BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Locked
pemanapemani

#651 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by pemanapemani »

Bosnolog wrote:
andromeda101 wrote: Svati da su isto to Bosnjaci mislili o Fikretu Abdicu, pa se uspostavilo da je on u stvari cetnicki igrac. Ne kazem da je ovo isto to ali postoji mogucnost slicne podvale.
Isto su cetnici pljuvali po Fikretu i poslali ga u cuzu. Mi smo bili bas zbog toga uz Fikreta, kad stani pani okrenu se Fikret i stade uz Karadzica.
Ovo se dvoje ne moze apsolutno porediti tada je bila Yuga sa cetvrtom vojnom silom JNA i svim sluzbama od DB do KOS-a....Ovo u NP je bio najobicniji inicijativni skup medu kojima je bilo i kontraverznih licnosti prije svega akademika Filipovica,sizofrenog Latica,neodmjerenog Cerica,ali se oni ni po cemu ne mogu porediti sa izdajnikom i cetnickim saveznikom Fikretom Abdicem jer svi ovi koji su bili u NP nemaju nikakve poluge moci u svojim rukama vec samo moc i slobodu govora,ideje koja se zasniva na politickom i ideoloskom uvezivanju i jacanju Bosnajka u BiH,regiji i Svijetu,a sto ni u kom slucaju nije niti ce biti upereno na podrivanju ANUBIH niti cjelovitosti odbrane i ocuvanja BiH vec naprotiv dodatni garant jer su Bosnajci prije svega najveci faktor odbrane i ocuvanja BiH jos od 1992 godine,da je drugacije ona bi bila odavno podjeljena i nestala jos devedesetih godina,.....

Ova BANU nece imati legitimnu snagu niti kapacitet dok u nju ne udu mnoge druge bosnjacke licnosti iz svih oblasti javnog,politickog i drustvenog zivota kako iz BiH ,regije tako i bosnjacke dijaspore,..O tome sam vec pisao na prethodnim stranicama kao i uvodnom dijelu teme,......

Bosnjaci i BH rodoljubi su znali kako zaustaviti izdajnike poput Abdica ali i din dusmane kada su bili u patikama i goloruki a sada je drugi vakat kada su noruzani,politicki i ideoloski otrijeznjeni i nezaobilazan faktor u regiji,.....

Svako go pokusa podijeliti ili izdati BiH treba da visi na provoj najblizoj banderi,Svi ti koji bi dijelili BiH su jako svijesni toga da im BH rodoljubi a prje svega Bosnjaci nece dozvoliti niti ce medu njima naci podrsku,.....

Svako sakacenje zlikovacek Srbije i stvaranje saveznickih blokova protiv iste poput Albanije je potrebana i pozeljna stvar,.....

BH dusmaen treba proganjati tajnim sluzmaba i akcijaam da nigdje u BiH nisu mirni i spokojni ali i van BiH,...... ;-)
Koliko si mogao naći Bošnjaka prije deset godina koji bi pristali na podjelu BiH, a koliko danas? Ovo je razvlačenje pameti ljudi da bi se dizale tenzije i da bi se u određenom roku skupila kritična masa koja će zagraktati pa stvarno ne možemo zajedno. Zaboravljaš da prolazi vrijeme, dolaze nove generacije kojima je ideja cjelovite BiH negdje u magli. Oni nikad nisu nogom stupili na tlo manjeg entiteta i praktički ga ne osjećaju svojom domovinom.
Separatisti i fašisti se uzdaju u tu novu generaciju koja je indoktrinirana podjelama, koji svakodnevno gledaju fašistu koji negira genocid, koji slušaju Jugoslavena kako laprda o tome da o sudbini manjeg entiteta mogu odlučivati samo Srbi... Kao šećer na kraju dolazi Cerić, koji svakoga ko pisne protiv njega i njegove ekipe proziva islamofobima, te poziva na javni linč.
Fakat bih volio da nisam u pravu i da me vrijeme demantuje, samo mi se čini da je svakim danom sve manje BiH. Na kraju ćemo najdeblji kraj izvući mi, koji svoju identifikaciju jedino i isključivo vežemo za državu Bosnu i Hercegovinu.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#652 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by prljavi Hare »

Ni ja ne želim više ni jedne riječi napisati na ovoj temi,samo ću jedno reći!Ko god radio protiv moje domovine,
želio je podjeliti,ugroziti njen integritet,ma kako se zvao,ma kojem se bogu molio,smatraću ga svojim
neprijateljem! :evil:
Koliko vidim ovi su uspjeli,sudeći po ovoj temi,već toliko podijeliti Bošnjake,da to SANU-u uz sav trud nije za
toliko vremena uspio!!!!
Mada smatram da ovo nije toliko politički strašno,mislim da će ovo biti još jedan uspješan pokušaj,
klasični pokušaj pljačke Bošnjaka,kao i toliko puta do sada!Samo se Bogu moliti da ne preraste u kakvo veće sranje!
Bosnolog

#653 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Bosnolog »

andromeda101 wrote: Ja koliko vidim, ova BANU je samo podijelila Bosnjake a ne udruzila, pogotovo sto se Ceric i ostale hodze uplicu tako da daju sliku da je ovo tako daleko od "nauke". Zbog Fikreta je 4000 Bosnjaka izgubilo zivote, a ja mislim ako se isto ustanovi za Cerica, jeftin je jedan metak/zivot u odnosu na 4000.
Slazem se sa tobom da je ponizno sto je bosnjacka intelegencija i akademici sve godine jedni druge medijski,politicki i kako got hoces nadmudrivali,osporavali i minderisali.Istima niko nije smetao da pokrenu i formiraju BANU u ovih petnaestak godina,......Ja sam pisao da se mora desiti svecana inaguraciona skupstina BANU-a u Sarajevu koju ce ciniti mnoga bosnjacka ugledna imena i licnosti iz javnog,politickog,kulturnog,akademskog i svakog drugog za Bosjnake vaznih segmenata kakao BiH tako Bosnjaka regije ali i milionske diajspore,.Do tada cu ovo smatrati samo kao idejni pocetak i pratiti njihov rad,istupe,izjave i sve ono sto budu pokusali obznaniti ili realizovat,....

Skepticizam i sujeta unutar Bosnjaka je njihova najveca i najopasnija stvar koja im je ujedno i najveci neprijetelj koji razumijem zbog svega sto su prezivjeli zadnih 150 godina a posebno pslednje dvije decenije,..Nikom ne treba bezrezevno vjerovati,upravo zbog onog sto smo iskusili sa izdajnikom Abdicem,....Ja primjera radi vjerujem i vjerovao sam jednom Kljujici i drugim probosanskim dokazanim patriotama da bi sacuvali i odbranili RBIH ako ne i bolje od A.Izetbegovica da je ubijen kada su ga cetnici zarobili 2.5.1992,.....

Vjeruj mi da je i Abdic pokusao izdati i dovesti cetnike 2,maja 1992 godine kada su krenuli na zgradu predsjednistva opet im ne bi uspjelo unistit RBH jer je ljubav za odbranom RBiH bila mnogo jaca od svih pokusaja izdaja izdajnika poput Abdica,.....

Peti korpus je bio gotov u bezizlaznoj situaciji pa je slomio zlo,tacno je da je to placeno sa 4000 bosnjackih i drugih rodoljubnih zivota sa jedni i druge strane,...mene primjera radi mnogo vise brinu oni babovci koji nakon svega vide u toj izdajnickoj gnjidi pozitivnu licnost dok njegova kcerka nastavlja raditi za HDZ na rusenju BiH,.....Oni koji glasaju za takve dvonoge politicko ideoloske nakaze i BH dusmane u obliku DNZ-a istima je propuh u glavama i vrijedni su samo prezira i gadenja ali njihova izdajnicka sramota je njihov njveci teret sa kojim ce se zauvijek nositi,Pa i oni cetnici sto daju podrsku zlikovci Mladicu oni u podsvjesti znaju da je on zlocinaca ali to ne zele priznati javno jer bi to zancilo ponizno zivjeti sa oborenom glavom kako se i ponasaju kada nisu u coporu medu svojim cetnickim istomisljenicima,......

Ceric je kod mene najvise izgubio kao i mnogih vjeski sluzbenici s njegove moralne strane zbog pohlepe koju je pokazao te nebrige o Bosajncima kao vjernicima,to vazi generalno za mnoge duhovne vode i uposlemike zbog svoje neskromnosti i skrtosti nikada nisu naucili biti solidarni u materijalnom smislu prema svojim vjernicima u nevolji kako im to vjera nalaze,Posebno je sebe degradirao javnim izjavama i odnosu prema korumpiranim u zastiti krimo vjerskih sluzbenika sto je za mene bio njegov najveci i neoprostiv grijeh kada se radi o Reisu Cericu,....

Slazem se da nam ne trebaju voditi BANU vjerski sluzbeici ili oni koji imaju ogroman uticaj na njih,stoga sam ubjeden da se to nece i ne smije desiti vec jedino sto mogu biti su pocasni clanovi institucije koju predstavljaju,sve drugo bi bilo kontraverzno i stetno za bosnjacke i BH interese,..........

Takode moramo priznati da su najveci krivci za ovo kasno formiranje BANU-a akademske bosnjacke inertne i kontravezne licnosti sto se oni nisu bavili osnicvanjem i vodenjem BANU,vec je to uradio Zukorlic koji je po mom ubjedenju upravo on koji stoji iza ove ideje,.....
popajic

#654 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by popajic »

Kokuruz wrote:
amrica wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To se vi citirati iz postovanja ili prema instrukcijama? :-)

Ko je na ovom forumu malo duze, zna da sam ja bila omladinac prije nego sto ste se vi rodili :-)
Očito je da si ti ovdje po zadatku da satireš sve što je Bošnjačko ili muslimansko.
Dakle, sve može ali BANU ne može.
Vjerovatno bi mogla i romska akademija nauka i umjetnosti pa i svinjeća ANU...ali samo ne može Bošnjačka.

Čudi me da ti tolerišu pljuvanje po Bošnjacima i islamu kao i pljuvanje po intelektualcima.
To što si ti bila omladinac jedne nastrane ideologije je drugi par opanaka. Ideologije koja je propala u cijelom svijetu a ako žališ za komunizmom imaš još uvijek šansu u Kini ili Koreji...

Bilo kako bilo BANU je osnovan na radost istinskih Bošnjaka koji vide šta se radi i na žalost onih koji mrze i pljuju sve što miriše na Bosnu, Bošnjake i islam.
Amrica zeli da satre sve sto je Bosnjacko :roll: :-) :D
ANUBIH - svinjeca :-)
Zalaufo se ti pravo kao da ti je Licno Mujke davao instrukcije :roll:
Niko ovdje ne pljuje po Bosnjacima, niko ne pljuje po muslimanima i naravno niko ne pljuje po Bosni.
Cericeva taktika kako da se degradira neistomisljenik po sistemu JA= Bosnjaci ! :run:
Po tom uzorku i ti tvrdis da je BANU osnovana na radost ISTINSKIH Bosnjaka. Pusti me da pogadjam ko odredjuje ko su to istinski Bosnjaci ....ogavno !
A ovaj BANU je definitivno kamuflirani MANU ! Mozda ti imas odgovor zasto je kamufliran, zasto se stvari ne nazivaju pravim imenom ?
Kada kler formira ANU - nisu cista posla, da bog kaze !
mO k3

#655 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by mO k3 »

Nemam vremena da procitam sve komentare prije ,ali zar ne bi bilo dobro ako se osniva BANU da se ujedine sve Bosnjacke organizacija i da krovna organizacija nosi naziv BANU jer ovo barem ja to vidim je samo cijepanje bosnjackog korpusa
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#656 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by plain vanilla »

popajic wrote:
Kokuruz wrote: Očito je da si ti ovdje po zadatku da satireš sve što je Bošnjačko ili muslimansko.
Dakle, sve može ali BANU ne može.
Vjerovatno bi mogla i romska akademija nauka i umjetnosti pa i svinjeća ANU...ali samo ne može Bošnjačka.

Čudi me da ti tolerišu pljuvanje po Bošnjacima i islamu kao i pljuvanje po intelektualcima.
To što si ti bila omladinac jedne nastrane ideologije je drugi par opanaka. Ideologije koja je propala u cijelom svijetu a ako žališ za komunizmom imaš još uvijek šansu u Kini ili Koreji...

Bilo kako bilo BANU je osnovan na radost istinskih Bošnjaka koji vide šta se radi i na žalost onih koji mrze i pljuju sve što miriše na Bosnu, Bošnjake i islam.
Amrica zeli da satre sve sto je Bosnjacko :roll: :-) :D
ANUBIH - svinjeca :-)
Zalaufo se ti pravo kao da ti je Licno Mujke davao instrukcije :roll:
Niko ovdje ne pljuje po Bosnjacima, niko ne pljuje po muslimanima i naravno niko ne pljuje po Bosni.
Cericeva taktika kako da se degradira neistomisljenik po sistemu JA= Bosnjaci ! :run:
Po tom uzorku i ti tvrdis da je BANU osnovana na radost ISTINSKIH Bosnjaka. Pusti me da pogadjam ko odredjuje ko su to istinski Bosnjaci ....ogavno !
A ovaj BANU je definitivno kamuflirani MANU ! Mozda ti imas odgovor zasto je kamufliran, zasto se stvari ne nazivaju pravim imenom ?
Kada kler formira ANU - nisu cista posla, da bog kaze !
istinski Bosnjaci, legitimni Hrvati..
kako nas nase "vodje" vole, odricu nas se, samo zbog nas, i za nase dobro :roll:
@rman

#657 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by @rman »

Slazem se sa tobom da je ponizno sto je bosnjacka intelegencija i akademici sve godine jedni druge medijski,politicki i kako got hoces nadmudrivali,osporavali i minderisali.Istima niko nije smetao da pokrenu i formiraju BANU u ovih petnaestak godina,......Ja sam pisao da se mora desiti svecana inaguraciona skupstina BANU-a u Sarajevu koju ce ciniti mnoga bosnjacka ugledna imena i licnosti iz javnog,politickog,kulturnog,akademskog i svakog drugog za Bosjnake vaznih segmenata kakao BiH tako Bosnjaka regije ali i milionske diajspore,.Do tada cu ovo smatrati samo kao idejni pocetak i pratiti njihov rad,istupe,izjave i sve ono sto budu pokusali obznaniti ili realizovat,....

Skepticizam i sujeta unutar Bosnjaka je njihova najveca i najopasnija stvar koja im je ujedno i najveci neprijetelj koji razumijem zbog svega sto su prezivjeli zadnih 150 godina a posebno pslednje dvije decenije,
Kakve to veze ima mjesto održavanja inaguracije sa sastavom njenih članova? Misliš da neki sarajevski intelektualci nisu inaguraciji pristupili jer im je mjesto održavanja bilo daleko? Iskren da budem, to me ne bi čudilo, ionako se nigdje ne kreću van Parkuše... Stoga, podržavam to što je inaguracija bila u ( od BiH i Sarajeva zaboravljenom) Sandžaku. Podržavam jačanje veza između BiH Bošnjaka i Sandžačkih Bošnjaka a da je sreće pa da se otvori i jedno sjedište u Istambulu i svim većim evropskim gradovima gdje postoji ijedan bošnjak. Također, nadam se da će se otvoriti i institucije ekonomkog karaktera, koja će povezati Bošnjake iz BiH i čitavog svijeta.
amrica

#658 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by amrica »

@rman wrote: Kakve to veze ima mjesto održavanja inaguracije sa sastavom njenih članova? Misliš da neki sarajevski intelektualci nisu inaguraciji pristupili jer im je mjesto održavanja bilo daleko? Iskren da budem, to me ne bi čudilo, ionako se nigdje ne kreću van Parkuše... Stoga, podržavam to što je inaguracija bila u ( od BiH i Sarajeva zaboravljenom) Sandžaku. Podržavam jačanje veza između BiH Bošnjaka i Sandžačkih Bošnjaka a da je sreće pa da se otvori i jedno sjedište u Istambulu i svim većim evropskim gradovima gdje postoji ijedan bošnjak. Također, nadam se da će se otvoriti i institucije ekonomkog karaktera, koja će povezati Bošnjake iz BiH i čitavog svijeta.

Predlazem da se uvede porez za banu, jedno 15% na platu, pa gdje god je bosnjak prosao da se banu posadi :D

Sta se bosnjaci imaju povezivati, i ekonomski i drugacije kad su vec povezani. Pa ne zivimo u 15. vijeku i ne jasemo na magarcima 3 mjeseca od Istambula do Sarajeva. Internet, avioni... sve je tu. Samo zelje nema. A ocito je zasto je nema.
mrtva kokoš

#659 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by mrtva kokoš »

mislim ne interesuje me banu ni neki tamo zukorlic ali mi je milina citati komentare po srpskim forumima :lol: :lol:
kud ova prije ne osnovase: destabilizacija regiona, nacionalizam, ujedinjenje sa BiH, ivice hapsi nacionaliste, zabrana ulaska u srbiju za cerica. :lol: :lol: :lol:

ni srbi nisu vise sto su nekad bili :lol: :lol:
andromeda101

#660 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

Evidentno je da je formiranje BANU podijelilo Bosnjake, kao sto se moze vidjeti na ovom forumu. Ko suprotno tvrdi ja mislim da je zaludjen kao i Cetnici s SANU.

-Kao prvo ime nije dobro.
-Kao prvo ne volim da su hodze u vrhu osnivanja.

Ja za Cerica ni Zukorlica necu ratovati. Dajte njima AK47 i nek vam oni brane Bosnu.

Koliko bi Bosnjaka ratovalo za Cerica ili Zukorlica? 5%? Jeli ce tih 5% ostati braniti Bosnu. Skinite ta govna iz politike da ih nase oci vise ne gledaju.

A ko god brani Cerica i Zukorlica rijecima, "a sto vi razjedinjujete nas Bosnjake" imam jedno reci:

"Ne laje kuca zbog sela vec zbog sebe!"

A niti cu ispastati kao Bosnjak, zbog osoba koje su slabog mentalnog kapaciteta i pozivaju na "krvavo ljeto u Sarajevu" i slicne gluposti.
Ovakvi govnari mi nemoraju proucavati Dzenazu, Allah mi je svjedok a ne ovi moroni.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#661 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by JoseMujica »

andromeda101 wrote:Evidentno je da je formiranje BANU podijelilo Bosnjake, kao sto se moze vidjeti na ovom forumu. Ko suprotno tvrdi ja mislim da je zaludjen kao i Cetnici s SANU.

Ja za Cerica ni Zukorlica necu ratovati. Dajte njima AK47 i nek vam oni brane Bosnu.

Koliko bi Bosnjaka ratovalo za Cerica ili Zukorlica? 5%? Jeli ce tih 5% ostati braniti Bosnu. Skinite ta govna iz politike da ih nase oci vise ne gledaju.

A ko god brani Cerica i Zukorlica rijecima, "a sto vi razjedinjujete nas Bosnjake" imam jedno reci:

A niti cu ispastati kao Bosnjak, zbog osoba koje su slabog mentalnog kapaciteta i pozivaju na "krvavo ljeto u Sarajevu" i slicne gluposti.
Ovakvi govnari mi nemoraju proucavati Dzenazu, Allah mi je svjedok a ne ovi moroni.
:thumbup:

a njihov su jedini svjedok bankovni računi
mO k3

#662 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by mO k3 »

andromeda101 wrote:Evidentno je da je formiranje BANU podijelilo Bosnjake, kao sto se moze vidjeti na ovom forumu. Ko suprotno tvrdi ja mislim da je zaludjen kao i Cetnici s SANU.

Mozda si u pravu da je BANU u prvom trenutku podijeli Bosnjake,kao sto je i sanu podijelio srbe ,dugorocno gledano bosnjacima je ovako nesto slicno potrebno i uvijek ce biti neko ko je za i ko je protiv i to je ok , to je moje misljenje ,ali ne sa cericem na celu
mO k3

#663 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by mO k3 »

Splinter wrote:mislim ne interesuje me banu ni neki tamo zukorlic ali mi je milina citati komentare po srpskim forumima :lol: :lol:
kud ova prije ne osnovase: destabilizacija regiona, nacionalizam, ujedinjenje sa BiH, ivice hapsi nacionaliste, zabrana ulaska u srbiju za cerica. :lol: :lol: :lol:

ni srbi nisu vise sto su nekad bili :lol: :lol:
malo sam takodje prelisto tamne vilajete aka portale sprdaju sa na racun BANU ,ali medju redovima citam da im ne pase, da bosnjake smatraju nizom vrstom .... i zato od mene puna podrska BANU iz principa iz kaprica
poznanik

#664 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by poznanik »

Ženski Dr.Med wrote:
-Kao prvo ne volim da su hodze u vrhu osnivanja.[/size]
Mozda si u pravu da je BANU u prvom trenutku podijeli Bosnjake,kao sto je i sanu podijelio srbe ,dugorocno gledano bosnjacima je ovako nesto slicno potrebno i uvijek ce biti neko ko je za i ko je protiv i to je ok , to je moje misljenje ,ali ne sa cericem na celu
Razlika između BANU i SANU je i u činjenici da je SANU osnovana kao organizacija akademske zajednice države Srbije, a onda, zbog karakterističnog naziva i pridjeva "srpski", preformulirana tako da se čini, a i jeste, da je njen prvenstveni cilj okupljanje i djelovanje isključivo Srba kroz projekte i ciljeve Akademije.

BANU je osnovana prvenstveno s ciljem okupljanja i djelovanja Bošnjaka, i pored činjenice da u BiH već decenijama postoji akademska zajednica koja je organizirana pod nazivom ANUBIH, i iz koje i Bošnjaci i ostali narodi mogu slobodno djelovati.

Negira li BANU postojanje ALUBIH, ili je, kroz specifičan naziv Akademije, namjera osnivača da se postigne poistovjećivanje etničkog sa državotvornim....?
rogoz

#665 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by rogoz »

nikad_vise wrote:opet se stara druzina sastala da popljuje jos jedan projekat jacanja bosnjackog naroda..kao eto treba da se gradi multietnicko drustvo i lafo neke pricice a po javnim servisima nam svakodnevno serviraju srpski i hrvatski jezik..ako je multietnicnost to da se mi vremenom stopimo u jednu od ovih etnosa onda vas i razumijem..vi stvarno ne kontate koliko je pogubno kad 2-3 moja prijatelja ne prate uopste nasu reprezentaciju i navijaju za hrvatsku ili srbiju..a bosnje 100%..i to je sve radi toga sto pojedini klikeri s foruma pokusavaju da nam kazu da je za nas pogubno bilo sta sto ce ojacati nas identitet..jer cemo toboze isprovocirati srbe kojih mahom po par desetina hiljada svakodnevno protestvuju zbog kasapina tipa mladic,karadzic,i ostala djubrad..da necemo nedaj boze slucajno isprovocirati srbiju koja ni jednu jedinu priliku ne propusta da razjebe i onako napacenu i razjebanu drzavu..da nece slucajno biti neugodno srbima koji na svaki moguci nacin napadaju i ono malo ljudi sto je ostalo u RS i sandzaku..daj bolan kako vas nije sramota uopste se javljati iz misijih rupa i pametovati nekom nesto..narodu je pun qrac svega vise i te srbije i bilo cega i svaka cast reisu,zukorlicu i svima onim kojim je vise preko glave svog ovog srpskog ciganluka..vi kao da ste slijepi pa jednostavno ne vidite da pustamo srbiju da nas hebe decenijama nadajuci se nekim relaksirajucim odnosima a njihovi apetiti su sve veci..od 1990 godine bosnjaci nisu nista uradili kako bi isprovocirali srbe a nemojte me tjerati da moram pisati na koliko su nacina nas srbi ponizavali i provocirali..pa ljudi od bosnjackih para i poreza iz srebrenice finansiraju odbranu mladica..i pricate o tome da zukorlic nekog provocira..de ako imate imalo obraza lijepo idite sa teme i pustite ljude koji su vidjeli u ovoj akademiji tracak nade da se polahko pocinje buditi svijest bosnjaka ko su i sta su..manite se te komunisticke matrice o nekakvom usranom bratstvu i jedinstvu dok nas ta braca svaki dan gledaju da zajebu sto vise..dok ne budemo ravnopravan narod srbima i hrvatima mi nikad necemo moci krenuti dalje jer ce nas vjecito sabotirati..pogotov ovi preko drine..u narednom periodu bi svaki dan bez akademije i jacanja bosnjackog identiteta bio dan poklonjen srbima i hrvatima da nas asimiliraju..probudite se ljudi i manite budalasanja..iskreno mi je cudno zasto administrator ne pocne dijeliti banove za par ovih trolova sto ovom i onako prenapacenom narodu pokusavaju pripisati krivicu i kako smo toboze mi krivi i kako toboze mi provociramo..uspjeli ste popusiti pricu o da je uvazeni rahmetli alija izetbegovic isto krivac koliko i tuđman i milosevic i te floskule prosipate narodu..pored dva agresora srbije i hrvatske..sad pokusavate da nas ubjedite kako su srbi toboze miroljubivi i kako je zukorlic ustvari najvece zlo..ne budite bezobrazni jer pocinjete nervirati..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nikad vise nece biti kao sto je bilo.Idemo dalje,ja kao neko ko nema veze sa vijerom, svom snagom podrzavam ovo sto radi Ceric i Zuka!Dosta je bilo,dosta rezervata u kojima pod fasistickom cizmom stenje Bosnjacko bice.Ovo je samo pocetak udruzenja Bosnjaka,treba ici dalje,treba jedinstvo i snagu pokazati,bolje ce nas cuti neprijatelj i prijatelj naseg neprijatelja.Tresu se vec sad,uplaseni budjenjem Bosnjaka,pa dokle da cekamo,sta smo to mi?!Nema cekanja,cekali smo gotovo dvije decenije,nista se nije promjenilo od 1990.Nedamo Bosnu i Hercegovinu,nedamo Sandzak... :)
zimzelen

#666 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zimzelen »

rogoz wrote:
nikad_vise wrote:opet se stara druzina sastala da popljuje jos jedan projekat jacanja bosnjackog naroda..kao eto treba da se gradi multietnicko drustvo i lafo neke pricice a po javnim servisima nam svakodnevno serviraju srpski i hrvatski jezik..ako je multietnicnost to da se mi vremenom stopimo u jednu od ovih etnosa onda vas i razumijem..vi stvarno ne kontate koliko je pogubno kad 2-3 moja prijatelja ne prate uopste nasu reprezentaciju i navijaju za hrvatsku ili srbiju..a bosnje 100%..i to je sve radi toga sto pojedini klikeri s foruma pokusavaju da nam kazu da je za nas pogubno bilo sta sto ce ojacati nas identitet..jer cemo toboze isprovocirati srbe kojih mahom po par desetina hiljada svakodnevno protestvuju zbog kasapina tipa mladic,karadzic,i ostala djubrad..da necemo nedaj boze slucajno isprovocirati srbiju koja ni jednu jedinu priliku ne propusta da razjebe i onako napacenu i razjebanu drzavu..da nece slucajno biti neugodno srbima koji na svaki moguci nacin napadaju i ono malo ljudi sto je ostalo u RS i sandzaku..daj bolan kako vas nije sramota uopste se javljati iz misijih rupa i pametovati nekom nesto..narodu je pun qrac svega vise i te srbije i bilo cega i svaka cast reisu,zukorlicu i svima onim kojim je vise preko glave svog ovog srpskog ciganluka..vi kao da ste slijepi pa jednostavno ne vidite da pustamo srbiju da nas hebe decenijama nadajuci se nekim relaksirajucim odnosima a njihovi apetiti su sve veci..od 1990 godine bosnjaci nisu nista uradili kako bi isprovocirali srbe a nemojte me tjerati da moram pisati na koliko su nacina nas srbi ponizavali i provocirali..pa ljudi od bosnjackih para i poreza iz srebrenice finansiraju odbranu mladica..i pricate o tome da zukorlic nekog provocira..de ako imate imalo obraza lijepo idite sa teme i pustite ljude koji su vidjeli u ovoj akademiji tracak nade da se polahko pocinje buditi svijest bosnjaka ko su i sta su..manite se te komunisticke matrice o nekakvom usranom bratstvu i jedinstvu dok nas ta braca svaki dan gledaju da zajebu sto vise..dok ne budemo ravnopravan narod srbima i hrvatima mi nikad necemo moci krenuti dalje jer ce nas vjecito sabotirati..pogotov ovi preko drine..u narednom periodu bi svaki dan bez akademije i jacanja bosnjackog identiteta bio dan poklonjen srbima i hrvatima da nas asimiliraju..probudite se ljudi i manite budalasanja..iskreno mi je cudno zasto administrator ne pocne dijeliti banove za par ovih trolova sto ovom i onako prenapacenom narodu pokusavaju pripisati krivicu i kako smo toboze mi krivi i kako toboze mi provociramo..uspjeli ste popusiti pricu o da je uvazeni rahmetli alija izetbegovic isto krivac koliko i tuđman i milosevic i te floskule prosipate narodu..pored dva agresora srbije i hrvatske..sad pokusavate da nas ubjedite kako su srbi toboze miroljubivi i kako je zukorlic ustvari najvece zlo..ne budite bezobrazni jer pocinjete nervirati..
Nikad vise nece biti kao sto je bilo.Idemo dalje,ja kao neko ko nema veze sa vijerom, svom snagom podrzavam ovo sto radi Ceric i Zuka!Dosta je bilo,dosta rezervata u kojima pod fasistickom cizmom stenje Bosnjacko bice.Ovo je samo pocetak udruzenja Bosnjaka,treba ici dalje,treba jedinstvo i snagu pokazati,bolje ce nas cuti neprijatelj i prijatelj naseg neprijatelja.Tresu se vec sad,uplaseni budjenjem Bosnjaka,pa dokle da cekamo,sta smo to mi?!Nema cekanja,cekali smo gotovo dvije decenije,nista se nije promjenilo od 1990.Nedamo Bosnu i Hercegovinu,nedamo Sandzak... :)
Mani se , bolan parola. Ovo nikakva dobra nece vidjeti!
rogoz

#667 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by rogoz »

zimzelen wrote:
rogoz wrote:Nikad vise nece biti kao sto je bilo.Idemo dalje,ja kao neko ko nema veze sa vijerom, svom snagom podrzavam ovo sto radi Ceric i Zuka!Dosta je bilo,dosta rezervata u kojima pod fasistickom cizmom stenje Bosnjacko bice.Ovo je samo pocetak udruzenja Bosnjaka,treba ici dalje,treba jedinstvo i snagu pokazati,bolje ce nas cuti neprijatelj i prijatelj naseg neprijatelja.Tresu se vec sad,uplaseni budjenjem Bosnjaka,pa dokle da cekamo,sta smo to mi?!Nema cekanja,cekali smo gotovo dvije decenije,nista se nije promjenilo od 1990.Nedamo Bosnu i Hercegovinu,nedamo Sandzak... :)
Mani se , bolan parola. Ovo nikakva dobra nece vidjeti!
Nisu ovo nikakave parole.Srbija sprema nesto cega mnogi nisu svijesni.Bosnjaci su isto tako spavali i nadali se da se nece bar u Bosni i Hercegovini desiti stravican genocid.Osnivanje ove Akademije jeste signal da velikosrpski projekt nece proci.Ameri su ovaj put prodali informacije nekom ko je iste proslijedio tamo gdje treba.
amrica

#668 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by amrica »

rogoz wrote:[

Nisu ovo nikakave parole.Srbija sprema nesto cega mnogi nisu svijesni.Bosnjaci su isto tako spavali i nadali se da se nece bar u Bosni i Hercegovini desiti stravican genocid.Osnivanje ove Akademije jeste signal da velikosrpski projekt nece proci.Ameri su ovaj put prodali informacije nekom ko je iste proslijedio tamo gdje treba.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci, ameri su prodali informacije cerketu i onom drugom, pa su oni osnovali nekakvo kino od akademije, i to ce spasiti bosnjake od od velikosrpskog projekta :D
nellington

#669 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by nellington »

amrica wrote:

Znaci, ameri su prodali informacije cerketu i onom drugom, pa su oni osnovali nekakvo kino od akademije, i to ce spasiti bosnjake od od velikosrpskog projekta :D
Image
rogoz

#670 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by rogoz »

amrica wrote:

procitaj jos jednom.
dibidus

#671 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by dibidus »

rogoz wrote:Nikad vise nece biti kao sto je bilo.//Idemo dalje,//ja kao neko ko nema veze sa vi(!)jerom, svom snagom podrzavam ovo sto radi Ceric i Zuka!//Dosta je bilo,//dosta rezervata u kojima pod fasistickom cizmom stenje Bosnjacko bice.//Ovo je samo pocetak udruzenja Bosnjaka,//treba ici dalje,//treba jedinstvo i snagu pokazati,//bolje ce nas cuti neprijatelj i prijatelj naseg neprijatelja.//Tresu se vec sad,//uplaseni budjenjem Bosnjaka,//pa dokle da cekamo,//sta smo to mi?//!Nema cekanja,//cekali smo gotovo dvije decenije,//nista se nije promjenilo od 1990.//Nedamo Bosnu i Hercegovinu,//nedamo Sandzak... :)
Nema lakseg posla nego rastaviti one koji ne znaju rastaviti rijeci.
I opcenito nista ne znaju.

"Ko nije naucio racunati i pisati vazda ce tudju cunu sisati!"
amrica

#672 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by amrica »

dibidus wrote:
rogoz wrote:Nikad vise nece biti kao sto je bilo.//Idemo dalje,//ja kao neko ko nema veze sa vi(!)jerom, svom snagom podrzavam ovo sto radi Ceric i Zuka!//Dosta je bilo,//dosta rezervata u kojima pod fasistickom cizmom stenje Bosnjacko bice.//Ovo je samo pocetak udruzenja Bosnjaka,//treba ici dalje,//treba jedinstvo i snagu pokazati,//bolje ce nas cuti neprijatelj i prijatelj naseg neprijatelja.//Tresu se vec sad,//uplaseni budjenjem Bosnjaka,//pa dokle da cekamo,//sta smo to mi?//!Nema cekanja,//cekali smo gotovo dvije decenije,//nista se nije promjenilo od 1990.//Nedamo[/b] Bosnu i Hercegovinu,//nedamo Sandzak... :)

:D

ne dam ni ja svasta :-)
nosara

#673 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by nosara »

rogoz wrote:
:lol:
rogoz

#674 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by rogoz »

dibidus wrote:
rogoz wrote:Nikad vise nece biti kao sto je bilo.//Idemo dalje,//ja kao neko ko nema veze sa vi(!)jerom, svom snagom podrzavam ovo sto radi Ceric i Zuka!//Dosta je bilo,//dosta rezervata u kojima pod fasistickom cizmom stenje Bosnjacko bice.//Ovo je samo pocetak udruzenja Bosnjaka,//treba ici dalje,//treba jedinstvo i snagu pokazati,//bolje ce nas cuti neprijatelj i prijatelj naseg neprijatelja.//Tresu se vec sad,//uplaseni budjenjem Bosnjaka,//pa dokle da cekamo,//sta smo to mi?//!Nema cekanja,//cekali smo gotovo dvije decenije,//nista se nije promjenilo od 1990.//Nedamo Bosnu i Hercegovinu,//nedamo Sandzak... :)

:lol: :lol: :lol: ,pisem na daljinski... :lol: :lol: :dance:
salim se,podvalili mi taster... :lol:
amrica

#675 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by amrica »

dibidus wrote:

a morebitno se 'vako pise po pravilima banu :D
Locked