Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post Reply
I2a1b

#251 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by I2a1b »

cyprus wrote:
I2a1b wrote:a pošto tebi sve treba crtat
evo za primjer i jedna opština ZASEBNO u krupnom planu sa prikazom POPISNIH NASELJA sa nazivima i oblikom teritorije
Brčko

stanje uzeto iz 2010.g.

Image

po popisu 1991.g.

Image
A duša draga... ono meni objašnjava šta su ''popisna naselja'' :mrgreen:

Prvo, nešto što se zove ''popisno naselje'' službeno ne postoji... Postoje naseljena mjesta i popisni krugovi... Al hajd, da ne cjepidlačim, pretpostavljam da si pod ovim mislio na naseljeno mjesto...

Drugo, za 1991. godinu je sve jasno... Bio popis, rezultati dostupni i nije nikakva mudrost znati etničku strukturu opština i naseljenih mjesta iz 1991. godine...
:lol:
neznalico nijedna pojma ti nemaš
naselje je jedno a POPISNO naselje je nešto sasvim drugo
uglavnom ukratko, ima više naselja nego popisnih, tako da su mnoga naselja "strpana" u jedno popisno naselje, što su takođe srbi zloupotrebljavali po popisu 1991. pa su pojedina naselja gdje su Bošnjaci bili većina dodavali i prikazivali u okviru susjednog srpskog većeg naselja, tako da se to bošnjačko naselje "gubilo" i utapalo u srpskom
smišljeno pokvareno rađeno...bezbroj primjera
s druge strane naselja sa po 10tak srba prikazivana samostalno, a nisu u okviru susjednog većeg bošnjačkog naselja, samo da ne bi bili u okviru većinskog bošnjačkog
cyprus wrote: Treće, za poslijeratni period je nemoguće imati pouzdanu etničku strukturu, što se odnosi i na opštine i na naseljena mjesta... Približnu da, ali tvoje busanje nekim egzaktnim podacima jednostavno nema pokriće... Npr. za tu kartu Brčkog iz 2010. godine, de mi reci koju si kristalnu kuglu koristio da dobiješ podatak o 55% Srba u gradskom središtu distrikta, da Maoča ima baš 100% Bošnjaka, da Boderište ima 98% Hrvata itd... Hoćeš li nam konačno otkriti tu svoju čarobnu metodologiju kako si došao do tih brojki? :D
ja sam bolan za tebe doktor nauka
birački spiskovi jadan bio, birački spiskovi !!!

Brčko-DETALJNO po naseljima
analizu na osnovu koje je urađena karta pogledati ovdje
etničku kartu samog GRADA pogledati ovdje
karta je izrađena uz pomoć katastarske karte opštine koja se može pogledati ovdje
cyprus wrote: Četvrto, sam onaj naziv etničko-ratna karta je urnebesan :mrgreen:
za tebe je to viša matematika
cyprus

#252 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by cyprus »

Oj ti što imaš sve u malom prstu :mrgreen: nemoj više svega ti :-D

Poznavanje ove materije djelomično ulazi u moju profesiju, dočim se ti njome amaterski baviš, tj. u kućnoj radinosti, pri tome obavezno dajući ovoj tematici radikalan nacionalistički i fašistički karakter... Tako da ne znam odakle ti pokriće da na taj način kao sa visoka pričaš :-) Tvoja sreća što me je ovih dana temperatura zakucala u vlastitu sobu, pa mi je praktično jedina zabava čitanje tvojih bajki, te možda nešto i naučiš ako budeš imo dovoljno otvoren um :-D

Prvo, vidi naziv ovog službenog dokumenta Federalnog zavoda za statistiku: http://www.fzs.ba/PopisNaseljenaM.pdf

PRELIMINARNI REZULTATI PO OPĆINAMA I NASELJENIM MJESTIMA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

Ne stoji: Preliminarni rezultati po općinama i popisnim naseljima :-D Dakle, to što je jasno definisano granicama i oblikom teritorije u demografskoj teminologiji se službeno naziva naseljeno mjesto. Naravno, činjenica jeste da se mnoga ovako definisana naseljena mjesta zapravo sastoje iz više manjih naseobinskih cjelina (možemo ih zvati zaseocima). E sad, ta priča o tome kako su bošnjačka sela utapana u veća srpska sela, a srpski zaseoci vađeni u zasebna naseljena mjesta, sve u svrhu neke velikosrpske ideologije, bojim se da ne pije vode... Čak i pod uslovom da je tačna tvoja propaganda (u šta sumnjam), naseljena mjesta nisu administrativne cjeline da bi postojala ikakva stvarna korist od takvog tobožnjeg master plana... To možda tebi teško pada jer moraš onda više polja ofarbat u crveno, al šta ću ti ja :-D

A što se tiče biračkih spiskova... Nisi mi osto do kraja jasan... Ti si uzeo biračke spiskove i brojio ljude na osnovu imena, svrstavajući ih u kategorije kako je tebi ćeif? :mrgreen: I to je ta bajna metodologija? :mrgreen: Nema veze što ljudi možda nisu to za šta ti smatraš da jesu... Nema veze ni to što ti ljudi možda i ne žive tu, iako se nalaze na biračkom spisku... Nema veze što ne znaš kako se ti ljudi zapravo izjašnjavaju... Nema veze ni to što u taj broj nisu uključeni maloljetnici (ah da, ti si negdje zbavio i fantomsku listu etničke pripadnosti djece po školama, a pretpostavljam da si i novorođenim bebama brojao krvna zrnca)... Previše si ti faktora druže zanemario da bi se ovo tvoje etnikovanje u cilju dalje segregacije u BH društvu moglo shvatiti ozbiljno... Ja ti još jednom dobronamjerno savjetujem da se okaneš ćorava posla, mada sumnjam da ćeš me poslušati...
I2a1b

#253 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by I2a1b »

cyprus wrote:Oj ti što imaš sve u malom prstu :mrgreen: nemoj više svega ti :-D

Poznavanje ove materije djelomično ulazi u moju profesiju, dočim se ti njome amaterski baviš, tj. u kućnoj radinosti, pri tome obavezno dajući ovoj tematici radikalan nacionalistički i fašistički karakter... Tako da ne znam odakle ti pokriće da na taj način kao sa visoka pričaš :-) Tvoja sreća što me je ovih dana temperatura zakucala u vlastitu sobu, pa mi je praktično jedina zabava čitanje tvojih bajki, te možda nešto i naučiš ako budeš imo dovoljno otvoren um :-D

Prvo, vidi naziv ovog službenog dokumenta Federalnog zavoda za statistiku: http://www.fzs.ba/PopisNaseljenaM.pdf

PRELIMINARNI REZULTATI PO OPĆINAMA I NASELJENIM MJESTIMA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

Ne stoji: Preliminarni rezultati po općinama i popisnim naseljima :-D Dakle, to što je jasno definisano granicama i oblikom teritorije u demografskoj teminologiji se službeno naziva naseljeno mjesto. Naravno, činjenica jeste da se mnoga ovako definisana naseljena mjesta zapravo sastoje iz više manjih naseobinskih cjelina (možemo ih zvati zaseocima). E sad, ta priča o tome kako su bošnjačka sela utapana u veća srpska sela, a srpski zaseoci vađeni u zasebna naseljena mjesta, sve u svrhu neke velikosrpske ideologije, bojim se da ne pije vode... Čak i pod uslovom da je tačna tvoja propaganda (u šta sumnjam), naseljena mjesta nisu administrativne cjeline da bi postojala ikakva stvarna korist od takvog tobožnjeg master plana... To možda tebi teško pada jer moraš onda više polja ofarbat u crveno, al šta ću ti ja :-D
amater si ti totalni
naselja ima milion, da li si kad u svom sjebanom životu vidio TPOGRAFSKU kartu ??
i opet da ti čika doktor pokaže jednu takvu, sa milion naselja i označena POPISNA naselja, koja je neko određivo onako kako mu kurcu čejf bio
evo dakle isto to Brčko na TOPOGRAFSKOJ karti sa prikazom milion naselja i označena POPISNA naselja
karti
cyprus wrote: A što se tiče biračkih spiskova... Nisi mi osto do kraja jasan... Ti si uzeo biračke spiskove i brojio ljude na osnovu imena, svrstavajući ih u kategorije kako je tebi ćeif? :mrgreen: I to je ta bajna metodologija? :mrgreen: Nema veze što ljudi možda nisu to za šta ti smatraš da jesu... Nema veze ni to što ti ljudi možda i ne žive tu, iako se nalaze na biračkom spisku... Nema veze što ne znaš kako se ti ljudi zapravo izjašnjavaju... Nema veze ni to što u taj broj nisu uključeni maloljetnici (ah da, ti si negdje zbavio i fantomsku listu etničke pripadnosti djece po školama, a pretpostavljam da si i novorođenim bebama brojao krvna zrnca)... Previše si ti faktora druže zanemario da bi se ovo tvoje etnikovanje u cilju dalje segregacije u BH društvu moglo shvatiti ozbiljno... Ja ti još jednom dobronamjerno savjetujem da se okaneš ćorava posla, mada sumnjam da ćeš me poslušati...
da, sve prebrojano uredno po prezimenima i imenima !!!
ti se izjašnjavaj kao marsovac ali prezime i ime ti kaže šta si u 99% slučajeva
baš me interesuje kako bi palamudio da su ti čete došle na vrata stana na Grbavicu.....Tita ti šta bi reko da si, kad bi te onako bradati upito ??

spisak osnovnoškolaca je zamisli na osnovu ORIGINALA od tvojih pajdosa iz Republike Četničke, oni naravno uredno preobrajavaju djecu
gle ćirillice :?

Image

a sad spetakl, da ti čika doktor pokaže etničku strukturu Srednjobosasnkog kantona na osnovu biračkih spiskova, što ti jadni popis nikad neće pokazat, jer je, em nerealan, em nema STAROSNU VRLO BITNU strukturu, koja ovdje pokazuje kako su hrvati STAR narod

Image
I2a1b

#254 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by I2a1b »

da ti čika doktor profa pokaže i REMEK DJELO
etničku kartu tog istog SBK na osnovu gornjih rezultata

klikni desnim klikom da uvećaš kartu !!!

Image
cyprus

#255 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by cyprus »

Ja ću napisati još jedan post, gdje ću probati biti vrlo decidan, a tebe mogu samo zamoliti da ovo što napišem pročitaš polako. Obzirom da ti ne ide razumijevanje složenih rečenica, ja ću se potruditi da većina onih koje sada napišem budu prosto proširene. Pa, obrati pažnju.

Kao prvo, evidentno je da ti za svoj rad očekuješ neku pohvalu ili priznanje. Ja ti ovim putem evo izričem pohvalu. Zašto? Zato što je ovaj posao kojeg si se prihvatio izuzetno težak. Problem je u tome što je on sizifovski. Uzaludan je. Jasno je da ti imaš veoma jaku volju i interes da ovo radiš, kao i određene sposobnosti. To je pohvalno. Međutim, žalosno je to što si svoje sposobnosti iskorisio za ovakve nacionalističke, fašističke i čak zločinačke svrhe. Sve tvoje objave streme samo ka jednom cilju - razgraničenju naroda i etnoteritorijalizaciji. To je osnovni princip kojim se vodio Radovan Karadžić. On je tvrdio da postoje etnički prostori. To isto otprilike tvrdiš i ti. On je tvrdio da narodi polažu pravo na neku teritoriju. To tvrdiš i ti. On je činio sve da napravi etnički homogene teritorije. Za sličan princip se zalažeš i ti. Taj princip glasi: ovo je naše, ovo je vaše, ovo je bilo naše, ovo treba biti naše, ovo ne smije biti vaše itd. Doduše, nisi jedini na ovom forumu koji se poziva na slične idiotarije. Osim toga, ti si još poznat i po glorifikovanju vlastitog naroda uz nipodoštavanje ostalih. To je zlo. Tvoje ideje nužno vode u novi sukob. Sukobi su zlo.

Žalosno je to što si svoje interesovanje za demografiju sveo samo na tumačenje etničke strukture u državi. A ima mnogo demografskih problema koje ima ova država: nizak natalitet, negativan pirodni priraštaj, bijela kuga, depopulacija, urbano-ruralna struktura, ekonomska struktura, obrazovna struktura, negativan migracijski saldo, velike razlike u gustini naseljenosti, nepostojanje ozbiljne populacione politike, spolno-dobna struktura... Od tih pitanja prvenstveno zavisi naša budućnost. Promjene u etničkoj strukturi neće donijeti velike promjene. Zašto? Zato što će u budućnosti biti sve manje Bošnjaka, Srba i Hrvata. Do kraja ovog stoljeća bijelo stanovništvo koje govori južnoslavenskim jezicima, možda i neće činiti većinu stanovništva ovdje. Neka, tako nam i treba. Nemam ništa protiv. Meni i tebi je možda svejedno. Nećemo biti živi do tad. Al dok god budemo živi, ni Bošnjaci, ni, Srbi, ni Hrvati neće nestati iz države. A teško i da će se pristati pokoriti ovim drugim. Tebi možda (tj. sigurno) odgovara trvenje i konflikt. Meni ne. Zato ti se žestoko protivim. Tebi i tvojim bolesnim idejama i metodama. One ponavljam uključuju: brojanje krvnih zrnaca učenicima, brojanje krvnih zrnaca bebama, etiketiranje ljudi na osnovu imena, segregaciju ljudi na osnovu etničke pripadnosti, vrijeđanje na etničkoj osnovi, razne varijacije nacionalizma, bljutav dijalog sa neistomišljenicima, kompleks bogovske vrijednosti, historijski reviozionizam, predstavljanje izmišljenih podataka kao validne, nerazumijevanje nekih ključnih termina i principa, spamanje ovog i raznih drugih portala itd.

Ako misliš da nisam upravu, tj. ako smatraš da tvoja promišljanja i metode imaju objektivan, naučni i svrsishodan karakter, probaj objaviti naučni rad na osnovu ovih tvojih bljuvotina. I ako možeš, izvjesti me kako si prošao sa recezentima.

Eh sad, malo konkretnije. Prvo ponovo pročitaj ovo. To je odsječak iz mog prethodnog posta. Uzmi vremena. Pet-deset minuta ako treba.
cyprus wrote:Dakle, to što je jasno definisano granicama i oblikom teritorije u demografskoj teminologiji se službeno naziva naseljeno mjesto. Naravno, činjenica jeste da se mnoga ovako definisana naseljena mjesta zapravo sastoje iz više manjih naseobinskih cjelina (možemo ih zvati zaseocima).
Jesi li shvatio šta sam htio reći? Naravno da naselja ima mnogo više, nego što ima službenih naseljenih mjesta. Službenih naseljenih mjesta je sada oko 6000 u BiH. Tačan broj sela i zaselaka ne možemo znati. Ponajviše iz razloga što čak i kompaktna sela imaju svoje dijelove. Ti dijelovi često poprime zasebne toponime. Tako da je onda teško utvrditi da li su ona dio tog većeg sela ili egzistiraju kao zasebno selo. Tada na scenu stupa država (ili neki drugi nivo vlasti). Ona za popisne, statističke i katastarske potrebe različitim uredbama definiše prezicnu granicu i teritorijalni obuhvat oko shvakog priznatog naseljenog mjesta. Evo vidi:

Image

Piše ''općinama i naseljenim mjestima''. Jelde da piše ''općinama i naseljenim mjestima''? ''općinama i naseljenim mjestima'' - stvarno. To što ti nazivaš ''popisnim naseljem'' niko službeno ne zove tako. Ne spominje se. Statistički i zakonski ta teritorija je definisana nazivom NASELJENO MJESTO. Kada dođe do popisa, naseljena mjesta se dijele u popisne krugove. To je zato što mnoga naseljena mjesta ne može popisati jedan popisivač. Npr. u gradovima jedna zgrada često predstavlja jedan popisni krug. Izuzetak su naseljena mjesta koja su baš mala. Nema potrebe da se ona dijele.

Još jednom mogu reći da ti se divim. Ovaj put zato što si prelistao spiskove od 3,2 miliona ljudi. I još pride te ljude uspio razvrstati. Meni to čak djeluje nemoguće, ali uzmimo da ti vjerujem. Kažeš svrstavao si ljude na osnovu njihovog imena i prezimena? Znači apsolutno te nije briga za to kako se ti ljudi izjašnjavaju? Znači li ti koliko je to nekorektno i pogrešno, te koliko se kosi sa savremenim principima modernog društva. Vraćaš nas u XIX vijek. Ako ti mene na osnovu mog imena možeš na svoju ruku svrstat u neku grupu, to znači da mogu i ja tebe svrstavat kako mi je ćeif. Mogu napisat da si Srbim islamske vjerske. Vlahče - da se pomognem tvojoj terminologijom :mrgreen: Kako ti se to sviđa? Naravno, ja na to nemam pravo, ali ga zaista nemaš ni ti. Tu odmah na startu sva tvoja metodologija i mukotrpan rad pada u vodu. Sizife moj. Da ne govorim, koliko ima imena koja ni sa kristalnom kuglom ne možeš uspješno svrstati. Koliko ima imena koja navode na krivi trag? Baš me zanima u šta li si mene svrstao. :mrgreen:

O pobrojavanju djece sam sve rekao što sam imao, samo ću se dotaknuti ovoga. Dakle tvoj citat:
I2a1b wrote:spisak osnovnoškolaca je zamisli na osnovu ORIGINALA od tvojih pajdosa iz Republike Četničke, oni naravno uredno preobrajavaju djecu
Kažeš mojih pajdosa? A ko je taj ko koristi njihov metodologiju? Ja ili ti? Samo malo... ja ili ti? Pa TIIIIII naravno. I kako su onda moji pajdosi? :mrgreen: Da ti zaista nisi prekriveno Vlahče? :mrgreen: Ono vuk u ovčijoj koži. Srbin u koži Bošnjaka. Samo da znaš - sumnjiv si mi :mrgreen: Što se tiče samih podataka ne znam koliko su vjerodostojni, ali i ako jesu, opet to ne mijenja fakat da ti podaci ničemu konkretnom ne služe. Ta djeca (i srpska i bošnjačka) će se nažalost svakako iseljavat. Ona koja ostanu jebavaće mater i Sarajevu i Banja Luci. Dakle, nisu neki politički potencijal.

Što se tiče SBK, što će nam popis? Što smo bacali tolike pare, kad si nam sve ti lijepo sračuno? I bolje nego sami popisivači. :mrgreen: Samo par greškica: Bašići, Bode, Brižina, Čardaci, Čavići, Grgići, Harambašići, Jagodići, Jazvenik, Kadirovina, Koš, Kutlići, Maslići, Medini, Mračaj, Nuhići, Okolište, Potočani, Prijaci, Sabljari, Stolac, Stojići, Trge i Udurlije su naseljena mjesta (samo u opštini Bugojno) koja su eto pazi ironije ostala ne naseljena. Popisivači ne zabilježiše nikog tamo, a ti si ih kako vidim uredno prefarbo u etničke boje :mrgreen: Dakle, i duhovi imaju etnicitet? :D

Neću ulaziti u dalje peripetije. Ova temperatura me je fino poklopila, a i umorih se od razgovora s tobom, koji je sve samo ne suvisao. Ako hoćeš razumjeti napisano - razumjećeš. Međutim, kako pretpostavljam da ne želiš i nećeš, ti nastavi brabonjat i čekaj svoju publiku. A to su poskokovci, karadžićevci i razni čudi likovi sa ovog foruma...

Mahsuz selam :bih:
I2a1b

#256 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by I2a1b »

cyprus wrote: Ja ću napisati još jedan post, gdje ću probati biti vrlo decidan, a tebe mogu samo zamoliti da ovo što napišem pročitaš polako. Obzirom da ti ne ide razumijevanje složenih rečenica, ja ću se potruditi da većina onih koje sada napišem budu prosto proširene. Pa, obrati pažnju.

Kao prvo, evidentno je da ti za svoj rad očekuješ neku pohvalu ili priznanje. Ja ti ovim putem evo izričem pohvalu. Zašto? Zato što je ovaj posao kojeg si se prihvatio izuzetno težak. Problem je u tome što je on sizifovski. Uzaludan je. Jasno je da ti imaš veoma jaku volju i interes da ovo radiš, kao i određene sposobnosti. To je pohvalno. Međutim, žalosno je to što si svoje sposobnosti iskorisio za ovakve nacionalističke, fašističke i čak zločinačke svrhe. Sve tvoje objave streme samo ka jednom cilju - razgraničenju naroda i etnoteritorijalizaciji. To je osnovni princip kojim se vodio Radovan Karadžić. On je tvrdio da postoje etnički prostori. To isto otprilike tvrdiš i ti. On je tvrdio da narodi polažu pravo na neku teritoriju. To tvrdiš i ti. On je činio sve da napravi etnički homogene teritorije. Za sličan princip se zalažeš i ti. Taj princip glasi: ovo je naše, ovo je vaše, ovo je bilo naše, ovo treba biti naše, ovo ne smije biti vaše itd. Doduše, nisi jedini na ovom forumu koji se poziva na slične idiotarije. Osim toga, ti si još poznat i po glorifikovanju vlastitog naroda uz nipodoštavanje ostalih. To je zlo. Tvoje ideje nužno vode u novi sukob. Sukobi su zlo.
kao prvo, ne treba meni nikakva pohvala pogotovo od nekoga ko veze nema sa tematikom
kao drugo, tvoje gluposti što se tiče etiketiranja su samo to....čiste gluposti…ja ništa ne tvrdim, kako ti kažeš, samo utvrđujem činjenično stanje etničkog sastava države, opština, naselja…a što je ono takvo kakvo je, krivi historiju, turke, austrougare, kraljevinu SHS, Titu i socijalizam, Karadžića tvog jarana, krmka miloševića, Njofru i druge kurce, palce koji stvorišu tako komplikovanu situaciju
cyprus wrote: Žalosno je to što si svoje interesovanje za demografiju sveo samo na tumačenje etničke strukture u državi.
Eto i sam si potvrdio ono što rekoh
cyprus wrote: A ima mnogo demografskih problema koje ima ova država: nizak natalitet, negativan pirodni priraštaj, bijela kuga, depopulacija, urbano-ruralna struktura, ekonomska struktura, obrazovna struktura, negativan migracijski saldo, velike razlike u gustini naseljenosti, nepostojanje ozbiljne populacione politike, spolno-dobna struktura... Od tih pitanja prvenstveno zavisi naša budućnost. Promjene u etničkoj strukturi neće donijeti velike promjene. Zašto? Zato što će u budućnosti biti sve manje Bošnjaka, Srba i Hrvata. Do kraja ovog stoljeća bijelo stanovništvo koje govori južnoslavenskim jezicima, možda i neće činiti većinu stanovništva ovdje. Neka, tako nam i treba. Nemam ništa protiv. Meni i tebi je možda svejedno. Nećemo biti živi do tad. Al dok god budemo živi, ni Bošnjaci, ni, Srbi, ni Hrvati neće nestati iz države. A teško i da će se pristati pokoriti ovim drugim.
I te stvari ja imam u malom prstu, ali ne možeš ti to da pratiš….na žalost tvoju, NE NESTAJU svi ni istim tempom ni u istom broju, što bi ti s obzirom na pisanje, izgleda žarko želio
Ipak neki lijepo prednjače u negativnom prirodnom priraštaju i u Bosni i u matici, a ti pogađaj koji !?!?!'
cyprus wrote: Tebi možda (tj. sigurno) odgovara trvenje i konflikt. Meni ne. Zato ti se žestoko protivim. Tebi i tvojim bolesnim idejama i metodama. One ponavljam uključuju: brojanje krvnih zrnaca učenicima, brojanje krvnih zrnaca bebama, etiketiranje ljudi na osnovu imena, segregaciju ljudi na osnovu etničke pripadnosti, vrijeđanje na etničkoj osnovi, razne varijacije nacionalizma, bljutav dijalog sa neistomišljenicima, kompleks bogovske vrijednosti, historijski reviozionizam, predstavljanje izmišljenih podataka kao validne, nerazumijevanje nekih ključnih termina i principa, spamanje ovog i raznih drugih portala itd.
da, da poznata priča, samo je pročitana
milion puta do sada napisao, tvoji idoli u SANU su počeli prebrojavanje, dok Bošnjaci tada pojma nisu imali ni o čemu, ti «projektanti» buduće nesreće su ove stvari znali prije 3 decenije, a i prije vjerovatno, te kovali planove kako jedan narod istrijebiti, sabiti u geto, a ostale teritorije etnički očisititi… i ti sada spočitavaš ovima drugima što NEĆE VIŠE DA BUDU NAIVNI pa se latili istog posla….uostalom tvoji pajdosi u četnitetu, kao što vidiš, upravo i dalje prebrojavaju po nacionalnosti djecu, i ja samo prenosim njihove podatke, a ti meni spočitavaš, kao još jedan dokaz tvog amaterstva i promišljenog (ali pročitanog) lažnog anacionalizma…lafo…ih ko vas ne zna, skupo će te vas platit (ponovo)
cyprus wrote: Ako misliš da nisam upravu, tj. ako smatraš da tvoja promišljanja i metode imaju objektivan, naučni i svrsishodan karakter, probaj objaviti naučni rad na osnovu ovih tvojih bljuvotina. I ako možeš, izvjesti me kako si prošao sa recezentima.
Pa na tvoju žalost upravo takav naučni rad, POSTOJI i vezan je za Srebrenicu, ne moj, ali znači postoji, tako da ti je laprdanje uprazno…evo rada link
cyprus wrote: Jesi li shvatio šta sam htio reći? Naravno da naselja ima mnogo više, nego što ima službenih naseljenih mjesta. Službenih naseljenih mjesta je sada oko 6000 u BiH. Tačan broj sela i zaselaka ne možemo znati. Ponajviše iz razloga što čak i kompaktna sela imaju svoje dijelove. Ti dijelovi često poprime zasebne toponime. Tako da je onda teško utvrditi da li su ona dio tog većeg sela ili egzistiraju kao zasebno selo. Tada na scenu stupa država (ili neki drugi nivo vlasti). Ona za popisne, statističke i katastarske potrebe različitim uredbama definiše prezicnu granicu i teritorijalni obuhvat oko shvakog priznatog naseljenog mjesta. Evo vidi:

Image
ma nemaš ti pojma, pa sve si reko, ZA RAZLIČITE potrebe definiše se različito, kad se određuju granice mjesnih zajednica onda su teritorije i naselja sasvim po drugim granicama, i to je ono što ja tebi pričam, ono što sam rekao da su srbi zloupotrijebili prilikom definisanja naselja i granica, onako kako bi njima išlo u korist…nekome palo da on određuje kako želi…na osnovu kojih kriterija izdvaja srpsko selo sa 10 stanovnika u samostalno popisno naselje, a s druge strane selo od 300 Bošnjaka ne prikazuje samostalno nego ga pridružuje drugom većem srpskom selu koje je određeno kao popisno naselje??
cyprus wrote: Piše ''općinama i naseljenim mjestima''. Jelde da piše ''općinama i naseljenim mjestima''? ''općinama i naseljenim mjestima'' - stvarno. To što ti nazivaš ''popisnim naseljem'' niko službeno ne zove tako. Ne spominje se. Statistički i zakonski ta teritorija je definisana nazivom NASELJENO MJESTO. Kada dođe do popisa, naseljena mjesta se dijele u popisne krugove. To je zato što mnoga naseljena mjesta ne može popisati jedan popisivač. Npr. u gradovima jedna zgrada često predstavlja jedan popisni krug. Izuzetak su naseljena mjesta koja su baš mala. Nema potrebe da se ona dijele.
Ograničen si ti da to skontaš, pa naravno u priči i u kontekstu POPISA da će jednostavno nazivat naselja, neće valjda svaki put napominjat i pisat popisno naselje, ali upravo zato što se i spominje samo u kontekstu POPISA, podrazumjeva se da je to definisano POPISNO naselje, dakle granice i oblik teritorija ISKLJUČIVO za potrebe popisa

na primjer za potrebe izbora, određuju se opet sasvim treće granice za BIRAČKA mjesta !!!i negdje se poklapaju sa popsinim naseljima, negdje ne
ali ne kontaš ti to
cyprus wrote: Još jednom mogu reći da ti se divim. Ovaj put zato što si prelistao spiskove od 3,2 miliona ljudi. I još pride te ljude uspio razvrstati. Meni to čak djeluje nemoguće, ali uzmimo da ti vjerujem. Kažeš svrstavao si ljude na osnovu njihovog imena i prezimena? Znači apsolutno te nije briga za to kako se ti ljudi izjašnjavaju? Znači li ti koliko je to nekorektno i pogrešno, te koliko se kosi sa savremenim principima modernog društva. Vraćaš nas u XIX vijek. Ako ti mene na osnovu mog imena možeš na svoju ruku svrstat u neku grupu, to znači da mogu i ja tebe svrstavat kako mi je ćeif. Mogu napisat da si Srbim islamske vjerske. Vlahče - da se pomognem tvojoj terminologijom :mrgreen: Kako ti se to sviđa? Naravno, ja na to nemam pravo, ali ga zaista nemaš ni ti. Tu odmah na startu sva tvoja metodologija i mukotrpan rad pada u vodu. Sizife moj. Da ne govorim, koliko ima imena koja ni sa kristalnom kuglom ne možeš uspješno svrstati. Koliko ima imena koja navode na krivi trag? Baš me zanima u šta li si mene svrstao. :mrgreen:
zašto izbjegavaš odgovor na pitanje šta bi ti rekao četniku da ti je na Grbavici došao na vrata stana 1992, i pita te za ime i prezime…ODGOVORI konkretoo šta bi mu ti rekao šta si, da li bi mu ovako palamudio ?? to što ti prdiš veze s vezom nema, prezime i ime nas jasno određuje u 99% slučajevi, pojedeni tupani što nisu svjesni svog nacionalnog bića pa ne znaju koji su kurac, palac neka ne brinu, lako će ga četnik kad mu dođe na vrata svrstat…zamisli nije se desilo da su greškom ubili nekog srbina ili silovali neku sprkinju…kako su oni lijepo znali ko je ko…za razliku od tebe i sličnih

niti sam prebrojao 3,2 miliona, niti ima potrebe, a i nemam spiskove svih opština...interesantne su bile samo mješovite sredine: SBK, Brčko, Mostar…
cyprus wrote: O pobrojavanju djece sam sve rekao što sam imao, samo ću se dotaknuti ovoga. Dakle tvoj citat:
I2a1b wrote:spisak osnovnoškolaca je zamisli na osnovu ORIGINALA od tvojih pajdosa iz Republike Četničke, oni naravno uredno preobrajavaju djecu
Kažeš mojih pajdosa? A ko je taj ko koristi njihov metodologiju? Ja ili ti? Samo malo... ja ili ti? Pa TIIIIII naravno. I kako su onda moji pajdosi? :mrgreen: Da ti zaista nisi prekriveno Vlahče? :mrgreen: Ono vuk u ovčijoj koži. Srbin u koži Bošnjaka. Samo da znaš - sumnjiv si mi :mrgreen: Što se tiče samih podataka ne znam koliko su vjerodostojni, ali i ako jesu, opet to ne mijenja fakat da ti podaci ničemu konkretnom ne služe. Ta djeca (i srpska i bošnjačka) će se nažalost svakako iseljavat. Ona koja ostanu jebavaće mater i Sarajevu i Banja Luci. Dakle, nisu neki politički potencijal.
za sve nejasnoće obrati se jaranima u ministarstvu obrazovanja četniteta
cyprus wrote: Što se tiče SBK, što će nam popis? Što smo bacali tolike pare, kad si nam sve ti lijepo sračuno? I bolje nego sami popisivači. :mrgreen: Samo par greškica: Bašići, Bode, Brižina, Čardaci, Čavići, Grgići, Harambašići, Jagodići, Jazvenik, Kadirovina, Koš, Kutlići, Maslići, Medini, Mračaj, Nuhići, Okolište, Potočani, Prijaci, Sabljari, Stolac, Stojići, Trge i Udurlije su naseljena mjesta (samo u opštini Bugojno) koja su eto pazi ironije ostala ne naseljena. Popisivači ne zabilježiše nikog tamo, a ti si ih kako vidim uredno prefarbo u etničke boje :mrgreen: Dakle, i duhovi imaju etnicitet? :D
pa upravo otkriva činjenicu koju ti nisi sposoban vidjet
da su ljudi faktički prijavljeni na birački spisak, a realno naravno nisu tu…kao što i obratno ima situacija, došli su da se popišu, ali ih nema na spiskovima, i treća situacija slučaj zapadnohercegovačkih opština, ljudi realno ŽIVE tu, popisani su, ali ih boli za politikom, nikad se nsiu prijavili na biračke spiskove, ili čak jednostavno i nemaju bosasnko državljanstvo, nego su državljani HR, i to po rođenju, kako je jasna situacija prijave rođenja u HR, odakle se stavra onda ono neprikazivanje rođenih u tom području od strane FZS

aj Bok :D
vonSchtigliz

#257 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by vonSchtigliz »

Bi li moga da napravis mapu etnicke strukture grada Banjaluke po mjesnim zajednicama , naravno u pitanju je popis iz 1991 godine . Interesuje me gradski dio opstine a ne cijela opstina mada ni to nije iskljuceno . Ja cu pokusati da pronadjem koji intrernet link pa cu ga plasirati . Napominjem da to jos nikada niko jos nije uspio da uradi iako je proslo 23 godine .
I2a1b

#258 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by I2a1b »

sve ima :oops:
Banja Luka po popisu 1991.g.
po popisnim naseljima klikni
po mjesnim zajednicama klikni

prikaz na karti:
karta 1
karta 2
I2a1b

#259 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by I2a1b »

evo nešto taze info

2013. u BiH živi 432 tisuće katolika

Broj katolika u Bosni i Hercegovini nastavlja se smanjivati i to je trend koji kontinuirano traje u proteklih deset godina, proistječe iz podataka prikupljenih za 2013. godinu na temelju svećeničkih blagoslova kuća.

Ured za statistiku Biskupske konferencije BiH u utorak je objavio podatke po kojima se vidi da je ukupan broj katolika u toj zemlji u protekloj godini bio 432.177, što je za 3385 manje u usporedbi s 2012. godinom.

U protekloj je godini kršteno 4327 osoba, dok je u 2012. godini bilo 687 krštenja više.

Pojedinačno je najviše vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, gdje ih je registrirano 190 tisuća, što je za gotovo dvije i pol tisuće manje nego 2012. godini.

U Mostarsko-duvanjskoj je biskupiji bilo 186 tisuća vjernika odnosno za gotovo 900 manje nego prije godinu dana.

Trebinjsko-mrkanjska biskupija, kojom također upravlja mostarski biskup Ratko Perić, brojala je 20 tisuća i 500 vjernika, što je za 200 manje nego godinu ranije.

U Banjolučkoj je biskupiji tek nešto više od 35 tisuća katolika no to je istodobno za simboličnih 150 više nego 2012.

Usporedni podaci od 1996. godine pokazuju kako je najviše katolika nakon posljednjeg rata u BiH bilo 1997. godine i tada ih registrirano gotovo 470 tisuća.

Već 1998. bilo ih je gotovo 19 tisuća manje da bi se od 2000. blago povećavao te potom ponovo kontinuirano smanjivao od 2003. godine.

Image
Joe McCarthy

#260 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by Joe McCarthy »

It_is_a_Leclerc wrote:I naravno, duboko pogođen bilo kakvom rečenicom u kojoj se spominju Bošnjaci, javio se i Cyprus, da nam objasni kako su svi oni koji su popunili rubriku "Etnička pripadnost" prilikom upisa u školu ili na fakultet, ništa drugo do li - stoka.
:lol:
patrijotija

#261 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by patrijotija »

Kada vjerujete, ako ikada, ce Foca, Visegrad Rogatica Vlasenica Bosanski Novi Prijedor doboj i Modrica pstati opet vecina Bosnjaci
patrijotija

#262 Re: Bošnjaci učenici OŠ po opštinama BH 2013/2014.godine

Post by patrijotija »

Zasto nije Alija uzeo Podrinje a umjesto napravio koridor s b ihacem
Post Reply