Bosna za 10 godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sve ce doci na svoje

Post by sve ce doci na svoje »

Desit ce se nesto slicno kao 1990 godine samo ovaj put ce narodi BIH odmotati zastave sda,sds,hdz i zapaliti ih.

Za 10 godina Bih ce biti BIH.
elviss83

Post by elviss83 »

Bosna za 10 godina ce biti ista kao sto ce biti za 9 godina :D
pike

Post by pike »

Kako sporo ide slabo ce se sta promjenit,i osim ako narod ne poludi pa se Bukurest ponovi ali nesto sumnjam u to.
zlata

Post by zlata »

Cazinjanin wrote:ko zna, mozda opet uvedu i serijatske sudove za muslimane... steta sto ih ukinuse komunisti 1946. godine... a, mozda paralelno bude djelovao serijatski sud i ova sekularni. Pa, nek svako izabere koji hoce.

A, rs mozda se i ukine... il, i ako se ne ukine opet sta im ja mogu Srba ionako sve manje i manje a Bosnjaka sve vise i vise...
Sarijatski zakoni! Pa bit'ce SDA-stranka sakatih! :lol: Mozda je to jedini nacin da se okane koketiranja sa islamskim radikalizmom. Morat'ce se i oni pridrzavati sarijata! :lol: Sta mislite...jedan bez ruke, drugi neja prstiju...sve muslimani "brat do brata"! :lol: Kamo srece...al'kakva nam je sudbina...vazda bi se oni "snasli". Vjerojatno bi "otkrili" posebne hadise za SDA-IVZ velikane...cak bi im i njihov sarijat bilo k'o sve ostalo...special-maksuz-baska!
Fair Life

Post by Fair Life »

Stari wrote:Cekaj malo prenj ...cemu toliki pesimizam...pa zar nece socijaldemokrati i ekipa preuzeti vlast dogodine i reformisati cijelu situaciju? Pa ce onda biti puno bolje...ili ...pocinjes gubiti nadu za takav rasplet dogadjaja. Ako je to ...nemoj bolan pa ima jos sanse. Evo i ja imam neki smek da ce Zlaja na slijedecim izborima napraviti bolju stvar nego na ovim proslim (samo nek se sa Fahrom pomiri ...i to je onda ...ma k'o nacrtano)
Nije Prenj pesimista... Prenj je samo optimista sa iskustvom, nazalost.
Prenj

Post by Prenj »

Cazinjanin wrote:
Vodenjak wrote:E ova zadnja dvojica praaavo zasolise...
Do sad su nam samo biberili.. :roll: :zzzz:

:-?
hej, haj pusti sad sta ko misli, hajmo biti realni. Ebem mu haslamu imal nam izlaza iz krize sem ako uvedemo serijatski sistem? kako sprijeciti ove nase politicare da kradu od naroda ako se ne odsjece koji prst il ruka. Sta mislis jel Bicakcic zasluzio da mu se otkine bar mali prst? -il da ga ovako "demokratski" pustimo da se natuca sa sudovima. -ja bih ga radije na serijatski sud, kadije nek vijecaju, ako je kriv fino osisati ga nacelavo i presaditi mu kosu od Brad Pitt-a. Barem ce biti seksi.
A da prvo krenes od sebe i pocnes sebi rezati prste?
Tvoji glasovi i glasovi tebi slicnih su ih doveli na vlast i odrzavaju ih tamo!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

elviss83 wrote:Bosna za 10 godina ce biti ista kao sto ce biti za 9 godina :D
Ili barem za devet i pol! 8-)
buhtelj

Post by buhtelj »

DOK SE NE PROMJENI MENTALITET LJUDI...SVE CE BITI ISTO.......

Realno gledano za sljedecih 50 godina ce se dogoditi:

1 Vecina Mladezi ce da ode iz BIH,
2 Vecina penzionera ce da umre ubrzano jer nece imati tko da radi za njih i ljekove,
3 BIH ce bit bez ljudi...i onda ce se naseliti Kinezi....i potom ce biti ultra razvijena......juuuupiiii :D :D :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Fair Life wrote:
Stari wrote:Cekaj malo prenj ...cemu toliki pesimizam...pa zar nece socijaldemokrati i ekipa preuzeti vlast dogodine i reformisati cijelu situaciju? Pa ce onda biti puno bolje...ili ...pocinjes gubiti nadu za takav rasplet dogadjaja. Ako je to ...nemoj bolan pa ima jos sanse. Evo i ja imam neki smek da ce Zlaja na slijedecim izborima napraviti bolju stvar nego na ovim proslim (samo nek se sa Fahrom pomiri ...i to je onda ...ma k'o nacrtano)
Nije Prenj pesimista... Prenj je samo optimista sa iskustvom, nazalost.
Pa dobro zemo ...sta je sad ovo majka mu stara...?...jesil i ti to prestao navijati za Zlaju?

Evo bas sam sinoc prilego malo uz televizor (a od prije jedno 2-3 mjeseca imam i nekoliko "juznoevropskih tv-kanala") ...kad ono tamo sjede ..jebachi...Tihic, Lagumdzija, Lozancic i Halilovic...SDS-ov predstavnik nije htio doci...i eto nakon 15-godina gledam sjedeljku BiH politicara .... i mogu ti reci .... napredovali su malo , kulturniji su , ne hvataju se za vratove (valjda zato sto nije bilo SDS-ovog predstavnika).... slazu se svi u ocjeni da nema vise promjena ustava na tenkovima, niti da ce biti kakvih promjena ustava na taj nacin sto ce ih opet neko na to natjerati.....i svi se (zamisli ama bas svi) slazu da promjene ustava mogu biti napravljene samo u bosni i od strane bosanskohercegovacke nacije...i Tihic i Zlaja ...(halilovic je vecinom sutao...zvucao je prehladjen kad urijetko progovori) a bogme i Lozancic.

Pomislih ..pa divno... slozili su se da ako zelimo promjeniti ustav ...to moramo napraviti sami. A primjetio sam da ...ideje legendarnog Skljoce dobijaju sve vise pristalica cak i politickom vrhu. Uvazeni skljoco ...ljudi moji vise nije disident...ispravnost teorije o bosanskohercegovackoj naciji su poceli uocavati i ...jebachi u politickom vrhu.

Za deset godina ... ideja bosanskohercegovacke nacije ce biti po broju pobornika jednaka ideji o tri odvojena entiteta. I tada ce se malo ko sjecati da je skljoco bio u tom pogledu pionir.
Last edited by Stari on 26/10/2005 10:35, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

Ja ne znam sta je vama ali ja nisam nikad bila u dilemi jesmo ili nismo
Bosanci i Hercegovci. Pa ljudi moji to se podrazumijeva , bilo koji narodi
u ovoj BiH egzistirali drzava je BiH i svi smo mi Bosanci i Hercegovci.... :)
buhtelj

Post by buhtelj »

rei wrote:Ja ne znam sta je vama ali ja nisam nikad bila u dilemi jesmo ili nismo
Bosanci i Hercegovci. Pa ljudi moji to se podrazumijeva , bilo koji narodi
u ovoj BiH egzistirali drzava je BiH i svi smo mi Bosanci i Hercegovci.... :)
....i kinezi :)
Stari

Post by Stari »

Pa eto ljudi moji ...evo nesto sam razmisljao o toj zanimljivoj teoriji bosnohercegovaca (i bosnohercegovki naravski) to jest njihovih sinonima hercegbosanaca odnosno hercegbosanki. Forumski dopisnik sa nickom Skljoco je to podastro ovdje na sa-x forumu jos u ona prastara vremena kad sam ja jos bio samo citalac i posjetilac ovog foruma ...u ona vremena prije velike reforme foruma 2004...i sjecam se dobro da je vecinom bio ismijavan... ponekad i udaljavan sa foruma...a sad se evo pocinju pojavljivati i tipovi sa bijelim kosuljama i kariranim kravatama koji kazivaju stvari koje idu u prilog odbrane Skljocine teze.

Znam da se mnogi ne sjecaju svih pojedinosti teorije o porijeklu i nastanku bosansko-hercegovacke nacije postovani Skljoce te te stoga molim da je jos jednom (znaci ko smo? sta smo? odakle smo? otkud smo tu gdje jesmo? i sta nam je raditi po tom pitanju u buduce?) izneses ovdje na ovoj temi...a ako te neko i ovog puta banuje zbog toga ...onda ce isti imati posla sa nama obojcom.
rei

Post by rei »

Stari wrote:Pa eto ljudi moji ...evo nesto sam razmisljao o toj zanimljivoj teoriji bosnohercegovaca (i bosnohercegovki naravski) to jest njihovih sinonima hercegbosanaca odnosno hercegbosanki. Forumski dopisnik sa nickom Skljoco je to podastro ovdje na sa-x forumu jos u ona prastara vremena kad sam ja jos bio samo citalac i posjetilac ovog foruma ...u ona vremena prije velike reforme foruma 2004...i sjecam se dobro da je vecinom bio ismijavan... ponekad i udaljavan sa foruma...a sad se evo pocinju pojavljivati i tipovi sa bijelim kosuljama i kariranim kravatama koji kazivaju stvari koje idu u prilog odbrane Skljocine teze.

Znam da se mnogi ne sjecaju svih pojedinosti teorije o porijeklu i nastanku bosansko-hercegovacke nacije postovani Skljoce te te stoga molim da je jos jednom (znaci ko smo? sta smo? odakle smo? otkud smo tu gdje jesmo? i sta nam je raditi po tom pitanju u buduce?) izneses ovdje na ovoj temi...a ako te neko i ovog puta banuje zbog toga ...onda ce isti imati posla sa nama obojcom.

ja jedino sto sam Skljoci zamjerila je zbog ne priznavanja naroda
a Bosnjake stavlja pod navodnike..... pa zar to nije vrijedanje Stari,
a niko normalan se ne buni postojanju Bosanaca i Hercegovaca....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Cazinjanin wrote:
Vodenjak wrote:E ova zadnja dvojica praaavo zasolise...
Do sad su nam samo biberili.. :roll: :zzzz:

:-?
hej, haj pusti sad sta ko misli, hajmo biti realni. Ebem mu haslamu imal nam izlaza iz krize sem ako uvedemo serijatski sistem? kako sprijeciti ove nase politicare da kradu od naroda ako se ne odsjece koji prst il ruka. Sta mislis jel Bicakcic zasluzio da mu se otkine bar mali prst? -il da ga ovako "demokratski" pustimo da se natuca sa sudovima. -ja bih ga radije na serijatski sud, kadije nek vijecaju, ako je kriv fino osisati ga nacelavo i presaditi mu kosu od Brad Pitt-a. Barem ce biti seksi.
Ti bi htio u srednji vijek. De nemoj pricat, ovi zakoni su pisani u Muhammedovo vrijeme kada je ovako kaznjavanje bilo normalno svugdje(pogledaj srednjovjekovnu Evropu) nego ljudi koji nece da ispuste moc nedaju micanje iz srednjeg vijeka upotrebljavajuci ovake metode koje je i crkva upotrebljavala pa se modernizovala jer nemaju puno ako ne ista sa hriscanstvom isto kao sto ovo nema puno ako ne i ista veze sa islamom, mi smo sretni sto to nemamo(nije da hvalim komunizam) i cak se i u islamskim drzavama stvari modernizuju(gledaj Tursku a ima i drugih) a ti bi to ovdje uveo. Eh, ides 100% uruku cetnicima i ustasama koji zele ratove protiv "fanatickih" Bosnjaka. Vise za njih radis nego za Bosnjake. Okani se i za tvoje bolje gori si od talibana.
Haj cao
Novi_Nick

#65 Re: Bosna za 10 godina

Post by Novi_Nick »

sultan mehmed fatih wrote:Kako mislite da ce izgledati? dali ce RS biti ukinuta ili ce biti slicno kao i danas?

=Edna21
U periodu od 10 godina ce se desiti da obadva tzv entiteta Federacija i RS budu ukinuta. Bosna & Hercegovina ce se decentralizovati i biti teritorijalno podjeljena na Regije i opstine te postati kao sto je uvjek i bila teritorijalno cjelovita drzava na vanjskom i na unutrasnjem planu. U BH Ustav ce se vratiti i ponovo upisati narodni i nacionaln identitet Bosanci & Hercegovci. :) :-D
Post Reply