BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Locked
Sezam

#251 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Sezam »

cyprus wrote:Hajde, evo da probamo biti konstruktivni, da probamo argumentima...

Prvo da kažem da mi je do danas ova pjesma bila nepoznata... Za naziv znam kroz maglu, ali nisam imo veze na šta se odnosi i za šta se koristi... Sad mislim da je to neka tipična patriotska/nacionalistička (na Balkanu je sve teže povući granicu između patriotizma i nacionalizma) kakvih svaka država ima na bacanje... Šehidski rastanak se nije bez razloga spominjo, naime to je pjesma koja spada u istu kategoriju...

Međutim, o čemu hoću da raspravim... O simbolici i njenoj vremenskoj dimenziji... Tvrdnja da se simbolika nečega vremenom može mijenjati, naravno donekle stoji... Ipak, ja bih to formulisao ovako: simboli mogu samo dobivati dodatno značenje, ali ne mogu potpuno izgubiti prethodno... Dakle, mnogo je simbola sa višestrukom simbolikom...

Kada govorimo o simbolici i folkloru sa kojim se identifikuje srpski narod: trobojka, 4C, orao, šajkače, gusle, ''Marš na Drinu'', ''Bože pravde'', pravoslavlje, ćirilica itd. treba reći da je gotovo sve od toga korišteno i u nacionalističke i zločinačke svrhe... Da li to znači da Srbi danas moraju da se odreknu svih svojih simbola i potraže neke nove? Da li to znači da su trobojka, $C, orao, šajkače, gusle, Marš na Drinu, Bože pravde, pravoslavlje i ćirilica četnički/fašistički/zločinački simboli? Ja mislim da NE iz očiglednih razloga... Da li neko misli suprotno i ako može to da obrazloži?
Zanimljivo. Do danas nisi znao za Mars na Drinu, sve ti nesto kao kroz maglu, nemas pojma u kojem je kontekstu pjesma, a zatim dva paragrafa nize vec si je svrstao u red nezaobilaznih srpskih simbola ne jednom, vec dvaput. :|

Mars na Drinu je ratna pjesma, tu se valjda nema o cemu raspravljati. Kao takvu Srbi su je obilato koristili (hajde da kazemo za podizanje ratnog morala) za vrijeme rata u Bosni i Hrvatskoj. Spominjanje Zdravka Colica i nekih ostalih YU pop pjesama uz koje su se (mozda) klali Bosnjaci je krajnje degutantno, zato takav "kontraargument" smatram za provokaciju. Dokumentovano je da su se uz tu pjesmu (mars na Drinu) vrsila masovna silovanja Bosnjakinja u Foci. Ono sto nije dokumentovano, bolje ni ne zamisljati.

4C je mislim suvisno objasnjavati. Najrasprostranjeniji znak na poharanim i popaljenim bosnjackim (i nesrpskim) kucama tokom rata. Samo sloga Srbina Spasava, ne kao poziv na kooperaciju, vec uvijek i iskljucivo samo kao ratni poklic. Guslama se vjekovima siri mrznja protiv "Turaka". Ne znam da postoji neka ljubavna pjesma napisana za gusle.

Meni kao Bosnjaku, Mars na Drinu, CCCC i gusle ce uvijek biti dio zlocinacke ikonografije, ostalo sto si nabrojao mi ne smeta.
vivace

#252 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by vivace »

racionalista wrote:marš sa drine :D

nekad je možda imala neku prosvijetljenu i domoljubnu ulogu u mentalnom sklopu srpskog naroda, ali su je u periodu 91-95 srbi totalno obezvrijedili kao i mnoga druga svoja znakovlja, i stavili u rang fašističkih obiljezja po kojima ce ih se pamtiti u buducnosti.
upravo tako. :thumbup:
Sezam

#253 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Sezam »

oridjidji wrote:
Bodkin wrote:
apsolutno postujem da je ti ne mozes smisliti ali mislim da se bar donekle mozes sloziti da to ne moze pjesmu oznaciti fasistickom
Pjesma nije fasisticka, ali su je fasisti najcesce koristili u zadnje vrijeme, tako da mene i mnoge Balkance ista podsjeti na neciji fasizam. Ta pjesma se moze nazvati tradicionalnom srbijanskom pjesmom koja je iskoristena u pogresne svrhe. Medjutim tu pjesmu nazvati pjesmom mira i slobode nakon svega sto je ista pretrpila je bolestan čin. :D
Mozda mu je Dobrica Cosic pisao govor?
It_is_a_Leclerc

#254 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by It_is_a_Leclerc »

Generalna skupština UN-a se izvinila zbog nesmotrenosti prilikom organizacije "srpske večeri u UN-u

"We sincerely regret that people were offended by this song which was not listed in the official program." - rekao glasnogovornik UN-a AP-u.

Eto ga na ! Ja cijeli dan govorim da je izvođenje ove nacionalističke koračnice sramota za UN, i sad je stigla potvrda od čelnika te institucije.
palermo

#255 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by palermo »

cyprus wrote: Ali ovdje se raspravlja o tome da li je Marš na Drinu fašistička pjesma, a forumaši većinski tvrde da jeste... Pa sam samo to htio istjerati na čistac...
Pa nije fašistička pjesma. Fašistička pjesma je ona, šalji Slobo salate, klat ćemo Hrvate ili ona, nećeš više Mujo srpsku decu klati, jebali te džihad turci, papa i Hrvati.....itd, itd....

Ali ne mislim da je to tema priče......tema priče je, reagovanje na Jeremića i izvođenje ove pjesme u UN....to što ti misliš da je izvođenje te pjesme papanski, jednostavno nije dovoljno.....potrebno je reći da je zbog niza razloga ( a neki od njih su ovdje navedeni, i mislim da su vrlo jaki) to provokacija. U suprotnom, ukoliko ne reaguješ, sutra će se zapjevati neka od ovih gore citiranih

I ja ću opet, moje čestitke našoj američkoj dijaspori
Sezam

#256 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Sezam »

It_is_a_Leclerc wrote:Generalna skupština UN-a se izvinila zbog nesmotrenosti prilikom organizacije "srpske večeri u UN-u

"We sincerely regret that people were offended by this song which was not listed in the official program." - rekao glasnogovornik UN-a AP-u.

Eto ga na ! Ja cijeli dan govorim da je izvođenje ove nacionalističke koračnice sramota za UN, i sad je stigla potvrda od čelnika te institucije.
:thumbup:

:bih:
Bodkin

#257 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Bodkin »

palermo wrote:
cyprus wrote: Ali ovdje se raspravlja o tome da li je Marš na Drinu fašistička pjesma, a forumaši većinski tvrde da jeste... Pa sam samo to htio istjerati na čistac...
Pa nije fašistička pjesma. Fašistička pjesma je ona, šalji Slobo salate, klat ćemo Hrvate ili ona, nećeš više Mujo srpsku decu klati, jebali te džihad turci, papa i Hrvati.....itd, itd....

Ali ne mislim da je to tema priče......tema priče je, reagovanje na Jeremića i izvođenje ove pjesme u UN....to što ti misliš da je izvođenje te pjesme papanski, jednostavno nije dovoljno.....potrebno je reći da je zbog niza razloga ( a neki od njih su ovdje navedeni, i mislim da su vrlo jaki) to provokacija. U suprotnom, ukoliko ne reaguješ, sutra će se zapjevati neka od ovih gore citiranih

I ja ću opet, moje čestitke našoj američkoj dijaspori
ne bas, tema je da je ova fasisticka pjesma vrijedjanje i da nije za un
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#258 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by PipiDugaDevetka »

tvrtko69 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Obren wrote:al zato ceca grmi povazdan. :D
Lakapo, obrazovanje i promjena ukusa-Dug je to proces.
Evo i @tvrtko69 ima u autu loše pjesme. Opametiće se kad-tad.
A ti to kao ne slusas,najgore kad covjek laze sam sebe
Strogo sam za serioznu muziku i gledam da nikada hotimično ne slušam turbofolk narodnjake.
Mozzart: Turski marš je moje omiljeno djelo koje slušam i sevdalinke, gange, kalesijske zvuke- sve napjevi bosanskohercegovački su moji favoriti.

Last edited by PipiDugaDevetka on 17/01/2013 21:38, edited 1 time in total.
Maverick78

#259 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Maverick78 »

It_is_a_Leclerc wrote:Generalna skupština UN-a se izvinila zbog nesmotrenosti prilikom organizacije "srpske večeri u UN-u

To ti ga je to, znaci konacno da se i to rascistilo... :thumbup: Sad ce da kmece kako je to nepravda prema nebeskom narodu, kmeeeee od Tokija do Milvokija :dance:
Sezam

#260 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Sezam »

Maverick78 wrote:

To ti ga je to, znaci konacno da se i to rascistilo... :thumbup: Sad ce da kmece kako je to nepravda prema nebeskom narodu, kmeeeee od Tokija do Milvokija :dance:
Sto su pjevali, pjevali su. :lol:
palermo

#261 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by palermo »

Bodkin wrote: ne bas, tema je da je ova fasisticka pjesma vrijedjanje i da nije za un
U kontekstu u kojem je izvedena ona jeste vrijeđanje.

Priča o tome da li je fašistička ili ne je samo trolovanje, iliti ga digresija (zlo)(ne)namjerna...izaberi koju god hoćeš varijantu
Nacionalniid_BOSANCI

#262 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Image

Image

SPEKTAKULARNO: Proslava Srpske nove u sedištu UN!

DRUŠTVO, 22:46, 14.01.2013.editirano: 01:59, 15.01.2013.Autor: Novinske agencije118 komentara

Ovom događaju prisustvovali su generalni sekretar UN Ban Ki Mun i predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić. Ban Ki Mun na srpskom jeziku čestitao Srpsku novu godinu. Pored svog redovnog repertoara, hor je izveo nekoliko obrada pesama koje spadaju u deo našeg nacionalnog nasleđa (Tamo daleko, Hajde Jano...)

Image

Hor Viva Vox u Velikoj sali Generalne skupštine UN
NJUJORK - Spektakl u Njujorku povodom Srpske nove godine!

U velikoj sali Generalne skupštine UN u ponedeljak veče održana je proslava Srpske nove godine, koju je organizovao Vuk Jeremić, predsedavajući GS UN.

Pored svog redovnog repertoara, hor je izveo nekoliko obrada pesama koje spadaju u deo našeg nacionalnog nasleđa (Tamo daleko, Hajde Jano...). Ovaj spektakularni koncert završenom je Maršom mira, odnosno obradom čuvene srpske pesme Marš na Drinu!

Ovom događaju prisustvovali su generalni sekretar UN Ban Ki Mun i predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić.

Ban Ki Mun je na srpskom jeziku čestitao Srpsku novu godinu!

Vuk Jeremić posvetio je nastup beogradskog hora "Viva Vox", u čast srpskog predsedavanja Generalnom skupštinom UN, onima koji sanjaju o svetskom miru, milijardama dobronamernih ljudi svih boja i veroispovesti.

"Oni su pravi vlasnici ovog plemenitog doma, mi njima služimo, da bi svet dolazećih pokoljenja mogao da živi kao jedan", istakao je Jeremić, uoči koncerta u sedištu svetske organizacije.

Imam veliku čast i privilegiju da vam poželim dobrodošlicu, zajedno sa njegovom ekselencijom Ban Ki-munom, u Generalnu skupštinu UN, na prvi dan tradicionalne pravoslavne nove godine, da zajednički proslavimo naše 67. zasedanje, naglasio je Jeremić.

On je naglasio da je kvalitetna muzika u stanju da probije svaku granicu i dotakne svačiju dušu.

"Ona je oblik umetnosti koji premošćuje sve razlike. Bez obzira na to odakle svako od nas dolazi, ona nas ujedinjuje kao ljudska bića. Jedna pesma može postati himna cele generacije, izraz naših najdubljih nadanja", poručio je Jeremić.

On veruje da danas nema važnije poruke koju muzika može preneti svetskom javnom mnenju od one da topovi utihnu.

"Težiti tome da se svetsko oružje položi na zemlju ne sme biti doživljeno kao nemoguća misija", ukazao je Jeremić.

Govoreći o ulozi Generalne skupštine, Jeremić je napomenuo da su, od kada su slobodni narodi sveta zauzeli svoja mesta u ovom domu nakon epske pobede nad fašizmom, ovi zidovi bili svedoci nezaboravnih trenutaka, koji su u mnogome odredili sudbinu naše planete.

"Sa ovog podijuma, lideri sa vizijom i drugi hrabri ljudi pravili su istorijske apele za mir u svetu i odustajanje od osvete prema doskorašnjim protivnicima", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, Generalna skupština je i dalje jedino mesto gde se sve države sveta okupljaju na ravnopravnoj osnovi u pokušaju da pronađu rešenje za najozbiljnije probleme današnjice, od mira u Svetoj zemlji, do klimatskih promena, od globalnog razvoja do ljudskih prava.

Jeremić je naglasio da je za Srbiju izuzetna čast što je dobila poverenje sveta da predsedava Generalnom skupštinom.

"Mi smo mali narod, izuzetno ponosan na svoju istoriju. Iz naših krajeva su potekli mnogi inspirativni umetnici i poznati naučnici. Iznedrili smo nadarene pisce i proslavljene sportiste", istakao je Jeremić.

On je podsetio da je sedam svetinja iz Srbije upisano u Listu svetske baštine UNESKO.

"One predstavljaju svedočanstvo, ne samo naše bogate tradicije, već i naše istrajnosti kao naroda, koji je mnogo puta platio ogromnu cenu svoje slobode", rekao je Jeremić.

Mi danas, nastavio je Jeremić, ponovo stojimo ponosno pred svetom, svega dve decenije nakon što nam je bila uskraćena mogućnost da ovde budemo prisutni.

"Činimo to kao zemlja odlučna u nameri da doprinese zajedničkom interesu čovečanstva, posvećena naporima da se oblikuje svet u kome će trijumfovati mir i biti zadovoljena pravda", istakao je Jeremić.

On je naglasio da sa ovim na umu predstavlja Viva Vox, prvi hor iz Srbije koji će imati privilegiju da nastupa na ovoj velikoj sceni.

Jeremić je, pri tome, najavio da će 40 mladih pevača amatera, koji predstavljaju novu generaciju srpskih umetnika, izvoditi pesme iz različitih tradicija.

"Iz Srbije Njujorku, a iz Njujorka celom svetu, šaljemo naš skromni dar, muziku Viva Voxa - našu i vašu", zaključio je Jeremić, pred početak koncerta u sali Generalne skupštine.

http://www.kurir-info.rs/spektakularno- ... nak-602201
nemoguce vruce

#263 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by nemoguce vruce »

Pa nek kmece, i navikli su smradovi kmecati, cim dobiju po usima... ;-)
Sto se tice smeca od pjesme, dovoljno je sto ju je onaj dzukac Arkan pustao na svojoj svadbi pa da dobije epitet fasisticke...
Last edited by nemoguce vruce on 17/01/2013 21:42, edited 1 time in total.
Baba_Droga

#264 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Baba_Droga »

Mrsko mi citati ostale postove, ali samo da kazem da NIKAD NECU ZABORAVITI TAJ ZVUK...TU MELODIJU... :(

U gradu Gorazdu, kada nas vise nisu mogli ubiti granatama, jedne noći 1995 godine (juli) su sa okolnih brda pustili tu muziku. Sa svih strana , sa svih brda na kojima su ONI - ĆETNICI bili...odjekivala je ta melodija...

Meni je tada bilo 14 godina i znam koliko je to bilo strasno i jezivo slusati. Znam da smo sa mamom izasli iz podruma, zene su plakale... Nije mi bilo jasno sta ta melodija znaci, znam samo da je u toj noci bila strasna.
Oko mene sam cula zene kako panično govore : "Pustili su "Marš na Drinu, mora da nam je došao kraj" ili "Došli su, gotovo je"
I zaista smo mislili da će tako i biti...Tada su pale Žepa i Srebrenica.

I NIKAD...ALI NIKAD NEĆU ZABORAVITI TU MELODIJU I TU NOĆ KADA SMO SESTRA I JA NISMO SPAVALE , VEĆ POD DEKOM KOVALE PLAN KAKO DA SAME SEBE UBIJEMO DA NE DOĐEMO U RUKE ĆETNIKA :(

Vjerujte, ta melodija i danas mi je okidač za to vrijeme...odmah me vrati u te trenutke. I tacno osjetim ubrzan rad srca, ubrzano disanje, suši mi se grlo i noge klecaju.

Hvala Bogu, koliko god su nas psihički ubijali / ubili...Opet smo na nogama!

P.S. I da , to se desilo u gradu u kojem su danas uhapšena 4-ica bivsih boraca Armije BiH !
Sezam

#265 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Sezam »

Baba_Droga wrote:Mrsko mi citati ostale postove, ali samo da kazem da NIKAD NECU ZABORAVITI TAJ ZVUK...TU MELODIJU... :(

U gradu Gorazdu, kada nas vise nisu mogli ubiti granatama, jedne noći 1995 godine (juli) su sa okolnih brda pustili tu muziku. Sa svih strana , sa svih brda na kojima su ONI - ĆETNICI bili...odjekivala je ta melodija...

Meni je tada bilo 14 godina i znam koliko je to bilo strasno i jezivo slusati. Znam da smo sa mamom izasli iz podruma, zene su plakale... Nije mi bilo jasno sta ta melodija znaci, znam samo da je u toj noci bila strasna.
Oko mene sam cula zene kako panično govore : "Pustili su "Marš na Drinu, mora da nam je došao kraj" ili "Došli su, gotovo je"

I NIKAD...ALI NIKAD NEĆU ZABORAVITI TU MELODIJU I TU NOĆ KADA SMO SESTRA I JA NISMO SPAVALE , VEĆ POD DEKOM KOVALE PLAN KAKO DA SAME SEBE UBIJEMO DA NE DOĐEMO U RUKE ĆETNIKA :(

Vjerujte, ta melodija i danas mi je okidač za to vrijeme...odmah me vrati u te trenutke. I tacno osjetim ubrzan rad srca, ubrzano disanje, suši mi se grlo i noge klecaju.

P.S. I da , to se desilo u gradu u kojem su danas uhapšena 4-ica bivsih boraca Armije BiH !
Sve si rekla :(
It_is_a_Leclerc

#266 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by It_is_a_Leclerc »

Baba_Droga wrote:Mrsko mi citati ostale postove, ali samo da kazem da NIKAD NECU ZABORAVITI TAJ ZVUK...TU MELODIJU... :(

Sad će te forumski multi-kultovci optužiti da si uskogrudna i da ne vidiš svijetlu, da ne kažem umjetničku crtu ove pjesme, a o tome da će te optužiti da kočiš razvoj suživota, da i ne pričam.
vivace

#267 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by vivace »

ja to svakako necu reci... :sad:
BHCluster

#268 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by BHCluster »

Last edited by BHCluster on 17/01/2013 21:53, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#269 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by hAZNADAR »

karanana wrote:Jes haznadar to reko
Haznadar vidio i cuo - 1992-ge je bilo glasanje, referendum u skupstini Srbije gdje je Mars na Drinu dobio vise glasova od Boze pravde. Sjecam se da je bas miloseviceva partija bila za Mars na Drinu.

Mars na Drinu mozda nije fasisticka pjesma - ali je politicka i simbolizira teritorijalnu aspiraciju Srbije na Bosnu. Kako u vrijeme Austrijske vlasti i WWI, tako i poslije i tako i danas. E neko se ne slaze sa tom politikom i takvim simbolikama i porukama - a nekoga briga.

Skidam kapu svima koji su se otvoreno protestvovali protiv ovog izvodjenja u UN. Mozemo sve njih zvati budalama, naivcinama, kvazipatriotama, djetinjastima,.. - bar pokazuju da im je stalo do necega i da imaju ponos.
MOSALJOZE

#270 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by MOSALJOZE »

Izvinili su se kao i uvijek nisu znali :run:
pa nije to mjesni odbor nego ZGRADA UN-a
nemoguce vruce

#271 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by nemoguce vruce »

hAZNADAR wrote:
Haznadar vidio i cuo - 1992-ge je bilo glasanje, referendum u skupstini Srbije gdje je Mars na Drinu dobio vise glasova od Boze pravde. Sjecam se da je bas miloseviceva partija bila za Mars na Drinu.

Mars na Drinu mozda nije fasisticka pjesma - ali je politicka i simbolizira teritorijalnu aspiraciju Srbije na Bosnu. Kako u vrijeme Austrijske vlasti i WWI, tako i poslije i tako i danas. E neko se ne slaze sa tom politikom i takvim simbolikama i porukama - a nekoga briga.

Skidam kapu svima koji su se otvoreno protestvovali protiv ovog izvodjenja u UN. Mozemo sve njih zvati budalama, naivcinama, kvazipatriotama, djetinjastima,.. - bar pokazuju da im je stalo do necega i da imaju ponos.
Bas tako. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Baba_Droga

#272 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Baba_Droga »

It_is_a_Leclerc wrote: Sad će te forumski multi-kultovci optužiti da si uskogrudna i da ne vidiš svijetlu, da ne kažem umjetničku crtu ove pjesme, a o tome da će te optužiti da kočiš razvoj suživota, da i ne pričam.
Mah...priznajem...kriva sam!
Neka mi oproste oni što ne mogu vidjeti umjetničku crtu u melodiji koja me prvi put navela da kujem plan o dizanju ruke na sebe! Neka mi oproste oni što sam uskogrudna....širokogrudnost prema tim stvarima je ubijena te negdje između 1992 i 1996.
A to da kočim svoj razvoj suživota....Pa živa sam , zar ne ?! ;-) :bih:

Marš na Drinu možda jeste oduševio dio svijeta, ali mene nije, i to iz prve !!!
Maverick78

#273 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Maverick78 »

Tvoj post bi trebao biti tacka na cijelu ovu temu....
Reisova

#274 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by Reisova »

nemoguce vruce wrote:
hAZNADAR wrote:

Bas tako. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
POTPISUJEM
karanana

#275 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!

Post by karanana »

hAZNADAR wrote:

mislim, nije ni bitno, ali nikad mars na drinu nije bio himna srbije niti srj ili scg. tamo daleko, boze pravde i hej sloveni za njihove zajednice.
Locked