Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
ovo_malo_duse

#13051 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ovo_malo_duse »

Novak20 wrote: 25/03/2022 08:41
ovo_malo_duse wrote: 25/03/2022 07:51

U biti je ovo greska SDA, i njihovog ne znanja i ne interesovanja. Nije trebalo potpisati pojedninacno nista. Znaci sve Vjerske zajednice u jednom paketu. Prije nego sto su sarnuli sa Katolickom Crkvom, Papski nuncij je bio u Sa bar 5 puta da sve prodje kako treba.

Da mu se samo na jednom sastanku reklo nece bit potpisivanja bez zajednickog. Covketova cajones bi bila stisnuta od strane Vatikana tako da bi potpisao sve sto treba i jos pitao sto se ne potpisuje.
Al stas kad BAKE i uhljebi nemaju prvo ineteresa ni za sta osim sebe, drugo vide najdalje do dlaka koje im vire iz nosa. Tu je milion mehanizama da se sad to sprijecava i sprijecavace se do bola i dok god budu mogli ako nista cisto jer mogu..
:-)

Sada uz Čovića kriv i Vatikan za hibridno i subverzivno djelovanje ?
Citaj sta je napisano, ne izvrci cinjenice.... Koja kamenjarska politika neprznatog Jevreja. Kad gledas kroz UZP naocale vidis samo ono sto ti se svidja...

Vatikan je spomenut samo u kontekstu, pencilina za UZP i da nije trebalo potpisivat nista sa KC bez da sve ide u paketu sa IZ i PC jer poznavajuci nasu kamenjarsku bagru SDA idioti morali su pretpostavit da ce se to desiti i da su fino rekli, mi nemamo problem sa vjerskim zajednicama ali sve ide u paketu ili svi ili niko.
Vatikan bi se potrudio da Covke i CO potpise, jer UZP stoka razumije samo zakon sile, a volio bi vidjet ta damu da Vatikanu kazu ne moze.

Ovako su se na finjaka tisu misu,a SDA naivci iz psotovanja i najbolje volje i saradnje sa Papinim nuncijem potisali sve za KC a onda Covke fino par mjeseci dosao i rekao e sad ne moze sa IZ.
agent_zero

#13052 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by agent_zero »

Ova tema nema nikakav smisao i ne znam što se pecate na HDZ mamce i nabijate postove.

Ovo je tema na kojoj treba dalje diskutovati: politika-bih-hrvata-prema-bosni-i-herce ... 61076.html
Novak20

#13053 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Opet šuplja i opet nitko ne odgovori zašto Komšić u tri mandata ne potpisa sporazum sa IZ kada to nije uradio Čović.
Novak20

#13054 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Sarajmen wrote: 25/03/2022 12:51 Vjerovatno jer prije potpisivanja Ugovora na državnom nivou, treba da se provede procedura u institucijama . A one su dobrim dijelom već dugo u blokadi .
Može li pojašnjenje procedure za primjer Ugovora Katoličke crkve sa držvom :bih: , može i sa zvanične stranice KC BiH.
:lol:

Ti si počeo sa ovim Ugovorom pa bi bio red da ti pojašnjavaš i odgovaraš na pitanja.

Imaš pravo i da googlaš.
Email83

#13055 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Email83 »

dr_Evil wrote: 16/03/2022 14:43
Dragovoljci i veterani: Veliki problem prodaja nekretnina kojom se mijenja nacionalna struktura u Neumu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum dala je veliku potporu načelniku općine u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva, navedeno je u priopćenju za javnost nakon što je 15. ožujka održana je sjednica Vijeća UDVDR HVO HB-Neum.
Europejci, u Neum sam otisao 2 puta u zivotu i to sto sam morao. A sad cu muhajem da kupim stan ili kucu.
Kuca 300 000 pa vise
Novak20

#13056 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Sarajmen wrote: 25/03/2022 16:08
Novak20 wrote: 25/03/2022 15:13
:lol:

Ti si počeo sa ovim Ugovorom pa bi bio red da ti pojašnjavaš i odgovaraš na pitanja.

Imaš pravo i da googlaš.
Pa i ne baš, neko je izrazio sumnju da Reis Kavazović ne govori istinu po tom pitanju. Tu bi sumnju trebalo malo potkrijepiti argumentom i tako ga demantovati.
Argument je valjda da je u vrijeme Ive Mire Jovića kao člana Predsjedništva 2006. potpisan ugovor sa Vatikanom.

Radmanović, Komšić i Silajdžić su potpisali ugovor sa SPC 2008.

Komšić je bio u mandatu od 2006. - 2014. , Čović od 2014. - 2018., pa opet Komšić do danas.

Reis Kavazović jednostavno laže da Čović ima nešto sa tim ugovorima i ne znam što mu to treba.Ako ima nešto, onda je to puno manje nego što drugi imaju.

A evo ti i prijedloga ugovora sa IZ pa prostudiraj u čemu je kvaka.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... uma/434685

https://istraga.ba/wp-content/uploads/2 ... IZ-BiH.pdf
BAK-eV

#13057 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 24/03/2022 23:17
Sarajmen wrote: 24/03/2022 20:26 U tekstu demantiju se ne pominje pojam pravda tj nepravda. Demantuje se neistina i ukazuje na štetu koju trpi Islamska zajednica od HDZ kadrova, opstruiranjem potpisivanja Ugovora najbrojnije vjerske zajednice u državi BiH sa državom :bih:
Kao i ostale vjerske zajednice što ga imaju potpisane.
Eto im g. Komšić pa neka potpiše ugovor sa IZ. Ako ne može onda je za nepotpisivanje kriv koliko i Čović.

Mislim, što ako IZ laže i obmanjuje javnost da je D.Č. kriv za nepotpisivanje ugovora sa IZ BiH ?

Treba li im vjerovati za ostale navode iz članka ?
U pravu si.
IZ petlja nešto i traži neke specijalne tretmane za imame.
Ali opet i da se to izbaci, Čović je svoj potpis onomad uslovljavao ustavnim aranžmanima.
Kolinda

#13058 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Baš me zanima s čim ŽK uvjetuje potpisivanje ugovora sa IZ.....eto delegati s foruma su pojasnili koji su uvjeti DČ... :lol:
mo-town

#13059 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mo-town »

Novak20 wrote: 25/03/2022 18:35
Sarajmen wrote: 25/03/2022 16:08

Pa i ne baš, neko je izrazio sumnju da Reis Kavazović ne govori istinu po tom pitanju. Tu bi sumnju trebalo malo potkrijepiti argumentom i tako ga demantovati.
Argument je valjda da je u vrijeme Ive Mire Jovića kao člana Predsjedništva 2006. potpisan ugovor sa Vatikanom.

Komšić je bio u mandatu od 2006. - 2014. , Čović od 2014. - 2018., pa opet Komšić do danas.

Reis Kavazović jednostavno laže da Čović ima nešto sa tim ugovorima i ne znam što mu to treba.Ako ima nešto, onda je to puno manje nego što drugi imaju.

Samo Jovic potpisao ugovor 2006?
mo-town

#13060 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mo-town »

Kolinda wrote: 25/03/2022 19:48 Baš me zanima s čim ŽK uvjetuje potpisivanje ugovora sa IZ.....eto delegati s foruma su pojasnili koji su uvjeti DČ... :lol:
Nije te dugo bilo maco. Falila si mi? Gdje si bila? Nisi valjda sa Zeljanom lobirala okolo da se ugradi ona konstitutivnost u Strateski?
Novak20

#13061 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mo-town wrote: 25/03/2022 20:28
Novak20 wrote: 25/03/2022 18:35

Nebitno.

Priča je krenula od toga da prema reisu kavazoviću Čović nije htio potpisati ugovor sa IZ BiH. Eto neka ga potpiše Komšić kao nekada IM Jović.
mo-town

#13062 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mo-town »

Novak20 wrote: 25/03/2022 21:45
mo-town wrote: 25/03/2022 20:28
Nebitno.

Priča je krenula od toga da prema reisu kavazoviću Čović nije htio potpisati ugovor sa IZ BiH. Eto neka ga potpiše Komšić kao nekada IM Jović.
Itekako bitno. Valjas non-stop gluposti ali ne vjerujem da si toliko blesav. Ne potpisuje samo jedan clan Predsjednistva. Nije ni Jovic sam potpisao.
Novak20

#13063 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mo-town wrote: 25/03/2022 23:25
Novak20 wrote: 25/03/2022 21:45

Nebitno.

Itekako bitno. Valjas non-stop gluposti ali ne vjerujem da si toliko blesav. Ne potpisuje samo jedan clan Predsjednistva. Nije ni Jovic sam potpisao.
Ja u klin, ti u ploču.

Ni ti nisi blesav samo bježiš od suštine.

Suština je da se reis Kavazović i Rijaset petljaju u politiku gdje treba i gdje ne treba. Otvoreno se optužuje samo Čović za štetu nanesenu Islamskoj zajednici jer je navodno opstruirao potpisivanje ugovora između IZ i BiH čime je diskriminirao muslimane u BiH.
Islamska zajednica je od političkog djelovanja gosp. Dragana Čovića imala samo štetu, jer je on, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, svojim djelovanjem opstruirao potpisivanje Ugovora između Islamske zajednice i države Bosne i Hercegovine i tako najbrojniju vjersku zajednicu u BiH, i njene pripadnike, doveo u diskriminiran položaj", kaže se u saopćenju Rijaseta Islamske zajednice.
Rijaset ne spominje svoju ulogu u nepotpisivanju Ugovora kao ni to u čemu se taj ugovor razlikuje od drugih i kakve povlastice traži, ne spominje višegodišnje kašnjenje za drugim vjerskim zajednicama u rješavanju svog statusa, ne spominje da su Ugovor mogli potpisati i drugi članovi Predsjedništva poput Komšića koji je propustio da to uradi u tri mandata ono što Čović navodno nije uradio u jednom mandatu. Ne spominje ni to da se za potpisivanje Ugovora mora imati suglasnost barem dva člana Predsjedništva i suzdržanost trećeg.

Ovako, za probleme i diskriminaciju IZ i muslimana BiH kriv je ni manje ni više samo Čović.

Pa nije to sitna optužba u ovo ružno vrijeme da se tek tako pređe preko nje. Ovo je školski primjer crtanja mete na čelo.
Bloo
Globalna šefica

#13064 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

https://www.slobodnaevropa.org/a/islams ... 22776.html
Nakon izbora trenutnih članova Predsjedništva, ponovno su se obratili Predsjedništvu kako bi podsjetili na neriješen status ove vjerske u BiH, kažu iz IZ.

Do sjednice 18. oktobra 2021. nije bilo odgovora.

"Mi ne znamo šta se u ovom momentu htjelo time postići, da li se išlo na dodatno usložnjavanje situacije u BiH – mi doista ne znamo. Međutim, mi ćemo inzistirati na ovome, ovo pitanje mora biti riješeno", kaže Prljača.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i reisu-l-ulema Husein Kavazović tokom zajedničke molitve
PROČITAJTE I OVO:
Kardinal Puljić i reis Kavazović pozvali na smanjivanje napetosti u BiH
Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, 18. oktobra, kazao je kako su tačku stavili na dnevni red, jer smatra da ovo pitanje treba biti riješeno.

"Riječ je o delikatnim stvarima. Dakle, po tumačenju gospodina Džaferovića (Šefik Džaferović član Predsjedništva BiH) i mene riječ je o ugovoru, kako to pravnici kažu sui generis, ugovoru svoje vrste koji nije identičan ugovoru s Vatikanom i sa SPC, jer sjedište katoličke crkve je u Vatikanu i to po svojim bitnim obilježjima ima karakter međunarodnog ugovora. Ugovor s SPC ima karakter međunarodnog ugovora zbog toga jer je sjedište SPC u Beogradu. Sjedište Islamske zajednice je u Sarajevu, dakle taj element inostranosti otpada, jer IZ ima svoje sjedište u Sarajevu", kazao je Komšić.

On je objasnio da se prijedlogu protivio Milorad Dodik upravo zato što ugovor nije identičan kao s druge dvije vjerske zajednice.

"Različit je utoliko koliko je različit i islam u ispoljavanju, odnosno koliko je različito upražnjavanje i ispoljavanje religije kod muslimana u odnosu na pravoslavce i katolike. Pravoslavna i Katolička crkva su kršćanske crkve i imaju vrlo sličan način ispoljavanja religije za razliku od Islamske vjerske zajednice koja s obzirom na sve ipak ima neka druga pravila", mišljenja je Komšić.

Član Predsjedništva Milorad Dodik je nakon sjednice kazao kako ne podržava procedure usvajanja sporazuma IZ i BiH.

On smatra da se "vjernicima jedne vjerske zajednice daju veća prava, nego ostalima".

"Nisam protiv da se urade odnosi između BiH i Islamske zajednice, ali je neprihvatljivo da se mijenja procedura usvajanja takvog ugovora. Njihovo obrazloženje (Komšić i Džaferović op. a.) je neprihvatljivo. Oni su, izgleda, nakon 15 godina otkrili da je Islamska zajednica domicilna, a da su Srpska pravoslavna crkva i Vatikan strani subjekti.

Oni hoće da kažu da su Srbi i Hrvati, pravoslavci i katolici ovdje stranci, da je jedini domicilan faktor ovdje islam. I oni su tražili da to usvoji Predsjedništvo, a ne Parlamentarna skupština BiH. To je neprihvatljivo", ocijenio je Dodik.

Prema zakonima u BiH, međunarodne ugovore kakvi su s Katoličkom i Pravoslavnom crkvom potpisuje i odobrava Predsjedništvo.

Iz Islamske zajednice kažu da su, bez obzira na činjenicu da je sjedište u Sarajevu, željeli imati ravnopravan status kao i druge vjerske zajednice, što podrazumijeva potpise Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Komšić smatra da ugovor s IZ ne podliježe onoj proceduri kojom se zaključuju ugovori i međunarodni sporazumi s onim subjektima koji imaju "element inostranosti".

"Jedno mišljenje je da to ne treba prolaziti proceduru ratifikacije, jer vi zapravo nemate pravni osnov za ratifikaciju u ovom slučaju", objašnjava Komšić.

Inače, zakoni u BiH nalažu da ugovori budu ratificirani u Vijeću ministara i Parlamentu BiH.
Novak20

#13065 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mo-town

#13066 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mo-town »

Novak20 wrote: 26/03/2022 07:33
mo-town wrote: 25/03/2022 23:25
Ja u klin, ti u ploču.

Ni ti nisi blesav samo bježiš od suštine.

Suština je da se reis Kavazović i Rijaset petljaju u politiku gdje treba i gdje ne treba. Otvoreno se optužuje samo Čović za štetu nanesenu Islamskoj zajednici jer je navodno opstruirao potpisivanje ugovora između IZ i BiH čime je diskriminirao muslimane u BiH.
Pogledaj ti svojih vratolomija prije ikome prigovoris o bjezanju od sustine. Pravi mutivoda.
Krenes tvrdnjom da ni Komsic isto kao i Covic nisu potpisali. Onda kazes da je Jovic kao clan Predsjednistva nesto nekad potpisao.
Pa na kraju zavrsis na Kavazovicu i IZ.
A sustina je da jedan clan Predsjednistva ne moze sam nista potpisati. Dvojica ponesto i nekako ali se vecina odluka donosi konsenzusom.
Bloo
Globalna šefica

#13067 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

A kakve veze ovo ima sa bošnjačkom politikom prema bh Hrvatima?
skafiskafsnjak

#13068 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skafiskafsnjak »

Politika bosnjacke politike.prema Hrvatima je ok. Bar u mjestima gdje sam ja. Veca haman prava imaju nego bosnjacka vecina.

Poyyyy
Bloo
Globalna šefica

#13069 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 26/03/2022 19:06 Politika bosnjacke politike.prema Hrvatima je ok. Bar u mjestima gdje sam ja. Veca haman prava imaju nego bosnjacka vecina.

Poyyyy
Specificiraj.
Koja to veća prava imaju u mjestu gdje si ti naspram Bošnjaka koji su većina?
Uvijek me to interesovalo. :D (da hinjski potrazim svoja prava kao Ostali)
skafiskafsnjak

#13070 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 26/03/2022 19:11
skafiskafsnjak wrote: 26/03/2022 19:06 Politika bosnjacke politike.prema Hrvatima je ok. Bar u mjestima gdje sam ja. Veca haman prava imaju nego bosnjacka vecina.

Poyyyy
Specificiraj.
Zar ti nisi neodredjena ...ono, znas..mix...
Ne mozes ti nista, nisi Hercegovka tj nisi legitimna.

Pa.ev jedan primjer. Haman nijedna hr kuca nije ostala srusena, tj neobnovljena (opcina finansirala obnovu). S druge strane, bosnjackih itekako ima... O bespovratnim.kreditima i slicnim pomocima da ne kazem.
To ne govori da se bosnjacima.ne pomaze, daleko od toga...

Ali treba da se pomaze podjednako...jer ako.cemo tom.logikom, onda bi Bosnjaci u ZH imali veca prava od Hrvata...a ne bih rekao da je tako :mrgreen:

Da dodam da imaju stelu za drzavne poslove bas kao i neki Bosnjaci
Bloo
Globalna šefica

#13071 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 26/03/2022 19:18
Bloo wrote: 26/03/2022 19:11

Specificiraj.

Pa.ev jedan primjer. Haman nijedna hr kuca nije ostala srusena, tj neobnovljena (opcina finansirala obnovu). S druge strane, bosnjackih itekako ima... O bespovratnim.kreditima i slicnim pomocima da ne kazem.

Ali treba da se pomaze podjednako...jer ako.cemo tom.logikom, onda bi Bosnjaci u ZH imali veca prava od Hrvata...a ne bih rekao da je tako :mrgreen:
Pa koji su onda mehanizmi u pitanju - opstina (hejt izraz opcina) sa bosnjackom vecinom pomaze u obnovi kuca Hrvata.
Da bi se donio zakljucak, potrebni su sljedeci podaci:
- koliko je bilo razrusenih bosnjackih, a koliko hrvatskih kuca (podemo od pretpostavke vise bosnjackih kuca jer su bosnjaci u vecini)
- koliko je obnovljeno jednih, a koliko drugih?
- kako se treba prijaviti za obnovu? Pretpostavljam javni poziv. Da li se mogu pregledati sva rjesenja javnih poziva (koja bi trebala biti javna) i usporediti kome su dodjeljena i zasto i kome nisu i zasto (nepotpuna dokumentacija itd itd)
- Pravo o kojem ti pises je pra vo da se svi ravnopravno prijave na javni oglas?

Iz tvog posta je moze zakljuciti da opcina u mjestu sa vecinskom bosnjackom vecinom diskriminira Bosnjake?

* Ja nisam neodredena, ja sam veoma odredena. :)
skafiskafsnjak

#13072 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 26/03/2022 19:34
skafiskafsnjak wrote: 26/03/2022 19:18

Pa koji su onda mehanizmi u pitanju - opstina (hejt izraz opcina) sa bosnjackom vecinom pomaze u obnovi kuca Hrvata.
Da bi se donio zakljucak, potrebni su sljedeci podaci:
- koliko je bilo razrusenih bosnjackih, a koliko hrvatskih kuca (podemo od pretpostavke vise bosnjackih kuca jer su bosnjaci u vecini)
- koliko je obnovljeno jednih, a koliko drugih?
- kako se treba prijaviti za obnovu? Pretpostavljam javni poziv. Da li se mogu pregledati sva rjesenja javnih poziva (koja bi trebala biti javna) i usporediti kome su dodjeljena i zasto i kome nisu i zasto (nepotpuna dokumentacija itd itd)
- Pravo o kojem ti pises je pra vo da se svi ravnopravno prijave na javni oglas?

Iz tvog posta je moze zakljuciti da opcina u mjestu sa vecinskom bosnjackom vecinom diskriminira Bosnjake?

* Ja nisam neodredena, ja sam veoma odredena. :)
Mala carsija, zna se....
Nisam rekao da se Bosnjake diskriminira. Odakle ti to?

Ahhahahaa cuj zasto su dodjeljena... Zato sto se odredjena osoba bolje pokazala na "intervjuu" :lol:

Drago mi je sto si odredjena :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#13073 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 26/03/2022 19:51 Nisam rekao da se Bosnjake diskriminira. Odakle ti to?
Pa rekao si da Hrvati u tom mjestu imaju veca prava sto se manifestuje kroz to da su sve hrvatske kuce obnovljene i da svaki Hrvat koji se prijavi na javni oglas ispuni uslove i dobije novcanu pomoc.
Ako je brojcano vise Bosnjaka u tom mjestu i ako se Bosnjaci nalaze na vodecim mjestima u opstini koja dodjeljuje ta sredstva, a Hrvati svi obnovnili kuce a Bosnjaci nisu, to je onda neka vrsta diskriminacije.
skafiskafsnjak

#13074 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 26/03/2022 20:24
skafiskafsnjak wrote: 26/03/2022 19:51 Nisam rekao da se Bosnjake diskriminira. Odakle ti to?
Pa rekao si da Hrvati u tom mjestu imaju veca prava sto se manifestuje kroz to da su sve hrvatske kuce obnovljene i da svaki Hrvat koji se prijavi na javni oglas ispuni uslove i dobije novcanu pomoc.
Ako je brojcano vise Bosnjaka u tom mjestu i ako se Bosnjaci nalaze na vodecim mjestima u opstini koja dodjeljuje ta sredstva, a Hrvati svi obnovnili kuce a Bosnjaci nisu, to je onda neka vrsta diskriminacije.

Pa et ako ti tako kazes... Diskriminacija je isto.sto sam ja "pao" na intervjuu za posao iako sam ispunjavao vjse uslova nego.on....

Diskriminatorni su i zakoni drzave...da mora toliko i toliko Bosnjaka, Hrvata ili Srba zaposliti...al.et.

Treba zaposljavati najkompetentnije...al.jbg
Bloo
Globalna šefica

#13075 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 26/03/2022 20:33 Pa et ako ti tako kazes... Diskriminacija je isto.sto sam ja "pao" na intervjuu za posao iako sam ispunjavao vjse uslova nego.on....

To je mito i korupcija
Pa ako je nacelnik opstine Bosnjak, onda je mito i korupcija, a ne Hrvati imaju veca prava. :mrgreen:
Ih, to za posao. :D Nikako spojiti pogodno ime, prezime, pozdrav i tako to...
Zato si na boljem mjestu. Gdje si Yugo. :mrgreen:
Post Reply