Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Locked
edo_79

#401 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by edo_79 »

Connaisseur Karlin wrote:
ABH017 wrote: Nije važno šta se piše. Vazno je da je protiv Bošnjaka i ti se odmah uključuješ, bez obzira o čemu se piše i da to što ti pišeš veze blage s mozgom nema. Jelde?
u srednjovijekovnoj Bosni su bili Bosnjani,a Bosnjaci ste postali kasnije :D ja sam na strani Bosnjana, tj. Bosanaca,a nisam primjetilada i se i vi Bosnjaci osjecate i Bosnjaninom i Bosancem,na iskljucivo Bosjakom :) pogubljeni ste u identietu kao danasnji srbi i hrvati u BiH ;-) svi imate isti problem,i ne zleite to sebi ni drugima przinati :)
De se ti umij studenom vodom prvo srećo i nemoj generalizirati i govoriti VI .... ;-)
edo_79

#402 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by edo_79 »

Hendrix wrote:Uvijek ista prica i nebuloze...Bosnjacima nije dozvoljen nacionalizam ni u kakvom obliku jer odma postaje islamizam ili terorizam po novijoj varijanti nasih dragih komsija. Nakon decenija trpljenja i huskanja sa svih strana sta ocekujete da ce sutiti i dalje i govoriti suzivot, ljepota, mir, cvijece i osmijeh. A cinjenica da vecina tako i misli, samo to nije prigodno da upotpuni citavu pricu da smo islamisticki teroristi koji hoce da ovladaju komplet Bosnom. Sve ove Al Kaide i ISIS su vam dosli kao kec na desetku, svaka cast ali brate odvadite malo ba.

U sustini je svejedno i da nema nijednog nacionalistickog ispada Srbi bi izmislili neki, pa to je najlakse i u tome iskustva ne fali. Pa sjetite se kad su na sav glas govorili kako je unistena crkva na Plandistu kod Vrela Bosne, ona stoji tamo i dalje netaknuta ali nema veze to je progurano da se izjednaci Sarajevo sa zlocincima. Mi napravimo Omarsku i ostale logore i onda smislimo da je u Sarajevu bilo 500 logora i tako dalje i tako dalje. U krajnjem slucaju kada se svi argumenti izgube, uvijek imaju Jasenovac da opravdaju sve svoje zlocine a u najgorem slucaju tu je Kosovska bitka i vjecita nepravda.

Dakle kome se pravdati uopste danas? I za sto da se pravdamo? Spomenes 4 godine opsade i snajpera oni ti kaze vi ste ubili svata na carsiji...itd itd. Sta god pisali i pravdali se oni ce svoje furati i jednostavno nema smisla i pokusavati. Ja ne znam nikog da negira Kazane i ubistvo tog famoznog svata, vecina Srba negira svaki zlocin pa jbg vise, sta ocekujete od nas? Jednom naivni i skoro pobijeni, pa toga vise nema, ta prica je zavrsena.

Krajnje je vrijeme da se prestanemo pravdati za svaku sitnicu ili ispad pojedinca, jer nemamo kome.
Kao što ranije rekoh ... HVALA BOGU PA NISAM BOŠNJAK :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
tandmand

#403 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by tandmand »

dustaban wrote: Pa zar ne vidite jadni nebili da je arabizacija Sarajeva, ubuljivanje zena, vehab-fashion, selefijske jutjub-mahnitosti... da je to postalo trenutno glavni argument separatistima da je suzivot sa Bosnjacima nemoguc.
Mi se ne moramo družiti (suživot) ali možemo živjeti jedni pored drugih. U slobodno vrijeme, da li će neko na koncert Ilahija, Mitra Mirića ili Merlina, njegova privatna stvar. Oni koji ne piju alkohol neka se ne druže sa onima koji piju, ha ja. Te razlike ne mogu biti izgovor da se rasturi država ili da se otcEpi. Države ne damo a neka svako suživotari sa kim hoće .....
ABH017

#404 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Lincoln-Burrows wrote:Sve se svodi na to jesu Turci bili okupatori ili nisu.
Kome to upitnici letaju iznad glave?
Šta je tu upitno?
Hadzi Lojo

#405 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hadzi Lojo »

Samo Bosad (bosanski Mosad) moze spasiti Bosnjake! To smo trebali odma nakon zavrsetka rata uraditi, al jebi ga nas babo izjavi neka ih mogu ja sa Krajisnikom dogovarati i bla bla, smrd smrd. Pa mi nismo u stanju bili obicnog smrada ukekati kao sto je Batko, a da ne pricam o drugima.
Da smo tako radili, krv bi im se ledila u zilama na pomen Bosnjak.
BHCluster

#406 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by BHCluster »

Connaisseur Karlin wrote:Srbi su izgubili Kosovo i vecini gradjana danasnje Srbije se ne slusa politika u vezi vracanja Kosova , pa tako ni Bosnjaci danas ne bi trebali kukati jer imaju drzavicu u drzavi :) nekad su imali Bosnjani teritorije do Beca,a danas Bosnjaci imaju Federaciju,sto cas,sudbina :oops:
Kad je to ZVANICNA srBijanska politika priznala Republiku Kosovo?
Hendrix

#407 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hendrix »

Pa zamislite kakva bi prica bila da Arapski Emirati nisu kupili Air Serbiu nego Air Bosnu, gradili Sarajevo na vodi umjesto Beograda? Arapi kupuju citava imanja po Vojvodini ali to nije problem, Nikolic plese uz ilahije i kaside u Emiratima ne bi li iskamcio jos para, sve super...ali je zato u Sarajevu to islamizacija, terorizam, naseljavanje.

Dvostruki standardi na djelu kao i uvijek.

Na stranu sto nama na lokalnom nivou ovo ide na zivce i smeta, globalno se pokusava nametnuti prica o radikalizaciji Bosne ne bi li konacno i svijet prihvatio da smo zatucani talibani.
Mohamad Sissoko

#408 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Mohamad Sissoko »

GeeTnT wrote:
BHCluster wrote:
dustaban wrote:Kakvih sve idiotluka ima ovdje... kako mozes za nekoga reci da se odrekao Bosne, ako je odvalio sebi njen veci dio ?!
Kao sto ste odvalili Kosovo. :lol:
..sad ce na forum progulit sa vozom....bolje se diskonektuj...
:lol:
BHCluster

#409 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by BHCluster »

Kazu Bosnjaci pogubljeni a zipa sta im kaze poglavar spc-a
“Republika Srpska postavljena na krvi svetih mučenika, na kostima svetih mučenika, a sve što je postavljeno na pravdi, na istini, na krvi za pravdom i za ime Božje, to je vječno i neprolazno” - Patrijarh srpski Irinej
Last edited by BHCluster on 19/01/2017 13:55, edited 1 time in total.
LSD

#410 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LSD »

Da bi zorno posvjedočio postojanje demokratije, ljudskih prava i sloboda, svojevremeno je Sir Winston Churchill rekao Josifu Džugašviliju Visarionoviču Staljinu da usred Londona može govoriti i pisati šta god ko hoće i želi, pa i protiv Churchilla i protiv Staljina , na što mu je Staljin mrtav-hladan, odgovorio kako usred Moskve može pisati i govoriti ko god i šta god želi protiv ludog Churchilla.

Slijedeći Staljinove parametre demokratije, ljudskih prava i sloboda (napadaj a oni nek se brane kako znaju i umiju, kleveći, etiketiraj, siji sumnju i podjele, diži prašinu a onda prozivaj za kihavicu) otvarač ove teme @Indigont optužuje čitav bošnjački narod direktno za fašizam, šovinizam i raspad Bosne. I to na osnovu komentara nekog marginalca na Klixu.

Njemu se kao po naredbi odmah prikljucuju i sateliti tipa Dustaban, Carlin i slicni.
Lincoln-Burrows

#411 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Lincoln-Burrows »

ABH017 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Sve se svodi na to jesu Turci bili okupatori ili nisu.
Kome to upitnici letaju iznad glave?
Šta je tu upitno?
Meni ništa nije upitno, vjerojatno nije ni tebi.
sumirprimus

#412 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by sumirprimus »

samo
nju ne kuni maaajko,
erceg bosna nista nije kriiivaaaaaaaaaaaaaaaaa
sta sve nije pokusala...
plakala je molila me :izet: :lol:
BHCluster

#413 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by BHCluster »

Nemere bre bez Bosnjaka...
artime

#414 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by artime »

Postavljač teme ocigledno nije pogubljen, umij nas svemiloscu znanja i uputa kako dalje narod da se ponasa.
Ricken

#415 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Ricken »

ABH017 wrote:
ABH017 wrote: Nije važno šta se piše. Vazno je da je protiv Bošnjaka i ti se odmah uključuješ, bez obzira o čemu se piše i da to što ti pišeš veze blage s mozgom nema. Jelde?
u srednjovijekovnoj Bosni su bili Bosnjani,a Bosnjaci ste postali kasnije :D ja sam na strani Bosnjana, tj. Bosanaca,a nisam primjetilada i se i vi Bosnjaci osjecate i Bosnjaninom i Bosancem,na iskljucivo Bosjakom :) pogubljeni ste u identietu kao danasnji srbi i hrvati u BiH ;-) svi imate isti problem,i ne zleite to sebi ni drugima przinati :)
Ma ti si pukla, matere mi. :lol:
Kakve gluposti ljudi valjaju i što je najgore sebe smatraju obrazovanim ljudima.
Connaisseur Karlin

#416 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Connaisseur Karlin »

Hendrix wrote:Pa zamislite kakva bi prica bila da Arapski Emirati nisu kupili Air Serbiu nego Air Bosnu, gradili Sarajevo na vodi umjesto Beograda? Arapi kupuju citava imanja po Vojvodini ali to nije problem, Nikolic plese uz ilahije i kaside u Emiratima ne bi li iskamcio jos para, sve super...ali je zato u Sarajevu to islamizacija, terorizam, naseljavanje.

Dvostruki standardi na djelu kao i uvijek.

Na stranu sto nama na lokalnom nivou ovo ide na zivce i smeta, globalno se pokusava nametnuti prica o radikalizaciji Bosne ne bi li konacno i svijet prihvatio da smo zatucani talibani.
pogresno razmisljas: cjeli svjet posluje sa Arapima i Arapa kao stanovnika ima u mnogim drzavama, ali u BiH dolazak Arapa ste sebi sami nametnuli kao kompleks , plus dozvolili ste sebi nelegane radnje,a i Srbi vam politicki dobacuju,i vi nasjedate na takve zezalice :D meni ne smeta doci u jedna od Marriott hotela u Sarajevu,iako je vlasnik Arap :) bas obratno,to je hotel u kojem bih bila u Sarajveu :) sve je profesionalno i prema potrebaa gosta :)
problem nisu Arapi u BiH,vec interni plemenski sukobi :)
hAZNADAR

#417 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by hAZNADAR »

Vjerovatno nas hebu arapska imena kao sto je primijetio tvoj kolega dustaban :lol:

Samo naprijed braco multietnicari.
Connaisseur Karlin

#418 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

edo_79 wrote:
De se ti umij studenom vodom prvo srećo i nemoj generalizirati i govoriti VI .... ;-)
obratila sam se dezurnim Bosanjacima na temi ,ne tebi,ti si milion puta na forumu napisao da nisi Bosanjak :)
Connaisseur Karlin

#419 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

hAZNADAR wrote:
Vjerovatno nas hebu arapska imena kao sto je primijetio tvoj kolega dustaban :lol:

Samo naprijed braco multietnicari.
a vama muslimanma je smetalo ako neko u muslimanskoj porodici dadne djetetu ne-arapsko ime :)

multietnicarstvo u BiH je multi-religjsko plemenksa "kultura" :oops:
GeeTnT

#420 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by GeeTnT »

Karlin kako se tvoja djeca zovu...ili ako ih nemas, kako bi se zvala?
daddy-kool

#421 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by daddy-kool »

a vama muslimanma je
A koja si ti, zar nisi i ti muslimanka?!
LBVIEW

#422 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LBVIEW »

dustaban wrote:Mislim... pametnom je jasno, ali izgleda da se mora naglasiti: Bosna nije samo teritorij, to je i STANJE i DEFINICIJA i OSJEĆAJ... i svasta nesta.

I znam da to vama ne ide u glavu, ali BOSANAC nije onaj ko se Bosnom kune a pretvara se u arapina!

A za mene i dalje ostaje posebna kontradikcija borba za Bosanski jezik a nositi arapsko ime! Pa tako ispada da je Ruža antibosanka a Dzula bosanka. Muslimanka udata za komsiju Srbina je u mjesovitom braku a muslimanka udata za arapina je OK!

I tako dalje...

Ajde sad nastavite brkati rat i ratne zlocine i definicije Bosne i bosnjastva...
A za mene i dalje ostaje posebna kontradikcija furati se na Ruse,a genetski biti puno blizi Makedoncima,Turcima i Tunizanima. :mrgreen: Dalje,koji ce vama kurac vjera okupatora-Vizantije,nastala na Bliskom istoku?
I naziv jezika se pise malim slovom-trebas svladati osnove pravopisa prije nego sto krenes dijeliti savjete. ;-)
Connaisseur Karlin

#423 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

daddy-kool wrote:

a vama muslimanma je
A koja si ti, zar nisi i ti muslimanka?!
ja sma smuckana ;-) dvije relgiije primarno i jod dvije sa manjom dozom :-D
daddy-kool

#424 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by daddy-kool »

ja sma smuckana ;-) dvije relgiije primarno i jod dvije sa manjom dozom :-D
Kako to izgleda?
Btw religija se bira, nije to genetski materijal majke i oca.
sumirprimus

#425 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by sumirprimus »

kaži, ko je mučko kolu?
Locked