BOSNA MOZE BOLJE... PROMJENE !! POSTOJI RJESENJE !!

Post Reply
zlata

Post by zlata »

Ma da....Paolo di Canio....

A Papa je uzor....slobode razmisljanja....i sekulariste?

Kol'ko je tek puta...Bush...naglasio...da je vijernik? Da bi ugodio svojim kriscanskim fundamentalistima....koji su masa u SAD...i kojima nije ni malo stalo do gradjanske drzave...i ustava.

Sto se tice ludila...naticu se sa Saudijskom Arabijom...u smrtnoj kazni. Dobro...od Saudijaca to ocekivamo...oni su muslimanski "divljaci"....ali sta to bide sa tim kriscanskim demokratama i "sekularistima"..od kud oni tol'ki divljaci?

Jedina razlika...Saudijci svoje gadjaju kamenjem...a oni u Teksasu su "kulturni". Skupe se oko tamnice....i dok se unutra "humano" ubija covjek...strujom, a ne kamenjem...vanka...na travnjacima oko zatvora...."gradjanski" kriscani teferice...i slave, smrtnu osvetu.

Bas po uzoru "Isusove" milosti.
Last edited by zlata on 15/01/2005 17:36, edited 2 times in total.
margareta

Post by margareta »

zlata wrote:Ma da....Paulo di Canio....

A Papa je uzor....slobode razmisljanja....i sekulariste?

Kol'ko je tek puta...Bush...naglasio...da je vijernik? Da bi ugodio svojim kriscanskim fundamentalistima....koji su masa u SAD...i kojima nije ni malo stalo do gradjanske drzave...i ustava.

Sto se tice ludila...naticu se sa Saudijskom Arabijom...u smrtnoj kazni. Dobro...od Saudijaca to ocekivamo...oni su muslimanski "divljaci"....ali sta to bide sa tim kriscanskim demokratama i "sekularistima"..od kud oni tol'ki divljaci?

Jedina razlika...Saudijci svoje gadjaju kamenjem...a oni u Teksasu su "kulturni". Skupe oko tamnice....i dok se unutra "humano" ubija covjek...strujom, a ne kamenjem...vanka...na travnjacima oko zatvora...."gradjanski" kriscani teferice...i slave, smrtnu osvetu.

Bas po uzoru "Isusove" milosti.
Zlato zasto uzimati crne svjetske sile mraka kao etalone Bh. politikA?
Koja veza mi i Bush osim u projekciji nacionalnih Bh. oligarhija ? Samo su oni ti koji nam tovare na grbacu svo svjetsko smece i sa Istoka i s' Zapada! Narod je dezorijentiran ! Izgubljen u svim "vrzinim" kolima! Uhvacen i potrpan u tri mracna kazamata sa samo jednom nadom da ce ih Allah nagraditi za sve muke (na "onome" svijetu) na koje ih navode religijski diletanti !
Zasto nisi dala primjer VJECNE Bliskoistocne krize , gdje DOMINIRA ISLAM I INI OCEVI NACIJA BEZ DRZAVA !?

"biDe"= muski toalet !

vozdra Tozla
Last edited by margareta on 15/01/2005 17:32, edited 1 time in total.
botulin

Post by botulin »

drugovi....

...nesto ste mi se..

uzjogunili

opet...probavne smetnje?? :oops:

Image
margareta

Post by margareta »

Sad cu ti ja postirati TVOJE GAZDE jarane iz RAJE!
botulin

Post by botulin »

odmori babaaa :oops:

Image

il` zoFem

Image
zzzzz

Post by zzzzz »

Fair Life wrote:
margareta wrote:F.L. Uz duzno postovanje ne mislim da je ova tema primjerena ovoj stranici.
Upravo ovdje !!
Religija kod nas u bih pretenduje da bude "drzavna religija", dakle - POLITIKA.

Vidi pod KLERIKALIZAM.
:zzzz: :zzzz: :zzzz:

Dakle "islambosna" je primjer klerikalizacije drustva, :?

dok u manjem entitetu svaka opstina, skola, svaka institucija ima krsnu slavu , pa i sam entitet. Skole nose nazive po popovima iz pravoslavne crkve. :shock:

Ali dusebriznicima poput Fair Laif i Margareta je internet stranica veci problem u klerikalizaciji drustva nego krstenje opstine, policije, ministarstva. :zzzz:

Postedite nas svojih reformi
Last edited by zzzzz on 15/01/2005 17:45, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

SDA kao SK
________________________________________________________________________________________
Osim sirenja svoje kontrole nad drzavom, SDA se okruzila "prenosnim pojasima" s ciljem nadgledanja stanovnistva.

Bosnjacki sabor sastavljen je od predstavnika glavnih organizacija muslimanske zajednice koje su kooptirane na nacin slican onome
kakav je vrijedio u "delegatskom sistemu" jugoslavenskog samoupravljanja.

U humanitarnoj ekonomiji iz ratnog vremena, humanitarna
__________________________________________________________________________________________
organizacija "Merhamet" i razlicite organizacije izbjeglica, demobilisanih
__________________________________________________________________________________________
boraca ili sehidskih porodica vezanih za SDA
odigrali su ulogu slicnu ulozi sindikata u planskoj ekonomiji komunistickog
rezima.

Stoga postoje ocigledne slicnosti izmedju politicke prakse SDA i prakse
_____________________________________________________________________________________________
Saveza komunista;

SDA se smatra jedinim legitimnim predstavnikom muslimanske nacije i reducirala je
ulogu "gradjanskih" partija u kolektivnom Predsjednistvu na legitimiranje prema vani ......

Isto tako, SDA je kontrolirala drzavni radio i televiziju, ali je tolerirala neke nezavisne novine i TV stanice. Povrh svega, stranka nije pokusavala zadobiti aktivnu podrsku stanovnistva, nego samo osigurati njegovo pasivno pripadnistvo.

Tako nacin na koji SDA provodi vlast podsjeca na ranije komunisticke
_________________________________________________________________________________________
rezime ......
botulin

Post by botulin »

rezime...
Image
margareta

Post by margareta »

zzzzz wrote:
Fair Life wrote:
margareta wrote:F.L. Uz duzno postovanje ne mislim da je ova tema primjerena ovoj stranici.
Upravo ovdje !!
Religija kod nas u bih pretenduje da bude "drzavna religija", dakle - POLITIKA.

Vidi pod KLERIKALIZAM.
:zzzz: :zzzz: :zzzz:

Dakle "islambosna" je primjer klerikalizacije drustva, :?

dok u manjem entitetu svaka opstina, skola, svaka institucija ima krsnu slavu , pa i sam entitet. Skole nose nazive po popovima iz pravoslavne crkve. :shock:

Ali dusebriznicima poput Fair Laif i Margareta je internet stranica veci problem u klerikalizaciji drustva nego krstenje opstine, policije, ministarstva. :zzzz:

Postedite nas svojih reformi
........bez kojih ni ti nebi sada mogao zzzzzzzzzujati uskoro k'o muha bez glave ! vama trebaju "drugi" kako biste "vi" bili "vi"!
nestat cete SVI !
Toozla

Post by Toozla »

ko je Omer ibn el Hattab (vidio sam da je zivio u VII vijeku---malo detalja)
ko je njega proglasio pravovjernikom???
ko su krivovjernici???
krmelj

Post by krmelj »

Fair Life wrote:
krmelj wrote:Tito, vrati se...

Ne more se vise dihat od njiha :D
I da se vrati... Nije li pred smrt primio islam i umro kao musliman ?
jel ti ovo ozbiljno?

posto niko nije zainteresovan za konstruktivnu diskusiju, onda nema razloga ni da se ja ofiram sa nekim svojim zabludama u vezi bosanskog prosperiteta. samo mogu reci da mi je zao bosanske omladine, jer su uskraceni za previse toga u zivotu. A ako je suditi po danasnjoj situaciji i pameti, ista sudbina je namjenjena i narednim generacijama.
zlata

Post by zlata »

Treuntno je u SAD okoncano sudjenje protiv skola u Atlantskom predgradju Cobb County, jednog od najbogatijih u Georgia-i.

U biti...Cobb County skole su kapitulirale pod OGROMNIM pritiskom kriscanskih fundamentalista...i pocele poricati Darwinovu teoriju evolucije. Od tada..knjige u kojima se spominjala evolucija...su bile prelijepljene revizionistickom porukom:

This textbook contains material on evolution. Evolution is a theory, not a fact, regarding the origin of living things. This material should be approached with an open mind, studied carefully, and critically considered.

Approved by
Cobb County Board of Education
Thursday, March 28, 2002

Jeff Selman je pokrenuo proces protiv Cobb County skola..."Strahujem zbog buducnosti zemlje u kojoj moram zivjeti i u kojoj moje dijete mora zivjeti. Od Bushove Bjele Kuce....do evangelista po skolama...poceli su rusiti nase slobode". Rekao je, da nije zelio zivjeti u teokraciji..gdje se vjerovanja militantne manjine, naturaju svim ostalim gradjanima.

Njegov advokat, Michael Manely, je rekao, da je sudska odluka potvrdila podijelu CRKVE I DRZAVE, dodajuci da Georgia nece vise biti zrtva anti-evolucionista...koji vec 80 godina pokusavaju sprovesti biblijska ucenja u sekularnim skolama.

"Ovo je veliki dan za povjest i veliki dan za slobodu u nasoj drzavi. Ucenici iz Cobb County ce moci uciti nauku...neizmjenjenu...bez pritiska religijoznih dogmi".

Manely je dodao da ocekuje da ce se vijerski desnicari vratiti na ratiste...duplo odlucniji...u borbi protiv Darvinove evolucije.

"Vjerovanje nije dosta ovim ljudima. Oni hoce moc".
Toozla

Post by Toozla »

@zlata

e vidis, zato se usa malo razlikuje od bosne....mozes ti probat' progurat neko fundamentalisticko stajaliste...mozes cak i dobit' podrsku na nekom manjem prostoru, al' ce se uvijek naci delegat da te tuzi....i onda....

ovi ce zavrsiti isto kao sto je zavrsila ploca sa deset bozih zapovjesti postavljena u zgradi suda u Alebami....nema niko nista protiv ploce, ali sve dok je u parku...nije joj mjesto u zgradi suda....napolje...
...ista stvar i sa protivnicima darvinove teorije.....moze, al' plati za web site pa pricaj sta hoces...
margareta

Post by margareta »

Jaaaaooooj ZLATOOOO ! Ta nemoj mi rec ??????

Koji NAZADAK!? Oni HOCE MOC !? Samo MOC !? Koji ludaci !!!!
A NASHI NECE ! NASHI HOCE SAMO ROBA od kolijevke pa do GROBA!
Dodushe sve po BOZIJIM zakonima!
Fair Life

Post by Fair Life »

zlata wrote:"Vjerovanje nije dosta ovim ljudima. Oni hoce moc".
To je to !!

Da me se pogresno ne razumije. Ja sam protiv klerikalizma svejedno iz koje religije dolazio. Postirao sam ona dva pamfleta jer sam njih pronasao na web-u. Nista slicno nisam pronasao ni za "nebeski narod" niti za "pokvarene Latine"...

Zadnjih mjeseci ili cak i duze vrijeme na SA-x imamo ekipu koja u potpunosti podrzava "islambosnu" i poziva se na njezine navode. Zatim prisutna je negacija da BiH polako zaokrece istoku, dok se nada zapadu.

Dakle, izbaciti uticaj bilo koje religije na politicka zbivanja u nasoj zemlji. Pozivati se na rijeci arapskog pjesnika iz VII stoljeca je glupost.

Islambosna se poziva, ali nju gotovo niko od vas ne proziva zbog gluposti koje pise, sto bi po meni odgovara precutnom odobravanju.

Sve ovo me asocira na Nadrealiste i njihovu pjesmu:

"Karadzic je prep'o narod
i podig'o sve na bunu,
u islamskoj zemlji ovoj
rezat' ce nam svima cunu".

Zar je potrebno ici na ruku rasturacima BiH ?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
zlata wrote:"Vjerovanje nije dosta ovim ljudima. Oni hoce moc".
To je to !!

Da me se pogresno ne razumije. Ja sam protiv klerikalizma svejedno iz koje religije dolazio. Postirao sam ona dva pamfleta jer sam njih pronasao na web-u. Nista slicno nisam pronasao ni za "nebeski narod" niti za "pokvarene Latine"...

Zadnjih mjeseci ili cak i duze vrijeme na SA-x imamo ekipu koja u potpunosti podrzava "islambosnu" i poziva se na njezine navode. Zatim prisutna je negacija da BiH polako zaokrece istoku, dok se nada zapadu.

Dakle, izbaciti uticaj bilo koje religije na politicka zbivanja u nasoj zemlji. Pozivati se na rijeci arapskog pjesnika iz VII stoljeca je glupost.

Islambosna se poziva, ali nju gotovo niko od vas ne proziva zbog gluposti koje pise, sto bi po meni odgovara precutnom odobravanju.

Sve ovo me asocira na Nadrealiste i njihovu pjesmu:

"Karadzic je prep'o narod
i podig'o sve na bunu,
u islamskoj zemlji ovoj
rezat' ce nam svima cunu".

Zar je potrebno ici na ruku rasturacima BiH ?
Fair!
Iskrenom covjeku i pravom Bosancu ne treba da bilo sta objasnjavas o motivima otvaranja teme!

Za ostale ne brigaj, znamo i ko su i kakvi su!
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:Fair!
Iskrenom covjeku i pravom Bosancu ne treba da bilo sta objasnjavas o motivima otvaranja teme!

Jednostavno, ne pronadjoh nigdje da se zagovara katolicanstvo ili pravoslavlje kao rjesenje i buducnost BiH, vec samo islam na web stranici "islambosne".
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
Vodenjak wrote:Fair!

Jednostavno, ne pronadjoh nigdje da se zagovara katolicanstvo ili pravoslavlje kao rjesenje i buducnost BiH, vec samo islam na web stranici "islambosne".
Ama o svojatanju Bosne se skoro vec sve zna i umije.
Nekako i mogu (i ne samo nekako) da shvatim da su Bosnjaci najvise zainteresovani za BiH kao drzavu, ali to ne znaci da islamisti imaju s tim ista da rade!
I zadnji blecak bi trebao da zna da se ni teoretski ne moze i ne smije staviti znak jednakosti izmedju Bosnjaka i muslimana!
Dakle, oni koji to tako gledaju su u najmanju ruku... i iza blecaka! :)

Eno, tvrde da je i Alija u zadnjem intervjuu i sam rekao da Bosne nema bez Srba i Hrvata. To nije jedino s cim se slazem kad se sjetim sta je Alija sve rekao za svoga vakta
Naravno, necemo sad o tome sta je i uradio nakon recenog...
wandy

Post by wandy »

margareta wrote:
paolo di canio wrote:
krmelj wrote:MA cuj ti samo ovo:

"Zato kad god budemo trazili velicinu izvan Islama, Allah ce nas poniziti!"
jako progresivna parola, zar ne znate da se do takvog zakljucka dolazi dubokom meditacijom i razmisljanjem o tome sta je poslanik htio da kaze!
........Paolo mislis sta je pjesnik htio da kaze ?

Taj pjesnik rekao je SVOJE "CASNO" i "JASNO"!

Sa tako velikim "pjesnicima" svoju su NACIONALNU himnu zauvijek "otpjevali" Iracani, Afganistanci, Palestinci ..................

Bjedno.......
saporo

Post by saporo »

Istina!
Bosnjaci su se u ovo odlicno uvjerili ne tako davno...
margareta

Post by margareta »

saporo wrote:
Istina!
Bosnjaci su se u ovo odlicno uvjerili ne tako davno...
Sigurno su onda Palestinci, Iracani, Afganistanci trazili velicinu izvan islama te su zato ponizeni ? Ne pitam te nego samo tek kompariram tu teolosku dokazanu tezu.
saporo

Post by saporo »

apsolutno

ili zanemarili ovaj fakt, ili trazili utociste od lokalnih tagut-demagoga ili postali ignorantni prema Bozijem zakonu..

moglo bi se to seocioloski nadugo i nasiroko tumaciti ;)
margareta

Post by margareta »

saporo wrote:apsolutno

ili zanemarili ovaj fakt, ili trazili utociste od lokalnih tagut-demagoga ili postali ignorantni prema Bozijem zakonu..

moglo bi se to seocioloski nadugo i nasiroko tumaciti ;)
Sta ovo bi???? Koja transformacija???? :?
wandy

Post by wandy »

Dok je Zlatka ja se ne bojim.

"Samo nas Zlatko moze spasiti"

:-D
Kamerun

Post by Kamerun »

ko je Omer ibn el Hattab (vidio sam da je zivio u VII vijeku---malo detalja)
ko je njega proglasio pravovjernikom???
ko su krivovjernici???
Ko su pravovjernici ne znam ti reci.
Ko su krivovjernici, pa nisi slijep

Paddy trgovac belim robljem
Tihic trgovac belim robljem
Trzavica trgovac belim robljem
Klerikalno da se ne vrijedaju 'komunisticko-vjerska mafija'
ni komunizam nisu naucili a bacili se u nove vode
najveca hetnicko-manijacko eksplozivna opasnost za svijet
Post Reply