Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Locked
GeeTnT

#76 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by GeeTnT »

aratet wrote:
GeeTnT wrote: ..maa jook..imam ja mnogo razloga da je zovem svojom.. problem nije moj, nego vas koji bi da je ne zovete svojom rado, a morate jer nigdje niste prispjeli....
Minhen brigada neda BiH nikome.
Ne znam, pitaj njih...
Fudo387

#77 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Fudo387 »

Lincoln-Burrows wrote:Da mi je Alfons to rekao za Tuzlu ne bih riječi rekao ali ti seigraš sa emocijama, ja sam tamo rođen i to je bila i ostala moja zemlja,svaka čast Kakanjcima jer ih je većina čistih ruku a ona žgadija što jepljačkala napuštene domove neće imati spokoja ni sami sa sobom.
Da, zanimljivo.
Tebi je primjer civilizacije nesto za sta su najmjerodavnije svjetske sudske instance donijeli presudu kako je to UZP.
A Kakanj stratiste.
Al' si ljudina, halal ti qrac.
Na ranu te zamotat'.
Last edited by Fudo387 on 18/01/2017 16:45, edited 1 time in total.
Marx25

#78 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Marx25 »

Kikibombona wrote:
Indigont wrote:Ako je Dodiku cilj podjela, svakom ko voli ovu državu bi cilj trebao biti suprotan, a ne da igraju njegovu igru. Slično je sa terorizmom koji prave radikalni muslimani. Njima je cilj podjela i mržnja i ne smiješ igrati tu igru. Oni žele da ljudi zamrze sve muslimane pa da umjeren musliman postane radikalan. Dodik isto zeli da svi Bosnjaci zamrze sve Srbe pa da umjeren Srbin postane radikalan separatista.
Bosnjacka politika je nedorasla zadatku. Nema tu neke inteligencije, politicke, akademske, bilo kakve. Zbog toga nema ni strategije. Zapravo, jedina strategija je 'hapanje, ugradjivanje i kontriranje anamo onim'. Nema nikakvih pozitivnih procesa.

A na Bosnjacima je da se bore za BiH. Vecina Srba i Hrvata to trenutno ne zeli. Tacka.

A tezak je to posao, puno je teze graditi nego rusiti. Srbima i Hrvatima ne trebaju narocito vjesti politicari za rusenje BiH. Cilj Dodika je pokazati zapadu da BiH nije moguca. Cilj Bosnjaka bi trebao biti dokazivanje da je BiH moguca... a oni nemaju ideju, volju, znanje, ili sta vec, da to pokazu. Srbi si mogu dozvoliti luksuz da imaju lose politicare. Rusiti je lakse.

BiH nema bez Srba i Hrvata. Drzavu cini narod. Srbi i Hrvati su integralni dio BiH. Tjeranje od sebe Srba i Hrvata doprinosi razgradnji BiH. Razumijem poriv da se odjebe onaj koji te handri, da iz huje saspes sve 'od do', ali Bosnjaci nemaju taj luksuz, da zauzmu neprijateljski stav prema srpskom i hrvatskom narodu. Najmanje sto treba Bosnjacima je radikalizacija. Onaj koji gradi jedinstvenu, multi-kulti drzavu, ne moze biti radikalan. Takva drzava sigurno nece uspjeti. Radikalizacija ide u prilog upravo separatizmu. Srpskom i hrvatskom separatizmu bi veoma odgovaralo da se Bosnjaci radikalizuju, da iskazuju otvorenu mrznju prema Srbima i Hrvatima, da ojaca selefijski pokret i sl. To bi znacilo da suzivot nije moguc. E tada na scenu stupaju velike sile koje su oduvijek odlucivale sudbinu BiH. Sta je lakse, protjerati Srbe i Hrvate ili poslati mirovne trupe na granicu!??

Ne moraju Bosnajci voljeti Srbe i Hrvate, ali radi BiH moraju raditi i djelovati kao da ih vole. Tu mislim na politiku a ne narod. Politika je za ljigavce. Politika mora konstantno ponavljati, Srbi i Hrvati su nasa braca, zajedno cemo graditi BiH itd. Do besvjesti ponavljati. I raditi nesto u tom pravcu. Verbalni rat sa srpskim i hrvatskim politicarima nikako ne doprinosi jacanju BiH. Doprinosi jedino razgradnji. To je potpuno promasena politika. Ko se nije uvjerio za ovih 20 i kusur godina, stvarno je glup. Niko od galamdzija nista dobro nije postigao. Jeste uhinjeni Tihic.

Bosnjaci trebaju izgladiti probleme sa Hrvatima. Sada imamo situaciju da jedan narod zeli BiH a druga dva rovare protiv nje. Bilo bi bolje kada bi dva naroda radila za BiH. BiH ce imati vece sanse ako je zele dva naroda a ne samo jedan. Zasto je problem taj jebeni kanal na hrvatskom jeziku!?? Pare? Problem je sto bosnjacka politika pohapa milijarde a ne tih par miliona za televiziju. I tako dalje i tako dalje. Nuzno je raditi na ekonomskom jacanju Federacije BiH, na promociji hrvatske i narocito srpske kulture. Lukava bosnjacka politika pomagala 'Srpsko gradjansko vijece', davala im lovu za manifestacije srpske kulture, pravoslavne vjere i sl. Za to vrijeme bi pozivala Srbe iz RS na razne manifestacije i sl., radila na zbilizavanju koliko god je moguce.

Bosnjaci umjesto toga sve vise lice na Srbe i Hrvate. Sve je vise mitomanije i nacionalistickih fantazija. Na raznim ratnim temama mozemo procitati, 'jao, kakvi nesposobnjakovici, ovo bi 5. korpus posutao za dvije sedmice'... Pa onda neko kurcenje i pozivanje na rat, kao, mnogo smo jaki, sada bi vam se najebali majke. Izlazak na Vojkovice, presjecanje koridora, u munjevitim akcijama i slicne gluposti. Kada se sugo umisli. Tako su i Srbi mislili devedesetih, a bili su 100 puta jaci nego Bosnajci danas. Politicki samari iz BL i zapadnog Mostara se peru losim humorom i sl. BiH ne neupitna, ne moze je Amerika razvaliti. A nemoc i nesposobnost izbija na sve strane.

Bosnjaci trebaju raditi na ekonomiji, obrazovanju itd. Trebaju se boriti protiv korupcije, kriminala. Trebaju se boriti protiv radikalizma, nacionalnog ili vjerskog. Trebaju jacati odnose sa zapadom, pa i istokom, razlazati se po svijetu. Trebaju raditi na multi-kulti planu, traziti saveznike i prijatelje u srpskom i hrvatskom narodu, isticati ih a ne koristiti kao ikebane.

Trenutna politika Bosnjaka je 'ako mogu oni Karadzica - mozemo i mi Busuladzica, ta', manje je zlo, a nas je'. Ako mogu Srbi u BL izmijeniti ulice sa bosnjackim zasluznim gradjanima - mozemo i mi sa srpskim. Ako Srbi mogu postaviti sve direktore Srbe u BL - mozemo i mi Bosnjake u Sarajevu. Ako mogu oni jebat mater nama - mozemo i mi njima. Itd, itd.

Ja mislim da je ovo pogresan put, da podriva temelje BiH i prijeti opstanku drzave.
Kiki bombona svaka ti cast na ovom postu kapa dole apsolutno si sve napisao ono sto je ocito vec godinama.Prije desetak godina nisam primjetio ni blizu toliko poganluka i te neke vizije koja sve vodi u propast.Ne znam otkud odjednom sve to,one ljude koje sam znao prije tih deesetak godina i ove danas isto da nisu rasli ni u istoj drzavi nit u bilo cemu istom.To je isto da je prostor BiH necijom zaslugom odjednom naseljen nekim zaostalim likovima koji fasizmom i silom pokusavaju sprovest ono sto je nemoguce,od onih nekadasnjih muslimana bosnjaka koji su bili jednostavno ''ljudi''.Tuga je sve ovo i place mi se kad vidim na sta smo spali..
hAZNADAR

#79 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by hAZNADAR »

Indigont wrote:Bošnjaci ovih dana se prema Srbima (sudeći bar po portalima ponašaju ko apsolutni fašisti). Jesu oni svjesni da se ne moze tako graditi multietnička drzava? "Prezirem Srbe ali zelim da se ne odcijepe" what the fucking fuck? Kretensko ponasanje. Mislim razumijem ja taj impuls kad ti neko unistava jedinu drzavu koju imas, ali brate sta radis s tim, sebi u stomak skaces, praviš otuđenje sve više i više Srba. Sta ce mislit neki umjereni normalan Srbin kad cita komentare tipa "yeaaaa ukidanje genocidne pišam po Srbima"? Samo će stati na stranu radikalnijih zagovornika separatizma. I ja bih. Šta me čeka na drugoj strani jbt, prijetnje nestankom? Ljudi se ne mogu sekunde jedne staviti u tudje cipele. Banjalučki portal Buka.com je jedno od rijetkih mjesta gdje se mogu procitati normalni komentari sada i eventualno neke jugonostalgicarske grupe. Stvarno tužno.
:lol: :lol:
Nezna covjek da li se radi o izlizanim forama i fazonima - ili cistom sljepilu(eto da ne kazem gluposti). Citajuci tvoje rezonovanje.

Mali podsjetnik. Kao Banjalucanin sam vidio, cuo, osjetio,.. koliko je multietnicka drzava BiH bila popularna kod Srba od samog pocetka. A da ne govorimo o opcoj antibosnjackoj(tada antiMuslimanskoj) kampanji u svim medijima - prije nego sto je iko spomenuo nezavisnost BiH. Prije rata na par godina su se pocele plasirati teorije o genetici, historija odnosno mitomanija postala trend, i polako i sigurno stvorio stereotip Bosnjaka kao nize vrste. Naroda koji nije narod, nema naciju, jezik, odrodi i genetski otpad,... pa kada pricas o fasizmu - prvo se informisi.
Politicki - BiH kao nezavisna ni pod tackom razno. Multietnicnost se ismijavala od samog pocetka - do danas. Na samom pocetku rata su se desili najveci masakri neduznih civila u ogromnom razmjerama - Visegrad, Prijedor, Vlasenica, Sana, Foca, Brcko,... kako i zasto? I ponovo samim tim podvuceno od strane Srba koliko su zainteresovani za bilo kakvu opciju suzivota sa Bosnjacima.
Poslije rata na teritoriji RS nesto nalik na aparthejd, pritisci na povratnike, diskriminacija,.. hebote u 21-om vijeku nekome braniti pravo na jezik. I tu sxe informisi o fasizmu.

Misljenje Srba o BiH i Bosnjacima zahvaljujuci internetu i dalje mozemo fino procitati i koliko postoji ikakav prostor, alternativa za nesto drugacije od dosadasnjeg.

Zato tu svoju pricu kako brezobrazni Bosnjaci svojim ponasanjem tjeraju Srbe od BiH :lol: :lol: :lol: i da je srpska politika prema BiH reakcija na Bosnjake - lijepo zabij sebi - da ne kazem vec gdje.

A usput receno - cisto da ti objasnim neke stvari. Nismo zainteresovani za Srbe vec za teritorije na koje polazemo pravo. Srbi mu tu dodju samo nesto sto ide uz to. Sve ima svoju cijenu. Cjelovita BiH podrazumijeva i Srbe koji tu zive mrzio ih ili volio. Pa cak i ovakve zadojene.
A zadojeni samo kontaju po sistemu etnicke cistoce ili etnicke dominacije. Pa samo imaju opciju da ce ili oni gaziti nekoga ili neko gaziti njih. Pa kada je tako - i kada se takva pravila jedino nametnu - sta ocekujes onda? Yutelov koncert za mir i nosanje titovih slika pod kisom granata i snajpera?

Sumasumanum. Srbi znaju sta hoce i sta nece - to su od samog pocetka dali do znanja i ta ideja je starija od svih bosnjackih politickih ideja.
Bosnjaci takodjer znaju sta hoce i sta nece i nisu pogubljeni. Kako ostvariti - je vec druga prica.
Hamolj

#80 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hamolj »

Lincoln-Burrows wrote:
Fudo387 wrote: A sto ne stavis Kakanj?
Ima i tamo live webcam.
Kakanj je etnički očišćen i nije to na ponos nikome,
Livno nije etnički očišćeno, zato sam ga postavio.
Kakanj u kojem su ustaše pokušale zavesti vlast upoređuješ sa Livnom u kojem su Bošnjaci bili lojalni, a i pored toga što su uzeli pušku u ruke i ratovali protiv srpskog agresora kao pripadnici HVO-a ustaše nisu mogle odoljeti da im ne sruše džamiju.
bh.tornjak

#81 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by bh.tornjak »

Indigont wrote:Bošnjaci ovih dana se prema Srbima (sudeći bar po portalima ponašaju ko apsolutni fašisti). Jesu oni svjesni da se ne moze tako graditi multietnička drzava? "Prezirem Srbe ali zelim da se ne odcijepe" what the fucking fuck? Kretensko ponasanje. Mislim razumijem ja taj impuls kad ti neko unistava jedinu drzavu koju imas, ali brate sta radis s tim, sebi u stomak skaces, praviš otuđenje sve više i više Srba. Sta ce mislit neki umjereni normalan Srbin kad cita komentare tipa "yeaaaa ukidanje genocidne pišam po Srbima"? Samo će stati na stranu radikalnijih zagovornika separatizma. I ja bih. Šta me čeka na drugoj strani jbt, prijetnje nestankom? Ljudi se ne mogu sekunde jedne staviti u tudje cipele. Banjalučki portal Buka.com je jedno od rijetkih mjesta gdje se mogu procitati normalni komentari sada i eventualno neke jugonostalgicarske grupe. Stvarno tužno.

Oj gusle drvo javorovooooooooo........ :D
Indigont

#82 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Kikibombona wrote:
Indigont wrote:Ako je Dodiku cilj podjela, svakom ko voli ovu državu bi cilj trebao biti suprotan, a ne da igraju njegovu igru. Slično je sa terorizmom koji prave radikalni muslimani. Njima je cilj podjela i mržnja i ne smiješ igrati tu igru. Oni žele da ljudi zamrze sve muslimane pa da umjeren musliman postane radikalan. Dodik isto zeli da svi Bosnjaci zamrze sve Srbe pa da umjeren Srbin postane radikalan separatista.
Bosnjacka politika je nedorasla zadatku. Nema tu neke inteligencije, politicke, akademske, bilo kakve. Zbog toga nema ni strategije. Zapravo, jedina strategija je 'hapanje, ugradjivanje i kontriranje anamo onim'. Nema nikakvih pozitivnih procesa.

A na Bosnjacima je da se bore za BiH. Vecina Srba i Hrvata to trenutno ne zeli. Tacka.

A tezak je to posao, puno je teze graditi nego rusiti. Srbima i Hrvatima ne trebaju narocito vjesti politicari za rusenje BiH. Cilj Dodika je pokazati zapadu da BiH nije moguca. Cilj Bosnjaka bi trebao biti dokazivanje da je BiH moguca... a oni nemaju ideju, volju, znanje, ili sta vec, da to pokazu. Srbi si mogu dozvoliti luksuz da imaju lose politicare. Rusiti je lakse.

BiH nema bez Srba i Hrvata. Drzavu cini narod. Srbi i Hrvati su integralni dio BiH. Tjeranje od sebe Srba i Hrvata doprinosi razgradnji BiH. Razumijem poriv da se odjebe onaj koji te handri, da iz huje saspes sve 'od do', ali Bosnjaci nemaju taj luksuz, da zauzmu neprijateljski stav prema srpskom i hrvatskom narodu. Najmanje sto treba Bosnjacima je radikalizacija. Onaj koji gradi jedinstvenu, multi-kulti drzavu, ne moze biti radikalan. Takva drzava sigurno nece uspjeti. Radikalizacija ide u prilog upravo separatizmu. Srpskom i hrvatskom separatizmu bi veoma odgovaralo da se Bosnjaci radikalizuju, da iskazuju otvorenu mrznju prema Srbima i Hrvatima, da ojaca selefijski pokret i sl. To bi znacilo da suzivot nije moguc. E tada na scenu stupaju velike sile koje su oduvijek odlucivale sudbinu BiH. Sta je lakse, protjerati Srbe i Hrvate ili poslati mirovne trupe na granicu!??

Ne moraju Bosnajci voljeti Srbe i Hrvate, ali radi BiH moraju raditi i djelovati kao da ih vole. Tu mislim na politiku a ne narod. Politika je za ljigavce. Politika mora konstantno ponavljati, Srbi i Hrvati su nasa braca, zajedno cemo graditi BiH itd. Do besvjesti ponavljati. I raditi nesto u tom pravcu. Verbalni rat sa srpskim i hrvatskim politicarima nikako ne doprinosi jacanju BiH. Doprinosi jedino razgradnji. To je potpuno promasena politika. Ko se nije uvjerio za ovih 20 i kusur godina, stvarno je glup. Niko od galamdzija nista dobro nije postigao. Jeste uhinjeni Tihic.

Bosnjaci trebaju izgladiti probleme sa Hrvatima. Sada imamo situaciju da jedan narod zeli BiH a druga dva rovare protiv nje. Bilo bi bolje kada bi dva naroda radila za BiH. BiH ce imati vece sanse ako je zele dva naroda a ne samo jedan. Zasto je problem taj jebeni kanal na hrvatskom jeziku!?? Pare? Problem je sto bosnjacka politika pohapa milijarde a ne tih par miliona za televiziju. I tako dalje i tako dalje. Nuzno je raditi na ekonomskom jacanju Federacije BiH, na promociji hrvatske i narocito srpske kulture. Lukava bosnjacka politika pomagala 'Srpsko gradjansko vijece', davala im lovu za manifestacije srpske kulture, pravoslavne vjere i sl. Za to vrijeme bi pozivala Srbe iz RS na razne manifestacije i sl., radila na zbilizavanju koliko god je moguce.

Bosnjaci umjesto toga sve vise lice na Srbe i Hrvate. Sve je vise mitomanije i nacionalistickih fantazija. Na raznim ratnim temama mozemo procitati, 'jao, kakvi nesposobnjakovici, ovo bi 5. korpus posutao za dvije sedmice'... Pa onda neko kurcenje i pozivanje na rat, kao, mnogo smo jaki, sada bi vam se najebali majke. Izlazak na Vojkovice, presjecanje koridora, u munjevitim akcijama i slicne gluposti. Kada se sugo umisli. Tako su i Srbi mislili devedesetih, a bili su 100 puta jaci nego Bosnajci danas. Politicki samari iz BL i zapadnog Mostara se peru losim humorom i sl. BiH ne neupitna, ne moze je Amerika razvaliti. A nemoc i nesposobnost izbija na sve strane.

Bosnjaci trebaju raditi na ekonomiji, obrazovanju itd. Trebaju se boriti protiv korupcije, kriminala. Trebaju se boriti protiv radikalizma, nacionalnog ili vjerskog. Trebaju jacati odnose sa zapadom, pa i istokom, razlazati se po svijetu. Trebaju raditi na multi-kulti planu, traziti saveznike i prijatelje u srpskom i hrvatskom narodu, isticati ih a ne koristiti kao ikebane.

Trenutna politika Bosnjaka je 'ako mogu oni Karadzica - mozemo i mi Busuladzica, ta', manje je zlo, a nas je'. Ako mogu Srbi u BL izmijeniti ulice sa bosnjackim zasluznim gradjanima - mozemo i mi sa srpskim. Ako Srbi mogu postaviti sve direktore Srbe u BL - mozemo i mi Bosnjake u Sarajevu. Ako mogu oni jebat mater nama - mozemo i mi njima. Itd, itd.

Ja mislim da je ovo pogresan put, da podriva temelje BiH i prijeti opstanku drzave.
Bravo ljudino. O tome pričam. Šteta što 80% Bošnjaka ovo ne kuži. Kad Bošnjaci skroz odustanu od multikulturalnosti BIH onda je ona zaista otišla u propast.
Lincoln-Burrows

#83 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Lincoln-Burrows »

Hamolj wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ima i tamo live webcam.
Kakanj u kojem su ustaše pokušale zavesti vlast upoređuješ sa Livnom u kojem su Bošnjaci bili lojalni, a i pored toga što su uzeli pušku u ruke i ratovali protiv srpskog agresora kao pripadnici HVO-a ustaše nisu mogle odoljeti da im ne sruše džamiju.
Ne uspoređujem ja ništa ja sam ti iznio činjenice iz prve ruke (od mene).

A Čurčinica nije ni mjerilo ni politika Livnjaka,
eno Livnjka svih svoji na svome i dan danas.
swanfilter

#84 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by swanfilter »

Indigont wrote:
ultima_palabra wrote:Tjeraju vodu na Dodikov mlin :mrgreen:
Upravo to. Skroz iracionalno ponašanje. Mrzimo vas ali nemojte se dijeliti od Bosne. Jesu ljudi apsolutno mrtvog mozga ili šta?

Klix komentari su bili daleko normalniji prije samo godinu dana. Sada kad čitam hoću da se ubijem. Skroz toksično.
Ne mrzimo mi vas jer ste Srbi. Mrzimo vasa djela ...
GeeTnT

#85 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by GeeTnT »

Ovaj Linkoln je izgleda dobro zagrizo Ruzicin livanjski sir....
BHCluster

#86 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
Ima i tamo live webcam.
Ustavni sud Federacije BiH, na osnovu člana IV. C. 10 (2) b) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine i čl. 13, 18, 28. i 29. Zakona o postupku pred Ustavnim sudom Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 6/95), nakon održane rasprave, na sjednici od 7. jula 1998. godine, donio je

PRESUDU

Utvrđuje se da čl. 8, 9, 10. i 30. Ustava Zapadnoherce­govačkog kantona ("Narodne novine Županije Zapadnoherce­govačke", broj 1/96), nisu u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

Utvrđuje se da upotreba naziva "županija" u čl. 1-18, 21, 26, 27, 29, 30, 36, 38, 42, 43, 45, 47, 49, 57, 71, 73, 78, 82. i 84. Ustava Zapadnohercegovačkog kantona nije u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

Utvrđuje se da je član 11. Ustava Zapadnohercegovačkog kantona u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

Ova presuda objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i u "Narodnim novinama Zapadnohercegovačkog kan­tona.

Obrazloženje
Connaisseur Karlin

#87 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Connaisseur Karlin »

Alfons Kauders wrote:
Nema ništa od te priče. Podjele su trajne i nepremostive, a razlike prevelike.

Odnosi mogu samo biti gori.
Dali ovo pises jer ne vols Srbe i Hrvate ,jer ne vole cijelovitu BiH, ili pises jer si svjestan da ni danasnji Bosnjaci nisu dokazali da su iskljucivo za cijelu BiH?
insomnia78

#88 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by insomnia78 »

Pratim
hAZNADAR

#89 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by hAZNADAR »

Indigont wrote:
Kikibombona wrote:

Bravo ljudino. O tome pričam. Šteta što 80% Bošnjaka ovo ne kuži. Kad Bošnjaci skroz odustanu od multikulturalnosti BIH onda je ona zaista otišla u propast.
Joj zemljo otvori se
glockov kolac

#90 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by glockov kolac »

"Pogubljeni"?! Hm...

Izgubljeni smo jer nemamo svoj vozzzzzz....
TheMule

#91 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by TheMule »

Ne mrzim Srbe niti stavljam komentare po klixu, ali sam poprilicno radikalan sa nacionalnog aspekta (religiozan nisam), i ne stidim se toga. Posljedica toga je 1/4 stoljeca njihove politike i nema se tu sta objasnjavati. Smatram da rs treba postojati samo dotle da zastiti Srbe od drugih naroda, a nikako da oni budu neka drzavica, a posebno nezavisna -na etnickom ciscenju stvorena.

Kad god se nesto desi njhovoj politici ili tvorevini, popravi mi dan. Kad oni mene bude malo bolje tretirali, i ja cu njih. Oni mene jos bolje, ja njih jos bolje. Za sad se nema sta voljeti u drugom entitetu niti Srbiji!
Last edited by TheMule on 18/01/2017 17:13, edited 1 time in total.
Indigont

#92 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

hAZNADAR wrote: Mali podsjetnik. Kao Banjalucanin sam vidio, cuo, osjetio,.. koliko je multietnicka drzava BiH bila popularna kod Srba od samog pocetka. A da ne govorimo o opcoj antibosnjackoj(tada antiMuslimanskoj) kampanji u svim medijima - prije nego sto je iko spomenuo nezavisnost BiH. Prije rata na par godina su se pocele plasirati teorije o genetici, historija odnosno mitomanija postala trend, i polako i sigurno stvorio stereotip Bosnjaka kao nize vrste. Naroda koji nije narod, nema naciju, jezik, odrodi i genetski otpad,... pa kada pricas o fasizmu - prvo se informisi.
Politicki - BiH kao nezavisna ni pod tackom razno. Multietnicnost se ismijavala od samog pocetka - do danas. Na samom pocetku rata su se desili najveci masakri neduznih civila u ogromnom razmjerama - Visegrad, Prijedor, Vlasenica, Sana, Foca, Brcko,... kako i zasto? I ponovo samim tim podvuceno od strane Srba koliko su zainteresovani za bilo kakvu opciju suzivota sa Bosnjacima.
Poslije rata na teritoriji RS nesto nalik na aparthejd, pritisci na povratnike, diskriminacija,.. hebote u 21-om vijeku nekome braniti pravo na jezik. I tu sxe informisi o fasizmu.
Nigdje nisam rekao da tamo nema fašizma, mnogo goreg. Mislim narodna skupština RS odlikuje dokazane ratne zločince. To je veće dno od imenovanja škole po Busuladžiću (iako je i to loše).
hAZNADAR wrote:Misljenje Srba o BiH i Bosnjacima zahvaljujuci internetu i dalje mozemo fino procitati i koliko postoji ikakav prostor, alternativa za nesto drugacije od dosadasnjeg.
Postoji dobar dio Srba u RS koji ne mrze Bosnjake.
hAZNADAR wrote:Zato tu svoju pricu kako brezobrazni Bosnjaci svojim ponasanjem tjeraju Srbe od BiH :lol: :lol: :lol: i da je srpska politika prema BiH reakcija na Bosnjake - lijepo zabij sebi - da ne kazem vec gdje.
Ni to nisam rekao, da je srpska politika iskljucivo reakcija na Bosnjake. Samo govorim da BEZ OBZIRA koliko nisko njihova vlast pa i narod pali, Bošnjaci koji ovu državu najviše vole moraju ostati cool i fokusirani na izgradnju multietničke funkcionalne BIH (a to se ne radi psovanjem, izjednačavanjem svih Srba i tako tim fašističkim izljevima bijesa).

Ovo je politička igra strategije. Tako nam je podešena država nažalost da je etnicitet neki jako relevantan faktor u političkoj moći (iako u većini država je haman nebitan) i moramo igrati strateški. Mislim da je SDA nesposobna za to. Po prirodi nisam ljevičar ali glasam na svakim izborima protiv SDA jer oni ne kuže ovo. Bakir je i pokrenuo cijelu ovu hajku sa danom RS i napravio je taj dan poznatim. Jedva su ga obiljezavali prije, a ja nisam znao da to postoji uopce, 9 januar, nisam imao pojma sta je to. Znaci glupa politika, veoma glupa. Bakir uradio ogroman PR danu RS. To je rezultat svega. Pa ti meni reci da to nije glupa politika.
Last edited by Indigont on 18/01/2017 17:13, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#93 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Fudo387 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Nisam znao, znaci nista tamo multietnicka bobanova hercegbosna, nista?
Da mi je Alfons to rekao za Tuzlu ne bih riječi rekao ali ti se
igraš sa emocijama, ja sam tamo rođen i to je bila i ostala moja zemlja,
svaka čast Kakanjcima jer ih je većina čistih ruku a ona žgadija što je
pljačkala napuštene domove neće imati spokoja ni sami sa sobom.
Cisto kao napomena, za Tuzlu... Meni se cini da je Covic nesto govorio kako je i Tuzla "ociscena" i da u njoj nema ni 2% Hrvata, i nije bio usamljen, niti su to tvrdili iskljucivo ljudi iz njegove stranke. Hrvatski mediji su takodjer pisali da je reis Kavazovic klao Hrvate po Hercegovini, da je zarobljen u napadu na selo - a lika oteli dok je bio u nekakvoj delegaciji (a znamo i ko ga vadio, i kako je doticni zaradio etiketu "dajdze"). Ima toga dosta, i to sve iz proteklih par godina, ne iz rata.

U miru se takvim lazima raspirivala mrznja, a to se nastavlja i danas. Ne znam zasto se sad pitate otkud to da i mi mijenjamo plocu? Jebiga, dosta je bilo cetvrt stoljeca, mijenjamo jebes ga. Prodje zivot. Sad je red da se svede crta, nakon decenije ove nove hrvatske politike u BiH i opstrukcija svega i svacega. Jesam li ja godinama ovdje govorio da Hrvati prave gresku kada svoju sudbinu vezu za sudbinu Milorada Dodika? Sudbinu naroda za sudbinu stranke, i to drugog naroda?

Ovako ispada - da nas je ta opstrukcija i saradnja vrlo vjerovatno kostala ulaska u EU, jer ovo se nece smiriti i rijesiti jos godinama. Neulazak u EU moze voditi do novih pokusaja cijepanja drzave, odnosno rata, ili do nekog zombi statusa sa Srbijom, u kojem bi fakticki bili pod nekom sferom rusko-turskog utjecaja. Ta varijanta meni zvuci cak i gore od rata.

E pa eto, cisto da znas zasto sam supacki raspolozen :)
Kikibombona

#94 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kikibombona »

swanfilter wrote:
Indigont wrote:
ultima_palabra wrote:Tjeraju vodu na Dodikov mlin :mrgreen:
Upravo to. Skroz iracionalno ponašanje. Mrzimo vas ali nemojte se dijeliti od Bosne. Jesu ljudi apsolutno mrtvog mozga ili šta?

Klix komentari su bili daleko normalniji prije samo godinu dana. Sada kad čitam hoću da se ubijem. Skroz toksično.
Ne mrzimo mi vas jer ste Srbi. Mrzimo vasa djela ...
A ko ste to VI?

I otkud ti to da je forumas Indigont dio tih 'losih djela', otkud ti uopste da je Srbin? Zasto si ga okarakterisao kao negativca ili dio neceg negativnog?

Sta mislis o onima koji kazu 'ne mrzimo vas zato sto ste muslimani, al' mrzimo to sto se raznosite po pijacama i trgovima...'...!???

A ima ih koji govore tako, isti su kao ti.
Hamolj

#95 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hamolj »

Lincoln-Burrows wrote: Ne uspoređujem ja ništa ja sam ti iznio činjenice iz prve ruke (od mene).

A Čurčinica nije ni mjerilo ni politika Livnjaka,
eno Livnjka svih svoji na svome i dan danas.
O kakvim činjenicama pričamo ? Za mene je Alijina najveća greška bila ta što je dozvolio Hrvatima da osnivaju HVO u sredinama u kojima su manjina. Trebali ste svi u Armiju i ne bi bilo belaja. Što vaši nisu Bošnjacima dozvolili da osnuju Armiju u Livnu, Čapljini, Stocu ? I to što su Bošnjaci Livna svoji na svome nije do Hrvata nego zbog bošnjačke politike koja ih nije koristila kao sredstvo za podebljavanje ili dobijanje većine u nekim gradovima. Ko je Hrvatima Kaknja kriv što su bili glupi pa vjerovali politici HDZ-a dok ih je naseljavala po vukojebinama poput Drvara i Bosanskog Grahova.
Last edited by Hamolj on 18/01/2017 17:20, edited 2 times in total.
Ripicipi

#96 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Ripicipi »

hAZNADAR wrote:
:lol: :lol:
Nezna covjek da li se radi o izlizanim forama i fazonima - ili cistom sljepilu(eto da ne kazem gluposti). Citajuci tvoje rezonovanje.

Mali podsjetnik. Kao Banjalucanin sam vidio, cuo, osjetio,.. koliko je multietnicka drzava BiH bila popularna kod Srba od samog pocetka. A da ne govorimo o opcoj antibosnjackoj(tada antiMuslimanskoj) kampanji u svim medijima - prije nego sto je iko spomenuo nezavisnost BiH. Prije rata na par godina su se pocele plasirati teorije o genetici, historija odnosno mitomanija postala trend, i polako i sigurno stvorio stereotip Bosnjaka kao nize vrste. Naroda koji nije narod, nema naciju, jezik, odrodi i genetski otpad,... pa kada pricas o fasizmu - prvo se informisi.

Misljenje Srba o BiH i Bosnjacima zahvaljujuci internetu i dalje mozemo fino procitati i koliko postoji ikakav prostor, alternativa za nesto drugacije od dosadasnjeg.

Zato tu svoju pricu kako brezobrazni Bosnjaci svojim ponasanjem tjeraju Srbe od BiH :lol: :lol: :lol: i da je srpska politika prema BiH reakcija na Bosnjake - lijepo zabij sebi - da ne kazem vec gdje.

A usput receno - cisto da ti objasnim neke stvari. Nismo zainteresovani za Srbe vec za teritorije na koje polazemo pravo. Srbi mu tu dodju samo nesto sto ide uz to. Sve ima svoju cijenu. Cjelovita BiH podrazumijeva i Srbe koji tu zive mrzio ih ili volio. Pa cak i ovakve zadojene.
A zadojeni samo kontaju po sistemu etnicke cistoce ili etnicke dominacije. Pa samo imaju opciju da ce ili oni gaziti nekoga ili neko gaziti njih. Pa kada je tako - i kada se takva pravila jedino nametnu - sta ocekujes onda? Yutelov koncert za mir i nosanje titovih slika pod kisom granata i snajpera?

Sumasumanum. Srbi znaju sta hoce i sta nece - to su od samog pocetka dali do znanja i ta ideja je starija od svih bosnjackih politickih ideja.
Bosnjaci takodjer znaju sta hoce i sta nece i nisu pogubljeni. Kako ostvariti - je vec druga prica.
Ne, to je upravo glavna prica.
Bosnjaci nazalost ne znaju ni sta zele, a pogotovo ne znaju kako ostvariti to "nesto".
Indigont

#97 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Srbi su uništili Jugu na sličan način kako se sad ponašaju Bošnjaci u BIH. Htjeli su sačuvati cjelovitu Jugu prijetnjama, zastrasivanjem, ponižavanjem, pa na kraju i vojnom silom. Nije im uspjelo i neće ni Bošnjacima uspjeti ako nastave tim putem. SDA će uništiti ovu državu. Već je sustavno uništava 20+ godina. Ko voli državu taj je ne krade. To su lažne patriote.
Lincoln-Burrows

#98 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote: Ustavni sud Federacije BiH, na osnovu člana IV. C. 10 (2) b) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine i čl. 13, 18, 28. i 29. Zakona o postupku pred Ustavnim sudom Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 6/95), nakon održane rasprave, na sjednici od 7. jula 1998. godine, donio je

PRESUDU

Utvrđuje se da čl. 8, 9, 10. i 30. Ustava Zapadnoherce­govačkog kantona ("Narodne novine Županije Zapadnoherce­govačke", broj 1/96), nisu u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

Utvrđuje se da upotreba naziva "županija" u čl. 1-18, 21, 26, 27, 29, 30, 36, 38, 42, 43, 45, 47, 49, 57, 71, 73, 78, 82. i 84. Ustava Zapadnohercegovačkog kantona nije u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

Utvrđuje se da je član 11. Ustava Zapadnohercegovačkog kantona u skladu s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine.

Ova presuda objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i u "Narodnim novinama Zapadnohercegovačkog kan­tona.

Obrazloženje
Ne razumijem, ovo je ZHŽ a ne Livno ali dobro valjda te jezične nesuglasice se isprave.
Connaisseur Karlin

#99 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Connaisseur Karlin »

Indigont wrote:Srbi su uništili Jugu na sličan način kako se sad ponašaju Bošnjaci u BIH. Htjeli su sačuvati cjelovitu Jugu prijetnjama, zastrasivanjem, ponižavanjem, pa na kraju i vojnom silom. Nije im uspjelo i neće ni Bošnjacima uspjeti ako nastave tim putem. SDA će uništiti ovu državu. Već je sustavno uništava 20+ godina. Ko voli državu taj je ne krade. To su lažne patriote.
:thumbup:
GeeTnT

#100 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by GeeTnT »

Indigont wrote:Srbi su uništili Jugu na sličan način kako se sad ponašaju Bošnjaci u BIH. Htjeli su sačuvati cjelovitu Jugu prijetnjama, zastrasivanjem, ponižavanjem, pa na kraju i vojnom silom. Nije im uspjelo i neće ni Bošnjacima uspjeti ako nastave tim putem. SDA će uništiti ovu državu. Već je sustavno uništava 20+ godina. Ko voli državu taj je ne krade. To su lažne patriote.
...pa sta ako uniste....bar ce znati kako je to kad ti drugi govore da si lud, a tebe nije briga..
Locked