bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

radeljas

#1 bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by radeljas »

sinoc bosna izgubi od vojvodine koja ih ponizi na njenom terenu. bio sam na tekmi i razocaran sam igrom, trenerom, kao i isluzenim srbima koji je samir avdic doveo zbog toga sto radi za mishka raznatovica srpskog managera. klasican sukob interesa. tomovic i gajic nisu u stanju da organizuju napad. tomovic ne moze da pogodi otvoren sut. ikonic pravi 3 puta faul u napadu. sagne glavu i zabije se u igraca. sta rade vise od bosne. avdic, bajramovic i ostali. zar nije bolje da igraju djeca odavde. da je ost'o mali danko i da igra nihad djedovic i mali sehovic. dokazani talenti. a ne da svake godine dovode propale srbe i amere po nekoj privatnoj liniji. svaka cast lance-u - on je jedini ginuo sinoc za svaku loptu. i neni markovicu. ali ne moze se igra bazirati na tome da neno "proradi". sinoc bavci na klupi cijelo vrijeme, a bajramovic ga stavio u reprezentaciju. moze u repki, ne moze u bosni. volio bih da se navijaci dignu protiv ovakve bosnine politike i da se pocne stvarati nova bosna sa bosninom djecom, a ne sa skupim i neperspektivnim igracima sa strane. od cega koristi imaju samo samir avdic i mishko raznatovic. neka ih je stid.
Lisac

Post by Lisac »

kad su neki dan pocjepali zvezdu onda nisu bili isluzheni srbi. a ako moramo vec gubiti daj da izgubimo k'o ljudi, pardon k'o balije.
bez obzira ko bude igrao za bosnu nikad nece biti bericeta sve dok loshe informirani, samoproglasheni mahalski struchnjaci ne nauce razlikovati talenat od nacionalnosti.
radeljas

Post by radeljas »

Lisac wrote:kad su neki dan pocjepali zvezdu onda nisu bili isluzheni srbi. a ako moramo vec gubiti daj da izgubimo k'o ljudi, pardon k'o balije.
bez obzira ko bude igrao za bosnu nikad nece biti bericeta sve dok loshe informirani, samoproglasheni mahalski struchnjaci ne nauce razlikovati talenat od nacionalnosti.
daj covjece, kad nesto komentarises onda se drzi argumenata i nemoj vrijedjati. sticaj je okolnosti da su srbi dovodjeni u bosnu u zadnje 2 godine i to onako kako sam napisao. ja nisam to govorio da vrijedjam isto bih napisao da su doveli i isluzene amerikance ili hrvate. sta bi sa djordjicem, aleksicem od prosle godine gdje oni igraju. tomovic i gajic sinoc organizuju napad tako da 8 puta istekne svih 24 sekunde. tomovic nije nikad nista odigrao kako treba. da ti ne pravim sad listu sviju koje su dovedili. nemoj mi samo reci da je damjanovic perspektiva sa 34 godine.
i ko je od navedenih igraca talenat.
kakve veze ima pobjeda nad zvezdom i tu kad je bilo gusto dosla je pomoc od sudija iz hrvatske. to su incidenti, a ovo je politika kluba koja ne donosi nista dobro bosni. u to sam 100% siguran, a ti prebacuj to na "velikosrpski" nacin koliko hoces. zar nije parezanin najomiljeniji bosnin igrac u sarajevu. i bolje da je on ostao, dao bi vise nego ovaj gajic.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Oboriše me na kladionici :x Ma čim to pitari počnu svojatati nema tu hajra :zzzz:
davis.ba

#5 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by davis.ba »

radeljas wrote:sinoc bosna izgubi od vojvodine koja ih ponizi na njenom terenu. bio sam na tekmi i razocaran sam igrom, trenerom, kao i isluzenim srbima koji je samir avdic doveo zbog toga sto radi za mishka raznatovica srpskog managera. klasican sukob interesa. tomovic i gajic nisu u stanju da organizuju napad. tomovic ne moze da pogodi otvoren sut. ikonic pravi 3 puta faul u napadu. sagne glavu i zabije se u igraca. sta rade vise od bosne. avdic, bajramovic i ostali. zar nije bolje da igraju djeca odavde. da je ost'o mali danko i da igra nihad djedovic i mali sehovic. dokazani talenti. a ne da svake godine dovode propale srbe i amere po nekoj privatnoj liniji. svaka cast lance-u - on je jedini ginuo sinoc za svaku loptu. i neni markovicu. ali ne moze se igra bazirati na tome da neno "proradi". sinoc bavci na klupi cijelo vrijeme, a bajramovic ga stavio u reprezentaciju. moze u repki, ne moze u bosni. volio bih da se navijaci dignu protiv ovakve bosnine politike i da se pocne stvarati nova bosna sa bosninom djecom, a ne sa skupim i neperspektivnim igracima sa strane. od cega koristi imaju samo samir avdic i mishko raznatovic. neka ih je stid.
Jarane pa ne možemo mi tako razmišljati, nakon jednog poraza kod kuće odmah sve igrače sve trenere mijenjati, šta ti je ba. Sezona traje 26 kola čini mi se znaš li ti koji je to period. Da stvarno misliš sve to što si rekao što nisi otvorio temu prije početka sezone i sve to napisao, nego nakon jednog poraza to sve prosipaš. Klasičan pokazatelj primitivnog kratkoročnog razmišljanja.

Ovo su isti oni, svejedno o kojem se sportu radi, čim doživimo jedan poraz odmah ništa ne valja, treba sve mijenjati itd.

Smiri malo.
arden

Post by arden »

Istina je da mlađi odlaze na sve strane i to ne može niko poreći. Ako nisi s Avdićem onda nemaš tu šta ni tražiti. Nema veze to ni sa kakvim nacionalnostima, na kraju krajeva ni s igrom, već sa raznoraznim talovima.
List

#7 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by List »

radeljas wrote:da je ost'o mali Danko
:zzzz: Danko je pokazatelj da se u današnjoj KK Bosna ne igra zbog krvi. :D

A što se tiče Samira Avdića i kritika na njegov račun..... :shock: ......on je i tvorac ekipe koja je prošle godine postigla veliki rezultat.....vratila i kup i titulu prvaka u Sarajevo.....i odveo je KK Bosna na Final 8 u BG.

Samir Avdić najzaslužniji je čovjek za taj uspjeh. :bih:

Činjenica je da nam manjka talenata. Ali to nije krivica Samira Avdića.

A da nam igraju mlađahni i neiskusni KK Bosna bi sada bila tamo gdje ju je prije nekih 5 godina odveo Draško Prodanović & Co. KK Bosna je tada bila na dnu.
radeljas

#8 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by radeljas »

davis.ba wrote:Jarane pa ne možemo mi tako razmišljati, nakon jednog poraza kod kuće odmah sve igrače sve trenere mijenjati, šta ti je ba. Sezona traje 26 kola čini mi se znaš li ti koji je to period. Da stvarno misliš sve to što si rekao što nisi otvorio temu prije početka sezone i sve to napisao, nego nakon jednog poraza to sve prosipaš. Klasičan pokazatelj primitivnog kratkoročnog razmišljanja.
prije svega mi nismo nikakvi jarani. a kad vec govoris o primitivizmu trebas imati neke argumente. onako kako si ti mene oslovio govori da si ti primitivan.
ovaj jedan poraz je samo povod za moju reakciju protiv politike i strategije dovodjenja propalih igraca iz srbije ili od bilo gdje. ja nisam mogao vidjeti tog gajica nigdje jer nije ni igrao, znaci da nisam mogao prije reagovati. isto je bilo prosle godine sa djordjicem i aleksicem. tomovic nikakvog napretka. sigurno je bolje da igra djedovic, najbolji strijelac evropskog kadetskog prvenstva, i veliki talenat izasao od rusmira halilovica. rusmir koji je trenirao i drazena kaze da je mali tu negdje sa drazenom, a drazen je igro sa 16 godina u sibenci.
i odgovor listu. ako si ti zadovoljan sto je bosna konacno bila ispred sirokog i ako je to bosnin cilj i domet to je uspjeh sigurno. ali ako si gledao prosle godine mogao si vidjeti da je siroki i u finalu IGRAO SA SVOJIM MLADIM IGRACIMA i da ti mladi igraci igraju i ove godine i pored dosta dovedenih sa strane. to sto je radio prodanovic prije 5 godina mozda bi dovelo sad do toga da imamo 3 iskusna igraca iz bosnine skole. ovako nemamo, a ako se nastavi i necemo imati.
neka i djedovic i sehovic odu u olimpiju i cibonu, a neka samir avdic uzima tal (procenat) od mishka razhnatovica i neka ovdje igraju 30-godisnjaci iz srbije i neka bosna bije bitku svake godine sa sirokim za prvo mjesto. izgleda da je to ono sto vi zelite.
Mahalac

Post by Mahalac »

Lisac wrote:kad su neki dan pocjepali zvezdu onda nisu bili isluzheni srbi. a ako moramo vec gubiti daj da izgubimo k'o ljudi, pardon k'o balije.

Jes'to ti mozda haustorski strucnjak ili mozda neki "certifizirani" :shock:
joker

Post by joker »

To da se kod nas slabo ulaze u talente i mlade, uopste u svim sportovima, to je tacno. Ali je tacno i da je za njih potrebno biti finansijski jak, da bi ih zadrzao. Da je Drasko nastavio onako i "napravio" 3 igraca, oni sigurno ne bi docekali nijednu sezonu vise u Bosni. Danko bas i nije taj kvalitet, Olimpija ga je dala na posudbu (to govori o velicini talenta-treba se jos dokazati).
Ali je cinjenica i da mi i nemamo nekih talenata. Cinjenica je, takodje, da i kad se pojavi kakav takav potencijal mi ga ne znamo prepoznati, odnosno, ako ga i prepoznamo, nemamo dovoljno sredstava da ga vezemo za nase klubove kako bi na kraju i oni mogli zaraditi na njemu. Jebi ga, u sve treba ulagati.
Ali mi nije jasno kako nasi ljudi odmah pocnu prozivati pojedince, osporavati im postenje i strucnost, cim ne ide kao po loju. Na osnovu cega neko moze tvrditi za Avdica to sto tvrdi, a evidentno je da otkad je on u klubu, da su u klub dovedene nove strukture koje su napravile pozitivne pomake i u igrackom i u organizacijskom smislu. Pa Bosna zadnjih vise od 15 god nije bila jaca. Sad mozda se i desi neka pogresna procjena u pogledu kvaliteta pojedinih igraca koji su dovedeni, ali to nije razlog da se odmah osporava sve uradjeno unazad nekoliko godina.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Utakmica je nashtimana...cijela Adriatic liga je kriminal zheshtji :D ...sve konce vode kladionichari i kladionice u sprezi sa klubovima...pravo bratstvo i jedinstvo...:D.
radeljas

Post by radeljas »

joker wrote:Danko bas i nije taj kvalitet, Olimpija ga je dala na posudbu (to govori o velicini talenta-treba se jos dokazati).
Ali je cinjenica i da mi i nemamo nekih talenata. .
danko je vec u drugoj utakmici olimpije protiv jakog refleksa igrao i dao 2 kosa. menso ga nikad ne bi uveo u takvoj utakmici. pa sta ako je posudjen. nisu ga uzeli tek tako. slazem se da ga je mama upropastila jer je trenirao kod ibre krehica privatno. ali on jos moze uspjeti. bolje da je on potrsoio vrijeme prosle godine nego djordjic i aleksic. doprinos bi bio isti.
joker wrote: Ali mi nije jasno kako nasi ljudi odmah pocnu prozivati pojedince, osporavati im postenje i strucnost, cim ne ide kao po loju. Na osnovu cega neko moze tvrditi za Avdica to sto tvrdi, .
ja ti tvrdim to zato sto znam. provjeri ciji su igraci aleksic, djordjic, damjanovic, tomovic, gajic. sve igraci mishka raznatovica za koga trenutno radi avdic. njima dobro, a bosna neka tone. sto niko nije doveden iz hrvatske, slo, makedonije ili iz nekog drugog kluba iz bih?

i oko prepoznavanja talenata - zapamti da je djedovic nihad - najboji strijelac i igrac evropskog kadetskog prvenstva veliki talenat. pokusaj da upratis kad ce dobiti sansu kod mense, ziherasa, bajramovica. i vidi koliko ce vremena proci da skontaju da su gajic, n.williams i tomovic promasene investicije. kad to shvatis mali ce vec igrati u olimpiji ili ciboni.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

bosna se docepala para i razmahala se po trzistu a nikako da svoje mlade igrace izvede na pravi put.
nedavno sam cito da je jedan bosnin igrac iz podmlatlka otiso u split jer ga je bosna odbila . naime u splitu su se cudili kako takvog talenta da bosna nije htjela.
momak sada igra u splitu i ima vrlo dobru minutazu .

kada sljedece godine ode neno, bit ce gori od sirokog.
svaka cast upravi bosne!!!!! :lol: :lol:
edu

Post by edu »

jos na turniru mirza delibasic sam primjetio da bosna ima ocajnu ekipu..uprkos forumaskim strucnjacima koji su dizali bosninu igru ja sam rekao da FAKAT ne vidim razlog tolikom optimizmu (vidjeti moje prethodne postove)..helem to se ispostavilo tacno..ovo protiv vojvodine (odnosno zagreba) je tek pocetak..radeljas je u pravu sto se tice dovodjenja cirkus igraca (to za avdica nemam pojma)..u mojim komenatrima dok se jos igrala prosla sezona moglo se procitati cudjenje zbog dovodjenja djorica..valjevca..aleksica..damjanovica..elvisa kadica..pa poslije righta..sada nicka williamsa..gajica..ikonica..zaista moras biti kosarkaski laik ili taldzija pa da dovedes ove igrace..od proces pravljenja nove bosne jedini igraci koji su se isplatili su williams (lance)..bajramovic..markovic..kovacevic..ovo ostalo sto nisam nigdje spomenuo je prosjek i takvih igraca u nasoj ligi ima bruka...

ako vec hoce da dovedu igrace neka to urade kao sto je siroki uradio ove sezone..dovesti provjerene igrace..joke vrankovic..sesar..zadravec..i uz dvojicu crnaca (koji nisu nista vauuuuuu)..princa na kecu..i svojih kosarkasa koji vec drugu-trecu sezonu igraju..IGRAJU za svoj prvi tim..mislim na baraca..ramljaka i ostale..napraviti odlicnu ekipu..siroki pregazi partizana 25 razlike..(znam i bosna je zvezdu.. :zzzz: :zzzz: :zzzz: )..kojeg je to mladog igraca bosna stvorila u zadnjih 10 godina? niti jednog..zagreb je stvorio tomasa koji je potpisao za real..split ukica koji razvali spance na ep..partizan tripkovica..zenica je stvorila kenana bajramovica..igokea kovacevica..slovenija je stvorila zeleznika..nije bosna..bavcic nije bosnino dijete..bosna nije stvorila niti jednog mladog igraca koji trenutno ima iole ozbiljniju ulogu u svom timu..doduse stvorila je mirkovica koji dostojanstveno brani boje bosne..ali u federalnom parlamentu...
radeljas

Post by radeljas »

edu wrote:kojeg je to mladog igraca bosna stvorila u zadnjih 10 godina? niti jednog..zagreb je stvorio tomasa koji je potpisao za real..split ukica koji razvali spance na ep..partizan tripkovica..zenica je stvorila kenana bajramovica..igokea kovacevica..slovenija je stvorila zeleznika..nije bosna..bavcic nije bosnino dijete..bosna nije stvorila niti jednog mladog igraca koji trenutno ima iole ozbiljniju ulogu u svom timu..doduse stvorila je mirkovica koji dostojanstveno brani boje bosne..ali u federalnom parlamentu...
na to sam mislio. zato i govorim da bih volio da je usao mali djedovic. on iako bi napravio onoliko gresaka kao gajic, bilo bi to korisno za bosnu. to se zove kaljenje. gajica ce otpustiti uskoro i sta onda. a da mali djedovic i sehovic i ostali koji imaju sve predispozicije griju klupu. pa gdje to ima.
znam za vezu avdica i razhnatovica iz privatnog vrlo provjerenog izvora i ne treba biti puno pametan da i sam skontash o cemu se radi. zali boze para koje zavrsise opet (kao i u fudbalu) u privatnim dzepovima. sa ovim igracima i ovom postavom bosna nece vidjeti finale u sarajevu.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Autor: edu Poslano: 25/07/2005 14:31

ma vi ste smijesni..kakav crni danko i reprezentacija..to moze samo laik spominjati..cuj ne treba dovoditi igrace..kao oni smetaju nasim talentima..je li to mulaomerovic smetao ukicu da postane igracina..ne budali murate...
--------------------
edu,nadam se da si sad skonto na sta sam mislio kada smo pisali o uvoznim igracima u bh repki.
isto to vazi i za klubsku kosarku....sto ce kkbosni ovi gore navedeni momci ??????oni samo usporavaju napredak kkbosne.sta ce kkbosna postici s njima?
nista ,isto kao repka sa domerkantom.
ista slika, kako u kk bosni tako i u repci .... dolazi neki nepoznati igraci i tjeraju nase momke.
edu, ako pogledamo ovaj tvoj komentar ,po tvom, ovi ne otjerase bosnine mlade igrace. znam da si piso o repci,ali isti su to zakoni.
nemoj shvatiti ovo kao provokaciju ,ali tvoj danasnji komentar me je pozitivno iznenadio .
slicne stvrai sam iskusio na vlastitoj kozi , i znam kad te trener ni jedan posto ne jebe. a znas da vrijedis i da mozes .
pozdrav
edu

Post by edu »

Murat Sabanovic wrote:Autor: edu Poslano: 25/07/2005 14:31

ma vi ste smijesni..kakav crni danko i reprezentacija..to moze samo laik spominjati..cuj ne treba dovoditi igrace..kao oni smetaju nasim talentima..je li to mulaomerovic smetao ukicu da postane igracina..ne budali murate...
--------------------
edu,nadam se da si sad skonto na sta sam mislio kada smo pisali o uvoznim igracima u bh repki.
isto to vazi i za klubsku kosarku....sto ce kkbosni ovi gore navedeni momci ??????oni samo usporavaju napredak kkbosne.sta ce kkbosna postici s njima?
nista ,isto kao repka sa domerkantom.
ista slika, kako u kk bosni tako i u repci .... dolazi neki nepoznati igraci i tjeraju nase momke.
edu, ako pogledamo ovaj tvoj komentar ,po tvom, ovi ne otjerase bosnine mlade igrace. znam da si piso o repci,ali isti su to zakoni.
nemoj shvatiti ovo kao provokaciju ,ali tvoj danasnji komentar me je pozitivno iznenadio .
slicne stvrai sam iskusio na vlastitoj kozi , i znam kad te trener ni jedan posto ne jebe. a znas da vrijedis i da mozes .
pozdrav
sto se tice repke doveli su domercanta jer zelimo taj drugi krug i previse..a realno na poziciji dva smo bili itekako deficitarni..i mislim da je domercant bio dobro rijesenje...

ne bih ja imao nista protiv i da u bosni dovode igrace..ali prave igrace..igrace uz koje ce djedovic postati igracina..a ne da utakmicu posmatra s tribina zato sto je gajic na poziciji 1..gajic koji gubi loptu 4-5 puta uzastopno..ako nasi mladi igraci ne igraju zato sto je bosna dovela provjerene igrace onda to i mogu donekle razumjetii..ali da ne igraju zbog gajica..djorica..valjevca..to je smijesno..jer izlisno je pitati ko ce vise napredovati..ramljak uz zadraveca ili zimic uz damjanovica...

ne shvatam kao provokaciju..sve dok je normalan dijalog je ok....

pozdrav murate...
davis.ba

#18 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by davis.ba »

radeljas wrote:
davis.ba wrote:Jarane pa ne možemo mi tako razmišljati, nakon jednog poraza kod kuće odmah sve igrače sve trenere mijenjati, šta ti je ba. Sezona traje 26 kola čini mi se znaš li ti koji je to period. Da stvarno misliš sve to što si rekao što nisi otvorio temu prije početka sezone i sve to napisao, nego nakon jednog poraza to sve prosipaš. Klasičan pokazatelj primitivnog kratkoročnog razmišljanja.

ovaj jedan poraz je samo povod za moju reakciju protiv politike i strategije dovodjenja propalih igraca iz srbije ili od bilo gdje.
Ovo samo pokazuje koliko kratkoročno gledaš, čuj jednu izgubili i to je tebi povod da nešta zaključuješ, haha. Pa znaš li ti koliko smo prošle sezone imali poraza, ovaj od Vojvodine nije očekivan ali se dešava.
radeljas wrote: ja nisam mogao vidjeti tog gajica nigdje jer nije ni igrao, znaci da nisam mogao prije reagovati. isto je bilo prosle godine sa djordjicem i aleksicem. tomovic nikakvog napretka. sigurno je bolje da igra djedovic, najbolji strijelac evropskog kadetskog prvenstva, i veliki talenat izasao od rusmira halilovica.
Nemoj mi samo Rusmira spominjati(uostalom imena ljudi se pišu velikim početnim slovom) on dok je stvorio kako kažeš Džedovića u isto vrijeme je upropastio najmanje 80-100 mladih igrača načinom vođenja njegove škole košarke. Mani se njega.
radeljas wrote: rusmir koji je trenirao i drazena kaze da je mali tu negdje sa drazenom, a drazen je igro sa 16 godina u sibenci.

i odgovor listu. ako si ti zadovoljan sto je bosna konacno bila ispred sirokog i ako je to bosnin cilj i domet to je uspjeh sigurno.

Reci mi samo gdje smo to mi bili prije 3 godine?? Dok je Široki osvajao duple titule i igrao po Evropi nas je trenirao Draško haha. I šta bi ti sad nakon tri godine normalnog rada da odmah osvajamo Euro ligu jel?? Preambiciozan si.
radeljas wrote: i oko prepoznavanja talenata - zapamti da je djedovic nihad - najboji strijelac i igrac evropskog kadetskog prvenstva veliki talenat. pokusaj da upratis kad ce dobiti sansu kod mense, ziherasa, bajramovica.
Sve je ovo tačno, ali momak tek ima 15 godina, tako da i tu možeš malo ohanuti. Njegovo vrijeme će doći. I mislim da niti jedan trener bilo kojeg kalibra njega ne bi još koristio, on ako dobije koju minutu da zaigra ove sezone treba biti zadovoljan.
Murat Sabanovic wrote: bosna se docepala para i razmahala se po trzistu a nikako da svoje mlade igrace izvede na pravi put.
Ne znam po koliko puta se to treba spominjati ali Bosna je tek počela pravo da radi sa mladim igračima prije 3 sezone tako da teoretski nije moguće očekivati tu neke prave rezultate za minimalno još 2 godine.
Murat Sabanovic wrote: kada sljedece godine ode neno, bit ce gori od sirokog.
svaka cast upravi bosne!!!!! Laughing
Trebao bi da se zahvališ upravi Bosne na svemu što je uradila do sada za ovaj klub i što ga je digla iz pepela. Ne govorim da nema propusta ali s obzirom gdje smo bili prije 3 godine napravili smo kilometarski skok naprijed.
edu wrote: u mojim komenatrima dok se jos igrala prosla sezona moglo se procitati cudjenje zbog dovodjenja djorica..valjevca..aleksica..damjanovica..elvisa kadica..pa poslije righta..sada nicka williamsa..gajica..ikonica..zaista moras biti kosarkaski laik ili taldzija pa da dovedes ove igrace.
Bilo je promašaja sa igračima itekako, ali Aleksić je bio i ostao fantastičan šuter, i dok je igrao za Borac, Slobodu itd. tako da njegov dolazak je apsolutno opravdan bio. Djorić uredu, Valjevac je došao sa statusom državnog reprezentativca, Damjanović se pokazao više nego dobar s obzirom na cijenu, Kadić je bio promašaj ali po statistici koju je imao prije to se nije moglo znati, Ikonić je pravi potez, u našoj ligi pored Perkovića jedini koji je imao kvalitet da se dovede.
edu wrote: ako vec hoce da dovedu igrace neka to urade kao sto je siroki uradio ove sezone..dovesti provjerene igrace..joke vrankovic..sesar..zadravec
Jesi ikad pomislio da možda Bosna nema finansijsku mogućnost da dovodi neke jače igrače, već se moraju dovoditi jefitiniji igrači i praviti najbolje što se može od njih. Vi se ponašate isto ko da smo mi Macabi i sad imamo više milionski budžet pa sad tu nešta kritikujete.
edu wrote: kojeg je to mladog igraca bosna stvorila u zadnjih 10 godina? niti jednog..zagreb je stvorio tomasa koji je potpisao za real..split ukica koji razvali spance na ep..partizan tripkovica.
Već samo odgovorio na ovo, Bosna nije radila sa mladima sve dok nije sadašnja uprava došla, pa kako onda možeš kritikovati sadašnju upravu što nije neko prije njih radio sa mladima. Niđe veze.
radeljas wrote: ne treba biti puno pametan da i sam skontash o cemu se radi. zali boze para koje zavrsise opet (kao i u fudbalu) u privatnim dzepovima. sa ovim igracima i ovom postavom bosna nece vidjeti finale u sarajevu.
Da nije bilo tih ljudi o kojima govoriš da uzimaju pare u svoje džepove Bosna nikad ne bi došla uopšte u situaciju da može se nadati da će finale igrati u Sarajevu. Pa razmisli malo. Nije Bosna tek tako se oporavila postala normalan klub i sad Konaković došao od nikud da uzima pare.
Murat Sabanovic wrote:
Vidi se da nisi upoznat sa strategijom Bosne i situacijom u kojoj se nalazila. Bosna prije tri godine nije bila ni k od kluba. Znači nikakvi igrači, nikakvi mladi, nikakav trener koji je birao te igrače. E šta sad misliš zašto su se oni morali odlučiti na kupovinu stranih prilično jeftinih igrača? Pa zato što prvo nismo imali domaćih mladih igrača sa kojima bi klub mogao nešto napraviti, a nismo imali ni budžet toliki da dovodimo skupe strane igrače. Zato su se morali dovoditi igrači koje je Bosna mogla priuštiti i sa njima pokušati napraviti najbolje, i to iz razloga kako bi se održavao kakav takav rezultat i interes publike. Šta sad misliš da je Bosna krenula sa tim mladima koje je zatekla u tom periodu? Svi bi nas derali 30 razlike a i pitanje je da li bi dospjeli uopšte u GY ligu koja je i temelj razvoja svih klubova.

Ovako Bosna je napravila fantastičan rezutat plasmanom u GY ligi i na taj način nastavila razvoj kluba kako organizaciono tako i finansijski. Zašto je to važno. Pa upravo radi ovih naših mladih igrača kako bi im mogli omogućiti što bolje uslove za razvoj i kako bi se za 5-6 godina mogli osloniti na njih.
Murat Sabanovic wrote: slicne stvrai sam iskusio na vlastitoj kozi , i znam kad te trener ni jedan posto ne jebe. a znas da vrijedis i da mozes .
Ja razumijem tvoje frustracije, vjeruj mi da je na taj način propalo najmanje 200 potencijalnih igrača samo u Sarajevu, ali nije sad to razlog da kritikuješ današnju Bosnu. Objasnio sam zašto je bilo potrebno da se tako radi, nadam se da sad razumiješ. Nemoj me pogrešno shvatiti, i ja se nadam da će Bosna za 3-4 godina imati 60% ekipe popunjene iz domaćeg pogona ali da bi se to desilo potrebno je vrijeme. Eh sad za to vrijeme koje budemo koristili da pravimo naše nove igrače klub mora opstajati i praviti kakav takav rezultat kako bi zadržao interes publike, samim tim i sponzora koji su glavni uvjet daljeg napretka naših mladih igrača, naravno zajedno sa našim trenerima.

Pozdrav svima.
Prince

Post by Prince »

da je ost'o mali danko i da igra nihad djedovic i mali sehovic. dokazani talenti.
Gdje su se to Šehović i Danko dokazali?
Nihad se dokazao, istina, ali u svojoj kategoriji, do 16 godina (on ima 15). Ako misliš da neko od 15 godina (mada je mali zvijer zaista) može zamijeniti Gajića, onda nisi dobar fakat.
vryzas

Post by vryzas »

Citao sam malo komentare i stvarno ima dosta stvari koje su tacne,ali isto tako ima dosta stvari koji su sto neko rece"nidje veze".
Cinjenica je da je Bosna u ovom trenutku nikada jaca,kada je lova u pitanju,organizacija,igracki kadar itd.Ovo se odnosi na period nakon rata naravno!Cinjenica je, sto se tice dovodjenja igraca sa strane, da se to radilo i prije rata.Isto tako treba vremena da bi iz mladjih kategorija "izasla" 3-4 igraca.Mozda tek zadnje 2-3 godine se ozbiljnije radi sa mladjim kategorijama,a i to je zasluga sadasnje uprave kluba.Vecina talenata koji igraju po vecim klubovima bivse zemlje je isto tako dovedena sa strane...Ljudi moraju biti svjesni da za neke stvari treba vremena.Cinjenica je da su uslovi za rad sa mladjim kategorijama katastrofalni...isto tako je cinjenica da nema kvalitetnog trenerskog kadra.Da ne spominjem trenere po mladjim kategorijama...zivi uzas.Ovo se odnosi na cijelu zemlju!Ima izuzetaka i njima svaka cast...Stvaranje igraca je dugorocan proces i ima dosta stvari koje su relevantne.Na kraju svega ima i ona doza "srece".Moje misljenje je da je KK Bosna na dobrom putu.Mislim da imamo ono sto je najbitnije u ovom trenutku:"zdrava" atmosfera i "zdravi" ljudi u klubu!Naravno da ima prostora za napredak na svakom polju...poenta je da je trenutna situacija stabilna i da ljudi koji rade u klubu imaju plan.
Pozdrav za sve ljubitelje kosarkaske lopte 8)
edu

#21 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by edu »

davis.ba wrote: Bilo je promašaja sa igračima itekako, ali Aleksić je bio i ostao fantastičan šuter, i dok je igrao za Borac, Slobodu itd. tako da njegov dolazak je apsolutno opravdan bio.
aleksic je bio dobar suter..ostao nije..jer da je ostao..ostao bi i u bosni..logicno zar ne?
davis.ba wrote: Djorić uredu, Valjevac je došao sa statusom državnog reprezentativca...
koliko valjevac ima ukupno minuta provedenih na parketu (ne racunajuci zagrijavanje i istezanje) u reprezentativnom dresu? znaci status drzavnog rep automatski garantuje kvalitet??? sto onda nisu doveli terzica..i on je bio u rep..suljanovica..pinjuha i slicne cirkuse koji su prodefilovali kroz repku..i da..i bavcic je reprezentativac..pa sto li se boze desi da presjedi cijelu utakmicu na klupi???
davis.ba wrote: Damjanović se pokazao više nego dobar s obzirom na cijenu, Kadić je bio promašaj ali po statistici koju je imao prije to se nije moglo znati, Ikonić je pravi potez, u našoj ligi pored Perkovića jedini koji je imao kvalitet da se dovede.
damjanovic vise nego dobar s obzirom na cijenu..odlican..cudo ga cibona nije uzela kad je tako dobar i jeftin..a i perspektivan..ruku na srce..ikonic pravi potez? zivi bili pa vidjeli na kraju sezone...
davis.ba wrote: Jesi ikad pomislio da možda Bosna nema finansijsku mogućnost da dovodi neke jače igrače, već se moraju dovoditi jefitiniji igrači i praviti najbolje što se može od njih. Vi se ponašate isto ko da smo mi Macabi i sad imamo više milionski budžet pa sad tu nešta kritikujete.
ne ponasamo se kao da smo maccabi..ali isto tako ni siroki nije maccabi..i kad vec govoris o "jeftinijim igracima" vjerovatno znas koliko su placena bosnina kosarkaska pojacanje (ili ofrle lupas)..pa iznesi nam koju cifru...
davis.ba wrote: Već samo odgovorio na ovo, Bosna nije radila sa mladima sve dok nije sadašnja uprava došla, pa kako onda možeš kritikovati sadašnju upravu što nije neko prije njih radio sa mladima. Niđe veze.
LAŽ!..ako ti nesto ne znas ne mora znaciti da i ostali o tome nemaju pojma..lupas gluposti..bosnin podmladak je dugo vremena vodio (ne znam da li se jos mota) sabahudin basevic..trener koji nikad nije izbacio iole dobrog igraca..neupuceni zeleznika etiketiraju kao basinog igraca sto naravno nije tacno..
paprica29

Post by paprica29 »

nisu bosni problem gajić, tomović, damjanović...
bosnin najveći problem je menso bajramović.
davis.ba

#23 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by davis.ba »

edu wrote: aleksic je bio dobar suter..ostao nije..jer da je ostao..ostao bi i u bosni..logicno zar ne?
Nije.
edu wrote: koliko valjevac ima ukupno minuta provedenih na parketu (ne racunajuci zagrijavanje i istezanje) u reprezentativnom dresu? znaci status drzavnog rep automatski garantuje kvalitet???
Da.
edu wrote: sto onda nisu doveli terzica..i on je bio u rep..suljanovica..pinjuha i slicne cirkuse koji su prodefilovali kroz repku..
Zato što nisu bili potrebni igrači na tim pozicijama ili su možda bili pod ugovorima. Naravno nikad na to nisi ni pomislio. Tebi je sve crno bijelo. Ne okreće se svijet oko Bosne.

Tebi Pinjuh cirkusant?? :lol:

edu wrote: damjanovic vise nego dobar s obzirom na cijenu..odlican..cudo ga cibona nije uzela kad je tako dobar i jeftin..a i perspektivan..ruku na srce..

Zato što Cibona ima, nešto što se zove, NOVAC pa nemoraju uzimati prosječne igrače i od njih praviti nešto bolje, već kupe što valja i furaj.
edu wrote: ikonic pravi potez? zivi bili pa vidjeli na kraju sezone...
Niko nije rekao da će on odigrati sjajno, ali u datom trenutku je bio jedini igrač u BiH koji je mogao pomoći Bosni. Fazon je što ti to ne kontaš, gledaš učinak igrača nakon par utakmica a ne postojeću situaciju prije sezone i onda kritikuješ kako su njega mogli angažovati. Ponavljam, apsolutno opravdan angažman, sad kako će se on snaći na jačoj razini, u novom klubu je drugo pitanje.

edu wrote: LAŽ!..ako ti nesto ne znas ne mora znaciti da i ostali o tome nemaju pojma..lupas gluposti..bosnin podmladak je dugo vremena vodio (ne znam da li se jos mota) sabahudin basevic..trener koji nikad nije izbacio iole dobrog igraca..neupuceni zeleznika etiketiraju kao basinog igraca sto naravno nije tacno..

Koliko si ti samo glup i ne kontaš ništa. Niko nije rekao da nije postojao trener koji je trenirao tu omladinu, niko nije rekao da Bosna nije imala omladinski pogon ali je problem što je sve to bilo nekvalitetno. Šta misliš zašto su Konaković i Bajramović izjavili kada su došli u klub i vidjeli sa kojim kvalitetom raspolažemo da je stanje katastrofalno.

Uostalom i sam si napisao da čovjek ni jednog igrača nije izbacio.
edu

#24 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by edu »

davis.ba wrote: Niko nije rekao da nije postojao trener koji je trenirao tu omladinu, niko nije rekao da Bosna nije imala omladinski pogon ali je problem što je sve to bilo nekvalitetno.
davis.ba wrote: Bosna nije radila sa mladima sve dok nije sadašnja uprava došla, pa kako onda možeš kritikovati sadašnju upravu što nije neko prije njih radio sa mladima. Niđe veze.
odustajem..zna se ko uvijek popusta.. :D :D :D
davis.ba

#25 Re: bosna sinoc - poraz ekspoziture propalih srpskih igraca

Post by davis.ba »

edu wrote:
davis.ba wrote: Niko nije rekao da nije postojao trener koji je trenirao tu omladinu, niko nije rekao da Bosna nije imala omladinski pogon ali je problem što je sve to bilo nekvalitetno.
davis.ba wrote: Bosna nije radila sa mladima sve dok nije sadašnja uprava došla, pa kako onda možeš kritikovati sadašnju upravu što nije neko prije njih radio sa mladima. Niđe veze.
odustajem..zna se ko uvijek popusta.. :D :D :D
Bravo bukvalac!
Post Reply