Dodaj tome ime i velikoga umjetnika i poštenoga čovjeka Danisa Tanovića.atheist wrote:Zbog chega? Pa, greshke Dodika, Tihicha, Chovicha i ostalih nam idola trazhimo izvan nashih granica ochito i krivimo druge za nash jad? Evropa nam je postavila jasne i nedvosmislene uslove za ukidanje viznog rezhima, pa te Ja pitam gdje je problem? Evropa nas je mozda sabotirala na nashem putu?hypnose wrote:Problem i jeste da nemogu dobiti vize jer zaradjujem sama .A ako si samozaradjivac nemozes praviti garantna pisma jedino ako stvarno malo placas stanarinu a isto tako stan mora imati kvadraturu te sve potvrde koliko sta placas i kad se svede sve moras po personu najmane 500 Eura da ti ostaje a ako zaradjues sam to je nemoguce.Elem neboli mene to sto moram praviti garantno pismo vec me boi da su svi oslobodjni viza samo mi ne u tome i jeste zagonetka.
Chega li se bojimo u toj Evropi? Mozhda slobodnih medija (da su nam mediji bili ovako agilni u objavljivanju kriminalnih djela nashih idola, ne samo da bi nam ukinuli vize, vech bi bili i punopravna chlanica EU) ili standarda zhivota ili svega shto u Bosni nema vech dvije decenije? Valjda je i djeci u vrtichima jasno, da po ukidanju viznog rezhima bosancima i hercegovcima sadashnja vladajucha elita pada zauvijek, a Dodici, Zlajichi, Bakirchichi, Cerichi, Chovichi odlaze u vjechna lovishta promptno. Sve dok boshnje ne mogu dalje od Slavonskog Broda zhivjet che uljuljkani u svoj patoloshki mazohizam.
Uz sve drugo, cijenu takve izolacije (koju sami biramo) che platiti chitave generacije mladih koje che odrasti, ozheniti se i djecu stechi a da neche znati (!!!!!!!), niti mochi vidjeti da postoji jedan bolji i drugachiji svijet od onoga u kojem su zatvoreni, granicama yebenih opshtina, kantona, entiteta i ostalih tric i ku(r)china.
Elem, boshnjachko debilski mediji, iliti Avaz, tu i takvu odluku sa drugom Tunjom na chelu je klasificirao kao diskriminacija muslimana, iliti, vize nam kao nedaju jer smo kao muslimani. Da im je neko rekao (da su barem pitali nekoga), da u Evropi bitishe cijelih 53 miliona muslimana i da odluka o ne-ukidanju viznog rezhima ima veze jedino sa ciljevima koje nismo ispunili ilit, nashi vrli politichari nisu nashli za shodno da ih ispune. Kako god, vlastite neuspjehe naravski, pokushavaju prishiti diskriminatorskoj i fashistichkoj, i naravno islomofobichnoj Evropi u koje i pored svega ipak zhelimo da idemo ( hvali istok, drzh' se zapada ).
Kako god, u prilogu chu postirati uslove koje moramo ispuniti da bi dobili bezvizni rezhim, a do tada, patetiku ostavimo za partijske sastanke... ili do slijedechih izbora kada chemo opet iste pokemone izabrati i onda se chuditi shto kao sav normalan svijet ne napredujemo, vech konstantno, pune dvije decenije, nazadujemo ...
Ne vode se: politika, ekonomija, sport, kultura na bazi mentaliteta vođe Druga Tita.
Najočitiji primjer je Dodik.
Ono što sam ja predviđao dešava se: Dodik ima podršku buduće evropske Srbije, a preko toga i EU-a.
Iako u nekim segmentima RS bolje tretira svoje stanovnike nego Federacija, još uvijek se u Federaciji dvaput bolje živi, i daleko je veća demokracija i zdrava ekonomija: doduše vjerovatno se i više u nekim segmentima pljačka.
Dodik će uraditi sve da RS legalizira kao zasebnu državu, članicu EU-a.
Sve ono što se nama učini smiješnim, on će svojom agresivnošću barem pokušati odraditi, ne bi li kao neki afrički
car-državnik što duže ostao na vlasti.
Dokle je BiH došla najbolje vidiš na mnogobrojnim banalnim primjerima: jedan je pokušaj Prlićeve smjene, jer onda će moći imati veću dobit Telecom Srpske, a posredno onda i BH Telecom.
J... državu u kojoj zaposle jednog stranačkoga stručnjaka, da bi na bazi toga 10-erica još većih stručnjaka napustila zemlju.
Nas tek čeka dno-dna, sad je još to organizirano po principu grupnih stranačkih ili nestranačkih talova: doći će vrijeme kada će infinitezimalna manjina vladati, a kompletan prividni srednji sloj se snalaziti, odmjeravanjem snaga: jedan na jedan.
Najbolji primjer šta nas čeka je oštra kritika MMF-a, prilikom zadnje posjete Sarajevu: MMF inače u demokratskim zemljama nije poželjan, jer on znači zavisnost, a možemo pomisliti koji smo šljam, kad nam MMF kaže da krademo svoje građane, ne pridržavajući se striktnih uputstava.