Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post Reply
BiH-x

#26 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by BiH-x »

Dobro zbori
bicebolje

#27 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by bicebolje »

Zlaja je očigledno dosta razmišljao i smislio ono što su ljudi ustvari tražili. Korjenite promjene i odbacivanje 100% ubleha.
FBiH će se zabaviti o sebi a to će i Dodiku stvoriti pritisak jer će se ljudi bez dnevnopolitičkih zavrzlama zapitati "Gdje je auto put ?" Ako se zaista desi ovo što se nazire onda ćemo na državnom nivou imati zatišje ali bolje i to nego da svakodnevno sjevaju varnice bez rezultata.

Biće zanimljivo
probuseni $

#28 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by probuseni $ »

Bosanski_kralj wrote:
probuseni $ wrote:Ako Zlaja bude vodio samo politiku Federacije, sta je sa citavom Bosnom. Ko ce nju zastupati ? Ovo meni lici na daljnju izdaju. Nie valjda da se Federacija odrice RS i Bosne ?
Jesi li slušao šta priča čovjek? :roll:

Ako ne žele da konstruktivno rade na državnom nivou, on će stanje mjenjati ondje gdje može.
A ustavne promjene se ne mogu dogoditi bez glasova SDP-a, tako da priče o 3. entitetu i slične gluposti i dalje ostaju gluposti
Doduse, i to stoji !

Volio bih iskreno da se desi neki pomak, da drzava ojaca , da ukroti RS jer Dodik izgleda ima jos samo ovaj mandat i ucinice sve da postane svetac. Treba biti oprezan.
Zombie Ba

#29 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Zombie Ba »

Zlaya je car i ovo se treba uraditi čak ja mislim da mogu i na federalnom nivou napraviti čudo :)
A SK gdje su ubjedljivo najjači će sada doživit procvat,a i "moj"ZE-DO i tu su većina,ali ne vjerujem da mogu u vlast :x
BaileyS

#30 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by BaileyS »

Duje Parangal wrote:Kaze Zlatko Lagumdzija ako ne mozemo formirati vlast na drzavnom nivou sa istomisljenicima bavicemo se kantonima u federaciji u kojim smo vecina. Kada ih ekonomski razvijemo i RS i Zapadna Hercegovina ce se prosto utopit u BiH i nestati kao sto je nestala Istocna Njemacka.

Mogu li par kantona sa SDP na vlasti postati ekonomsko i liberalno cudo koje ce na ovaj nacin ujediniti zemlju ili to i Zlatko priznaje da je bolje pozabaviti se svojim dvoristem i da RS nije kriva sto u federaciji vlada opste ekonomsko i socijalno i svako drugo rasulo?
Ja kad sam o ovom trubio po forumu meni su se smijali :D

Napokon da neko prepozna sta je trenutni interes svih Bosnjaka a i onih gradjana koji nisu za truhle kompromse na racun drzave. Vrijeme je da se prestane ici glavom kroz zid. Uvijek sam govorio da i njima u manjem entitetu treba EU a samim tim i reforme koliko trebaju i nama i da samo treba cekati pogodno vrijeme.

Sva ova vjestacki stvorena agonija je dovela do toga da su Bosnjaci najisfrustriraniji trenutnom situacijom, kao da je jedino njima stalo do napretka i kao da samo njih pogadja neimastina i beznadje. Dovelo se do toga da dok Srbi patriotski gledaju na RS i grade je, zapadnoherecegovacki Hrvati gaje makar lokal patriotizam i razvijaju ako nista lokalnu zajednicu, kod Bosnjaka je razvijen osjecaj da je sve beznadezno posto ne funkcionise drzavni nivo pa stoga treba dici ruke od opstine, od kantona, od Federacije...

Jos jednom bravo za ovu politiku :thumbup: i nadam se da nece ostati samo na kantonima u kojim dobiju vecinu vec ce se traziti sagovornik na hrvatskoj strani za uredjenje i racionalizaciju Federacije. To nam je prijeko potrebno ako cemo uopste razmisljati o promjenama na drzavnom nivou :bih: Strpljen spasen
Max Bunker

#31 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Max Bunker »

Da citiram sebe, sa jedne druge teme :D :D :-D :-D :) :) :bih:
Onoga dana, kada se F BiH okrene svojim problemima, kada ujedini politicke snage, kada se napravi plan razvoja i kada se taj isti plan sprovede u djelo, pa kada se u F BiH dosegne standard Hrvatske ili Slovenija a PC ostane gdje jeste ( ili kako je pokretac ove teme rekao "ekonomski propadne" ), tada ce i masa tih Srba, dici ruke od PC-a i gledati prema F BiH.
Po meni, jedina normalna stvar za SDP u narednom periodu bi bila, da na nivo F BiH budu u nekoj vrsti koalicije sa HDZ-om brojke i slova a na drzavnom nivou, naredne cetiri godine da budu opozicija.
Na nivou F BiH, da naprave neki plan ekonomskom razvoja ( neka ga u naredne cetiri godine, ostvare 70 % ). Na taj nacin, pored stalne baze glasaca ( ako ostvare plan ), dobit ce jos glasova na narednim izborima ( 2014 ) i postat ce sigurno, najjaca stranka/partija u BiH.
Na drzavnom nivou, neka budu opozicija, jer u situaciji dok je SNSD jak, ne mogu puno ostvariti.
Hvala Bogu, Isusu, Staljinu, Titi i ostalima, da je neko shvatio sta je sustina i sta nas moze izvuci iz hovana i podjela.
Lagumdzija, svaka cast na izjavi. :thumbup: Sada ostaje i da to sprovedes u djelo.
BiH-x

#32 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by BiH-x »

BaileyS wrote:Ja kad sam o ovom trubio po forumu meni su se smijali :D

Napokon da neko prepozna sta je trenutni interes svih Bosnjaka a i onih gradjana koji nisu za truhle kompromse na racun drzave. Vrijeme je da se prestane ici glavom kroz zid. Uvijek sam govorio da i njima u manjem entitetu treba EU a samim tim i reforme koliko trebaju i nama i da samo treba cekati pogodno vrijeme.

Sva ova vjestacki stvorena agonija je dovela do toga da su Bosnjaci najisfrustriraniji trenutnom situacijom, kao da je jedino njima stalo do napretka i kao da samo njih pogadja neimastina i beznadje. Dovelo se do toga da dok Srbi patriotski gledaju na RS i grade je, zapadnoherecegovacki Hrvati gaje makar lokal patriotizam i razvijaju ako nista lokalnu zajednicu, kod Bosnjaka je razvijen osjecaj da je sve beznadezno posto ne funkcionise drzavni nivo pa stoga treba dici ruke od opstine, od kantona, od Federacije...

Jos jednom bravo za ovu politiku :thumbup: i nadam se da nece ostati samo na kantonima u kojim dobiju vecinu vec ce se traziti sagovornik na hrvatskoj strani za uredjenje i racionalizaciju Federacije. To nam je prijeko potrebno ako cemo uopste razmisljati o promjenama na drzavnom nivou :bih: Strpljen spasen
Kao i uvijek :thumbup: Bailey
Bosanski_kralj

#33 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Bosanski_kralj »

Nezbilj wrote:
Bosanski_kralj wrote:
probuseni $ wrote:Ako Zlaja bude vodio samo politiku Federacije, sta je sa citavom Bosnom. Ko ce nju zastupati ? Ovo meni lici na daljnju izdaju. Nie valjda da se Federacija odrice RS i Bosne ?

Ako ne žele da konstruktivno rade na državnom nivou, on će stanje mjenjati ondje gdje može.
A ustavne promjene se ne mogu dogoditi bez glasova SDP-a, tako da priče o 3. entitetu i slične gluposti i dalje ostaju gluposti
Sve je to krasno sa razvojem FBiH i iskreno se nadam uspjehu te politike ali politički pritisak na RS iz FBiH ne smije popuštati. diplomatski pritisak na međunarodnu zajednicu po pitanju pritisaka na razgradnju države od strane RS ne smije popuštati. Onog trenutka kada Dodik osjeti da je neko rekao "ma baš me briga šta on radi mi ćemo se pozabaviti drugim stvarima" on je u stanju za godinu dana napraviti haos kakav se uopšte ne može zamisliti. Zato fokus na državu mora ostati a to ne znači da se za to vrijeme ne treba fokusirati na razvoj federecije.
Lagumdžija je što se tiče vanjske politike naša najjača, uz Harisa(?) ličnost.
Idealno bi bilo da on dođe na mjesto Predsjedavajućeg Vijeća ministara
sansun

#34 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by sansun »

Lagumdžija je što se tiče vanjske politike naša najjača, uz Harisa(?) ličnost.
Idealno bi bilo da on dođe na mjesto Predsjedavajućeg Vijeća ministara
Još idealnije bi bilo da bude predsjednik vijeća EU-a... :D Ovdje neki kao da su tek jučer stigli u BiH, pa Dodik neće dozvoliti da ijedan ministar u vijeću ministara bude iz SDP-a. Ne zbog toga što se Miletu povraća na spomen Lagumdžije, već iz razloga što ne želi ulaziti u koaliciju sa građanski orijentiranom političkom strujom.

Uglavnom, ukoliko Zlatko uistinu ne bude pristao na Dodikove ucjene, tada ne samo da nećemo imati vijeće ministara već ćemo ostati bez mnogih dodatnih institucija koje imenuje ili potvrđuje vijeće ministara.

Ukratko, Lagumdžiji je bitna vlast, makar izgubio BiH samo da bi dobio koju stolicu u mjesnoj zajednici.
probuseni $

#35 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by probuseni $ »

Ja non-stop tvrdim da SDP po svojoj ideologiji radnicke/socijalicticke partije ne moze funkcionisati u drzavu u kojoj ne postoji unutarnje uredjenje. Da bi SDP mogla da ucini nesto ,mora se obezbjediti gradjansko drustvo, a ne ovo feudalno.
Ja takodje imam osjecaj da je SDP-u stalo samo do vlasti i to zbog pojedinaca u samoj partiji. Ta partija, bez obzira na broj glasova i podrsku koju ima u drustvu, treba biti u vjecnoj opoziciji.
Rad SDP ce biti kao kad bi u auto sa disel motorom sipao benzin, jer su SDP i danasnja Bosna dva razlicita standarda.

SDP prvo mora eliminirati izdaju u Dejtonu i proglasiti Dejton nevazecim u svim elementima koji se ticu drzave i njene nezavisnosti i samostalnsti. Bosna mora poceti da funkcionise bez tutora i potpisnika Dejtona, RH, Srbije, Rusije, AS, Evrope.
sansun

#36 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by sansun »

Ja vjerujem Zlaji.Jedva cekam da postanemo zapadna Njemacka.
Što m eovo podsjeća na obećanja o zlatnim kašikama...

SDP će n akraju završiti kao i SBIH, ovi jedni su nam obećavali 100% BiH a dobili smo jedva nekih 30 %, a ovi nam sada obećavaju građanski BiH a najvjerovatnije ćemo zbog srpsko hrvatskog kontra efekta dobiti još fašisiodniju.

A šta ukoliko nam Hrvati na federalnom nivou budi pravili isti problem kao i Dodik na državnom? Zar mislite da HDZ-u SDP godi više nego SNSD-u? Šta ćamo onda Zlatko? Posvetiti se isključivo "bošnjačkim" kantonima i bez funkcionisanja federalne vlade ( koja bez hrvatskih predstavnika nebi poprimila važnost ni jednog džamijskog sijela) ? Ma kao što rekoh, on i sdp-ovci bi sve prodali da se dočepaju i onih najnižih funkcija, gladna je to bagra.
Normalan.ba

#37 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Normalan.ba »

Samo što su zapadna Njemačka i DDR bile dvije države jednog te istog naroda.
KENJAC

#38 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by KENJAC »

A sta ako se desi obratno! ?????? A sta ako kroz dvije-tri godine vidimo da se nije dovoljno zvat "partizanski" da bi se napravio boom ekonomski. A sta ako oslije tog perioda Trebinje bude jace od neke opstine pod SDP barjakom! Hoce li se onda vidoviti gospodin povuci iz politike i dat sansu konkretnijim politicarima! Trpila je Bosna dugo ove "suplja prica" politicare sto ama bas nista ne uradise! Istrpit ce ih jos par godina. Najlakse je bit u opoziciji i palamudit. Na ovom forumu je ova teza, ekonomski razvijeni mi cemo pojest ekonomski nerazvijene njih, bila bar deset puta. Ne treba puno skole da bi se skontalo da je to istina. Ali sve to pretocit u djela....... Sto bi reko nas (napaceni) narod "S medom radit a prste ne oblizat......"
Komrad

#39 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Komrad »

ecstase wrote:Pa i nije RS kriva.A to mi je tek sada postalo jos jasnije nakon izbora.Nek je su oni Aliju Jr sebi izabrali i sad nek ga duvaju 4 godine,za to RS nije kriva.
Dodo radi svoju stvar dobro,cim neko ospori RS Dodo ebe majke,a kad se on sprda sa Federacijom Alija Jr suti i lize daMu.
Sad koliko je SDP spreman i u stanju da u mjestima gdje dominiraju naprave nesto ce vrijeme pokazati.Mora tu postojati dobra volja svih u stranci ali i samih ljudi.Nisu ni u SDP-u ljudi sa carobnim stapicima da samo mahnu rukom i kazu abra kadabra 400KM auto puta i sl.U BiH je stvorena takva pat pozicija da ako od 100 ljudi jedan kaze NE sve investicije i pokusaju padaju u vodu.Znaci dok svak svoj tal uzme drzava ga opet cucla.

A porediti BiH i prijasnje uredjenje Njemacke je malo nezahvalno,jer su oni imali punu podrsku ostalih zemalja da se ujedine i krenu naprijed dok sa Bosnom rade suprotno

dodo ne radi ...dodo prica ... i prica samo one stvari koje ce mu se kasnije obiti o glavi kako njemu tako i rs-u...
od suplje price niko nije vidio nafake ...
A sto se tice Bakira nisam za njega ali mi je drago sto Bosnjaci nisu izabrali svog Dodika nego su se okrenuli umjerenijim ljudima i ljudima koji su za promjene.
Od Federacije se davno trebala napraviti zapadnja njemacka umjesto da se pricalo u ukidanju Cetniteta danas bi nam svima bilo bolje...

Zato sretno SDP-u a i nama s njim
Komrad

#40 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Komrad »

sansun wrote:
Ja vjerujem Zlaji.Jedva cekam da postanemo zapadna Njemacka.
Što m eovo podsjeća na obećanja o zlatnim kašikama...

SDP će n akraju završiti kao i SBIH, ovi jedni su nam obećavali 100% BiH a dobili smo jedva nekih 30 %, a ovi nam sada obećavaju građanski BiH a najvjerovatnije ćemo zbog srpsko hrvatskog kontra efekta dobiti još fašisiodniju.

A šta ukoliko nam Hrvati na federalnom nivou budi pravili isti problem kao i Dodik na državnom? Zar mislite da HDZ-u SDP godi više nego SNSD-u? Šta ćamo onda Zlatko? Posvetiti se isključivo "bošnjačkim" kantonima i bez funkcionisanja federalne vlade ( koja bez hrvatskih predstavnika nebi poprimila važnost ni jednog džamijskog sijela) ? Ma kao što rekoh, on i sdp-ovci bi sve prodali da se dočepaju i onih najnižih funkcija, gladna je to bagra.

Zar je neko rekao da ona nece funkcionisati bez SDP-a? moguce je da se ta vlada konstituira i bez SDP-a bice tu neke druge stranke .. fino je receno tamo gdje mozemo tamo cemo i raditi i to je to
BaileyS

#41 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by BaileyS »

KENJAC wrote:A sta ako se desi obratno! ?????? A sta ako kroz dvije-tri godine vidimo da se nije dovoljno zvat "partizanski" da bi se napravio boom ekonomski. A sta ako oslije tog perioda Trebinje bude jace od neke opstine pod SDP barjakom! Hoce li se onda vidoviti gospodin povuci iz politike i dat sansu konkretnijim politicarima! Trpila je Bosna dugo ove "suplja prica" politicare sto ama bas nista ne uradise! Istrpit ce ih jos par godina. Najlakse je bit u opoziciji i palamudit. Na ovom forumu je ova teza, ekonomski razvijeni mi cemo pojest ekonomski nerazvijene njih, bila bar deset puta. Ne treba puno skole da bi se skontalo da je to istina. Ali sve to pretocit u djela....... Sto bi reko nas (napaceni) narod "S medom radit a prste ne oblizat......"
U Federaciji se neracionalno trosi, neka krenu od toga (za razliku od nas manji entitet se vrlo domacinski odnosi prema svom budzetu). Bice tesko, jer ce Radoncic podgrijavati nezadovoljne ali to je prvi uslov stabiliziranju ekonomije.

Najveci problem Federacije je preglomazan aparat koji jede sve i tako ne ostavlja prostor ni za kakave razvojne programe. Potrebna je reforma i domacinski odnos spram budzeta. Niko od politicara ne trazi da otvaraju fabrike, oni su tu da obezbjede uslove za privatni kapital i racionalizuju potrosnju.

Naravno da je poredjenje sa istocnom i zapadnom Njemackom pretjerano niti ja vjerujem da ce ekonomija u ovom dijelu biti toliko uspjesnija ali se mora zaustaviti ovaj trend gdje Federacija i posebno bosnjacki dijelovi konstantno stagniraju iz razloga sto je to do sad bila zadnja tacka na dnevnom redu.

Previse se guralo pod tepih i ovako ne moze dalje
Last edited by BaileyS on 05/10/2010 12:04, edited 1 time in total.
Romanija

#42 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Romanija »

Tako je nekad rahmetli AI govorio, kako ce se Federacija toliko politič ki i ekonomski razviti da ce se RS 'utopiti' u nju, a jedino sto nam je ostavio u amanet je sin u Predsjedništvu, koji je inače najbolji ahbab sa kriminlacima koji bi onako javno da smiču šefove policije.
A SDP da vec jednom dodje tobe da prave socijaldemokraciju u miljeu koji je politički slicniji Afganistanu i Iraku nego evropskoj tradiciji.
Suti i trpi

#43 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Suti i trpi »

Nezbilj wrote:
Bosanski_kralj wrote:

Sve je to krasno sa razvojem FBiH i iskreno se nadam uspjehu te politike ali politički pritisak na RS iz FBiH ne smije popuštati. diplomatski pritisak na međunarodnu zajednicu po pitanju pritisaka na razgradnju države od strane RS ne smije popuštati. Onog trenutka kada Dodik osjeti da je neko rekao "ma baš me briga šta on radi mi ćemo se pozabaviti drugim stvarima" on je u stanju za godinu dana napraviti haos kakav se uopšte ne može zamisliti. Zato fokus na državu mora ostati a to ne znači da se za to vrijeme ne treba fokusirati na razvoj federecije.
To je to. Svaka cast Zlaji na onome sto je sinoc govorio na 60 minuta. Ako se vlast u Federaciji u potpunosti obracuna sa kriminalom ovaj dio drzave bi mogo krenuti krupni koracima prema naprijed. Ako bi Federacija brzo napredovala, Dodik bi osto ogoljen i suocen sa svojim kriminalom i losom politikom. Narod u RS ne bi toleriso da ima minimalnu penziju u iznosu 250 KM, a da je u Federaciji penzija 500 KM. Narod u RS ne bi toleriso cinjenicu da je nezaposlenost u Federaciji duplo manja.

Da li je to moguce ostvariti? Na tom putu postoje dvi ogromne prepreke. Jedna je do kraja kriminalizovana SDA koju je jako tesko odvojiti od kriminala. Druga je HDZ BiH koji se u potpunosti slizo sa Dodikom. Da li SDP ima kapacitet da premosti dvi ovako velike prepreke? Teeeeeskoooooooo, jako teeeeeeeeeeeeeeskooooooooooooooooooooo.
Bloger

#44 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Bloger »

Lagumdžija je naivno upao u zamku Milorada Dodika. Dodo čeka uperavo to da neki bošnjački politilčar odustane od države i da se skoncentrira na entitet. Uvertira za daljnju razgradnju države.
kiky

#45 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by kiky »

bla bla bla ...
:D
Better Man

#46 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Better Man »

Odlična ideja i ako sbi se uspjela realizovati, to bi bio pun pogodak. Nema ništa bolje od ekonomske utakmice. Ako bi SDP-ova vlast uspjela razviti i ekonomski ojačati FBiH u toj mjeri da sami građani manjeg entiteta budu tražili da žive i rade u Federaciji i da prisile svoje voždove da promjene svoju politiku to će biti veliki korak ka napretku i jačanju BiH, jer priča o trajnoj RS će postati smioješna i jalova, jer više niko neće padati na te fore.
bingulesku

#47 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by bingulesku »

Zapadna i istočna Njemačka su bile dvije sasvim odvojene i suverene države i usporedba sa BiH je kretenska
michio

#48 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by michio »

Ne znam čemu ta poređenja. Svako malo neka usporedba sa Švicom, Belgijom evo i Njemačkom.
probuseni $

#49 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by probuseni $ »

Nemojte biti smjesni. Rrbi su cekali 800g. da dobiju srpsku zemlju s ove strane Drine.Nece oni odustati , makar korijenje jeli. Njih moze srusiti samo revolucija.
Helikopter

#50 Re: Bosna kao Istocna i Zapadna Njemacka?

Post by Helikopter »

Nezbilj wrote:
Bosanski_kralj wrote:

Ekonomska i sva druga izgradnja i razvijanje entiteta ne podrazumjeva istovremeno i zaustavljanje politicara i stranaka iz entiteta F BiH da se prestanu baviti poslom rada na drzavnom nivou gdje ravnopravno trebaju i moraju da ucestvuju oba entiteta F BiH i R. Srpska. Sasvim je normalno da se kuca gradi prvo od temelja a ne od krova. Znaci prvo graditi entitet kao jedan stan na lokalnom nivou i istovremeno drzavni nivo kao krov zajednicke kuce obadva entiteta. Politicari i pozicione i opozicione stranke u entitetu Federaciji BiH mogu i moraju istovremeno da rade i na lokalnom i na drzavnom nivou i za taj posao su placeni od gradjana/biraca/poreskih obveznika. Na lokalnom nivou u entitetu F BiH trebaju i moraju da grade ekonomiju, infrastrukturu (Autoputeve) itd a na drzavnom nivou da rade na zastiti drzave od teritorijalne i svake druge podjele (preko ustava drzave), medjudrzavna ekonomska i sva druga saradnja, diplomatija, vojska, itd.

Ovo gore iznad navedeno cijelo vrijeme rade politicari i pozicione i opozicione stranke u R. Srpskoj. Bave se ekonomijom i politkom na lokalnom nivou entiet R. Srpska i na drzavnom nivou gdje pokusavaju preko ustava i drugih marifetluka definitivno teritorijalno podijeliti drzavu Bosnu i Hercegovinu te da pokusaju preko drzavnog ustava od entiteta da naprave Federalnu jedinicu a ako im to uspije da tu kasnije federalnu jedinicu odcijepe od drzave Bosne i Hercegovine. Znaci na drzavnom nivou ili krovu kuce obadva entiteta se R. Srpskoj ne smije dozvoliti da od entiteta R . Srpska dobiju Federalnu jedinicu R. Srpska. Jer oni dansnji entitet R. Srsku ne mogu nikad izdvojiti ali ako bi dobili Federalnu jedinicu onda bi nju mogli izdvojiti iz drzave Bosne i Hercegovine.

Znaci savjet politicarima i pozicionim i opozicionim strankama u Federaciji BiH je krenite odmah na lokalnom nivou entiteta sa ekonomskom, investicionom, infrastrukturnom i svom drugom izgradnjom entiteta F BiH i tu vam niti smeta niti moze da vam smeta Dodik i politicke stranke iz entiteta R. Srpska jer jednostavno oni nemjau vlast u F BiH i ne mogu kociti nikakvu izgradnju i razvoj federacije na bilo kakvom planu. U isto vrijeme na drzavnom nivou gdje su umjesana obadva entiteta gledajte da stitite interese cijele drzave Bosne i Hercegovine preko buduceg ustava. Dodik ili R. Srpaska ce naravno pokusavati da sabotiraju odredjene stvari i pokusavati da od entiteta dobiju federalnu jedinicu ali ako im to Bosnjacke/Bosanske/Hrvatske stranke i politicari ne dozvole on to nikad nece moci dobiti.

Jer da se razumijemo, ja ovdje citam neke komentare nekih koji kazu i isticu pa ispada da Dodik i R. Srpska na drzavnom nivou imaju neka veca politicka i sva druga prava od politicara i stranki iz Federacije sto naravno nije tacno. Tacno je jedino da na drzavnom nivou politicari i stranke iz F BiH i politicari i stranke iz R. Srpske imaju potpuno ista prava i ovlasti i niko od njih nije jaci ili slabiji. Ako RS i Dodik mogu da sabotiraju na nivou drzave Bosnjacke/Bosanske/Hrvatske interese preko njihovih prava isto tako i u procentualno istoj mjeri mogu to rade isto politicari i stranke iz F BiH i sabotiraju ili ne sabotiraju prema zasluzi i srpske intrese na nivou drzave Bosne i Hercegovine.
Post Reply