Ko svhatio, shvatio, moj prethodni post, ko nije, nista, vama vase, meni moje.
Bosnalijekovi lijekovi
-
rei
U ovom kontekstu u u kojem su pomenuti najmiliji srebrenickih majki pominjat cu uvijek, a na sta ti aludiras, pojma nemam niti me zanima. A vidim da pojma nemas i sto se tice Srebrenicana i kazes da su svi u Sarajevu i Svedskoj ejjj kamo srece da su u Svedskoj (sa svojim prodicama) Vecina njih je u Tuzli, i okolini Tuzle, puno manje ih je u Sarajevu i naravno nesto ih je rasuto po svijetu od toga mislim da ih je najmanje u Svedskoj. Te zene odnosno gotovo svaka zena je izgubila i djecu, i muza, i ostala bez vecine muskaraca te porodice, i one su uglavnom ovdje u BiH, a neke od tih zena su se vratile u Srebrenicu.
-
RPM
khm, pojeo sam kelloggs kikiriki i umjesto pet prdnuo sam jednom, sta da radim ...
... da nesto ne valja sa lijekom, ne bosnalijeka vec bilo koje farmaceutske kuce, u bolnici bi bile stotine pacijenata ... nego, jel ta nesretnica provjerila kakvu je vodu pila, ovdje u Tz redovan je proliv k'o dobar dan al' od vode ...
... znam p osebi ... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#103 Re: Bosnalijekovi lijekovi
sinoc u 19h popijen Cofadon...u 19:30 se javilo crvenilo na licu...Prenj wrote:Moja jaranica je jedva ziva ostala nakon sto je zavrsila u bolnici od posljedica nuspojava izazvanih Bosnalijekovim antibiotikom.
Kakva su vasa iskustva?
poceli ocni kapci oticati...pa svrbez po cijelom tijelu pracen crvenilom i plikovima...
pregled u hitnoj - inekcija Dex necega, plus prepisan Kalcij...
inekcija djeluje nakon 60 minuta, a do tada osoba koja pati od alergije polomi sve nokte cesuci se...i nanese si povrede u prijedjelu butina...
-
Prenj
#104 Re: Bosnalijekovi lijekovi
Welcome to the clubmIRCerka wrote: sinoc u 19h popijen Cofadon...u 19:30 se javilo crvenilo na licu...
poceli ocni kapci oticati...pa svrbez po cijelom tijelu pracen crvenilom i plikovima...
pregled u hitnoj - inekcija Dex necega, plus prepisan Kalcij...
inekcija djeluje nakon 60 minuta, a do tada osoba koja pati od alergije polomi sve nokte cesuci se...i nanese si povrede u prijedjelu butina...
-
mIRCerka
taj codeine garant...
paracetamol drmam redovno kad imam temperaturu...
ma ljudi moji, ja sam jaka i izdrzljiva, al zamisli da neko salbasno bice isto pretrpi..nece ni stic od hitne..
zamisli peha, prezivim rat, a ubije me alergija...
ma ljudi moji, ja sam jaka i izdrzljiva, al zamisli da neko salbasno bice isto pretrpi..nece ni stic od hitne..
-
Prenj
Dobro si ti prosla, od pravo kvalitetne alergije na lijek moguce je zaginuti vec za par minuta.mIRCerka wrote:taj codeine garant...
Je li na kutiji od lijeka barem pisalo kakvo upozorenje?
-
mIRCerka
alu zlatna tabla...1,10 KM cini mi se...Vingo wrote:Mislim da Cofadone nema kutije vec se pakuje u one alu table
ma ljudi moji, sad kad skontam, dobro sam prosla...
mogla sam dobit svoju IN MEMORIAM temu na forumu...gluho i daleko bilo..
-
Prenj
U tvoje ime, odmah bi napravili memorijalnu podjelu paketicamIRCerka wrote:alu zlatna tabla...1,10 KM cini mi se...Vingo wrote:Mislim da Cofadone nema kutije vec se pakuje u one alu table
-
Vingo
Prenj wrote:U tvoje ime, odmah bi napravili memorijalnu podjelu paketicamIRCerka wrote:alu zlatna tabla...1,10 KM cini mi se...Vingo wrote:Mislim da Cofadone nema kutije vec se pakuje u one alu table
Mracnjaci!
-
Eshek
Drug, Andol nije nikakav antibiotik, nego acetilsalicilna kiselina. Isto kao i Bayer-ov Aspirin, samo drukčijeg naziva. I SIGURNO nema nikakve veze sa poteškoćama koje si naveo.Šandor wrote:Ponekad i andol može izazvati gadne nus pojave. A andol je poznat kao "najbezazleniji" antibiotik.![]()
Naročito ako ste se pucali nečim čime ste već skršili želudac. But će veselo sa andolom.![]()
Meni je andol činio slijedeću stvar.
Ustanem u 9 ujutro. Doručkujem (obilno, kao i svako jutro), poslije doručka popijem andol. Sve je to gotovo najkasnije do 10 sati.
S andolom nikad nisam ogladnio prije 8 sati uveče.
Andol usporava proces varenja.![]()
I bio je neki gadan osjećaj. Jebo te, osjećaš se ko medvjed koji se najede jednom i može prespavat januar.:D:D