Bosna i Hercegovina u buducnosti.

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

H2SO4 wrote:pravis se lud ili zelis da chatas? :D

da bio sam u SKJ ne svojom voljom --->u sta ti ne vjerujes jer si se grabao na sve moguce nacine da te prime :lol:
Samo hocu da pokazem da si obicni demagog kojem se ne moze vjerovati ... :x
Kako si to usao u SKJ "ne svojom voljom", objasni nam lijepo :-)
Bice da su te sada protiv tvoje volje i u SDA uclanili :(
margareta

Post by margareta »

Prenj wrote:
H2SO4 wrote:pravis se lud ili zelis da chatas? :D

da bio sam u SKJ ne svojom voljom --->u sta ti ne vjerujes jer si se grabao na sve moguce nacine da te prime :lol:
Ne samo hocu da pokazem da si obicni demagog kojem se ne moze vjerovati. :x
Kako si to usao u SKJ "ne svojom voljom", objasni nam lijepo :-)
Bice da su te sada protiv tvoje volje i u SDA uclanili :(
.........imali su deficit......sumporvodonicnoga acida........ prisililili su ga 'prljave komunjare'...........shatro.....malo sutra :-)
H2SO4

Post by H2SO4 »

"Tebi zao tvoje djedovine koju su komunjare tvojim precima uzeli (I SIROTINJI PODIJELILI, MANGUPE LAZLJIVI!!!!!) a nije ti zao tebe, mene ili bilo koga drugog sto su nas na pragu 21. vijeka ljudi koje ti nazivas demokratima i borcima protiv komunizma natjerali da jedni druge koljemo! "

meni je zao moga djeda kojeg su ni krivog ni duznog streljali a tjelo ko zna gdje bacili,tako da ga nismo mogli ni sahraniti kao covjeka.

A imovina je nebitna,Bog da i vrati svakome,pa tako i nama!A fukara ostaje fukara jer sve sto je oteto je prokleto.I nisu podijelili sirotinji-jesu samo mrvice,nego su izmedju sebe podobne fukare dijelile.Seljacima,domacinima, su nametnuli "obavezu" koja je bila nerealna jer zemlja nije mogla da rodi toliko,pa su ti isti seljaci morali da kupuju po svercu od drugova odbornika da bi sacuvali onih garantovanih 100 dunuma zemlje.Oni koji nisu mogli da izmire obavezu oduzeto im je i tih 100 garantovanih dunuma zemlje-toliko o seljacima i "mojim lazima" kojih se ja ne sjecam a ti se ko fol sjecas

A sto se tice onih koji su nas zavadili,ja tu opet vidim samo fukaru bivseg komunjaru.Od Tudjmana,Milosevica pa nadalje ....

Moj najbolji prijatelj je bio i ostao Srbin,jer nacionalno meni nije bitno, nego cistoca duse.Rat nas je podjelio na dvije strane,ali i ja a i on,znamo kakva nam je dusa.Prenju bih rekao da sam upravo sa mojim najboljim prijateljem Srbinom u trecem razredu gimnazije, odlucio da ne dodjemo na prijemni sastanak u KPJ.Iduce sedmice jedan od profesora koji nam je rekao da dodjemo na prijem u partiju,odmah nam je zaprijetio, da ako iduce godine ne dodjemo na prijemni- istjerace nas iz skole.I obojica smo usli u partiju u cetvrtom razredu gimnazije,ali to ne smatramo svojom voljom vec silom ili iz straha da nebi snosili posljedice.Obojica nismo imali ambicija za laktanjem za dobijanjem stana itd...Obojica smo zajedno upisali fakultet i sjecam se prilikom upisa kada smo popunjavali formulare bilo je i nacionalno izjasnjavanje,a tada je vec pocelo malo da se demokratizuje drustvo i mogao si se izjasniti kako zelis.Obojica smo se izjasnili kao Bosanci jer nismo htjeli da se razlikujemo jedan od drugoga jer smo bili isti.Zajedno odrasli,zajedno sve prosli...

Ali komunjare nikada nismo bili!Ja i moj najbolji drug Srbin :D
Last edited by H2SO4 on 02/11/2004 09:48, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

H2SO4 wrote: Prenju bih rekao da sam upravo sa mojim najboljim prijateljem Srbinom u trecem razredu gimnazije, odlucio da ne dodjemo na prijemni sastanak u KPJ.Iduce sedmice jedan od profesora koji nam je rekao da dodjemo na prijem u partiju nam je zaprijetio da ako iduce godine ne dodjemo na prijemni istjerace nas iz skole.I obojica smo usli u partiju u cetvrtom razredu gimnazije,ali to ne smatramo svojom voljom vec silom ili iz straha da nebi snosili posljedice.Obojica nismo imali ambicija za laktanjem za dobijanjem stana itd...
Koja je to bila gimnazija i koja godina?
Grad je mali, sve se zna.
H2SO4

Post by H2SO4 »

mislim da sam ja dovoljno rekao i ne zelim dalje da odajem svoj identitet.

Ovdje se ima pravo biti anoniman,jer svako otkrivanje identiteta kasnije vi pokvarenjaci ce te da zloupotrebljavate.Dakle o meni i mome privatnom zivotu je receno dosta i previse.A tema je sasvim nesto drugo,samo sto vecina ovdje nezna da diskutuje normalno nego chata,vrijedja i optuzuje.Za sve treba ici u proslost cak do Kulina Bana i opet niko nista ne dokaze niti ubjedi drugu stranu zato sto su nam stavovi toliko razliciti.I onda tema ode u neku stvar
H2SO4

Post by H2SO4 »

Ono sto ja zelim da kazem kroz cjelokupni moj nastup na forumu je:

Buducnost BiH nije u proslosti!Price o Titu i komunizmu su suplje price i od toga nema nista.To je period nase proslosti na koji se uopste ne treba oslanjati jer je totalno pogresan.

Nasa buducnost je u medjusobnom uvazavanju i toleranciji.U slobodi misljenja ne u jednoumlju.Nasa buducnost ima sanse da se izgradi,kvalitetno u demokratiji,bez prisile i pricanja bajki.
BECHO

Post by BECHO »

Nije im pravo kada Turski kosarkas Hidajet Turkoglu dize tri prsta zajedno sa Divcem i sto ga naziva svojim bratom...
Ovo je bio 'najsvjetliji' primjer vezan za BiH! :-) Do Hidayeta, Divca i tri prsta mi je stalo k'o do proizvodnje lopti u Pakistanu! :D
Zenga

Post by Zenga »

H2SO4 wrote:Ono sto ja zelim da kazem kroz cjelokupni moj nastup na forumu je:

Buducnost BiH nije u proslosti!Price o Titu i komunizmu su suplje price i od toga nema nista.To je period nase proslosti na koji se uopste ne treba oslanjati jer je totalno pogresan.

Nasa buducnost je u medjusobnom uvazavanju i toleranciji.U slobodi misljenja ne u jednoumlju.Nasa buducnost ima sanse da se izgradi,kvalitetno u demokratiji,bez prisile i pricanja bajki.
OK. slazem se nemam sta da dodam......
BECHO

Post by BECHO »

H2SO4 wrote:Buducnost BiH nije u proslosti :D !
Margi, evo ti odgovora sta znaci 'od danas do sutra' i 'od danas do jucer'! :)
margareta

Post by margareta »

BECO od kako sam na 'forumu' SAMO to i nishta drugo ne govorim.
"Ko zivi od proshlosti - taj nema buducnosti" - stara mudra izreka.
BECHO

Post by BECHO »

margareta wrote:BECO od kako sam na 'forumu' SAMO to i nishta drugo ne govorim.
"Ko zivi od proshlosti - taj nema buducnosti" - stara mudra izreka.
Drago mi je da se opet slazemo! Carpe diem ;)
Prenj

Post by Prenj »

H2SO4 wrote:Ono sto ja zelim da kazem kroz cjelokupni moj nastup na forumu je:

Drugi dio je skroz lijepo srocen, samo ga ne zaboravi, znas kako je dedo imao obicaj, jedno prijepodne, drugo poslijepodne, ...
margareta

Post by margareta »

Jedino i samo TAKO bez osvrta u nazad imamo shanse za napredak

BEZ
sadasnje ofucane -nakaradne - troglave vlasti :x
violentjack

Post by violentjack »

Hrvata nece biti toliko..cak i za nacionalne manjine
Vise Bosanskh Hrvata ce biti bosnjaci katolici..kiao sto su im i stari bili
Hrvatski natalitet je negativan sad..to ce se i pogorsati u buducnosti

Na http://www.fzs.ba
detaljniji podatcI

Srbi imaju opciju reintegraciju mirnim pitem primjer Istocne Slavonije ili rat..ali ako dode do rata..sigurno vise i nece biti bunkerski rat 3 godisnji..nego 6 dnevni BLITZKRIEG
margareta

Post by margareta »

Autor: violentjack Poslano: 02/11/2004 12:38
Hrvata nece biti toliko..cak i za nacionalne manjine
Otkud izvlacish te nebuloze ?

He8esh tu TVOJU stranicu !

Samo ti jurcaj i svoj dar cuvaj za sebe - mogao bi ga zagubiti negdje zausput......... :roll:

Man' se tog fashistickog prebrojavanja il cobanskog ! Nisu ovdje bas sve ovce u "tvom" stadu a ni koze ti nisu na broju :x
tosho

Post by tosho »

Buducnost BIH je u tome da srbi odu u srbiju, hrvati u hrvatsku, bosnjaci u bosnju. Kad se to desi bosanci i hercegovci svih vjeroispovjesti ce da uzivaju u miru i rahatluku.
Engram::X

Post by Engram::X »

Image
margareta

Post by margareta »

tosho wrote:Buducnost BIH je u tome da srbi odu u srbiju, hrvati u hrvatsku, bosnjaci u bosnju. Kad se to desi bosanci i hercegovci svih vjeroispovjesti ce da uzivaju u miru i rahatluku.

Bez komentara :lol: :x
Matej

Post by Matej »

seas of cheese wrote:
Matej wrote:ja to uopće ne tvrdim , nacionalni pokreti došli su puno kasnije . vjerojatno ni jedan stanovnik tadašnje srednjovjekovne bih sebe nije nazivao hrvatom , dakako da je i u hrvatskoj situacija bila slična. nacionalizmi su ipak nešto novijega datuma patentirani.

dakle ne imputiraj mi .

moja teza bijaše kako je bosna prosperilala u vrijeme dok je bila koliko toliko homogena. narod je bio krstjanski , manjim dijelom kršćanski i što je najvažnije bio je odan skoro pa fanatično odam svome vladaru. Današnja BIH je država na papiru. Većina Srba ju ne želi , sve veći je broj Hrvata koji ju ne želi jer nas se neprestano degradira a i nemali je broj Bošnjaka koji priželjkuju Bošnjačku nacionalnu republiku dakle ne briju na multikulturu.

Činjenica je da se baš i ne volimo, generalno gledajući i činjenica je da se BIh danas pretvara u skupinu etnički čistih regija dakle samo se nastavlja ono što je krenulo u ratu. A kako čujem ni broj eprijelaza sa vjere na vjeru nije zanemariv. Tako u Banjaluci postoji dosta novopečenih Vasa i Rista a ni broj prešlih na islam ili na katoličanstvo nije nezanemariv.

Pored svega toga nepovjerenje je ostalo na istom nivou, svako malo neko nekog digne u zrak . Srpska deca uče mrziti Nesrbe. Hrvatska NeHrvate a Bošnjačka NeBošnjake. Napominjem d aovde ne pričam o školskom odgoju nego o kućnom iako ni u školama nije bolja situacija.

Ja sam samo realan.
Rata će sigurno biti ako naša generacija bude iste pameti kao generacija naših roditelja.Zato da li je bolje ponovo zveckati oružjem ili konačno upaliti mozak?
ja tebi imputiram?!

a ko ti je rekao ono za 2 miliona naseljenih srbovlaha? tvoji monstruozni roditelji koji su te ucili mrznji (i to baziranoj na lazima) jos od malih nogu? ne sumnjam da ti je kucni odgoj ovakav kako kazes, ali mene moji roditelji nisu ucili da mrzim bilo koga.

p.s.

istina je da mi se hrvati gade, ali to nema veze sa mrznjom jer od hrvatica nemam isti efekt. :D

Tvoja mržnja prema Hrvatima je tvoja osobna frustracija . Time se ne želim baviti. Glede moje tvrdnje O Vlasima pravo da ti kažem nisam je saznao nikakvim hrvatskim odgojem ili čitanje hrvatske literature. Pročitah je naime iz knjige Noela Malcolma Britanca, sina časne engleske loze koja je poznata po prijateljstvu sa Srbima. On naime tvrdi da je prvi pravoslavni samostan u BIH podignut u 17-om stoljeću a da je do doolaska Turaka BIH bila naseljena krstjanima i katolicima. Prema tome ....imputiraš opet.
:-)
Matej

Post by Matej »

koga čega mi o bosni koje nema od 91-e .

ovo na što se pozivate ne postoji jel vi to kapirate?

čovjek na aparatima se isključuje nakon nekog vremena jer se pravno ne smatra živim! :-)
Matej

Post by Matej »

violentjack wrote:Hrvata nece biti toliko..cak i za nacionalne manjine

detaljniji podatcI

Srbi imaju opciju reintegraciju mirnim pitem primjer Istocne Slavonije ili rat..ali ako dode do rata..sigurno vise i nece biti bunkerski rat 3 godisnji..nego 6 dnevni BLITZKRIEG
Varaš se sinko. Hrvati se štancaju nemilice, podaci koje ima taj zavod nsu vjerodostojni jer mnoge naše rodilje prijvaljuju se službeno u HR kako bi dobile porodiljne naknade dostojne čovjek a ne ove koje nam naša"država" nudi.
margareta

Post by margareta »

Matej wrote:
violentjack wrote:Hrvata nece biti toliko..cak i za nacionalne manjine

detaljniji podatcI

Varaš se sinko. Hrvati se štancaju nemilice, podaci koje ima taj zavod nsu vjerodostojni jer mnoge naše rodilje prijvaljuju se službeno u HR kako bi dobile porodiljne naknade dostojne čovjek a ne ove koje nam naša"država" nudi.
Tacni su ti navodi Matey. Koliko mnogo sam samo u jednome manjem Hr. grdu vidjela trudnica (mashala) za razliku od Sa. ni 1,5 u odnosu na period do '92.god.
Kod nas u Bh. 'cvjeta' mortalitet :( :oops:
H2SO4

Post by H2SO4 »

HEHEHHE! :lol:

Nemojte mi se "sekirati",bice Bosne a i Bosnjaka u njoj bez obzira na sve.Ovaj forum je ogledalo,gdje najbolje vidis sta ti ko misli.Vidis i nacine na koje pokusavaju da ostvare svoje zelje.Ima skrivenih,ima skriveno glupih -Fair,Skljoco and Co :lol: ,a ima i otvorenih koji otvoreno kazu mrzim Bosnjake.Ove zadnje ja ipak najvise cijenim,jer ne mrze "u rukavicama",vec ti to otvoreno kazu.To su uglavnom Srbi.

Alija je umro,rahmet mu dusi,ali iza njega je ostalo djelo a iljudi koji ce da nastave istim putem.Kada niste uspjeli 1992. da nas sve pobijete necete vise moci nikada.Prema tome,samo vi suplirajte i dalje a Bosne ce biti a i Bosnjaka u njoj
Zenga

Post by Zenga »

E, moj violentjack cime se ti bavis i kakve gluposti ti prosipas... Tesko onim Bosnjacima kog ti prestavljas sa tom bolesnom mastom... Kakav BLICKRIG ti spominjes ludo jedna umobolna...... Ti si jedan obican sloser i neznalica, bitango jedna nevaspitana..
margareta

Post by margareta »

H2SO4 wrote:HEHEHHE! :lol:

Nemojte mi se "sekirati",bice Bosne a i Bosnjaka u njoj bez obzira na sve.Ovaj forum je ogledalo,gdje najbolje vidis sta ti ko misli.Vidis i nacine na koje pokusavaju da ostvare svoje zelje.Ima skrivenih,ima skriveno glupih -Fair,Skljoco and Co :lol: ,a ima i otvorenih koji otvoreno kazu mrzim Bosnjake.Ove zadnje ja ipak najvise cijenim,jer ne mrze "u rukavicama",vec ti to otvoreno kazu.To su uglavnom Srbi.

Alija je umro,rahmet mu dusi,ali iza njega je ostalo djelo a iljudi koji ce da nastave istim putem.Kada niste uspjeli 1992. da nas sve pobijete necete vise moci nikada.Prema tome,samo vi suplirajte i dalje a Bosne ce biti a i Bosnjaka u njoj
Tako i treba razmishljati. Samo ti si od 'nekoga' posudio tute il' noshe
pa ih redovno meni servirash.
Sumporvodonicna kiselice - acidcicu i ne samo Bosnjaka nego valjda i dr.?
Post Reply