Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiranje

papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

gavrilo wrote:treba narod da se promjeni a ja mislim da je djindjic tu veliki uspjeh imao :roll:

nevezano za temu, ali takvog politicara srbi nece vise nikada dobiti. mozda zvuci smijesno ali plakao sam kada sam cuo da su ga ubili
da je ucinio puno, jeste...
ali da se vratimo na temu (ispasce da ja zachatavam jadna mi majka), interesuje me MISLJENJE BOSNJACKOG KONGRESA za sta su se Bosnjaci ranije onda zalagali, ako se sada pozivaju na pro-BiH lobiranje??
pitt

Post by pitt »

ja licno sam protiv bilo kakvog lobiranja sve dok nam je drzava ovakva (to jest politicari). Sta treba, da se borim da stoka tipa paravca ide na proslave antifasizma, da kriminalac sjedi u predsjednistvu, da Lepi Suljo kupuju poklone braci arapima ......nemam preca posla. Radije cu trositi svoju energiju, novac, i vrijeme na one kojima je pomoc sgtvarno potrebna (tetka zilha, bjelave, i sl). :roll:
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

pitt wrote:ja licno sam protiv bilo kakvog lobiranja sve dok nam je drzava ovakva (to jest politicari). Sta treba, da se borim da stoka tipa paravca ide na proslave antifasizma, da kriminalac sjedi u predsjednistvu, da Lepi Suljo kupuju poklone braci arapima ......nemam preca posla. Radije cu trositi svoju energiju, novac, i vrijeme na one kojima je pomoc sgtvarno potrebna (tetka zilha, bjelave, i sl). :roll:
Ivo Miro Jovic nije kriminalac. :D

nego, idem offline, ako se zacahta tema, javi da sredujem :D:D:D
pitt

Post by pitt »

papak_eliminator wrote:
pitt wrote:ja licno sam protiv bilo kakvog lobiranja sve dok nam je drzava ovakva (to jest politicari). Sta treba, da se borim da stoka tipa paravca ide na proslave antifasizma, da kriminalac sjedi u predsjednistvu, da Lepi Suljo kupuju poklone braci arapima ......nemam preca posla. Radije cu trositi svoju energiju, novac, i vrijeme na one kojima je pomoc sgtvarno potrebna (tetka zilha, bjelave, i sl). :roll:
Ivo Miro Jovic nije kriminalac. :D

nego, idem offline, ako se zacahta tema, javi da sredujem :D:D:D
Nisam vam ja uhoda :x :x

Mislio sam na njegovog predhodnika. Hercegovackog kazanovu..... :D:D
No_Comment

#30 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by No_Comment »

Bosnjacki Kongres wrote:Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiranje, pisajuci clanke o Bosni i saljuci ih u razne novine, pisajuci demante na lazi koje se sire u novinama od strane revizionista genocida i islamofoba, i slicne aktivnosti.

Zapamtite: svaki pojedinac na svoj nacin mijenja svijet i desavanja oko sebe i drugih. Stoga budite pro-aktivni. Time cete pomoci sebi, Bosni i Hercegovini, Bosnjacima, Bosnjastvu, Istini...

Ako imate ikakvih pitanja, postavite ih na ovoj temi. Hvala.

Molim da postirate svoje misli i komentare na ovu temu.

Sada vas ostavljam, dosta od mene.
Slazem se u potpunosti sa ovim shto si naveo i mislim da si moramo biti organiziraniji i ugledati se na neke druge lobije npr. na Jevrejski ili Albanski lobi koji su vrlo dobro organizirani i uvezani sa svojim aktivnostima u korist maticnih drzava...

!
danas

Post by danas »

jedno je siriti istinu, pisati pisma i peticije za hapsenje zlocinaca, organizovati memorijal za srebrenicu....

ali kako da dijaspora lobira za -- recimo -- ukidanje RS-a, ako ovo istovremeno nije zvanicna pozicija BH vlade. lobiranjem za ovakve sustinske promjene, mi ispadamo neki radikalni elementi koji hoce da ruse bosansku vladu jer idemo "protiv" zvanicn epolitike i ustava BH. to niko nece podrzati u inostranstvu.

nadam se da shvatate sta mislim (da ne spominjem da "nasa" vlada izgleda jedva ceka da nas ostavi bez drzavljanstava i da nas se zauvijek kutarise).
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

sto duze ganjate zlocince sve ste nekulturniji.
sule_krug

#33 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by sule_krug »

Bosnjacki Kongres wrote:Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiranje, pisajuci clanke o Bosni i saljuci ih u razne novine, pisajuci demante na lazi koje se sire u novinama od strane revizionista genocida i islamofoba, i slicne aktivnosti.

Zapamtite: svaki pojedinac na svoj nacin mijenja svijet i desavanja oko sebe i drugih. Stoga budite pro-aktivni. Time cete pomoci sebi, Bosni i Hercegovini, Bosnjacima, Bosnjastvu, Istini...

dragi moji, kao prvo nebranim nikoga a i ne napadam nikoga ali bih zelio da skrenem paznju na ovaj post i vase reakcije. kao prvo niko nije rekao da se lobira za bosnjacku BiH nego za pro BiH sto znaci za BiH a ne za entitete ili za kantone niti za stranke a niti za narode pa malo razmislite sta je to PRO BiH, pa tek onda dajte svoje komentare.
chombe

#34 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by chombe »

sule_krug wrote:

dragi moji, kao prvo nebranim nikoga a i ne napadam nikoga ali bih zelio da skrenem paznju na ovaj post i vase reakcije. kao prvo niko nije rekao da se lobira za bosnjacku BiH nego za pro BiH sto znaci za BiH a ne za entitete ili za kantone niti za stranke a niti za narode pa malo razmislite sta je to PRO BiH, pa tek onda dajte svoje komentare.
Sule, vidite vi iz tog kongresa da organizujete kakvu masovnu radnu akciju vasih clanova, sakama i znojem da pokrenete taj zamrli zamajac privrede u bih. cesta neka da se napravi. pusti ti lobiranje, za sad je to da ne kazem ne bitno. daj ti nama posla da zaradimo, nesto kvalitetno da pojedemo. ima nas koji smo brinuli, te cemo brinuti o kontroli BiH teritorija.

srdacan pozdrav
sule_krug

#35 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by sule_krug »

chombe wrote:
sule_krug wrote:

Sule, vidite vi iz tog kongresa da organizujete kakvu masovnu radnu akciju vasih clanova, sakama i znojem da pokrenete taj zamrli zamajac privrede u bih. cesta neka da se napravi. pusti ti lobiranje, za sad je to da ne kazem ne bitno. daj ti nama posla da zaradimo, nesto kvalitetno da pojedemo. ima nas koji smo brinuli, te cemo brinuti o kontroli BiH teritorija.

srdacan pozdrav
kao prvo ja nemam nista stim kongresom , niti cu ikada imati ali sa ovim postom su upravu. zar zelite da budete ko palestinci ili mozda kurdi. pa da radite u njemackoj pa vas malo istjeraju a vi nemate gdje osim gdje vas prime.a ako mislis da je na zapadu lijepo sto se onda bunis i u bosni je dosla zapadna politika i poslovi pa radi na satnicu a platu prije nego sto dobijes potrosis jer moras platit racune. na zapadu zub da izvadis je skuplje od tvoje plate . ma lijepo brate nema sta.
Smrt fasizmu

#36 Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u lpro-BiH obiranje

Post by Smrt fasizmu »

SLIKA... NA SLICI PREDSJEDNIK SRBIJE I CRNE GORE I EFENDIJICA I TO U SREBRENICI... MNOGI ZACUDJENI I OGORECENI.. KAKO MOGU POSLE SKORO POLA MILINA MRTVIH???
PA ZASTO NE BI MOGLI... ONI NISU NIKOGA UBILI SAMO SU, MALKICE, HUSKALI JEDNE NA DRUGE, I DOK SU SE NAHUSKANI UBIJALI ONI SU SE BAVILI, "POMALO" BIZNISOM???
STA?? ZAR STE ZABORAVILI RUKOVANJA I ZAGRLJAJE MILOSEVICA, TUDJMANA I IZETBEGOVICA NA RUCKOVIMA, VECERAMA SIROM SVIJETA I NJIHOVE OSMJEHE KADA SU SE RAZILAZILI SABIRAJUCI NOVE MILIONE DOLARA KOJE SU UPRAVO NA TIM SASTANCIMA ZARADILI, A DA NISU NI KUR...BLOM MAKLI... LJUDI SE GRLILI KAO BRACA PO KRVI, STO I JESU JER NA BALKANU SE ZADNJIH 500 GODINA NE ZNA KO GA KOME SUKA, ALI SE ZNA DA NAROD MORA DA BUDE DONJI, A KO JE DONJI, ZNA MU SE, ON JE, JE... PA DONJI..
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!!
Bosnjacki Kongres

Post by Bosnjacki Kongres »

Hvala na komentarima.

Ja mislim da sam vec naglasio, ali evo to cu opet morati ponoviti:

Bosnjacki Kongres Sjeverne Amerike je 100% PRO-BOSANSKO-HERCEGOVACKI orjentiran ali se sa naglaskom na sve, bori i za Bosnjacke interese.

BKSA je krovna organizacija Bosnjaka Sjeverno-Americkog kontinenta.

Mi nismo NITI imamo ista sa organizacijom Gosp. Bogorovca.
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Bosnjacki Kongres wrote:Hvala na komentarima.

Ja mislim da sam vec naglasio, ali evo to cu opet morati ponoviti:

Bosnjacki Kongres Sjeverne Amerike je 100% PRO-BOSANSKO-HERCEGOVACKI orjentiran ali se sa naglaskom na sve, bori i za Bosnjacke interese.

BKSA je krovna organizacija Bosnjaka Sjeverno-Americkog kontinenta.

Mi nismo NITI imamo ista sa organizacijom Gosp. Bogorovca.
:shock: Respektujem tvoje misljenje ali se ne slazem sa tvojom ideologiom. Rekao ili napisao si isto kao i predstavnici Srba i Hrvata. Kada kazes da se boris za tkz. Bosnjacke interese to znaci isto kao kada Srbi kazu da se oni bore za svoje ili Hrvati za svoje interese. To sve u daljem tekstu znaci podijela BiH na tri (3) teritorijalna dijela kao i sva druga po svim osnovama.

Moja ideologija kao primjer je branjenje BOSANSKIH interesa ili interesa Bosanaca iliti Bosanskohercegovackog (skraceno BH) Naroda i Nacije. Moj interes je branjenje suverene, jedinstvene, zajednicke multikulturne, demokratske i teritorijalno nepodjeljene drzave Republike Bosne i Hercegovine kakva je uvijek historijski i bila dok je nisu predstavnici Bosnjaka, Srba i Hrvata pokusali i pokusavaju rasturiti teritorijalno na tri dijela.
gavrilo

Post by gavrilo »

nacionali :D slazem se sa tobom do jedne tacke. bosanska nacija... znamo obadvojica da je to ne moguce, bar ne sledecih 50 godina
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

gavrilo wrote:nacionali :D slazem se sa tobom do jedne tacke. bosanska nacija... znamo obadvojica da je to ne moguce, bar ne sledecih 50 godina
:shock: Moze i te kako moze Gavrilo. BiH je prije svega prioritetno i historiski drzava autohtonog i autenticnog izvornog BH Naroda i Nacije a onda svih ostalih koji je vide kao teritorijalno nepodijeljenu drzavu. Srbi imaju rezervnu drzavu Srbiju, Hrvati Hrvatsku a BH Narod ima jednu i jedinu svoju drzavu BiH. RESPECT!
gavrilo

Post by gavrilo »

to su ti te istorijske igre oko kojih se 3 bh naroda ne mogu da sloze... :roll:

mozda opet skrecem sa teme ali za mene je najveci vic sto mi od rodjenja pricamo perfektno tri jezika
Poglavica

Post by Poglavica »

Presao sa 500 Sosona granicu i poceo lobiranje za BiH

kako se radi o velikim trgovcima ljudima i hebivetrima uzvikujemo njihova imena
druge delatnosti cemo kasnije lobirati
haris303

Post by haris303 »

Taj Kongres Sjeverne Amerike je šupaluk sam za sebe .... mišljenja i stavove mijenjaju kako im je kada onoj stvari ćejf, k'o da se tu ne radi o BiH nego o njihovoj privatnoj prćiji koja je u gruntu ukajćena na njih 1/1 ..... vidi se to po njihovim aktivistima na forumima .... nema ko nije bio njihov favorit do sada .... međutim, ne bih sada o tome ....
Mislim da nema jake BiH bez jake i složne dijaspore .... ne ulazeći u to ko je kriv i koliko, odnos BiH i dijaspore se vidi kakav je .... koliko god da je BiH jadna dijaspora joj je još jadnija .... Bog dragi da sačuva .... konstantno prepucavanje i podjebavanje .... vječito dokazivanje ko je veći hadžija .... meni to dođe ko obdanište :D .... a vrijeme ide dalje, svijet ide dalje .... zdrava logika kaže da je vremena za zajebanciju sve manje .... a mi se zajebajemo sve više ..... i tako, uvijek se moram vratiti na tursku izreku "....Bosancu pamet dolazi naknadno...."
sule_krug

Post by sule_krug »

kao prvo nisu ratovali politicari nego narod a i danas narod bira ko ce biti na vlasti, sto znaci da narod nije zdrav a ne politicari. niti u jednom ratu vodje nisu ratovale nego su gurale narod a narod ko ovce . u politickoj teoriji plato je zabiljezio jedno misljenje sokratovo koje kaze dok god ljudi budu radili ne samo svoje poslove ali i poslove drugih nema nama dobra. sto znaci svaki covjek treba da radi svoju struku i dok se ti isti ljudi budu mjesali u druge struke i htjeli raditi tudje struke nama tj narodu nema dobra. niti drzava moze postojati niti opstati. pa bih ja svima porucio da rade svoju struku a ne struku drugih.
Helikopter

Post by Helikopter »

sule_krug wrote:kao prvo nisu ratovali politicari nego narod a i danas narod bira ko ce biti na vlasti, sto znaci da narod nije zdrav a ne politicari. niti u jednom ratu vodje nisu ratovale nego su gurale narod a narod ko ovce . u politickoj teoriji plato je zabiljezio jedno misljenje sokratovo koje kaze dok god ljudi budu radili ne samo svoje poslove ali i poslove drugih nema nama dobra. sto znaci svaki covjek treba da radi svoju struku i dok se ti isti ljudi budu mjesali u druge struke i htjeli raditi tudje struke nama tj narodu nema dobra. niti drzava moze postojati niti opstati. pa bih ja svima porucio da rade svoju struku a ne struku drugih.
Izvini ali koje si ti struke ako se moze znati :-) ? Nisi nam se predstavio :shock: Puno ti fala i nemoj sta zamjerit :D

Pozdrav,
mali avion tkz helikopter po struci Astronaut :lol:
Televizione

Post by Televizione »

kao prvo nisu ratovali politicari nego narod a i danas narod bira ko ce biti na vlasti, sto znaci da narod nije zdrav a ne politicari. niti u jednom ratu vodje nisu ratovale nego su gurale narod a narod ko ovce . u politickoj teoriji plato je zabiljezio jedno misljenje sokratovo koje kaze dok god ljudi budu radili ne samo svoje poslove ali i poslove drugih nema nama dobra. sto znaci svaki covjek treba da radi svoju struku i dok se ti isti ljudi budu mjesali u druge struke i htjeli raditi tudje struke nama tj narodu nema dobra. niti drzava moze postojati niti opstati. pa bih ja svima porucio da rade svoju struku a ne struku drugih.
izgleda da je i Sokrat ponesto znao.
sule_krug

Post by sule_krug »

Televizione wrote:
izgleda da je i Sokrat ponesto znao.
mozda je cuo od tebe
Post Reply