Bosna u Kanadi (Montreal)

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
vik071

#1 Bosna u Kanadi (Montreal)

Post by vik071 »

Vec duze vremena zivim u Montrealu.
Lijep grad, relativno cist, mashala dobrih koka, pogotovo ljeti!
Posla uglavnom ima, naravno ako nisi papak pa odlucis da samo naucis engleski po pravilu: "Sto bi se ja zaj****, kad engleski svi govore!"

Klima je uglavnom bez veze, i ljeti i zimi sjedis u kuci, sto zbog vrucine ili zbog zime...

Ali ima nesto sto nijedan grad u Kanadi nema: najmanje Bosanca/km2!

Pitate me kako, tako puno nasih po Torontu (etnicko ciscenje = Faza IV u Mississaugi koja je otprilike k'o Vraca ali malkice veca), po Ottawi i ostalim sjevernoamerickim gradovima.

Problem je u tome sto se u ovom carobnom gradu niko ne smatra Bosancem (o Hercegovcima necemo posto tema nisu akutni atavizmi :P ), vec su svi po svojim plemenima raspodjeljeni.

Trebali ste samo da vidite na vateropolo turniru sta je sve urlalo za SCG tj. sta je sve sutilo za HR, pa bi vam bilo jasno zasto je Drina samo imaginarna granica a potez Kalvobag-Kalvovac-Vilovitica (Oj Vojo sokole!) u stvari jedna surova realnost.

Ali neka, ima jos nade jer j*** zemlju koja Bosne nema!
Oh-Lalaa

Post by Oh-Lalaa »

I ja vec pola godine zivim u Montrealu. Prethodno sam zivela u Torontu. Montreal je zakon. Toronto je jungle - E sad se valja baciti na ucenje jezika.
rajvosa

Post by rajvosa »

Stize vam krcat bibi pitara iz Toronta u gradic za vikend. Dolazimo kuznuti premjeru Go Westa na Mtl film festivalu, ako primjetite sminkere u bordo-bijeloj garnituri slobodno nam mahnite.
Toozla

#4 Re: Bosna u Kanadi (Montreal)

Post by Toozla »

vik071 wrote:...
.....znas' ti jednog Zenicanina iz ulice Dola..... :D
vik071

Post by vik071 »

rajvosa wrote:Stize vam krcat bibi pitara iz Toronta u gradic za vikend. Dolazimo kuznuti premjeru Go Westa na Mtl film festivalu, ako primjetite sminkere u bordo-bijeloj garnituri slobodno nam mahnite.
Dobro dosli, samo da znate, da je ovdje Zeljo-land...
I krv svoju za plavu boju...
Post Reply