BOSNA MOZE BOLJE... PROMJENE !! POSTOJI RJESENJE !!

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
Vodenjak wrote:Ma znamo mi tebe...
Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
margareta

Post by margareta »

BiH nije ni Irak ni Iran ni Afganistan ......

Religijske institucije (ni katolicka, ni pravoslavna ali ni islamska) naprosto nemaju pravo da sebi prisvajaju ideju tolerantnosti, suzivota i multikulturalnosti. Religijska je ideja iskljucivost i vlast.

Bh. 15 godisnja vladavina religija koje su funkciji drzave, zapravo guse svaki oblik drzavnosti BiH.

Religije iskljucuju sva demokratska prava i slobode gradjana.

Religije iskljucuju sve normalne i zdrave drustvene procese , oduzimajuci nam pravo i slobodu izbora nase intime, birajuci nam bracnog druga i sve ono sto je dio naseg osnovnog ljudskog prava kojim bi sami morali ispunavati i osmisljavati svoj zivot.

Kada to shvatimo, kao drustvene jedinke koje cine cjelinu i kada budemo voljeli dom u kojem zivimo i cinili ga nama dragim, tek tada ce ovaj sada *dom za vjesanje* koji se zove BiH, imati buducnost" i postati *dom-ovina* svim Bh. gradjanima.
manijak1

Post by manijak1 »

pa sta ti mislis, bosna je primitivna zemlja i u njoj zive mahom religiozni primitivci kojima je prioritet broj jedan da u cenifi stoji boca mineralne...
.........sve to kažu kulturni pojedinci koji su se oteli primitivizmu i prešli u Italijane , ne bi li zaboravili da je balkanska mržnja jača od njih.
krmelj

Post by krmelj »

Fair Life wrote:Image
Image
Image
Image
Tito, vrati se...

Ne more se vise dihat od njiha :D

p.s. da ne bi bilo zabune i povezivanja mog voljenog Predsjednika sa progonom muslimana, ovo "ne more se dihat..." vrijedi i za psihopate i fasiste druge vjere
krmelj

Post by krmelj »

MA cuj ti samo ovo:

"Zato kad god budemo trazili velicinu izvan Islama, Allah ce nas poniziti!"
manijak1

Post by manijak1 »

ponižavajuće limitirano.
manijak1

Post by manijak1 »

sta je poslanik htio da kaze!
Sigurno ne ono što bi ti učinio da možeš.
margareta

#33 Re: BOSNA MOZE BOLJE... PROMJENE !! POSTOJI RJESENJE !!

Post by margareta »

Image

nedostaje samo jedno slovce za kraj ...... :roll:
....mislim da nedostaje ....... :roll: ....
L.......jer svejedno je ciji je i na kom jeziku je .............shizam = shizam !

......Ti si mi BILA u SVEMU.......naj......naj.....naj...i u dobru i u zlu .....
15 godina SAMO u ZLU ! al' nicija nije do zore sjala ..... u ovoj zemlji IMA JOS postenih i pametnih glava! :)
margareta

Post by margareta »

SDA kao SK
Osim sirenja svoje kontrole nad drzavom, SDA se okruzila "prenosnim pojasima" s ciljem nadgledanja stanovnistva.

Bosnjacki sabor sastavljen je od predstavnika glavnih organizacija muslimanske zajednice koje su kooptirane na nacin slican onome kakav je vrijedio u "delegatskom sistemu" jugoslavenskog samoupravljanja.

U humanitarnoj ekonomiji iz ratnog vremena, humanitarna organizacija "Merhamet" i razlicite organizacije izbjeglica, demobilisanih boraca ili sehidskih porodica vezanih za SDA, odigrali su ulogu slicnu ulozi sindikata u planskoj ekonomiji komunistickog rezima.

Stoga postoje ocigledne slicnosti izmedju politicke prakse SDA i prakse Saveza komunista; ali postoje i znacajne razlike.

SDA se smatra jedinim legitimnim predstavnikom muslimanske nacije i reducirala je ulogu "gradjanskih" partija u kolektivnom Predsjednistvu na legitimiranje prema vani, ali takodjer nikad nije dovodila u pitanje principe visestranackog pluralizma.

Isto tako, SDA je kontrolirala drzavni radio i televiziju, ali je tolerirala neke nezavisne novine i TV stanice.

Povrh svega, stranka nije pokusavala zadobiti aktivnu podrsku stanovnistva, nego samo osigurati njegovo pasivno pripadnistvo.

Tako nacin na koji SDA provodi vlast manje podsjeca na ranije komunisticke rezime nego na autoritarne rezime koji su se javili nakon 1990. godine u drugim bivsim republikama Jugoslavije (Srbiji, Hrvatskoj itd.) ili Sovjetskog saveza (Bjelorusija, itd.).

SDA kao SK
Osim sirenja svoje kontrole nad drzavom, SDA se okruzila "prenosnim pojasima" s ciljem nadgledanja stanovnistva.

Bosnjacki sabor sastavljen je od predstavnika glavnih organizacija muslimanske zajednice koje su kooptirane na nacin slican onome
kakav je vrijedio u "delegatskom sistemu" jugoslavenskog samoupravljanja.

U humanitarnoj ekonomiji iz ratnog vremena, humanitarna organizacija "Merhamet" i razlicite organizacije izbjeglica, demobilisanih boraca ili sehidskih porodica vezanih za SDA
odigrali su ulogu slicnu ulozi sindikata u planskoj ekonomiji komunistickog rezima.

Stoga postoje ocigledne slicnosti izmedju politicke prakse SDA i prakse Saveza komunista;

ali postoje i znacajne razlike........

SDA se smatra jedinim legitimnim predstavnikom muslimanske nacije i reducirala je
ulogu "gradjanskih" partija u kolektivnom Predsjednistvu na legitimiranje prema vani,
ali takodjer nikad nije dovodila u pitanje principe visestranackog pluralizma.

Isto tako, SDA je kontrolirala drzavni radio i televiziju, ali je tolerirala neke nezavisne novine i TV stanice. Povrh svega, stranka nije pokusavala zadobiti aktivnu podrsku stanovnistva, nego samo osigurati njegovo pasivno pripadnistvo.

Tako nacin na koji SDA provodi vlast manje podsjeca na ranije komunisticke rezime nego na autoritarne rezime koji su se javili nakon 1990. godine u drugim bivsim republikama Jugoslavije (Srbiji, Hrvatskoj itd.) ili Sovjetskog saveza (Bjelorusija, itd.).
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Ne mjenjajmo druge, mjenjajmo sebe, pa ce se i drugi promjenit.
margareta

Post by margareta »

BOSNJACI POD
KONTROLOM PANISLAMISTA

Bosanski islam: politicka i(li) vjerska revolucija, feljton kojeg su Dani objavili prosle godine, izazvao je ogromno interesiranje nasih citalaca. Dr. Xavier Bougarel, autor ovog istrazivanja, nastavio je svoj rad pa su Dani u prilici da ekskluzivno objave njegove najnovije rezultate: Bosanski islam od 1990: kulturni identitet ili politicka ideologija. Kako su panislamisti uspostavili kontrolu nad masama? Kako su transformirali SDA i islamizirali Armiju BiH? Kako su monopolizirali dijelove drzavne vlasti i uspostavili paralelnu mrezu stvarne vlasti? Zasto je reislamizacija u BiH autoritativan proces koji ce dovesti do fragmentacije islama i teskih posljedica po islamsku zajednicu u BiH? U prvom nastavku feljtona, Bougarel pise o svojim vidjenjima nacina na koje je panislamska struja preuzela vlast u BiH

Dr.Xavijer Bougaler
staima

Post by staima »

ma nemoj :shock: ajme sta cemo sad :roll:
margareta

Post by margareta »

Avangardan10 wrote:Ne mjenjajmo druge, mjenjajmo sebe, pa ce se i drugi promjenit.
Poenta i jeste u tome ALI narodi koji su bili pod depresijom religijski izmanipulirani u haoticnom stanju svijesti, nesvjesno su uvuceni u klopku
vladavine PRESIJE...

E da se ne nastavi IZMJENA narodne svijesti ("ispiranjem mozgova") do potpune bezsvijesti - autizma , jedino moguce rjesenje je da NAROD promijeni svoju VLAST ...... svaka suprotnost narod vodi u propast ........
krmelj

Post by krmelj »

Sve je ovo lijepo/krasno i vecina nas prisutnih je sa prezirom i gnusanjem odbacila rijeci Omer ibn el Hattab r.a. i jasno je ko dan da ne dolazi u obzir da se na takvim 'vrijednostima' temelji buducnost gradjana BiH.
Dakle, nema potrebe da se vise vrtimo oko toga. Hajde da umjesto toga iznesemo svoja sopstvena vidjenja - sta i kako. Sta je to, sto po vasem misljenju treba da bude osnova na kojoj se moze graditi buducnost SVIH gradjana BiH?
Zamolio bih vas da makar neko vrijeme ne komentarisemo ono sto drugi napisu, jer time samo dolazi do nepotrebnih sukoba misljenja i uklanja fokus sa teme. Sacekajmo malo sa komentarima i dajmo vremena da svi iznesu svoje misljenje. Znaci, sta je to, sto treba da bude osnova na kojoj se moze graditi buducnost svih gradjana BiH i kako mi zamisljamo da se to moze postici?

JA cu uskoro napisati svoje misljenje, a la(h)ko nam je kasnije polemisati i diskutovati iznesene prijedloge. Dakle, samo molim za malo strpljenja i volje za suradnju. :)
Fair Life

#40 Re: BOSNA MOZE BOLJE... PROMJENE !! POSTOJI RJESENJE !!

Post by Fair Life »

paolo di canio wrote:...pa sta ti mislis, bosna je primitivna zemlja i u njoj zive mahom religiozni primitivci kojima je prioritet broj jedan da u cenifi stoji boca mineralne...
Ne mislim ja.

Sve primjedbe na adresu "islambosne", molim.
Fair Life

Post by Fair Life »

krmelj wrote:Tito, vrati se...

Ne more se vise dihat od njiha :D
I da se vrati... Nije li pred smrt primio islam i umro kao musliman ?
Fair Life

Post by Fair Life »

krmelj wrote:...Sta je to, sto po vasem misljenju treba da bude osnova na kojoj se moze graditi buducnost SVIH gradjana BiH?
Odvojiti religiju od politike... pa polako dalje istrijeznjenih glava.
margareta

Post by margareta »

paolo di canio wrote:
krmelj wrote:MA cuj ti samo ovo:

"Zato kad god budemo trazili velicinu izvan Islama, Allah ce nas poniziti!"
jako progresivna parola, zar ne znate da se do takvog zakljucka dolazi dubokom meditacijom i razmisljanjem o tome sta je poslanik htio da kaze!
........Paolo mislis sta je pjesnik htio da kaze ?

Taj pjesnik rekao je SVOJE "CASNO" i "JASNO"!

Sa tako velikim "pjesnicima" svoju su NACIONALNU himnu zauvijek "otpjevali" Iracani, Afganistanci, Palestinci ..................
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Fair Life wrote:
stelium wrote:Koji ce hajvan meni reci da sam bio dio mizernog bosanskog naroda??Ma daj....
Omer ibn el-Hattab r.a., vladar pravovjernih...

Pitaj ove iz "islambosne". Pitanja i kritike na njihovu adresu !
Nadam se da je ovaj odgovor nenamjerna "podvala"...

Omer r.a. to nije rekao bosanskom narodu (ovo citaj kako te volja, cijelom ili dijelu bosanskoga naroda), vec onima s kojima je živio.. Arapima iz VII stoljeća...i nije pogrijesio...
Fair Life

Post by Fair Life »

zena wrote:...Omer r.a. to nije rekao bosanskom narodu (ovo citaj kako te volja, cijelom ili dijelu bosanskoga naroda), vec onima s kojima je živio.. Arapima iz VII stoljeća...i nije pogrijesio...
Meni je to jasno ZENO. Jasno mi je da je danas 21. (dvadeset prvo) stoljece i pitam se... pitam se - otkud TO danas.

Ipak - sve primjedbe primjedbe uputiti na "islambosnu". Uocljiv je njihov telefon, web i email adresa.

Moje duboko postovanje !!
Last edited by Fair Life on 15/01/2005 16:20, edited 1 time in total.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Fair Life wrote: Meni je to jasno ZENO. Jasno mi je da je danas 21. (dvadeset) prvo stoljece i pitam se... pitam se - otkud TO danas.

Ipak - sve primjedbe primjedbe uputiti na "islambosnu". Uocljiv je njihov telefon, web i email adresa.

Onda ti je jasno i to da na pitanje "koji hajvan ce meni reci da sam bio pripadnik najmizernijeg dijela bosanskog naroda?", se ne odgovara Omer r.a., vladar pravovjernih...već "islambosna" i sve po redu, jel?
Ja reagirah, da ne bi bilo zabune...
Svako dobro!
Fair Life

Post by Fair Life »

Hvala na korektnoj korekciji Zeno.

Mislim da sam napisao "ili"... "islambosna". Nisam bas siguran.

PS__Provjerio sam.

Zaboravio sam postaviti iza "Omer ibn el-Hattab r.a., vladar pravovjernih..." ?? (znak pitanja).
Last edited by Fair Life on 15/01/2005 16:23, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Prica je o buducnosti BiH paolo di canio.

Da li je BiH islamska zemlja ?
margareta

Post by margareta »

zena wrote:
Fair Life wrote: Meni je to jasno ZENO. Jasno mi je da je danas 21. (dvadeset) prvo stoljece i pitam se... pitam se - otkud TO danas.

Onda ti je jasno i to da na pitanje "koji hajvan ce meni reci da sam bio pripadnik najmizernijeg dijela bosanskog naroda?", se ne odgovara Omer r.a., vladar pravovjernih...već "islambosna" i sve po redu, jel?
Ja reagirah, da ne bi bilo zabune...
Svako dobro!
Dovoljno je procitati komentare drugih ucesnika koji se ponose navedenom web stranicom uz komentare veoma prikladne istoj i naravno neizostavno dilanje "argumenata" u tutama i sl.
Dakle nije F.L. taj koji je nosioc odgovornosti , niti kreator tog' web-a,
nego posjetioc kao i svako drugi ko bi TREBAO (p)ostati sljedbenikom
te Bh. pogubne stranice!
vozdra
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Fair Life wrote:Hvala na korektnoj korekciji Zeno.

Mislim da sam napisao "ili"... "islambosna". Nisam bas siguran.

PS__Provjerio sam.

Zaboravio sam postaviti iza "Omer ibn el-Hattab r.a., vladar pravovjernih..." ?? (znak pitanja).
...nije bilo potrebe da ga potpisujes kao da je on odgovorio na to pitanje sa upitnicima ni bez njih...
Jer, ta njegova izjava nema veze s bosanskim narodom.. a to sto neki vide razne potpise gdje god pogledaju...to se zovu priviđenja :D
Post Reply