Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

VjecitiStudent

#76 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by VjecitiStudent »

res publica wrote:
Havatar wrote:
res publica wrote: Pa, napisao sam: onako kako se to gleda u svijetu na navedene grupe.
Tako se ne gleda nigdje u svijetu na cetnike i to zna svako ko izadje i Srbije ili Sumske ali se to tolerise posto trenutno muslimani u svijetu imaju isti status kao Jevreji prije 45 .
Nije baš tako. BBC-jeva istorijska enciklopedija je npr. potpuno na isti način gleda na četnike kao i Srbi.
The resistance groups divided into two main movements - the Chetniks and the Partisans.

The first resistance group to emerge were the Chetniks - in Serbian the word means a detachment of men.
http://www.bbc.co.uk/history/worldwars/ ... s_01.shtml
Kad čitaš, čitaj sve
Even more importantly for Tito, increasing Chetnik collaboration with the Axis powers finally led the British in December to switch their support to the Partisans.
BHCluster

#77 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by BHCluster »

res publica wrote:
Havatar wrote:
res publica wrote:
Pa, napisao sam: onako kako se to gleda u svijetu na navedene grupe.
Tako se ne gleda nigdje u svijetu na cetnike i to zna svako ko izadje i Srbije ili Sumske ali se to tolerise posto trenutno muslimani u svijetu imaju isti status kao Jevreji prije 45 .
Nije baš tako. BBC-jeva istorijska enciklopedija je npr. potpuno na isti način gleda na četnike kao i Srbi.
The resistance groups divided into two main movements - the Chetniks and the Partisans.

The first resistance group to emerge were the Chetniks - in Serbian the word means a detachment of men.
http://www.bbc.co.uk/history/worldwars/ ... s_01.shtml
De ti to procitaj malo bolje ono sta pise o klanjima itd...
James_ Harden

#78 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by James_ Harden »

Spin i demagogija se nastavljaju. Naravno, bitnije je sad šta misli pripadnik KKK-a u Južnoj Karolini o Draži Mihajloviću nego to kakvo je stanje ustvari na terenu, u samoj BiH.

Uopšte nije važno šta je bit same rasprave.
Havatar

#79 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by Havatar »

Pogledati izvjestaje eksperata koje su haski tuzioci izvodili da bi prikazali kakva je bila priroda cetnicke ideologije i to da su to sve najveci eksperti iz tih oblasti u Evropi i sve je jasno. Vi mozete da se lazete i da vam se ispira mozak da ne morate da odustanete od te ideologije ali stvvarnost je drugacija.
OldMayor

#80 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by OldMayor »

daddy-kool wrote:
OldMayor wrote:
Ja fakat ne mogu da vjerujem kako nas narod moze bit naivan toliko.

Mi cemo imati veliko sranje ovdje, samo je pitanje vremena. Doselit ce se ovdje te gamadi odozdo, necivilizovane, pa cemo mi pored belaja sa ustasama i cetama, imati i belaj sa ovim ekstremistima.

Hoce li to biti za 10, 15 godina ili za 2 godine ne znam, ali znam da cemo imati problem. Jer se radi o ljudima koji se ne mogu adaptirati i koji ne zele prihvatiti obicaje i uslove zivota gdje dolaze, nego dodju i namecu svoje.
Jest vala baš, vidi i ovog engleza što pravi vilu. Bagra necivilizovana ostrvska, neće naše običaje da prihvati i da se adapira na naš način života, nego nameće svoje. :angry:
Ja ti kazem da cemo imati problem. Isto kao sto smo imali kad je bagra dosla da nam 'pomogne' u ratu. To su isti ovi koji sada idu dole po siriji.

Jesi ti vidio uopste gdje i sta oni grade?! Ako nisi, onda ne laprdaj. Grade bukvalno naselja, to nije jedna vila, nego naselja. Niko nema pojma ko ce tu dolaziti, investitori su nekakve fantomske firme itd. Kao dolazit ce arapi da tu odmore...a naselja znaci bukvalno makadamom se ide do njih. I tako jedan milioner dole konta, odoh sebi u picki materinoj napravit vilu da malo uzivam. :roll:

I mene ne zanimaju cetnici i ustase, srbi i hrvati neka ciste svoje dvoriste. Al kod nas je misljenje, ej oni imaju ekstremiste, a mi nemamo - hocemo i mi svoje ekstremiste.

Spomenes vehabiju, on ti odmah kaze a sta cemo s cetnicima. Pa treba sve ekstremiste ocistiti, sva tri naroda zajedno se toga trebaju kloniti i ograditi.

I ako cemo iskreno, vise volim nekog tolerantnog i normalnog evropljanina, nego ove dole divljake da mi dolaze. Mi nismo afrika niti smo bili, niti cemo bit.

Kome je do afrike, bujrum neka ide dole.

Probleme sa ovima arapima, irancima imaju sve zemlje po evropi. I upravo s tim da se vecina njih ne zeli adaptirati i prihvatiti obicaje zemlje u koju su dosli. Nego nose svoje i svoje propagiraju.
res publica

#81 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by res publica »

VjecitiStudent wrote: Kad čitaš, čitaj sve
Even more importantly for Tito, increasing Chetnik collaboration with the Axis powers finally led the British in December to switch their support to the Partisans.
Čitam, ali to ne mijenja suštinu. Pokret otpora koji je ostvarivao kolaboraciju sa silama Osovine. Suština je u cilju pokreta, a cilj nikada nije bio da se ostane pod silama osvine i da se doprinese njihvoj pobjedi.
VjecitiStudent

#82 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by VjecitiStudent »

res publica wrote:
VjecitiStudent wrote: Kad čitaš, čitaj sve
Čitam, ali to ne mijenja suštinu. Pokret otpora koji je ostvarivao kolaboraciju sa silama Osovine. Suština je u cilju pokreta, a cilj nikada nije bio da se ostane pod silama osvine i da se doprinese njihvoj pobjedi.
Pa su sarađivali 'nako, preko volje, ko i Ustaše i Handžar divizija.
James_ Harden

#83 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by James_ Harden »

OldMayor wrote:
daddy-kool wrote:
OldMayor wrote:
Ja fakat ne mogu da vjerujem kako nas narod moze bit naivan toliko.

Mi cemo imati veliko sranje ovdje, samo je pitanje vremena. Doselit ce se ovdje te gamadi odozdo, necivilizovane, pa cemo mi pored belaja sa ustasama i cetama, imati i belaj sa ovim ekstremistima.

Hoce li to biti za 10, 15 godina ili za 2 godine ne znam, ali znam da cemo imati problem. Jer se radi o ljudima koji se ne mogu adaptirati i koji ne zele prihvatiti obicaje i uslove zivota gdje dolaze, nego dodju i namecu svoje.
Jest vala baš, vidi i ovog engleza što pravi vilu. Bagra necivilizovana ostrvska, neće naše običaje da prihvati i da se adapira na naš način života, nego nameće svoje. :angry:
Ja ti kazem da cemo imati problem. Isto kao sto smo imali kad je bagra dosla da nam 'pomogne' u ratu. To su isti ovi koji sada idu dole po siriji.

Jesi ti vidio uopste gdje i sta oni grade?! Ako nisi, onda ne laprdaj. Grade bukvalno naselja, to nije jedna vila, nego naselja. Niko nema pojma ko ce tu dolaziti, investitori su nekakve fantomske firme itd. Kao dolazit ce arapi da tu odmore...a naselja znaci bukvalno makadamom se ide do njih. I tako jedan milioner dole konta, odoh sebi u picki materinoj napravit vilu da malo uzivam. :roll:

I mene ne zanimaju cetnici i ustase, srbi i hrvati neka ciste svoje dvoriste. Al kod nas je misljenje, ej oni imaju ekstremiste, a mi nemamo - hocemo i mi svoje ekstremiste.

Spomenes vehabiju, on ti odmah kaze a sta cemo s cetnicima. Pa treba sve ekstremiste ocistiti, sva tri naroda zajedno se toga trebaju kloniti i ograditi.

I ako cemo iskreno, vise volim nekog tolerantnog i normalnog evropljanina, nego ove dole divljake da mi dolaze. Mi nismo afrika niti smo bili, niti cemo bit.

Kome je do afrike, bujrum neka ide dole.

Probleme sa ovima arapima, irancima imaju sve zemlje po evropi. I upravo s tim da se vecina njih ne zeli adaptirati i prihvatiti obicaje zemlje u koju su dosli. Nego nose svoje i svoje propagiraju.
:thumbup:
res publica

#84 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by res publica »

VjecitiStudent wrote: Pa su sarađivali 'nako, preko volje, ko i Ustaše i Handžar divizija.
Pa, tako je. Inače, ne bi tumarali po šumama, nego bi sjedili u gradovima. Ustaše i Handžar su bili dio sistema koji je Hitler nametnuo Evropi. Četnici su bili protivnici, doduše nekada oportuni.
SkyLimit

#85 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by SkyLimit »

Ne razumijem. Vehabizam je zvanični Islam u Kataru, pa Zapad nema nikakvih problema sa njima. U narednim godinama gledat ćemo rukometno i fudbalsko SP u Kataru. S druge strane, ja čitav život vidim oko sebe pijane Bošnjake i Bošnjakinje u minićima, pa nam je Zapad opet nametnuo embargo da nas se efikasnije pobije. Dakle, Vehabizam i licemjerna politika Zapada prema muslimanima nemaju nikakve veze jedno sa drugim.
Dresden07

#86 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by Dresden07 »

Zadovoljan sam temom, dosta zanimljivih odgovora, sad se skrenulo na četnike i kako njih doživljavaju a to nije naslov teme. Vratimo se na pitanje iz naslova.

Forumaš @Nomo, smaraš majstore, jel možeš naći neku drugu temu gdje ćeš pisati?
Tito_i_Partija wrote:Jos jedna tema koju neki kreten otvori iz provokacije/zajebancije, i nikad vise ne prokomentarise, nego ostavlja vas da se svadjate.

Lahko nasjedate. :wink:
Ne brini se, tu sam. Treba neko i da radi. ;)

res publica wrote:I moje je mišljenje da su vehabije pogodne za medijski spin protiv bošnjačkih političkih interesa. Da li se s tim može dogurati do otcjepljenja, ne znam. Ali se Bošnjaci mogu preko toga držati u presingu i smanjivati njihovi lobistički kapaciteti.
Mogu se igrati igre na koje se ne može odgovoriti. Da RS donese zabranu nošenja nikaba i hidžaba, kome Bošnjaci da se žale? Evropi koja i sama donosi slične propise?

Do otcjepljenja NE može doći samo na priču Muslimani zli, kopija ISILa, Srbi ugnjetavani, terorizam, vehabije..
Ova priča, potpuno realna i upotrebljiva pred MZ i Amerikom daje jedino prostora za još veće političke akrobacije.

Srbi trenutno nemaju veličinu u vidu političara koji bi tu nešto uradio. Manite se Dodika i njegovog da ja podviknem Sarajevu, neka neka..

Za otcjepljenje bi trebao političar školovan na zapadu, sa dobrim vezama, neko kulturan, ko bi dobro predstavio svijetu te Srbe. Srbi takvog realno danas nemaju.
Pa jeste skontali da je pola ovih kosovskih političara školovano na zapadu? Što otišli odmah poslije srednje, što otišli kasnije zbog mastera, doktorata i slično.
Dakle, Albanci su znali kako lobirati, znali su da im za otcjepljenje trebaju dobre veze sa zapadom i masovno su gurali svoje ljude tamo. Bitna razlika kad kažem gurali na zapad, nisu ih slali da po Minhenu čiste WCove, već su im omogućavali najbolje moguće školovanje da bi ti isti sutra svoju zemlju predstavili.

A kad je neko školovan na Harvardu recimo, taj ima gomilu veza, poznanstava, stiče se ugled. Automatski tvoja riječ vrijedi više.

Za otcjepljenje treba:

1) Državnik malo iznad balkanskog brloga, neko ko se školovao na zapadu, ima veze i sl. Pazi, kažem DRŽAVNIK, dakle to je različito od političar. Političar misli unaprijed 4 godine kako će se održati na izborima, a državnik misli o naredne 4 generacije ljudi.

Srbi takvog čovjeka nemaju. Masa mladih iz RS ode vani studirati, moguće da će se jednom iskristalizovati takav lik.

2) Novac za lobiranje. Albanci imaju sumnjive poslove oko droge. Nije to ništa nelegalno, to se radi u svijetu odavno. Ideš od kongresmena do ostalih bitnih ljudi u Americi, trošiš pare da bi uopšte došao do njih, predstaviš im svoju ideju, ko si , šta si, odakle si, zašto bi te trebalo podržati.. platiš im da guraju tvoje ideje. Dobro njemu dobro tebi.

Srbi to nemaju.
VjecitiStudent

#87 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by VjecitiStudent »

res publica wrote:
VjecitiStudent wrote: Pa su sarađivali 'nako, preko volje, ko i Ustaše i Handžar divizija.
Pa, tako je. Inače, ne bi tumarali po šumama, nego bi sjedili u gradovima. Ustaše i Handžar su bili dio sistema koji je Hitler nametnuo Evropi. Četnici su bili protivnici, doduše nekada oportuni.
Pa ih tako 1943. 'van sistema' Talijani kamionima prebaciše na Nevesinjsko polje da partizane opkoljavaju. :oops:
Također, kad je Handžar divizija 1944. prešla Savu, glavni jataci i vodiči u BiH su im bili naravno četnici, sve tako gerila 'van sistema'.

A tek Ljotić i kompanija ...
daddy-kool

#88 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by daddy-kool »

OldMayor wrote:
Pošto ni ja a ni ti izgleda ne znamo ko će tu doći, imamo samo tvoju ksenofobiju i rasizam kao osnovu da donosimo zaključke?

U tom smislu je bilo i karikirarenje (donekle) sa primjerom engleskog državljanina u BiH.
romeomoraprezivjeti

#89 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by romeomoraprezivjeti »

Ovdje se sve vehabije predstavljaju extremistima,sto nije u redu. Poznajem neke,ljudi o sebi,pri sebi,sasvim normalni ljudi koji posteno rade i hrane svoje porodice,pa cak placaju i porez drzavi. Znaci,brada,malo krace hlace i bum,eto ga extremista/ terorista.:-/
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#90 Re: Bošnjaci vehabije - eto načina za otcjepljenje RS?!

Post by Chmoljo »

:-)

nikad mi neće biti jasno kako se nakačite na trol teme likova tj. lika koji ima jedan ili dva posta, sa poslovično zapaljivim naslovom. :-)
Locked