BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1126 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
cilj svakog nacionalizma jeste stvaranje nacije-države, inače ne bi bio nacionalizam. Da ponovim neupućenima nacija = država. Akademija nauka i umjestnosti (ANU) kao institucija jeste državna institucija i ovakav koncept nedržavni ANU tip BANU-a, imaju jedino separatistički pokreti. Pa vi vidite đe to vodi i dobro je pitao zateznistub: Da li ste spremni puškom braniti tu državu, kao što smo mi bili spremni braniti BiH?
- rogoz
#1127 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
jos ste tu,dok se nove masovne grobnice otvaraju.
Sase-Srebrenica.
15-06-2011
Sase-Srebrenica.
15-06-2011
-
big.muzzy
#1128 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Evropska akademija je pozdravila osnivanje BANU ... šta vi sad filozofirate i teoretišete. Što više pročitam negativnih komentara (bez ikakvih argumenata, samo lupetanje prazne slame) na sa-x.com, sve sam uvjereniji da je BANU pravi projekat
- amrica
#1129 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
big.muzzy wrote:Evropska akademija je pozdravila osnivanje BANU ... šta vi sad filozofirate i teoretišete. Što više pročitam negativnih komentara (bez ikakvih argumenata, samo lupetanje prazne slame) na sa-x.com, sve sam uvjereniji da je BANU pravi projekat
daj linAk da vidimo taj pozdrav
- amrica
#1130 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Bosnohercegovac wrote:Posljednja vijest od 6. juna, nema pozdrava i čestitki za sada.
http://www.euro-acad.eu/
ma jah, kad reis (sl)kaze da je prof muhic otjeran iz bosne 58., a taj isti prof kaze da je reis dr filozofije, nije za ocekivati ni od sljedbenika da stuju istinu
Inace, prvo da vidimo sta ce srbijanska vlada uciniti sa jos jednom anu na svojoj teritoriji
- JoseMujica
#1131 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
već poznata priča:rogoz wrote:jos ste tu,dok se nove masovne grobnice otvaraju.
Sase-Srebrenica.
15-06-2011
jel ima išta da se napiše a da nismo jadni i napaćeni, ubijani i protjerivani"Ustaška vlast u Hrvatskoj objavila je rat napadom na srpski narod u Hrvatskoj... Tamo gde su nam jame i grobovi tamo su granice Srbije... Nećemo krv, ali nećemo sa Hrvatima – rekao je Vuk Drašković i pozvao Srbe na mobilizaciju." ( Borba, 2. 10. 1990. godine)
-
popajic
#1132 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
pa, ako si sav jadan, zalostan i konstantno napacen onda ne moras uzeti stvari u svoje ruke, nego nekako imas pravo da ocekujes da neko drugi sve zivo odradi za tebe.JoseMujica wrote: jel ima išta da se napiše a da nismo jadni i napaćeni, ubijani i protjerivaniVeoma je opasno formirati političku platformu i uopće voditi politiku na frustracijama mase. Primjeri za to su vam Nijemci iz 30-tih, Srbi iz 80-tih godina. Jel nam takva budućnost treba?
Tzv. minder taktika , gdje je nekako rahatli skruseno lendohanat i kuditi sve zivo oko tebe za tvoj neprosperitet.
-
big.muzzy
#1133 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
dobili su telegram ... zašto misliš da bi se ta informacija trebala nalaziti na web site Akademije ?amrica wrote:Bosnohercegovac wrote:Posljednja vijest od 6. juna, nema pozdrava i čestitki za sada.
Inace, prvo da vidimo sta ce srbijanska vlada uciniti sa jos jednom anu na svojoj teritoriji
Ma ja, važno je ne 'iskvariti hatar' vladi države koja je izvršilac događaja od '92 - '95 (i još uveliko rovi) i raditi samo ono što je njima po ćejfu ... takav podanički način razmišljanja i popuštanja nas je doveo dokle nas je doveo. Gledaj šta će reći (ili uraditi) Dodik, pazi da ne uvrijediš Tadića, moramo vještački-nazor jaraniti s Josipovićem. Izvinjavamo se usred Beograda što smo se branili !!!
Imam utisak kao da priželjkuješ sukob vlade Srbije bilo koje vrste sa BANU. A šta može uraditi vlada ... (na tvoju žalost) ništa ... jer su sami osnivači naveli da će BANU imati status udruženja građana.
- rogoz
#1134 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Evo necu vise kuditi,popajic wrote:pa, ako si sav jadan, zalostan i konstantno napacen onda ne moras uzeti stvari u svoje ruke, nego nekako imas pravo da ocekujes da neko drugi sve zivo odradi za tebe.JoseMujica wrote: jel ima išta da se napiše a da nismo jadni i napaćeni, ubijani i protjerivaniVeoma je opasno formirati političku platformu i uopće voditi politiku na frustracijama mase. Primjeri za to su vam Nijemci iz 30-tih, Srbi iz 80-tih godina. Jel nam takva budućnost treba?
Tzv. minder taktika , gdje je nekako rahatli skruseno lendohanat i kuditi sve zivo oko tebe za tvoj neprosperitet.
radovacu se sto hiljade majkih ceka jos da nadje bar jednu koscicu svoga sina.
radovacu se sto ce 14 januar biti drzavni praznik.
radovacu se sto ce moji Podrinjci stenjati jos pod cetnickom cizmom.
radovacu se sto ce zrtve cetnickih koljaca placati odbranu monstruma
radovacu se sto Divljak cami jos u pritvoru
radovacu se ponovo za Jurisica kojeg cetnici ne ostavljaju na miru.
radovacu se kad Dodik kaze,ko jebe Sarajevo,Sarajevo Teheran.
radovacu se vasoj radosti.
- amrica
#1135 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
rogoz wrote:[
Evo necu vise kuditi,
Smanji malo dozivljaj....
- rogoz
#1136 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Smanji ti ismijavanje i ponizavanje,nisam napisao sto hiljada(100 000)citaj bolje.amrica wrote:rogoz wrote:[
Evo necu vise kuditi,
Zaboli tebe za ovo gore napisano.
-
popajic
#1137 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
A nije ti palo na pamet dabig.muzzy wrote: ... Halo ... vidite li šta pišete !!! Osvrnite se ko negoduje zbog formiranja BANU, Rajko V. onaj matori klovn što je bio predsjednik rs ... nemogu se sjetiti imena. I njima rame uz rame naveći broj komentatora sa-x.com !!! Da li vam to išta govori !!! Iz Hrvatske i Srbije ljudi čitaju sa-x.com forum i ibrete se nemogu da vjeruju svojim očima !!!
Upravo je dobro da se oni ibrete
A oni , ipak malobrojni , nezatrovani....njima ce nase reakcije proBIH biti sasvim jasne. Ne sekiriki
- amrica
#1138 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Pa kad sve znas, postavi i taj telegram.big.muzzy wrote:[
dobili su telegram ... zašto misliš da bi se ta informacija trebala nalaziti na web site Akademije ?
Ma ja, važno je ne 'iskvariti hatar' vladi države koja je izvršilac događaja od '92 - '95 (i još uveliko rovi) i raditi samo ono što je njima po ćejfu ... takav podanički način razmišljanja i popuštanja nas je doveo dokle nas je doveo. Gledaj šta će reći (ili uraditi) Dodik, pazi da ne uvrijediš Tadića, moramo vještački-nazor jaraniti s Josipovićem. Izvinjavamo se usred Beograda što smo se branili !!!To je bilo (prijatno) iznenađenje i za najzadrtije šoviniste u Srbiji !!! I šta se promjenilo u politici Srbije prema BIH nakon te izjave !?!?!?Šta misliš, šta bi sad bilo Kosovo da je uvjek 'spustalo uši' na sve ono što je dolazilo iz Beograda. Hoćemo li ikad biti u stanju uraditi nešto za sebe, a da se ne moramo ispravdavati bilo kome, a kamoli dokazanim neprijateljima ove države i najbrojnijeg naroda u njoj, zašto smo to nešto uradili !!! Pa kako da očekujemo da nas bilo ko cijeni ili uvažava ako se mi sami utrkujemo da pljujemo i gazimo po onome što imamo !!! BANU još nije pošteno ni zaživjela, već je nabijena na kolac kao, ni manje ni više, državni neprijatelj !!! To da sam našao na nekom četničkom ili ustaškom forumu mogao bi i razumjeti. Halo ... vidite li šta pišete !!! Osvrnite se ko negoduje zbog formiranja BANU, Rajko V. onaj matori klovn što je bio predsjednik rs ... nemogu se sjetiti imena. I njima rame uz rame naveći broj komentatora sa-x.com !!! Da li vam to išta govori !!! Iz Hrvatske i Srbije ljudi čitaju sa-x.com forum i ibrete se nemogu da vjeruju svojim očima !!!
Imam utisak kao da priželjkuješ sukob vlade Srbije bilo koje vrste sa BANU. A šta može uraditi vlada ... (na tvoju žalost) ništa ... jer su sami osnivači naveli da će BANU imati status udruženja građana.
I zasto info ne bi trebala biti na stranici CAD-a? Ako su ih kao fol priznali, a oni u stvari nisu anu nego su ug koje se zove anu i odnosi se nagradjane druge zemlje...
A ta suplja patriotska na baterije
Vlast je najkrivlja za stanje, a reis je stalno pri vlasti... zajedno sa fahrom i ostalim ratnim profiterima.
- JoseMujica
#1139 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
rogoz dragi a baš im BANU svima pomaže....da je bilo do ovih BANU-ovaca niko se u Podrinje ne bi ni vratio...već su im BANU-umci rezervisali Ilidžu i Vogošću, kao zamjensku lokaciju.
- amrica
#1140 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Djelimicno si u pravu, zaboli me sta takvi koji ne vide dalje od nosa pisu...rogoz wrote:Smanji ti ismijavanje i ponizavanje,nisam napisao sto hiljada(100 000)citaj bolje.amrica wrote:rogoz wrote:[
Evo necu vise kuditi,
Zaboli tebe za ovo gore napisano.
i ne pise se majkih i uopce tvoja nepismenost je
-
popajic
#1141 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Druze @ rogozrogoz wrote:Evo necu vise kuditi,popajic wrote:pa, ako si sav jadan, zalostan i konstantno napacen onda ne moras uzeti stvari u svoje ruke, nego nekako imas pravo da ocekujes da neko drugi sve zivo odradi za tebe.JoseMujica wrote: jel ima išta da se napiše a da nismo jadni i napaćeni, ubijani i protjerivaniVeoma je opasno formirati političku platformu i uopće voditi politiku na frustracijama mase. Primjeri za to su vam Nijemci iz 30-tih, Srbi iz 80-tih godina. Jel nam takva budućnost treba?
- rogoz
#1142 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Nije vazno kako sam napisao,vazna je sustina,vazna je istina.amrica wrote: Djelimicno si u pravu, zaboli me sta takvi koji ne vide dalje od nosa pisu...![]()
- Rimad
#1143 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Evo, ja postavljam link na kojem piše da su dobili telegram čestitke:amrica wrote:Pa kad sve znas, postavi i taj telegram.big.muzzy wrote:[
dobili su telegram ... zašto misliš da bi se ta informacija trebala nalaziti na web site Akademije ?
Ma ja, važno je ne 'iskvariti hatar' vladi države koja je izvršilac događaja od '92 - '95 (i još uveliko rovi) i raditi samo ono što je njima po ćejfu ... takav podanički način razmišljanja i popuštanja nas je doveo dokle nas je doveo. Gledaj šta će reći (ili uraditi) Dodik, pazi da ne uvrijediš Tadića, moramo vještački-nazor jaraniti s Josipovićem. Izvinjavamo se usred Beograda što smo se branili !!!To je bilo (prijatno) iznenađenje i za najzadrtije šoviniste u Srbiji !!! I šta se promjenilo u politici Srbije prema BIH nakon te izjave !?!?!?Šta misliš, šta bi sad bilo Kosovo da je uvjek 'spustalo uši' na sve ono što je dolazilo iz Beograda. Hoćemo li ikad biti u stanju uraditi nešto za sebe, a da se ne moramo ispravdavati bilo kome, a kamoli dokazanim neprijateljima ove države i najbrojnijeg naroda u njoj, zašto smo to nešto uradili !!! Pa kako da očekujemo da nas bilo ko cijeni ili uvažava ako se mi sami utrkujemo da pljujemo i gazimo po onome što imamo !!! BANU još nije pošteno ni zaživjela, već je nabijena na kolac kao, ni manje ni više, državni neprijatelj !!! To da sam našao na nekom četničkom ili ustaškom forumu mogao bi i razumjeti. Halo ... vidite li šta pišete !!! Osvrnite se ko negoduje zbog formiranja BANU, Rajko V. onaj matori klovn što je bio predsjednik rs ... nemogu se sjetiti imena. I njima rame uz rame naveći broj komentatora sa-x.com !!! Da li vam to išta govori !!! Iz Hrvatske i Srbije ljudi čitaju sa-x.com forum i ibrete se nemogu da vjeruju svojim očima !!!
I zasto info ne bi trebala biti na stranici CAD-a? Ako su ih kao fol priznali, a oni u stvari nisu anu nego su ug koje se zove anu i odnosi se nagradjane druge zemlje...![]()
A ta suplja patriotska na baterijestipu gatibo... 4 godine rata i 15 poslije
![]()
Vlast je najkrivlja za stanje, a reis je stalno pri vlasti... zajedno sa fahrom i ostalim ratnim profiterima.
http://webpublicapress.blogspot.com/201 ... vanje.html
Haj' ti postavi link na kojem piše da nisu dobili.
- JoseMujica
#1144 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
samo si se ti izgubio u tim istinama drug mojrogoz wrote:Nije vazno kako sam napisao,vazna je sustina,vazna je istina.amrica wrote: Djelimicno si u pravu, zaboli me sta takvi koji ne vide dalje od nosa pisu...![]()
-
hecimnadri
#1145 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Cerić je već odavno potrošena ličnost,a Zukorlić nama u BiH netreba imamo mi mnogo pametnijih i poštenijih od dotičnog.
- Bosnolog
#1146 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
MuaDib wrote:Pošto je zatvorena tema o BANU-u zbog raznoraznih trolova, otvoram ovu temu, povodom intervjua koji je dao reis Cerić povodom toga, gdje po svemu sudeći nastoji se obračunati sa ANUBiH.![]()
Perfidno izvrtanje činjenica i pokušaj da se diskredituje ANUBIH. Pogotovo ako se zna da je veliki broj intelektulaca bošnjačke nacionalnosti stavljen na reisove crne liste islamofoba i antibošnjaka.REIS CERIĆ O AKADEMIJI NAUKA I UMJETNOSTI BIH (ANUBIH): Jeste li čuli da je bilo koga poučila nečemu, ima li bilo kakav program, bori li se za bilo koga?
Utorak | 14.06.2011.
Pitanje državne Akademije uopće nije naše pitanje, to je stvar akademika koji mogu biti živi ili mrtvi. Ali ono što ja mogu da primijetim da ta Akademija naime postoji, ali ne vidim da ima bilo kakav uticaj u javnosti i da djeluje. Ne vidim da bi bila ugrožena ako ništa ne radi.
Reisu-l-ulema o BANU
Interesuje me osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti. Između ostalog optužuju Vas da učestvujete u klerikalizaciji i džamahirizaciji Bošnjaka i radikalizaciji odnosa u Sandžaku. Da li je osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti to, odnosno kako odgovarate na tu vrstu optužbi?
Reisu-l-ulema: Pa mi smo u posljednje vrijeme čuli dosta raznih optužbi i ne obraćamo više pažnju na njih. Ima jedno pravilo koje glasi, a ja sam ga naučio od jedne novinarke koja se borila protiv aparthejda i optuživali su je za mnoge stvari i njeno pravilo je uvijek bilo „never complain, never explain". I ja na ove reakcije oko osnivanja Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti u Novom Pazaru ne želim se tužiti niti bilo kome šta objašnjavati. Samo želim kazati da je to samo jedan od najznačajnijih događaja koji se dogodio u povijesti za Bošnjake, u zadnjih sto godina.
Hoće li to radikalizirati odnose u Sandžaku ?
Naprotiv, to što mi radimo za svoj narod nije nikome prijetnja, ali jeste dobro za naš narod. To što neki to doživljavaju na ovaj ili onaj način, mi smo već navikli. Ja sam samo tužan što sarajevski mediji i sarajevski intelektualci prepisuju ono što govore beogradski mediji i beogradski akademici i intelektualci. I kao da ništa nisu naučili i ne znaju da smo ipak mi bili četiri godine pod okupacijom zahvaljujući Beogradu.
Podriva li se ovim Akademija nauka i umjetnosti BiH ?
Vidite, kada takve stvari postavite naopako, onda vam sve stvari izgledaju naopako. Gdje je ta Akademija nauka i umjetnosti države BiH? Jeste li čuli da se ta Akademija u zadnje vrijeme oglasila o bilo kojem pitanju? Jeste li čuli da je državna Akademija bilo koga poučila nečemu, jeste li čuli da Akademija ima bilo kakav program ? Jeste li čuli da se Akademija bori za bilo koga, ne samo za bošnjački narod, nego za bilo koga? Dakle, pitanje državne Akademije uopće nije naše pitanje, to je stvar akademika koji mogu biti živi ili mrtvi. Ali ono što ja mogu da primijetim da ta Akademija naime postoji, ali ne vidim da ima bilo kakav uticaj u javnosti i da djeluje. Ne vidim da bi bila ugrožena ako ništa ne radi.
Ova Akademija nauka i umjetnosti je to što su Bošnjaci čekali više od sto godina. I samo zbog prvog predsjednika Bošnjačke akademije dr. Ferida Muhića koji je iz Zavidovića, naš Bošnjak koji živi u Skoplju, zato što nije imao slobodu da živi u svom vlastitom gradu nego je morao ići, a takvih akademika je širom svijeta.
Ako vam samo navedem podatak, koji možete provjeriti, da naš veliki slikar svjetskog glasa Mersad Berber je dva puta bio kandidat za članstvo državne Akademije BiH i da dva puta nije prošao jer nije dobio dovoljno glasova.
Drugi primjer, naš veliki akademski slikar Safet Zec koji je jednom bio kandidat i nije dobio dovoljno glasova da bude član državne Akademije, ali može biti u Italiji, u Rimu.
Šta to znači? Bošnjak, akademik ne može biti ugledan u svom narodu, u svom vlastitom gradu. Ali može biti u nekom drugom, zato što je tamo jedan od hiljadu. Zašto? [b]Zato što se Bošnjacima u zadnjih sto godina ubija njihova elita: akademska, politička, vjerska, ulemanska i svaka druga. Samo da je ta Akademija osnovana za prof. dr. Ferida Muhića, ostvarila bi svoj smisao, jer inače bi i on, kao i drugi akademici uvehli.[/b]
Zamislite da su sada živi naši veliki akademici, iako nisu mogli biti akademici, kao što je Mak Dizdar, Šabanović, Muhsin Rizvić i drugi.
Muhsin Rizvić je napisao kritiku romana Ive Andrića na Drini ćuprija koji je preveden na mnoge jezike svijeta, zatim što je dobio Nobelovu nagradu i po kojoj ljudi u svijetu o Bosni znaju samo po onome što je Andrić napisao. Ali Muhsin Rizvić je napisao kritiku njegovog djela, i ona bi isto tako trebala da se pročita i da ljudi vide i drugu stranu, a ne samo ono što je Ivo Andrić napisao o tome kakvi su Bošnjaci i kakvi su muslimani, koji su bili likovi.
U namjeri da se ta njegova knjiga prevede, mi smo ponudili dva puta KZB Preporod da to prevedu, oni nam dva puta to odbijaju, neće da razmotre, neće da prevedu, jer kao to nije u njihovom opisu rada. U čijem je to opisu rada? To je zato što su sve nacionalne i kulturne institucije Bošnjaka zatvorene za bilo kakav progres za bilo kakvo promoviranje časti i ugleda Bošnjaka kao naroda, u nacionalnom smislu.
Zato ova Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti nije slučajno osnovana u Novom Pazaru, ali nije ni slučajno da će se ovdje inaugurirati u Sarajevu. Stoga čestitam svim slobodoumnim Bošnjacima širom svijeta, akademicima, posebno našim mladim koji studiraju na Sorboni, Harvardu, Oksfordu... Da im kažem da im se otvara mogućnost da neće biti zaboravljeni, da će biti upisani zlatnim slovima, to je njihova Akademija, naših Bošnjaka, studenata koji postižu najbolje rezultate.
Podsjećam ih samo šta je Ajnštajn govorio u svom djelu: da su Jevreji kao jeleni koji brzo trče i zato im svi zavide.
E sada su Bošnjaci kao jeleni, brzo trče, ali nisu nigdje zajedno. Akademija je samo prvi korak našem, ako Bog da, udruživanju na različite načine.![]()
![]()
Vrlo brzo su pale maske, i nadam se da će vatreni branioci BANU, konačno malo razmisliti.
Sa stvarima koje je Reis radio sam davao kritike o cemu sam pisao na ovom forumu bezbroj puta i nebih ih zelio ponavljati,....
Mediutim imama potrebe da reagujem na ov tvoje frustrirajuce i neosnovane optuzbe na temu sa uvodnim izjavama Reisa Cerica cije izjave stoje i koje su apsolutno tacne100% i istinite je samo dokaz da je dosadasnji ANUBiH bio tatalni naonimus i prdimahovina od koje BiH gradani kojima je stalo do BiH nije imala ama bas nikakve koristi,......Ja se pitam sta su oni radili svih ovih godina od agresije do danas i nisu se udostojili da nikada napisase neku deklaraciju,vizionarski stav i uputu,jer da se ne bi ocito zamjerili onima koji su oko njih gledali na naklonost svih bosnorusitrelja i zatiraca jednog njegovog naroda,...
Sada se digla kuka i motika na sve one sto su se sjetili da kazu Bosnajcima da u ime vlastitog spasa i buducnosti sebe,svoje nacije,drazave,politickog,ideoloskog i svakog drugog organizovanja kako u BiH tako regiji i onih vise miliona protjeranih zadnjih 150 godina,koji su rasuti po cijelom Svijetu od Turske, Australije do Aljaske,Havaja i gdje ih sve nema,odjednom se horski grakne na te iste vizionare optuzujuci ih da ruse i rasturaju imaginarni i beskorisni ANUBIH kakav je bio do sada kao i drzavu BiH za koju su prevashodno najvise ti isti Bosnajci dali zivota i koji su pobijeni goloruki samo zato sto su bili Bosnjaci,dok im i dalje rade o glavi kao i drzavi,.......
Ne mogu licimjerja,niti patetike,navlacenja zavjese,blacenja i nakardnosti pljuvacine i jednoumlja bez obzira od koga dolazilo,.....Najveca sramota za bosnjacke intelektualce i kvazi akademike da su cekali sve ove godine ne reagujuci i lutajuci dezorjentisani,medusobni osporavanjem podapinjanjem i omalovazavanjem cime su bili i najveci krivci sto im Muftija Zukorlic i drugi po mnoge nepozeljni ili kontraverzni osnivaju BANU a isti do sada nista ne uradise po tom pitanju osim supljiranja i novinarskih ubleharenja.Kako je moguce da gotovo dvije decenije nemamo u Sarajevu,Srebrenici i drugih gradovima Muzeje genocida nad Bosnjacima,Zapitajmo se koliko je filmskih genijalaca napravilo film o agresiji na BiH i genocidu nad Bosnajcima,osim par dokumentaraca snimljnih ratnih autenticnih dogadaja te uvezanih od strane osvijescenih pojedinaca koji nisu akademici niti filmski reziseri poput Avde Huseinovica ne racunajuci oskarevca Danisa i njegov Nicija zemlja koji je vise analiza zavjere UN-a nego opisa agresije i velicie stradanja njegovog naroda.
Eto nije se udostojilo prevesti odnosno titlovati u englesku verziju ili bosansku film,reditelja koji je stranac filma koji govori o genocidu u Sreebrenici "Rezolucija 819" .Zapitajmo se do koga je to sve ili cekamo da Srbija snima svoje verzije istine koristeci Nemanjin i Dabicev scenario istine,....
Ima ona narodna prvo pomozi sebi da bi pomogao drugima,jer ocito da mnogima smeta forimranje BANU-jer ista narusava stranacku interesnu ili laznu multi kulti idilu koja je odjednom nicim dokazana ali ugrozena stvaranjem BANU-a,sto je i najveci povod kriticara formiranja iste a bijes se iskaljuje na kontravrzne osnivaca napadajuci ih da kao najvece krivce za nesrece i svo zlo koje se na BiH srucilo i dalje sprovodi,.....Oni kao osnovici su na kraju najmanje bitni u svemu ovome jer su zamjenjivi iprolazni,Mnogo je bitnija ideja misije u funkciji ideoloskog i svakog drugog jacanja i uvezivanja Bosnjaka,Ocito je da mnogi ne zele jake,organizovane,ujedinjene i osvjescene Bosnajake a kojima se jos uvijek osporava i ismijava njihova historija,etnicko i jezicko pravo koje su anti bosnjcke ideologije osporile i unistile 1920 godine,....
Ako je ANUBIH drzavna organizacije koja se finansira iz budzetskog proracuna svih BH gradana a ANURS kao anti BH i velikosrpski SANU ogranag genocidnog Ausvica kojeg finasiraju i prezivjele zrtve tog istog programa,pitam se zasto gospodine ne otvori temu da o Karadzicevoj akademiji zla i popricamo o njoj vec se uvijek nades dezurni pljuvac Bosnajka i bosnajckih interesa na svim temam a sam nisi Bosnjak,Sada se ja pitam od kuda tebi pravo da ti Bosanjcima pametujes sta je dobro za nji i ko si ti da im popujes sta da rade i cime si ti ugrozen ako se isti zele organizovati i imati svoj nacionalni i strateski program pouceni onim sto im se desavalo i desava generacijski,....?????
Bosnjaci su najveci garant opstanka i odbrane BiH i njenih gradana,ne umanjujuci vaznost i respekt drugim nebosnajcima i BH rodoljubima,.Ovim sto pises i proturas svo vrijeme,kod mene koji ne mogu paraviti nikakve diferencijacije izmedu probosnajckih i probosanskih snaga jer su one kod mene u jednakoj ravni,izaziva prezir prema tvojim namjerama,
Ja bih bio najsretniji da imamao Samo ANUBiH i da nismo prosli kroz ono sto smo prosli devedesetih,ali imadosmo to sto prezivesmo i jos nesto kada bi i BH SANU ogranak ili HAZU BiH radio za BiH i njene gradana a ne obrnuto protiv BiH,isto bi ih cijenio kao BANU,.....Ali odlicno znamo da nije isto jer se tzv.ANURS odnosno ogranak SANU ideoloski i programski zalaze za nestanak BiH i direktno radi protiv interesa nesrba,dok svo vrijeme imaginarna ANURBiH zivi u oblacima daleko od realiteta ne radeci nista za opste dobro BiH svih ovih godina kako bi opravdala svoje postojanja i misiju,bar kada je u pitanju strateski interes a to je odbrana i opstanak BiH kao i jednakopravnost njenih gradana,te doprinosi pravednijem preuredenju BiH,Stoga s pravom mogu konstatovati da je dosadansnji ucinak ANUBiH jedanak nekom anonimnom ribolovackom drustvu u BiH ili regiji,.....
Dok nam rasturaju i cerece BiH sve godine vidi tema imaginarne ANUBiH,.....
Usput da napomenem a sto ne vidjeh da je neko juce prenese ovu vijest jer se ne uklapa u satanizaciju BANU-a
Salzburg - Sarajevo - Novi Pazar: Čestitka prof. dr. Feridu Muhiću, predsjedniku BANU
EUROPSKA AKADEMIJA ČESTITALA OSNIVANJE BOŠNJAČKOJ AKADEMIJI
Autor: MINA
Objavljeno: 14. June 2011. 11:06:32
Evropska akademija nauka i umjetnosti iz Salzburga uputila je čestitku prof. dr. Feridu Muhiću, predsjedniku Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti u povodu osnivanja najviše naučne i umjetničke ustanove bošnjačkog naroda.
Kako stoji u telegramu, Evropska akademija obavještava predsjednika Muhića da je Bošnjačku akademiju uvrstila na svoju mailing listu i da je otvorena za saradnju s najmlađom akademijom nauka i umjetnosti u Evropi, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti u Novom Pazaru.
- rogoz
#1147 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Jesam,daj molim te izvuci me iz ove kolotecine i pokazi mi pravi put.JoseMujica wrote:samo si se ti izgubio u tim istinama drug mojrogoz wrote:Nije vazno kako sam napisao,vazna je sustina,vazna je istina.amrica wrote: Djelimicno si u pravu, zaboli me sta takvi koji ne vide dalje od nosa pisu...![]()
- amrica
#1148 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Rimad wrote: Evo, ja postavljam link na kojem piše da su dobili telegram čestitke:
http://webpublicapress.blogspot.com/201 ... vanje.html
Haj' ti postavi link na kojem piše da nisu dobili.
Bosnohercegovac wrote:Posljednja vijest od 6. juna, nema pozdrava i čestitki za sada.
http://www.euro-acad.eu/
Eh, sad da vidimo, ovo je web Europske akademije nauka i umjetnosti iz SALCBURGA i na toj stranici nema nista, a pogotovo nema bantu "akademika"
A kakva je to EANU iz STRAZBURA (Strasbourga) pojma nemam.... a vjerovatno ni novinari havaza...
izvor info
ima i ova iz Belgije
http://www.eurasc.org/
ovih eu anu ko gljiva poslije kise
Last edited by amrica on 15/06/2011 19:25, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#1149 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
vrati se u školu i uči. Ne bježi sa časova i ne gledaj TV i ne čitaj novine jer ponavljaš novinsku propagandu ko papagaj. Sa čitanjem kreni od Alan Forda, prije nego što počne školska godina (fokusiraj se samo na prvih 200 brojeva).
- Sasvim_Obican
#1150 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Sama činjenica da je tkz. i po zakonima Republike Srbije, ilegalnu organzaciju pod nazivom "banu" ustanovio jedan bezprizorni muftija, dovoljno govori o razini naučnosti i umjetnosti te institucije.