Istina Sarajevo je otvoreno kao i ja...ali istupi protiv Bosnjaka, na nacionalnoj osnovi, neka provokacija tipa ovo s "bosnjackim jezikom", ne tolerise se vise... jaca je bila jedna granata 92, nego pendrek za 35 godina komunisticke vlasti, pa su "Balije" dosle pameti... dobri su i Srbi i Hrvati u Sarajevu,dok ne diraju nase...mIRCerka wrote:eh da MedoX, zaboravila sam ti reci...vezano za tvoju izjavu:ti bi kao pravi Sarajlija trebao znati par podjela u ovom gradu:3. A za sve skupa sto si rekla - "Rece Vlah i osta ziv"
1. ili si pitar ili manijak
2. Ili si haustorce ili dijete iz mahale
3. (stari grad) ili si s Vratnika ili sa memli strane
a te podjele na vlahe, sokce itd. Boga ti ostavi za kucnog sijela. To je nepriznata podjela na ovom forumu.
Hvala i prijatno
Bošnjaci sa Kosova traže pomoć BiH
-
MedoX
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
radi se o tome sto takvi kao ti diraju sve ostale koji ne misle isto...cak i kad su oni Muje, Huse i Hase... tu nije pitanje identiteta, vec nedostatka argumenata...MedoX wrote: Istina Sarajevo je otvoreno kao i ja...ali istupi protiv Bosnjaka, na nacionalnoj osnovi, neka provokacija tipa ovo s "bosnjackim jezikom", ne tolerise se vise... jaca je bila jedna granata 92, nego pendrek za 35 godina komunisticke vlasti, pa su "Balije" dosle pameti... dobri su i Srbi i Hrvati u Sarajevu,dok ne diraju nase...
necu se vise zajebavt s tobom na ovoj temi, postajes mi naporan i to zesce...a ne bih da pustim ove prste da ti se otvoreno obrate, dobicu ban....bezze....
-
wanderer
mIRCerka wrote:eh da MedoX, zaboravila sam ti reci...vezano za tvoju izjavu:ti bi kao pravi Sarajlija trebao znati par podjela u ovom gradu:3. A za sve skupa sto si rekla - "Rece Vlah i osta ziv"
a te podjele na vlahe, sokce itd. Boga ti ostavi za kucnog sijela. To je nepriznata podjela na ovom forumu.
Hvala i prijatno
Da, svi vec znamo da su nas Horde Zla granatirale godinama...
Papeta u Hag!
Sada ozbiljno: fino je biti tolerantan (ne samo prema ovim "drugima", vec i "svojim" iz drugig dijelova zemljine kugle), ali zabijanjem glave u pijesak se nista ne rjesava. Skrecem sa teme (koju smo izgleda odavno zaboravili, kao sto to postaje obicaj na ovom forumu), ali dok se nacionalni problemi ne rijese, dolazit ce do repriza svakih 50 godina.
Btw, dobar dio onih koji su ponavljali citirane floskule su na kraju zavrsile iza haubica na Palama ili naprasno po dzuma-catwalku -- kolektivno "glasajuci za reformiste". Izvini, ali zivis urbanu legendu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
izvini, ali hvala Bogu pa nisam jedina koja je zivi.wanderer wrote:mIRCerka wrote:eh da MedoX, zaboravila sam ti reci...vezano za tvoju izjavu:ti bi kao pravi Sarajlija trebao znati par podjela u ovom gradu:3. A za sve skupa sto si rekla - "Rece Vlah i osta ziv"
Hvala i prijatno
Da, svi vec znamo da su nas Horde Zla granatirale godinama...![]()
Papeta u Hag!![]()
Sada ozbiljno: fino je biti tolerantan (ne samo prema ovim "drugima", vec i "svojim" iz drugig dijelova zemljine kugle), ali zabijanjem glave u pijesak se nista ne rjesava. Skrecem sa teme (koju smo izgleda odavno zaboravili, kao sto to postaje obicaj na ovom forumu), ali dok se nacionalni problemi ne rijese, dolazit ce do repriza svakih 50 godina.
Btw, dobar dio onih koji su ponavljali citirane floskule su na kraju zavrsile iza haubica na Palama ili naprasno po dzuma-catwalku -- kolektivno "glasajuci za reformiste". Izvini, ali zivis urbanu legendu.
a sad Zdravo
-
wanderer
Nisi, tu je i Branko Kockica
Ali. u potpunosti te razumijem -- i ja sam tako mislio kao mlad i naivan...
Samo nas koji smo te floskule dobili po rebrima i dovoljno smo stari da ih se jos uvijek sjecamo, nemoj molim te uvjeravati u to, vazi?
Da se, ponukan tajfunom raznoraznih priglupih komentara u ovom threadu, vratim na temu -- sasvim je uocljivo da i sada Engleze vise zabrine nesto sto se desi u Novom Zelandu, nego npr na Filipinima.
Isto tako, Njemacka je iitekako devedestih pomagala ono jada sto je ostalo od njihove nacionalne manjine u SSSR-u devedesetih, pa su cak i mnogi de facto Rusi dobili njemacko drzavljanstvo na racun slabijih veza sa Njemackom od onih koje Bosnjaci izvan BiH mogu navesti. Dakle, to je potpuno normalna stvar u civiliziranom svijetu, od kojeg je vecina samodeklariraranih "pravih sarajlija" nazalost jos uvijek daleko.
Sem toga, ovdje niko ne govori o slanju pasosa, artiljerije i paravojnih formacija, vec o diplomatskoj i slicnoj pomoci.
Jadan smo mi narod kada smo '92 i od Zimbabvea ocekivali pomoc u UN, a sada ne poznajemo ni najblize...
Samo nas koji smo te floskule dobili po rebrima i dovoljno smo stari da ih se jos uvijek sjecamo, nemoj molim te uvjeravati u to, vazi?
Da se, ponukan tajfunom raznoraznih priglupih komentara u ovom threadu, vratim na temu -- sasvim je uocljivo da i sada Engleze vise zabrine nesto sto se desi u Novom Zelandu, nego npr na Filipinima.
Isto tako, Njemacka je iitekako devedestih pomagala ono jada sto je ostalo od njihove nacionalne manjine u SSSR-u devedesetih, pa su cak i mnogi de facto Rusi dobili njemacko drzavljanstvo na racun slabijih veza sa Njemackom od onih koje Bosnjaci izvan BiH mogu navesti. Dakle, to je potpuno normalna stvar u civiliziranom svijetu, od kojeg je vecina samodeklariraranih "pravih sarajlija" nazalost jos uvijek daleko.
Sem toga, ovdje niko ne govori o slanju pasosa, artiljerije i paravojnih formacija, vec o diplomatskoj i slicnoj pomoci.
Jadan smo mi narod kada smo '92 i od Zimbabvea ocekivali pomoc u UN, a sada ne poznajemo ni najblize...
-
zlata
Pa jedno su Njemci iz Rusije...a drugo Pomaci, Sandzaklije, Torbesi i Gorani.
Njemci iz Rusije...JESU potomci onih koje je Katarina naseljavala po Rusiji...a ovi samozvani...cak i novopeceni "Bosnjaci" su autohtoni u nama susjednim zemljama. Znaci NISU potomci autohtonih zitelja BiH, Bosanaca-Bosnjaka...ili kako god zelis zvati izvorno stavnovnistvo Bosne i Hercegovine....nego su islamizirano stanovnistvo nama susjednih zemalja.
BiH je duzna zalagati se za njihovu sudbinu...isto koliko je duzna zalagati se za prava Srba iz Hrvatske. Srbi s'obe strane Krajine su ISTI narod...k'o sto su Sandzaklije iz Sarajeva i SCG..isti narod.
Ali..BiH nije drzava balkanskih pravoslavaca i muslimana...vec je drzava njezinih gradjana.
Njemci iz Rusije...JESU potomci onih koje je Katarina naseljavala po Rusiji...a ovi samozvani...cak i novopeceni "Bosnjaci" su autohtoni u nama susjednim zemljama. Znaci NISU potomci autohtonih zitelja BiH, Bosanaca-Bosnjaka...ili kako god zelis zvati izvorno stavnovnistvo Bosne i Hercegovine....nego su islamizirano stanovnistvo nama susjednih zemalja.
BiH je duzna zalagati se za njihovu sudbinu...isto koliko je duzna zalagati se za prava Srba iz Hrvatske. Srbi s'obe strane Krajine su ISTI narod...k'o sto su Sandzaklije iz Sarajeva i SCG..isti narod.
Ali..BiH nije drzava balkanskih pravoslavaca i muslimana...vec je drzava njezinih gradjana.
-
wanderer
Glupost. I bh Hrvati i Srbi su autohtoni u BiH a ne Srbiji ili Hrvatskoj, pa sta sada? Da i ti ne bi kao Skljoco da im rezervises izjasnjavanje kao Srba/Hrvata samo ove iz Srbije/Hrvatske? Ili su oni, eto, opet nekakav specijalan slucaj, po nekom ustavu i Dusanovom zakoniku?
I mi smo bh Hrvatima i Srbima blizi po govoru i nekakvim osnovama nego njihove matice, bas kao sto je i slucaj sa ovima iz Sandzaka, pa su oni opet ipak Srbi i Hvati i to im se ne spori.
Btw, i Srbija i Hrvatska su zemlje njenih gradjana, pa to ne znaci da se trebaju odreci svog naroda. Zasto bi BiH bila drugacija? Zbog par rijeci u svako-malo mijenjaninim balkanskim ustavima?
I mi smo bh Hrvatima i Srbima blizi po govoru i nekakvim osnovama nego njihove matice, bas kao sto je i slucaj sa ovima iz Sandzaka, pa su oni opet ipak Srbi i Hvati i to im se ne spori.
Btw, i Srbija i Hrvatska su zemlje njenih gradjana, pa to ne znaci da se trebaju odreci svog naroda. Zasto bi BiH bila drugacija? Zbog par rijeci u svako-malo mijenjaninim balkanskim ustavima?
- Fair Life
Trebalo bi da je takokad bi BiH bila drzava... ali BiH je geto. U getu nema gradjana...zlata wrote:(...)
Stvarnost demantuje da je BiH drzava gradjana. Ona to nece za dugo biti.
-
zlata
http://www.balkans.eu.org/article4540.html
Valja procitati ovaj clanak...ali takodjer i komentare Gorana citatelja!
-
Shoba
ja sam ubijedjen da ce BiH biti drzava gradjana, jer to je jedini nacin da se Bosna spasi. Svi vi koji zagovarate "nacionalno jedinstvo" na pogresnom ste putu. nemoguce je ujediniti sve bosnjake u jednoj drzavi, ili srbe, hrvate bez debelog rata i jos ko zna koliko zrtava, U sustini, zadnji put smo ipak dobro prosli, moglo nas je sviju nestat, ko sto je karadzic rekao. a samo smo imali srece da smo u evropi, inace.........mrak bi nas pojeo....
Unitarna Bosna je jedino pravo rjesenje koje se nece odmah desiti, treba da prodje jos bruka godina dok se neki osvjeste i shvate da im je blize sarajevo od beograda i zagreba.
Kroz Bosnu su mnoge vojske projahale i ostajale po stotine godina, pa smo ipak opstali i sacuvali drzavnost. Bosna je TERITORIJA koja je specificna i drugacija, sa ljudima koji imaju isti mentalitet navike i sl. Granice Bosne nisu nastale na nekoj konferenciji ili pregovorima, vec kroz stoljeca tradicije i suzivota. Svidjalo se to nekima ili ne WE WILL SURVIVE!
Unitarna Bosna je jedino pravo rjesenje koje se nece odmah desiti, treba da prodje jos bruka godina dok se neki osvjeste i shvate da im je blize sarajevo od beograda i zagreba.
Kroz Bosnu su mnoge vojske projahale i ostajale po stotine godina, pa smo ipak opstali i sacuvali drzavnost. Bosna je TERITORIJA koja je specificna i drugacija, sa ljudima koji imaju isti mentalitet navike i sl. Granice Bosne nisu nastale na nekoj konferenciji ili pregovorima, vec kroz stoljeca tradicije i suzivota. Svidjalo se to nekima ili ne WE WILL SURVIVE!
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Bilo nas je, ima nas, a bogme i bice nas!!!Shoba wrote: Svidjalo se to nekima ili ne WE WILL SURVIVE!
-
Bosna_E
Pa to nam se samo moglo desiti u Europi. Da pripadamo bilo kom drugom djelu svijeta ovo se nista nebi ni desilo. Europa na celu sa Engleskom je izradila scenario za dogadzaje, stvorila i pripramila politicku pozadinu i lobi, uvjek stavljala veto na pokusaj skidanja embarga za BH Armiju, slala Owen-a i Vens-a da Bosnu djele ko da im je caca dao u amanet itd. i sad ti vjerujes da nas Europa sacuvala? Izgleda da si prespavao zadnjih 15 godina?Shoba wrote:U sustini, zadnji put smo ipak dobro prosli, moglo nas je sviju nestat, ko sto je karadzic rekao. a samo smo imali srece da smo u evropi, inace.........mrak bi nas pojeo....
-
Dobrusky
Za ovaj komentar svaka ti cast, zasluzujes duboko postovanje.Bosna_E wrote:Pa to nam se samo moglo desiti u Europi. Da pripadamo bilo kom drugom djelu svijeta ovo se nista nebi ni desilo. Europa na celu sa Engleskom je izradila scenario za dogadzaje, stvorila i pripramila politicku pozadinu i lobi, uvjek stavljala veto na pokusaj skidanja embarga za BH Armiju, slala Owen-a i Vens-a da Bosnu djele ko da im je caca dao u amanet itd. i sad ti vjerujes da nas Europa sacuvala? Izgleda da si prespavao zadnjih 15 godina?Shoba wrote:U sustini, zadnji put smo ipak dobro prosli, moglo nas je sviju nestat, ko sto je karadzic rekao. a samo smo imali srece da smo u evropi, inace.........mrak bi nas pojeo....
Pozdrav i selam.
D.
-
wanderer
Mada je uloga engleske vanjske politike neupitna, jedino nas je spasilo to sto smo u Evropi. Pa i Englezi nisu aktivno pomagali cetnicima u pokolju, vec su im "samo" obezbjedjivali slobodne ruke.Bosna_E wrote:Pa to nam se samo moglo desiti u Europi. Da pripadamo bilo kom drugom djelu svijeta ovo se nista nebi ni desilo. Europa na celu sa Engleskom je izradila scenario za dogadzaje, stvorila i pripramila politicku pozadinu i lobi, uvjek stavljala veto na pokusaj skidanja embarga za BH Armiju, slala Owen-a i Vens-a da Bosnu djele ko da im je caca dao u amanet itd. i sad ti vjerujes da nas Europa sacuvala? Izgleda da si prespavao zadnjih 15 godina?Shoba wrote:U sustini, zadnji put smo ipak dobro prosli, moglo nas je sviju nestat, ko sto je karadzic rekao. a samo smo imali srece da smo u evropi, inace.........mrak bi nas pojeo....
Da nismo u Evropi, zavrsili bi kao Tutsiji u Ruandi kojih je zakratko pobijeno skoro milion, a da to niko maltene nije ni primjetio.
Medjutim, opet dolazimo do zamjena teza: ovdje niko ne govori o "sav narod u jednoj drzavi" i ostalim glupostima (c) by Milosevic, vec o diplomatskoj pomoci koja je uobicajena u civiliziranom svijetu. Ocito je ipak da to nasim crno-bijelim mozgovima predstavlja pretezak zadatak.
-
wanderer
Ne znam sta ovo dokazuje, jer nazalost ne govorim francuski. Medjutim, ovdje niko ne govori o Gorancima, koji su kao i svi ostali narodi na ovim prostorima amalgam naroda koji su se ovuda kretali, vec o Bosnjacima.zlata wrote:www.balkans.eu.org/article4540.html
Sem toga, radi se o instituciji koja jos uvijek Bosnjake uobicava nazivati "bosanskim muslimanima", pa i nisu bas neka referenca.
-
wanderer
S ovim se u potpunosti slazem. Bilo bi odlicno da je stvarno tako, medjutim polaziti od toga je zabijanje glave u pijesak. A kada zabijes glavu u pijesak, ta poza sama po sebi poziva na akciju odostraga.Fair Life wrote:Trebalo bi da je takokad bi BiH bila drzava... ali BiH je geto. U getu nema gradjana...zlata wrote:(...)
Stvarnost demantuje da je BiH drzava gradjana. Ona to nece za dugo biti.
-
Nesferatu
Glupost. I bh Hrvati i Srbi su autohtoni u BiH a ne Srbiji ili Hrvatskoj, pa sta sada? Da i ti ne bi kao Skljoco da im rezervises izjasnjavanje kao Srba/Hrvata samo ove iz Srbije/Hrvatske? Ili su oni, eto, opet nekakav specijalan slucaj, po nekom ustavu i Dusanovom zakoniku?
Trebala bi biti drukcija znas sto?
Zato sto BiH ima 1 milion rodjenih Bosanaca i Hercegovaca vani, za koje boli Bosnjake u BiH i Bosansku vladu qurac i palac. Umjesto toga treba se zauzimati za Sandzo-panse, Kosovare i Makedonce "Bosnjake", da nam uplivaju u naciju, jer bi od njihovog jednog miliona, mogao nacjediti vise od 20.000 SDA glasaca koliko ih danas imate medju dijasporasima.
-
wanderer
Nisam cuo da Bosnjake ubijaju po Amsterdamu i Geteborgu zbog imena i jezika.
Mada me ne bi iznenadilo takvo razmisljanje u SDA, jos me manje iznenadjuje malogradjansko razmisljanje koje, eto. i ti ispoljavas. Sa ovakvim razmisljanjima jedino je cudo da nas nisu sve pobili, dok smo cvilili za pomoci iz Tanzanije i Pakistana.
Mada me ne bi iznenadilo takvo razmisljanje u SDA, jos me manje iznenadjuje malogradjansko razmisljanje koje, eto. i ti ispoljavas. Sa ovakvim razmisljanjima jedino je cudo da nas nisu sve pobili, dok smo cvilili za pomoci iz Tanzanije i Pakistana.
-
savjest
Shoba wrote:ja nemam vez s timsavjest wrote:Lupas (po drugi put). U jednoj liniji je dokazano da tvoje spominjanje St Louis-a nema ama bas nikakve veze sa situacijom na Kosovu i ti si nastavio da bulaznis istim tonom;Shoba wrote: Od koga ih treba zastiti? Od albanaca ili od srba?
Ko kod oce da ih stiti, bujrum....pusku u ruke pa na kosovo.....( i Arkan je dolazio u bosnu da "brani" srbe)
Ti si jedini koji bunca o nekakvom ratu.
I izmedu ostalog sta se tebe ovo tice? Ne uplicemo se gdje ti nije mjesto. Ni mi se ne uplicemo u to oce li(kako ti napisa) tvoji srbi pomagati vama ili ne. Ti nemas nikakve veze sa ovim.![]()
Jarane, nesto mi se cini da si i ti jedan od onih koji su se ufatili noge kad je najvise trebalo, pa sada bi da ides sa handzarom u Bosnu i ispraljvas krive drine zato imas osjecaj krivice da si rat presjedio negdje. Muka mi je od vas koji ste sada pametni, a kad je trebalo sutili ste u nekim misjim rupama....
Pored toga, ako nisi iz Bosne, idi na svoj lokalni forum pa tamo propagiraj svoje nebuloze. Mi smo ovde prvo Sarajlije pa onda sve ostalo.....
Ti ili si pijan ili ti je 13 godina ili su glup a mozde sve odjednom sto je najvjerovatnije. Razgovor sa tobom se svodi na mlacenje prazne slame. Lupas s brda s dola bez ikakve veze sa samom temom.
najbolje te ignorisati.
-
Nesferatu
Ne ubijaju ih.Nisam cuo da Bosnjake ubijaju po Amsterdamu i Geteborgu zbog imena i jezika
Izumiru sami.
Znas li koliko vlada BiH investira novca u rijesavanje problematike dijaspore BiH koja sadrzi najveci broj intelektualaca koje je Bosnjacki narod ikad proizveo, samo da bi ih tretirao kao sirocad jer nisu politicki pogodni i poslusni trenutnom mainstreamu Bosnjacke polikite?
Ovo se ne zove samo genocid i cistka Bosansko-Hercegovackih emigranata, vec i ubistvo Bosansko-Hercegovacke buducnosti. I dok se taj problem ne rijesi, svi drugi problemi uopste nisu na dnevnom redu. Tj. ne bi trebali biti.....
-
BECHO
Naravno, kao sto su 'di' i 'putovnica' odrednice starog bosanskog jezika!zlata wrote:"Nijesmo, nijeste"Dobrusky wrote:Shoba, kad se tebi licno budemo obratili za pomoc, nemoj nam pomagati. Dotle ce se naci neko da nas kontaktira.Shoba wrote:
Nemam nista protiv da vam se pomogne iz Bosne, ali iskljucivo na privatnim osnovama. Ko hoce da privatno pomogne, bujrum! Ali BH drzava nije duzna da pomaze gradjanima drugih drzava
Za vas Sarajlije nije ni cudo sto tako govorite. Dok je gorjela Foca i Bijeljina, mirno ste se setali po gradu. Kasnije nijeste ni znali ko vas to bombarduje, dok vas Sandzaklije nijesu obavijestile.Je'l'to taj novi bosnjacki jezik. Pa tako su nasi stari Srbi govor'li!
-
wanderer
Izumiru svojom voljom, jer su im drazi strani pasosi i eurici o kojima su samo mogli sanjati u svojim zabitima, i prije rata, pa im se tu dijapazon i zavrsava. Dobar dio ih jedva ceka sljedeci koncert Cece i slicnih, a ni socijala nije losa.
Dakle, ne bih da branim ovu vlast jer su neodbranjivi, a i ne mirisem ih bas, ali tu se moze vrlo malo uraditi.
A princip "rjesavajmo problem po problem dok ih totalno ne rijesimo" nije bas praktican "in real life".
Dakle, ne bih da branim ovu vlast jer su neodbranjivi, a i ne mirisem ih bas, ali tu se moze vrlo malo uraditi.
A princip "rjesavajmo problem po problem dok ih totalno ne rijesimo" nije bas praktican "in real life".
-
rei
zlata wrote:"Nijesmo, nijeste"Dobrusky wrote:Shoba, kad se tebi licno budemo obratili za pomoc, nemoj nam pomagati. Dotle ce se naci neko da nas kontaktira.Shoba wrote:
Nemam nista protiv da vam se pomogne iz Bosne, ali iskljucivo na privatnim osnovama. Ko hoce da privatno pomogne, bujrum! Ali BH drzava nije duzna da pomaze gradjanima drugih drzava
Za vas Sarajlije nije ni cudo sto tako govorite. Dok je gorjela Foca i Bijeljina, mirno ste se setali po gradu. Kasnije nijeste ni znali ko vas to bombarduje, dok vas Sandzaklije nijesu obavijestile.Je'l'to taj novi bosnjacki jezik. Pa tako su nasi stari Srbi govor'li!
Kako su i sta drugi govorili ne znam ali ti za pocetak nauci
da u Bosni, postoji BOSANSKI JEZIK, jasno !!!
-
savjest
Kakve ti nebuloze pises. Bas bih volio znati po kojim to ti kriterijumima odredujes ko je autohton a ko ne?zlata wrote:Pa jedno su Njemci iz Rusije...a drugo Pomaci, Sandzaklije, Torbesi i Gorani.
1.Jeli samo autohton onaj kome korijen doseze od prvod pomena Bosne i koji nema niti jedan jedini strani gen u venama?( a kroz Bosnu su prolazili i Kurta i Murta sijuci svoje "sjeme")
2. Od kada neko postaje autohton to jeste koje granice Bosne uzimas kao "originale"? I sta se desava ako je jedan dio juce bio u Bosni a danas nije. Sta pomjerila se granica i ti ljudi odmah vise nisu nasi? Kao sto neko rece, da su Srbi oteli(pripojili srbiji) neki dio RBIH odmah oni koji su zivili na tom djelu vise nisu nasi?
3. Prema tebi gdje se ko rodi tu i umre to jeste nikad se narod nije isao da zivi u drugo mjesto pa prema tebi ako neko zivi u negdje onda to znaci da mu je tu roden sav rod i porod. (ovo kazem jer se ogroman broj Bosnjaka selio prema istoku sa povlacenjem Osmanlija i tako naseljavao taj prostor izmedu Bosne i Turske i vidi vraga nekis e ne pokrstise i sta je jos gore ne zaboravise ko su, ma vidi ti njih kako se samo usuduju !)
.i tako dalje i tako.
Znaci prema tebi bolji je i onaj Todor iz Banja Luke jer je autohton. Jes'da je bio 92 u Kozarcu a 95 u Srebrenici, jes' da mu je ded bio vojdovoda, jes' da mu je praded bio u "kraljevoj vojsci" al on je "autohton" pa s njim ces ti lahko... pa sta cekas? Zagrli ga i zaigraj te uzicko kolo. Nije valjda da nije dosao pameti? Ma sad ce on, jos samo malo pa ce on shvatiti da ste ti i on jedno te isto pa i da trebate ziviti zajedno...hoce hoce al u q....
Ostavi se ti toga i pamet u glavu.