BOSNET DOO

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Lorelai

#1 BOSNET DOO

Post by Lorelai »

Zanima me da li je neko radio ili radi u firmi Bosnet doo? Objavili su konkurse za posao i prijavila sam se i sad me interesuje kakva je firma, uslovi rada, plata i sl.. Ukoliko neko nešto zna molim vas napišite. Hvala! :)
blesava

#2 Re: BOSNET DOO

Post by blesava »

I JA SAM SE javila na te oglase, ali me jos uvijek niko nije zvao.
hajd javi ako te kontaktiraju.
koliko sam ja mogla da se raspitam neka je nova firma u pitanju.
Lorelai

#3 Re: BOSNET DOO

Post by Lorelai »

Ako i kad me kontaktiraju, :-) javiću ti, s tim da im konkurs tek istječe 18.05.(petak), pa se vjerovatno neće prije toga ni javiti.
motachjointa

#4 Re: BOSNET DOO

Post by motachjointa »

To je nova firma koja je otvorena u Hadžićima, nemojte se puno nadati pošto su radna mjesta odavno već obećana i popunjena, konkurs je formalan manje više a za to se možete zahvaliti vrlom načelniku ejuboviću koji vedri i oblaći sa radnim mjestima od koka-kole, binga, bp braća mujić, hoše komerc, bingo, argeta itd pa do općinske administracije gdje je samo u zadnjih 3 mjeseca "transparentno" po stranačko komšijskim relacijama 4 nova radnika zaposlio.
Sitijevac2011

#5 Re: BOSNET DOO

Post by Sitijevac2011 »

Nova u Hadzicima svakako.
Lorelai

#6 Re: BOSNET DOO

Post by Lorelai »

@motachjointa Jesu li to samo nagađanja da je konkurs formalan ili imaš neke konkretne informacije? NIje da ti ne vjerujem, samo hoću da budem sigurna isplatili se dolaziti na razgovor ili ne, ukoliko ga bude.
motachjointa

#7 Re: BOSNET DOO

Post by motachjointa »

Lorelai wrote:@motachjointa Jesu li to samo nagađanja da je konkurs formalan ili imaš neke konkretne informacije? NIje da ti ne vjerujem, samo hoću da budem sigurna isplatili se dolaziti na razgovor ili ne, ukoliko ga bude.
nemoj da bude da sam te ja odgovorio, ti svakako trebas doci na razgovor mada nisam optimista da ce ga biti, licno poznajem 3 osobe kojim je jos prije nove godine posao nastiman, a raspitivao sam se i za sebe i dobio info da ja vec sve popunjeno, nazalost ali to je nasa realnost bez stele jos malo necemo moci ni u wc otici.
ElRe

#8 Re: BOSNET DOO

Post by ElRe »

Ako je firma privatna, zasto onda raspisuju konkurse kad vec znaju koga ce primiti???
Saraj`vo

#9 Re: BOSNET DOO

Post by Saraj`vo »

Ako je Bosnet sa Grbavice, tankosava firma.Al` nikad ne znaš.
motachjointa

#10 Re: BOSNET DOO

Post by motachjointa »

ElRe wrote:Ako je firma privatna, zasto onda raspisuju konkurse kad vec znaju koga ce primiti???
ma firma u talu sa opcinskim muljatorima, ko zna kakve su tu malverzacije, a koja je svrha konkursa bog zna a 100% je tacno da se opcinski poglavica pita za sve :(
Lorelai

#11 Re: BOSNET DOO

Post by Lorelai »

motachjointa wrote:
Lorelai wrote:@motachjointa Jesu li to samo nagađanja da je konkurs formalan ili imaš neke konkretne informacije? NIje da ti ne vjerujem, samo hoću da budem sigurna isplatili se dolaziti na razgovor ili ne, ukoliko ga bude.
nemoj da bude da sam te ja odgovorio, ti svakako trebas doci na razgovor mada nisam optimista da ce ga biti, licno poznajem 3 osobe kojim je jos prije nove godine posao nastiman, a raspitivao sam se i za sebe i dobio info da ja vec sve popunjeno, nazalost ali to je nasa realnost bez stele jos malo necemo moci ni u wc otici.
U svakom slučaju hvala na informacijama :)
blondina

#12 Re: BOSNET DOO

Post by blondina »

da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala. :-D
ne znam da li da idem ili ne,u pitanju je pripravnicko mjesto. :-)
blesava

#13 Re: BOSNET DOO

Post by blesava »

blondina wrote:da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala. :-D
ja sam predala ali me jos niko nije zvao.
Lorelai

#14 Re: BOSNET DOO

Post by Lorelai »

I ja sam se prijavila, ali me nisu zvali, s tim da nisam za pripravnika, nego druga neka pozicija :)
Melami

#15 Re: BOSNET DOO

Post by Melami »

blondina wrote:da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala. :-D
sta je sad ovo?? pozvali te na intervju a ti razmisljas bil radila ili ne? Tobejarabi i te omladine/
Manager19sa

#16 Re: BOSNET DOO

Post by Manager19sa »

Melami wrote:
sta je sad ovo?? pozvali te na intervju a ti razmisljas bil radila ili ne? Tobejarabi i te omladine/
Pa neko je prethodno napisao da je mozda konkurs namjesten, pa se vjerovatno djevojka zbog toga dvoumi, a zahvaljujuci nasem lijepom Grasu, imamo vrlo redovan prevoz prema Hadzicima, pa ce trebati vjerovatno jedno sat-dva ranije krenuti, kako bi stigla na vrijeme, nego inace
agnostic_front

#17 Re: BOSNET DOO

Post by agnostic_front »

Manager19sa wrote:
Melami wrote:
Pa neko je prethodno napisao da je mozda konkurs namjesten, pa se vjerovatno djevojka zbog toga dvoumi, a zahvaljujuci nasem lijepom Grasu, imamo vrlo redovan prevoz prema Hadzicima, pa ce trebati vjerovatno jedno sat-dva ranije krenuti, kako bi stigla na vrijeme, nego inace
Inace je dobro, kod tebe?
O'zone
Globalni moderator

#18 Re: BOSNET DOO

Post by O'zone »

@motach ne lupaj tako ti boga.

@Sarj'vo jest to je taj Bosnet i da slažem se s tobom

Kome treba pripravnički neka ga odradi za ostalo :skoljka:
dzimi

#19 Re: BOSNET DOO

Post by dzimi »

motachjointa wrote:To je nova firma koja je otvorena u Hadžićima, nemojte se puno nadati pošto su radna mjesta odavno već obećana i popunjena, konkurs je formalan manje više a za to se možete zahvaliti vrlom načelniku ejuboviću koji vedri i oblaći sa radnim mjestima od koka-kole, binga, bp braća mujić, hoše komerc, bingo, argeta itd pa do općinske administracije gdje je samo u zadnjih 3 mjeseca "transparentno" po stranačko komšijskim relacijama 4 nova radnika zaposlio.
Srdačan pozdrav iz Bosneta!
@motachjointa: prije svega nekoliko informacija, a u vezi sa dezinformacijama :x iznesenim u citiranom postu. Firma nije tek osnovana, postoji već nešto više od sedam godina, samo je promijenila sjedište. Što se tiče konkursa i radnih mjesta, puno bi jednostavnije bilo da je konkurs već namješten, uštedio bi nam puno truda, novaca i vremena, jednostavno bismo primili ljude bez ikakvih procedura. Kao privatna firma nismo obavezni objaviti konkurs i objavljen je zato što nam zbog rasta obima posla i novih poslovnih projekata zaista trebaju radnici. Došlo je više od dvije hiljade prijava i već su obavljeni razgovori za neka radna mjesta, naravno nemoguće je pozvati svih dvije hiljade kandidata i obaviti razogovor sa svima, ali u jednom danu je od 90 pozvanih kandidata došlo samo 30 :?
Melami

#20 Re: BOSNET DOO

Post by Melami »

dzimi wrote:
motachjointa wrote:To je nova firma koja je otvorena u Hadžićima, nemojte se puno nadati pošto su radna mjesta odavno već obećana i popunjena, konkurs je formalan manje više a za to se možete zahvaliti vrlom načelniku ejuboviću koji vedri i oblaći sa radnim mjestima od koka-kole, binga, bp braća mujić, hoše komerc, bingo, argeta itd pa do općinske administracije gdje je samo u zadnjih 3 mjeseca "transparentno" po stranačko komšijskim relacijama 4 nova radnika zaposlio.
@motachjointa: prije svega nekoliko informacija, a u vezi sa dezinformacijama :x iznesenim u citiranom postu. Firma nije tek osnovana, postoji već nešto više od sedam godina, samo je promijenila sjedište. Što se tiče konkursa i radnih mjesta, puno bi jednostavnije bilo da je konkurs već namješten, uštedio bi nam puno truda, novaca i vremena, jednostavno bismo primili ljude bez ikakvih procedura. Kao privatna firma nismo obavezni objaviti konkurs i objavljen je zato što nam zbog rasta obima posla i novih poslovnih projekata zaista trebaju radnici. Došlo je više od dvije hiljade prijava i već su obavljeni razgovori za neka radna mjesta, naravno nemoguće je pozvati svih dvije hiljade kandidata i obaviti razogovor sa svima, ali u jednom danu je od 90 pozvanih kandidata došlo samo 30 :?
tako ti ga to dodje, zato s ei cudim, ako je neko pozvan, tesko mu otici na intervju je rmora 1h putovati? ono bas, da treba toliko putovati ne bi ni predavao za posao al hajde.
blesava

#21 Re: BOSNET DOO

Post by blesava »

mene jos niko nije zvao iz Bosneta a rado bih dosla i odmah pocela da radim ako treba, al eto :(

Ne treba uvijek glasnima vjerovati, sigurna sam da je dezinformacija prosirena kako bi sto manje raje i doslo na razgovor, cisto eliminisanje konkurencije.
Nebitan32

#22 Re: BOSNET DOO

Post by Nebitan32 »

Melami wrote:
dzimi wrote:
tako ti ga to dodje, zato s ei cudim, ako je neko pozvan, tesko mu otici na intervju je rmora 1h putovati? ono bas, da treba toliko putovati ne bi ni predavao za posao al hajde.
Cudna razmisljanja u Bosni

- jedan prica kako nacelnik namjesta mjesta u svim firmama pa cak i onim privatnim

Kako i koja svrha je toga Bog sami zna.

- osoba koja nema posao razmislja bi li ili ne isla na razgovor

Znaci da toj osobi i nije stalo da pronade posao

- drugom je opet puno putovati 1h do posla

Ljudi idu iz jedne u drugu drzavu a ovom je tesko otici u drugu opcinu.

Strasno...
blondina

#23 Re: BOSNET DOO

Post by blondina »

da se obratim ovima sto me napadaju.Nije da ne zelim posao,nego je poenta u tome sto sam istovrememo dobila dvije ponude i morala sam se odluciti za jednu.Nisam mogla ici na obadvije opcije.A sto se tice BOSNETA neko od forumasa je napisao da je konkurs namjesten i iz tog razloga sam otisla na drugu opciju za koju mislim da imam sanse da prođem.
Miki123

#24 Re: BOSNET DOO

Post by Miki123 »

Cudna razmisljanja u Bosni

- jedan prica kako nacelnik namjesta mjesta u svim firmama pa cak i onim privatnim

Kako i koja svrha je toga Bog sami zna.
hehe, to se zove forum.. puno levata sere o stvarima o kojima nemaju pojma. zato ja po hiljaditi put kažem, ko prihvati savjet sa foruma, makar i bio 100 % ispravan, bez provjeravanja je levatina veća od onog ko ga je zavalio.
neal10

#25 Re: BOSNET DOO

Post by neal10 »

blesava wrote:
ja sam predala ali me jos niko nije zvao.
Ma promijeni taj nik možda te neko i pozove hehehehhehehehee :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply