Jes mozda ikad pomislio, 'nako kad se osamis, da je ovo sto ti nama s(t)eres ovdje, ustvari krajnji cilj anamo onijeh?boric wrote:domi,smiri malo!!! pocni razmisljati glavom a ne guzicom!!vidis da Bosna od rata do danas tapka u mjestu,metar narijed dvije milje nazad.za dvanaest godina izgradjeno trideset kilometra autoputa ako se to moze nazvati autoputom.jos cemo nabrajati uspjehe Bosne u post-ratnom periodu!!domi wrote:boric wrote:http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=39425
a mi cemo federaciju podijeliti sa hrvatima,pa cccccceeeemooooo!!!onda cistit' ovo naseg tala,jer se od ovijeh nemre brate vise zivit!
Evo da ti odgovorim u najkracem i najjasnijem obliku: Ti nisi normalan.
SEPARATISTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!
Nego, jes' ti to kod " profesora " Karadzica dobio prolaznu?
Bosna se podijelit mora!!!
-
domi
#76 Re: Bosna se podijelit mora!!!
- A_I_
svak ko misli kako je U OVOM TRENUKTU normalno organizovati nekakav referendum NIJE PRI PAMETI
gdje vam je mozak ovce bezglave pa sada da se organizuje referendum u trenutku koji je IDEALAN za MANIPULACIJE nacionalista podjela ne gine uffffffffffffffffff
kako morbidne ideje
gdje vam je mozak ovce bezglave pa sada da se organizuje referendum u trenutku koji je IDEALAN za MANIPULACIJE nacionalista podjela ne gine uffffffffffffffffff
kako morbidne ideje
-
Vozdra_123
pa sta onda treba.....A_I_ wrote:svak ko misli kako je U OVOM TRENUKTU normalno organizovati nekakav referendum NIJE PRI PAMETI![]()
![]()
![]()
gdje vam je mozak ovce bezglave pa sada da se organizuje referendum u trenutku koji je IDEALAN za MANIPULACIJE nacionalista podjela ne gine uffffffffffffffffff![]()
kako morbidne ideje
i dalje svake 4 godine sda/hdz/sds....
jebi ga ako treba da pukne neka pukne....
hajmo zemljo i narode naprijed..... kad te zaboli zub... odes zubaru... zubar ga proba lijeciti ali ako ne pali vadi ga...
- A_I_
Vozdra_123 wrote: shvatam da je bolesno dijeliti bosnu na gore nego sto je sada...
ali bosna jeste podijeljena drzava
PODJELE SU U GLAVAMA LJUDI
ovo treba nonstop ponavljati!
Vozdra_123 wrote:ne sekiram se ja za hrvate.... dajes meni dovoljno razloga koji mogu njih osvojiti da se bore za jedinstvenu bosnu....
ali cinjenica je isto tako da jos uvijek postoji mrznja izmedju hrvata i bosnjaka.... mrznja obicno preovlada razum...![]()
sekiram se ja za cistu RS.... i mentalitet tamo....
sta uraditi da tamo preovlada razum? njima nabijati jedinstvenu bosnu na glavu je kao tebi razbijati bosnu.... razumijes?
na toj mržnji treba raditi dijalogom i argumentima a ne prepuštati Ceriću da taj posao radi kako radi (a radi ga katastrofalno - radi više na održavanju nego na smanjenju mržnje)
što se tiče RSa - ne nabijati im ukidanje RSa a Bosnu i Hercegovinu im nema potrebe nabijati - ona je već tu koliko god slaba trenutno izgledala ali ona je tu... ekonomska saradnja je tu, društvena takođe, nema granica/pasoša itd.
kao što neko već reče, RS će se ukinuti SAMO i SAMO iznutra, ojačavanjem ekonomskih, društvenih i inih veza između entiteta...
- A_I_
treba se operisati od nacionalizma i extremizma svih oblika - raditi na poboljšanju života i međusobnoj saradnji svih dijelova BiH.Vozdra_123 wrote: pa sta onda treba.....
hajmo zemljo i narode naprijed..... kad te zaboli zub... odes zubaru... zubar ga proba lijeciti ali ako ne pali vadi ga...
energiju posvećivati borbi protiv korupcije, nepotizma, apatije ali ne samo u svojoj avliji/toru već udružiti snage iz cijele BiH. itd itd
i što je možda i najbitnije po pomirenje riješiti se predrasuda
-
Vozdra_123
@ AI
dobro hajde podjimo sa tim da ja grijesim....da je ta rijec podjela samo glupa rijec....
sta zoves cinjenicom da RS ima svoje zakone, svoju policiju (jos uvijek), svoj parlament?
sta zoves cinjenicom da RS navija za komsiju SCG a ne za svoju drzavu?
ja sam jedan od tih sto je rekao da ce RS nestati samo iznutra...
ali sam pesimista uvezi te mogucnosti... bojim se da ce proci godina i godina dok se to ne desi...
dok se ne pojavi neka licnost u RS koja bude imala muda da kaze bosna je nasa nista od toga...
dokle god SCG dolazi u "poslovne" posjete da jaca veze sa RS nista od toga...
mz treba pritisak na SCG da se ne bakce tudjim poslom..
dobro hajde podjimo sa tim da ja grijesim....da je ta rijec podjela samo glupa rijec....
sta zoves cinjenicom da RS ima svoje zakone, svoju policiju (jos uvijek), svoj parlament?
ali sam pesimista uvezi te mogucnosti... bojim se da ce proci godina i godina dok se to ne desi...
dok se ne pojavi neka licnost u RS koja bude imala muda da kaze bosna je nasa nista od toga...
dokle god SCG dolazi u "poslovne" posjete da jaca veze sa RS nista od toga...
mz treba pritisak na SCG da se ne bakce tudjim poslom..
-
Vozdra_123
hoces ti ici za pretsjednika... evo ja cu za tebe da glasam....A_I_ wrote:treba se operisati od nacionalizma i extremizma svih oblika - raditi na poboljšanju života i međusobnoj saradnji svih dijelova BiH.Vozdra_123 wrote: pa sta onda treba.....
energiju posvećivati borbi protiv korupcije, nepotizma, apatije ali ne samo u svojoj avliji/toru već udružiti snage iz cijele BiH. itd itd
i što je možda i najbitnije po pomirenje riješiti se predrasuda
koja to stranka nudi ljudima ovo o cemu ti govoris?
-
boric
dzaba im pisati i oci otvarati,da pokusamo uz pisanje i crtati.!Vozdra_123 wrote:hoces ti ici za pretsjednika... evo ja cu za tebe da glasam....A_I_ wrote:treba se operisati od nacionalizma i extremizma svih oblika - raditi na poboljšanju života i međusobnoj saradnji svih dijelova BiH.Vozdra_123 wrote: pa sta onda treba.....
i što je možda i najbitnije po pomirenje riješiti se predrasuda![]()
- A_I_
Vozdra_123 wrote:@ AI
sta zoves cinjenicom da RS ima svoje zakone, svoju policiju (jos uvijek), svoj parlament? zovem Dejtonskim sporazumom
isto kao i navijanje za Iran -> rasulom društva, morala i svijesti o državi Bosni i Hercegovini - a to de daa promijeniti![]()
ali sam pesimista uvezi te mogucnosti... bojim se da ce proci godina i godina dok se to ne desi... naravno da će se desiti ali najbitnije je šta ćemo mi "ostali" uraditi po tom pitanju za to vrijeme - da li ćemo sabotirati taj proces netrpeljivošću, predrasudama, nacionalizmom...ili razvijati dijalog, toleranciju...
dok se ne pojavi neka licnost u RS koja bude imala muda da kaze bosna je nasa nista od toga... nije pitanje ličnosti/vođe već većine naroda koji živi u RSu - npr. i Đinđić i Kenedy su prednjačili u onosu na okolinu/narod - znamo posljedice. treba graditi budućnost na nivou običnih građana a ne na nivou političara/vođa
dokle god SCG dolazi u "poslovne" posjete da jaca veze sa RS nista od toga... treba raditi na tome da onakav posjet SCG delegacije jednog dana više ne bude POŽELJAN od onih koje su posjetili - opet gore pobrojanim metodama tj. 'iznutra'
mz treba pritisak na SCG da se ne bakce tudjim poslom.. slažem se i umjesto zakuhavanja s RSom, treba zakuhavati s MZ kad god se pokažu previše popustljivim mlakonjama (ali bez senzacionalističkih zahtjeva)
- A_I_
ne čekati da neke "stranke" za nas rješavaju te probleme već ljudi kao pojedinci raditi na tomeVozdra_123 wrote:
hoces ti ici za pretsjednika... evo ja cu za tebe da glasam....![]()
uklučivati se u kulturno-umjetničke, humanitarne, ekološke,... organizacije koje trebaju poseban značaj pridavati tzv.(odvratna riječ ali šta ću) međunacionalnoj saradnji po čitavoj državi.
čljuč su nacionalne, netitetske i ine podjele u GLAVAMA ljudi. održavanje statusa kvo nam ništa dobro ne donosi. nije štos optuživanje već pomaganje....
- A_I_
pa i jeste ako MI ništa ne činimo da je održavamo u životu i unaprjeđujemo.boric wrote:ova ti je njihova drzava,mislim na MZ kao ono bure...nek drzi vodu dok majstori odu!!!
u krajnjem slučaju što će nam uopšte ako nam budimo realni NIJE STALO
mnogima je stalo samo formalno - busaju se u prsa "patriotsvom" na takav način da upravo unazađuju zajedništvo...a da toga nisu ni svjesni...
-
boric
koje bolan zajednisto,skim i o kakvom ti zajednistvu govoris???A_I_ wrote:pa i jeste ako MI ništa ne činimo da je održavamo u životu i unaprjeđujemo.boric wrote:ova ti je njihova drzava,mislim na MZ kao ono bure...nek drzi vodu dok majstori odu!!!
u krajnjem slučaju što će nam uopšte ako nam budimo realni NIJE STALO![]()
mnogima je stalo samo formalno - busaju se u prsa "patriotsvom" na takav način da upravo unazađuju zajedništvo...a da toga nisu ni svjesni...
- A_I_
žao mi je ako si odustao - pogrešna procjena/odlukaboric wrote: koje bolan zajednisto,skim i o kakvom ti zajednistvu govoris???
ali na svu sreću mnogi nisu !
sve događaje ovih mjeseci treba gledati kroz prizmu homogenizacije nacionalizma što je sastavni dio predizborne kampanje koja uveliko traje. nikakvog rata ni ocjepljenja ovjde neće biti, ljudi šta vam je. (mada znam šta je - duhovi prošlosti, stare rane, komplexi...se bude - a to im je osnovni cilj jer samo tako narodu mogu okrenuti pogled od korupcije, nepotizma, krađe, državnog kriminala...).
-
eHost
c c c.. evo i ja da napisem jedan post na ovakvoj temi. Lagano mi se sve zgadilo. Pogotovo slusanje opet nekih parola o velikoj Srbiji i zabludi koju mogu izvesti osobe sa "idejom".
Koliko jos? drugi uzivaju u blagodatima koje zivot pruza, a nasi narodi ( na podrucju BiH ) se pate. Ali ocigledno se ne pate dovoljno, zar ne? sad im treba opet neka podjela? Ajte priupitajte majke koje su izgubile sinove na ratistima ( i to na obje strane, ili na sve tri.. svejedno ).. sta one kazu? koga one okrivljuju? jesu li one mozda opet za neku veliku drzavu? Malo morgen. Svijet nam se smije i gleda nas kako smo glupi. Imamo zemlju tj. komad zemlje na ovoj planeti radi kojeg nam svi zavide. Dolaze da vide od prirode do nekih piramida i ostale kulturne bastine. A mi? mi se da izvinete - jebemo oko toga cija je. Nama nije vazno cija je ona.. ali vazno je da se zalije krvlju tih nekih patriota. Jeste li vi gospodo uopste razmisljali o socijalnim i ekonomskim posljedicama odvajanja jednog dijela zemlje? Koji se usput receno ne moze odvojiti sve da hoce !
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... E13B5D3F.2
Sta bi se desilo? Otisli bi i jedni i drugi u 3 pocetna mjesta ( 3pm kome nije jasno ). Mislite da ce Srbija prisvojiti Republiku Srpsku i docekati je mozda rasirenih ruku? Ionako je daleko udaljena od EU, a prisvajanje RSa bi je jos vise unazadilo. A sta bi federacija onda? Uzivala ili bi se i ona raspala opet na dva dijela? Nece ni hrvatska hercegovce. Ne vole vas jebiga - de shvatite to vec jednom. A bosanci ( jer za bosnjake do prije 1992 cuo nisam ), sta ce oni? hocemo li cekati da nas neki seik kupi i napravi od ostatka mozda neki raj na zemlji?
Jeste li kontali imalo? Koliko od vas je procitalo dejtonski sporazum uopste? koliko od vas je uopste studiralo pravo ili studira? jeste li imali predmet o ustavnom pravu i slicne ? Eno u Banja Luci studenti hoce neovisnu Srpsku.. koliko ste im platili ? Jeste li im objasnili da bi bili zatvoreni u toj Srpskoj dok je svijet ne prizna ( sto je tesko nakon rata i sranja koje nam se desilo ). Jeste li im rekli da nemaju buducnosti? Jeste vraziju mater. Priznajte im gospodo pametnjakovici da nemaju buducnosti i da je sve sto mogu da urade, jeste da naprave pizdariju drugima.
Iskreno - nadam se da ce nasa mladez, cije misli i razum nisu zarazeni bilo kojim nacionalizmom ( religija je osobna stvar i ne smatram je zarazom ) jednom stati na kraj pizdarijama u BiH. BiH je predivan komad zemlje na ovoj planeti. Da nije - mislite da bi toliko ljudi gubilo glavu radi istog? A nasi politicari hoce komad zemlje, kao da su seljaci kojima je zemlja sve i koju moraju obradjivati da bi prezivjeli. Ali ne, kod nas rastu mine i mrznja. Pa dokle?
Gdje nam je buducnost?
Kako razmisljaju oni koji imaju djecu a sjede u foteljama?
Kako odgajate djecu?
Da li i njih odgajate tako da mrze sve druge koji ne nose odlicija neke srpske, hrvatske ili bosne i hercegovine?
Partizanima smo se divili i bili ponosni sto su odbranili Jugoslaviju. Na koga ce nasa djeca biti ponosna? Hoce li uopste biti ponosna radi gluposti koje su njihovi preci napravili?
Kako ce se drugi ljudi u svijetu ponasati prema vasoj djeci kad saznaju da dolaze iz zarazene regije? kao prema teroristima?
Jeli to ono sto zelite svojoj djeci ?
Pozdrav svima koji jos normalno razmisljaju i koji znaju sta znaci tolerancija. A ostali - vi ste ionako izgubljen slucaj, ali imate i vi pozdrav.
......
Koliko jos? drugi uzivaju u blagodatima koje zivot pruza, a nasi narodi ( na podrucju BiH ) se pate. Ali ocigledno se ne pate dovoljno, zar ne? sad im treba opet neka podjela? Ajte priupitajte majke koje su izgubile sinove na ratistima ( i to na obje strane, ili na sve tri.. svejedno ).. sta one kazu? koga one okrivljuju? jesu li one mozda opet za neku veliku drzavu? Malo morgen. Svijet nam se smije i gleda nas kako smo glupi. Imamo zemlju tj. komad zemlje na ovoj planeti radi kojeg nam svi zavide. Dolaze da vide od prirode do nekih piramida i ostale kulturne bastine. A mi? mi se da izvinete - jebemo oko toga cija je. Nama nije vazno cija je ona.. ali vazno je da se zalije krvlju tih nekih patriota. Jeste li vi gospodo uopste razmisljali o socijalnim i ekonomskim posljedicama odvajanja jednog dijela zemlje? Koji se usput receno ne moze odvojiti sve da hoce !
Sta bi se desilo? Otisli bi i jedni i drugi u 3 pocetna mjesta ( 3pm kome nije jasno ). Mislite da ce Srbija prisvojiti Republiku Srpsku i docekati je mozda rasirenih ruku? Ionako je daleko udaljena od EU, a prisvajanje RSa bi je jos vise unazadilo. A sta bi federacija onda? Uzivala ili bi se i ona raspala opet na dva dijela? Nece ni hrvatska hercegovce. Ne vole vas jebiga - de shvatite to vec jednom. A bosanci ( jer za bosnjake do prije 1992 cuo nisam ), sta ce oni? hocemo li cekati da nas neki seik kupi i napravi od ostatka mozda neki raj na zemlji?
Jeste li kontali imalo? Koliko od vas je procitalo dejtonski sporazum uopste? koliko od vas je uopste studiralo pravo ili studira? jeste li imali predmet o ustavnom pravu i slicne ? Eno u Banja Luci studenti hoce neovisnu Srpsku.. koliko ste im platili ? Jeste li im objasnili da bi bili zatvoreni u toj Srpskoj dok je svijet ne prizna ( sto je tesko nakon rata i sranja koje nam se desilo ). Jeste li im rekli da nemaju buducnosti? Jeste vraziju mater. Priznajte im gospodo pametnjakovici da nemaju buducnosti i da je sve sto mogu da urade, jeste da naprave pizdariju drugima.
Iskreno - nadam se da ce nasa mladez, cije misli i razum nisu zarazeni bilo kojim nacionalizmom ( religija je osobna stvar i ne smatram je zarazom ) jednom stati na kraj pizdarijama u BiH. BiH je predivan komad zemlje na ovoj planeti. Da nije - mislite da bi toliko ljudi gubilo glavu radi istog? A nasi politicari hoce komad zemlje, kao da su seljaci kojima je zemlja sve i koju moraju obradjivati da bi prezivjeli. Ali ne, kod nas rastu mine i mrznja. Pa dokle?
Gdje nam je buducnost?
Kako odgajate djecu?
Da li i njih odgajate tako da mrze sve druge koji ne nose odlicija neke srpske, hrvatske ili bosne i hercegovine?
Partizanima smo se divili i bili ponosni sto su odbranili Jugoslaviju. Na koga ce nasa djeca biti ponosna? Hoce li uopste biti ponosna radi gluposti koje su njihovi preci napravili?
Kako ce se drugi ljudi u svijetu ponasati prema vasoj djeci kad saznaju da dolaze iz zarazene regije? kao prema teroristima?
Pozdrav svima koji jos normalno razmisljaju i koji znaju sta znaci tolerancija. A ostali - vi ste ionako izgubljen slucaj, ali imate i vi pozdrav.
......
-
boric
zali boze truda i vremena na utroseno pisanje,ma da nista nisi rekao sa ovim tvojim postom,da si ovo napisao za vrijeme MASPOK-a mozda bi ti se posrecilo u CK SRBosne i hercegovine!!! stanje je na terenu drugacije!!eHost wrote:c c c.. evo i ja da napisem jedan post na ovakvoj temi. Lagano mi se sve zgadilo. Pogotovo slusanje opet nekih parola o velikoj Srbiji i zabludi koju mogu izvesti osobe sa "idejom".
Gdje nam je buducnost?
Kako odgajate djecu?
......
pozdrav!!!
-
eHost
ooo da...boric wrote:stanje je na terenu drugacije!!
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 0/index.doOko 300 sudionika, pretežito srednjoškolaca i studenata, okupilo se na glavnom banjalučkom trgu, uz pratnju romske limene glazbe.
Romi su uvijek bili manjina. A jel imaju oni drzavu? Elem - jel studenti iz Banja Luke ne znaju razliku izmedju romske tradicionalne muzike i srpske tradicionalne muzike? Jeste ih odgojili kao rome? Ako jeste - zasto onda traze drzavu, kad mogu biti i manjina?
Edukacija prvo, pa ce oni, a ako Bog da i vi, poceti razmisljati na ispravan nacin.
boricu ja imam vremena. A nekima je vrijeme izgleda jako nevazno dok prave onakve gluposti u sred bijela dana i bez da su pijani ili pod utjecajem droge.
Pozdrav !
-
ghost_in_the_machine
prvo da se predstavim.....Bosanac, bivsi borac (koga za to boli k....)bio u Bosni kad je najteze bilo i ostao kad joj je jos uvijek tesko i jos sam turomel wrote:ja bi volio da se otcjepe da mozemo vise normalno poceti da idemo naprijed.
oni su kao olovno sidro
svi vi vec znate kako stvari stoje i toga ste svjesni. rs, sugava, smrdljiva ovakva ili onakva, ona postoji i to je tako. kao takva on VUCE NAZAD ideju Bosne i Hercegovine i s tim se moramo pomiriti.
herceg-bosna...sugava, smrdljiva ovakva ili onakva, ona postoji i to je tako. kao takva on VUCE NAZAD ideju Bosne i Hercegovine i s tim se moramo pomiriti. razlika izmedu herceg-bosne, rs-a i Bosne i Hercegovine je u tome sto samo herceg-bosna je svakim danom enormno sve bogatija i bogatija...svojom opstrukcijom ideje Bosne i Hercegovine ne zeli da dio profita u vidu poreza podijeli sa Bosnjacima i srbima i svaka opstrukcija Bosne i Hercegovina im odgovara ....s druge strane rs takode opstruira ideju BiH, ali oni su druga prica...oni su maloumni ludaci samo od sebe.
sta je zakljucak? mi, voljeli to ili ne, zeljeli to ili ne. mi se moramo razdvojiti jer niko od nas nema toliko zivota da docekamo da mafija herceg bosne i rs-a koji su ujedno i vladajuca klasa u tim dijelovima BiH, donese odluku da svoj mafijaski profit dijeli s dugim stanovnicima BiH. ako se BiH podijeli, BiH ce biti manja i u njoj ce ostati pravi Bosnjaci koji je mogu uciniti bogatijom, modernijom, mirnijom, perspektivnom za evropske i svijetske integracije.....
sad vi sigurno mislite...pa tu ce ostati samo muslimani i onda smo najebali od krscankoe evrope i ostatka svijeta....TO NIJE TACNO. vjerovali vi ili ne, U.A.E je muslimanska zemlja u kojoj najmanje zive muslimani, jer im NIJE muslimanstvo i religija na prvom mjestu nego BUSINESS. u dubaiu je cca. 30% lokalnog stanovnistva (muslimani) 70% su ljudi koji su dosli da RADE i samo da RADE. indijci, amerikaci, englezi, rusi, pakistanci, kinezi, japanci, bosanci, bugari, rumuni, hrvati, njemci, poljaci i mnoooogi drugi. uzimam U.A.E. za primjer...zasto da ne...vidio sam svojim ocima sta su iz pustinjskog pijeska ljudi napravili...BUSINESS i samo BUSINESS. oni imaju svoju naftu i mi imamo svoju "naftu"
sta hocu da kazem....Bosna i Hercegovina MORA da odstrani dva velika tumora i da krene dalje dok jos nija kasno. velicina teritorije nije bitna...bitna je ideja i volja.....Bosna i Hercegovina ima sve preduslove da bude jaka i stabilna evropska zemlja, samo se moraju tumori (rs i herceg bosna) da odstrane, a ne da se smatraju funkcionalnim organima, jer oni to nisu.
primjer: luxemburg je prkno od zemlje pa je jedno od najbogatijih zemalja na svijetu velicina teritorija nije vazna....vazna je ideja i volja) Bosanci i Hercegovci je imaju i to moraju da realizuju.
i ja sam se borio za bosno i jos se borim, ali nazalost BiH je ranjenik kojem se odredeni dio tijela mora odstraniti da bi prezivjela. tako je kako je, ali to je NASA SUROVA ISTINA i mi moramo s tim da zivimo.
naravno uvijek ima i druga opcija....FRANCUSKA REVOLUCIJA....ako smo spremni da svaku uzme sjekiru u ruke i da skida glave vladajuce klase.
ispred zgrada svake od vlada postaviti po desetak giljotina i skidat politicarske glave.....e sad, ko je spreman na proljeva politicarsku krv??? svi bi mi volje da vidimo, ali da neko drugi to radi....e ne moze
sad ce naravno oni koji nisu za podjelu da mi skoce zavrat....pa skacite, skakali ste i dosad......ako pobijedite, neka nam je dragi bog na pomoci dok nas tumori totalo ne izjedu.
-
Vozdra_123
@ghost
ti si hebao jeza sada...
proc'es gore od mene
ti si hebao jeza sada...
proc'es gore od mene
-
ghost_in_the_machine
Vozdra_123 wrote:@ghost
ti si hebao jeza sada...![]()
proc'es gore od mene
davno sam se ja pomirio sa svojom, tvojom i nasom surovom stvarnoscu...tako je kako je.....jezevi i sprijeda i straga...e da mi je biti kornjaca
-
hik-meta
mogu da idu i srbi i hrvati, ali da bosnjacima i ostalima koji nece da zive u hrvatskoj i srbiji ostave jos barem 20% teritorije, odnosno da se barem povezu usk i bugojno preko kupresa i sipova u jednu cjelinu, tako da procentualno teritorija nove drzave manje-vise odgovara procentu ljudi koji bi je podrzavali, a to je trenutno oko 50%. i jos jedna stvar - size does matter. sto bi se zadovoljili sa samo 25%?ghost_in_the_machine wrote:prvo da se predstavim.....Bosanac, bivsi borac (koga za to boli k....)bio u Bosni kad je najteze bilo i ostao kad joj je jos uvijek tesko i jos sam turomel wrote:ja bi volio da se otcjepe da mozemo vise normalno poceti da idemo naprijed.
oni su kao olovno sidro
svi vi vec znate kako stvari stoje i toga ste svjesni. rs, sugava, smrdljiva ovakva ili onakva, ona postoji i to je tako. kao takva on VUCE NAZAD ideju Bosne i Hercegovine i s tim se moramo pomiriti.
herceg-bosna...sugava, smrdljiva ovakva ili onakva, ona postoji i to je tako. kao takva on VUCE NAZAD ideju Bosne i Hercegovine i s tim se moramo pomiriti. razlika izmedu herceg-bosne, rs-a i Bosne i Hercegovine je u tome sto samo herceg-bosna je svakim danom enormno sve bogatija i bogatija...svojom opstrukcijom ideje Bosne i Hercegovine ne zeli da dio profita u vidu poreza podijeli sa Bosnjacima i srbima i svaka opstrukcija Bosne i Hercegovina im odgovara ....s druge strane rs takode opstruira ideju BiH, ali oni su druga prica...oni su maloumni ludaci samo od sebe.
sta je zakljucak? mi, voljeli to ili ne, zeljeli to ili ne. mi se moramo razdvojiti jer niko od nas nema toliko zivota da docekamo da mafija herceg bosne i rs-a koji su ujedno i vladajuca klasa u tim dijelovima BiH, donese odluku da svoj mafijaski profit dijeli s dugim stanovnicima BiH. ako se BiH podijeli, BiH ce biti manja i u njoj ce ostati pravi Bosnjaci koji je mogu uciniti bogatijom, modernijom, mirnijom, perspektivnom za evropske i svijetske integracije.....
sad vi sigurno mislite...pa tu ce ostati samo muslimani i onda smo najebali od krscankoe evrope i ostatka svijeta....TO NIJE TACNO. vjerovali vi ili ne, U.A.E je muslimanska zemlja u kojoj najmanje zive muslimani, jer im NIJE muslimanstvo i religija na prvom mjestu nego BUSINESS. u dubaiu je cca. 30% lokalnog stanovnistva (muslimani) 70% su ljudi koji su dosli da RADE i samo da RADE. indijci, amerikaci, englezi, rusi, pakistanci, kinezi, japanci, bosanci, bugari, rumuni, hrvati, njemci, poljaci i mnoooogi drugi. uzimam U.A.E. za primjer...zasto da ne...vidio sam svojim ocima sta su iz pustinjskog pijeska ljudi napravili...BUSINESS i samo BUSINESS. oni imaju svoju naftu i mi imamo svoju "naftu"
sta hocu da kazem....Bosna i Hercegovina MORA da odstrani dva velika tumora i da krene dalje dok jos nija kasno. velicina teritorije nije bitna...bitna je ideja i volja.....Bosna i Hercegovina ima sve preduslove da bude jaka i stabilna evropska zemlja, samo se moraju tumori (rs i herceg bosna) da odstrane, a ne da se smatraju funkcionalnim organima, jer oni to nisu.
primjer: luxemburg je prkno od zemlje pa je jedno od najbogatijih zemalja na svijetu velicina teritorija nije vazna....vazna je ideja i volja) Bosanci i Hercegovci je imaju i to moraju da realizuju.
i ja sam se borio za bosno i jos se borim, ali nazalost BiH je ranjenik kojem se odredeni dio tijela mora odstraniti da bi prezivjela. tako je kako je, ali to je NASA SUROVA ISTINA i mi moramo s tim da zivimo.
naravno uvijek ima i druga opcija....FRANCUSKA REVOLUCIJA....ako smo spremni da svaku uzme sjekiru u ruke i da skida glave vladajuce klase.
ispred zgrada svake od vlada postaviti po desetak giljotina i skidat politicarske glave.....e sad, ko je spreman na proljeva politicarsku krv??? svi bi mi volje da vidimo, ali da neko drugi to radi....e ne moze
sad ce naravno oni koji nisu za podjelu da mi skoce zavrat....pa skacite, skakali ste i dosad......ako pobijedite, neka nam je dragi bog na pomoci dok nas tumori totalo ne izjedu.
-
Shoba
kad se sve nije podijelilo 92-96 sto bi sada.....mislite da ce to MZ dopustiti? Pa nisu skrhali toliko milijardi dolara tek tako? Cak i da svi u bosni zele podjelu.......dzaba......
Nego, sto se prije odreknete ideje o podjeli Bosne, to cete prije poceti da zivite normalno.......
Nego, sto se prije odreknete ideje o podjeli Bosne, to cete prije poceti da zivite normalno.......
- stickitout
Ma podjela je samo birokratsko-administracijska glavobolja za nase kolonizatore EU. Sta ce nas koji klinac dijeliti kad cemo opet biti zajedno u EU za koju godinu......jebe se njima sto Bosansko-Hercegovacki cobani ne vide dalje od brda na kojim stada cuvaju pa jos izmedju njih hoce medje.
A ako se to ne desi, globalno zagrijavanje nas garant kaci, jebi ga djelila se Bosna ili ne Bosanci i Hercegovci su davno najebali a ako ne dodju pameti i ne mane se corava posla, uskoro ce doci vrijeme kad se ni na svom vise nista nece pitat....
A ako se to ne desi, globalno zagrijavanje nas garant kaci, jebi ga djelila se Bosna ili ne Bosanci i Hercegovci su davno najebali a ako ne dodju pameti i ne mane se corava posla, uskoro ce doci vrijeme kad se ni na svom vise nista nece pitat....