Ti i tebi slicni morate konacno shvatiti kako je vrijeme "dobronamjernog" sufliranja Bosnjacima od strane komsija i susjeda davno svrseno vrijeme. Znaci, sva uvjetno receno bosnjacka nacionalna pitanja poput jezika, historije i kulture su interno bosnjacka,vi se mozete ritati koliko hocete ali to nista promijeniti nece.dustaban wrote:Predlazem da se konacno u bosnjackom korpusu formira neko vrhovno nacionalno tijelo u kojemu ce biti vise strucnjaka, poput recimo Hanjalica, a manje muftija, predlazem jacu distinkciju vjere od nacije i... sve ono sto cini narod vecim pojmom od pojma vjere. To vrhovno nacionalno tijelo treba da KONACNO da neke definicije i instrukcije kako bi smo konacno zaustavili ovakve tragikomicne prepirke.Drinski wrote:Pa šta predlažeš?
Sta sad mi trebamo - da odredimo ko je veci intelektualac, Tunjo ili Ridjanovic. Moje skromno misljenje o njima je - nabijem ih na racku obojicu. Kad bi bosnjacki narod vodio Kemo Hanjalic ja bih se dobrovoljno nazvao bosnjakom!
Tebi kao smeta neka bosnjacka "mitomanija", a sampione iste kako na Balkanu tako i sire- tvoju bracu po vjeri
Dalje, zamisli da neko od nas ode na crnogorski forum istim "soIiti pamet" o npr. autokefalnosti crkve ili nazivu jezika kako bi se proveo. Ili da se sumnjake podsjeti na njihovo nesrpsko porijeklo, posebno one u Bosanskoj Krajini, ciji su pretci suzeci u vlaskim akindzijskim cetama na te prostore sljegli s "mrskim" Osnalijama.