni Bosnajci kojima ce poslije izbora ponovo biti krivi SDS. HDZ i ostali....
Ljudi dragi BOSNJAK u predsjedniistvu ce biti izabran kako god bude i za koga god vi budete glasali. Kako vi to ne mozete da skontate. Apsolutno ne postoji opasnost ili situacija da se u Predsjednistvu Bosne i Hercegovine ne nadje BOSNJAK.
E sad ovi sto se prepucavaju oko bosnjackog clana predsjednistva...nek mi kazu onako reda radi:
KOJA JE SUSTINSKA RAZLIKA IZMEDJU HARISA SILAJDZICA I SULEJMANA TIHICA?
sta Bosnjaci dobijaju ako glasaju za Harisa, a sta ako glasaju za Sulejmana. Apsolutno nista. Jer medju njima osim fizickog izgleda, nema apsolutno nikakve razlike u pogledu odbrane vitalnih interesa Bosne i Hercegovine. Sto se tice politike i uticaja, tu clanovi predsjednistva apsolutno nemaju nikakvog uticaja.
Odluke se donose vecinom u predsjednistvu. Ja mislim da je Bosnjacima vise u interesu da osiguraju podrsku hrvatskog clana predsjednistva, kako bi mogli imati veci uticaj u predsjednistvu i braniti interese drzave Bosne i Hercegovine.
Umjesto da se glasovi dijele izmedju Harisa i Sulejmana, bolje bi bilo da se iskoristi zaista legalni nacin izbora gdje Bosnjaci mogu glasati i za hrvatskog clana predsjednistva.
Nastace haos poslije izbora ako Bosnajci budu izabrali hrvatskog clana predsjednistva..ali haos je i ovako...barem cemo znati zasto je haos...pa ce neko onda poceti raditi konkretne stvari da se haos zaustavi.
Ova sansa da se ukaze Srbima ili Hrvatima budite sigurni da bi je iskoristili u maximalno mogucem obliku kako bi usmjerili izborne rezultate u svoju korist. Ali glupi Bosnjaci uvijek skontaju kasno stvari i umjesto da se oslone na ratio, oni masu usima i podlijezu sujeti dvojici ublehasa koji se organski ne podnese...ali zato njihov medjusobni animozitet ispastaju naivni napaljeni Bosnajci kojima ce poslije izbora ponovo biti krivi SDS. HDZ i ostali....
-
bleka
Procitaj analizu ili pogledaj npr. Frana VIsnjana, koji tvrdi da su Silajdzic i Sacirbegovic razjebali tisucljetno objedinjavanj Hrvatskih teritoija na podrucju BiH. PA sta ti mislis da su im USA prijetili sankcijama jer je HAris bio na sijelu uz Baklavu sa KlintonommIRCerka wrote:NAPISI STA JE UCINIO A PRICU BORIO SE svim sredstvima ostavi za sijelo neko...Dolina avalona wrote:Haris je bio u Bosni u naj kriticnijim trenucima i diplomatskim sredstvima se borio sa komsiskom i svjetskom diplomatskom gamadi!
A kada je bio vani, lobirao je za pomoc Bosni! A ustavnim promjenama bi se samo zabetoniralo stanje, zato su srbski predstavnici bilo toliko ZA promjene!
Haris je za Bosnu!
Jadni su mi oni koi misle da Haris nije ucinio nista za BiH!
KONKRETNO MOLIM!
-
edinbug
Na neki nacin ima, jer je covjek pisao da je SDP uz Tihica, sto nije tacno.bleka wrote:GDJE JE SAD MODERATOR ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!edinbug wrote:
Sve potpisujem, osim ovog zadnjeg.
Željko majstore, SDP je uz tebe !!!
KAkve veze ima Komsic i SDP sa BOsnjackim clanom predsjednistva !!!!!!!!!!!!
-
bleka
Hvala moderatoru na iscrpnim informacijama. Ali budite i vi malo fleksibilni, ako npr. ja i edinburg zelimo u kontekstu teme govoriti i o SDP, zasto to ne dopustate ? PA svima je jasno da je fleksibilnost sustina dobrog foruma, naravno ako to ne prede u vrijedanje.
-
haris ubleha
Jos cu se rasplakati...Covjek se sunco i objasnjavo da Bosnu treba primiti u UN na CNN-u. Imao duele sa Chetnickom i Ustaskom propagandom. MA nista...
Znas koliko me zaboli sta dijaspora misli o saradnji SDA-SDP? Ma, ne mogu ti reci. Kada je SDP mogao sa lopovskom Strankom za BiH prije cetiri godine, mogu vala i sa SDA, samo da se lopovska Stranka za BiH otjera nakon 10 godina u opoziciju a onda u nestanak jer nema vise ministarskih mjesta, upravnih odbora, unistavanja firmi... I onda, ako Bog da, ti nam kao dijasporac naljeto dodjes na godisnji u ljepsu i prosperitetniju BiH, haman ljepsu od Svice...Dobro je da se javno izaslo sa ovim da znamo ciji je u cijoj. KAd se samo sjetim koliko ste pljuvali po "Klempi", a sad se lizete...
Stvarno no comment
-
haris ubleha
Ne boj se, u Veliku Srbiju nas mogu odvuci samo oni koji podrivaju ekonomiju na prostorima na kojima zive Bosnjaci kroz pljacku i obezvrjedjivanje drzavnih preduzeca, i oni koji Dodiku daju argumente da laprda. Nego, ako imas pravo glasa, fino za SDP, a za predsjednistvo, ako bas neces za Komsica, onda za Tihog.bleka wrote:DAj boze, ali me strah da se ne vratim u V. Srbiju
Zasto SDP? Zlaja je vec donio Federaciji najmanje 560 miliona maraka jer prije cetiri godine kao predsjednik Vijeca ministara nije htio prihvatiti ultimatum stranaca da proda Eronet za 2 miliona maraka. Od tada je Federacija naplatila svake godine po 140 miliona maraka za licencu Eronetu, plus vratila ga na sudu u drzavno vlasnistvo pa u procesu privatizacije drzava (FBiH) moze uzeti jos oko 500 miliona. Tako se "gospodari" imovinom svih nas, umjesto da se poklanja Zeljezara Kuvajcanima za 1 KM. Ni Dodik njihovo (nase) ne poklanja vec prodaje...
-
Dolina avalona
Daj ne brljaj!milepitar wrote:Komsicev Zlatni Ljiljan vrijedi vise nego sav patriotizam ove trojice bosnjaka skupa..pozdrav domovini
Znaci svi koji nemaju zlatni ljiljan nisu nista uradili za Bosnu!?
Haris je svojom diplomatijom i poznavanjem vanjskog svijeta, mnogo doprinio odbrani i otvaranju svjetskih ociju!
Ali nije ovde problem sta je Haris uradilo ili nije uradio. Problem je sto je nasuprot Zlaji!!! To je ono sto mnogima nestima! Pa valja sad Tihica braniti u ime Zlaje!
-
Grom iz vedra neba
Bosnjaci trebaju glasati i za Harisa i za Komsica. Neka pola familije glasa za Hareta, a pola za Komsica i mirna Bosna.Dolina avalona wrote:Daj ne brljaj!milepitar wrote:Komsicev Zlatni Ljiljan vrijedi vise nego sav patriotizam ove trojice bosnjaka skupa..pozdrav domovini
Znaci svi koji nemaju zlatni ljiljan nisu nista uradili za Bosnu!?
Haris je svojom diplomatijom i poznavanjem vanjskog svijeta, mnogo doprinio odbrani i otvaranju svjetskih ociju!
Ali nije ovde problem sta je Haris uradilo ili nije uradio. Problem je sto je nasuprot Zlaji!!! To je ono sto mnogima nestima! Pa valja sad Tihica braniti u ime Zlaje!![]()
Za SDP i SDA s druge strane niko normalan ne treba glasati.
-
haris ubleha
Bosnjaci trebaju prepustiti Hrvatima da sami izberu svog clana predsjednistva. Tako treba biti jer (jos) nemamo gradjansku demokratiju "jedan covjek - jedan glas"
Ali, zato Bosnjaci trebaju glasati za patriotu, postenog covjeka, zatocenika srpskih logora Sulejmana Tihica...
...a nikako za dokazanog lopova, kriminalca, demagoga, ublehasa i ljubimca dijaspore Harisa prevaranta Silajdzica
A u izborima za drzavni i federalni parlament - zna se SDP
Ali, zato Bosnjaci trebaju glasati za patriotu, postenog covjeka, zatocenika srpskih logora Sulejmana Tihica...
...a nikako za dokazanog lopova, kriminalca, demagoga, ublehasa i ljubimca dijaspore Harisa prevaranta Silajdzica
A u izborima za drzavni i federalni parlament - zna se SDP
-
Dolina avalona
Ako imas dokaze posalji ga u zatvor, a ako nemas prestani supljariti!haris ubleha wrote: ...a nikako za dokazanog lopova, kriminalca, demagoga, ublehasa i ljubimca dijaspore Harisa prevaranta Silajdzica![]()
Pored svih mana, ipak je dobar Haris. Ima i dobroga sto je ucinio!
A oni koji misle da nema, lazu sami sebi i to sami znaju!
-
forUMASH
....kazu da Haris voli oblaciti zensku garderobu....Dolina avalona wrote:Ako imas dokaze posalji ga u zatvor, a ako nemas prestani supljariti!haris ubleha wrote: ...a nikako za dokazanog lopova, kriminalca, demagoga, ublehasa i ljubimca dijaspore Harisa prevaranta Silajdzica![]()
Pored svih mana, ipak je dobar Haris. Ima i dobroga sto je ucinio!
-
haris ubleha
Da imamo pravnu drzavu, imali bi i nezavisno pravosudje, i kvalitetno tuzilastvo, i onda bi lopovi poput Silajdzica i njegovih jata(ka) davno bili iza resetaka. Upravo zato ovakvi likovi se bore da nikad ne zazivi pravna drzava, da narednih 50 godina ostane sadasnji "status quo" i da se narodu 50 godina supljira o ukidanju entiteta, referendumima o odcjepjenju itd... dok "patriote" u isto vrijeme pljackaju Zeljezaru, Tuzlansku banku, Elektroprivredu...Dolina avalona wrote:Ako imas dokaze posalji ga u zatvor, a ako nemas prestani supljariti!
Da ima dobrog sto je ucinio - ima - i to u periodu 1992/1993. Ali, ovo nije 1992. vec 2006. godina, a Harisu se u medjuvremenu nakupilo puno "oraha u dzepu", ni u svijetu vise nema ugled kao nekad, pogotovo od kako je nicim izazvan zakuhao sa americkom administracijom koja je bila i ostala najveci prijatelj BiH i osnovni garant njene cjelovitosti i suverenosti.Pored svih mana, ipak je dobar Haris. Ima i dobroga sto je ucinio!
- ahmed&nedzad
paldumđija wrote:joker wrote:haris ubleha wrote:Zar moze i smije biti dilema izmedju covjeka koji ima ovakvu biografiju i branio je BiH tamo gdje je bilo najteze: tokom agresije u srpskim logorima a nakon agresije u Skupstini RS-a
A njegov konkurent:
A treci kandidat?
U dilemi ce biti samo dijaspora koja nije svjedok brojnih malverzacija Harisa Silajdzica i iz daljine vjeruje njegovoj demagogiji. Oni koji zele dobro drzavi BiH i bosnjackom narodu nemaju dilema.
Sulejman Tihic, covjek iz naroda...
Nisi ti ubleha, ti si glup
Ovo si vjerovatno citirao iz Slobodne Bosne koja najedanput vidi sve "kvalitete" Tihica kojeg su do juce i sa razlogom i bez njega omalovazavali.
A komentarisati navode vezane za Silajdzica -![]()
Trebao si kao i o Tihicu navesti podatke iz njegove biografije kad je rodjen i gdje, kad je zavrsio fakultet, kada je magistrirao, kada je doktorirao, sta je radio prije agresije, sta je radio tokom agresije, njegov diplomatski angazman tokom rata u kojem je cio svijet stao na stranu BiH (cak i oni koji nas nisu voljeli dovedeni su pred svrsen cin da se ne mogu drugacije deklarisati), angazman nakon rata itd.
Ipak govorimo o buducem clanu i predsjedavajucem predsjednistva BiH...
Slažem se sa Jokerom.
Jedino si ovome ublehašu trebao pojasniti da je Gargamel kao suha biljka
koju Sehada stalno zalijeva svojim stavovima, mišljenjima i sl.
To mu ga dođe okolo gladac u mozgu jadac.
Ne može on Haretu ni cipele okrenuti...![]()
Ho'š da te glavom opalim?!
-
Bosnian_girl
Ja definitivno glasam za Tihića, iako sam do nedavno namjeravala svoj glas dati Silajdžiću. Ali, nakon nekih priča i informacija koje sam saznala, ipak sam promijenila mišljenje, i smatram da je Tihić sposobniji čovjek za mjesto predsjednika države.
-
bos
Bosnian_girl wrote:Ja definitivno glasam za Tihića, iako sam do nedavno namjeravala svoj glas dati Silajdžiću. Ali, nakon nekih priča i informacija koje sam saznala, ipak sam promijenila mišljenje, i smatram da je Tihić sposobniji čovjek za mjesto predsjednika države.
Ali Tihic je mali maticar i tako ruzan i klempav, gdje ces za njega pored manekena Harisa i Mirnesa
-
haris ubleha
Dr. Nijaz Durakovic o Harisu Silajdzicu: "Izvana Delon - iznutra demon"bos wrote:Bosnian_girl wrote:Ja definitivno glasam za Tihića, iako sam do nedavno namjeravala svoj glas dati Silajdžiću. Ali, nakon nekih priča i informacija koje sam saznala, ipak sam promijenila mišljenje, i smatram da je Tihić sposobniji čovjek za mjesto predsjednika države.
Ali Tihic je mali maticar i tako ruzan i klempav, gdje ces za njega pored manekena Harisa i Mirnesa