Bosna i islam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
pure_love

#1 Bosna i islam

Post by pure_love »

U BIH se tradicionalno praktikuje hanefijski mezheb,nakon rata je mnostvo sekti doslo na ove prostore..Kako se najbolje boriti protiv tih novina? Bosnjaci su jedan sunnitski narod hanefijskog mezheba i to moramo postovati,nazalost drzave poput Saudije i Irana to ne zele ni da cuju-ali isto kao sto oni gledaju svoje interese tako i mi trebamo nase
Last edited by pure_love on 19/12/2008 09:54, edited 2 times in total.
pure_love

#2 Re: Bosna i islam

Post by pure_love »

Bosanac sa dna kace wrote:sto ga ti zatalasa, haj molim obrisi temu, jer iz ovog sto si napisao vidi se da pojma nemas.....
halali al fakat pojma nemas...
:run: sluzis se poluinformacijama
koji dio je trn u oku? cekaj da pogodim :D :D
madner

#3 Re: Bosna i islam

Post by madner »

Kao prvo treba ukinut financisiranje svih vjerskih zajednica iz drzavne kase, onda prekinut finasiranje sa strane i na kraju ono sto opstane, opstane. :D
pure_love

#4 Re: Bosna i islam

Post by pure_love »

madner wrote:Kao prvo treba ukinut financisiranje svih vjerskih zajednica iz drzavne kase, onda prekinut finasiranje sa strane i na kraju ono sto opstane, opstane. :D
ma rodila majka :run: :D :D
IBM

#5 Re: Bosna i islam

Post by IBM »

pure_love wrote:U BIH se tradicionalno praktikuje hanefijski mezheb,nakon rata je mnostvo sekti doslo na ove prostore..Kako se najbolje boriti protiv tih novina? Bosnjaci su jedan sunnitski narod hanefijskog mezheba i to moramo postovati,nazalost drzave poput Saudije i Irana to ne zele ni da cuju-ali isto kao sto oni gledaju svoje interese tako i mi trebamo nase
Kako se boriti?

1.Obrazovanje i usavrsavanje buducih imama
2.Uspostaviti omladinski krug unutar IZ, da "zalutala" omladina ne ide vehabijama, siitima, ahmedijama...
3.Poboljsati obrazovanje i uslove rada u medresama
4.Izbaiti sav materijal iz IPA(Mostar, Bihac) koji nije u skladu sa islamskom tradicijom Bosnjaka

et, dovoljno za sad :D
1941.

#6 Re: Bosna i islam

Post by 1941. »

pure_love wrote:ali isto kao sto oni gledaju svoje interese tako i mi trebamo nase
Ne gledamo mi svoje interese već više od 600 godina.
Rottweiler

#7 Re: Bosna i islam

Post by Rottweiler »

5. Smjeniti reisa i sve ljude oko njega
Post Reply