Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
-
pita
#1 Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
http://worst-city.com/Tuzla-Bosnia-stin ... lidays.htm
Zasto nas ovi americki smradovi pljuju...a glume neke ultra frendove bih...
fakat da li mislite..da su oni prijatelju bih...
- Prolaznik
#2 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:10, edited 1 time in total.
- sheilak
#3 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Nemoj to toliko uzimati srcu. Mozda to pisu radi necijeg interesa, a mozda zaista tako i misle. Iskreno, i ja negativno reagiram na bosanske gradove, ukljucujuci i Sarajevo ( po pitanju uredjenja, cesta, cistoce, sveukupnog izgleda,... ) . Jednostavno, sramota koliko se malo paznje posvecuje izgledu gradova i udobnosti zivota u njima.
Dakle, ne mislim da bi se trebali ljutiti na strance i njihove reakcije. Mislim da to nije nista licno i da bi i mi mislili barem slicno kad bi bili na njihovom mjestu. Uostalom, nije nam toliko vazno misljenje stranaca,valjda ne vezemo svoju predstavu o vlastitoj vrijednosti za njih. Bitnije je sta mi sami mislimo i kakav stav imamo i prema sebi, ali i prema svim negativnim stvarima koje nam smetaju.
Dakle, ne mislim da bi se trebali ljutiti na strance i njihove reakcije. Mislim da to nije nista licno i da bi i mi mislili barem slicno kad bi bili na njihovom mjestu. Uostalom, nije nam toliko vazno misljenje stranaca,valjda ne vezemo svoju predstavu o vlastitoj vrijednosti za njih. Bitnije je sta mi sami mislimo i kakav stav imamo i prema sebi, ali i prema svim negativnim stvarima koje nam smetaju.
- Mali_Vuk
#4 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Ali ih je zato utješilo otkriće Coca-Cole u centru grada
Ništa strašno, s obzirom da su nam uz bok svrstali i Barcelonu, Berlin, Los Angeles, New Orleans..
Ovo bi mogli gledati i kao nešto plaho pozitvno
Ništa strašno, s obzirom da su nam uz bok svrstali i Barcelonu, Berlin, Los Angeles, New Orleans..
Ovo bi mogli gledati i kao nešto plaho pozitvno
- Bosanac_21
#5 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
"nista netacno", ma daj, svega ti. Po ovome ispada da zivimo kao u Indiji, da se su djeca i gladna i zedna, da prose, ......
Sto nisu stavili koju sliku Tuzle, obnovu:

Vaznije je ismijavanje, pljuvanje i dizanje u vis "Coca Cola" - nek idu u vraziju mater i oni i njihov "savrseni" zivot. Tokom rata su nas ti isti
gladali samo tako da nas iskoriste, a zeljni su sami i najesti i napiti se.
Sto nisu stavili koju sliku Tuzle, obnovu:

Vaznije je ismijavanje, pljuvanje i dizanje u vis "Coca Cola" - nek idu u vraziju mater i oni i njihov "savrseni" zivot. Tokom rata su nas ti isti
gladali samo tako da nas iskoriste, a zeljni su sami i najesti i napiti se.
-
pita
#6 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Slazem se...."Urbani" dio bih je fakat ocaj, jad, bjeda, ciganluk,..ruzno izgleda u svakom pogledu.ali izjavasheilak wrote:Nemoj to toliko uzimati srcu. Mozda to pisu radi necijeg interesa, a mozda zaista tako i misle. Iskreno, i ja negativno reagiram na bosanske gradove, ukljucujuci i Sarajevo ( po pitanju uredjenja, cesta, cistoce, sveukupnog izgleda,... ) . Jednostavno, sramota koliko se malo paznje posvecuje izgledu gradova i udobnosti zivota u njima.
..je netocna...priroda je predivna..i medju naljepsim na balkanu i sire.Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
-
opet ja
#7 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
De malo razmisli...da sada ti kao stranac dodjes u neki grad poput Tuzle bil' se odusevio???
da uplatis sedam dana tuzle
sto vazi za vecinu nasih gradova
-
opet ja
#8 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
pa pise ti worst- city.compita wrote:Slazem se...."Urbani" dio bih je fakat ocaj, jad, bjeda, ciganluk,..ruzno izgleda u svakom pogledu.ali izjavasheilak wrote:Nemoj to toliko uzimati srcu. Mozda to pisu radi necijeg interesa, a mozda zaista tako i misle. Iskreno, i ja negativno reagiram na bosanske gradove, ukljucujuci i Sarajevo ( po pitanju uredjenja, cesta, cistoce, sveukupnog izgleda,... ) . Jednostavno, sramota koliko se malo paznje posvecuje izgledu gradova i udobnosti zivota u njima.
Dakle, ne mislim da bi se trebali ljutiti na strance i njihove reakcije. Mislim da to nije nista licno i da bi i mi mislili barem slicno kad bi bili na njihovom mjestu. Uostalom, nije nam toliko vazno misljenje stranaca,valjda ne vezemo svoju predstavu o vlastitoj vrijednosti za njih. Bitnije je sta mi sami mislimo i kakav stav imamo i prema sebi, ali i prema svim negativnim stvarima koje nam smetaju...je netocna...priroda je predivna..i medju naljepsim na balkanu i sire.Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
-
pita
#9 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
U BiH ne bi nikoga poslao da vidi nesto lijepo...u gradovima, selima..da uziva u voznji cestama...i da sve izgleda zaosalo, primitvno....pa eto srednji vijek...i svi odlicno znamo da..smo u tome pogledu dno dna...ali Bosnia as a whole...pa nije tocna...nebitno sto pise wors city....opet ja wrote:De malo razmisli...da sada ti kao stranac dodjes u neki grad poput Tuzle bil' se odusevio???da uplatis sedam dana tuzle
sto vazi za vecinu nasih gradova
-
Sounder
#10 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Hmm pa kada mene pitaju kakva je situacija u BiH, menje vise isto kazem kao sto je napisano.
- Drvosjeca iz Dejcica
#11 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Gluposti...registrujem domen za 50,00KM "najgori-grad.ba" i tamo navedem sve negativnosti NewYork-a, Bostona, Berlina...itd. Da li su to cinjenice? Da, ali subjektivne, samo ono kako ja to ili skupina slicnih (interesne grupe) vidi.pita wrote:http://worst-city.com/Tuzla-Bosnia-stin ... lidays.htm
- cyprus
#12 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Pa na ovoj listi ima gradova sa svih strana svijeta, od toga veliki broj američkih. Zato mislim da ne trebamo bit nešto naročito uvrijeđeni. Istina da im je stranica daleko od objektivnosti, jer su se skoncetrisali na samo turbo negativne strane, ali to su uradili i sa svim ostalim lokacijama, tako da mislim da to treba shvatiti kao urotu protiv nas. A ruku na srce Tuzla i nije baš poznata kao turistička destinacija 
- Alfons Kauders
#13 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
jebajiga, makar smo bolji od zenice...cyprus wrote:Pa na ovoj listi ima gradova sa svih strana svijeta, od toga veliki broj američkih. Zato mislim da ne trebamo bit nešto naročito uvrijeđeni. Istina da im je stranica daleko od objektivnosti, jer su se skoncetrisali na samo turbo negativne strane, ali to su uradili i sa svim ostalim lokacijama, tako da mislim da to treba shvatiti kao urotu protiv nas. A ruku na srce Tuzla i nije baš poznata kao turistička destinacija
doduse... to i nije neko mjerilo...
- LadyBear
#14 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Da li se mi ikada zapitamo, da mi slucajno nismo ti krivci sto dozvoljavamo da ovakve slike saljemo u svijet?pita wrote:http://worst-city.com/Tuzla-Bosnia-stin ... lidays.htm
- armin_tz
#15 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
To je glupost zesca... ovo ako je u tuzli slikano onda.. 

- charvel.
#16 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Nema sanse! Nisu kod nas takve krave.

- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#17 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Alfons Kauders wrote:
jebajiga, makar smo bolji od zenice...
doduse... to i nije neko mjerilo...kabul je bolji od zenice...
Smijem se zbog duhovitosti izjave, nista protiv Zenicana.
Mislim da vam je promakla poenta teksta; u glavnom dijelu apeluju da se pomogne SOS djeci u Gracanici i Sarajevu. U tom smislu bi bilo bezzez ubaciti sliku panorame Tuzle.
p.s. I meni ova fotografija sa kravama koje "pasu" na smetljistu vuce na Kabul ( uf predrasude, o Kabulu u principu znam - NISTA ). Ali ko zna, najbolje neka nam @fukara kaze sta je istina.
- Alfons Kauders
#18 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
svasta protiv zenicana...Latina wrote:![]()
![]()
![]()
Smijem se zbog duhovitosti izjave, nista protiv Zenicana.
Mislim da vam je promakla poenta teksta; u glavnom dijelu apeluju da se pomogne SOS djeci u Gracanici i Sarajevu. U tom smislu bi bilo bezzez ubaciti sliku panorame Tuzle.
p.s. I meni ova fotografija sa kravama koje "pasu" na smetljistu vuce na Kabul ( uf predrasude, o Kabulu u principu znam - NISTA ). Ali ko zna, najbolje neka nam @fukara kaze sta je istina.
kabul je, u trenutku "oslobodjenja"...
zenica ima... 80% idiota koji glasaju za idiote... i rest my case...
- BHCluster
#19 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Ovo ti pise na dnu izgleda ovo rade nebili ko dao koju paricu za djecu.
Code: Select all
Important Note: This site is for 'entertainment' only - do not take the contents too seriously (APART FROM THE CHARITY SECTIONS - AND THE HORRENDOUS FACTS & STATISTICS ON POVERTY ) - it is not our intention to offend and we hope that you read the comments on the cities with humour in your heart. - Alfons Kauders
#20 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
zaboli me...BHCluster wrote:Ovo ti pise na dnu izgleda ovo rade nebili ko dao koju paricu za djecu.Code: Select all
Important Note: This site is for 'entertainment' only - do not take the contents too seriously (APART FROM THE CHARITY SECTIONS - AND THE HORRENDOUS FACTS & STATISTICS ON POVERTY ) - it is not our intention to offend and we hope that you read the comments on the cities with humour in your heart.
sad ce jasmin napravit jos koju fontanu pred izbore 2010...
-
Paco
#21 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Ocigledno je ovo pisao neki vojnik SFORA jer na prvoj slici mozemo vidjeti njihove "odusevljene" face dok setaju tuzlanskom Kapijom. Slika sa kravama nema veze s vezom. Dobro je neko napisao - ono nisu nase krave (ma koliko smijesno to nekome zvucalo), ali ono nisu ni nase zgrade (mislim na BiH) a ni nase nebo.
Nije prvi put da nas "mirovnjaci" ovakvima predstavljaju. Sjetimo se samo slike iz Srebrenice pronadjene u bazi UN-a i natpisa:
"No teeth? A mustache? Smel like shit?...Bosnian girl".
Ne kazem da nema istine u onom tekstu, ali da ima pretjerivanja - ima.
Nije prvi put da nas "mirovnjaci" ovakvima predstavljaju. Sjetimo se samo slike iz Srebrenice pronadjene u bazi UN-a i natpisa:
"No teeth? A mustache? Smel like shit?...Bosnian girl".
- Alfons Kauders
#22 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
hm... pretjerivanje...Paco wrote:Ocigledno je ovo pisao neki vojnik SFORA jer na prvoj slici mozemo vidjeti njihove "odusevljene" face dok setaju tuzlanskom Kapijom. Slika sa kravama nema veze s vezom. Dobro je neko napisao - ono nisu nase krave (ma koliko smijesno to nekome zvucalo), ali ono nisu ni nase zgrade (mislim na BiH) a ni nase nebo.
"No teeth, smels like a shit...Bosnian girl".
da je kod nas nesto bolje nego sto govore...
i nisu oni krivi... nego mi...
- zalizani
#23 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Prvo nisu ameri nego britancipita wrote:http://worst-city.com/Tuzla-Bosnia-stin ... lidays.htm
A ovaj Stuart je neki veliki uMetnikWhois Record
Registrant:
Stuart MacFarlane
42 canniesburn rd
Glasgow, Scotland G611NG
United Kingdom

divi mu web page-a i ozbiljnosti.
Znaci da bi neko dobio kredibiltet pljuvaca,potrebno je da ga kao prvo ljudi poimaju kao kompetentnog i ozbiljnog,on je tu pao na prvom ispitu u virtualnom svijetu znaci iŠ smetche jedno.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#24 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
Ovo je fotografija iz Indije najvjerovatnije.armin_tz wrote:To je glupost zesca... ovo ako je u tuzli slikano onda..
Evo linka do autora :
http://www.picsbymayank.com/purchase-in ... otographs/
Ako mi se bude dalo pitacu ga gdje je napravio fotografiju, mada ni tebi @Alfons Kauders nista ne bi falilo ( bolje od tvojih "ekspresivnih" ... uslovno receno ... dojmova o Zenici ). A mozemo se obratiti i autoru direktno, za defamaciju nam Tuzle.
- Alfons Kauders
#25 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.
hm, za defamaciju tuzle mi niko ne treba...Latina wrote: Ako mi se bude dalo pitacu ga gdje je napravio fotografiju, mada ni tebi @Alfons Kauders nista ne bi falilo ( bolje od tvojih "ekspresivnih" ... uslovno receno ... dojmova o Zenici ). A mozemo se obratiti i autoru direktno, za defamaciju nam Tuzle.
a za zenicu...
bolje su nas, tuzlake, primali u banjaluci i bijeljini nego tamo...
eto im harisovi kuvajtski zeljezari, visocki reis i sarajevska vlast...