Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
- sadie_forever
#1 Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Kakav osjecaj ima prosjecan bosnjak kao evropljanin i pripadnik jednog islamskog naroda(nije problem moze on biti ateista ali i dalje je on Amar koji slavi bajram,a ne bozic...ako razumijete sta zelim reci).Mislim da ateiste to muci,ali mene sada zanima neki prosjecni bosnjak,koji je musliman ali recimo nije pravi vjernik?
-
L u c i f e r
#2 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Sjo pitanja
- sadie_forever
#3 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
pa pitanje je ok ,ne mozemo ignorirati da smo zajedno s albancima jedini islamski evropski narod...i eto ima tu po Rusiji jos nekih manjina,ali oni su mi manje poznatiL u c i f e r wrote:Sjo pitanja
- SanskiBiser
#4 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
sadie_forever wrote:Kakav osjecaj ima prosjecan bosnjak kao evropljanin i pripadnik jednog islamskog naroda(nije problem moze on biti ateista ali i dalje je on Amar koji slavi bajram,a ne bozic...ako razumijete sta zelim reci).Mislim da ateiste to muci,ali mene sada zanima neki prosjecni bosnjak,koji je musliman ali recimo nije pravi vjernik?
Odlican osjecaj slican orgazmu samo manje intenzivan....
- KB9
#6 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
ekstra tema, pratim
- sigh
#7 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Jel ovo trolanje
Eto ja sam ateista, Bosnjak i slavim Bajram
Mislim da je izraz koji trazis kulturoloski muslimani, i to jesmo velikim dijelom ali ne kontam tvoje pitanje ? Sta bi trebao posebno "osjecati" u vezi toga 
- sadie_forever
#8 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
ti si u koliko znam vani,kako je tebi? jel krijes identitet ko zmija noge ili si ponosan? ili ti je svejednoinsomnia78 wrote:![]()
![]()
![]()
-
L u c i f e r
#9 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Dok sam bio musliman, osjeco sam se fino.
Otkako sam presto biti musliman, osjecam se isto.
Otkako sam presto biti musliman, osjecam se isto.
- insomnia78
#10 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Kakav identitet, sta bih to ja treb'o kriti ili isticati? Po cemu se razlikujem od Francuza, bijelac, evropljanin?sadie_forever wrote:ti si u francuskoj,kako je tebi? jel krijes identitet ko zmija noge ili si ponasan? ili ti je svejednoinsomnia78 wrote:![]()
![]()
![]()
Ponasam se isto ko sto sam se ponaš'o i u BiH.
- Edin H.
#11 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Je li mislis na ono kad startujes trebu?sadie_forever wrote:ti si u koliko znam vani,kako je tebi? jel krijes identitet ko zmija noge ili si ponosan? ili ti je svejednoinsomnia78 wrote:![]()
![]()
![]()
Treba se pripaziti, eno onaj Palestinac zaglavi murije sto se ogrebo za snosaj kod izraelske drzavljanke, rekavsi joj da je Jevrej.
- sadie_forever
#12 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
mene recimo kada su prije u skoli pitali kako slavite vi u porodici bozic meni je bilo uvijek neugodno objasnjavati kako nasa porodica to ne slavi,onda slijedi cudan pogled i pitanje zasto? i obicno odg mi smo muslimani iz bosneinsomnia78 wrote:Kakav identitet, sta bih to ja treb'o kriti ili isticati? Po cemu se razlikujem od Francuza, bijelac, evropljanin?sadie_forever wrote:ti si u francuskoj,kako je tebi? jel krijes identitet ko zmija noge ili si ponasan? ili ti je svejednoinsomnia78 wrote:![]()
![]()
![]()
Ponasam se isto ko sto sam se ponaš'o i u BiH.
- insomnia78
#13 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Pa i nema. U fr imas preko 5 miliona arapa. Od njih i njihovih obicaja ne mozes biti cudniji i da hoces 
- supercali
#14 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
Kako ce ateistu to muciti ako je operisan od religije?sadie_forever wrote:Kakav osjecaj ima prosjecan bosnjak kao evropljanin i pripadnik jednog islamskog naroda(nije problem moze on biti ateista ali i dalje je on Amar koji slavi bajram,a ne bozic...ako razumijete sta zelim reci).Mislim da ateiste to muci,ali mene sada zanima neki prosjecni bosnjak,koji je musliman ali recimo nije pravi vjernik?
-
hAZNADAR
#15 Re: Bosnjaci u Evropi kao islamski narod
sadie_forever wrote:pa pitanje je ok ,ne mozemo ignorirati da smo zajedno s albancima jedini islamski evropski narod...i eto ima tu po Rusiji jos nekih manjina,ali oni su mi manje poznatiL u c i f e r wrote:Sjo pitanja
Razluci prvo sta je Evropljanin, evropski identitet,.. sa nacijom, vjerom, odnosom prema vjeri,.. i onda mozes nastaviti sa pitanjima. Koje su u uvodniku prilicno blesavo postavio.
Za pocetak - evropski identitet je jedno - a vjerski nesto posve drugo.
Ako evropski identitet prvenstveno, iskljucivo,.. gledas kroz krscanstvo, ateizam ili opcenito odnos prema vjeri - onda brisi temu jer nema smisla.