Bošnjaci,Srbi, Hrvati -sličnosti i razlike ( politika STOP)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bach

#1 Bošnjaci,Srbi, Hrvati -sličnosti i razlike ( politika STOP)

Post by bach »

Kaže ova simpatična curica ovako

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aZ3kKMELcc0[/youtube]

Pa onda ovaj čovjak kaže ovako

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=r8VBPKy_JVM[/youtube]

Otprilike ovako:

Bošnjaci,Srbi, Hrvati VOLE

- jesti,
-veseliti se
- ići u goste i primati goste
- Volimo biti bučni, vikati
- volimo trošiti pare i kada ih nemamo
- Volimo kršiti sva moguća pravila
- volimo se folirati

Bošnjaci,Srbi, Hrvati NE VOLE
- propuh, promahu
- ne volimo biti gladni
- ne volimo da na tanjiru nešto ostane, sve se mora pojesti
- ne volimo raditi
- ne volilo učiti pretjerano
- ne volimo ograničenja i volimo se ponašati komotno i kada treba i kada ne treba

Itd

Nacionalisti vole šiljiti svoje nacional - romantične bajke: Hrvati kao "srednjoeuropsli narod, predziđe kršćansta, kultura ovo ono"., Bošnjaci najstariji narod na Balkanu - preživjeli ledemo doba, plemeniti , merhamtli... Srbi , nebeski narod, narod iz kojeg su nastali svi ostali narodi...

Kada se politika nabije nogom, vidimo obične ljude koji žive u sličnim kućama, govore vrlo sličan ( da ne kažem isti jezik), jedu istu hranu, ponašaju se slično na ulici i u kući itd ...

Ko čita recimo njemačke, austrijske ili italijansk novine i portale može na stranicama koje prati Crnu hroniku pročitati imana pripadnika "bandi" koje kradu po Zap. Evropi. Hrvati, Srbi, Albanci, Makedonci, Bošnjaci rku pod ruku pljačaju EU zavojevače ...

Prošle godine sam na ankom austrijskom portalu pročitao o otprilke ovo:

- U nekom bečkom bircuzu ( 17 bezirk) izbila je svađa između grupe Srba i grupe Poljaka. Srbi su počeli gubiti u marisni ali ima je došlo pojačanje, nekoliko Albanaca i Hrvata ima je pomoglo da namaraju Poljake...

Tako to ide u dijasporri gdje smo zapadnjacima samo YUGOsi. Ništa više.

Postoje li po vama značajne razlike između Bošnjaka, Srba i Hrvata...Hrana., jezik, ponašanje, lifestyle,,,
Šveđanin

#2 Re: Bošnjaci,Srbi, Hrvati -sličnosti i razlike ( politika S

Post by Šveđanin »

Priča mi mali rođak kako kad god idu vani il se organizuju za nešto, svi Balkanci idu zajedno, od Kosovara do Slovenaca i drže se zajedno.

U moje vrijeme to nije bilo, malo su drugačije podjele bile. :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
bach

#3 Re: Bošnjaci,Srbi, Hrvati -sličnosti i razlike ( politika S

Post by bach »

Šveđanin wrote:Priča mi mali rođak kako kad god idu vani il se organizuju za nešto, svi Balkanci idu zajedno, od Kosovara do Slovenaca i drže se zajedno.

Svi se u dijaposri poštuju i označavaju kao "on je naš", bez obzin odakle je. i kojem se bogu moli..... Zajedno se odvaljuju na Grand paradu i gledaju PINK...
ludacha

#4 Re: Bošnjaci,Srbi, Hrvati -sličnosti i razlike ( politika S

Post by ludacha »

Sve je to u pet deka...isti smo ukoliko zivimo na istoj mikrolokaciji (selo, grad, opcina), pa u istoj regiji/ci jug/sjever itd.

Ovdje se recimo vise razlikuju ljubusaci i mostarci, il boze moj grudjani :D, pa malo sire gledajuci hercegovci i bosanci drukciji je mentalitet, obicaji, navike...al gledajuci kroz nacionalnost sve je to isto..
hocu reci vecu ulogu igra tko gdje zivi (je odrastao) od togs u koju bogomolju ide ( il bi "trebao" ici)
A opet je sve beznacajno, samo neki detalji koji ne cine sustinsku razliku, samo su simpaticne male razlicitosti
Šveđanin

#5 Re: Bošnjaci,Srbi, Hrvati -sličnosti i razlike ( politika S

Post by Šveđanin »

bach wrote:
Šveđanin wrote:Priča mi mali rođak kako kad god idu vani il se organizuju za nešto, svi Balkanci idu zajedno, od Kosovara do Slovenaca i drže se zajedno.

Svi se u dijaposri poštuju i označavaju kao "on je naš", bez obzin odakle je. i kojem se bogu moli..... Zajedno se odvaljuju na Grand paradu i gledaju PINK...

Ufff, on je naš. To možda kod raje koja ne pamti neke ružne stvari. Mlađi to mogu lako, stariji, naročito oni što su bili u ratu, dosta teže.
+
Ja naravno i jedne i druge razumijem, a moje mišljenje ionako nije bitno za temu..
Post Reply