BOSNET DOO
Moderator: anex
-
Lorelai
#1 BOSNET DOO
Zanima me da li je neko radio ili radi u firmi Bosnet doo? Objavili su konkurse za posao i prijavila sam se i sad me interesuje kakva je firma, uslovi rada, plata i sl.. Ukoliko neko nešto zna molim vas napišite. Hvala! 
-
blesava
#2 Re: BOSNET DOO
I JA SAM SE javila na te oglase, ali me jos uvijek niko nije zvao.
hajd javi ako te kontaktiraju.
koliko sam ja mogla da se raspitam neka je nova firma u pitanju.
hajd javi ako te kontaktiraju.
koliko sam ja mogla da se raspitam neka je nova firma u pitanju.
-
Lorelai
#3 Re: BOSNET DOO
Ako i kad me kontaktiraju,
javiću ti, s tim da im konkurs tek istječe 18.05.(petak), pa se vjerovatno neće prije toga ni javiti.
- motachjointa
#4 Re: BOSNET DOO
To je nova firma koja je otvorena u Hadžićima, nemojte se puno nadati pošto su radna mjesta odavno već obećana i popunjena, konkurs je formalan manje više a za to se možete zahvaliti vrlom načelniku ejuboviću koji vedri i oblaći sa radnim mjestima od koka-kole, binga, bp braća mujić, hoše komerc, bingo, argeta itd pa do općinske administracije gdje je samo u zadnjih 3 mjeseca "transparentno" po stranačko komšijskim relacijama 4 nova radnika zaposlio.
-
Lorelai
#6 Re: BOSNET DOO
@motachjointa Jesu li to samo nagađanja da je konkurs formalan ili imaš neke konkretne informacije? NIje da ti ne vjerujem, samo hoću da budem sigurna isplatili se dolaziti na razgovor ili ne, ukoliko ga bude.
- motachjointa
#7 Re: BOSNET DOO
nemoj da bude da sam te ja odgovorio, ti svakako trebas doci na razgovor mada nisam optimista da ce ga biti, licno poznajem 3 osobe kojim je jos prije nove godine posao nastiman, a raspitivao sam se i za sebe i dobio info da ja vec sve popunjeno, nazalost ali to je nasa realnost bez stele jos malo necemo moci ni u wc otici.Lorelai wrote:@motachjointa Jesu li to samo nagađanja da je konkurs formalan ili imaš neke konkretne informacije? NIje da ti ne vjerujem, samo hoću da budem sigurna isplatili se dolaziti na razgovor ili ne, ukoliko ga bude.
- ElRe
#8 Re: BOSNET DOO
Ako je firma privatna, zasto onda raspisuju konkurse kad vec znaju koga ce primiti???
- Saraj`vo
#9 Re: BOSNET DOO
Ako je Bosnet sa Grbavice, tankosava firma.Al` nikad ne znaš.
- motachjointa
#10 Re: BOSNET DOO
ma firma u talu sa opcinskim muljatorima, ko zna kakve su tu malverzacije, a koja je svrha konkursa bog zna a 100% je tacno da se opcinski poglavica pita za sveElRe wrote:Ako je firma privatna, zasto onda raspisuju konkurse kad vec znaju koga ce primiti???
-
Lorelai
#11 Re: BOSNET DOO
U svakom slučaju hvala na informacijamamotachjointa wrote:nemoj da bude da sam te ja odgovorio, ti svakako trebas doci na razgovor mada nisam optimista da ce ga biti, licno poznajem 3 osobe kojim je jos prije nove godine posao nastiman, a raspitivao sam se i za sebe i dobio info da ja vec sve popunjeno, nazalost ali to je nasa realnost bez stele jos malo necemo moci ni u wc otici.Lorelai wrote:@motachjointa Jesu li to samo nagađanja da je konkurs formalan ili imaš neke konkretne informacije? NIje da ti ne vjerujem, samo hoću da budem sigurna isplatili se dolaziti na razgovor ili ne, ukoliko ga bude.
-
blondina
#12 Re: BOSNET DOO
da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala.
ne znam da li da idem ili ne,u pitanju je pripravnicko mjesto.
-
blesava
#13 Re: BOSNET DOO
ja sam predala ali me jos niko nije zvao.blondina wrote:da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala.![]()
-
Lorelai
#14 Re: BOSNET DOO
I ja sam se prijavila, ali me nisu zvali, s tim da nisam za pripravnika, nego druga neka pozicija 
-
Melami
#15 Re: BOSNET DOO
sta je sad ovo?? pozvali te na intervju a ti razmisljas bil radila ili ne? Tobejarabi i te omladine/blondina wrote:da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala.![]()
-
Manager19sa
#16 Re: BOSNET DOO
Pa neko je prethodno napisao da je mozda konkurs namjesten, pa se vjerovatno djevojka zbog toga dvoumi, a zahvaljujuci nasem lijepom Grasu, imamo vrlo redovan prevoz prema Hadzicima, pa ce trebati vjerovatno jedno sat-dva ranije krenuti, kako bi stigla na vrijeme, nego inaceMelami wrote:sta je sad ovo?? pozvali te na intervju a ti razmisljas bil radila ili ne? Tobejarabi i te omladine/blondina wrote:da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala.![]()
- agnostic_front
#17 Re: BOSNET DOO
Inace je dobro, kod tebe?Manager19sa wrote:Pa neko je prethodno napisao da je mozda konkurs namjesten, pa se vjerovatno djevojka zbog toga dvoumi, a zahvaljujuci nasem lijepom Grasu, imamo vrlo redovan prevoz prema Hadzicima, pa ce trebati vjerovatno jedno sat-dva ranije krenuti, kako bi stigla na vrijeme, nego inaceMelami wrote:sta je sad ovo?? pozvali te na intervju a ti razmisljas bil radila ili ne? Tobejarabi i te omladine/blondina wrote:da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala.![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#18 Re: BOSNET DOO
@motach ne lupaj tako ti boga.
@Sarj'vo jest to je taj Bosnet i da slažem se s tobom
Kome treba pripravnički neka ga odradi za ostalo
@Sarj'vo jest to je taj Bosnet i da slažem se s tobom
Kome treba pripravnički neka ga odradi za ostalo
- dzimi
#19 Re: BOSNET DOO
Srdačan pozdrav iz Bosneta!motachjointa wrote:To je nova firma koja je otvorena u Hadžićima, nemojte se puno nadati pošto su radna mjesta odavno već obećana i popunjena, konkurs je formalan manje više a za to se možete zahvaliti vrlom načelniku ejuboviću koji vedri i oblaći sa radnim mjestima od koka-kole, binga, bp braća mujić, hoše komerc, bingo, argeta itd pa do općinske administracije gdje je samo u zadnjih 3 mjeseca "transparentno" po stranačko komšijskim relacijama 4 nova radnika zaposlio.
@motachjointa: prije svega nekoliko informacija, a u vezi sa dezinformacijama
-
Melami
#20 Re: BOSNET DOO
tako ti ga to dodje, zato s ei cudim, ako je neko pozvan, tesko mu otici na intervju je rmora 1h putovati? ono bas, da treba toliko putovati ne bi ni predavao za posao al hajde.dzimi wrote:Srdačan pozdrav iz Bosneta!motachjointa wrote:To je nova firma koja je otvorena u Hadžićima, nemojte se puno nadati pošto su radna mjesta odavno već obećana i popunjena, konkurs je formalan manje više a za to se možete zahvaliti vrlom načelniku ejuboviću koji vedri i oblaći sa radnim mjestima od koka-kole, binga, bp braća mujić, hoše komerc, bingo, argeta itd pa do općinske administracije gdje je samo u zadnjih 3 mjeseca "transparentno" po stranačko komšijskim relacijama 4 nova radnika zaposlio.
@motachjointa: prije svega nekoliko informacija, a u vezi sa dezinformacijamaiznesenim u citiranom postu. Firma nije tek osnovana, postoji već nešto više od sedam godina, samo je promijenila sjedište. Što se tiče konkursa i radnih mjesta, puno bi jednostavnije bilo da je konkurs već namješten, uštedio bi nam puno truda, novaca i vremena, jednostavno bismo primili ljude bez ikakvih procedura. Kao privatna firma nismo obavezni objaviti konkurs i objavljen je zato što nam zbog rasta obima posla i novih poslovnih projekata zaista trebaju radnici. Došlo je više od dvije hiljade prijava i već su obavljeni razgovori za neka radna mjesta, naravno nemoguće je pozvati svih dvije hiljade kandidata i obaviti razogovor sa svima, ali u jednom danu je od 90 pozvanih kandidata došlo samo 30
-
blesava
#21 Re: BOSNET DOO
mene jos niko nije zvao iz Bosneta a rado bih dosla i odmah pocela da radim ako treba, al eto 
Ne treba uvijek glasnima vjerovati, sigurna sam da je dezinformacija prosirena kako bi sto manje raje i doslo na razgovor, cisto eliminisanje konkurencije.
Ne treba uvijek glasnima vjerovati, sigurna sam da je dezinformacija prosirena kako bi sto manje raje i doslo na razgovor, cisto eliminisanje konkurencije.
-
Nebitan32
#22 Re: BOSNET DOO
Cudna razmisljanja u BosniMelami wrote:tako ti ga to dodje, zato s ei cudim, ako je neko pozvan, tesko mu otici na intervju je rmora 1h putovati? ono bas, da treba toliko putovati ne bi ni predavao za posao al hajde.dzimi wrote:Srdačan pozdrav iz Bosneta!motachjointa wrote:To je nova firma koja je otvorena u Hadžićima, nemojte se puno nadati pošto su radna mjesta odavno već obećana i popunjena, konkurs je formalan manje više a za to se možete zahvaliti vrlom načelniku ejuboviću koji vedri i oblaći sa radnim mjestima od koka-kole, binga, bp braća mujić, hoše komerc, bingo, argeta itd pa do općinske administracije gdje je samo u zadnjih 3 mjeseca "transparentno" po stranačko komšijskim relacijama 4 nova radnika zaposlio.
@motachjointa: prije svega nekoliko informacija, a u vezi sa dezinformacijamaiznesenim u citiranom postu. Firma nije tek osnovana, postoji već nešto više od sedam godina, samo je promijenila sjedište. Što se tiče konkursa i radnih mjesta, puno bi jednostavnije bilo da je konkurs već namješten, uštedio bi nam puno truda, novaca i vremena, jednostavno bismo primili ljude bez ikakvih procedura. Kao privatna firma nismo obavezni objaviti konkurs i objavljen je zato što nam zbog rasta obima posla i novih poslovnih projekata zaista trebaju radnici. Došlo je više od dvije hiljade prijava i već su obavljeni razgovori za neka radna mjesta, naravno nemoguće je pozvati svih dvije hiljade kandidata i obaviti razogovor sa svima, ali u jednom danu je od 90 pozvanih kandidata došlo samo 30
- jedan prica kako nacelnik namjesta mjesta u svim firmama pa cak i onim privatnim
Kako i koja svrha je toga Bog sami zna.
- osoba koja nema posao razmislja bi li ili ne isla na razgovor
Znaci da toj osobi i nije stalo da pronade posao
- drugom je opet puno putovati 1h do posla
Ljudi idu iz jedne u drugu drzavu a ovom je tesko otici u drugu opcinu.
Strasno...
-
blondina
#23 Re: BOSNET DOO
da se obratim ovima sto me napadaju.Nije da ne zelim posao,nego je poenta u tome sto sam istovrememo dobila dvije ponude i morala sam se odluciti za jednu.Nisam mogla ici na obadvije opcije.A sto se tice BOSNETA neko od forumasa je napisao da je konkurs namjesten i iz tog razloga sam otisla na drugu opciju za koju mislim da imam sanse da prođem.
- Miki123
#24 Re: BOSNET DOO
hehe, to se zove forum.. puno levata sere o stvarima o kojima nemaju pojma. zato ja po hiljaditi put kažem, ko prihvati savjet sa foruma, makar i bio 100 % ispravan, bez provjeravanja je levatina veća od onog ko ga je zavalio.Cudna razmisljanja u Bosni
- jedan prica kako nacelnik namjesta mjesta u svim firmama pa cak i onim privatnim
Kako i koja svrha je toga Bog sami zna.
-
neal10
#25 Re: BOSNET DOO
Ma promijeni taj nik možda te neko i pozove hehehehheheheheeblesava wrote:ja sam predala ali me jos niko nije zvao.blondina wrote:da li je neko dobio poziv za razgovor.mene malo prije zvali,ja i zaboravila da sam aplicirala.![]()