Bosna :?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
igla
#1 Bosna :?
1) poletili su za parama pa nisu uzeli titulu u sirokom brijegu kada su mogli i trebali (a necu ni spominjati da su prodavali tapkarosima karte, koji su poslije za iste trazili 25km)
2)smijesno sudjenje, sudije su ostetile i jednu i drugu ekipu (subjektivno vidjenje da je bosna vise ostecena)
3)papci koji ne shvataju da gadjanjem sa tribina ne pomazu klubu, jebiga puno ih je sljeglo u Sarajevo. tuzno je sto policija nije sankcionisala tu grupu izgrednika. ovako salju poruku onim maljoljetnicima da je to nacin kojim treba rjesavati probleme
4)na utakmici sam uspio vidjeti sve xebene estradne licnosti, razne politicare i feder koke al pravih navijaca je bilo pravo malo. pravi navijaci koji su bili uz Bosnu tokom cijele sezone nisu mogli nabaviti kartu
po onom sto se moglo cuti samo je istok navijao
5) i zadnje Siroki je zasluzeno uzeo titulu, al nek je dobro zapamte bit ce im zadnja------------FORZA BOSNA----------------
ps.glupo je dijeliti bosnu na pitarski i zeljovski klub, to je klub svih Sarajlija
2)smijesno sudjenje, sudije su ostetile i jednu i drugu ekipu (subjektivno vidjenje da je bosna vise ostecena)
3)papci koji ne shvataju da gadjanjem sa tribina ne pomazu klubu, jebiga puno ih je sljeglo u Sarajevo. tuzno je sto policija nije sankcionisala tu grupu izgrednika. ovako salju poruku onim maljoljetnicima da je to nacin kojim treba rjesavati probleme
4)na utakmici sam uspio vidjeti sve xebene estradne licnosti, razne politicare i feder koke al pravih navijaca je bilo pravo malo. pravi navijaci koji su bili uz Bosnu tokom cijele sezone nisu mogli nabaviti kartu
po onom sto se moglo cuti samo je istok navijao
5) i zadnje Siroki je zasluzeno uzeo titulu, al nek je dobro zapamte bit ce im zadnja------------FORZA BOSNA----------------
ps.glupo je dijeliti bosnu na pitarski i zeljovski klub, to je klub svih Sarajlija
-
Glumica
mene je tako nasekiralo ono "gazi ustase" da nisam htjela uopste gledati utakmicu...
ja ne znam u cemu je stvar i ima li iko od nasih fudbalera/kosarkasa nekog osjecaja o tome sta bi sport trebao biti... svaki put kad se zacuje nesto tipa "noz, zica, srebrenica", "balije... ", zvizduk za vrijeme intoniranja himne druge drzave i sl. svako normalan bi trebao napustiti utakmicu... moze se utakmica odrzati i bez gledalaca, ako stoka ne zna, treba je disciplinovati...
ja ne znam u cemu je stvar i ima li iko od nasih fudbalera/kosarkasa nekog osjecaja o tome sta bi sport trebao biti... svaki put kad se zacuje nesto tipa "noz, zica, srebrenica", "balije... ", zvizduk za vrijeme intoniranja himne druge drzave i sl. svako normalan bi trebao napustiti utakmicu... moze se utakmica odrzati i bez gledalaca, ako stoka ne zna, treba je disciplinovati...
-
Ero
Ja eto vam kulture zato ce te uvjek ovako i pusiti u sportu dok se kulturi ne nauciteGlumica wrote:mene je tako nasekiralo ono "gazi ustase" da nisam htjela uopste gledati utakmicu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
pušit ćemo dok se vama one pare što ste ukrali za vrijeme rata ne istroše i dokle zakon ne profunkcionišeEro wrote:Ja eto vam kulture zato ce te uvjek ovako i pusiti u sportu dok se kulturi ne nauciteGlumica wrote:mene je tako nasekiralo ono "gazi ustase" da nisam htjela uopste gledati utakmicu...
-
Glumica
vam? kome vam? ko smo "mi", a ko si "ti"? ako se radi o navijacima sirokog i bosne, neka razlika u kulturi se ne moze primijetiti... samo sto ja za razliku od tebe osjecam stid kada to urade navijaci kluba koji i meni nesto znaci...Ja eto vam kulture zato ce te uvjek ovako i pusiti u sportu dok se kulturi ne naucite
- NeKi_LiK
Shvati da je struktura navijača koji dolaze na fudbalske i košarkaške utakmica takva i odmah će ti biti lakše. A parole i navijanje na nacionalnoj/teritorijalnoj/rasnoj osnovi su na fudbalskim (više) i košarkaškim (nešto manje) terenima vidno primjetne i u italijanskoj, francuskoj, španskoj, škotskoj lizi a da ne govorim o prvenstvima svih država bivše yu.Glumica wrote:mene je tako nasekiralo ono "gazi ustase" da nisam htjela uopste gledati utakmicu...
Nešto slično sigurno ne bi bilo vidjeno na takmičenjima u gimnastici, tenisu, borilačkim sportovima...
A kada se ništa nije promijenilo u jednom Rimu, u sred Italije, i još uvijek 60.000 ljudi kao jedan oponašaju majmuna kada crnac na terenu primi loptu, kada se u jednoj Španiji pjevaju lijepe pjesmice u momentu dok klub iz Madrida gostuje u Katalonji ili Baskiji, pa protenstantsko - katolička "ljubav" u glavnom gradu Škotske i još hiljadu ovakvih primjera, ne vjerujem da će se nešto u dogledno vrijeme promijeniti i kod nas...
- NeKi_LiK
A uvijek će biti onih 20-30 pijanih/nacionalista/željnih belaja koji će povesti i još stotinjak koji će nastaviti mada možda ni ne kontaju razlog što to rade i o čemu tačno navijaju.Glumica wrote:ma shvatam apsoltno... samo kazem, ruzno mi je i voljela bih da nije tako...Shvati da je struktura navijača koji dolaze na fudbalske i košarkaške utakmica takva i odmah će ti biti lakše.
Baš prije 4-5 godina kada je bilo aktuelno da Sadam ima atomsku bombu i na bosnine utakmice dolazilo 200 ljudi, na utakmici ono zajebancija, navija se " Sadame, sadame, sadame, baci bombu Sadameeeeeee". Ispred mene gledam desetak dječaka oko 13-14 godina pobjegli iz škole garant, i onako iz sveg glasa i oni se deru da je baci. I završi navijanje kad jedan mrtav ozbiljan - A gdje igra taj Sadam ?
- morti
ma papci...veći broj navijača koji je došao u skenderiju je konto da je ok da se skandira na taj način zato što su i oni u širokom isto sranje pravili...navijači bosne bi trebali odšutiti i ne spustiti se na taj seljački nivo...
e...fakat velik broj navijača je ostalo napolju i to sa kartama ali nisu mogli ući...koji je to fazon...
e...fakat velik broj navijača je ostalo napolju i to sa kartama ali nisu mogli ući...koji je to fazon...
- Prince
Mislim da nije problem u Sarajlijama, nego u Hordama, koji su znamo svi zašto, isfrustrirani. Naravno, ne mislim na sve navijače Sarajeva.
Najviše mi je zasmetalo što je sav jet set došao na utakmicu, a ljudi koji su uvijek bili tu, nisu mogli doći do karte. Ja sam još u četvrtak kupio ulaznicu, ali nije u redu da jedan Enis Bešlagić ima prednost nad Iglom, recimo, koji je sve do sada gledao...
Ne želim vjerovati da su pustili utakmicu u Širokom Brijegu, jer mislim da su preveliki profesionalci za to.
Najviše mi je zasmetalo što je sav jet set došao na utakmicu, a ljudi koji su uvijek bili tu, nisu mogli doći do karte. Ja sam još u četvrtak kupio ulaznicu, ali nije u redu da jedan Enis Bešlagić ima prednost nad Iglom, recimo, koji je sve do sada gledao...
Ne želim vjerovati da su pustili utakmicu u Širokom Brijegu, jer mislim da su preveliki profesionalci za to.
-
igla
e xebiga prince sad ispade da papaka ima samo medju navijacima FK SARAJEVO
a samo vrijedjanje je nista drugo do izbacivanje svojih frustracija iz zivota na neki treci objekat. nekim ljudima je odlazak na utakmicu postalo jedino zadovoljstvo u zivotu, a posto su iz svog doma ponijeli veoma malo to se i odrazava na njihovo ponasanje
to je jos i dobro dok nedodje do fizickih obracuna ili gadjanja svi i svacim
lijepo su to englezi rijesili, jedan belaj i dozivotna zabrana pristupa stadionima.......
sada su im stadioni vazda puni i nikada nema belaja, bar u premijer diviziji
a samo vrijedjanje je nista drugo do izbacivanje svojih frustracija iz zivota na neki treci objekat. nekim ljudima je odlazak na utakmicu postalo jedino zadovoljstvo u zivotu, a posto su iz svog doma ponijeli veoma malo to se i odrazava na njihovo ponasanje
to je jos i dobro dok nedodje do fizickih obracuna ili gadjanja svi i svacim
lijepo su to englezi rijesili, jedan belaj i dozivotna zabrana pristupa stadionima.......
sada su im stadioni vazda puni i nikada nema belaja, bar u premijer diviziji