Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Googlerica

#426 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

Zviz wrote:
Googlerica wrote:Zviz,da li imas clansku knjizicu Mensa Society :D
Ne nemam nisam se nikada palio na te neke klubske clanarine, mada cu priznati volio bi imati svoj klub gdje ja upravljam ljudima :D
pa te clanarine postoje za dekoraciju rezimea :)

ili , tebi osobe iz Mensa drustva nisu interesantne :D

a kako bi upravljao ljudima :D
Saian

#427 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Saian »

Googlerica wrote:
Zviz wrote:
Googlerica wrote:Zviz,da li imas clansku knjizicu Mensa Society :D
Ne nemam nisam se nikada palio na te neke klubske clanarine, mada cu priznati volio bi imati svoj klub gdje ja upravljam ljudima :D
pa te clanarine postoje za dekoraciju rezimea :)

ili , tebi osobe iz Mensa drustva nisu interesantne :D

a kako bi upravljao ljudima :D
Stoner

#428 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Stoner »

Nigrutin wrote:Ti si levat ne bih ti dao ovcu da cuvas
Haha. :D
piupiu

#429 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by piupiu »

Na ovoj temi samo je jedna stvar kristalno jasna - EQ nam je jos nizi od IQa.
Googlerica

#430 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

Saian,hvala za video,poenta tipa j emalo iskljuciva,i to je njegovo misljenje
no poenta je u druzenju,ako se nekome ne dopada,izadje iz grupe,i to je to,jer postoje mnoge grupe,druzenja sa clanarinama koja su upravo bazirana na mnogim nonsense :D :lol: svako bira ono sto mu odgovora :-D

mene sad interesira,kakvu grupu Zviz zeli formirati,da li bi nas primio :
piupiu wrote:Na ovoj temi samo je jedna stvar kristalno jasna - EQ nam je jos nizi od IQa.
pametnico moja :kiss:
piupiu

#431 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by piupiu »

Šveđanin wrote:Svuda u svijetu je mejnstrim big brother, guza kim kardashian, jel se majli skinula gola ili nije, treba li braniti burku ili ne i slično.. Ali to su rezervisane diskusije, narod se izblebeta i ide dalje.

U Bosni to prerasta u prepucavanje na nivou nacije i tu ostaje, na nivou nacije, kao da se nema ništa pametnije raditi? Sjetite se prošle godine Amara Gileta. Jebote ko je Amar Gile da se o njemu otvori 32424 tema. Onda malo religije, pa ekskluzive, pa nacionalizma, koja nacija je koga najviše zajebala u poplavama (ubjedljivo najumobolnija tema na forumu ove godine), pa malo dine merlina, kladionice i dobiješ realnost. Ne znam treba li kriviti starije. Nema posla, vjerujem, od 90ih ubija ih mentalno ko stigne, ljudima dosadno, pa se uhvate tako nekih budalaština i to im postane preokupacija.

Žalosno je međutim djecu trovati time. Ako ste u mogućnosti dati djetetu sporta, knjiga, druženja, diskusije.. tako se stvara inteligentna, zdrava osoba, i psihički i fizički. Odlika inteligentne i zdrave osobe je samonadogranja.. svakim danom. Takvu osobu neće interesovati jebeni amar gile, jesu hrvati zajebali bošnjake u poplavama ili je bilo obratno, jel fahrin sin potrošio 50 ili 100 000 km na rođendan.
:thumbup:
CaneBos

#432 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by CaneBos »

Polumentalitet nije tlo za izgradnju socijalne i emotivne inteligencije. Mi smo ubudzali mahalski mentalitet skoro pa najnizeg ranga. Valjda ce nekog dana, neke nove generacije dozivjeti renesansu i iscupati se iz toga. :/
Googlerica

#433 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

CaneBos wrote:Polumentalitet nije tlo za izgradnju socijalne i emotivne inteligencije. Mi smo ubudzali mahalski mentalitet skoro pa najnizeg ranga. Valjda ce nekog dana, neke nove generacije dozivjeti renesansu i iscupati se iz toga. :/
:thumbup:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#434 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Zviz »

Googlerica wrote:Saian,hvala za video,poenta tipa j emalo iskljuciva,i to je njegovo misljenje
no poenta je u druzenju,ako se nekome ne dopada,izadje iz grupe,i to je to,jer postoje mnoge grupe,druzenja sa clanarinama koja su upravo bazirana na mnogim nonsense :D :lol: svako bira ono sto mu odgovora :-D

mene sad interesira,kakvu grupu Zviz zeli formirati,da li bi nas primio :
piupiu wrote:Na ovoj temi samo je jedna stvar kristalno jasna - EQ nam je jos nizi od IQa.
pametnico moja :kiss:

Zasta se ja zalazem, za (barem meni) nula 0% poreza, nemam nista protiv i da je drugima ali ako nista drugo barem meni, ja ako nesto mrzim tj. porez, podrzavam svaku vrstu utaje poreza iz jednog jedingo razloga - porez = kradja. Ne placanje poreza = biti posten do samog sebe sa principima. Zalazem se da svi imaju dostup skolovanju nebitno na kojem nivou, te zalazem se da postoje pordavnice sa hranom po mom ukusu, tj. da je na nivou. Zalazem se da stari ljudi imaju zagarantovanu penziju koja im pruza normalan prostatak zivota. Zalazem se absolutnu tajnu u bankama, cak ako neko zeli kreditnu kraticu bez imena da moze dobiti. Zalazem se za 0% transparentnosti za porijeklo novca, to nije nicij biznis osim onoga sto ga ima. Zalazem se samo za 4 radna dana. Zalazem se za najmanje 12 sedmica godisnjeg odmora. Zalazem se vrate auta iz 70ih 80ih u produkciju i da se CD plerovi izbace te da se kasete uvedu nazad. Zalazem se za ukidanje interneta. Zalazem se da kalendar ide u krug do 30 godina na ponavljanje tj. od 1.1.1970 do 31.12.1999 i tako na ponavljanje. Zalazem se za poslovanje pod motom "nemam pojma, ali hajmo probati pa sta bilo" a ne ovo danas "ja mislim, da ta grupa prema analizi onog ovo ce nako vako ovo ono - nrakomanski pristup stvarima".
Googlerica

#436 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

Zviz wrote: Zasta se ja zalazem, za (barem meni) nula 0% poreza, nemam nista protiv i da je drugima ali ako nista drugo barem meni, ja ako nesto mrzim tj. porez, podrzavam svaku vrstu utaje poreza iz jednog jedingo razloga - porez = kradja. Ne placanje poreza = biti posten do samog sebe sa principima. Zalazem se da svi imaju dostup skolovanju nebitno na kojem nivou, te zalazem se da postoje pordavnice sa hranom po mom ukusu, tj. da je na nivou. Zalazem se da stari ljudi imaju zagarantovanu penziju koja im pruza normalan prostatak zivota. Zalazem se absolutnu tajnu u bankama, cak ako neko zeli kreditnu kraticu bez imena da moze dobiti. Zalazem se za 0% transparentnosti za porijeklo novca, to nije nicij biznis osim onoga sto ga ima. Zalazem se samo za 4 radna dana. Zalazem se za najmanje 12 sedmica godisnjeg odmora. Zalazem se vrate auta iz 70ih 80ih u produkciju i da se CD plerovi izbace te da se kasete uvedu nazad. Zalazem se za ukidanje interneta. Zalazem se da kalendar ide u krug do 30 godina na ponavljanje tj. od 1.1.1970 do 31.12.1999 i tako na ponavljanje. Zalazem se za poslovanje pod motom "nemam pojma, ali hajmo probati pa sta bilo" a ne ovo danas "ja mislim, da ta grupa prema analizi onog ovo ce nako vako ovo ono - nrakomanski pristup stvarima".
upisi me u svoju grupu :-D :kiss:
Ridjobrki

#437 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Ridjobrki »

Ako su radili istraživanje prateći najposjećenije forume svake zemlje onda ne bi trebalo sumnjati u ovaj zaključak...
Saian

#438 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Saian »

Googlerica wrote:Saian,hvala za video,poenta tipa j emalo iskljuciva,i to je njegovo misljenje
Naravno, rekao bih misljenje postavljeno na prilichno suvislim temeljima, daleko od toga da objasnjava motivaciju bilo kojeg pojedinog chlana mensa-e, ali to je ionako nemoguce pa je onda legitimno koncentrirati se na neke zajednichke i populacijske karakteristike chlanova, jer mnijem da su chlanstva vishe nego javna :D

Googlerica wrote:no poenta je u druzenju,ako se nekome ne dopada,izadje iz grupe,i to je to,
pa ne bih se slozio da je poenta chlanstva u mensa-i u druzenju, mislim da se druziti mozhe i malo besplatnije, cijena polaganja testa je $40 dolara i sumnjam da je profil ljudi koji se prihvate polaganja takav da probaju jednom i kazu, a jebi ga to je to, dakle prosjechna pristojbina je recimo $60, dakle samo da polozhish test, a onda
Annual dues are $70.00 unless specified in a multi-year or life plan. Memberships for additional Mensan family members are available for $47.00/membership and may only be purchased in single-year increments.
No na stranu novac, postoje grupe, ovaj forum je jedna, gdje je druzenje besplatno, s druge strane druziti se moze i na nachin nashih starih, ucestvujes u nekim timskim aktivnostima koja te zanimaju, igras fudbal, ides u kino ... i tamo upoznas ljude sa slichnim interesima, besplatno, meni je malo teshko definirati neki uzak interes oko kojeg se chlanovi mensa-e okupljaju, bez imalo cinizma, prvo bi mi pala ljubav prema polaganju standardiziranih testova na pamet.

"... and shure enough, when you look at the list of famous members and former members it's short on professors and nobel laureates and long on professional sportspeople, actors and glamour models. Not that there is anything wrong with beeing any of these things, I'm at least one of them myself, but they're all areas in which the response "Oh, and the're clever as well!?" is more likely than "Oh, and the're clever of course.""
Googlerica wrote:jer postoje mnoge grupe,druzenja sa clanarinama koja su upravo bazirana na mnogim nonsense :D :lol: svako bira ono sto mu odgovora :-D
I s ovim se slazhem, no mensa i grupa koja se okuplja sedmichno da hekla nije principijelno isti koncept. Ljudi koji se pridruze grupi za heklanje svi vole heklati, neki heklaju slabije neki su heklashki virtuozi, ali im niko ne postavlja uslov da moraju isheklat dzemper sa fraktalnim dezenom da bi mogli doci na sastanke, dok je u mensi, za veliku vechinu chlanova, upravo ta chinjenica onaj interes odn. motivacija koja ih vodi ka odluci da se pridruze. Dolazimo do jednog logichkog loop-a koji kaze da se ljudi pridruzuju da bi bili chlanovi, a da su chlanovi jer su se uspjeli uchlaniti, dok je u ovim ostalim grupama potreban i dovoljan uslov neki specifichan interes za heklanje, fitness, shah, .... Uchlanili su se jer vole heklanje, a vole heklanje ne zato sto su se uchlanili nego jer im je nana nekad pokazala pa zavolili bla, bla, bla, dakle nema loop-a.

Meni je malo teshko, koliko se god trudio, naci neki zajednichki nazivnik slichan ovima prethodno nabrojanim koji bi bio analog njih u mensa-i. Nemam nista protiv bilo postojanja, polaganja testa, plachanja testa, kao sto si rekla ima grupa hejbet izvoli pa biraj, al se ne slazhem s relativizacijom specifichnosti mensa-e kao grupe u odnosu na ostale grupe i klubove. Bez doze paushalizacije i odmahivanja rukom nije moguce chiste savjesti staviti jednakost izmedju mense i heklashkog udruzenja kao samo dvije od milion ekvivalentnih interesa oko kojih se ljudi okupljaju u udruzenja. Naravno uvijek cu chlanstvo u mensa-i staviti ispred chlanstva u nekom fensi kantri klabu i s te strane je mensa super.

jesi ti chlanica mensa-e?
Googlerica

#439 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

Saian wrote:
Naravno, rekao bih misljenje postavljeno na prilichno suvislim temeljima, daleko od toga da objasnjava motivaciju bilo kojeg pojedinog chlana mensa-e, ali to je ionako nemoguce pa je onda legitimno koncentrirati se na neke zajednichke i populacijske karakteristike chlanova, jer mnijem da su chlanstva vishe nego javna :D

Googlerica wrote:no poenta je u druzenju,ako se nekome ne dopada,izadje iz grupe,i to je to,
pa ne bih se slozio da je poenta chlanstva u mensa-i u druzenju, mislim da se druziti mozhe i malo besplatnije, cijena polaganja testa je $40 dolara i sumnjam da je profil ljudi koji se prihvate polaganja takav da probaju jednom i kazu, a jebi ga to je to, dakle prosjechna pristojbina je recimo $60, dakle samo da polozhish test, a onda
Annual dues are $70.00 unless specified in a multi-year or life plan. Memberships for additional Mensan family members are available for $47.00/membership and may only be purchased in single-year increments.
No na stranu novac, postoje grupe, ovaj forum je jedna, gdje je druzenje besplatno, s druge strane druziti se moze i na nachin nashih starih, ucestvujes u nekim timskim aktivnostima koja te zanimaju, igras fudbal, ides u kino ... i tamo upoznas ljude sa slichnim interesima, besplatno, meni je malo teshko definirati neki uzak interes oko kojeg se chlanovi mensa-e okupljaju, bez imalo cinizma, prvo bi mi pala ljubav prema polaganju standardiziranih testova na pamet.

"... and shure enough, when you look at the list of famous members and former members it's short on professors and nobel laureates and long on professional sportspeople, actors and glamour models. Not that there is anything wrong with beeing any of these things, I'm at least one of them myself, but they're all areas in which the response "Oh, and the're clever as well!?" is more likely than "Oh, and the're clever of course.""
Googlerica wrote:jer postoje mnoge grupe,druzenja sa clanarinama koja su upravo bazirana na mnogim nonsense :D :lol: svako bira ono sto mu odgovora :-D
I s ovim se slazhem, no mensa i grupa koja se okuplja sedmichno da hekla nije principijelno isti koncept. Ljudi koji se pridruze grupi za heklanje svi vole heklati, neki heklaju slabije neki su heklashki virtuozi, ali im niko ne postavlja uslov da moraju isheklat dzemper sa fraktalnim dezenom da bi mogli doci na sastanke, dok je u mensi, za veliku vechinu chlanova, upravo ta chinjenica onaj interes odn. motivacija koja ih vodi ka odluci da se pridruze. Dolazimo do jednog logichkog loop-a koji kaze da se ljudi pridruzuju da bi bili chlanovi, a da su chlanovi jer su se uspjeli uchlaniti, dok je u ovim ostalim grupama potreban i dovoljan uslov neki specifichan interes za heklanje, fitness, shah, .... Uchlanili su se jer vole heklanje, a vole heklanje ne zato sto su se uchlanili nego jer im je nana nekad pokazala pa zavolili bla, bla, bla, dakle nema loop-a.

Meni je malo teshko, koliko se god trudio, naci neki zajednichki nazivnik slichan ovima prethodno nabrojanim koji bi bio analog njih u mensa-i. Nemam nista protiv bilo postojanja, polaganja testa, plachanja testa, kao sto si rekla ima grupa hejbet izvoli pa biraj, al se ne slazhem s relativizacijom specifichnosti mensa-e kao grupe u odnosu na ostale grupe i klubove. Bez doze paushalizacije i odmahivanja rukom nije moguce chiste savjesti staviti jednakost izmedju mense i heklashkog udruzenja kao samo dvije od milion ekvivalentnih interesa oko kojih se ljudi okupljaju u udruzenja. Naravno uvijek cu chlanstvo u mensa-i staviti ispred chlanstva u nekom fensi kantri klabu i s te strane je mensa super.

jesi ti chlanica mensa-e?
aboslutno dijelim tvoje misljenje :thumbup: nisam clanica,jer nisam o tome nikad ni razmisljala :-D

http://www.aero-farm.com/avsig.htm ovo je mensa SIG u avijaciji :D

lista organizacija SIG :

http://www.us.mensa.org/connect/sigs/sig-listing/

u mensa imaju ove SIG ,znaci raja imaju sovje grupe,druzenja,meni to ne djeluje lose,jer su povezani na internacionalnom novou

nisma plaicirala,ali sam sad proverila Mensa test za zagrijavanje,jao pa taka test sam radila u srednjoj skoli :lol: taj sistem testiranja nije ni adekvatan za svakoga,jer neko je bolji sa borjevima,neko sa slovima,neko oboje,ovo je prilicno star metod testiranja,i vlro ogranicen,i naravno,jako se oslanja na predznanje i tipicne fore i fazone kombiniranja simbola,rijeci,brojeva i slova

Da li je vazno biti Mensa clan,vjerovatno nekome jeste ,i vjeruj mi ,nekim komapnijama jeste , doslovno pitaju za listu profeionalnih clanksih organizacija,znaci,to je jedan cijeli lanac, veza,medju kompanijama,organizacijama koje imaju svoje mejdusobne interese
Googlerica

#440 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

Ridjobrki wrote:Ako su radili istraživanje prateći najposjećenije forume svake zemlje onda ne bi trebalo sumnjati u ovaj zaključak...
:D :kiss:
ramton

#441 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by ramton »

Ridjobrki wrote:Ako su radili istraživanje prateći najposjećenije forume svake zemlje onda ne bi trebalo sumnjati u ovaj zaključak...
Gluposti, forume i portale ove zemlje posjecuju iz Srbije i Hrvatske redovno, prema tome glupost.

Osim toga, tip pritisnut da je pisao glupost, priznaje da su bosanski podatci "pretpostavka" i da su racunati na taj nacin da je uzet prosjek Makedonije i Albanije i da se dobio taj podatak kojim je predstavljena prva mapa, po kojoj se bazira ovaj glup naslov.

Osim toga nakon sto sam ga stisnuo jer ne postoje podatci za BiH, promijenio je podatke za BiH, medjutim i dalje laze, jer nema nikakve podatke za BiH.
UPDATE for Bosnia and Herzegovina: Due to a controversy surrounding the Balkans, I reviewed the data. Lynn and Vanhanen made a numerical (or typographical) error in the case of Bosnia, which is now corrected. The data for the rest of the Balkans agrees with the available PISA and TIMSS studies (standardized student assessment studies).
Image

Image

Image

Da, ne trebate mi zahvaljivati sto sam stisnuo levata lazljivog. Inace Rindermanna, Lynna i Vanhanena optuzuju da su rasisti, a tip ih koristi kao bazu za te njegove usrane mape.

Naravno svaki pametan covjek zna da danas nauka se ne moze sloziti oko toga koji je relevantan test za ispitivanje ljudske intelegencije, prema tome nijedna karikatura ne moze znati prosjek necije inteligencije, a kamoli prosjek inteligencije po zemljama u cijeloj Europi. Ispitivanje totalno izmisljeno i nije bazirano na nacunim dokazima nego na izmisljotinima.

Recimo Lynn tvrdi da IQ crnog covjeka je manji od IQ bijelog covjeka. Kad sam tom majmunu iz Ceske to predocio, sto je istina, izbrisao mi je komentar.
Googlerica

#442 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

Saian,evo gledam im fb grupu :D koa sto neko rece: puno ih ima asocijalnih osoba,kojim ovakva druzenja mozda odgovaraju :D
Saian

#443 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Saian »

Googlerica wrote:doslovno pitaju za listu profeionalnih clanksih organizacija,
Neke krovne udruge profesionalaca, Udruzhenje pedijatara ili Udruzhenje avijatichara ili avioinzhenjera nije isto sto i MENSA, i u redu je, ako je Boeing pri razmatranju uposljavanja smatra bonusom, chlanstvo u profesionalnom udruzenju koje logichki komplementira ili podebljava ono chime se Boeing bavi. Ako MENSA ima sve te neke specifichne grupe oko kojih se onda chlanovi okupljaju, zasto chlanovi ne idu jednostavno direktno i slijede svoje interese odvojeno od MENSA-e. Dakle chemu MENSA u nastojanju da se druzi s ljudima koji se zanimaju za avijaciju recimo. Ne razumijem.

Googlerica wrote: znaci,to je jedan cijeli lanac, veza,medju kompanijama,organizacijama koje imaju svoje mejdusobne interese
ja lance samo na gumama toleriram vidjet :oops: :D
Googlerica wrote: i vjeruj mi ,nekim komapnijama jeste ,

sto se tiche tih kompanija ne bih da lajem :D
sinuhe

#444 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by sinuhe »

Popravio se Jakub, ali moze on to jos bolje. :lol:
Googlerica

#445 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

Saian wrote:
Googlerica wrote:doslovno pitaju za listu profeionalnih clanksih organizacija,
Neke krovne udruge profesionalaca, Udruzhenje pedijatara ili Udruzhenje avijatichara ili avioinzhenjera nije isto sto i MENSA, i u redu je, ako je Boeing pri razmatranju uposljavanja smatra bonusom, chlanstvo u profesionalnom udruzenju koje logichki komplementira ili podebljava ono chime se Boeing bavi. Ako MENSA ima sve te neke specifichne grupe oko kojih se onda chlanovi okupljaju, zasto chlanovi ne idu jednostavno direktno i slijede svoje interese odvojeno od MENSA-e. Dakle chemu MENSA u nastojanju da se druzi s ljudima koji se zanimaju za avijaciju recimo. Ne razumijem.

Googlerica wrote: znaci,to je jedan cijeli lanac, veza,medju kompanijama,organizacijama koje imaju svoje mejdusobne interese
ja lance samo na gumama toleriram vidjet :oops: :D
Googlerica wrote: i vjeruj mi ,nekim komapnijama jeste ,

sto se tiche tih kompanija ne bih da lajem :D
odlicno pitanje,ne znam zasto zele biti u MENSA,ali cu da pitam clanove iste organizacije,pa javim :)

Air&Space clanarina,a smithsonina institute sma ih opazila,prije 10 godina,u svakom muzeju provjervama ekpsonate koji su dio smithsonina insittuta ,pih,sad vifim i MENSA kaze da dobri :D :-) :lol:

http://www.huffingtonpost.com/2013/07/0 ... 36208.html

sad izbaci google :shock:

http://www.us.mensa.org/welcome-to-our- ... i-readers/

:lol:

i dalje ne znam sto bih isla u MENSA :skoljka: meni je ovo furka :lol:
realna do boli

#446 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by realna do boli »

Sto neko rece, okreni se oko sebe, vidi gdje zivis, koliko je cisto i koliko ispod normale, pa se onda dopisuj i ispravljaj cifre, i na tarabi svasta pise...samo sto su ove cifre opasno realne.. jer da imamo veci IQ imali bi i napredniju drzavu i visi standard...
Ispraviti statisticku gresku nije isto sto i ispraviti zivotnu realnost.
Hajvan

#447 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Hajvan »

CaneBos wrote:Polumentalitet nije tlo za izgradnju socijalne i emotivne inteligencije. Mi smo ubudzali

Objasni ovu sintagmu, posebno ovaj termin polumentalitet- što pod njim podrazumjevaš, molim te.

cijeli net je spao na 2 linka kao reference, od kojih je jedan tvoj:
https://www.google.ba/search?client=saf ... MZvCwkVE_Y
madner

#448 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by madner »

ramton wrote: Da, ne trebate mi zahvaljivati sto sam stisnuo levata lazljivog. Inace Rindermanna, Lynna i Vanhanena optuzuju da su rasisti, a tip ih koristi kao bazu za te njegove usrane mape.

Naravno svaki pametan covjek zna da danas nauka se ne moze sloziti oko toga koji je relevantan test za ispitivanje ljudske intelegencije, prema tome nijedna karikatura ne moze znati prosjek necije inteligencije, a kamoli prosjek inteligencije po zemljama u cijeloj Europi. Ispitivanje totalno izmisljeno i nije bazirano na nacunim dokazima nego na izmisljotinima.

Recimo Lynn tvrdi da IQ crnog covjeka je manji od IQ bijelog covjeka. Kad sam tom majmunu iz Ceske to predocio, sto je istina, izbrisao mi je komentar.
Kakva glupost od tvoje strane. Naravno da ti brise komentare kada pojma nemas o cemu pricas. Postoje prihvaceni testovi inteligencije koji sa naucne strane nisu upitni, te daju konzistente i provjerljive podatke. Imaju problem sa IQom iznad 130, ali to je druga prica.
Naravno da moze, svaka vojska je prije 30 godina radila takve testove pri novcenju vojnika, kako bi znala gdje da upiti rekrute. PISA test je nista drugo nego IQ test za ucenike.

IQ bijelog covjeka je veci od IQ crnog covjeka, to nije vijest. Razlog zasto je to tako nije skroz jasna, postoje vise teorija.

Posebna podskupina opste ne zeli prihvatiti cinjenice i polazi od svojih zelja te se ljuti na rezultate.
Googlerica

#449 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Googlerica »

madner wrote: IQ bijelog covjeka je veci od IQ crnog covjeka, to nije vijest. Razlog zasto je to tako nije skroz jasna, postoje vise teorija.
ne izmisljaj bucko :)
insomnia78

#450 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by insomnia78 »

:D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply