Mislim da sam skontoelSaik wrote:Evo ga, pobjednički sastav za Estoniju...![]()
Nije slučajnost što je trava zelena i Zvjezdan out?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Mislim da sam skontoelSaik wrote:Evo ga, pobjednički sastav za Estoniju...![]()
To nesh slicno kao ona prica sa reprezentacijom Toga i onim Vracemkaranana wrote:voli fifa i da ponekad uleti kakav autsajder. na osnovu takvih par timova oni naprave dosta publiciteta, naprave reportaze, price.....BiH bi odgovarala profilu jednog takvog tima, napravilo bi e par filmica o ratu o mukama igraca, reprezentacije, teskom putu do svjetskog......Nadam se da ako ima stela, da ce ustvari biti u nasu korist.
Normalno da hoce....todd_smith wrote:znam da cu da zvucim kao pesamista kada kazem da ce nas fifa nekako na kraju zajebati..Bosanski_kralj wrote:Znači FIFA donosi odluku o žrijebanju baraža 29.09. Možda odluče da i drugoplasirane idu direktno.
jednostavno imam taj osjecaj, jer njima vise pase da im igra portugal,hrvatska,turska,rusija itd u africi zbog atrakcije tj zarade
ni reis bolji ne bi sastaviocyprus wrote:Mislim da sam skontoelSaik wrote:Evo ga, pobjednički sastav za Estoniju...![]()
![]()
![]()
Nije slučajnost što je trava zelena i Zvjezdan out?![]()
da ubacimo dzaziru i kasike?Admir_1984 wrote:To nesh slicno kao ona prica sa reprezentacijom Toga i onim Vracemkaranana wrote:voli fifa i da ponekad uleti kakav autsajder. na osnovu takvih par timova oni naprave dosta publiciteta, naprave reportaze, price.....BiH bi odgovarala profilu jednog takvog tima, napravilo bi e par filmica o ratu o mukama igraca, reprezentacije, teskom putu do svjetskog......Nadam se da ako ima stela, da ce ustvari biti u nasu korist.![]()
![]()
![]()
Trebamo i mi nesh slicno skontati i plasirati u javnost
![]()
Maestralno, maestralnokaranana wrote:da ubacimo dzaziru i kasike?Admir_1984 wrote:To nesh slicno kao ona prica sa reprezentacijom Toga i onim Vracemkaranana wrote:voli fifa i da ponekad uleti kakav autsajder. na osnovu takvih par timova oni naprave dosta publiciteta, naprave reportaze, price.....BiH bi odgovarala profilu jednog takvog tima, napravilo bi e par filmica o ratu o mukama igraca, reprezentacije, teskom putu do svjetskog......Nadam se da ako ima stela, da ce ustvari biti u nasu korist.![]()
![]()
![]()
Trebamo i mi nesh slicno skontati i plasirati u javnost
![]()
Jablan ima zute kartone i ne moze braniti sljedecu utakmicu! S razlogom izostavljen ..karanana wrote: a bogami nema ni jablana medju stativama.
Begovic se nije dokazao jos niti u jednoj utakmici, dok Nemanja jeste. Begovica treba koristi prvo u par prijateljskih utakmica da vidimo od cega je napravljen. Ali nemanja je zasluzio svoje mjesto u reprezentaciji. A vidim i Misimovica si zaboravio.elSaik wrote:Evo ga, pobjednički sastav za Estoniju...![]()
Jablan ima zute kartone i ne moze braniti sljedecu utakmicu! S razlogom izostavljen ..Plavih_11 wrote:karanana wrote: a bogami nema ni jablana medju stativama.
Ako se to i desi, do nas je. Milanu je u finalu lige prvaka 2003. godine poništen čist gol koji je postigao Andrej Ševčenko. Na kraju su pobijedili na penale. Odlučujući penal pucao je Andrej Ševčenko. Šta god da se desi, opet ćemo imati priliku da na terenu dokažemo da smo bolji. A neće nam sigurno poništiti 3-4 gola. To sam dosad vidio samo jednom. Slučaj Italija 2002. godine. U Japanu i Južnoj Koreji.sehic wrote:Ti kao da si od juče.Ne tako davno smo bili svjedoci kako sudije riješe stvar u minuti.Dosude nepostojeći penal,neko mu kaže od naših igrača da je pogriješio a on mu sjuži crveni i gotova priča.Moramo biti na sve spremni jer nas je u životu sve gazilo i nikome ne treba vjerovati.
Ja sam od prekjuce.sehic wrote: Ti kao da si od juče.
meni je najdraze viditi njegov kilometarski post iNosferatu wrote:Dragi moj Sokac, danas kad si se otrijeznio, da ti ja nesto napisem.hadis wrote:Aferim ljudino. Svaka ti cast.hrasno38 wrote:
Ti si stvarno jedno cudo od covjeka. Koliko ti imas negativne energije u sebi to je za Ginisa. Ja se ne sjecam da si ti napisao ovdje niti jedan post bez trunke pesimizma, mracne atmosfere, nekog potcjenivanja i naravno drevne filozofije u svakoj rijeci. Tebe jednostavno, kad covjek procita ono sto si napisao, kao da boli sto smo mi trenutno drugi na tabeli, ogromnim sansama za baraz ili u gobalu gledajuci kao da te boli sto se ovdje narod necem od srca raduje. Imas rezon hvatanja za vratove otprilike svakog kabadahije koji jedino tako zna rijesiti probleme. Sto bi se mi hvatali za vratove sa Turcima kad smo im prije utakmice bjezali 4 boda i sad nakon utakmice isto rastojanje. Sto ne bi tu nasu sudbinu ipak rijesili sa laksim protivnikom kao sto je Estonija. Covjece procitas li ti ono sto napises. Ljudi koji su smrtno bolesni razmisljaju veselije od tebe i optimsticnije. I lijepo si napisao na kraju " krivo ti sto ne zijanismo....." i to je tvoja poenta koju sklapas negde tamo preko bare da li iz vlastite frustracije ili necega drugog. Pa bolan nije samo Bilino Polje puno funkionera, ima ih i kad igra Njemacka, i kad igra Rusija, i kad igra Francuska i kad igra USA tvoja druga domovina jer je to zabava ali i mjesto gdje trebaq da budu drzavnici kada igra njihova zemlja. Vrati se pa budi i ti a nemoj ubijat u pojam i sebe i nas sa svojim mracnjackim postovima u stilu svoga nicka.
Svidjalo se to tebi ili ne BiH je druga na tabeli i sa pobjedom protiv Estonije ide sigurno u baraz a siguran sam da se necemo obrukati ni protiv Spanije kao sto se i do sada protiv njih nismo nikada obrukali. Mi ovdje koji zivimo i radimo prvi put imamo razloga za masovno radovanje i za velika ocekivanja a za to su zasluzni upravo ovi momci sa Cirom na celu. A tebi ako se to ne svidja imas NBA ligu i USA Superbowl pa uzivaj a nas zivota ti popusti svojih mracnih prognoza.
Nemas pojma kako je meni dobro veceras bilo u svom domu sa svojim sinom i svojom rajom, uz pokoje pivo i mezu pratiti ovu utakmicu i nakon zadnjeg sucevog zvizduka svi smo bili zadovoljni a niko razocaran. Istina nismo puno dobili ali isto tako nismo nista ni izgubili protiv jedne evropske fudbalske sile. Ma uostalom cisto sumnjam da ti znas sta to znaci uzivati u necemu a da to nije prepuno sumnji i teorija zavjere.
Za ove sto prozivaju Dzeku da kazem samo da momak ima 23 godine i da je normalno da nekad pada u formi, a i da dodam pitanje: Gdje bi mi sad bili da nebi DZeke i njegovih supergolova?
Ne pljujte po njemu. Ponosite se njime.
U Sarajevu zivis jer si se prodao Sabanima i jer kao Sokac imas najbolju sansu za zaposljavanje s to malo skole sto si zavrsio prije nego sto si odlucio da se igras rata i branis nekakvu Bosnu tj. Alijino imanje oko kojeg su te izjebali, a ti im eto, nisi mogao da uzvratis, pa makar ni da ledja okrenes. Ono sto si gledao je reprezentacija dijaspore, i u njoj nema djeca koja su Bosna danas - jer nijednom nije adresa u Bosni, kao ni meni. Dakle, to nije tvoja reprezentacija, nego moja, mnogo vise moja, nego tvoja jer ne samo da djeca nisu u BiH nego nisu ni postali fudbaleri u BiH, kao sto ni ja svoj zanat nisam ispekao kod Alije niti kod tebe po Kosevu dok sam gledao guze li se kakve sestre u nocnoj smjeni ili ne.
Kad bude u reprezentaciji igrao jedan Sokac u prvih 11, a narucito kad u reprezentaciji bude igrao jedan Sokac iz Sarajeva, s adresom u Sarajevu, to ce biti tvoja reprezentacija, a ti ces biti navijac kad ne budes iz svog stana nakon birtijanja pisao postove jer nemas odakle iz Hrasnog otici u Zenicu, i kupiti kartu i stati na tribinu ali branis truli sistem i Sabane jer - drugo sta ti nije ni preostalo vec prepustiti se, prodati se, olaksati sebi. Borio si se, umorio si se, ne mozes, ali ako ne mozes, nece srati ni po mome, jer ja nisam dana placen sto sam Bosnjak nigdje u Americi, svoju sam diplomu zaradio u krvi, a ne sto sam ugrozeni Hrvat u Sarajevu koji bi da ostane, i meni ne treba ludjackih vizura drzave koja se manifestuje prvo, kroz kopacke 9 seljaka i 2 gradjanina, kako nam stoji raspodjela u timu, ona jedina prava.
Ja dolazim u Oktobru u Sarajevo, ne zbog Spanije, ali cu otici na tu utakmicu, samo da tebi bude karta manje. I da jos vidim kako ces Sokce s Hrasnog meni u mom gradu govoriti gdje cu, sta cu i koga cu, s Americkim i pasosom i dollarima, ali burazeru, tebi tvoji Sabani i Sabanluci. Normalno je da ti je krivo jerbo i da ti ja smetam, jerbo, nije Ivica Osim jedan i sam. Ima nas jos. Ima jos "Sokadije" koja nece sa Sabanijadom, i koja se nece kompromitovati i koja se nece prilagoditi misljenju gomile brabonjaka sa Balkana koji imaju najnize place i zive pod sjenom ostrice maca, gdje sve nebitno, ali vazan je plasma na baraz, to kad budes papke otezao, i djete te bude pitalo, sta si mi caca ostavio u Amanet, a ti reci 11 zlatnih lavova, 11 zlatnih zmajeva i ostale price koje idu na Balkanu tamo gdje se na 15.000 ulaznica stampa 5000 ilegalno, pa se onda pola preproda tapkatorisima, ako ne i vise, a cetvrtina razdijeli guzonjama "na poklon", dok iz utakmice u utakmicu gledas kako ce neko da pogine kao na Hejselu samo jel dodje do kakvog batinjanja ili trkisa, ali tebi nista ne smeta, iz Hrasnog, smetam ti ja. I hocu bas da ti smetam, jerbo necete vi Sabani na mom se siriti i moje dijasporce gledati a gladiti svoja muda i jos tjerati druge - ovo je moj forum, mojih 2500 poruka, a u Oktobru i dolazim spickati par hiljada dollara na svom, da ostane marginalncima i pickonjama kao sto si ti, jerbo da ti nije mene i da ti nije nas sta bi gledao, od cega bi zivjeo, i na kraju - od koga bi imao koju pametnu cuti jerbo - ne dolazis ti na forum da citas sta prica raja po Rajvosa, interesuje te sta kaze raja koja je otisla, raja koja ima jos uvijek i u ruci i u opancima, zato i dodjes, e kad dodjes, ima i da se naucis kako da se ponasas, dokle te god Sarajevo hrani da nebi bilo Teheran, ja znam sto tebi valjaju Sabani. Reci ti meni samo - sto bi meni Sabani valjali? I sto bi im ja to trebao gledati kroz prste i diviti im se, i njima i njihovoj nakaradnosti od drugog poluvremena, od tima, od drzave cijele.
Ne shvatam kako administracija toleriše ove njegove postove, gdje ide van teme, i vrijeđa ostale. Niko mu ne valja iz naše zemlje, jer je eto, kao on bolji od nas, što živi tamo u Americi. Ne poznaje čovjeka, i odmah ga naziva pogrdnim imenima. Koji delegatmostarac wrote:
meni je najdraze viditi njegov kilometarski post i
ne procitati ga
Tad sam siguran da sam uradio pametnu stvar i izbjegao fontanu gluposti
Prvo mislim da sinoc nismo bili uopste slabiji od Turaka, ali su ocekivanja bila prevelika i da ih razvalimo, sto ipak ne moze ocekivati ni Engleska ili Spanija, a ne mi. Pogotovo kad im gori pod nogama.Mahalac wrote:Sretan sm sto smo dovde dosli ali sam apsolutno nezadovoljan igrom i odnosom nasih. Utakmica je bila kao istorijska i trebali se dati 120% a ono primismo go u 4 min i to petom odigran dupli pas.
Sinoc su turci bili zreli za poraz ali mi onakvi kakvi smo indolentni, lijeni i povuceni nismo to iskoristili. Zao mi je zbog toga jer nismo uzeli ono sto se moglo sinoc i moralo se. Zao mi je i gadi mi se ona igra, nazovi igra u 2 pol. gdje nas je samo sreca drzala. TAKO NECEMO NIDOKLE. Ciro mi je kriv samo sto nije u obadvije zadnje tekme ubacio Muslimovica mjesto Ibisevica.
Pesimista sam i mislim da ce nas ovo sinoc kostati jer smo se vec opustili pred Estoniju i upisali poene.
Turska igra nerijeseno s Belgijom ili uzima sve bodove a Armeniju gazi. Mi ne uzimamo bodove u Talinu a spanci nas deru s drugim timom. Sve ovo pisem jer sam sinoc vidio nesto sto sam mislio da se od Omana i Irana nece ponoviti. NAZALOST.
U baraz idu Turci jer to hoce i zele i uspijece
Supic'a, Pjanic'a nema protiv estonije => zbog zutih kartona!BHCluster wrote:Begovic se nije dokazao jos niti u jednoj utakmici, dok Nemanja jeste. Begovica treba koristi prvo u par prijateljskih utakmica da vidimo od cega je napravljen. Ali nemanja je zasluzio svoje mjesto u reprezentaciji. A vidim i Misimovica si zaboravio.elSaik wrote:Evo ga, pobjednički sastav za Estoniju...![]()
imal ko egzoticniji od nas, niko nas nemere skontat ba, sve gigant do giganta cojece, loodilo....turska...zdraooo...estonija wir komen...zdraoooA1fa wrote:Jest, ali je i cinjenica da FIFA fura i taj imidz ,,nista nije nemoguce'' pa se tako skoro svaki put plasira po neka egzoticna reprezentacija, a ko je to u Evropi od ovih sto se bore za 2 mjesto egzoticniji od nas??todd_smith wrote:znam da cu da zvucim kao pesamista kada kazem da ce nas fifa nekako na kraju zajebati..Bosanski_kralj wrote:Znači FIFA donosi odluku o žrijebanju baraža 29.09. Možda odluče da i drugoplasirane idu direktno.
jednostavno imam taj osjecaj, jer njima vise pase da im igra portugal,hrvatska,turska,rusija itd u africi zbog atrakcije tj zarade
Brato, mislim da mijesas pojam ove danasnje reprezentacije i one koje su do sada igrale kvalifikacione utakmice.mostarac wrote:pa repke kao mi niko ne voli da ima protiv sebe. Ne sto smo zajebani, nego zato sto smo nepredvidivi. Mozemo se patit sa San Marinom i Andorom, a onda uvalit Danskoj, Spaniji, Njemackoj 3-4 komada. To su repke koje nemaju prepoznatljiv stil igre i kojima mnogo zavisi od toga na koju su nogu ustali i jesu li dobro rucali
Svak nas moze dobiti i apsolutno smo svakoga u stanju dobiti kad nam se sloze dvije lude u glavi. Takve repke niko ne voli, jer nikad ne znas na sta ces naletiti sa njima. Da ih precjenis ne valja, da ih potcijenis jos gore.
crkvice wrote:U potpunosti se slazem sa Tifozom. Obavezno ih kontaktirati i vidjeti da li bi htjeli ici na SPAko odemo dole trebace nam svaki iole kvalitetniji igrac. Koliko ih se moze povesti, cini mi se 22 ili 25? Pa nece Ciro valjda voditi ove levate iz Premier Lige? Ne dao Bog nikom.