Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Drvosjeca iz Dejcica

#26 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

crysis wrote:ne nego treba tebe ukinut sa foruma, svaka ovakva tema je tvojih ruku djelo
Zašto, pa nije daleko od istine da se Bošnjaci poslovno pa i svakom drugom smislu maltretiraju. Ja mogu dati primjer iz svog iskustva. Svi bi htjeli prodavati u Sarajevu robu jer je realno tržište sa najvećim standardnom ali kada neko iz Sarajeva želi napraviti neki biznis u Z. Hercegovini e onda je to problem. Ovo sa McDonaldsom je najbolji pokazatelj kakvu to BiH želi ekstremno krilo HDZ-a a bez njihovog aminovanja dole se ne može ni žvaka kupiti. No dobro, istražni organi će možda uspjeti napraviti nešto mada me ne bi iznenadilo da se na kraju počinioci jednostavno puste na slobodu kao ubica malog Vedrana.
Damir_5

#27 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:
Oj "horor geta"... Pa po cemu je manji horor od mase drugih zgrada koje su radjene po Sarajevu?

Tibra je najmanje kriva sto ima ljudi koji su spremni uvaliti se u 20-godisnji kredit da kupe stan u onoj grozoti.
Znaci ako su se prije gradile horor zgrade u Sarajevu, to je opravdanje Dejanu i Robertu Brajkovicu da naprave jos gore? Ko ce placati policiju za tu urbanu grozotu, taj urbicid kad za deset godina taj gheto postane klasicni gheto gdje ce vladati kriminal i sprica?
Alfons Kauders

#28 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:
Damir_5 wrote:
Black swan wrote:kako možeš biti vlasnik nečega što si rasprodao :mrgreen:
Mislim na sta?
na stanove tibre

ako ujko napravi stanove a bošnje kupe stanove

nije zar da je ujko i dalje vlasnik te zgrade :?
Vidis :D Pitam se onda ko je vlasnik proizvoda mog probavnog trakta... :D razne firme od Slovenije do Makedonije, pravo jugonostalgicna stolica :D
Alfons Kauders

#29 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Oj "horor geta"... Pa po cemu je manji horor od mase drugih zgrada koje su radjene po Sarajevu?

Tibra je najmanje kriva sto ima ljudi koji su spremni uvaliti se u 20-godisnji kredit da kupe stan u onoj grozoti.
Znaci ako su se prije gradile horor zgrade u Sarajevu, to je opravdanje Dejanu i Robertu Brajkovicu da naprave jos gore? Ko ce placati policiju za tu urbanu grozotu, taj urbicid kad za deset godina taj gheto postane klasicni gheto gdje ce vladati kriminal i sprica?
Da, ako ima budala da kupuju i budala da ispecatiraju urbanisticku - neka ih grade.

Mogu i ja sutra predloziti projekt da na Vilsu napravim neboder od 30tak spratova, u obliku kite. Ako nadjem budale koje ce finansirati i odobriti, u cemu je problem?

Ta dvojica su samo kriva za los ukus, nista vise.
JohnnyS

#30 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by JohnnyS »

možda je reketa i bilo, al najupadljivije je da je u zadnje vrijeme stalno prazan. Vjerojatno su ljudi mogli probaviti i hranu i skupe cijene, ali indolentne i smotane radnike nikako. Tako, možda im je za pravilnik kriva "Herceg-Bosna", al za prazan restoran su sami...
Damir_5

#31 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Damir_5 »

Black swan wrote:
na stanove tibre

ako ujko napravi stanove a bošnje kupe stanove

nije zar da je ujko i dalje vlasnik te zgrade :?
Pa sad oni to prave, ali da li su prodali, iskreno ja tamo ne bi uselio da mi pokloni djaba stan. Cak naprotiv, ono je sigurnosni rizik prve kategorije, za ono ti se treba placati da tamo zivis. Zato cisto sumnjam da im prodaja ide dobro. Tamo jedino kompletna budala moze kupiti stan.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Truba »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
crysis wrote:ne nego treba tebe ukinut sa foruma, svaka ovakva tema je tvojih ruku djelo
Zašto, pa nije daleko od istine da se Bošnjaci poslovno pa i svakom drugom smislu maltretiraju. Ja mogu dati primjer iz svog iskustva. Svi bi htjeli prodavati u Sarajevu robu jer je realno tržište sa najvećim standardnom ali kada neko iz Sarajeva želi napraviti neki biznis u Z. Hercegovini e onda je to problem. Ovo sa McDonaldsom je najbolji pokazatelj kakvu to BiH želi ekstremno krilo HDZ-a a bez njihovog aminovanja dole se ne može ni žvaka kupiti. No dobro, istražni organi će možda uspjeti napraviti nešto mada me ne bi iznenadilo da se na kraju počinioci jednostavno puste na slobodu kao ubica malog Vedrana.
pa i hrvatske firme se reketiraju u sarajevu... od početnih dozvola i političkih pritisaka do toga da na kraju moraju zaposliti određenu količinu ljudi određene lokacije i vjere i nacije a ne najsposobnije... nešto kao ključ pri izboru pjesme za euroviziju
Damir_5

#33 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:
Da, ako ima budala da kupuju i budala da ispecatiraju urbanisticku - neka ih grade.

Mogu i ja sutra predloziti projekt da na Vilsu napravim neboder od 30tak spratova, u obliku kite. Ako nadjem budale koje ce finansirati i odobriti, u cemu je problem?

Ta dvojica su samo kriva za los ukus, nista vise.
Ma jebo Vils, graditi ti to u Neumu sa reketom ili bez reketa ako smijes. To je poenta svega. Jebo Vils, tamo moze kao i u cijelom Sarajevu niknuti svako smece. Poenta je ta da ako imas "pogresno" ime, ne mozes u zapadnoj nista graditi, pa ti pjevaj koliko god hoces o Vilsu.
Truba

#34 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Truba »

vjerovatno bi neumskog političara hrvati razapeli kad bi napravio nešto što se domicilnim ne sviđa
dok je to u slučaju ilidže sasvim suprotno

karaj me dokle možeš i koliko možeš ja ću opet za tebe glasati :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by JoseMujica »

jel to FaHraona maltretiraju u zapadnoj Hercegovini?

svaka im dala...ako skontaju ko su zovem im pivu :thumbup:
Paranoid

#36 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Paranoid »

Black swan wrote:vjerovatno bi neumskog političara hrvati razapeli kad bi napravio nešto što se domicilnim ne sviđa
dok je to u slučaju ilidže sasvim suprotno

karaj me dokle možeš i koliko možeš ja ću opet za tebe glasati :D
Image

:lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#37 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Black swan wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
pa i hrvatske firme se reketiraju u sarajevu... od početnih dozvola i političkih pritisaka do toga da na kraju moraju zaposliti određenu količinu ljudi određene lokacije i vjere i nacije a ne najsposobnije... nešto kao ključ pri izboru pjesme za euroviziju
:D Pa demantirate broj firmi iz Z. Hercegovine koje ovdje posluju već decenijama. :D To što ti tvrdiš je samo pokušaj hvatanja za slamku. Tema je poslovno maltetiranje Bošnjaka u Z. Hercegovini a zadnji primjer je samo vrh ledenog brijega.
Damir_5

#38 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Damir_5 »

Black swan wrote: pa i hrvatske firme se reketiraju u sarajevu... od početnih dozvola i političkih pritisaka do toga da na kraju moraju zaposliti određenu količinu ljudi određene lokacije i vjere i nacije a ne najsposobnije... nešto kao ključ pri izboru pjesme za euroviziju
Ova zgrada vlasnistvo Ljubusaka i HDZ tajkuna je maltene cijela zakupljena protiv zakona i bez tendera za institucije BiH, Spiric i ne znam tanco koji kadar HDZ-a, unajmili su je u ime BiH i prije nego je bila zavrsena, sto znaci, ne samo da nije bilo reketa, nego je na kriminalan nacin unajmljena, sto znaci zapadno-hercegovacki investitori u Sarajevu ne samo da mogu praviti biznis u Sarajevu, nego su toliko slobodni da se bave kriminalnim aktivnostima.

Image
Last edited by Damir_5 on 08/03/2013 15:37, edited 2 times in total.
ekola

#39 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by ekola »

Damir_5 wrote:
ekola wrote: Ne moras ti meni vjerovati ali to ti je tako...I to je fakt...A to da je Fahro vlasnik su samo nagadjanja...
Casna pionirska? Znaci ti znas ko nije vlasnik i horor gheta Tibre u po Sarajeva i fransize McDonaldsa u BiH, ali ne znas ko je vlasnik i jednog i drugog? Daj ne trosi nam vrijeme bez potrebe. Zivot je suvise kratak da ga gubimo na tvoje upise.

Uglavnom ti isto kao onaj iz Velog Mista kad ga pitaju "sta ima", a on odgovori, "ima svasta, ali ne smim kazati".
Hehe...Ziv ti meni bio, ne moras ti gubiti vrijeme na moje upise, oprosti mi na mojoj smjelosti da ti tratim dragocjene minute...Vlasnik je Tihomir, nije ni Robert ni Dejan i iz Kiseljaka su...A jeli sada Kiseljak u Hrvatskoj ili u Sloveniji...
Damir_5

#40 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Damir_5 »

ekola wrote:
Hehe...Ziv ti meni bio, ne moras ti gubiti vrijeme na moje upise, oprosti mi na mojoj smjelosti da ti tratim dragocjene minute...Vlasnik je Tihomir, nije ni Robert ni Dejan i iz Kiseljaka su...A jeli sada Kiseljak u Hrvatskoj ili u Sloveniji...
Vlasnik Tihomir ko? Opet ti "ima svasta, ali ne smim kazati"?
Drvosjeca iz Dejcica

#41 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Damir_5 wrote:
Black swan wrote: pa i hrvatske firme se reketiraju u sarajevu... od početnih dozvola i političkih pritisaka do toga da na kraju moraju zaposliti određenu količinu ljudi određene lokacije i vjere i nacije a ne najsposobnije... nešto kao ključ pri izboru pjesme za euroviziju
Ova zgrada vlasnistvo Ljubusaka je maltene cijela zakupljena protiv zakona i bez tendera za institucija BiH, Spiric i ne znam tanco koji kadar HDZ-a, unajmili su je i prije nego je bila zavrsena, sto znaci, ne samo da nije bilo reketa, nego je na kriminalan nacin unajmljena, sto znaci zapadno-hercegovacki investitori u Sarajevu ne samo da mogu praviti biznis u Sarajevu, nego su toliko slobodni da se bave kriminalnim aktivnostima.

Image
Ma Damire sine, ti to ne razumiješ, Hrvati su ugroženi. Ovo sa McDonalds-om je opet ujdurma Muslimana pa sami sebe reketiraju. :oops:
malsal

#42 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by malsal »

Mene interesuje sta je taj "pravilnik tzv. Herceg-Bosne" - zar HB jos postoji u bilo kojem formalnom obliku ?
Znam za grafite "Herceg-Bosna" i za erotske snove hercegovaca koji erekcjiu dobijaju kad se sjete Suska, Bobana i Herceg -Bosne ali je li ima ta kriminalna tvorevina ikakvu pravnu podlogu, ista konktretno na sta se moze pozvat ili je to samo pravilnik za reketarenje i kriminal ?
Drvosjeca iz Dejcica

#43 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

malsal wrote:Mene interesuje sta je taj "pravilnik tzv. Herceg-Bosne" - zar HB jos postoji u bilo kojem formalnom obliku ?
Znam za grafite "Herceg-Bosna" i za erotske snove hercegovaca koji erekcjiu dobijaju kad se sjete Suska, Bobana i Herceg -Bosne ali je li ima ta kriminalna tvorevina ikakvu pravnu podlogu, ista konktretno na sta se moze pozvat ili je to samo pravilnik za reketarenje i kriminal ?
Pa iz koje si ti dimenzije? HZHB praktično nije ni prestala postojati, samo se pretočila u drugačiji oblik te nastavila postojati kroz elektroprivredu, sudstvo, školstvo (dvije škole pod jednim krovom jer su Muslimani bića nižeg oblika pa ne mogu i istu školu sa višom rasom Hrvatima), zdravstvo, policiju...itd. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/03/2013 15:44, edited 1 time in total.
Damir_5

#44 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Damir_5 »

malsal wrote:Mene interesuje sta je taj "pravilnik tzv. Herceg-Bosne" - zar HB jos postoji u bilo kojem formalnom obliku ?
Uff sta se ti pitas, pa je li ti shvatas da su bosnjacka djeca i dan danas prisiljena ulaziti na sporedna vrata skola i da su prisiljena iskljucivo ici popodne u skole zato sto su Bosnjaci, a sve zbog HDZ fasizma iz zapadne Hercegovine?
Truba

#45 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Truba »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: :D Pa demantirate broj firmi iz Z. Hercegovine koje ovdje posluju već decenijama. :D To što ti tvrdiš je samo pokušaj hvatanja za slamku. Tema je poslovno maltetiranje Bošnjaka u Z. Hercegovini a zadnji primjer je samo vrh ledenog brijega.
nemam ti ja šta demantirati sve je to gol lopov na sve tri strane
jebi ga kad jedna sarajevska općina ima toliko stanovnika ko pola hercegovine normalnije je da će dio zemlje koji nije toliko biti u ratu imati gomilu zastupništava u glavnom gradu gdje je tržište i gdje su kupci

jbg... dole je malo drugačiji mentalitet... kod nas je još neka socijala merhametli sve se vešto čeka a dole nešto ko u seriji deadwood... divlji zapad oa ko koga zajebe

a kako se neka firma može zvati hrvatskom samo zato što je jedan portir hrvat jedna tajnica hrvatica ili mješanac te direktor vlasnik 90% dionica hercegovac... firma nastala u jugi i većina radnika nisu hrvati :? :? :?
JohnnyS

#46 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by JohnnyS »

Inače, reketeran McDonald's jer je vlasnik licence Bošnjak (vjerovat ćemo tim fantazistima na riječ jer nigdje nisam pročitao kako se izjašnjava vlasnik licence). Može li mi pokretač teme ili netko tko dijeli njegove stavove objasniti kako to da se Coca Cola može naručiti u 99% kafića u zapadnoj Hercegovini iako je sjedište podružnice i upravna struktura mahom bošnjačka... Dapače, na čelu svjetske Coca-Cole Turčin :D Jel to pomahnitali Šuškovi obožavatelji reketiraju samo određene firme?
Drvosjeca iz Dejcica

#47 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

JohnnyS wrote:Inače, reketeran McDonald's jer je vlasnik licence Bošnjak (vjerovat ćemo tim fantazistima na riječ jer nigdje nisam pročitao kako se izjašnjava vlasnik licence). Može li mi pokretač teme ili netko tko dijeli njegove stavove objasniti kako to da se Coca Cola može naručiti u 99% kafića u zapadnoj Hercegovini iako je sjedište podružnice i upravna struktura mahom bošnjačka... Dapače, na čelu svjetske Coca-Cole Turčin :D Jel to pomahnitali Šuškovi obožavatelji reketiraju samo određene firme?
Ja sam recimo primjetio da u tim krajevima ima dosta Cole koja se proizvodu u HR a ne u BiH. Slučajno ili ne, ko zna. Vjerovatno je šverc u pitanju mada se ne bih kladio u svoju ruku na to. :wink:
Damir_5

#48 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Damir_5 »

Black swan wrote:
nemam ti ja šta demantirati sve je to gol lopov na sve tri strane
jebi ga kad jedna sarajevska općina ima toliko stanovnika ko pola hercegovine normalnije je da će dio zemlje koji nije toliko biti u ratu imati gomilu zastupništava u glavnom gradu gdje je tržište i gdje su kupci

jbg... dole je malo drugačiji mentalitet... kod nas je još neka socijala merhametli sve se vešto čeka a dole nešto ko u seriji deadwood... divlji zapad oa ko koga zajebe

a kako se neka firma može zvati hrvatskom samo zato što je jedan portir hrvat jedna tajnica hrvatica ili mješanac te direktor vlasnik 90% dionica hercegovac... firma nastala u jugi i većina radnika nisu hrvati :? :? :?
Drugim rijecima, to sto bosnjacka djeca moraju na sporedni ulaz ulaziti u skole u zapadnoj, to je sasvim "normalno" za tebe, jer ipak "to je sve gol lopov na sve tri strane"? :lol:

Ovo opravdanje fasizma u zapadnoj postaje vec degutantno.
covjekizsjene

#49 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by covjekizsjene »

Ma boli nas narod mal ne rekoh sta...Sutra ce bosnjo opet otici u premier ili millenium iako su mu pobili komplet familiju u ratu.Vlast ce se promjeniti kad i narod.Kad prestanemo visiti u kladionicama hercegovackih tajkuna.Eno ona zgradetina na Otoci je napravljena od novca bosnjackih budaletina koji svakodnevno posjecuju derby bet shop.
Alfons Kauders

#50 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Ova zgrada vlasnistvo Ljubusaka i HDZ tajkuna je maltene cijela zakupljena protiv zakona i bez tendera za institucije BiH, Spiric i ne znam tanco koji kadar HDZ-a, unajmili su je u ime BiH i prije nego je bila zavrsena, sto znaci, ne samo da nije bilo reketa, nego je na kriminalan nacin unajmljena, sto znaci zapadno-hercegovacki investitori u Sarajevu ne samo da mogu praviti biznis u Sarajevu, nego su toliko slobodni da se bave kriminalnim aktivnostima.

Image
A one dvije zgrade u pozadini su ok?
Locked