Bosna jedna od vodecih zemalja u DNA analizi...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BugsBunny

#1 Bosna jedna od vodecih zemalja u DNA analizi...

Post by BugsBunny »

NAIROBI, May 23 - Remains of the Kenya Airways crash victims will now be flown to Bosnia for DNA testing.
The airline on Wednesday said the Cameroonian Government requested that the tests be conducted in a country that had no passengers onboard the aircraft.
Bosnia is one of the world’s leading countries in respect to DNA testing of damaged tissues and the process of identification is likely to take a minimum of seven weeks.
burekodsira

Post by burekodsira »

da bogdo nije....
Vertigo

Post by Vertigo »

burekodsira wrote:da bogdo nije....
fakat, i jos smo lideri :(
SanskiBiser

Post by SanskiBiser »

Nazalost :(
I zrtve uragana Katrina iz New Orleans su takodje identifikovane kod nas. Kako sam slusao na FOXNEWS, Bosna ima najbolje laboratorije i najiskusnije strucnjake..Mada misim da to sve ipak ima veze sa troskovima izgleda da smo najjefitniji pa ono "haj' salji njima..."
alica.k

Post by alica.k »

ne znam sto se razocarani to je dobra vijest.
ja sam imala prilku provoditi vrijeme u nasem laboratoriju i mogu vam rec da ima najbolju opremu a strucnjaci iliti cikice i tetice koje tamo rade su jednostavno geniji.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

SanskiBiser wrote:Nazalost :(
I zrtve uragana Katrina iz New Orleans su takodje identifikovane kod nas. Kako sam slusao na FOXNEWS, Bosna ima najbolje laboratorije i najiskusnije strucnjake..Mada misim da to sve ipak ima veze sa troskovima izgleda da smo najjefitniji pa ono "haj' salji njima..."

mislim da to najvise ima veze sa poslom koji su obavili i jos obavljaju u vezi identifikacije srebrenicana
kada malo razmislis, to je ogroman broj i ne mogu da zamislim laboratoriju koja je imala obimniji posao i kvalifikovane ljude da to rade. rezultat je ... ogromno iskustvo.... i prema tome vodeca laboratorija
ali, kamo srece, da i oni sada pocnu to naplacivati i siriti ... jer takve analize zahtjevaju citavu jednu industriju podrske ... od programerske do hemijske (dobro sad...imam i ja pravo nekad da nagadjam :)) ... i to bi mogao biti vjetar u jedra, narocito ako neki fakulteti krenu i sa fundamentalnim istrazivanjima u toj oblasti.
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

Sarafcina wrote:
SanskiBiser wrote:Nazalost :(

mislim da to najvise ima veze sa poslom koji su obavili i jos obavljaju u vezi identifikacije srebrenicana.
upravo zbog toga. a dao Bog da nikada nismo morali identificirati toliki broj mrtvih/ubijenih i postati strucnjaci u toj oblasti. a s tolikim brojem i tolikim brojem godina sigurno da smo morali postati dobri strucnjaci. ali isto tako mislim da smo mi ne samo iskusniji nego i jeftiniji od drugih i da zato stranci rade identifikacije kod nas.
Post Reply