Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post Reply
H2SO4

Post by H2SO4 »

margareta wrote:
H2SO4 wrote:HEHEHHE! :lol:

Nemojte mi se "sekirati",bice Bosne a i Bosnjaka u njoj bez obzira na sve.Ovaj forum je ogledalo,gdje najbolje vidis sta ti ko misli.Vidis i nacine na koje pokusavaju da ostvare svoje zelje.Ima skrivenih,ima skriveno glupih -Fair,Skljoco and Co :lol: ,a ima i otvorenih koji otvoreno kazu mrzim Bosnjake.Ove zadnje ja ipak najvise cijenim,jer ne mrze "u rukavicama",vec ti to otvoreno kazu.To su uglavnom Srbi.

Alija je umro,rahmet mu dusi,ali iza njega je ostalo djelo a iljudi koji ce da nastave istim putem.Kada niste uspjeli 1992. da nas sve pobijete necete vise moci nikada.Prema tome,samo vi suplirajte i dalje a Bosne ce biti a i Bosnjaka u njoj
Tako i treba razmishljati. Samo ti si od 'nekoga' posudio tute il' noshe
pa ih redovno meni servirash.
Sumporvodonicna kiselice - acidcicu i ne samo Bosnjaka nego valjda i dr.?

nemoj misliti da se tebi obracam,Boze sacuvaj,nisam psihijatar pa da lijecim :lol:
Engram::X

Post by Engram::X »

suti ba...ovo joj dode kao grupna terapija

siguran sam da muzu nije mrsko racune placati
Image
margareta

Post by margareta »

Sa fashistima NISHTA.

BOK
Engram::X

Post by Engram::X »

ve merhaba
margareta

Post by margareta »

Engram::X wrote:Image
Slicice iz donje mahale...........................gornjega "autora"
AcaLukas

#131 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by AcaLukas »

Vrlo zanimljivo citati mislenje forumasa prije 10 godina.

Jesul se vasa ocekivanja promjenila?
dudlov

#132 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by dudlov »

Sreća moja pa nemam nikakvih očekivanja. Ko hoće da vidi, taj vidi i okreće se onim stvarima na koje može uticati. Ovo stanje je super, šta nas čeka. Neće se stvari maknuti sa mjesta, ali ćemo mi ostariti i profućkati život kokuzajući.
parangal_

#133 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by parangal_ »

po čemu je bih posebna? sve što slijeduje svijet, slijeduje i nas.
Nomo

#134 Re:

Post by Nomo »

Zenga wrote:Pravda zasto mi trpas taj prefiks Bosanac?????? Ti kazes "ONAJ KOJI KAZE DA NIJE BOSANAC KAZE MENI DA SAM NEPRIJATELJ BOSNE". Pa
zasto bih ja bio Bosanac kada sam Srbin iz Bosne.
Ja sam tebi rekao da si neprijatelj Bosne zeto sto razmisljas nacionalisticki kada kazes ne postoje drugi narodi u Bosni sem Bosnjaka , a ja te samo podsecam da postoje jos dva naroda Srbi i Hrvati. I najbolje da ti zakljucis kako je bilo genocida posto si ti verovatno "kopetentan"... Zemljace moras da shvatis da je moja drzava Bosna kao i tvoja sa jednom razlikom
ja sam srbin i nikako bosanac....
koji kreten mati moja
Nomo

#135 Re:

Post by Nomo »

seas of cheese wrote:
NoMeansNo54 wrote:
seas of cheese wrote: pa eto budi ili ne budi sta hoces samo ne trazi od mene da budem bosanac i sve je ok.
hajd' mi u dvije rijeci reci sta si? gdje si rodjen/a i gdje zivis?
sta? srbin

m. rodjenja? sarajevo

trenutni lokalitet? london
bosna je za mene dio zemlje u kojoj sam odrastao a koja se zatim raspala, pa sad imaju neki tamo sto hoce da se zovu "bosanci".
ok, nema problema, ali ne trpaj me tu jer se sa tim ne mogu identifikovati. sarajlija jesam, taj identitet realno imam, ali bosna nema nikakve veze.
yebote led i dan i nedelja krvava kakvi kreteni su se setali ovim forumom . i jos cetnici . cuj on je sarajlija a nije bosanac . i bosna se raspala :lol: :lol: :lol: i on zivi u londonu :-) :-) sigurno klozete cisti u pakistanskom kvartu kada je ovako pametan
Nomo

#136 Re:

Post by Nomo »

rumenko wrote:Pozdravljam intelektualnu elitu skupljenu na ovom forumu.
Vidim komentar su vrlo raznovrsni,rekao bih cak inspirativni.

Devet je godina od zadnjeg rata.
Jos nisu iskopani svi od strane cetnika poubijani Bosnjaci.
Ako bih to pokusao da objasnim nekom strancu koji nema veze sa BiH on bi me garant pitao "Kako je moguce da vam treba toliko vremena?"
Kako mu objasniti da ti isti koji su ih pobili nece da kazu gdje su ih ukopali ili gdje su ih ispremjestali da bi sakrili tragove zlocina.
Niko to normalan ne moze shvatiti osim ucesnika zlocina i onih koji ih brane i cuvaju a to je srpska vlast od rata pa do danas
Kako bih tom strancu objasnio da ta ista srpska vlast nije u tih 9 godina od rata niti jednog zlocinca uhvatila? Nemam pojma.

Sve to skupa i jos hiljade drugih primjera koji nam jasno kazu da su srbi ucinili zlocin i da su oni sa svojim manjim blentitetom kocnica svakom pokusaju da BiH barem na neki nacin krene naprijed.
Sa prijedsednikom koji u fudbalu navija protiv zemlje ciji je predsjednik!?

Medjutim evo docekali smo da nam gospodin Zenga Bosanski-srbin ili kineski-japanac ili nazovi kako hoces samo ne Bosanac jer je to za njega uvredljivo na cistom srpskom uz elemente ekavice koja je "veoma tipicna"za BiH objasnjava da smo svi isto krivi i da se okrenemo buducnostiu!? Super. Znaci zaboravimo,i to sto prije, da smo isplanirano i pripremljeno poklani i okrenimo se ka svijetloj buducnosti u kojoj ce nam gospodin Zenga i njemu slicni objasnjavati kako i sta!?
I nemojte se zajebavati jer ako ne slusate Zengu onda ste vehabije kako gospodin nazva jednog ucesnika foruma!!

Da nije tragicno bilo bi komicno!
:thumbup: :thumbup: napisano prije 10 godina . kao da je napisano jucer .
Nomo

#137 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by Nomo »

ja tebi imputiram?!

a ko ti je rekao ono za 2 miliona naseljenih srbovlaha? tvoji monstruozni roditelji koji su te ucili mrznji (i to baziranoj na lazima) jos od malih nogu? ne sumnjam da ti je kucni odgoj ovakav kako kazes,
ali mene moji roditelji nisu ucili da mrzim bilo koga
.

p.s.
istina je da mi se hrvati gade, ali to nema veze sa mrznjom
jer od hrvatica nemam isti efekt. :D

jos jedan biser srbina iz sarajeva koji nije bosanac 8-) yebote lonac graha sa suhim mesom zar je moguce da ovakvi ljudi disu kisik i imaju pluca .
Nomo

#138 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by Nomo »

Postby Prenj » 02/11/2004 09:53
H2SO4 wrote:
u JUGOSLAVIJI NISAM BIO SLOBODAN JER NISAM SMIO RECI ONO STO SAM MISLIO!

MRZIO SAM MARKSIZAM,A DA SAM TO REKAO BIO BI OPTUZEN ZA KONTRAREVOLUCIJU I ZATVOREN U CUZU!

MRZIO SAM KOMUNJARE,LAZNE AKTIVISTE KOJI SU GANJALI SVOJ INTERES PREKO TITA I PARTIJE!NISAM TO SMIO RECI!

Ne razumijem.
Prije koji dan si nam priznao da si bio u SK vec u srednjoj skoli, a sad drvlje i kamenje po komunjarama.
Ne kontam :(
H2SO4
Postby H2SO4 » 02/11/2004 09:55
pravis se lud ili zelis da chatas? :D
da bio sam u SKJ ne svojom voljom -
-->u sta ti ne vjerujes jer si se grabao na sve moguce nacine da te prime :lol:
da bi kretenizam bio pravilno rasporedjen potrudio se je jedan SDA ovac koji je natjeran toljagom u SKJ a potom kandzijom i bicom natjeran u SDA
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#139 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by pici »

Bosna i Hercegovina u prošlosti.
Image

Bosna i Hercegovina u sadašnjosti.
Image

Bosna i Hercegovina u buducnosti.
Image
archi_a

#140 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by archi_a »

Cekaj malo. Ne moze dodo uvijek u sredini. Treba ispostovati princip konstitutivnosti. Mijenjaj malo. Rokada je ustavna kategorija. Pa ja. :izet:
reis1

#141 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by reis1 »

Tema je za:

Image
Joe McCarthy

#142 Re:

Post by Joe McCarthy »

NoMeansNo54 wrote:a bosnjaci...to je izmisljeno samo da se da neki naziv muslimanima,
Ovo je razlog zašto više volim četnike i 'ercegovačke guštere od multivitaminskih "Bosanaca".
reis1

#143 Re: Re:

Post by reis1 »

Joe McCarthy wrote:
NoMeansNo54 wrote:a bosnjaci...to je izmisljeno samo da se da neki naziv muslimanima,
Ovo je razlog zašto više volim četnike i 'ercegovačke guštere od multivitaminskih "Bosanaca".
:lol:

Bosnjaci = baliluk politika
Bosanci = postmoderna politika

Razumljivo je da Bosnjaci, Hrvati, Srbi... balije, cetnici, ustase... vise gode jedni drugima u svojim srednjevijekovnim torovima. Bosanci - to su baa nAkve novotarije, ko ce sad to iz stada hotjet nestA postmoderno... :oops:
Joe McCarthy

#144 Re: Re:

Post by Joe McCarthy »

reis1 wrote:
Joe McCarthy wrote:
:lol:

Bosnjaci = baliluk politika
Bosanci = postmoderna politika

Razumljivo je da Bosnjaci, Hrvati, Srbi... balije, cetnici, ustase... vise gode jedni drugima u svojim srednjevijekovnim torovima. Bosanci - to su baa nAkve novotarije, ko ce sad to iz stada hotjet nestA postmoderno... :oops:
Samo jako, samo urban :thumbup:
reis1

#145 Re: Re:

Post by reis1 »

Joe McCarthy wrote:
Mi Bosanci, mi mozemo na 100%, a vi Bosnjaci, moRete samo na 33% max! :thumbup: :bih:
Joe McCarthy

#146 Re: Re:

Post by Joe McCarthy »

reis1 wrote:
Joe McCarthy wrote:
Mi Bosanci, mi mozemo na 100%, a vi Bosnjaci, moRete samo na 33% max! :thumbup: :bih:
Dan kad bih prihvatio zabranu pristupa čak jednom kvadratnom centu bosanske zemlje na koju su ih Turci dovukli prije 300injak godina od strane potomaka bivših agrikluturalnih instrumenata, to će biti dan kad si mozak prospem od sramote.

A vi multikultivirajte, samo vas nešto ne vidim puno po Zapadnom Mostaru i BL, već se čisto prevlačite iz nekih razloga po većinski bošnjačkim sredinama.
reis1

#147 Re: Re:

Post by reis1 »

Joe McCarthy wrote:
reis1 wrote:
Joe McCarthy wrote:
Dan kad bih prihvatio zabranu pristupa čak jednom kvadratnom centu bosanske zemlje na koju su ih Turci dovukli prije 300injak godina od strane potomaka bivših agrikluturalnih instrumenata, to će biti dan kad si mozak prospem od sramote.

A vi multikultivirajte, samo vas nešto ne vidim puno po Zapadnom Mostaru i BL, već se čisto prevlačite iz nekih razloga po većinski bošnjačkim sredinama.
Za razliku od vas sklonih bosnjastvu, mi skloni bosanstvu, zakacimo po nekog i po zapadnom Mostaru i BL, i to to gotovo uvijek najnaprednije persone s tih podneblja. Vi u zapadni Mostar i BL mozete i morate samo s puskom, a vidis mi mozemo i sa olovkom. Zato je bosnjastvo gluplje od bosanstva, kad se promatra kroz prizmu ili-ili, umjesto i-i, jer kao sto stih kaze: "um caruje, snaga klade valja".

A mrznja, Turci dovukli, agrikulturani instrumenti - ma ebo to... sta imas od toga? Nista.
filosofman

#148 Re: Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post by filosofman »

Ukoliko se bošnjačka politika (SDA,SBB I DF) nakače na osovinu Dodik-Čović za četriri godine će biti mnogo toga negativnog.
reis1

#149 Re: Re:

Post by reis1 »

stayfocused wrote:
reis1 wrote:Razumljivo je da Bosnjaci, Hrvati, Srbi... balije, cetnici, ustase... vise gode jedni drugima u svojim srednjevijekovnim torovima. Bosanci - to su baa nAkve novotarije, ko ce sad to iz stada hotjet nestA postmoderno... :oops:
Zbog cega vrijedjas svoj narod Bosnjake I stavljas ih u istu ravan sa fasistima cetnicima I ustasama?

Ko su ti ove "balije" ??? Je li to neki fasisticki pokret slican cetnicima I ustasama?

Zamolio bih te da lijecis svoje komplekse na neki drugi nacin I ne vrijedjas moj narod.
Nema nikakvih uvreda niti kompleksa, vec je to samo konstatacija stanja.

Sprsku, hrvatsku, bosnjacku... nacionalnu ideologiju... utemeljili su cetnici, ustase, balije. I te naci ideologije, na koje se tupave ovce pale - zato sto za nista drugo ni ne znaju - su primitivne. Tuzno, ali istinito. Nema tu brate nikakvi naprednih ideala, da si doktor medicine, dobar inzenjer, i sl., vec samo mahanje zastavom i utoravanje.
reis1

#150 Re: Re:

Post by reis1 »

stayfocused wrote: Ja znam ko su cetnici I ustase a mozes li mi reci ko su ti te "balije"... koja je to fasisticka organizacija koja je pocinila genocid na Balkanu koja se zvala "balije"... ?

Balije su, izmedju ostalog, oni koji svojom nesposobnoscu/neznanjem/netaktom/ne-XY, su svoje ovce odveli na klanje fasistima koje si vec gore spomeuo/la.

Bosnjastvo kao naci ideologija jeste nuzno, ali je i ograniceno, i kao takvo bi u svojoj buducnosti moralo nositi potencijal evolucije u neku ideju bosanstva. Oni koji to ne shvataju, vec su ostali ograniceni bosnjastvom kao konacnim idealom, to su te balije o kojima je vodjeka rijec - utorene ovce zakucane u XIX stoljecu.

Naravno, nije baliluk samo vezan za Bosnjake, vec i za utorene bh Srbe i bh Hrvate - ima medju njima balija po meni procentualno cak i vise nego medju Bosnjacima.
Post Reply