Bosna za 10 godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sultan mehmed fatih

#1 Bosna za 10 godina

Post by sultan mehmed fatih »

Kako mislite da ce izgledati? dali ce RS biti ukinuta ili ce biti slicno kao i danas?

=Edna21
Uh

Post by Uh »

Za deset godina Bosna ce biti zemlja meda i mlijeka. JEbo nacionalizam. A sta ce se ukinut ko to zna Mozda ostane RS,,,, A ukine se ona druga,,,Republika muslimanska
meskox

Post by meskox »

Sta da ti kazem Bosna je najljepsa Drzava na Svijetu ali je toliko komlikovana Situacija izmedu Vlasti Politike i Naroda da mislim nikada nece biti cvrsta poput Evropskih Drzava kao sto su Austrianci, Njemci
cak i Poljaci, Cesi ili Hrvati sto je u sustini zalosno reci ali je istina.

Ako ikad uspijemo odigrati tekmu u Beogradu na Marakani a da nas bodre I navijaci iz Rep.Srp i odigrati tekmu u Sirokom a da svi bar ustanu kad je himna onda mozemo reci da imamo jedinstvenu drzavu.

Ali posto je to nerealno mislim da se nece nikad ukinuti RS i da bi se na kraju krajeva trebali i odvojiti od njih.
hamza1

Post by hamza1 »

Mislim da nemamo puno mogucnosti.

Do promjene ustava ce tako tako doci!

Imamo par scenarija:
1.Novi ustav moze zadrzati RS, sto moze da prouzrokuj stvaranje treceg entiteta. (crna buducnost)
2.RS opstaje Hrvati postaju manjina u BiH, tako da bi Federacija bila pod bosnjackom vecinom. (crna buducnost)
3.RS opstaje, stvara se treci entitet i BiH se dijeli na tri dijela. Ta podjela naravno ne bi izgledala 100 kao sada! (naravno mislim na teritorijalne vecine u ovom momentu) (??????)
4. Nestanak RS, jedinstvena BiH sa 4 do 5 ekonomskih cijelina. (ovo je sigurno najbolja opcija)
rumenko

Post by rumenko »

ovo sto Uh kaze..."bice zemlja meda i mlijeka"...jos samo da bude hljeba da se ima na sta namazati....
digger

Post by digger »

rumenko wrote:ovo sto Uh kaze..."bice zemlja meda i mlijeka"...jos samo da bude hljeba da se ima na sta namazati....
:)
Prenj

Post by Prenj »

Za deset godina, sirotinja ce i dalje uzaludno raspravljati o ukidanju RSa, o trecem entitetu, o trecem pokusaju preimenovanja sarajevskog aerodroma, ... a sadasnji bogatasi na sve tri strane ce biti jos bogatiji.
Drumer

Post by Drumer »

Za 10 godina hmmmmmm. Ja cu vec sutra da pocnem kopati tunel do Holandije. Pa kad opet pukne ja lagano......... :run:
da pamtis

Post by da pamtis »

Prenj wrote:Za deset godina, sirotinja ce i dalje uzaludno raspravljati o ukidanju RSa, o trecem entitetu, o trecem pokusaju preimenovanja sarajevskog aerodroma, ... a sadasnji bogatasi na sve tri strane ce biti jos bogatiji.
zakljucak: nesmije niko otvoriyti novu temu u iducih deset godina......
Stari

Post by Stari »

Cekaj malo prenj ...cemu toliki pesimizam...pa zar nece socijaldemokrati i ekipa preuzeti vlast dogodine i reformisati cijelu situaciju? Pa ce onda biti puno bolje...ili ...pocinjes gubiti nadu za takav rasplet dogadjaja. Ako je to ...nemoj bolan pa ima jos sanse. Evo i ja imam neki smek da ce Zlaja na slijedecim izborima napraviti bolju stvar nego na ovim proslim (samo nek se sa Fahrom pomiri ...i to je onda ...ma k'o nacrtano)
dzampin dzek fles

Post by dzampin dzek fles »

RS nece biti ukinuta :)
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Cekaj malo prenj ...cemu toliki pesimizam...pa zar nece socijaldemokrati i ekipa preuzeti vlast dogodine i reformisati cijelu situaciju? Pa ce onda biti puno bolje...ili ...pocinjes gubiti nadu za takav rasplet dogadjaja. Ako je to ...nemoj bolan pa ima jos sanse. Evo i ja imam neki smek da ce Zlaja na slijedecim izborima napraviti bolju stvar nego na ovim proslim (samo nek se sa Fahrom pomiri ...i to je onda ...ma k'o nacrtano)
Pesimizam je izveden iz proteklih deset godina.
Stari

Post by Stari »

Proteklih 10 godina....dobro ...to kontam. Ovi do sad su imali znacajnih propusta ...no dvije od tih deset onako linearnom proprcionalnoscu gledano ...ide na dusu Zlaji i ekipi jer su oni tad sjedili na mjestu sofera.

Ipak misljenja sam da im treba jos jednom dati sansu...sad su malo stariji, lukaviji, ozbiljniji....jos ako ih mas-mediji podrze...mogli bi napraviti nesto. Mislim....nista spektakularno ali recimo ...stabilizovati situaciju.
Prenj

Post by Prenj »

dzampin dzek fles wrote:RS nece biti ukinuta :)
Sta ce od toga imati obicni stanovnici RSa?
Vece plate, bolje skole, bolja auta?
Ili ce to ostati rezervisano samo za elitu?
nebi

Post by nebi »

Slazem se.Odumrijece sama. :)
da pamtis

Post by da pamtis »

stabilizovati situaciju
da li je dobra ideja stabilizovati situaciju, mislim ipak treba nesto nauciti i od koalicije......
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Proteklih 10 godina....dobro ...to kontam. Ovi do sad su imali znacajnih propusta ...no dvije od tih deset onako linearnom proprcionalnoscu gledano ...ide na dusu Zlaji i ekipi jer su oni tad sjedili na mjestu sofera.

Ipak misljenja sam da im treba jos jednom dati sansu...sad su malo stariji, lukaviji, ozbiljniji....jos ako ih mas-mediji podrze...mogli bi napraviti nesto. Mislim....nista spektakularno ali recimo ...stabilizovati situaciju.
Stari, cini mi se da imas dovoljno zivotnog iskustva da bi mogao znati sta je uopste moguce uciniti za dvije godine, nema tu nikakve linearne proporcije.
Trebace nama decenije da nam bude bolje, ako ikad bude bolje ...
.... nakon "deset najtezih godina"
da pamtis

Post by da pamtis »

Prenj wrote:
znas onu poznatu Karadzicevu "narod nek ide u P.M" situacija i danas ista vazno je imati RS a narod?pm
bojdo

Post by bojdo »

ja bi najsretniji bio kad bih za 10 god bosnu gledao na TV udobno zavaljen u stolici na verandi svoje nove vikendice negdje oko Melbournea... a? sounds good, hehe... moze vala i kakva jahta... akobogda...
pitt

Post by pitt »

pocela zimska depresija izgleda :D Ne pamtim kad si duzi post napisao a da nije o apple :D:D
dzampin dzek fles

Post by dzampin dzek fles »

Prenj wrote:
A sta bi imali da se ukine :oops:
I don't think so :oops:
bojdo

Post by bojdo »

ih kod mene sunce sija... zato i vidim bih na TV...
Post Reply