Bosna za 10 godina
-
sultan mehmed fatih
#1 Bosna za 10 godina
Kako mislite da ce izgledati? dali ce RS biti ukinuta ili ce biti slicno kao i danas?
=Edna21
=Edna21
-
meskox
Sta da ti kazem Bosna je najljepsa Drzava na Svijetu ali je toliko komlikovana Situacija izmedu Vlasti Politike i Naroda da mislim nikada nece biti cvrsta poput Evropskih Drzava kao sto su Austrianci, Njemci
cak i Poljaci, Cesi ili Hrvati sto je u sustini zalosno reci ali je istina.
Ako ikad uspijemo odigrati tekmu u Beogradu na Marakani a da nas bodre I navijaci iz Rep.Srp i odigrati tekmu u Sirokom a da svi bar ustanu kad je himna onda mozemo reci da imamo jedinstvenu drzavu.
Ali posto je to nerealno mislim da se nece nikad ukinuti RS i da bi se na kraju krajeva trebali i odvojiti od njih.
cak i Poljaci, Cesi ili Hrvati sto je u sustini zalosno reci ali je istina.
Ako ikad uspijemo odigrati tekmu u Beogradu na Marakani a da nas bodre I navijaci iz Rep.Srp i odigrati tekmu u Sirokom a da svi bar ustanu kad je himna onda mozemo reci da imamo jedinstvenu drzavu.
Ali posto je to nerealno mislim da se nece nikad ukinuti RS i da bi se na kraju krajeva trebali i odvojiti od njih.
-
hamza1
Mislim da nemamo puno mogucnosti.
Do promjene ustava ce tako tako doci!
Imamo par scenarija:
1.Novi ustav moze zadrzati RS, sto moze da prouzrokuj stvaranje treceg entiteta. (crna buducnost)
2.RS opstaje Hrvati postaju manjina u BiH, tako da bi Federacija bila pod bosnjackom vecinom. (crna buducnost)
3.RS opstaje, stvara se treci entitet i BiH se dijeli na tri dijela. Ta podjela naravno ne bi izgledala 100 kao sada! (naravno mislim na teritorijalne vecine u ovom momentu) (??????)
4. Nestanak RS, jedinstvena BiH sa 4 do 5 ekonomskih cijelina. (ovo je sigurno najbolja opcija)
Do promjene ustava ce tako tako doci!
Imamo par scenarija:
1.Novi ustav moze zadrzati RS, sto moze da prouzrokuj stvaranje treceg entiteta. (crna buducnost)
2.RS opstaje Hrvati postaju manjina u BiH, tako da bi Federacija bila pod bosnjackom vecinom. (crna buducnost)
3.RS opstaje, stvara se treci entitet i BiH se dijeli na tri dijela. Ta podjela naravno ne bi izgledala 100 kao sada! (naravno mislim na teritorijalne vecine u ovom momentu) (??????)
4. Nestanak RS, jedinstvena BiH sa 4 do 5 ekonomskih cijelina. (ovo je sigurno najbolja opcija)
-
da pamtis
zakljucak: nesmije niko otvoriyti novu temu u iducih deset godina......Prenj wrote:Za deset godina, sirotinja ce i dalje uzaludno raspravljati o ukidanju RSa, o trecem entitetu, o trecem pokusaju preimenovanja sarajevskog aerodroma, ... a sadasnji bogatasi na sve tri strane ce biti jos bogatiji.
-
Stari
Cekaj malo prenj ...cemu toliki pesimizam...pa zar nece socijaldemokrati i ekipa preuzeti vlast dogodine i reformisati cijelu situaciju? Pa ce onda biti puno bolje...ili ...pocinjes gubiti nadu za takav rasplet dogadjaja. Ako je to ...nemoj bolan pa ima jos sanse. Evo i ja imam neki smek da ce Zlaja na slijedecim izborima napraviti bolju stvar nego na ovim proslim (samo nek se sa Fahrom pomiri ...i to je onda ...ma k'o nacrtano)
-
Prenj
Pesimizam je izveden iz proteklih deset godina.Stari wrote:Cekaj malo prenj ...cemu toliki pesimizam...pa zar nece socijaldemokrati i ekipa preuzeti vlast dogodine i reformisati cijelu situaciju? Pa ce onda biti puno bolje...ili ...pocinjes gubiti nadu za takav rasplet dogadjaja. Ako je to ...nemoj bolan pa ima jos sanse. Evo i ja imam neki smek da ce Zlaja na slijedecim izborima napraviti bolju stvar nego na ovim proslim (samo nek se sa Fahrom pomiri ...i to je onda ...ma k'o nacrtano)
-
Stari
Proteklih 10 godina....dobro ...to kontam. Ovi do sad su imali znacajnih propusta ...no dvije od tih deset onako linearnom proprcionalnoscu gledano ...ide na dusu Zlaji i ekipi jer su oni tad sjedili na mjestu sofera.
Ipak misljenja sam da im treba jos jednom dati sansu...sad su malo stariji, lukaviji, ozbiljniji....jos ako ih mas-mediji podrze...mogli bi napraviti nesto. Mislim....nista spektakularno ali recimo ...stabilizovati situaciju.
Ipak misljenja sam da im treba jos jednom dati sansu...sad su malo stariji, lukaviji, ozbiljniji....jos ako ih mas-mediji podrze...mogli bi napraviti nesto. Mislim....nista spektakularno ali recimo ...stabilizovati situaciju.
-
Prenj
Stari, cini mi se da imas dovoljno zivotnog iskustva da bi mogao znati sta je uopste moguce uciniti za dvije godine, nema tu nikakve linearne proporcije.Stari wrote:Proteklih 10 godina....dobro ...to kontam. Ovi do sad su imali znacajnih propusta ...no dvije od tih deset onako linearnom proprcionalnoscu gledano ...ide na dusu Zlaji i ekipi jer su oni tad sjedili na mjestu sofera.
Trebace nama decenije da nam bude bolje, ako ikad bude bolje ...
.... nakon "deset najtezih godina"
-
da pamtis
znas onu poznatu Karadzicevu "narod nek ide u P.M" situacija i danas ista vazno je imati RS a narod?pmPrenj wrote:Sta ce od toga imati obicni stanovnici RSa?dzampin dzek fles wrote:RS nece biti ukinuta
Vece plate, bolje skole, bolja auta?
Ili ce to ostati rezervisano samo za elitu?
-
dzampin dzek fles
A sta bi imali da se ukinePrenj wrote:Sta ce od toga imati obicni stanovnici RSa?dzampin dzek fles wrote:RS nece biti ukinuta
Ili ce to ostati rezervisano samo za elitu?
I don't think so