Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
F.L. Uz duzno postovanje ne mislim da je ova tema primjerena ovoj stranici.
Vidjeli smo sta nam je donio (religijski)etno folklor u ovoj zemlji za posljednjih 15 godina "demokracije" uz krvavi *bal vampira* u trajanju od skoro pune 4 godine.
Sa dolaskom nove kvazi demokracije sve ljudske vrijednosti su podredjene etnosu (religiji) i od tada do danas sve je skuplje od ljudskih zivota. Politika religije pojedincu i masama strogo (hermeticki) zatvara zivi - realni svijet u okove irealnog - pogubnog postojanja , sa jedninim irealnim *ubjedjenjem* da sto je veca patnja na
*ovome* svijetu veca je *nagrada* na *onome* svijetu.
*Zanimljiva* je istina da oni koji propagiraju, forsiraju i koji su u sluzbi religije prvi koji krse kodex svete knjige -
uzurpirajuci samo za sebe sva materijalisticka dobra samo *ovoga*
svijeta. Prozirna i jeftina demagogija religijskih proklamatora teologije ne samo da prepusta prave - ciste vjernike *bogu na amanet* nego ih gura u najgore ponore
ispod svakog ljudskog dostojanstva ispod dna stvarnoga zivota.
Geopoliticka podrucja gdje dominiraju religijski vladari kao sto je Bliski Istok samo vladarima i proklamatorima religije
pruzaju ovozemaljske blagodeti na racun a preko ledja, glava i pogubljenih zivota izvaranog' i izmanipuliranog' naroda koji umire na Allahovom putu ali za dobrobit svojih *zivih egzekutora*.
BiH sa svojim geografskim i geopolitickim polozajem nema nikakve sanse za politicki - drzavni, i svaki zdrav i napredan politicki prosperitet zasnovan na religijskom' miljeu.
Bosna i Hercegovina ima perspektivu samo sa politikom iznad religije i svaka suprotnost pogubna je samo za religijske sljedbenike a dobitna za religijske vodje , tj. manipulatore pojedincima i masama.
Ako je tako nakaradna politika pogubna na Istoku , koliko sansi ima da prezivi na Jugu Europe ?
stelium wrote:Otvorih temu jer je naslov puno obecavao,kad ono...
Da li sam sta slagao naslovom. Sve ti je na pamfletu. Mislio sam da poguram malo ideju...
Ako si protiv, primjedbe uputi na gornju adresu (ISLAMBOSNA). Imas telefonski broj, web i email adresu.
Ma nemislim se ja kaciti ni sa kakvim islamistima(da me majka vidi,bilo bi mi iza usiju ) ali kad ugledah onu:
"Bili smo mizeran narod..."
ee onda bi sve poslao u mp3.
Koji ce hajvan meni reci da sam bio dio mizernog bosanskog naroda??
Ma daj....
Ne pada mi na pamet ulaziti u bilo kakve konflikte sa ekstremnim licima kao sto me ni 70 takvih lica nemoze ubjediti da sam bio i da jesam dio mizernog naroda.
ZA SLOBODNU BOSNU I HERCEGOVINU!!!
(slobodnu od svih vrsta ekstremizama!!!)
stelium wrote:Ne pada mi na pamet ulaziti u bilo kakve konflikte sa ekstremnim licima kao sto me ni 70 takvih lica nemoze ubjediti da sam bio i da jesam dio mizernog naroda.
ZA SLOBODNU BOSNU I HERCEGOVINU!!!
(slobodnu od svih vrsta ekstremizama!!!)
Svoju islamofobiju, antibosnjastvo i antibosanstvo siri na drugim mjestima!
Mi smo fin narod i znam da ti je krivo sto smo mi napokon u svojoj vjeri i na svojoj zemlji!
A do sad smo bili mizeran narod samo zbog tebe i tebi slicnih!
Nista nam vise ne mozete!
(Sad dodje jedna slika od Engrama, ali da ne trazim, on ce je vec sam naci!)