Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post Reply
bicebolje

#51 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by bicebolje »

Helikopter wrote:
Znaci savjet politicarima i pozicionim i opozicionim strankama u Federaciji BiH je krenite odmah na lokalnom nivou entiteta sa ekonomskom, investicionom, infrastrukturnom i svom drugom izgradnjom entiteta F BiH i tu vam niti smeta niti moze da vam smeta Dodik i politicke stranke iz entiteta R. Srpska jer jednostavno oni nemjau vlast u F BiH i ne mogu kociti nikakvu izgradnju i razvoj federacije na bilo kakvom planu.
Ti izgleda zaboravio na Hrvate.
vaca

#52 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by vaca »

Ja baš ne razumijem temu. Zlatko rekao da treba ekonomski razvijati federaciju i kantone?
A onima prije je ta sitnica promakla? :-)

Da nije slučajno spomenuo i kako to misli uraditi?
probuseni $

#53 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by probuseni $ »

vaca wrote:Ja baš ne razumijem temu. Zlatko rekao da treba ekonomski razvijati federaciju i kantone?

Dizace kredite u RS ! ... :lol:
sansun

#54 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by sansun »

vaca wrote:Ja baš ne razumijem temu. Zlatko rekao da treba ekonomski razvijati federaciju i kantone?

Ti ga vala sitničariš sada,... :D
VerticalHairFactor

#55 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by VerticalHairFactor »

Najiskrenije, ovo što je Zlaja rekao spada u najrealniji, jedini mogući i jedini postojeći put i scenario. Dakle, Dodi može trubiti o otcjepljenjima do prekosutra - na kraju krajeva, neka to uradi, baš me zanima šta će postići i kako. Sa druge strane, ovih "naših" 24% teritorije, kako su nam to lijepo odmjerili ovi iz "stolnog grada" i ovi iz "boljeg dijela Bosne", zapravo predstavljaju dio sa industrijskom osnovom, barem onom perspektivnom. Sarajevo, Tuzla, Zenica i gradovi vezani za ove centre imaju industrijsku perspektivu i proizvodnu tradiciju - to jednostavno treba revitalizirati, a Dodi neka nastavi sa demagogijom o otcjepjenju, i ovi dolje sa "stolnim gradovima". Stolovat će oni pustarama i fukari (profitere iz Z. Hercegovine ne računam, mada plodovi profiterstva nisu adekvatna industrijska baza za dalji ekonomski razvoj), i baš me zanima kako će protivno dejtonskom slovu nešto postići, a da im bude trajnog karaktera. Kantoni koji su zainteresirani za vlastiti ekonomski probitak i budućnost imaju i alate a i perspektivu da to ostvare, sa druge strane PC-ovci neka vode kosovske bojeve - bit će im krasno i divno, nadasve perspektivno.
zlaataan

#56 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by zlaataan »

Zlatko :bih:
Goran_35

#57 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Goran_35 »

Drzava za co'eka

Image

:D
probuseni $

#58 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by probuseni $ »

Zlaja se treba izjasniti da li je Federacija Zapadna ili Istocna Njemacka , da znamo na cemu smo .... :D
Komrad

#59 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Komrad »

Bloger wrote:Lagumdžija je naivno upao u zamku Milorada Dodika. Dodo čeka uperavo to da neki bošnjački politilčar odustane od države i da se skoncentrira na entitet. Uvertira za daljnju razgradnju države.

ne bih ja rekao da je lagumdzidja odustao od drzave nego kaze da nece pristati na ucjene milorada dodika i to je ok
vlast na drzavnom nivou se moze formirati bez SDP-a

Treba se raditi tamo gdje je to moguce dakle tamo gdje sdp ima vecinu da sprovede svoje planove i onih 5 politika
Nezbilj

#60 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Nezbilj »

Komrad wrote:
Bloger wrote:Lagumdžija je naivno upao u zamku Milorada Dodika. Dodo čeka uperavo to da neki bošnjački politilčar odustane od države i da se skoncentrira na entitet. Uvertira za daljnju razgradnju države.

ne bih ja rekao da je lagumdzidja odustao od drzave nego kaze da nece pristati na ucjene milorada dodika i to je ok
vlast na drzavnom nivou se moze formirati bez SDP-a

Treba se raditi tamo gdje je to moguce dakle tamo gdje sdp ima vecinu da sprovede svoje planove i onih 5 politika
I dalje nisam ubjeđen da time neće dati alibi i MZ da kaže eto kad ste se tako fino fokusirali svak na svoj tor i ne smeta vam što je država u blokadi fala bogu pa nemoramo ni mi više da se sekiramo jer sve tako fino funkcioniše kad se dogovorite da se nećete svađati oko toga treba li vam države ili ne već se i jdeni i drugi zadovoljite sa svojom polovinom zemlje. Eto samo tako nastavite a mi odosmo rješavati probleme tamo gdje ih ima.
Komrad

#61 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Komrad »

Nezbilj wrote:
I dalje nisam ubjeđen da time neće dati alibi i MZ da kaže eto kad ste se tako fino fokusirali svak na svoj tor i ne smeta vam što je država u blokadi fala bogu pa nemoramo ni mi više da se sekiramo jer sve tako fino funkcioniše kad se dogovorite da se nećete svađati oko toga treba li vam države ili ne već se i jdeni i drugi zadovoljite sa svojom polovinom zemlje. Eto samo tako nastavite a mi odosmo rješavati probleme tamo gdje ih ima.
Ok ... znaci Dodik odbije koaliciju sa SDP-om i svi trebamo ispasati radi toga?
Nezbilj

#62 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Nezbilj »

Komrad wrote:
Nezbilj wrote:
Kao što rekoh nema nikakvog razloga da se ne krene u ekspresno formiranje vlasti na nižim nivoima ali uz istovremeni diplomatski pritisak na MZ da deblokira formiranje vlasti na državnom nivou. Međutim ako stav bude: ako će nas Dodik ucjenjivati onda nećemo nikako, onda nemaš osnove ni za stvaranje pritiska za formiranjem državne vlasti što je suludo. OHR ima obavezu da reaguje na takve opstrukcije i zašto ih sada od toga amnestirati? U slučaju ne formiranja nove vlasti postojeće vijeće ministara uredno nastavlja sa radom u tehničkom mandatu dakle Špirić, Ahmetović, Alkalaj itd teoretski mogu ostati na funkciji do slijedećih izbora :shock:
Last edited by Nezbilj on 05/10/2010 21:56, edited 1 time in total.
Komrad

#63 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Komrad »

Nezbilj wrote:
Komrad wrote:
Nezbilj wrote:
Kao što rekoh nema nikakvog razloga da se ne krene u ekspresno formiranje vlasti na nižim nivoima ali uz istovremeni diplomatski pritisak na MZ da deblokira formiranje vlasti na državnom nivou. Međutim ako stav bude ako će nas Dodik ucjenjivati onda nećemo nikako onda nemaš osnove ni za stvaranje pritiska za formiranjem državne vlasti što je suludo. U tom slučaju postojeće vijeće ministara uredno nastavlja sa radom u tehničkom mandatu dakle Špirić, Ahmetović, Alkalaj itd teoretski mogu ostati na funkciji do slijedećih izbora :shock:
Uglavnom drzava nece biti bez vlade... mada ja u sustini i ne vjerujem da ce Dodik praviti neke probleme ...
Vlast je Slast :)
StupskaBitanga

#64 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by StupskaBitanga »

u čitavom ovom političkom i svakakvom haous koji je i koji nam se nažalost sprema ja vjerujem i uzdam se u ljude koje sam lično birao a to su Zlaja i Željko
Mi smo uz vas :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nezbilj

#65 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Nezbilj »

StupskaBitanga wrote:u čitavom ovom političkom i svakakvom haous koji je i koji nam se nažalost sprema ja vjerujem i uzdam se u ljude koje sam lično birao a to su Zlaja i Željko
Mi smo uz vas :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ma kontam. Ljudi su napravili takav kult ličnosti da se uopšte ne usuđujete kritički promišljati njihove politike i poteze. Kad teba kritikovati druge onda su puna usta. Pazite da vam se ne razbije od glavu. By the way: i ja sam glasao za SDP.
probuseni $

#66 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by probuseni $ »

Politicki kapacitet SDP nije nista veci od ostalih desnih partija. Tu takdje vlada primitivizam i populizam, ako bosanski SDP uporedimo sa evropskim partijama. Bosanski SDP nikad nebi dobio ni 0,1% glasova na zapadu, jer je to suplja partija, koja djeluje po principu inercije a ne nauke kako je to na zapadu. Zlaja nebi vani mogao biti ni djlilac letaka za neku od socijaldemokratskih partija Evrope. ... :mrgreen:
Smrt

#67 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Smrt »

ma nema od nas nista ... prije ce se amerika i rusija spojiti u jednu zemlju nego sto cemo mi bilo sta uraditi bilo to zajedno ili odvojeno ... zivimu u glupom protektoratu gdje strani vojnici mogu da rade sta god hoce a mi im ne mozemo nista... jednostavno mi smo jedno veliko nista
StupskaBitanga

#68 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by StupskaBitanga »

Nezbilj wrote:
StupskaBitanga wrote:u čitavom ovom političkom i svakakvom haous koji je i koji nam se nažalost sprema ja vjerujem i uzdam se u ljude koje sam lično birao a to su Zlaja i Željko
Ma kontam. Ljudi su napravili takav kult ličnosti da se uopšte ne usuđujete kritički promišljati njihove politike i poteze. Kad teba kritikovati druge onda su puna usta. Pazite da vam se ne razbije od glavu. By the way: i ja sam glasao za SDP.
ja ptvi kritički i objektivno govorim o SDP
nisu ni oni zlatni ali u ovom cirkusu oni su najbolji i jedina alternativa ovim budalama
Frankyee

#69 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Frankyee »

SDP nece imati nikakvu vlast na drzavnom nivou, to je jasno rekao SNSD a vjerovatno to misli i HDZ.

Na drzavnom nivou vlast ce biti vjerovatno izmedju SNSD / SDA + SBiH / HDZ i mozda jos neke manje stranke radi dovoljno glasova. dakle isto nacionalna politika kao od 91.

Ocekivati da Federacija pretekne RS po pitanju ekonomije je rizicno, ako se nastavi trend od posljedne 4 godine, RS ce biti definitivno "bolji dio Bih" a to mozda nije lose ako dovede do povratka Bosnjaka u neke krajeve da se popravi nacionalni balans.
luckypot

#70 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by luckypot »

Frankyee wrote:SDP nece imati nikakvu vlast na drzavnom nivou, to je jasno rekao SNSD a vjerovatno to misli i HDZ.

Na drzavnom nivou vlast ce biti vjerovatno izmedju SNSD / SDA + SBiH / HDZ i mozda jos neke manje stranke radi dovoljno glasova. dakle isto nacionalna politika kao od 91.

Ocekivati da Federacija pretekne RS po pitanju ekonomije je rizicno, ako se nastavi trend od posljedne 4 godine, RS ce biti definitivno "bolji dio Bih" a to mozda nije lose ako dovede do povratka Bosnjaka u neke krajeve da se popravi nacionalni balans.
Ne treba cekati taj napredak, nego se odmah preseliti u karadzicev entitet, de ti povedi i naprijed.

A za drzavni znas koliko nekog boli neka stvar.
StupskaBitanga

#71 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by StupskaBitanga »

Frankyee wrote:SDP nece imati nikakvu vlast na drzavnom nivou, to je jasno rekao SNSD a vjerovatno to misli i HDZ.

haj ti iz krajine i uživaj u blagostanju manjeg entiteta gdje penzići žive sa 150KM
luckypot

#72 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by luckypot »

StupskaBitanga wrote:

haj ti iz krajine i uživaj u blagostanju manjeg entiteta gdje penzići žive sa 150KM
Ne foliraj, ekonomija je u ovom koljackom entitetu nikad bolja :D i nadam se da ce Frankee povesti povratak da se 'napravi nacionalni balans'. Samo ne znam sto ceka s tim odlaskom, to bi bio sjajan potez, sta ces u federaciji, to su sve mazlumi balije, sve propada, nema od toga nista, blabalbla (znas vec pricu), zato nista bolje nema nego preseliti se. I ne vracati se.
Frankyee

#73 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Frankyee »

StupskaBitanga wrote:

vidis momak ja sam vec sada u manjem entitetu, i ovde ima Krajine :bih: ako nisi znao,...... :bih:
luckypot

#74 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by luckypot »

Frankyee wrote:
StupskaBitanga wrote:

vidis momak ja sam vec sada u manjem entitetu, i ovde ima Krajine :bih: ako nisi znao,...... :bih:
Hvala bogu, ostaj tamo ne mrdaj, super ti je tu. Eto sad sretno i navrati, ali ne cesto.
StupskaBitanga

#75 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by StupskaBitanga »

SDP sigurno neće moć viti vlast na državnom nivou jer su vlast tamo već osigruali
SNSD+HDZ+SBB
a Zlajaa će biti premijer FBiH
Post Reply