Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Locked
sumirprimus

#351 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
ABH017 wrote:Da se nadovežem ako moRe.
Sjećam se kad je Dejan Parežanin trebao potpisati za Bosnu, žena mu nije smjela doći u Sarajevo, misleći da će biti zaklana, pa su ovi iz K.K. Bosna išli na Jahorinu da pregovaraju.
Sliku o "takvom" Sarajevu, kao i o neodrživoj Bosni i Hercegovini, islamskom terorizmu u Sarajevu...., srpski mediji prave još od '92-e, i Bošnjaci tu ne mogu puno stvari promijeniti.
Ama, jarane, to svi znamo. Mediji jedu govna, politicari isto tako.

Nije ni u RS toliko strasno kao sto mediji predstavljaju. Bio i vidio, nekoliko puta. Asmir Avdukic je branio u mom Celiku, pa presao u Borac Banjaluka, gdje je bio kapiten i odakle je pozvan u reprezentaciju BiH. Ima kretena, ima sljama, ali tesko da ces naci belaj ako si normalan.

Treba nam malo vise pozitivi. Jesi gledao Bugarija kod Senada. Ako nisi, pogledaj. Suptilno je provukao kritiku Senadu. Ka'e, zapocinite vijesti sa jednom pozitivnom vjescu, ne moze biti da nema nista pozitivno, pa onda ako treba nastavite sa tri negativne.

Svi nekako upiru prstom u onog drugog. Niko da radi nesto pozitivno i da tako salje poruku.

Ja izbjegavam ove nase teme. Insomnia me prozove i kaze da mi je vazniji Kurdistan od BiH, pa dodjem napisati par komentara. Iz iskustva znam da je pisanje na ovim temama sizifov posao. Moje misljenje ne dijeli vise od 2-3% BH gradjana. I ja samo to skontao ima dosta godina. Zato izbjegavam bilo sta komentarisati. Samo se mogu bezveze iznervirati. Promijeniti ne mogu ni mrvicu. Budi pametan Kiki, otvori pivu, digni noge na stol i radi nesto pametnije. :D
aj hljeba ti i boga kazi kako je pametnije godinama trubit o tamo nekom kurdistanu i do 3 4 ujutro a ovo gdje zivis gubitak vremena i energije?
aj hljeba ti neko raicnalno pojasnjenje?
sumirprimus

#352 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by sumirprimus »

dustaban wrote:Haj sto mi ide na ganglije, ali mislim da je upravo najveca Bosnjacka zabluda (i uzrok vjecne pogubljenosti) famozna bosnjacka ubleha da Bosna stanuje u Bosnjacima.
Ko biva Hrvati i Srbi se odrekli Bosne i ona automatski pripada onima koji je se nisu odrekli.

Koja zabluda.

Gospodo draga, cak i pod pretpostavkom da se Srbi i Hrvati otcjepe, vjerujte mi da ce vise Bosne ostati na Kozari i vise Hercegovine u Posusju, nego li BiH u onome sto bi ostalo.
Sta vi mislite pobogu? Da je Bosna osudjena na Bosnjake, MA KAKVI ONI BILI!
A bogami kao sto vidimo, niko se OD SEBE SAMOG nije toliko odmakao kao Bosnjaci. Za neprepoznati su u odnosu na AUTOHTONE BOSANSKE MUSLIMANE.

I to je ono sto jebe i Bosnjake kao narod i reintegraciju BiH. Pa zar ne vidite jadni nebili da je arabizacija Sarajeva, ubuljivanje zena, vehab-fashion, selefijske jutjub-mahnitosti... da je to postalo trenutno glavni argument separatistima da je suzivot sa Bosnjacima nemoguc.

Al hajde, uvijek su drugi krivi...
arabizacija je drama.
i ta mi furka u lokalcima nikad nece bit jasna.
nidje sredine.
bosna je zemlja svih njenih gradjana, jebiga kad se rodis tu i imas papire, sta si neg bosanac i ovi dol hercegovci... jes da nisi imo srece u zivotu,al to je vec druga prica :D
cyprus

#353 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by cyprus »

Kikibombona wrote:...Budi pametan Kiki, otvori pivu, digni noge na stol i radi nesto pametnije. :D
Ono tipa - ožeži po Siriji, od Efrina, preko Šeik Mahsuda, Kobanea do Al Hasake :mrgreen:
sumirprimus

#354 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by sumirprimus »

cyprus wrote:
Kikibombona wrote:...Budi pametan Kiki, otvori pivu, digni noge na stol i radi nesto pametnije. :D
Ono tipa - ožeži po Siriji, od Efrina, preko Šeik Mahsuda, Kobanea do Al Hasake :mrgreen:
a vamo lafinu prospa,nema tu pomoci sto djabe gubit energiju, bavit se nebitnim stvarima :lol: :pisnuo: :maca: :chmoljava:
Mohamad Sissoko

#355 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Mohamad Sissoko »

dustaban wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Al hajde nebosnjacima su uvijek Bosnjaci krivi.
Al hajde, dzaba se branit, ja sam chetnik ti si ispravan...
Boli me kurac sta si, znam da Bosnjak nisi i takvim su Bosnjaci uvijek glavni krivci.
A da si chetnik? Pa ako ti tako kazes...
sumirprimus

#356 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by sumirprimus »

jao ovog vadikala ko god nije bosnjak ćetnik :lol: :lol:
Matzan

#357 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Matzan »

Kritičari, valja li vam ovaj Bošnjak?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ceric-h ... /170119032
ABH017

#358 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

dustaban wrote:Haj sto mi ide na ganglije, ali mislim da je upravo najveca Bosnjacka zabluda (i uzrok vjecne pogubljenosti) famozna bosnjacka ubleha da Bosna stanuje u Bosnjacima.
Ko biva Hrvati i Srbi se odrekli Bosne i ona automatski pripada onima koji je se nisu odrekli.

Koja zabluda.

Gospodo draga, cak i pod pretpostavkom da se Srbi i Hrvati otcjepe, vjerujte mi da ce vise Bosne ostati na Kozari i vise Hercegovine u Posusju, nego li BiH u onome sto bi ostalo.
Sta vi mislite pobogu? Da je Bosna osudjena na Bosnjake, MA KAKVI ONI BILI!
A bogami kao sto vidimo, niko se OD SEBE SAMOG nije toliko odmakao kao Bosnjaci. Za neprepoznati su u odnosu na AUTOHTONE BOSANSKE MUSLIMANE.

I to je ono sto jebe i Bosnjake kao narod i reintegraciju BiH. Pa zar ne vidite jadni nebili da je arabizacija Sarajeva, ubuljivanje zena, vehab-fashion, selefijske jutjub-mahnitosti... da je to postalo trenutno glavni argument separatistima da je suzivot sa Bosnjacima nemoguc.

Al hajde, uvijek su drugi krivi...
Eto, ko biva, odcijepit će se i pripojiti maticama Srbiji i Hrvatskoj zato što vole Bosnu i što im je ona na srcu, stanuje u njima maltene, samo ne mogu više izdržati teror džihadista, vehabista i ostalih. 1992/93. su bombardovali i granatirali svoje gradove i rušili mostove (pa i stari most), zato jer nisu htjeli da pristanu na islamizaciju, pobuljivanje sopstvenih žena i tako to. Masovne zločine, među kojima i genocid i etničko čišćenje su načinili, jer su im Bošnjaci nametali vehabizam. U Prijedoru, Bijeljini, Zvorniku, Višegradu, Foči su masovno ubijali Bošnjake, jer su ih Bošnjaci svakodnevno tjerali da klanjaju. U Banja Luci su porušili sve do jedne džamije (među njima i Ferhadiju), a u Mostaru su bombardovali stari most dok ga nisu urušili, jer su im Bošnjaci branili da budu ono što jesu. :-)
Koje gluposti valjaš i kako trollaš to je za nepovjerovati.
Ja znam da ti znaš, samo što voliš da trollaš, da je Bosna i Hercegovina, onakva kakvu znamo, osuđena na Bošnjake i ostale, uz vrlo mali broj Srba i Hrvata (nisam baš siguran da se možeš pronaći ovdje). Da se pita, velika većina Srba i Hrvata (a fala Bogu ne pita se), Bosna i Hercegovina bi već odavno prestala da postoji. Postojale bi velika srbija i velika hrvatska, dok bi Bošnjaci iz BiH, kao i oni na sandžaku, nestali po omiljenoj vam matrici: "1/3 pobiti, 1/3 pokrstiti, a 1/3 protjerati". S tim su vam vođe računale i još uvijek računaju, samo ih jebe suma na kraju, jer je, i pored zabrane bosanskog jezika i negiranja naziva Bošnjak, rezultat bio >50% stanovništva.
Trzajte se koliko hoćete. Mi druge države nemamo, za razliku od vas, i ne idemo nigdje odavde. :oops:
dustaban

#359 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by dustaban »

Mislim... pametnom je jasno, ali izgleda da se mora naglasiti: Bosna nije samo teritorij, to je i STANJE i DEFINICIJA i OSJEĆAJ... i svasta nesta.

I znam da to vama ne ide u glavu, ali BOSANAC nije onaj ko se Bosnom kune a pretvara se u arapina!

A za mene i dalje ostaje posebna kontradikcija borba za Bosanski jezik a nositi arapsko ime! Pa tako ispada da je Ruža antibosanka a Dzula bosanka. Muslimanka udata za komsiju Srbina je u mjesovitom braku a muslimanka udata za arapina je OK!

I tako dalje...

Ajde sad nastavite brkati rat i ratne zlocine i definicije Bosne i bosnjastva...
GeeTnT

#360 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by GeeTnT »

dustaban wrote:Mislim... pametnom je jasno, ali izgleda da se mora naglasiti: Bosna nije samo teritorij, to je i STANJE i DEFINICIJA i OSJEĆAJ... i svasta nesta.

I znam da to vama ne ide u glavu, ali BOSANAC nije onaj ko se Bosnom kune a pretvara se u arapina!

A za mene i dalje ostaje posebna kontradikcija borba za Bosanski jezik a nositi arapsko ime! Pa tako ispada da je Ruža antibosanka a Dzula bosanka. Muslimanka udata za komsiju Srbina je u mjesovitom braku a muslimanka udata za arapina je OK!

I tako dalje...

Ajde sad nastavite brkati rat i ratne zlocine i definicije Bosne i bosnjastva...
Tvoje izjave su tako jake da mi dodje da svaku rijec istetoviram na prsa....
BHCluster

#361 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by BHCluster »

dustaban wrote:Mislim... pametnom je jasno, ali izgleda da se mora naglasiti: Bosna nije samo teritorij, to je i STANJE i DEFINICIJA i OSJEĆAJ... i svasta nesta.

I tako dalje...

Koliko samo nacionalno-političke tendecioznosti... :run:
dustaban

#362 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by dustaban »

GeeTnT wrote:
I tako dalje...
Vako nesta: أنا أحب البوسنة
Alfons Kauders

#363 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:

I tako dalje...

Ja konto da se popnem na brdo i ovjekovjecim ovu izjavu u kamenu, kao sto su onomad pisali TITO...
ABH017

#364 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

I tako dalje...

Ma hajde? Kru'a ti?
A Srpkinja udata za komšiju Bošnjaka (muslimana, da ti prevedem, jer vidim da ti je zapelo u grlu) je otpad, a Srpkinja udata za Rusa je ponos i dika cijele nacije. Samo ne znam gdje je razlika, koja u tvojoj glavi stvara toliku konfuziju.
Stanje, definiciju i osjećaj Bosne, većina bosanskih Srba i Hrvata su ubili u sebi onog momenta kad su Bosnu i Hercegovinu, kao svoju domovinu, odbacili, a prigrlili neke druge. To je izdaja svoje domovine. Zarad čega? Pa nemojmo se praviti blesavi. To je izdaja domovine, zarad religije.
Bosanac je onaj koji voli Bosnu i Hercegovinu i osjeća/ćuti je svojom jedinom domovinom, ma kako se on zvao. Onaj koji je ne voli i želi da dio, te nečije domovine (koga je usput protjerao sa tog dijela, pobio mu familiju i uništio svaki znak njegovog bitisanja na tom prostoru) pripoji nekoj drugoj državi, nema moralno pravo, niti ikakav legitimitet da priča o bosanstvu. Onaj koji se odrekao svega što nosi naziv "bosanski", jer ga ne podnosi nikako, može lupetati šta hoće, ali njegovo mišljenje je relevantno k'o prdež na vjetru. Bez uvrede, ali takvi ne mogu, niti će dijeliti lekcije o pravu na bošnjaštvo, bosanski jezik i domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Eto vam srpstva i hrvatstva pa o tome slobodno držite predavanja.
Pametnom je to jasno kao dan, a ovim drugim niko ne može zabraniti da i dalje mlate praznu slamu.
dustaban

#365 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by dustaban »

Kakvih sve idiotluka ima ovdje... kako mozes za nekoga reci da se odrekao Bosne, ako je odvalio sebi njen veci dio ?!
ABH017

#366 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

dustaban wrote:
GeeTnT wrote:
I tako dalje...
Vako nesta: أنا أحب البوسنة
Ma ja kako. Odmah ga harfovima opali. Tim mrskim i odvratnim pismom, koje smo morali gledati 500 godina. Jaoooo...
Inače Srbi (ta većina o kojoj pričam) svoje bosanstvo i pravo na njega, pokazuju jako domišljato (kakvi i jesu inače). Jedan od primjera je i ispisivanje grafita "ovo je Srbija", na pošti u Sarajevu. Na našem pismu, a ne ko ovi arapizirani, koji bi ekskluzivu na bosanstvo. Ha ja.
GeeTnT

#367 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by GeeTnT »

dustaban wrote:Kakvih sve idiotluka ima ovdje... kako mozes za nekoga reci da se odrekao Bosne, ako je odvalio sebi njen veci dio ?!
Kad budes pravio spisak, svoje ime slobodno stavi na 1 mjesto ...a mozes ga i na arapski prevest...
Alfons Kauders

#368 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Alfons Kauders »

dustaban wrote:Kakvih sve idiotluka ima ovdje... kako mozes za nekoga reci da se odrekao Bosne, ako je odvalio sebi njen veci dio ?!
Onda ispada da su najveci Bosanci zapravo Turci, Austrijanci, Ugari, Svabe, Italijani i Ustase - jer su svi odvalili sebi komad ili cijelu Bosnu.
dustaban

#369 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by dustaban »

Mogu bosanski Srbi pisati da je ovo Srbija, a mozes i ti tvrditi da je Bosna bosnjacka. Ja znam da su mi Petar Kocic, Franjevci, Aleksa Santic, Srdjan Puhalo... bosanskiji od bosnjaka Abu Hamze!

Inebili pogubljeni...
ABH017

#370 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Vodeći se tvojom logikom :-) , mogli bismo reći da su Mile Budak i Ante Pavelić jedni od najvećih Bosanaca u historiji. Htjeli su da odvale pogolem komad Bosne i Hercegovine i pripoje ga NDH. Gotovo čitavu.
ABH017

#371 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

dustaban wrote:Mogu bosanski Srbi pisati da je ovo Srbija, a mozes i ti tvrditi da je Bosna bosnjacka. Ja znam da su mi Petar Kocic, Franjevci, Aleksa Santic, Srdjan Puhalo... bosanskiji od bosnjaka Abu Hamze!

Inebili pogubljeni...
Ma nemoj? Sad bi da pereš Karadžića i one koji slijede njegov genocidni projekat, sa Srđanom Puhalom? Koji bezobrazluk.
LSD

#372 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by LSD »

Šta citirate ovog neodgojenog šošona :facepalm:
dustaban

#373 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by dustaban »

ABH017 wrote:
Vodeći se tvojom logikom :-) , mogli bismo reći da su Mile Budak i Ante Pavelić jedni od najvećih Bosanaca u historiji. Htjeli su da odvale pogolem komad Bosne i Hercegovine i pripoje ga NDH. Gotovo čitavu.
Vodeci se tvojom logikom Turci su najbosanskiji narod.
(sto je najgore ovo nije kontra, ti fakat tako mislis!)
Alfons Kauders

#374 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Alfons Kauders »

dustaban wrote:Mogu bosanski Srbi pisati da je ovo Srbija, a mozes i ti tvrditi da je Bosna bosnjacka. Ja znam da su mi Petar Kocic, Franjevci, Aleksa Santic, Srdjan Puhalo... bosanskiji od bosnjaka Abu Hamze!

Inebili pogubljeni...
A Abu Hamza je, inace, prosjek? :-)

I nije problem sto na svakog naseg Abu Hamzu, Srbi imaju 0.12 Srdjana Puhala?
Last edited by Alfons Kauders on 19/01/2017 12:49, edited 1 time in total.
ABH017

#375 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Alfons Kauders wrote:
Onda ispada da su najveci Bosanci zapravo Turci, Austrijanci, Ugari, Svabe, Italijani i Ustase - jer su svi odvalili sebi komad ili cijelu Bosnu.
Slično razmišljamo.
Locked