"Tebi zao tvoje djedovine koju su komunjare tvojim precima uzeli (I SIROTINJI PODIJELILI, MANGUPE LAZLJIVI!!!!!) a nije ti zao tebe, mene ili bilo koga drugog sto su nas na pragu 21. vijeka ljudi koje ti nazivas demokratima i borcima protiv komunizma natjerali da jedni druge koljemo! "
meni je zao moga djeda kojeg su ni krivog ni duznog streljali a tjelo ko zna gdje bacili,tako da ga nismo mogli ni sahraniti kao covjeka.
A imovina je nebitna,Bog da i vrati svakome,pa tako i nama!A fukara ostaje fukara jer sve sto je oteto je prokleto.I nisu podijelili sirotinji-jesu samo mrvice,nego su izmedju sebe podobne fukare dijelile.Seljacima,domacinima, su nametnuli "obavezu" koja je bila nerealna jer zemlja nije mogla da rodi toliko,pa su ti isti seljaci morali da kupuju po svercu od drugova odbornika da bi sacuvali onih garantovanih 100 dunuma zemlje.Oni koji nisu mogli da izmire obavezu oduzeto im je i tih 100 garantovanih dunuma zemlje-toliko o seljacima i "mojim lazima" kojih se ja ne sjecam a ti se ko fol sjecas
A sto se tice onih koji su nas zavadili,ja tu opet vidim samo fukaru bivseg komunjaru.Od Tudjmana,Milosevica pa nadalje ....
Moj najbolji prijatelj je bio i ostao Srbin,jer nacionalno meni nije bitno, nego cistoca duse.Rat nas je podjelio na dvije strane,ali i ja a i on,znamo kakva nam je dusa.Prenju bih rekao da sam upravo sa mojim najboljim prijateljem Srbinom u trecem razredu gimnazije, odlucio da ne dodjemo na prijemni sastanak u KPJ.Iduce sedmice jedan od profesora koji nam je rekao da dodjemo na prijem u partiju,odmah nam je zaprijetio, da ako iduce godine ne dodjemo na prijemni- istjerace nas iz skole.I obojica smo usli u partiju u cetvrtom razredu gimnazije,ali to ne smatramo svojom voljom vec silom ili iz straha da nebi snosili posljedice.Obojica nismo imali ambicija za laktanjem za dobijanjem stana itd...Obojica smo zajedno upisali fakultet i sjecam se prilikom upisa kada smo popunjavali formulare bilo je i nacionalno izjasnjavanje,a tada je vec pocelo malo da se demokratizuje drustvo i mogao si se izjasniti kako zelis.Obojica smo se izjasnili kao Bosanci jer nismo htjeli da se razlikujemo jedan od drugoga jer smo bili isti.Zajedno odrasli,zajedno sve prosli...
Ali komunjare nikada nismo bili!Ja i moj najbolji drug Srbin