Bosna se utopila u casi viskija...

reaktor

Post by reaktor »

Nenadv24 wrote:Ne idu meni ovi toliko na živce. Oni samo laju a meni njihovo lajanje na jedno uđe na drugo izađe.
da, osim zice koja ih drzi, ima ista sivo izmedju ta dva, mozda bi se nesto i uhvatilo...
:D :-) :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Bosna_E wrote:
Drklosar wrote:CETNICI=FASISTI KOLJACI ....
USTASE=FASISTI KOLJACI ....

Molim da mi se pomogne da saznam ko su "BALIJE"?

Da li je to pokret organizacija ili nesto trece.

Unaprijed zahvaljivam na odgovoru
BALIJA = IZDAJNIK VLASTITOG NARODA KOD MUSLIMANA.
Na zalost kako su nas cetnici poceli prozivat balijama veliki broj muslimana je prihvatio to ime (misleci da ce time biti vise omrznuti od cetnika - i da to izaziva stah kod istih) ne znajuci cak ni sta ono znaci.... Eto sad znas da je BALIJA onaj musliman koji izda muslimanski narod.
je l' moze ovo ko da potvrdi? :?

sta covjek sve nauci na forumu...
bajazit

Post by bajazit »

ja koliko sam cuo rijec balija su koristili turci za srbe[pogrdna rijec] koji nisu htjeli da prihvate tursku vlast.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

bajazit wrote:ja koliko sam cuo rijec balija su koristili turci za srbe[pogrdna rijec] koji nisu htjeli da prihvate tursku vlast.

Ja sam već na nekoj od tema iznio značenje ove riječi. Pa potražite ako hoćete ne kuca mi se ponovo.
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Nenade.....Ti si toliko cetnicki obojen da nerazumijem zasto dolazis forum, na kojem su vecina Bosnjaci...zar se tebi prica sa balijama???

PS: volio bi da je ovaj dio foruma bez cenzure da ti kazem pravo misljenje, ali cu ga sacuvat..
gavrilo

Post by gavrilo »

zlajaBHF wrote:Nenade.....Ti si toliko cetnicki obojen da nerazumijem zasto dolazis forum, na kojem su vecina Bosnjaci...zar se tebi prica sa balijama???

PS: volio bi da je ovaj dio foruma bez cenzure da ti kazem pravo misljenje, ali cu ga sacuvat..
pa lijepo odes na podforum "bez cenzure" i kazes svoje misljenje... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

bajazit wrote:ja koliko sam cuo rijec balija su koristili turci za srbe[pogrdna rijec] koji nisu htjeli da prihvate tursku vlast.
a ja sam cijelo vrijeme mislio da to dolazi od rijeci kasaba

:roll:

kasabalija - onaj sto zivi u kasabi

e sada posto je za vrijeme turaka preko 80 % stanovnistva u kasabama bilo muslimansko mislio sam da rijec "slavizirana" na balija...
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

zlajaBHF wrote:Nenade.....Ti si toliko cetnicki obojen da nerazumijem zasto dolazis forum, na kojem su vecina Bosnjaci...zar se tebi prica sa balijama???

zlaja ti fair life i još mnoštvo njih su takođe nacionalistički da ne kažem balijski obojeni i kada združenim snagama napadate sve sa pridjevom srpski ne četnički nego srpski upravo tako jednostavno moram odgovoriti i i izraziti svoje mišljenje o tome. Ovo je inače forum a od tebe mi sigurno ne treba pozivnica. Koliko samo Bošnjaka visi po srpskim forumima. Ne sjećam se da su im tražili pozivnicu.
JBT

Post by JBT »

"zlaja ti fair life i još mnoštvo njih su takođe nacionalistički da ne kažem balijski obojeni i kada združenim snagama napadate sve sa pridjevom srpski ne četnički nego srpski upravo tako jednostavno moram odgovoriti i i izraziti svoje mišljenje o tome. Ovo je inače forum a od tebe mi sigurno ne treba pozivnica. Koliko samo Bošnjaka visi po srpskim forumima. Ne sjećam se da su im tražili pozivnicu."

-E, moj ti. Savjetujem ti da se ne bavis samoinicijativnim svrstavanjem forumaskog tijela u torove, jer nemas pojma.
Rekoh ti vec jednom. Sve sto je u suprotnosti sa likom i djelom Radovana Karadziica za tebe je napad na srpstvo od strane balija i ustasha. To je toliko izrazeno da ti se pocelo i prividjati. Klasican simptom postovaoca lika i djela R. Karadzica. Paranoja.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

JBT wrote:"zlaja ti fair life i još mnoštvo njih su takođe nacionalistički da ne kažem balijski obojeni i kada združenim snagama napadate sve sa pridjevom srpski ne četnički nego srpski upravo tako jednostavno moram odgovoriti i i izraziti svoje mišljenje o tome. Ovo je inače forum a od tebe mi sigurno ne treba pozivnica. Koliko samo Bošnjaka visi po srpskim forumima. Ne sjećam se da su im tražili pozivnicu."

-E, moj ti. Savjetujem ti da se ne bavis samoinicijativnim svrstavanjem forumaskog tijela u torove, jer nemas pojma.
Rekoh ti vec jednom. Sve sto je u suprotnosti sa likom i djelom Radovana Karadziica za tebe je napad na srpstvo od strane balija i ustasha. To je toliko izrazeno da ti se pocelo i prividjati. Klasican simptom postovaoca lika i djela R. Karadzica. Paranoja.
Vidiš sve sa čime se ne slažeš svrstavaš u kategoriju četnika. To je tvoj problem. Meni Karadžić nije ni malo drag. Što bi mi bio drag? Hajde molim te odgovori mi. Baš me zanima. Boli me racku za Karadžića.
JBT

Post by JBT »

Pa vidim da postujes djelo istoga. RS i sve sto uz to ide.
Sinapsa

Post by Sinapsa »

Nenade ti si pomalo cudan tip i ne razumijem te do kraja
Na nekim drugim, prijasnjim temama si se na neki nacin distancirao od Karadzica i ako se ne varam od Mladica a istovremeno branis njihova djela
(osim Srebrenice), politiku i tvorevinu RS. Za mene ne postoje sumnje da je RS jedna monstruozna tvorevina cija je osnova jedino genocid nad Bosnjacima mogao biti. Isto tako ne sumnjam u to da je ta azdaha glavni razlog nesrece BiH...Ne sumnjam isto tako u to da se to sranje mora ukloniti nebil´se Bosanci izvukli iz ove pat-situacije i nadam se da ce to strano tijelo nase domovine u slijedecoj deceniji, max. dvije, prestati egzistirati.
Ja, kao pripadnik bosnjackog naroda, nikada nisam birao Aliju Izetbegovica ili SDA jer sam ih smatrao uglavnom nekompetentnim mahalasima ali mi je bilo i jasno da su oni ogledalo moga naroda.
Uprkos mom nezadovoljstvu sa sopstvenim narodom ili sa rahmetli Alijom ja sam ipak radi jedne stvari zahvalan.....zahvalan sam svom narodu i Aliji Izetbegovicu, kojeg nisam nikada birao i na kojeg iz pojedinih stvari alergicno reagujem, za to da se nemoram sramotiti njegovih nedjela.
Ponosim se svojim narodom, koji mi radi hiljadu stvari ide na zivce, da je u toj neobicno zajebanoj situaciji sacuvao zivce i doooobrim dijelom odustao od "logike osvete".

Bilo bi lijepo od tebe da izneses svoje stavove prema RS-u, ulozi srpskoga naroda u proslome ratu, i da odgovoris zasto Bosnjake nevolis i zoves ih balijama....tj. zasto koristis strucne izraze balkanskih fasista.
velez

Post by velez »

Balija su svi oni koji dopustaju gore navedenim cetnicima da seru po ovom forumu!!!!
Zadig

Post by Zadig »

ja ne znam kako je sa vama, ali ja jedino sto topim u casi viskija su tuga i komplexi nize vrijednosti, malog hasima, nesretnog braka i tako dalje
:D

kakva crna bosna
:D
bajazit

Post by bajazit »

:) :)
Balinovac

Post by Balinovac »

velez wrote:Balija su svi oni koji dopustaju gore navedenim cetnicima da seru po ovom forumu!!!!
Ne samo da im dopustaju i tolerisu, nego sve one koji ne mogu trpiti ove cetnike sto seru i sire cetnistvo po forumu baniraju.Gdje je tu logika,to samo zanaju moderatori......
Post Reply