Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiranje

Bosnjacki Kongres

#1 Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiranje

Post by Bosnjacki Kongres »

Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiranje, pisajuci clanke o Bosni i saljuci ih u razne novine, pisajuci demante na lazi koje se sire u novinama od strane revizionista genocida i islamofoba, i slicne aktivnosti.

Zapamtite: svaki pojedinac na svoj nacin mijenja svijet i desavanja oko sebe i drugih. Stoga budite pro-aktivni. Time cete pomoci sebi, Bosni i Hercegovini, Bosnjacima, Bosnjastvu, Istini...

Ako imate ikakvih pitanja, postavite ih na ovoj temi. Hvala.

Molim da postirate svoje misli i komentare na ovu temu.

Sada vas ostavljam, dosta od mene.
gavrilo

#2 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by gavrilo »

Bosnjacki Kongres wrote:Zapamtite: svaki pojedinac na svoj nacin mijenja svijet i desavanja oko sebe i drugih. Stoga budite pro-aktivni. Time cete pomoci sebi, Bosni i Hercegovini, Bosnjacima, Bosnjastvu, Istini...
sa istinom bi se slozio... ali sta je to istina? da li je ti poznajes? da li je ja poznajem?

iz tvog komentara zakljucujem, ispravi me ako grijesim, da se treba zalagati za bosnjacku bih. sta se onda dogadja sa ostala dva naroda? zamisli da procitas komentar treba se zalagati za hrvatsku ili srpsku bih.

sa takvim nacinom lobiranja ti nistih ovu drzavu...
car-x

Post by car-x »

gavrilo, ne se uzbudjivati..

bosnjacki kongres, samo ti ime govori, je bosnjacki.. mada, sudeci po mailovima kojima spamiraju raju u zadnjih 5-6 godina, njima niko ne odgovara. oni bi tuzili i aliju i harisa i karadica i sve redom..ni po babu ni po stricevima.. samo su oni u pravu.. samo njihovo misljenje i put su ispravni..

elem, sacica dezertera koja se sklonila u ameriku i otamo sere ostalom svijetu po glavi.. ovaj thread ti je klasicni primjer njihovog djelovanja..

dr. muhamed borogovac ili kako se vec zvase njihov uvazeni predsjednik.. sve sami diletanti i disidenti..
gavrilo

Post by gavrilo »

car-x wrote:elem, sacica dezertera koja se sklonila u ameriku i otamo sere ostalom svijetu po glavi.. ovaj thread ti je klasicni primjer njihovog djelovanja..
... a da cujes tek "srpsku" diasporu... :x

ovi vasi fanatici se drze bar bosne a nasi bi daleko preko granica :x
car-x

Post by car-x »

gavrilo wrote:
car-x wrote:elem, sacica dezertera koja se sklonila u ameriku i otamo sere ostalom svijetu po glavi.. ovaj thread ti je klasicni primjer njihovog djelovanja..

gavrilo, ja taman skontam kako je vrijeme da stavim na otpis dugova, amnestiram te i uvrstim u red prihvatljivih diskutanata i tebi se opet omakne ovako nesto..

jebem mu misa.. moji? koji moji? ja ih kupio? platio? jesu moji po tome sto smo ljudi i ja i oni? ili ipak mislis da se ja mogu identificirat sa nekim od torova u koje nas svi guraju??

ja sam se oduvijek osjeco ko bosanac i hercegovac.. i onda kad je to bilo lako, a i sad kad su na cijeni neeki drugi bosnjaci i hercegovci.. elem, to vasi-nasi vako nako preskoci..

ja nisam nikog ni kupio ni platio, i sebi zadrzavam pravo da se ne svrstavam ni u jedno od stada koje bezglavo kruze zemljom nam ponosnom..
gavrilo

Post by gavrilo »

care... to vasi, nasi nisu nikakve optuzbe na tvoj racun :D

evo ispravicu se... srpske i bosnjacke ekstremiste koje zele da onemoguce suzivot i demokratiju u bosni i hercegovini 8-)

je l' bolje :D
mr__bosnjak

#7 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by mr__bosnjak »

Bosnjacki Kongres wrote:Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiranje, pisajuci clanke o Bosni i saljuci ih u razne novine, pisajuci demante na lazi koje se sire u novinama od strane revizionista genocida i islamofoba, i slicne aktivnosti.

Zapamtite: svaki pojedinac na svoj nacin mijenja svijet i desavanja oko sebe i drugih. Stoga budite pro-aktivni. Time cete pomoci sebi, Bosni i Hercegovini, Bosnjacima, Bosnjastvu, Istini...

Ako imate ikakvih pitanja, postavite ih na ovoj temi. Hvala.

Molim da postirate svoje misli i komentare na ovu temu.

Pravo imas. Moramo se zalagati jer dok je Srbija zemlja Srba i ostali koji su u njoj se njoj moraju pridrzavat i Hrvtaska zemlja Hrvata i svi drugi se njoj moraju pridrzavat i Crna Gora zemlja Crnogoraca i svi drugi se njoj moraju pridrzavat Bosna i Hercegovina nije zemlja Bosnjaka i svi drugi u njoj se njoj moraju pridrzavat nego je zemlja Bosnjaka, Srba i Hrvata a vecina Srba i Hrvata joj se ne pridrzava i hoce da je uniste jer su vec ucestvovali u agresiji protiv nje.
Mi moramo stvorit jednu zemlju domovinu Bosnjaka jer je to narod BiH i BiH nemoze bez njih isto kao sto nemoze ni Hrvastska bez Hrvata i isto kao sto nebi mogli sad Bosnjaci upravljati Srbijom nemogu ni Srbi Bosnom nego Bosnjaci a koje su oni vjere se tice samo njih i mogu bit koje hoce.
Ja sad necu da se Srbima i Hrvatima u BiH tjera da budu Bosnjaci ali onda nemogu upravljati Bosnom pa neka puste da Bosnjaci(ponavljam mogu biti koje god vjere) upravljaju BiH a oni imaju Srbiju i Hrvatsku.
gavrilo

#8 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by gavrilo »

mr__bosnjak wrote:Mi moramo stvorit jednu zemlju domovinu Bosnjaka jer je to narod BiH
isto kao sto su hrvat i srbi :P

a bih jeste domovina bosnjaka
nebi

Post by nebi »

merhaba hamo,pomoz bog,gile...jel valja ova...? :D
gavrilo i care,komsije moje i ahbabi....znate vi dobro da je ta prica kurac(o lobiranju)...
ovako,kad nas trojica musketira muhabetimo o tome,sve je to lijepo i super...ali odi do moje kalesije ili gavrilovih lopara pa vidi zbilju...
i oni koji tu zive i kojih se to direktno tice stvaraju ili neku zemlju muslimaniju ili prosto-prosirenu srbiju...a o dijaspori da ne tupim zube i ne mrcim hartiju....goli nacionalista.Prema tome,svi oni lobiraju samo za jedan narod,shvatio sa to kad sam par puta u diskusiji pokusao da "branim Vlahe"
(konkretno,borce ARBiH).Nekako se domovina najvise voli izdaleka,pa se grade dzamije i crkve u zraku.....neka pokrene neko iz dijaspore (bosnjacke) akciju za bolesno srpsko dijete (et vice versa),pa cu im mozda i vjerovati.
digger

Post by digger »

Kako se vani lobira? Pa valjda preko veza i prijatelja.

Prijatelje mozes birati. Rodbinu ne mozes, i ako bih ja to ponekada sanjam. Tako je i u poslu, skoli, vladinoj organizaciji. Nazalost, kada je u pitanju drzava i vladini organi, ja vjerujem da nasi imaju neobican prilaz prijateljstvu i trazenju novih prijatelja.

Bolje reci nikakav.

Citam: 14 jula, povodom francuskog praznika oko pada Bastilje, francuski ambasador u Beogradu izmedju ostalog kaze:

"U tom kontekstu, poznato vam je da je Francuska oduvek smatrala da je Srbija njen tradicionalni saveznik i nezaobilazni partner u regionu."

Znaci, SCG moze i racuna na punu saradnju i pomoc Francuske. U istom, amabasador je dodao da veliki broj francuski firmi ili se ukljucuju u ekonomsku saradnju sa SCG ili ce uskoro da ucine.

Da vidimo sta je sa BH.

Tacno je da neki u Evropi takodjer planiraju da otvore biznise u BH. Ali to je sta neko misli i planira, sto nema ama bas nikakve veze sa time kako se oni osjecaju prema BH: da li prijateljski, ili pokroviteljski, ili samo da vide da li mozemo da im sashijemo jeftiniji donji ves nego drugi.

BH nema prijatelja na zapadu najprije zato sto ih u ovom trenutku i ne pokusava da ih trazi. U mnogim slucajevima, i kada se ukaze takva prilika, mnogi funkcioneri ne mogu direktno da razgovaraju ili da se sale sa inostranim potencijalima jer ne znaju druge jezike. Pa za isto postoje placeni prevodioci, jel' tako. Naravno, mali problem u ovome je da mozes postati prijatelj drugome samo ako mu se svidjas, a kako naci takvog ako ne razumijes sta govori.

A neki nasi politicari kad se zazele prijatelja, idu gdje znaju da nema problema. Neki u Rusiju. Drugi pravo u neku islamsku zemlju gdje se lakse moze promuhaberiti sa jaranima. Istini za volju, "jarani" uglavnom samo izgledaju kao prijatelji. Jer prijateljstvo je nesto sto dobijes bez preduslova ili obaveza: Ja te cijenim, ti si mi prijatelj i posto ja trenutno imam a ti trenutno nemas, evo da ti pomognem. Na takvo prijateljstvo mozes da dobijes skolu, fabriku, cestu. A ti onda kazes: Hvala, i bujrum I ako zelite da dodate tome dzamiju, nema problema.

Medjutim, jarani kazu: Znas sta, dacu ti pomoc oko nove dzamije ili medrese ili citaonice ali daj zaboravi fabriku i cestu. A posto vazda nesto moljakas i trazis od drugih, nema ti druge nego prihvatiti sta ti je ponudjeno. Vaznije je kako ces to prodati natrag na domacem trzistu. Negdje u Sirokom Brijegu ili u RS.

E vidite, nasa vlada ne zna odakle da pocne. A nije tesko nauciti. Neka samo slijede tudje primjere; recimo Njemacku nakon drugog rata. Bila mucitelj Evrope, pokusala da istrijebi sve jevrejsko i slavensko. A nakon rata postala saveznik, mic po mic prisla Izraelu, odrzala dobre odnose sa bivsim kolonijama, postala prijatelj arapskim zemljama... Zato se u sali pricalo kako je svijet poslije rata izgledao naopacke: Jevreji ratuju a Njemci trguju.

Kod Njemaca to sve ide pametno, smisljeno, i polako. Alles, über zicher.

Sto kod nas nikako ne ide jer ni jedan od gornjih atributa (pametno, polako, i smisljeno) nije primjenjiv kako unutar zemlje tako i na vanjske odnose.

Mozda je jedan od razloga zato sto su Bosnjaci jos nekako nesigurni. Kao da u stvari jos ne znaju ko su. Ako pokusaju malo vise po islamskoj liniji, strah ih je da ce ih zapadni poznanici (poznanici, ne prijatelji) gledati drugacije. Mozda cak nekako "sa strane." A nije popularno biti islamista u Evropi nakon Njujorka, Madrida ili Londona. S druge strane, ako ne stoje cvrsto na islamskoj liniji unutar BH, strah ih je da ce izgubiti unutarnju podrsku onih koji zele takvo drustvo i nova pravila igre. Belaj, kako god okrenes. A tesko je zivjeti u zapadno orijentisanoj medjunarodnoj zajednici bez makar polu-prijatelja, kao sto je tesko zivjeti kod nas bez licnih veza, protekcije, veza da daju u tvoje ime koju dobru rijec svojim prijateljima, i slicno.

Zato bosnjacke vodje ne zele nista posebno da poduzmu. Oni dobro znaju da ce doci do nacionalne rotacije pa neka neko drugi vodi brigu. A ni tu nece biti vece srece za stvaranje prijateljstva, jer ce se ovi okrenuti uglavnom maticama u Zagrebi ili Beogradu. A prijatelj prijatelja ne mora biti tvoj prijatelj. Pokazalo se.

Kada bolje razmislimo, mozda je ipak najbolje danasnji protektorat gdje se sve manje-vise odvija kako drugi misle i kako nam odrede. A mi ih tretiramo kao prijatelje.
buddha

Post by buddha »

car-x wrote:
elem, sacica dezertera koja se sklonila u ameriku i otamo sere ostalom svijetu po glavi.. ovaj thread ti je klasicni primjer njihovog djelovanja..

dr. muhamed borogovac ili kako se vec zvase njihov uvazeni predsjednik.. sve sami diletanti i disidenti..
:oops:
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

car-x wrote:
gavrilo wrote:

gavrilo, ja taman skontam kako je vrijeme da stavim na otpis dugova, amnestiram te i uvrstim u red prihvatljivih diskutanata i tebi se opet omakne ovako nesto..

jebem mu misa.. moji? koji moji? ja ih kupio? platio? jesu moji po tome sto smo ljudi i ja i oni? ili ipak mislis da se ja mogu identificirat sa nekim od torova u koje nas svi guraju??

ja sam se oduvijek osjeco ko bosanac i hercegovac.. i onda kad je to bilo lako, a i sad kad su na cijeni neeki drugi bosnjaci i hercegovci.. elem, to vasi-nasi vako nako preskoci..

ja nisam nikog ni kupio ni platio, i sebi zadrzavam pravo da se ne svrstavam ni u jedno od stada koje bezglavo kruze zemljom nam ponosnom..
Nacionalniid_BOSANCI wrote:
Skljoco wrote:
Nacionalniid_BOSANCI wrote:Dragi Skljoco,
kao sto vidis iz prilozene slike ovi jarani su u svim mogucim "talovima" a sto je najgore i u politickim oko teritorijalne podijele BiH. Nije ni cudo sto pored ovakvih taldjija medjunarodna zajednica nemoze da uradi nista, jer vide da ovi vec odavno imaju svoj konsenzus u svemu i svacemu samo da se BH drzava rasturi a BH Narod obezglavi. :shock: :(

Pozdrav!

Image
Nek mi ostali forumasi oproste na privatnosti ali prvo zelim da pozdravim jednog od najvecih Bosanskohercegovaca kojeg odavno nisam citao gos. Nacionalnog !
Ziv , zdrav i veseo mi bio Brate moj !
----------------------
Moj komentar na fotografiju ,
- Kad Bosanskohercegovci jednog dana odluce ( ako ikad odluce ) da prihvate izvinjenje za pocinjeni genocid nad njima onda to izvinjenje mora da dodje od tri strane koje su organizirale taj genocid tj. od srpskohrvatskobosnjacke strane !
Efendijina bratska ruka na ramenu Predsjednika drzave koja je pocinila genocid prije samo 10 godina daje mi za pravo da iznosim ovakve svoje stavove .
Istina je sumorna i bolna ...
Hvala gosp. Skljoco, evo da i ja pozdravim tebe jednog naseg velikog Bosanca. I ti meni Ziv, zdrav i veseo bio Brate moj! :)

Mislim da ovdje mnogi diskutanti mjesaju kruske i jabuke. Ne poznaju sustinsku razliku izmedju predstavnika BH Naroda i Nacije BOSANACA i tkz Bosnjaka? te pokusavaju sve pripadnike BOSANACA (sa islamskim vjerskim prefixom) kao i druge staviti pod tkz Bosnjake :shock: ? :lol:

Isto tako nerazumiju da Bosanci ili Bosanskohercegovacki (BH) Narod i Nacija predstavljaju nepodijeljenu i jedinstvenu BiH a da tkz Bosnjaci u kombinaciji sa Srbima i Hrvatima predstavljaju neke druge koji su za BH teritirijalnu podijelu drzave na tri (3) dijela. Tkz Bosnjaci i njihov cilj projekta Fildzan drzave. :x
water

Post by water »

digger wrote:Kako se vani lobira? Pa valjda preko veza i prijatelja.

Prijatelje mozes birati. Rodbinu ne mozes, i ako bih ja to ponekada sanjam. Tako je i u poslu, skoli, vladinoj organizaciji. Nazalost, kada je u pitanju drzava i vladini organi, ja vjerujem da nasi imaju neobican prilaz prijateljstvu i trazenju novih prijatelja.

Bolje reci nikakav.

Citam: 14 jula, povodom francuskog praznika oko pada Bastilje, francuski ambasador u Beogradu izmedju ostalog kaze:

"U tom kontekstu, poznato vam je da je Francuska oduvek smatrala da je Srbija njen tradicionalni saveznik i nezaobilazni partner u regionu."

Znaci, SCG moze i racuna na punu saradnju i pomoc Francuske. U istom, amabasador je dodao da veliki broj francuski firmi ili se ukljucuju u ekonomsku saradnju sa SCG ili ce uskoro da ucine.

Da vidimo sta je sa BH.

Tacno je da neki u Evropi takodjer planiraju da otvore biznise u BH. Ali to je sta neko misli i planira, sto nema ama bas nikakve veze sa time kako se oni osjecaju prema BH: da li prijateljski, ili pokroviteljski, ili samo da vide da li mozemo da im sashijemo jeftiniji donji ves nego drugi.

BH nema prijatelja na zapadu najprije zato sto ih u ovom trenutku i ne pokusava da ih trazi. U mnogim slucajevima, i kada se ukaze takva prilika, mnogi funkcioneri ne mogu direktno da razgovaraju ili da se sale sa inostranim potencijalima jer ne znaju druge jezike. Pa za isto postoje placeni prevodioci, jel' tako. Naravno, mali problem u ovome je da mozes postati prijatelj drugome samo ako mu se svidjas, a kako naci takvog ako ne razumijes sta govori.

A neki nasi politicari kad se zazele prijatelja, idu gdje znaju da nema problema. Neki u Rusiju. Drugi pravo u neku islamsku zemlju gdje se lakse moze promuhaberiti sa jaranima. Istini za volju, "jarani" uglavnom samo izgledaju kao prijatelji. Jer prijateljstvo je nesto sto dobijes bez preduslova ili obaveza: Ja te cijenim, ti si mi prijatelj i posto ja trenutno imam a ti trenutno nemas, evo da ti pomognem. Na takvo prijateljstvo mozes da dobijes skolu, fabriku, cestu. A ti onda kazes: Hvala, i bujrum I ako zelite da dodate tome dzamiju, nema problema.

Medjutim, jarani kazu: Znas sta, dacu ti pomoc oko nove dzamije ili medrese ili citaonice ali daj zaboravi fabriku i cestu. A posto vazda nesto moljakas i trazis od drugih, nema ti druge nego prihvatiti sta ti je ponudjeno. Vaznije je kako ces to prodati natrag na domacem trzistu. Negdje u Sirokom Brijegu ili u RS.

E vidite, nasa vlada ne zna odakle da pocne. A nije tesko nauciti. Neka samo slijede tudje primjere; recimo Njemacku nakon drugog rata. Bila mucitelj Evrope, pokusala da istrijebi sve jevrejsko i slavensko. A nakon rata postala saveznik, mic po mic prisla Izraelu, odrzala dobre odnose sa bivsim kolonijama, postala prijatelj arapskim zemljama... Zato se u sali pricalo kako je svijet poslije rata izgledao naopacke: Jevreji ratuju a Njemci trguju.

Kod Njemaca to sve ide pametno, smisljeno, i polako. Alles, über zicher.

Sto kod nas nikako ne ide jer ni jedan od gornjih atributa (pametno, polako, i smisljeno) nije primjenjiv kako unutar zemlje tako i na vanjske odnose.

Mozda je jedan od razloga zato sto su Bosnjaci jos nekako nesigurni. Kao da u stvari jos ne znaju ko su. Ako pokusaju malo vise po islamskoj liniji, strah ih je da ce ih zapadni poznanici (poznanici, ne prijatelji) gledati drugacije. Mozda cak nekako "sa strane." A nije popularno biti islamista u Evropi nakon Njujorka, Madrida ili Londona. S druge strane, ako ne stoje cvrsto na islamskoj liniji unutar BH, strah ih je da ce izgubiti unutarnju podrsku onih koji zele takvo drustvo i nova pravila igre. Belaj, kako god okrenes. A tesko je zivjeti u zapadno orijentisanoj medjunarodnoj zajednici bez makar polu-prijatelja, kao sto je tesko zivjeti kod nas bez licnih veza, protekcije, veza da daju u tvoje ime koju dobru rijec svojim prijateljima, i slicno.

Zato bosnjacke vodje ne zele nista posebno da poduzmu. Oni dobro znaju da ce doci do nacionalne rotacije pa neka neko drugi vodi brigu. A ni tu nece biti vece srece za stvaranje prijateljstva, jer ce se ovi okrenuti uglavnom maticama u Zagrebi ili Beogradu. A prijatelj prijatelja ne mora biti tvoj prijatelj. Pokazalo se.

Kada bolje razmislimo, mozda je ipak najbolje danasnji protektorat gdje se sve manje-vise odvija kako drugi misle i kako nam odrede. A mi ih tretiramo kao prijatelje.
Ne bih imao sta dodati, osim da sam pomal tuzan zbog toga
papak_eliminator

#14 Re: Bosnjaci treba da se aktivnije ukljuce u pro-BiH lobiran

Post by papak_eliminator »

Bosnjacki Kongres wrote:

:roll: Nije lijepo zapoceti temu i onda napustiti.....
pitt

Post by pitt »

Nije ni lijepo zvati neke da ostanu ako vec nece :D:D:D
papak_eliminator

pitt wrote:Nije ni lijepo zvati neke da ostanu ako vec nece :D:D:D
pa takve postove smatram provokacijom...otvori se tema, i onda se uhvati noge...kao bacanje koske medju gladne pse...
ali DA SE VRATIM NA TEMU, mislim da je sramotno ako bilo ko mora naglasavati i PREKO FORUMA pozivati ljude da se pozabave svojom domovinom...
sve vise vjerujem da je najbolje da se BiH rasparcha kao amerika, svaki kanton drzava....
pitt

Post by pitt »

papak_eliminator wrote:
pitt wrote:Nije ni lijepo zvati neke da ostanu ako vec nece :D:D:D
pa takve postove smatram provokacijom...otvori se tema, i onda se uhvati noge...kao bacanje koske medju gladne pse...
ali DA SE VRATIM NA TEMU, mislim da je sramotno ako bilo ko mora naglasavati i PREKO FORUMA pozivati ljude da se pozabave svojom domovinom...
sve vise vjerujem da je najbolje da se BiH rasparcha kao amerika, svaki kanton drzava....
Jesi lud :D Znas li ti koliko bi samo administracija i birokracija kostale? I kantoni su glupost da nema vece.
papak_eliminator

pitt wrote:
Jesi lud :D Znas li ti koliko bi samo administracija i birokracija kostale? I kantoni su glupost da nema vece.
to bi onda ljude opametilo i ne bi se ovako javno pozivali da se ponekad sjete svoje domovine...
ako nama ljubav prema BiH nije u srce usadjena, onda nemamo sta traziti tu...
bice kao u nadrealistima SAO Haustor...
gavrilo

Post by gavrilo »

papak_eliminator wrote:
pitt wrote:
to bi onda ljude opametilo i ne bi se ovako javno pozivali da se ponekad sjete svoje domovine...
sacuvajte pesimizam bar do jeseni :( ljeto je ljudi... hajde da malo mastamo sta bi bilo kad bi bilo... :roll:

licno mislim da je bosni potreban politicar kalibra djindjica da bi se ova zardjala masinerija pokrenula.
pitt

Post by pitt »

papak_eliminator wrote:
pitt wrote:
Ma nije to do granica i podjela...sve je do ljudi......na zalost :(
papak_eliminator

gavrilo wrote:
sacuvajte pesimizam bar do jeseni :( ljeto je ljudi... hajde da malo mastamo sta bi bilo kad bi bilo... :roll:

licno mislim da je bosni potreban politicar kalibra djindjica da bi se ova zardjala masinerija pokrenula.
ne znam da li bi nam Djindjic dva odgovarao, ali (iako ne volim pretjerano Josipa Pejakovica) zaista TRI MAJKE (troglavo predsjednistvo) ne mogu roditi jedno dijete (jednu DRZAVU)....

nema veze sto je ljeto, u Sarajevu pljusti kisa, poljoprivrednici i dalje strajkuju, a vlada na kolektivnom godisnjem odmoru....
gavrilo

Post by gavrilo »

papak_eliminator wrote:ne znam da li bi nam Djindjic dva odgovarao
upravo takva dinamicna osoba bi nam trebala... nebitno da li je bosnjak, srbin ili hrvat.

ne znam da li si gledao "ako srbija stane", ako ne pogledaj... ako hoces mogu ti poslati kao ram-file
nema veze sto je ljeto, u Sarajevu pljusti kisa, poljoprivrednici i dalje strajkuju, a vlada na kolektivnom godisnjem odmoru....
jbg sta da ti kazem. glavu gore... :roll: najgore je sto ti i ja ne mozemo nista promjeniti :x
Last edited by gavrilo on 22/07/2005 21:53, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

uz sav respekt, djindjic nista ne bi mogao nama pomoci. Treba celicna saka (a la Joza) da popuni kazamate svom ovom bagrom sto je zasjela. :(
papak_eliminator

gavrilo wrote:
papak_eliminator wrote:ne znam da li bi nam Djindjic dva odgovarao
upravo takva dinamicna osoba bi nam trebala... nebitno da li je bosnjak, srbin ili hrvat.
problem sto u glavama ovih ljudi to predstavlja NAJBITNIJE.....
Bosna i Hercegovina je domovina i bosnjaka i Srba i Hrvata i Jevreja i ostalih.....
i dokle god se to ne shvati, nema nama napretka...
dzaba bi nam bilo da Tito uskrsne....
gavrilo

Post by gavrilo »

treba narod da se promjeni a ja mislim da je djindjic tu veliki uspjeh imao :roll:

nevezano za temu, ali takvog politicara srbi nece vise nikada dobiti. mozda zvuci smijesno ali plakao sam kada sam cuo da su ga ubili
Post Reply