BOSNA IPAK ŠUTKE PADA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
samonikli

#1 BOSNA IPAK ŠUTKE PADA

Post by samonikli »

Za dokaz gornje tvrdnje da "IPAK BOSNA SUTKE PADA" ne treba ici dalje od clanka iz "Oslobodjenja" pod naslovom "Esdaunov istocni grijeh", citiram:.

Bezazlene mjere koje je visoki predstavnik medjunarodne zajednice za BiH Pedi Esdaun poduzeo protiv dejtonske Republike Srpske zbog nesaradnje s Hagom, probudile su opce politicke emocije i ambicije. I u BiH, i svijetu. Karte su ponovo na stolu. Bosna i Hercegovina se danas nalazi tamo gdje se nalazila i u vrijeme kada su Alija Izetbegovic, Radovan Karadzic i Stjepan Kljuic u poznatom "bratskom zagrljaju" proslavljali pobjedu "demokracije nad silama mraka".

Da se ovdje ne nalaze snage NATO-a koje pod kontrolom drze tri domace vojske i njihovo naoruzanje, rat bi bio nastavljen tamo gdje je prekinut krajem 1995. godine. I to za manje od sat vremena. I sama pomisao da bi Esdaun u ime (dijela) medjunarodne zajednice mogao dovesti u pitanje opstanak Republike Srpske, izazvala je pravu paniku.

Nacionalne politicke partije RS podigle su zajednicki politicki ustanak protiv Esdauna i onih koji podrzavaju njegove (na)mjere. Burne politicke reakcije protiv Esdaunovih mjera i namjera otkrivaju, u sustini, samo jedan cilj: ocuvanje Republike Srpske. Reakcije srbijanskog drzavno-politickog rukovodstva na Esdaunove (na)mjere, nedvosmisleno otkrivaju i motive zalaganja za opstanak RS. Srbiji treba RS i kao drzavno-administrativna forma preko koje najlakse moze siriti svoje utjecaje i aspiracije na BiH, ali i kao jedino pouzdan oslonac u trenutku kad eventualno prekoraci Drinu. - kraj citata.

Ovaj kratki citat sadrzi sve bitne informacije o stanju drzavnosti Bosne i Hercegovine, a to je:

Oni koji unistavaju Bosnu i Hercegovinu imaju pobjedu u rukama u slucaju da ostane status Qvo, tj. imaju Ustav po kojem postoji Republika srpska, i ne postoji Republika BiH niti ikakva drzva BiH, nego samo labava konfederacija jedne drzave, Republike srpske i 10 drzavica, kantona.

S druge strane, oni kojima je stalo do Bosne i Hercegovine i koji bi zeljeli ukidanje Republike srske su nedovoljno socioloski obrazovani te ih se moze iz dana u dan varati, a iz prevare u prevaru Bosna sutke pada.

Najbolji primejeri kako nas varaju dok nam unistavaju drzavu su sadzani u gornjem sitatu iz "Oslobodjenja". Naime, potpuno je netacno da se BiH danas nalazi tamo gdje se nalazila i u vrijeme kada su Alija Izetbegovic, Radovan Karadzic i Stjepan Kljuic pobijedili na prvim izborima.

Netacno, jer smo tada imali Republiku BiH, i jer je tada "stasus qvo" radio za nas, i niko na svijetu, nikakvi lobiji i nikakve granate, osim nasi izdajnici, nisu mogli unistiti taj status qvo, tj. Republiku BiH. Nazalost, nasi izdajnici su upravo to ucinili u Daytonu.
melina

Post by melina »

bosna nece pasti dok god ima bosanki i bosanaca...(necemo hercegovce pominjati, oni i onako sami dodju :D )

koji su spremni boriti se na svaki nacin za opstojnost nase drzave...

dejton je bio pocetak od kojeg smo morali krenuti...

sada je na nama..da ucinimo sve da bosna stane na svoje noge...

dosta je malodusnosti..

8-)
spiel4

Post by spiel4 »

melina wrote:bosna nece pasti dok god ima bosanki i bosanaca...(necemo hercegovce pominjati, oni i onako sami dodju :D )

dosta je malodusnosti..

8-)
hoces li bas ti biti ta sretnica koja ce prva metak opaliti
livadic

Post by livadic »

arogantni engleski efendija ... :oops:

... rado se igra vatrom ... :roll: :roll: :roll:

;)

:D
Engram::X

Post by Engram::X »

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

melina wrote:bosna nece pasti dok god ima bosanki i bosanaca...(necemo hercegovce pominjati, oni i onako sami dodju :D )
Vidan napredak... !

Do sada si u slicnim prilikama koristila termine Bosnjak i Bosnjakinja...
Fair Life

Post by Fair Life »

spiel4 wrote:
melina wrote:bosna nece pasti dok god ima bosanki i bosanaca...(necemo hercegovce pominjati, oni i onako sami dodju :D )koji su spremni boriti se na svaki nacin za opstojnost nase drzave...
dosta je malodusnosti.. 8-)
hoces li bas ti biti ta sretnica koja ce prva metak opaliti
Ili dobiti... ?
1ishase

Post by 1ishase »

pa omrzeni "srbi" il bolje receno bosanski pravoslavci koji u zauzvrat pravim srbima za jedan metak odnosno jednu kitu u supak(tako vam pomazu da se razmnozite:) nazivate sebe srbima imate poruku:
jao kako ste vi "srbi" al navodno srbi glup narod dajte molim vas ostavite nas vise na miru dovoljno ste nam zla ucinili silovanjem tolikih zena djece i ubistvima koja dostizu cifru i preko 250000 ljudi pa nam ponovo dolazite solit pamet kako na internetu tako i u svakom obliku javnog zivota, kako vas nije stid jos pored toga optuzivat nas za pocetak rata mislite tako cete ocistiti vasu savjest e bogami tesko, to ce vam se jednog dana djeci malo teze vratiti kad shvate sta su im njihovi mutirani roditelji cinili, stvarno mi nije jasno vi cija pra koljena poticu iz bosne smatrate sebe srbima e odatle se vidi koji ste vi degeni i ne znam u koji mutogen su vas umakali vlasi iz naseg istocnog agresora al mora da je bila neka opasna hemikalija kad ste tako ruzni mutiranih kockastih glava anormnih velicina pa picka vam materina dosta je nama vise vas ako se smatrate srbima mrs u sumadiju gdje i pripadate nek vas oni guze ko sto su vas i guzili kroz vjekove pa ste poceli bjezati vamo posto vam je dosadilo biti guzeni da pokusate i vi guziti normalne ljude nas bosance al vam to nije poslo za rukom jer ljudi kao naser pravi bosanci su vam dali metak u guzu pa sad ne znate gdje cete svugdje vas bocaju u guzu stvarate nake mizerne gluposti kao sto je republika srpska koja ce uskoro nestati kao sto cete se i vi ponovo vratiti svojim vladarima srbima koji ce vas toliko karati u supak da cete jednog dana od bola shvatiti koliko ste bili mizerni kroz vijekove i pocet cete se rezati do vaseg istrebljenja mater vam sumadijsku eto tako da znate mutirani degenerici imate pozdrav iz jednog i jedinog sarajeva
melina

Post by melina »

ne prizivam rat....

jedan mi je dosta za cio zivot,
ali ne vidim kako bi to esdaun mogao ista znacajnije utjecati na zivot bih da mu mi sami to ne dopustamo ???

to sto se oni u vrhu ne mogu sloziti je zapravo njihova svijesna politika,

liseni svake odgovornosti, odluke prebacuju na medjunarodnu zajednicu, uzimaju novac i rasprodaju zemlju...

tu ne vidim veliku razliku izmedju predstavnika niti jednog od tri naroda...

zar nije vrijeme da kao kriterij izbora ljudi koji nas vode uzmemo nesto drugo, a ne slijepi strah i mrznju ....

meni je termin bosanac, bosanka dovoljan...

mogu se nacionalno izjasnjavati kako god zelim, ali politicka ideja koju prihvatam je bosanska, a ne izdajnicka....
violentjack

Post by violentjack »

To se desilo samo jednom 1138..kada nas vladar Ban Boric Madarski Sluga bez znanja naroda prikljuci Bosnu Madarskoj

Uskoro je on dobio otkaz zbog toga..pa je morao doci Kulin Ban 8)
naked_gun

Post by naked_gun »

I vrijeme joj je da padne :lol:

Otkako ju je '92. neko nabio u dupe ona leti ni na nebu ni na zemlji :D:D
Vrijeme joj je da padne i da se razbije u 3 (tri) djelića! :D:D
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D I ja kažem :D samo prije da će biti cijela :D
livadic

Post by livadic »

manijak1 wrote::D :D I ja kažem :D samo prije da će biti cijela :D
aoj ... bosno ... iz tri dijela ... :oops:

... ponovo ces ... biti cijela ... :shock: :shock: :shock:

:D

;)
naked_gun

Post by naked_gun »

manijak1 wrote::D :D I ja kažem :D samo prije da će biti cijela :D
:lol: cijela, cijela...iz tri dijela :lol::lol:
Aristokrata

Post by Aristokrata »

dosta je malodusnosti..

8-)
mi ne zelimo rusit bosnu vec trazimo nasa prava dejtonom zagarantovana tim sporazumom je Republika,S zagarantovana,i zasto da je neki anonimusi tpia esdaun pokusavaju ukinut?
ko im je dao taj mandat ja nisam a valjda se i janesto pitam?
margareta

Post by margareta »

Aristokrata wrote:

dosta je malodusnosti..

8-)
mi ne zelimo rusit bosnu vec trazimo nasa prava dejtonom zagarantovana tim sporazumom je Republika,S zagarantovana,i zasto da je neki anonimusi tpia esdaun pokusavaju ukinut?
Aristokrato da li ti stvarno vjerujes da bi MZ dozvolila RS-u pripajanje Srbiji ?
Kakve su opet perspektive "opstojnosti" RS-a kao "cardaka ni na nebu ni na zemlji"?
Eshdaun je POSLJEDICA pogresne politike TRI predsjedika jedne zemlje
a ne UZROK
Aristokrata

Post by Aristokrata »

margareta wrote:
Aristokrata wrote:

dosta je malodusnosti..

8-)
Aristokrato da li ti stvarno vjerujes da bi MZ dozvolila RS-u pripajanje Srbiji ?
Kakve su opet perspektive "opstojnosti" RS-a kao "cardaka ni na nebu ni na zemlji"?
Eshdaun je POSLJEDICA pogresne politike TRI predsjedika jedne zemlje
a ne UZROK
znas sta margareta da ti kazem jednom za svagda tebi i svim sarajlijama ovdje da mi srbi zelimo svoja prava ostavrit u zemlji u kojoj zivimo ato je BIH!
sto bi mi rusili zemlju u kojoj zivimo..
zasto bi smo se mi odlucivali najedan takav riskanatan potez kao sto je referendum ootcjepljenju , koji nam moze svijet osporit kao sto je vec jednom ucinio , ali ako nas budu tjerali i ukidali entitet micemo potegnut pitanje referenduma a tada nek NAM JE SVIMA BOG NA POMOCI
zato zaboravite price o ukidanju R.S
i nisam ja kriv sto imaju tri predsjednika i ja bih licno voleo da ima jedan al da nemamo ovoliko ministara i sluzbenika kao nijedna drzava na svijetu ali tako nam je kako je... sta ja tu mogu?
nepoznat

Post by nepoznat »

znas sta margareta da ti kazem jednom za svagda tebi i svim sarajlijama ovdje da mi srbi zelimo svoja prava ostavrit u zemlji u kojoj zivimo ato je BIH!
sto bi mi rusili zemlju u kojoj zivimo..
zasto bi smo se mi odlucivali najedan takav riskanatan potez kao sto je referendum ootcjepljenju , koji nam moze svijet osporit kao sto je vec jednom ucinio , ali ako nas budu tjerali i ukidali entitet micemo potegnut pitanje referenduma a tada nek NAM JE SVIMA BOG NA POMOCI
zato zaboravite price o ukidanju R.S
i nisam ja kriv sto imaju tri predsjednika i ja bih licno voleo da ima jedan al da nemamo ovoliko ministara i sluzbenika kao nijedna drzava na svijetu ali tako nam je kako je... sta ja tu mogu
?

ma po radi mene neka r.s samo da ne stete bosni ,ali kad stete bosni nek se gonu u ..... bolli me briga ko ce biti predsjednik ,samo nek radi za dobrobit ove drzave
margareta

Post by margareta »

Boze mili s' kim ja ovo mircam ? Bosna se nikada nije ni digla a kako vidim po poznatim i nepoznatim nista je sve vazno nevazno bitno nebitno :( :-) :(
violentjack

Post by violentjack »

Srbija cijEla iz Vise Dijelova

Kosovo
Timocka regija
Istocno Kosovo
Sandzak
SriJEM ..Banat i Backa skraceno Vojvodina

Kako Ljeviska ono..jel dobro
violentjack

Post by violentjack »

Prvo nakedgun znam da ti razmisljanje nije jaca strana..pa cu se potruditi da pricam po tvom zargonu

SLusaj sinko..znas sta se desi kad vi pocnete dijelite zemlje ili dijeliti pravdu

Kordun..Banija i Zapadna Slavonija ode za 5 dana
Znas sta se desi sa Maselenickim mostom.
Znas sta se desi sa Zapadnom Bosnom

Znas kad ce orao biti u Pristini ili Kninu nikad
Znas koliko ste gradova izgubili..eto dodaj jos jednu duplu turu..ako zelite suludo da izgubite onaj preostali dio Bosne

Hrvatsku ne spominjem tamo je bila neka Rsk..a Kosovo je davno zavrsena prica :oops:
Post Reply