Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Locked
Boskero

#576 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Boskero »

Kako gledaju na Hitlera:

Image

znači javno svojim imenom i prezimenom, ljudi se ne srame jer je to mainstream

Image

Image

Image

Šovinizam isti kao iz RS, cijela Bosna Bošnjacima, ostali fuck you:

Image

O bosanskom nogometašu Medunjaninu:

Image

ne znam u kojem raju vi živite ali ja vidim antisemitizam, homofobiju, fašizam i ostale oblike netolerancije među Bošnjacima svaki dan. Jesu li onu Lejlu Čolak prijetili silovati zbog facebook statusa? 20 prijetnji je dobila
Hvala ti što si mi dokazao da si takav kako sam te okarakterisao, sa obzirom da si priznao tako ću te i tretirati...

Ove likove što si slikao da su ovo pisali ti se ne razlikuješ od njih uopšte na istom ste intelektualnom nivou, ekstremi i jedni i drugi iz krajnosti u krajnost.

Inače pošto ti je teško da shvatiš ili ipak nije samo si bezobrazan u propagiranju i nametanju svog kancer stava svim drugim, da bi imao argument da kažeš za jedan narod da je fašistički kao što si i uradio to(kao i ovi što smatraju da treba pobiti sve jevreje), trebalo bi da nađeš dokaze da cjelo državno rukovodstvo i stranke koje predstavljaju taj narod, djeluju i zasnivaju svoju politiku na istim vrijednostima na kojim i ovi doticni internet revolucionari što si ih okacio, na tvoju žalost ti to neces moci naci nego ces nastaviti trubiti o fejs i klix komentarima jer je to sve što možeš naci. Znam da si razocaran jer ti tvoji velikaši itekako imaju materijala kojeg sam gore naveo.

Jesi shvatio? mogu ti nacrtati ako želiš. Informacije na kojim si utemeljio svoj stav nisu mjerodavne nisu stav cjelog jednog naroda i ne ovo nije pravdanje ovo je izgleda jedin nacin da ti približim da shvatiš kako to funkcioniše. Svako ima svoje mišljenje pa i likovi poput tebe i ovih što si ih slikao. Znam da bi rado volio da možeš da kažeš i da slikaš informaciju koja ce reci da ima milion vehabija među bošnjacima da je SDA-SDP-SBB rukovodstvo izjavilo da srbe treba protjerati, zapaliti, poklati, silovati jer su genetski otpad i poturice ali takve izjave ces naci samo kod tvojih prvaka i velikaša....
ABH017

#577 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Zašto Bošnjaci daju arapska imena svojoj djeci?

Zašto bi Bošnjaci davali svojoj djeci imena kao komšije, koji ih stalno ugnjetavaju, koji su počinili nebrojene zločine nad njima, koji stoljećima pretenduju da ih pobiju sve do jednog?

Pravo pitanje je zašto neko, ko se smatra obrazovanim, ne može da shvati da su ta imena postala dio bošnjačke tradicije i da to nisu identična imena kao kod Arapa ili Turaka. Bošnjaci su ih prilagodili sebi i svom jeziku. Da dustabane, svom bosanskom jeziku.
Čisto da se distanciraju od onih koji ih uvijek i nanovo negiraju.

Ta imena su evoluirala i još uvijek evoluiraju. Prije dvije generacije Bošnjaci su dobijali imena Redžo, Kasim, Murat, Šaban, Šaćir, Fadil...
Nađite mi neko dijete koje danas ima takvo ime.

Zašto ime Ivan imamo u cijelom svijetu?
Zašto Srbi imaju ime Jovan i Jovana?
Zašto je u čitavom (kršćanskim/hrišćanskom) svijetu rašireno ime Petar?
Na kojem jeziku su ova imena?
Zašto Kazahstanci imaju ime Mehmed?

Mislim, kakve nebuloze valjaju pojedinci i još se predstavljaju kao neki intelektualci, to je čudo. Napaćeni ljudi, šta li.
Alfons Kauders

#578 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Alfons Kauders »

Kada se komentari s fejsa i kojekakvih portala pocnu koristiti kao argumenti u "ozbiljnoj" raspravi...

Upucajte me. Molim vas.
LBVIEW

#579 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LBVIEW »

Alfons Kauders wrote:
listopad wrote:
Hafis wrote:Ako se na bosanskom jeziku za rod zeljastih biljaka iz familije Rosaceae koristi izraz ruža, prirodno je da žensko ime izvedeno iz naziva tog cvijeta glasi Ruža a ne Đula.
Ako se na bosanskom jeziku za dio dana kojega karakterizira sumrak prije izlaska sunca koristi izraz zora, prirodno je da muško ime izvedeno iz naziva tog dijela dana glasi Zoran a ne Sabahudin.
Ako se na bosanskom jeziku za trajno, pozitivno emocionalno stanje koje uključuje smireno zadovoljstvo životom koristi izraz sreća, prirodno je da muško ime izvedeno iz naziva tog osjećaja glasi Srećko a ne Hajrudin.

Karla je ovdje u pravu samo nikako da zakuca u gol.
O ovakvim stvarima se na ovom forumu godinama vodi diskusija. Ovo sto si napisao je sasvim tocno i logicno, ali od toga nema nista. Prosjecni Bosnjak (cak nisam ni siguran da li da upotrebljavam nacionalno ime) ce se radije zvati Ebu Jusul El Supkani nego Zoran ili Srecko. Oni koji su otisli u vehabije, mada ne svi, su poceli cak da pricaju arapskim naglaskom i ubacuju tonu nikome razumljivih rijeci kada govore "bosanskim". Toliko o bosnjastvu i odnosnu prema sopstvenoj kulturi, povijesti i zemlji. Bosnjaci nikada nisu postali nacija nego samo ustavna kategorija. Da nije bilo hrvatskih povjesnicara i bosanskih franjevaca, ne bi ni znali da je Bosna postojala i prije Osmanlija.

Uvodni post je zanimljiv, ali je jasno za bilo kakvo apeliranje. Vecina Bosnjaka demonizira sve sto ima veze sa srpskom i hrvatskom kulturom. Cak iako se ne radi o nekakvom profasistickom ili crkveno-klerikalnom mitingu nego recimo knjizevnom dogadjaju, to je za njih nesto "ustasko" ili "cetnicko". Evo i Andric je cetnik i genocidas, a sutra ce to biti Aleksa Santic, Branko Copic, Nikola Sop itd.

Vecina Bosnjaka RS naziva genocidnom tvorevinom, a pripadnike VRS cetnicima, dok je sasvim u redu slaviti Nasera Orica, nekakve cele i cace itd. Da bi se izgradila jedna zajednicka i funkcionalna BiH, potrebni su kompromisi i rastanak od mitologije baziranoj na desavanjima iz 90ih. Moderna BiH nije nastala 1992. godine. Ona je te godine unistena i za taj put su glasovala sva tri naroda na prvim visestranackim izborima 1990. Treba graditi jednu sasvim novu BiH u kojoj Bosnjak Branka Copica smatra svojim piscem kao sto i Srbin na isti nacin dozivljava jednog Izeta Sarajlica. Ali za to je vjerojatno vec kasno i vrijeme ce odraditi svoje.
Sreca nasa pa nas tako vidite - najbolji neprijatelj je onaj koji te potcijeni. Stoga samo nastavite i sretno. :thumbup:
:thumbup:
A najsmjesnije sto smatraju kako je nekome stalo do njihovog misljenja, kao i da ce se neko Srbima i Hrvatima,onakvim kakvi si,pravdati za bilo sto.Ono se eto naslo pricati o odnosu prema "sopstvenoj kulturi i povijesti",a vecina,od strane politickih vrhuski,bila upregnuta u UZP s ciljem brisanja sa lica zemlje,kako domovine tako i najbrojnijeg naroda u njoj.Toliko su istoj privrzeni da su srusili sve sto se srusiti moglo,a pozivaju se na povijest i kulturu. :oops:
BHCluster

#580 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:Kada se komentari s fejsa i kojekakvih portala pocnu koristiti kao argumenti u "ozbiljnoj" raspravi...

Upucajte me. Molim vas.
Znas i sam koko ono ide u nedostatku dokaza daj sta das.
LBVIEW

#581 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LBVIEW »

listopad wrote:
BHCluster wrote:Zamisli ovo Hrvatu smeta sto Bosnjak zove tzv "rs" genocidnom a Hrvata u tom entitetu ostalo svega 2.4% to je izgleda tako kad dozvole sebi da postanu srpski politički pijuni.
Nikada nisam podrzavao niti cu podrzavati HDZ, Covica, Herceg Bosnu ili RS. Ja govorim o tome da je RS priznata i potpisom vasih vodja i da je ona vec preko 20 godina dio bh. politicke stvarnosti. Umjesto da se doprinese konacnoj normalizaciji odnosa, bosnjacki politicari, publicisti i novinari ne odustaju od kulta zrtve koji je samo dodatno otrovao medjuetnicke odnose i ucinio ogromnu uslugu kriminalcima kao sto je Dodik. Ali prosla su ona "help Baznia" vremena.
Mozda su i prosla,samo nema vise ni Alije da uslisi molbe Komsicu. :wink:
Sto se tice "trovanja meduljudskih odnosa" reci to onima koji sasvim normalno,bez imalo grize savjesti zive pored masovnih grobnica.Ah,umalo zaboravih,protiv njih se ne moze,to su koalicioni partneri.
Boskero

#582 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Boskero »

Alfons Kauders wrote:Kada se komentari s fejsa i kojekakvih portala pocnu koristiti kao argumenti u "ozbiljnoj" raspravi...

Upucajte me. Molim vas.
U tome je i sva poenta, ovo što je on pokrenuo nije ozbiljna rasprava samo nacin da se relativizuju politike Bošnjaka, Hrvata i Srba što nije tacno niti približno isto. Pogledaj temu od početka do kraja i shvatices da njegovi argumenti ne bi prošli ni kod onih što sjede na gajbama ispred mjesne zajednice Simin Han. Tema pokrenuta sa motivom da prikaže kako jedan narod mora biti ponizan i podoban ako želi da ostane u svojoj maticnoj državi.
ABH017

#583 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

listopad wrote:
BHCluster wrote:Zamisli ovo Hrvatu smeta sto Bosnjak zove tzv "rs" genocidnom a Hrvata u tom entitetu ostalo svega 2.4% to je izgleda tako kad dozvole sebi da postanu srpski politički pijuni.
Nikada nisam podrzavao niti cu podrzavati HDZ, Covica, Herceg Bosnu ili RS. Ja govorim o tome da je RS priznata i potpisom vasih vodja i da je ona vec preko 20 godina dio bh. politicke stvarnosti. Umjesto da se doprinese konacnoj normalizaciji odnosa, bosnjacki politicari, publicisti i novinari ne odustaju od kulta zrtve koji je samo dodatno otrovao medjuetnicke odnose i ucinio ogromnu uslugu kriminalcima kao sto je Dodik. Ali prosla su ona "help Baznia" vremena.
Tačno. Ali isto tako je činjenica da je kompletno vojno i političko rukovodstvo bosanskih Srba, koje je stvaralo RS, osuđeno za zločine, etnička čišćenja i genocid, pred međunarodnim i domaćim sudovima. Osuđeni su za način na koji su stvorili tu paradržavnu tvorevinu.
Zašto je problem nazvati stvari pravim imenom?

Kad institucije RS i srpski narod u BiH prizna i prihvati činjenicu da su u njihovo ime i zarad stvaranja RS, odnosno velike srbije, učinjeno more zločina, među kojima i genocid, kad zatraže izvinjenje od žrtava i poželi normalizaciju odnosa, prestat će potreba za stalnim naglašavanjem strašnog terora i zločina koji je počinjen.
seln

#584 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Ma jok. Hoću reći da je Arslan je dio kotromanićke tradicije.
Svi znamo da je notorna laž da su se bosanski kraljevi krunisali u ctkvi Sv. Marije u Jajcu, već u mezhebu Sv. Arslana u Donjem Vakufu.
Što ne gumo ove turbopatriJote-dijasporce. Lafo, ono k'o nešto ljuto i nadrkaTo :)
Vala, i ja ne mogu skutore, pa nek ide cudo na grdilo.
Vadis argumente iz guzice i kada ti neko ukaze na to, onda se i ljutis. Biva, ja ti kriv sto se nisi rodio pametniji.
I ne kaze se mezheb, vec dzemat.
Vi se priklonili jednom okupatoru, mi drugom... samo su srbi imali srece. Njima mio i drag okupator je bio daleko... i dan-danas ga zazivaju.
seln

#585 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by seln »

listopad wrote:
Hafis wrote:Ako se na bosanskom jeziku za rod zeljastih biljaka iz familije Rosaceae koristi izraz ruža, prirodno je da žensko ime izvedeno iz naziva tog cvijeta glasi Ruža a ne Đula.
Ako se na bosanskom jeziku za dio dana kojega karakterizira sumrak prije izlaska sunca koristi izraz zora, prirodno je da muško ime izvedeno iz naziva tog dijela dana glasi Zoran a ne Sabahudin.
Ako se na bosanskom jeziku za trajno, pozitivno emocionalno stanje koje uključuje smireno zadovoljstvo životom koristi izraz sreća, prirodno je da muško ime izvedeno iz naziva tog osjećaja glasi Srećko a ne Hajrudin.

O ovakvim stvarima se na ovom forumu godinama vodi diskusija. Ovo sto si napisao je sasvim tocno i logicno, ali od toga nema nista. Prosjecni Bosnjak (cak nisam ni siguran da li da upotrebljavam nacionalno ime) ce se radije zvati Ebu Jusul El Supkani nego Zoran ili Srecko. Oni koji su otisli u vehabije, mada ne svi, su poceli cak da pricaju arapskim naglaskom i ubacuju tonu nikome razumljivih rijeci kada govore "bosanskim". Toliko o bosnjastvu i odnosnu prema sopstvenoj kulturi, povijesti i zemlji. Bosnjaci nikada nisu postali nacija nego samo ustavna kategorija. Da nije bilo hrvatskih povjesnicara i bosanskih franjevaca, ne bi ni znali da je Bosna postojala i prije Osmanlija.

Uvodni post je zanimljiv, ali je jasno za bilo kakvo apeliranje. Vecina Bosnjaka demonizira sve sto ima veze sa srpskom i hrvatskom kulturom. Cak iako se ne radi o nekakvom profasistickom ili crkveno-klerikalnom mitingu nego recimo knjizevnom dogadjaju, to je za njih nesto "ustasko" ili "cetnicko". Evo i Andric je cetnik i genocidas, a sutra ce to biti Aleksa Santic, Branko Copic, Nikola Sop itd.

Vecina Bosnjaka RS naziva genocidnom tvorevinom, a pripadnike VRS cetnicima, dok je sasvim u redu slaviti Nasera Orica, nekakve cele i cace itd. Da bi se izgradila jedna zajednicka i funkcionalna BiH, potrebni su kompromisi i rastanak od mitologije baziranoj na desavanjima iz 90ih. Moderna BiH nije nastala 1992. godine. Ona je te godine unistena i za taj put su glasovala sva tri naroda na prvim visestranackim izborima 1990. Treba graditi jednu sasvim novu BiH u kojoj Bosnjak Branka Copica smatra svojim piscem kao sto i Srbin na isti nacin dozivljava jednog Izeta Sarajlica. Ali za to je vjerojatno vec kasno i vrijeme ce odraditi svoje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tip demonstrira skolski primjer mrznje i onda se cudi sto ga Bosnjaci ne vole.
A on nevin ko Cicciolina.
seln

#586 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by seln »

listopad wrote:
Alfons Kauders wrote:
listopad wrote:Neki dan je umro mozda najvazniji bh. povjesnicar danasnjice, a da ga na ovom forumu nitko nije ni spomenuo. Radi se o covjeku koji je dao ogroman doprinos u istrazivanju bosanskog srednjovjekovlja i koji nikada nije prestao naglasavati bosansku drzavnost ciji su korijeni u srednjem vijeku. Za prosjecnog Bosnju je on bio "ustasa" koji je htio "nase" stecke kroatizirati. Narode u BiH, i sire naravno, su "njihove" elite toliko zavadile i istraumatizirale propagandom da ti narodi danas pate od kolektivne shizofrenije koja se kod svakoga manifestirala na poseban nacin.
Oprosti, ali zaista nemas pravo u usta uzimati Dubravka.

Da ne idem u detalje, ali fakat ne kenjaj o covjeku o kojem si (mozda) ponekad ponesto procitao meni koji sam ga poznavao.

Jel jasno?
Ti si kao nesto procitao? Koliko ja vidim, ti po citav dan samo kenjas, odnosno piskaras ovdje. Imas stav o svemu i svacemu. Ne znam kako stignes da bilo sto procitas osim sopstvene misli. U djelo profesora Lovrenovica sam vrlo dobro upoznat i cak sam imao priliku upoznati covjeka prije 7 godina. Za mene licno je on jedini relevantni povjesnicar iz BiH danas.

Ako mi imas sto reci, molim bez drskosti. Inace ne laprdaj.
Lako je malo nervozan.... Mile javio da ce se isporuka treceg ipak otegnuti. :lol: :lol: :lol: :lol:
Hamolj

#587 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hamolj »

https://www.faktor.ba/vijest/dok-herceg ... ici-232159

Imamo većih problema narode, evo vakat je da se Gospa počne oporezivati, dosta su joj se molili preko naših leđa.
piupiu

#588 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by piupiu »

pemanapemani wrote:Realno, svaka budala je na ovom forumu dobila svoju temu, od Lejle Čolak, preko Zahiragića do ovih bilmeza na politici.

Jedino što sam zapazio o Dubravku je nekoliko RIP poruka i onaj degutantni post na crnoj hronici u kojem stoji da ga je "stigla karma" zbog malog Mahira.

Jebi ga, to je pokazatelj koliko je svima nama u stvari stalo do BiH, odnosno, do onoga što je pokojni Dubravko radio protekla dva desetljeća, nažalost.

Ne znam, ali kad sve sumiram, mislim da većina građana BiH ne voli svoju domovinu. Bio bih sretan da griješim, ali sve ukazuje da je tako. Od bacanja smeća, nezanimanja ili selektivnog zanimanja za prošlost BiH, uništavanje povijesnih artefakata (stećci u temeljima kuća i makadamskim putevima), do glasanja za otvorene i prikrivene neprijatelje i izdajice Bosne i Hercegovine.
Nisam slučajno rekla 'nadrealnim temama' u ovom gore postu. U društvu vlada jedna stvarno nadrealna atmosfera. Možeš ti to zvati neljubavlju prema domovini, ja ga ipak zovem odsustvom racionalnosti, patološkim samoljubljem, kulturološkom hajdučijom, samoživošću, dokonošću... eto, pa biraj. Vrlo malo ljudi zapravo želi imati ili preuzeti odgovornost za svoju sudbinu, svi furaju priču o kolektivnom sebi, koji, jadan, ne može diHat od neprijatelja što mu puše za vratom, nigdje živa čovjeka, nit' njegove odgovornosti, svi jaki na riječima, svaka tema epski desetarac, da ne kažem svi junaci nikom ponikoše... a suštinski, šta smo? Šaka diletantskog jada koja ne zna ni vodovod održavati. Pardon, šaka samozaljubljenih pametologa, neotesanih, kur*evitih "hajduka" i diletantskog jada koja ne zna ni vodovod održavati. Dobro bi bilo kad bismo ovo ponavljali sebi svako jutro... ne bi li se šta probilo kroz narcisodnu izmaglicu...

A, što se pokojnog Dubravka tiče, nek' mu je lakša zemlja nego što mu bijahu ljudi. Posebno ovi forumski.
Last edited by piupiu on 20/01/2017 15:58, edited 1 time in total.
ABH017

#589 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
seln wrote:Hoces reci da je Ante dio rvacke tradicije? Dobro, Ante Pavelic jeste...
Ma jok. Hoću reći da je Arslan je dio kotromanićke tradicije.
Svi znamo da je notorna laž da su se bosanski kraljevi krunisali u ctkvi Sv. Marije u Jajcu, već u mezhebu Sv. Arslana u Donjem Vakufu.
Što ne gumo ove turbopatriJote-dijasporce. Lafo, ono k'o nešto ljuto i nadrkaTo :)
Nisu Otomani još bili udarili, pa nije bilo đamija, al ja vjerujem da bi se kraljevi krunisali u đamijama. Ko što i jesu, malo kasnije, samo su se promijenili nazivi titula.
Ne znam samo što je to tako teško sažvakat poslije 5-6 stotina godina

Inače, za tvoju informaciju, u Islamu nema svetaca. Đamije dobijaju nazive po onima koji su ih sagradili, po lokaciji gdje se nalazi ili po nekoj specifičnosti, vezanoj za istu.
seln

#590 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by seln »

Upucajte me. Molim vas.
Bas kao Nenad Stevanovic u "Posteno", navodi komentare kao odraz misljenja Bosnjaka.
Iste komentare je Vildana Selimbegovic demantirala, jer na portalu Oslobodjenja nije ni dozvoljeno komentiranje.
pemanapemani

#591 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by pemanapemani »

piupiu wrote:
pemanapemani wrote:Realno, svaka budala je na ovom forumu dobila svoju temu, od Lejle Čolak, preko Zahiragića do ovih bilmeza na politici.

Jedino što sam zapazio o Dubravku je nekoliko RIP poruka i onaj degutantni post na crnoj hronici u kojem stoji da ga je "stigla karma" zbog malog Mahira.

Jebi ga, to je pokazatelj koliko je svima nama u stvari stalo do BiH, odnosno, do onoga što je pokojni Dubravko radio protekla dva desetljeća, nažalost.

Ne znam, ali kad sve sumiram, mislim da većina građana BiH ne voli svoju domovinu. Bio bih sretan da griješim, ali sve ukazuje da je tako. Od bacanja smeća, nezanimanja ili selektivnog zanimanja za prošlost BiH, uništavanje povijesnih artefakata (stećci u temeljima kuća i makadamskim putevima), do glasanja za otvorene i prikrivene neprijatelje i izdajice Bosne i Hercegovine.
Nisam slučajno rekla 'nadrealnim temama' u ovom gore postu. U društvu vlada jedna stvarno nadrealna atmosfera. Možeš ti to zvati neljubavlju prema domovini, ja ga ipak zovem odsustvom racionalnosti, patološkim samoljubljem, kulturološkom hajdučijom, samoživošću, dokonošću... eto, pa biraj. Vrlo malo ljudi zapravo želi imati ili preuzeti odgovornost za svoju sudbinu, svi furaju priču o kolektivnom sebi, koji, jadan, ne može diHat od neprijatelja što mu puše za vratom, nigdje živa čovjeka, nit' njegove odgovornosti, svi jaki na riječima, svaka tema epski desetarac, da ne kažem svi junaci nikom ponikoše... a suštinski, šta smo? Šaka diletantskog jada koja ne zna ni vodovod održavati. Pardon, šaka samozaljubljenih pametologa, neotesanih, kur*evitih "hajduka" i diletantskog jada koja ne zna ni vodovod održavati. Dobro bi bilo kad bi smo ovo ponavljali sebi svako jutro... ne bi li se šta probilo kroz narcisodnu izmaglicu...

A, što se pokojnog Dubravka tiče, nek' mu je lakša zemlja nego što mu bijahu ljudi. Posebno ovi forumski.

Mislim, istakao sam ljubav, odnosno, neljubav prema domovini jer je tema u određenim segmentima vezana za tu vrstu "ljubavi".

Suština, sve si u pravu i slažem se sa napisanim.
ABH017

#592 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

listopad wrote: Treba graditi jednu sasvim novu BiH u kojoj Bosnjak Branka Copica smatra svojim piscem kao sto i Srbin na isti nacin dozivljava jednog Izeta Sarajlica. Ali za to je vjerojatno vec kasno i vrijeme ce odraditi svoje.
Vrijeme radi svoje, na žalost.
Vas je sve manje unutra, a nas sve više.
Ja bi volio da je drugačije, ali nije.

Što se tiče ostatka tvog posta, žali Bože potrošenog vremena na čitanje šovinističkih ofucanih fraza, punih predrasuda i mržnje, i svojatanja bosanskih franjevaca, koji su sebe nazivali Bošnjacima, a borili se protiv pohrvaćivanja Bošnjačkog stanovništva.

Pročitaj štogod, kadgod. Nemoj samo blejat u tv.
Indigont

#593 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Boskero wrote:
Kako gledaju na Hitlera:

Image

znači javno svojim imenom i prezimenom, ljudi se ne srame jer je to mainstream

Image

Image

Image

Šovinizam isti kao iz RS, cijela Bosna Bošnjacima, ostali fuck you:

Image

O bosanskom nogometašu Medunjaninu:

Image

ne znam u kojem raju vi živite ali ja vidim antisemitizam, homofobiju, fašizam i ostale oblike netolerancije među Bošnjacima svaki dan. Jesu li onu Lejlu Čolak prijetili silovati zbog facebook statusa? 20 prijetnji je dobila
Hvala ti što si mi dokazao da si takav kako sam te okarakterisao, sa obzirom da si priznao tako ću te i tretirati...

Ove likove što si slikao da su ovo pisali ti se ne razlikuješ od njih uopšte na istom ste intelektualnom nivou, ekstremi i jedni i drugi iz krajnosti u krajnost.

Inače pošto ti je teško da shvatiš ili ipak nije samo si bezobrazan u propagiranju i nametanju svog kancer stava svim drugim, da bi imao argument da kažeš za jedan narod da je fašistički kao što si i uradio to(kao i ovi što smatraju da treba pobiti sve jevreje), trebalo bi da nađeš dokaze da cjelo državno rukovodstvo i stranke koje predstavljaju taj narod, djeluju i zasnivaju svoju politiku na istim vrijednostima..
Ja ne mrzim ni Bosnjake ni Srbe ni Hrvate i ne velicam jebenog Hitlera tako da ne mogu biti kao ovi Bosnjaci sa slika.

Nisu svi Bosnjaci fasisti ocigledno jer ja nisam fasist pa eto bar jednog znam da nije. A ti cini mi se ko svaki nacionalista mislis da bosnjacko govno ne smrdi.
seln

#594 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by seln »

Indigont wrote: Ja ne mrzim ni Bosnjake ni Srbe ni Hrvate i ne velicam jebenog Hitlera tako da ne mogu biti kao ovi Bosnjaci sa slika.

Nisu svi Bosnjaci fasisti ocigledno jer ja nisam fasist pa eto bar jednog znam da nije. A ti cini mi se ko svaki nacionalista mislis da bosnjacko govno ne smrdi.
Sto ne gumo skutorske lafine....

Image
ABH017

#595 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

listopad wrote: Prosjecni Bosnjak (cak nisam ni siguran da li da upotrebljavam nacionalno ime) ce se radije zvati Ebu Jusul El Supkani nego Zoran ili Srecko.....

Bosnjaci nikada nisu postali nacija nego samo ustavna kategorija. ....

Vecina Bosnjaka demonizira sve sto ima veze sa srpskom i hrvatskom kulturom. Cak iako se ne radi o nekakvom profasistickom ili crkveno-klerikalnom mitingu nego recimo knjizevnom dogadjaju, to je za njih nesto "ustasko" ili "cetnicko"...
Šta reći patološkom slučaju? Pa ti, bolan, mrziš sve što je vezano za Islam, muslimane i Bošnjake. Ti si patološki opterećen mržnjom i strahom od Bošnjaka i ovaj tvoj post će biti prijavljen.
Last edited by ABH017 on 20/01/2017 17:17, edited 1 time in total.
Boskero

#596 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Boskero »

Indigont wrote:Ja ne mrzim ni Bosnjake ni Srbe ni Hrvate i ne velicam jebenog Hitlera tako da ne mogu biti kao ovi Bosnjaci sa slika.
Indigont wrote:Nisu svi Bosnjaci fasisti ocigledno jer ja nisam fasist pa eto bar jednog znam da nije. A ti cini mi se ko svaki nacionalista mislis da bosnjacko govno ne smrdi.
Ti dečko imaš šizofrena cjepanja...
ABH017

#597 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

listopad wrote:Neki dan je umro mozda najvazniji bh. povjesnicar danasnjice, a da ga na ovom forumu nitko nije ni spomenuo. Radi se o covjeku koji je dao ogroman doprinos u istrazivanju bosanskog srednjovjekovlja i koji nikada nije prestao naglasavati bosansku drzavnost ciji su korijeni u srednjem vijeku. Za prosjecnog Bosnju je on bio "ustasa" koji je htio "nase" stecke kroatizirati. Narode u BiH, i sire naravno, su "njihove" elite toliko zavadile i istraumatizirale propagandom da ti narodi danas pate od kolektivne shizofrenije koja se kod svakoga manifestirala na poseban nacin.
Lažeš samo sebe. Za prosječnog Bošnjaka Dubravko Lovrenović je čovjek čije će ime biti upisano zlatnim slovima u istoriju naše države.
Za Hrvate on ne može biti Hrvat, jer je odlučio da se bavi istorijom Bosne i da živi sa Bošnjacima, a ne u škutorskom jednoumlju, toru pravno nazvanom UZP HZHB.
uglavnomja

#598 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by uglavnomja »

seln wrote:
Indigont wrote: Ja ne mrzim ni Bosnjake ni Srbe ni Hrvate i ne velicam jebenog Hitlera tako da ne mogu biti kao ovi Bosnjaci sa slika.

Sto ne gumo skutorske lafine....

Image

arsina, arsina, dvostrukih trostrukih ... :D

znaci ono je na fb nebitna grupica ljudi koji veze sa bosnjacima nemaju, ali ovo na sliKi je tacan pprikaz cjelokupnog hrvatskog stanovnistva u bosni

a isto je i sa srbima, kad oni laprdaju na mrezama, to je stav svih srba, samo eto bosnjaci immaju par budala, nebitnih ... da velicaju hitlera :roll: ni manje ni vise
i pprizivaju sve muslimane u "njihovu" bosnu, a kome se ne svidja - neka razguli
seln

#599 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by seln »

uglavnomja wrote:

arsina, arsina, dvostrukih trostrukih ... :D

znaci ono je na fb nebitna grupica ljudi koji veze sa bosnjacima nemaju, ali ovo na sliKi je tacan pprikaz cjelokupnog hrvatskog stanovnistva u bosni

a isto je i sa srbima, kad oni laprdaju na mrezama, to je stav svih srba, samo eto bosnjaci immaju par budala, nebitnih ... da velicaju hitlera :roll: ni manje ni vise
i pprizivaju sve muslimane u "njihovu" bosnu, a kome se ne svidja - neka razguli
Stav srba i hrvata smo vidjeli i u ratu i poslije rata, tako da mi ne treba nikakva facebook grupa.
Sanjarko

#600 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Sanjarko »

Alfons Kauders wrote:
listopad wrote:

Sreca nasa pa nas tako vidite - najbolji neprijatelj je onaj koji te potcijeni. Stoga samo nastavite i sretno. :thumbup:
Jos ne kontaju da se kod nas imena nasljedzuju.
Kako ti se predak, rod zvao tako se i ti zoves.
To nam kultura ima vec ihaha, odavno.

Sad koji je predak presao na Islam i uzeo ime neko Semitsko pitanje je.
Sta sad mi trebamo kolektivno harakiri pociniti, radi svega toga.
Locked