Pusti anubih ... nit je tema nit kog vraga. Niko od osnivaca BANU-a nije je u negativnom kontekstu spomenuo dok reisa nisu upitali zasto BANU pored ANUBiH.VjecitiStudent wrote:Argument ti je za mahale, ne za ozbiljnog razgovora.tataćusak wrote:Opet nisam impresioniran.
Vjeruj mi da ima ovdje jedan akademik kojeg su ljudi gledali pijanog da prisloni ćundać uz džamiju na Baščaršiji i piša li piša. Znači ne mogu Reis i dotični (hebo ga kusturica) u istu akademiju.
Predstavljate nam ovdje ove iz ANU kao svece a ovi iz BANU.
Mi smo svi za![]()
![]()
(hehe ne mislim 100% BiH) - Anamo oni "SANU" su nama problem a ne vamo ovi BANU.
Ako nam je ANUBIH vec tako losa i nakaradna i u potpunom kontrastu sa naukom zatrpanom svakodnevnicom, zasto nikad prije na tu temu ne cusmo niti jednu rijec kritike iz redova osnivaca?
BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
-
Murisno1
#1026 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
-
Klon
#1027 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
podrzavam absolutnu Banu...
ANUBIH dosad nija nista ucinila za Bosnjake u Sandzaku.
tako da je totalno legitimno da Bosnjacu u Sandzaku osnivaju svoju akademiju.
a za one koje kritikuju ljude Bosnjacke akademije nauka i umjetnosti nek malo pogledaju ljude srpske akademije nauka i umjetnosti.
zar vama jos uvijek nije jasno skim imate posla.
Bosnjacka akademija je za pocetak dobar odgovor srpskoj akademij.
i nadam se dace bosnjacki narod jednog dana dodji pameti.
a za one koje kritikuju ljude Bosnjacke akademije nauka i umjetnosti nek malo pogledaju ljude srpske akademije nauka i umjetnosti.
-
zonbirile
#1028 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
------------------------------Murisno1 wrote:Pusti anubih ... nit je tema nit kog vraga. Niko od osnivaca BANU-a nije je u negativnom kontekstu spomenuo dok reisa nisu upitali zasto BANU pored ANUBiH.VjecitiStudent wrote:Argument ti je za mahale, ne za ozbiljnog razgovora.tataćusak wrote:Opet nisam impresioniran.
Vjeruj mi da ima ovdje jedan akademik kojeg su ljudi gledali pijanog da prisloni ćundać uz džamiju na Baščaršiji i piša li piša. Znači ne mogu Reis i dotični (hebo ga kusturica) u istu akademiju.
Predstavljate nam ovdje ove iz ANU kao svece a ovi iz BANU.
Mi smo svi za![]()
![]()
(hehe ne mislim 100% BiH) - Anamo oni "SANU" su nama problem a ne vamo ovi BANU.
Ako nam je ANUBIH vec tako losa i nakaradna i u potpunom kontrastu sa naukom zatrpanom svakodnevnicom, zasto nikad prije na tu temu ne cusmo niti jednu rijec kritike iz redova osnivaca?
pa đe će ih Tunjo spominjati zavrnuo ih za 100000KM,a enciklopedije 10g ni na pomolu.
- tataćusak
#1029 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Prvo to podrugljivo pisanje (benu) ti nije neki fazon. Ovdje kao da je većina forumaša bila na času vrijeđanja kod Bakira zvanog Sahat (ili ti ga 60 minuta).nosara wrote: Pa sto ne osnovaste tu benu ovdje,a ne u stranoj drzavi...?
A ko je problem, a ko ce tek postat, to cemo vidjet...
Hmmm druga država. Prijatelju moj da nam ne bude za par godina RS druga država? Hoćemo li onda govoriti ne miješaj se u događaje u Višegradu, Foči, Srebrenici itd. to je druga država, drugi narod? Za mene su Sandžaklije=Bošnjaci ( a i oni se sami tako izjašnjavaju i ne znam ko ima pravo da im to osporava).
BANU nije državna akademija tako da nema veze je li osnovana u Bostonu, Novom Pazaru ili Sarajevu.
Logično bi bilo pošto je Sarajevo "Matica" da bude osnovana u Sarajevu, ali će svakako sjedište biti u Sarajevu - mislim da su tako rekli. A žalosno je pa je BANU osnovana u Novom Pazaru a ne u Sarajevu
-
VjecitiStudent
#1030 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Ako ce se i BANU brinuti za Bosnjake izvan BiH isto tako uspjesno kao sto se SANU brinula za Srbe izvan Srbije, bolje uzimaj odmah kofer u ruke ...Klon wrote:podrzavam absolutnu Banu...
- nosara
#1031 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Nema druge nego da svi dodjete u BiH...Klon wrote:podrzavam absolutnu Banu...
-
VjecitiStudent
#1032 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Da pokrenemo peticiju da se napacenom i protjeranom Feridu Muhicu konacno omoguci povratak u rodne Zavidovice?tataćusak wrote:Prvo to podrugljivo pisanje (benu) ti nije neki fazon. Ovdje kao da je većina forumaša bila na času vrijeđanja kod Bakira zvanog Sahat (ili ti ga 60 minuta).nosara wrote: Pa sto ne osnovaste tu benu ovdje,a ne u stranoj drzavi...?
Hmmm druga država. Prijatelju moj da nam ne bude za par godina RS druga država? Hoćemo li onda govoriti ne miješaj se u događaje u Višegradu, Foči, Srebrenici itd. to je druga država, drugi narod? Za mene su Sandžaklije=Bošnjaci ( a i oni se sami tako izjašnjavaju i ne znam ko ima pravo da im to osporava).
BANU nije državna akademija tako da nema veze je li osnovana u Bostonu, Novom Pazaru ili Sarajevu.
Logično bi bilo pošto je Sarajevo "Matica" da bude osnovana u Sarajevu, ali će svakako sjedište biti u Saraevu - mislim da su tako rekli. A žalosno je pa je BANU osnovana u Novom Pazaru a ne u Sarajevu
- nosara
#1033 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Bice, pa sta je 10 godina, nista...!zonbirile wrote: pa đe će ih Tunjo spominjati zavrnuo ih za 100000KM,a enciklopedije 10g ni na pomolu.
-
zonbirile
#1034 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
---------------------------------------nosara wrote:Nema druge nego da svi dodjete u BiH...Klon wrote:podrzavam absolutnu Banu...
pa zar ih ima tamo,ja mislio nekolicina i Zuki
- polusvijet
#1035 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Klon wrote:podrzavam absolutnu Banu...
- tataćusak
#1036 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Haveru malo bih te ispravio za ovo gore boldirano. ANUBIH nije ni za koga ništa učinila. BANU nije osnovan za Bošnjake u Sandžaku, nego za Bošnjake cijelog svijeta. A ako si ti iz Sandžaka i našao se u tomeKlon wrote:podrzavam absolutnu Banu...
Bošnjaci zvih zemalja ujedinite se.
- nosara
#1037 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Podrugljiv je odnos pojedinih bosnjackih "prvaka" prema drzavi, narodu, nauci...tataćusak wrote:Prvo to podrugljivo pisanje (benu) ti nije neki fazon. Ovdje kao da je većina forumaša bila na času vrijeđanja kod Bakira zvanog Sahat (ili ti ga 60 minuta).nosara wrote: Pa sto ne osnovaste tu benu ovdje,a ne u stranoj drzavi...?
Logično bi bilo pošto je Sarajevo "Matica" da bude osnovana u Sarajevu, ali će svakako sjedište biti u Sarajevu - mislim da su tako rekli. A žalosno je pa je BANU osnovana u Novom Pazaru a ne u Sarajevu
- tataćusak
#1038 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
,VjecitiStudent wrote:Da pokrenemo peticiju da se napacenom i protjeranom Feridu Muhicu konacno omoguci povratak u rodne Zavidovice?tataćusak wrote:Prvo to podrugljivo pisanje (benu) ti nije neki fazon. Ovdje kao da je većina forumaša bila na času vrijeđanja kod Bakira zvanog Sahat (ili ti ga 60 minuta).nosara wrote: Pa sto ne osnovaste tu benu ovdje,a ne u stranoj drzavi...?
Logično bi bilo pošto je Sarajevo "Matica" da bude osnovana u Sarajevu, ali će svakako sjedište biti u Saraevu - mislim da su tako rekli. A žalosno je pa je BANU osnovana u Novom Pazaru a ne u Sarajevu
Ja ti rekoh malo analiziraj i ove druge ANU.
Nikada nisam rekao za nešto da je savršeno, ali sve će se to već srediti
- poznanik
#1039 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Zar odgovore na svoja pitanja ne bi trebalo da potraži kod svog prijatelja po ideji i suosnivača BANU, Prof. Filipovića, koji je već decenijama akademik ANUBIH?Reis Cerić o ANUBIH: Gdje je ta Akademija nauka i umjetnosti države BiH? Jeste li čuli da se ta Akademija u zadnje vrijeme oglasila o bilo kojem pitanju? Jeste li čuli da je državna Akademija bilo koga poučila nečemu, jeste li čuli da Akademija ima bilo kakav program ? Jeste li čuli da se Akademija bori za bilo koga, ne samo za bošnjački narod, nego za bilo koga? Dakle, pitanje državne Akademije uopće nije naše pitanje, to je stvar akademika koji mogu biti živi ili mrtvi. Ali ono što ja mogu da primijetim da ta Akademija naime postoji, ali ne vidim da ima bilo kakav uticaj u javnosti i da djeluje. Ne vidim da bi bila ugrožena ako ništa ne radi.
-
VjecitiStudent
#1040 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Nemoj tako, reis tvrdi nesto sasvim drugacije, tj. da je naucnik Ferid Muhic protjeran iz BiH u Skopje, pa zbog njega i mnogih drugih, i pored svog svoga posla, on mora osnivati BANU.tataćusak wrote:,VjecitiStudent wrote:
Da pokrenemo peticiju da se napacenom i protjeranom Feridu Muhicu konacno omoguci povratak u rodne Zavidovice?
Ova Akademija nauka i umjetnosti je to što su Bošnjaci čekali više od sto godina. I samo zbog prvog predsjednika Bošnjačke akademije dr. Ferida Muhića koji je iz Zavidovića, naš Bošnjak koji živi u Skoplju, zato što nije imao slobodu da živi u svom vlastitom gradu nego je morao ići, a takvih akademika je širom svijeta.
-
zonbirile
#1041 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
------------------------------------------------------poznanik wrote:Zar odgovore na svoja pitanja ne bi trebalo da potraži kod svog prijatelja po ideji i suosnivača BANU, Prof. Filipovića, koji je već decenijama akademik ANUBIH?Reis Cerić o ANUBIH: Gdje je ta Akademija nauka i umjetnosti države BiH? Jeste li čuli da se ta Akademija u zadnje vrijeme oglasila o bilo kojem pitanju? Jeste li čuli da je državna Akademija bilo koga poučila nečemu, jeste li čuli da Akademija ima bilo kakav program ? Jeste li čuli da se Akademija bori za bilo koga, ne samo za bošnjački narod, nego za bilo koga? Dakle, pitanje državne Akademije uopće nije naše pitanje, to je stvar akademika koji mogu biti živi ili mrtvi. Ali ono što ja mogu da primijetim da ta Akademija naime postoji, ali ne vidim da ima bilo kakav uticaj u javnosti i da djeluje. Ne vidim da bi bila ugrožena ako ništa ne radi.
pa u tome i jeste fol,Tunjo nije predsjednik,što njegova taština ne trpi,a još gore predsjednik Božidar ,gdje češ gore za Mujketa.
- polusvijet
#1042 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Niko meni ne rece hocel' se sluziti alkohol pri svecanostima banu?
Prvo to, a kasnije ce doci pitanje bogohulnih naucnih radova i vela havle umjetnosti.
Prvo to, a kasnije ce doci pitanje bogohulnih naucnih radova i vela havle umjetnosti.
- tataćusak
#1043 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Nije ovdje Reis rekao da on kao akademik nije mogao opstati u Zavidovićima, nego da za njega nije tu bilo života. Nema ga za mnoge od nas, većina bi nas najradije otišlaVjecitiStudent wrote:Nemoj tako, reis tvrdi nesto sasvim drugacije, tj. da je naucnik Ferid Muhic protjeran iz BiH u Skopje, pa zbog njega i mnogih drugih, i pored svog svoga posla, on mora osnivati BANU.tataćusak wrote:,VjecitiStudent wrote:
Da pokrenemo peticiju da se napacenom i protjeranom Feridu Muhicu konacno omoguci povratak u rodne Zavidovice?
Ova Akademija nauka i umjetnosti je to što su Bošnjaci čekali više od sto godina. I samo zbog prvog predsjednika Bošnjačke akademije dr. Ferida Muhića koji je iz Zavidovića, naš Bošnjak koji živi u Skoplju, zato što nije imao slobodu da živi u svom vlastitom gradu nego je morao ići, a takvih akademika je širom svijeta.
-
Klon
#1044 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
naravo da nije osnovana za Bosnjake u Sandzaku, nego za Bosnjake cijelog svijeta.tataćusak wrote:Haveru malo bih te ispravio za ovo gore boldirano. ANUBIH nije ni za koga ništa učinila. BANU nije osnovan za Bošnjake u Sandžaku, nego za Bošnjake cijelog svijeta. A ako si ti iz Sandžaka i našao se u tomeKlon wrote:podrzavam absolutnu Banu...
i nadam se dace bosnjacki narod jednog dana dodji pameti..
Bošnjaci zvih zemalja ujedinite se.
ali ipak mislim da ce se oni zalagati za Bosnjake u Sandzaku, ipak je njima sjediste tamo, iako kazu da ce biti drugo sjediste u Sarajevu.
sta sam onim komentarom htjeo da kazem, je da ima razlog da su Bosnjaci danas jedini narod u Evropi koji nema svoju nacionalnu drzavu, i da mnogi ako hoce da opstanu trebaju malo razmisliti o nekim stvarima
-
zonbirile
#1045 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
----------------------------------polusvijet wrote:Niko meni ne rece hocel' se sluziti alkohol pri svecanostima banu?
izgleda ljudi polupali Matice sa Akademijom.Objavili iko koliko ima odjeljenja i ko su akademici.Što se tiče umjetnosti danas u ABA3Y Mujke proziva ANUBiH za Zeca i Berbera.
-
Murisno1
#1046 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Pa kakva ti je ovo konstatacija? De der nam pojasni taj prgavi odnos, ako ti nije zahmetlinosara wrote:Podrugljiv je odnos pojedinih bosnjackih "prvaka" prema drzavi, narodu, nauci...tataćusak wrote:Prvo to podrugljivo pisanje (benu) ti nije neki fazon. Ovdje kao da je većina forumaša bila na času vrijeđanja kod Bakira zvanog Sahat (ili ti ga 60 minuta).nosara wrote: Pa sto ne osnovaste tu benu ovdje,a ne u stranoj drzavi...?
- tataćusak
#1047 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Znaš li onaj vic. Ne rise ( ne remse)zonbirile wrote:----------------------------------polusvijet wrote:Niko meni ne rece hocel' se sluziti alkohol pri svecanostima banu?
izgleda ljudi polupali Matice sa Akademijom.Objavili iko koliko ima odjeljenja i ko su akademici.Što se tiče umjetnosti danas u ABA3Y Mujke proziva ANUBiH za Zeca i Berbera.
-
VjecitiStudent
#1048 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Znaci, buduci naucnik i sef BANU, Ferid Muhic, je vec sa 15 godina znao da za njega nema ni zivota u Zavidovicima, ni mjesta u ANUBiH?tataćusak wrote:VjecitiStudent wrote: Nije ovdje Reis rekao da on kao akademik nije mogao opstati u Zavidovićima, nego da za njega nije tu bilo života. Nema ga za mnoge od nas, većina bi nas najradije otišla
http://www.fzf.ukim.edu.mk/index.php?op ... lang=en-GB
Professor Muhić was born on 8th of June 1943, in Mahoje (Zivadovići), the very heart of Bosnia. He lives in Skopje since 1958. He finished his BA studies at the Department of Philosophy-Faculty of Philosophy in Skopje; his MA (1972) and PhD (1980) studies in the fields of philosophy and philology at the University of Belgrade. Professor Muhić spent a year on postgraduate studies in the USA, after being rewarded with w Fulbright scholarship.
- polusvijet
#1049 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Hvala sto si htjeo to podijeliti sa nama.Klon wrote:...
sta sam onim komentarom htjeo da kazem, je da ima razlog da su Bosnjaci danas jedini narod u Evropi koji nema svoju nacionalnu drzavu, i da mnogi ako hoce da opstanu trebaju malo razmisliti o nekim stvarima
- nosara
#1050 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Pa kad kler osniva akademiju nauka jednog naroda, to je ruganje... A ako tebi to nije jasno, onda je to tvoj problem...Murisno1 wrote:Pa kakva ti je ovo konstatacija? De der nam pojasni taj prgavi odnos, ako ti nije zahmetlinosara wrote:Podrugljiv je odnos pojedinih bosnjackih "prvaka" prema drzavi, narodu, nauci...tataćusak wrote: Prvo to podrugljivo pisanje (benu) ti nije neki fazon. Ovdje kao da je većina forumaša bila na času vrijeđanja kod Bakira zvanog Sahat (ili ti ga 60 minuta).