Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
-
Hamolj
#226 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ako ne želite priznati individualnu krivicu pojedinih pripadnika partizanskih formacija onda je kriv Tito jer im je on bio vođa i jer ih nije kaznio.
-
nightvision
#227 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ja u klin ti u plocu. Evo sirom bosne otkopavaju grobnice sto su ih komunisti napravili. Jopet ti kazem, objasnio sam ti neke stvari, dalje je do tebe.Hamolj wrote:Ti ništa konkretno i argmunentovano nisi napisao osip što si prosuo klasičnu multietničarsku priču. Ja tebi pišem argumentovano, prilažem ti činjenice i dokaze na koje ni ti, a ni tvoji haveri očigledno ne možete naći odgovor jer znate da bi ispravan odgovor bio bolan po vaša uvjerenja.
-
Hamolj
#228 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Komunistička verzija priče, ali šta ti znaš kad nisi s tog raja. Ova dvojica su bili žrtveni janjci komunističkog režima, pitaj narod ko je ubio Husku. Piše ti i u tekstu da su iz ustaša prešli u partizane i da su u trenutku ubistva bili članovi partizanskog pokreta.Škobo Habu wrote:Tebi historija nije jača strana nikako.Hamolj wrote:
Jesi čuo za Husku Miljkovića ? Znaš li ko je bio ? Vođa muslimanske milicije na prostoru Velike Kladuše koji je čitav 2. svjetski rat sa svojom vojskom Bošnjake štitio i od ustaša i od četnika. Pred kraj rata se sa svojom vojskom odlučio priključiti partizanima i znaš li šta se desilo s njim ? Od tada nestao sa lica zemlje, nema ga nigdje. Smaknuli ga komunisti jer su se bojali njegovog uticaja među Bošnjacima Krajine, iako je postao partizan. Samo opravdavajte bolesnici jedni...![]()
Miljković je 1938. godine postao član Komunističke partije Jugoslavije. Zahvaljujući svom utjecaju i radu, 1942. godine postaje član Okružnog komiteta Karlovac, a ubrzo nakon formiranja Komiteta KPJ za Kotar Cazin njegov politički sekretar. Nakon oslobođenja Velike Kladuše, 23. februara 1942. godine, ovaj je grad postao politički i vojni centar cijelog područja, a za komandanta je postavljen Huska Miljković. Zbog toga su ustaše stalno dolazile u kuću u kojoj su same bile tri žene Miljkovića. “Sjećam se, došli su jednom, i tetku Adilu su htjeli voditi, rekli su joj da će je zakovati za drvo na Petrovoj gori. Da će nas pobiti. Istjerali su nas sviju iz kuće, sve su nas znali po imenu i onda su nas zatvorili u zatvor. Ustaše su nas zatvarale jer smo bili Huskini”, priča Bejzada. “Zato često nismo smjele ni zanoćiti u kući. Radimo u polju i u četiri sata ostavi sve, ostavi kuću otključanu i idemo kod tetke Fatke u čaršiju. Tamo smo često spavali.”http://stav.ba/kcerka-huske-miljkovica- ... ici-bosne/“Sjećam se dobro, bio sam u kući… Gorjela je vatra na ognjištu, babo je ležao na nekoj postelji, na serdžadi. Čekao je da prokuha mlijeko. Ili kafa, šta li je… Ležao i grijao se, bilo je proljeće. Ja sam sjedio pred njim. Bilo je još djece u maloj sobi. Bile su to stare kuće s dvije sobe, manjom i većom, i u ovoj drugoj je bilo djece. Čuo sam da se igraju i otišao sam njima. Čim sam ja otišao njima, čuo sam pucanj. Čuo da pucaju puške. Dok sam još bio kod oca, došla su dvojica, neki Bajro zvani Baba i Emin Okanović. Taj Emin je bio dobar s mojim ocem. To je bio moj daidža. Brat moje matere. Njih dvojica su došli i stali uz jednu stranu kuće, uz neke dušeke koji su bilo namotani jedni na druge. Tu su stajali i držali puške pred sobom. Daidža nije htio pucati dok sam ja sjedio. Čekali su da ja ustanem. Tako je i bilo. Kad sam ja otišao, oni su onda naložili pucati. Vidio sam ih kako su ušli i stajali tu, to se sjećam. Onda se skupila familija, došla je tetka, poskakali su iz kuće… Ne znam kako sam ja izašao, ne sjećam se više. Eto, tako se to desilo da su mi ubili oca.”
Omer je kasnije saznao ko su bile ubice njegovog oca i amidže. “Oni su bili, koliko ja znam, u raznim vojskama, a u ustašama najviše. Kad je Huska rahmetli osnivao svoju vojsku, oni su prešli njemu iz ustaša. Huska je njih birao, ko je bio zločinac u ustašama, nije mogao biti kod Huske, i predavao ih partizanima. Partizani su ih gonili gdje treba, šta su s njima radili, ko zna. Neke su i pobili. Huska ih je rešetao i saznalo se brzo šta Huska s njima radi. Zato su ga vrebali da ga uhvate i ubiju. Tako je i bilo. Huska je došao kući, prenoćio i ujutro zajahao konja da ide za Kladušu. Došao je ovdje do mlina, tu su ga sačekala ta dvojica. Ništa mu nisu ni rekli, odmah su uhvatili za puške i spucali metke u njega. Pao je s konja i tu je i umro.”
- zg1911
#229 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Isti komunisti i četnici, s blagim simpatijama spram četnika? Poznata priča. Zvali su se ustaše. Katkad i mustaše.
-
Hamolj
#230 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
De malo o grobnici u Novom Pazaru koja je otkopana poslije 72 godine.nightvision wrote:Ja u klin ti u plocu. Evo sirom bosne otkopavaju grobnice sto su ih komunisti napravili. Jopet ti kazem, objasnio sam ti neke stvari, dalje je do tebe.Hamolj wrote:Ti ništa konkretno i argmunentovano nisi napisao osip što si prosuo klasičnu multietničarsku priču. Ja tebi pišem argumentovano, prilažem ti činjenice i dokaze na koje ni ti, a ni tvoji haveri očigledno ne možete naći odgovor jer znate da bi ispravan odgovor bio bolan po vaša uvjerenja.
- GeeTnT
#231 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
..ne bih rekao. Odpadnika islamske vjeroispovijesti bi najcesce nazvali sejtanom, a ti Lucifer...e jbg. Svi koji su bili pripadnici ARBiH su mogli napraviti zlocin iz milion vise razloga od cetnika..ali nisu, Onaj koji jeste za Bosnjaka je hajvan, a kod Srba ce se naci na majici, naslovnici udzbenika, tabli ulice i uokviren u crkvi....L u c i f e r wrote:Al sad nesta kontam.L u c i f e r wrote:Apsolutno.Hamolj wrote: Tomašica otkrivena poslije 23 godine, Novi Pazar poslije 65, kad zločinac želi sakriti i kosti žrtava samo što su četnici očigledno veliki amateri za komuniste jer nisu uspjeli oboriti ovaj rekord.
Pa i neki pripadnici ARBiH su pocinili neke zlocine.
Onda su komunisti=cetnici=arbih.
Auh, a ja sam bio pripadnik arbih, znaci ja=cetnik.
Sjeba mi dan jarane.
..idi begaj...
-
Hamolj
#232 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
I Škobo Habu sam sebi skačeš u stomak, kako si preskočio ovaj dio teksta ?
Omer kaže da se partizanska vojska i nije previše trudila da pohapsi ubice. “Bili su oni tzv. zelenci. Pobjegli su nakon ubistva, bili su traženi, vojska ih je tražila taj dan i kasnije, ali nije bilo velikih akcija da ih se pohapsi. Čulo se da su ovdje ili ondje, ali niko ih nije tražio. Niko nije letio za njima da ih traži, pala bi još koja mrtva glava. Računalo se da ima vremena da ih se uhvati.
-
L u c i f e r
#233 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Eh pa fino onda.Hamolj wrote: Rekoh da se pozivate na ono da zločin ima ime i prezime ? Ko je počinio zločine u ARBiH, Mušan Topalović Caco ? Je li zločinac ? Za mene jeste ! Je li Rasema Handanović zločinac ? Za mene jeste ! Ko je činio zločine u ime komunističkog režima hoćemo li ih imenovati ili će i dalje biti amnestirani ?
Onda ne meres reci komunisti=cetnici.
Mores reci neki komunisti=zlocinci, ili neki arbihovci=zlocinci.
Imenuj brate, ko ti brani.
Sda nek sudi, na vlasti su vec 30g, sfa cekaju koji moj.
Usput, gle ovo jbt: "Miljković je 1938. godine postao član Komunističke partije Jugoslavije."
Znaci i miljkovic=cetnik.
A u 100 pm...
-
Hamolj
#234 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Je li Mušan uhapšen i ubijen zbog svojih zločina ? Jeste ! Je li Rasema uhapšena i odgovara li za svoje zločine ? Odgovara.L u c i f e r wrote:Eh pa fino onda.Hamolj wrote: Rekoh da se pozivate na ono da zločin ima ime i prezime ? Ko je počinio zločine u ARBiH, Mušan Topalović Caco ? Je li zločinac ? Za mene jeste ! Je li Rasema Handanović zločinac ? Za mene jeste ! Ko je činio zločine u ime komunističkog režima hoćemo li ih imenovati ili će i dalje biti amnestirani ?
Usput, gle ovo jbt: "Miljković je 1938. godine postao član Komunističke partije Jugoslavije."
A u 100 pm...
Je li Tito kaznio zločince iz svojih redova ? Nije, većinu ih ovaj debilni narod danas gleda kao narodne heroje, napravio je zvijezde od njih.
-
Škobo Habu
#235 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Hamolj wrote:
http://stav.ba/kcerka-huske-miljkovica- ... ici-bosne/
Komunistička verzija priče kroz usta Huskine kćerke i najbliže rodbine i to sve kroz britko pero novinara "Stava". Glasila AKP za BiH.
Koja šizofrenija od "patriotizma".
-
L u c i f e r
#236 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Znaci nemusliman=nebosnjak.GeeTnT wrote: ..ne bih rekao. Odpadnika islamske vjeroispovijesti bi najcesce nazvali sejtanom, a ti Lucifer...e jbg. Svi koji su bili pripadnici ARBiH su mogli napraviti zlocin iz milion vise razloga od cetnika..ali nisu, Onaj koji jeste za Bosnjaka je hajvan, a kod Srba ce se naci na majici, naslovnici udzbenika, tabli ulice i uokviren u crkvi....
..idi begaj...
Tek me sad nasikiraste, jbm ti forum.
Pa ne znam bas.
Na cacinoj dzenazi npr bjese plaho naroda.
A ubi i nase momke kad su ga hapsili.
Imamo i mi govana za izvoza.
A ja ne velim da smo isti.
Samo slijedim koleginu logiku, komunista=cetnik.
Pametan je on, ima coek internet i odlicno zna o cemu govori.
-
Hamolj
#237 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Škobo Habu wrote: Komunistička verzija priče kroz usta Huskine kčerke i najbliže rodbine i to sve kroz britko pero novinara "Stava". Glasila AKP za BiH.
Koja šizofrenija od "patriotizma".
Pa evo i ovo ti je verzija Huskine kćerke i njegovog sestrića, što ovo ne komentarišeš. To je ono što sam ti i rekao, ubice su bili igrači komunističkog režima.Omer kaže da se partizanska vojska i nije previše trudila da pohapsi ubice. “Bili su oni tzv. zelenci. Pobjegli su nakon ubistva, bili su traženi, vojska ih je tražila taj dan i kasnije, ali nije bilo velikih akcija da ih se pohapsi. Čulo se da su ovdje ili ondje, ali niko ih nije tražio. Niko nije letio za njima da ih traži, pala bi još koja mrtva glava. Računalo se da ima vremena da ih se uhvati.
-
nightvision
#238 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne sumnjam da je bilo sporadicne nepravde, ali to nije bilo karakteristicno i rezervisano samo za bosnjake vec za sve koji su pruzali otpor drzavi u nastajanju. Kraj rata je takodje bilo mracno vrijeme u kojem su licne stvari rjesavane pod plastom drzavnog neprijatelja. Isko kao i ovaj rat kad je rijec o nerazjasnjenim politicki ubistvima. Razlika je samo u obimu jer je u ono vrijeme bilo lakse prikriti zlocine.Hamolj wrote:De malo o grobnici u Novom Pazaru koja je otkopana poslije 72 godine.
Dakle da ponovimo gradivo. Za vrijeme socijalizma bosnjaci su na balkanu bili zasticeni od kame i malja niti im je prijetio bioloski nestanak. Cijelih 50tak godina.
-
Škobo Habu
#239 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne skačem, već ti imaš problem sa elementarnom logikom.Hamolj wrote:I Škobo Habu sam sebi skačeš u stomak, kako si preskočio ovaj dio teksta ?
Omer kaže da se partizanska vojska i nije previše trudila da pohapsi ubice. “Bili su oni tzv. zelenci. Pobjegli su nakon ubistva, bili su traženi, vojska ih je tražila taj dan i kasnije, ali nije bilo velikih akcija da ih se pohapsi. Čulo se da su ovdje ili ondje, ali niko ih nije tražio. Niko nije letio za njima da ih traži, pala bi još koja mrtva glava. Računalo se da ima vremena da ih se uhvati.
Optužio si partizane da su ubili Husku, a ubi li su ga ljudi iz njegovog bliskog okruženja, koje je poznavao. Da se razumijemo, nisu partizani bili nikakvo cvijeće, ali se treba držati relevantnih historijskih činjenica.
Na kraju, paradoks je što SDA mitomanija Husku predstavlja kao bošnjačkog nacionalnog heroja, a prešućuje činjenicu da je bio član KPJ.
Sa druge strane, anatemišu se neki drugi anti-fašisti upravo zbog činjenice da su bili komunisti. Divan primjer historijskog paradoksa.
-
Hamolj
#240 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne razlika je samo u tome što je ona država imala pravo da čini zločin jer su žrtve sprječavale njeno nastajanje, a ova nije imala pravo. Koriste se dvostruki aršini, a na ljude koji se tim koriste sam alergičan. Ili budi dosljedan onome šta zagovaraš pa primjenjuj isti kriterij ili se ostavi komentarisanja.nightvision wrote:Ne sumnjam da je bilo sporadicne nepravde, ali to nije bilo karakteristicno i rezervisano samo za bosnjake vec za sve koji su pruzali otpor drzavi u nastajanju. Kraj rata je takodje bilo mracno vrijeme u kojem su licne stvari rjesavane pod plastom drzavnog neprijatelja. Isko kao i ovaj rat kad je rijec o nerazjasnjenim politicki ubistvima. Razlika je samo u obimu jer je u ono vrijeme bilo lakse prikriti zlocine.Hamolj wrote:De malo o grobnici u Novom Pazaru koja je otkopana poslije 72 godine.
Dakle da ponovimo gradivo. Za vrijeme socijalizma bosnjaci su na balkanu bili zasticeni od kame i malja niti im je prijetio bioloski nestanak. Cijelih 50tak godina.
I Bošnjacima nije prijetio biološki nestanak, ali im je prijetio etnički, kulturni, vjerski jer ih se na sve načine nastojalo inkorporirati u dva većinska naroda bivše Juge. U narode koji su ih nekoliko puta pokušavali izbrisati sa lica zemlje, zar to nije bezobrazluk ?
-
Hamolj
#241 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ova dva lika su bili partizanski plaćenici, niti su kad uhapšeni za njegovo ubistvo niti ih je ko poslije toga tražio. Huska je zbog svog ugleda i uticaja morao biti smaknut.Škobo Habu wrote:Ne skačem, već ti imaš problem sa elementarnom logikom.Hamolj wrote:I Škobo Habu sam sebi skačeš u stomak, kako si preskočio ovaj dio teksta ?
Optužio si partizane da su ubili Husku, a ubi li su ga ljudi iz njegovog bliskog okruženja, koje je poznavao. Da se razumijemo, nisu partizani bili nikakvo cvijeće, ali se treba držati relevantnih historijskih činjenica.
Na kraju, paradoks je što SDA mitomanija Husku predstavlja kao bošnjačkog nacionalnog heroja, a prešućuje činjenicu da je bio član KPJ.
Sa druge strane, anatemišu se neki drugi anti-fašisti upravo zbog činjenice da su bili komunisti. Divan primjer historijskog paradoksa.
Huska je bio član KPJ, ali nije bio klasični komunista. Tom čovjeku treba svi da se divimo jer se u najtežem vremenu suprostavio fašizmu, a u isto vrijeme nije prihvatio sve doktrine komunizma, iako mu je to osim fašizma bio jedini izbor. Prvenstveni cilj mu je bio borba za svoj narod, a ne Velika Jugoslavija/Velika Srbija zbog čega nije odgovarao svojim partijskim drugovima.
- drunken tiger
#242 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne bi ti škodilo da pročitaš historiju i prije '92. Takve kao ti ja smatram novim valom fašista i nacionalista koji će uništiti budućnost ove zemlje. Ono što je problem s vama je to da vi nikako ne možete da shvatite da je Josip Broz Tito taj koji je zaslužan za samostalnost i priznavanje BiH. Moraš znati da je BiH bila podijeljena na banovine (između srbije i hrvatske) i da je to već bio kraj i nestanak BiH. Kada je kralj pobjegao Josip je uz mnogo priisaka dao Bosni njeno historijsko pravo na postojanje i priznao je u granicama koje su i danas tu. Tako da vam nije bilo Josipa tada ne bi bilo ni BiH sada. To je problem što vaši mali nacionalističko-fašistički mozgovi ne mogu i neće da shvate. Vama BiH počinje od 92 godine!! Odatle recimo meni to poštovanje prema Josipu Brozu! Odatle a i zbog toga što je znao prepoznati neofašiste i nacionaliste i držao ih je po zatvorima. Kada je umro oni su izmigoljili.Uljudbeni_Nositelj wrote:Ponukan temom o mladom Tariku Dautovicu, koji je, potpuno u skladu s demokratijom i nacelom slobodnog izrazavanja u koje se napadaci navodno zalazu, iznio misljenje o potrebi preimenovanja titove ulice, otvaram ovu temu. Na njoj cemo diskutirati o patoloskoj opsjednutosti Bosnjaka s likom i djelom Tita, partije i uopste komunistickom Jugoslavijom. Zasto Bosnjaci toliko strastveno i s tolikim zarom brane to jugoslavenstvo, koje je dokazano propala i po Bosnjake zla ideologija? Svi drugi narodi u okruzenju su napravali jasan odmak od te zablude, samo Bosnjaci vjeruju u iste ublehe, izlizane floskuletine o ovom zlu... Razumijem starije generacije jer oni jugonostalgijom lijece zal za mladim, ljepsim danima, a mladi dani su po defaulti ljepsi.
No, ne razumijem prevashodno mladu sarajevsku NVO-elitu graDZana kozmopolitanera sto se fura na tu pricu.
-
L u c i f e r
#243 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne idealizujem nikog.Hamolj wrote:Je li Mušan uhapšen i ubijen zbog svojih zločina ? Jeste ! Je li Rasema uhapšena i odgovara li za svoje zločine ? Odgovara.L u c i f e r wrote:Eh pa fino onda.Hamolj wrote: Rekoh da se pozivate na ono da zločin ima ime i prezime ? Ko je počinio zločine u ARBiH, Mušan Topalović Caco ? Je li zločinac ? Za mene jeste ! Je li Rasema Handanović zločinac ? Za mene jeste ! Ko je činio zločine u ime komunističkog režima hoćemo li ih imenovati ili će i dalje biti amnestirani ?
A u 100 pm...
Je li Tito kaznio zločince iz svojih redova ? Nije, većinu ih ovaj debilni narod danas gleda kao narodne heroje, napravio je zvijezde od njih.
Imali su i partizani zlocina naravno, kao i svaka druga vojska.
S druge strane, jesul strijeljalu drazu, jesu.
Jel aljo prizno rs, jes.
Jesul komunisti dali bih drzavnost u okviru yu, jes.
Jel arbih bila herojska, jes.
Jel se bolje zivjelo u yu nego u bih, jes.
Jel bila masovna dzenaza caci, jes.
Jel caco ukopan na sehidskom mezarju, jes.
Jel sda vlast nespisobna i krade, jes.
Itd itd.
I?
-
L u c i f e r
#244 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Huska je bio član KPJ, ali nije bio klasični komunista.
Haj zdrao ba...
-
Hamolj
#245 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Znaš li da su ljudi internet i mobitele imali već 80-ih godina, kad si ih ti dobio ? Tito te furao pričao kako trebaš jačati državnu ekonomiju pa su svi vozali one škartove od Juge i Fiće, a Tito naravno američka auta. Danas vjerovatno voziš nekog bijesnog Nijemca kojeg si u komunizmu mogao sanjati. Na ljetovanje si išao na rate u Makarsku, a sad vjerovatno ljetuješ u Turskoj ili Španiji, ali onda se bolje živjelo...L u c i f e r wrote: Ne idealizujem nikog.
Imali su i partizani zlocina naravno, kao i svaka druga vojska.
S druge strane, jesul strijeljalu drazu, jesu.
Jel aljo prizno rs, jes.
Jesul komunisti dali bih drzavnost u okviru yu, jes.
Jel arbih bila herojska, jes.
Jel se bolje zivjelo u yu nego u bih, jes.
Jel bila masovna dzenaza caci, jes.
Jel caco ukopan na sehidskom mezarju, jes.
Jel sda vlast nespisobna i krade, jes.
Itd itd.
I?
-
Hamolj
#246 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
To je ono što vi ne možete da shvatite, da su postojali ljudi kojima se jebalo za Jugom kao što se meni sad jebe. To nije moja država, nikad nije ni bila. Moja država se od svog postanka nazivala Bosna i ostala je i raspadom te kvazidržave. I kao što Sarajlije znaju reći šta će nam Sandžaklije, nemaju nikakve veze sa Bosnom tako i ja kažem šta će mi koji k Slavonac kad nema nikakve veze sa Bosnom, nije moj zemljak !L u c i f e r wrote:Huska je bio član KPJ, ali nije bio klasični komunista.![]()
![]()
![]()
Haj zdrao ba...
-
nightvision
#247 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Nema nikakvih dvostrukih arsina vec ti odbijas prihvatiti cinjenice onakve kakve jesu. Ustav iz '74 te sasvim jasno i nedvosmisleno pobija. Da je juga potrajala ne sumnjam da bi na red dosao i jezik i naziv bosnjak (ili bosanac (i hercegovac)). Vjerski i kulturno mogao je svako biti emancipiran ako je bas zelio. Juga je bosnjama i bosni bila dzenet. Ali jbga, nije potrajala.Hamolj wrote:Ne razlika je samo u tome što je ona država imala pravo da čini zločin jer su žrtve sprječavale njeno nastajanje, a ova nije imala pravo. Koriste se dvostruki aršini, a na ljude koji se tim koriste sam alergičan. Ili budi dosljedan onome šta zagovaraš pa primjenjuj isti kriterij ili se ostavi komentarisanja.
I Bošnjacima nije prijetio biološki nestanak, ali im je prijetio etnički, kulturni, vjerski jer ih se na sve načine nastojalo inkorporirati u dva većinska naroda bivše Juge. U narode koji su ih nekoliko puta pokušavali izbrisati sa lica zemlje, zar to nije bezobrazluk ?
-
Hamolj
#248 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
O jebem ti državu kojoj treba 50 godina da u ustav ubaci dvije riječi.nightvision wrote:Nema nikakvih dvostrukih arsina vec ti odbijas prihvatiti cinjenice onakve kakve jesu. Ustav iz '74 te sasvim jasno i nedvosmisleno pobija. Da je juga potrajala ne sumnjam da bi na red dosao i jezik i naziv bosnjak (ili bosanac (i hercegovac)). Vjerski i kulturno mogao je svako biti emancipiran ako je bas zelio. Juga je bosnjama i bosni bila dzenet. Ali jbga, nije potrajala.Hamolj wrote:Ne razlika je samo u tome što je ona država imala pravo da čini zločin jer su žrtve sprječavale njeno nastajanje, a ova nije imala pravo. Koriste se dvostruki aršini, a na ljude koji se tim koriste sam alergičan. Ili budi dosljedan onome šta zagovaraš pa primjenjuj isti kriterij ili se ostavi komentarisanja.
- GeeTnT
#249 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
..a jes lik dosadan...caco, pa caco. Ima li ba jos koji zlocinac, osim cace. Vise klix ima arhive o Topalovicu, nego Hag o svim zlocinima pocinjenim na tlu bivse Jugoslavije...
-
tesanj
#250 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
U titin vakat jedna od glavnih tema jesi li posijo i kako je rodilo ove godine..
Znaci goloi prezivljavanje za vecinu stanovnistva.
Danas jedna od glavnih tema kakvo auto imas i koliko kw..
Znaci goloi prezivljavanje za vecinu stanovnistva.
Danas jedna od glavnih tema kakvo auto imas i koliko kw..