hehe, znam za to i onda ga razapese po novinama kad se sa Harisom spajdasio 100%haris ubleha wrote:Dr. Nijaz Durakovic o Harisu Silajdzicu: "Izvana Delon - iznutra demon"bos wrote:Bosnian_girl wrote:Ja definitivno glasam za Tihića, iako sam do nedavno namjeravala svoj glas dati Silajdžiću. Ali, nakon nekih priča i informacija koje sam saznala, ipak sam promijenila mišljenje, i smatram da je Tihić sposobniji čovjek za mjesto predsjednika države.
Ali Tihic je mali maticar i tako ruzan i klempav, gdje ces za njega pored manekena Harisa i Mirnesa
Bosnjacki clan predsjednistva!
-
bos
-
Dolina avalona
Ovo je da padnes na straznjicu!
Do jucerasnji pljuvaci Tihica, iznenada promijenili misljenje. Eh taj Zlaja...
Haris Silajdzic po svim anketama ce da razvali Sulejmana!!
Do jucerasnji pljuvaci Tihica, iznenada promijenili misljenje. Eh taj Zlaja...
Haris Silajdzic po svim anketama ce da razvali Sulejmana!!
-
Jasho
Doprinos Hareta u ratu je bio čisto zalaganje za podjelu BiH, koju je dogovarao sa Krajišnikom 1993 godine! Stenogrami o Haretovim dogovaranjima podjele BiH sa Krajišnikom postoje. I treba dodati da je Nijaz Duraković potvrdio da se Hare zalagao za podjelu! Zanimljivo je kad je sa Krajišnikom dogovarao podjelu BiH i glavnog grada Sarajeva, Krajišnik je tražio da u sastavu srpske republike bude njegovo rodno mjesto Zabrđe, našto ga je Hare pitao gdje se to nalazi ( time je Hare jasno pokazao koliko poznaje svoj glavni grad i potvrdio da dalje od Marin Dvora za njega nije Sarajevo).Bleka i Dolina Avalona su neumoljivi u odbrani Četničkog agenta, kako mnogi nazivaju Hareta, koji je srušio ustavne promjene samo da bi imao šanse da bude izabran za člana predsjedništva. Zapitajte se zašto u Americi svi izbjegavaju i zaobilaze Hareta. Kako komentirate činjenicu da se u 60 minuta Hare dobrano isprovaljivao sa ne postoječim članom 35 rezolucije! Kako može biti član predsjedništva čovjek čija porodica živi u Turskoj? Kako uopće može biti kandidat za člana predsjedništva? Da kojim slučajem u Americi se neko želi kandidovati za predsjednika SAD, a da mu porodica živi u drugoj državi, kandidatura bi mu bila odbijena, ili da se kandidovao, a porodica mu živi u drugoj zemlji, u startu bi bio osuđen na propast! Što se tiće ostalih kandidata ne zna se koje gori od goreg i ne sposobniji! Sreća pa se može glasati za Hrvatskog člana predsjedništva, a to je Željko Komšić!
-
haris ubleha
Dolina avalona wrote:Haris Silajdzic po svim anketama ce da razvali Sulejmana!!
P.S. Pazi taj srbijanski nacin konstrukcije recenice "...ce da razvali...". More nece...
-
Jasho
Nemam nikakve veze sa Bosanskim Kongresom i smatram ih skupinom zaluđenih fanatika, koji su do juće bili u prvim redovima SDA! A Hare je potrešena roba, kojoj je istekao rok trajanja i nije preporučljivo ga upotrebljavati, jer bi ste mogli fasovati kakvu bolešćinu ili zarazu, a rok trajanja je istekao i Sulji kao i Mikiju Ajanoviću i sličnim debilima!
-
haris ubleha
Za Harisa i Ajanovica se slazem, ali ne i za Tihica da je potrosena roba. Svidjalo se nekome ili ne, SDA ce jos dugo biti vazan politicki faktor u BiH. A kada je vec tako bolje da je vodi umjereni, realni i prije svega posteni politicar Tihic nego da pobjedu odnese struja oko Hasana Cengica. Suljo je uspio promijeniti imidz stranke, modernizovao je, otvorio (makar simbolicno) za predstavnike drugih naroda, pokusava odvojiti vjeru od politike, prihvatljiv je medjunarodnoj zajednici. Sve to je vrlo bitno zbog narasle antimuslimanske histerije u svijetu nakon 11.9. Zbog svega toga Suljo je dosao u sukob sa radikalima u vlastitoj stranci. Zato je za buducnost BiH vrlo vazno da Tihic nastavi sa "modernizacijom" SDA iz pokreta u stranku, a prvi preduslov za to je pobjeda u trci za predsjednistvo, makar se radilo o skoro nebitnoj protokolarnoj funkciji.Jasho wrote:A Hare je potrešena roba, kojoj je istekao rok trajanja i nije preporučljivo ga upotrebljavati, jer bi ste mogli fasovati kakvu bolešćinu ili zarazu, a rok trajanja je istekao i Sulji kao i Mikiju Ajanoviću i sličnim debilima!
- kekec
Ni meni nije jasno zasto se Haris kandidovao za clana Predsjednistva,HamoSa wrote:Njabolje je bilo kad je Silajdzic, preko Dnevnog Avaza, plasirao informaciju da je jedan od kandidata za generalnog sekretara UN-a
kada ce uskoro izbori za Generalnog sekretara UN.
Zamisli ovdje ga izaberemo, a on za nekoliko mjeseci ode u UN.
Ostavlja nama problem - kriza u Predsjednistvu!
- harač
od kada je ova nimfomanska ljubav prema tihiću. Ne znam ja ga ne podnosim, jednostavno nije čovjek koji se pamti... ni po čemu, osim onim amandmanima koje nesmatram pozitivnom pojavom.... gledaš mesića npr. pravi predsjednik...jednostavno ne bih mogao podnijeti da ponovo bude biran, zato ću za silajdžića... mirnes jednostavno nije još dovoljno jak da bi na njega baao glas.
-
_BosanaC
Ma no sikiriki, bice tu Hrvati da izvuku situaciju, i onako duguju dugogodisnjim partnerima u vlasti... I oni su njima Jovica biralikekec wrote:Ni meni nije jasno zasto se Haris kandidovao za clana Predsjednistva,HamoSa wrote:Njabolje je bilo kad je Silajdzic, preko Dnevnog Avaza, plasirao informaciju da je jedan od kandidata za generalnog sekretara UN-a
kada ce uskoro izbori za Generalnog sekretara UN.
Zamisli ovdje ga izaberemo, a on za nekoliko mjeseci ode u UN.
Ostavlja nama problem - kriza u Predsjednistvu!
- kobe_sa
Grad Sarajevo nije bas do Marin Dvora ali jest do Malte .Jasho wrote:Doprinos Hareta u ratu je bio čisto zalaganje za podjelu BiH, koju je dogovarao sa Krajišnikom 1993 godine! Stenogrami o Haretovim dogovaranjima podjele BiH sa Krajišnikom postoje. I treba dodati da je Nijaz Duraković potvrdio da se Hare zalagao za podjelu! Zanimljivo je kad je sa Krajišnikom dogovarao podjelu BiH i glavnog grada Sarajeva, Krajišnik je tražio da u sastavu srpske republike bude njegovo rodno mjesto Zabrđe, našto ga je Hare pitao gdje se to nalazi ( time je Hare jasno pokazao koliko poznaje svoj glavni grad i potvrdio da dalje od Marin Dvora za njega nije Sarajevo).Bleka i Dolina Avalona su neumoljivi u odbrani Četničkog agenta, kako mnogi nazivaju Hareta, koji je srušio ustavne promjene samo da bi imao šanse da bude izabran za člana predsjedništva. Zapitajte se zašto u Americi svi izbjegavaju i zaobilaze Hareta. Kako komentirate činjenicu da se u 60 minuta Hare dobrano isprovaljivao sa ne postoječim članom 35 rezolucije! Kako može biti član predsjedništva čovjek čija porodica živi u Turskoj? Kako uopće može biti kandidat za člana predsjedništva? Da kojim slučajem u Americi se neko želi kandidovati za predsjednika SAD, a da mu porodica živi u drugoj državi, kandidatura bi mu bila odbijena, ili da se kandidovao, a porodica mu živi u drugoj zemlji, u startu bi bio osuđen na propast! Što se tiće ostalih kandidata ne zna se koje gori od goreg i ne sposobniji! Sreća pa se može glasati za Hrvatskog člana predsjedništva, a to je Željko Komšić!
Ako si ti seljak (okolica Vogosce ili Ilijasa) ne mora svaki prijeratni sarajlija znat gdje je Zabrdje. ???
Prije se na Dolac Malti naplacivala "maltarina" seljacima to ti dodje kao jednodnevna ulaznca za grad (prodas svoje proizvode i vracas se kuci)
-
Jasho
Kobe_sa, nisam nikakv seljak! To što znam gdje se nalazi Zabrđe je moje poznavanje geografije, a i automobilom često prolazim putem pored kojeg stoji tabla na kojoj piše Zabrđe i isključenje za isto! Lično smatram nepismenim one koji ne poznaju kompletno Sarajevo sa svim njegovim općinama i prigradskim naseljima!
-
Šandor
Ne slažem se. Ima toliko nekih Pizdića....da jednostavno ne možeš znat sve....osim ako te put ne nanese. Evo ja se ni sad ne bi znao snaći u Briješću i Azićima. A pod nosom mi. Nisam nikad u životu dole bio.Jasho wrote:Lično smatram nepismenim one koji ne poznaju kompletno Sarajevo sa svim njegovim općinama i prigradskim naseljima!
Nikad bio u Ahatovićima, Dobroševićima....i inim naseljima....a ti reće smatraš nepismenim sve koji nisu obišli sve u i oko Sarajeva? Ma daj, ima toliko sela i zaseoka....što starih što novih....ko će to sve obići? Ljudi žive u gradovima od 5 miliona stanovnika....pa nisu obišli ni 50% ukupne površine koju zauzima.
Jedino gdje znam skoro sve je od Faletića do Nedžarića. To zaokružuje nešto što se može nazvat gradskom cjelinom. Kad kreneš niže prema Ilidžii prolaziš pored naselja koja su građena bez ikakvog reda i zakona. Jebo lud zbunjenog.
-
_master_
jaooooo, ne mogu da vjerujem kad neko kaze da je Tile posten covjek iz naroda...
najbolje je da pitate ljude koji su u srijedu bili prisutni na politickom skupu u selu Memici pored Kalesije na koje je Sulejman Tihic dosao helikopterom (!!!) da odrzi govor ( u selo koje zivi u totalnom siromastvu), rekao "..vidite, znate.." zatim sjeo u helikopter otisao do zenice da covjek odgleda utakmicu bosna-madjarska...
Je li to posten covjek?????
koristiti drzavni helikopter u privatne svrhe, da bi gospodin otiso gledati utakmicu ???
e pa glup je ko za njeg glasa!!! pa makar i moj otac bio!
najbolje je da pitate ljude koji su u srijedu bili prisutni na politickom skupu u selu Memici pored Kalesije na koje je Sulejman Tihic dosao helikopterom (!!!) da odrzi govor ( u selo koje zivi u totalnom siromastvu), rekao "..vidite, znate.." zatim sjeo u helikopter otisao do zenice da covjek odgleda utakmicu bosna-madjarska...
koristiti drzavni helikopter u privatne svrhe, da bi gospodin otiso gledati utakmicu ???
-
_BosanaC
Nemoj jarane ga zvati Tile, vec sam pomislio da o Titu govoris, sve me neki srklet safato_master_ wrote:jaooooo, ne mogu da vjerujem kad neko kaze da je Tile posten covjek iz naroda...
-
_master_
1oo_Ka,
u potpunosti se pridruzujem tvojoj zelji...
...samo mislim da na ovim izborima MORAMO da biramo tri clana predsjednistva, tako da de u ovim danima svaka zelja za jednim predsjednikom uzaludno trosenje vremena..
trebamo se skoncentrisati na trenutne probleme 1. oktobra..
u potpunosti se pridruzujem tvojoj zelji...
...samo mislim da na ovim izborima MORAMO da biramo tri clana predsjednistva, tako da de u ovim danima svaka zelja za jednim predsjednikom uzaludno trosenje vremena..
trebamo se skoncentrisati na trenutne probleme 1. oktobra..
- jeza u ledja
Nesto kontam ako ovaj Haris pobjedi zlo nam se pise majke mi. Zamislite samo koliko ce onaj bilmez iz Laktasa imati prilika da sere o ugrozenosti svog stada.
I tako sljedece 4 godine.
I tako sljedece 4 godine.