Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Misirlija

#1026 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Misirlija »

Sarajevo&Zeljo wrote:Ljudi, koliko god za Bosnu navijao, ja sam mislio prije tekme da cemo izgubiti od Turaka, realno gledajuci. Ovaj bod danas je k'o kuca. Isto mislim da ne mozemo Spance dobiti ako ovi dodju u najjacem sastavu. Samo mi nije jasno sto je Ciro do kraja isao sa dva spica, kad su Turci opasno prijetili nasem golu i imali sansu da nam dodju na bod razlike. Estonce bi trebali dobiti i zavrsiti posao.
ali pobjeda protiv estonije nije gotov posao, jer jos uvijek mozemo zavrsiti drugi ali sa najmanje bodova kao drugoplasirani, mislim da utakmica protiv spanaca biti utakmica odluke, baraz prije baraza
Better Man

#1027 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Better Man »

Samo da dodam da je jedini gol za Hrvatsku postigao Eduardo. Hrvati su poniženi i izblamirani. Kako su igrali dobro su prošli.
ahmed_dv

#1028 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ahmed_dv »

Zbog cega je turski trener dobio crveni?
Jazz_Junkie

#1029 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Jazz_Junkie »

Nezaboravna pusiona za Hrvatsku.
BaileyS

#1030 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BaileyS »

Rezultatom prezadovoljan a razocaran nasim veznim redom.

To je cudo ta nasa nesposobnost da svezemo pet-sest dodavanja u nizu a da nije kontra ili polukontra. To nije samo u ovoj utakmici, mi generalno imamo taj problem.
Misirlija

#1031 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Misirlija »

todd_smith wrote:
Misirlija wrote:srbija-francuska 1:1
moldavija - grcka 1:1
s.irska- slovakia 0:2
sve ovo ide u nasu korist, jer ovi drugoplasirani imaju bod ili dva manje od nas
samo rusija ima znatno vise poena od nas

ako estoniju dobijemo DEFINITIVNO idemo u baraz
nije sigurno lave, gledam ove grupe i ima tu jos puno matematike,
pogledaj;
http://goal.com/en-us/scores/group-resu ... 010-(uefa)
razumibezumlje

#1032 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by razumibezumlje »

ahmed_dv wrote:Zbog cega je turski trener dobio crveni?
zbog "kratkog" jezika
TheWatcher

#1033 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by TheWatcher »

srbija - francuska 1:1
obratite paznju na sastav francuske ... jaki su ko beton
Misirlija

#1034 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Misirlija »

Jazz_Junkie wrote:Nezaboravna pusiona za Hrvatsku.
i pad je let :D
rusmir.ba

#1035 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rusmir.ba »

Ne mozemo nikako biti najgori drugi!!!

Norveska otpada, jer ima 10 bodova kao i mi sada, oni su zavrsili kvalifikacije, tako da

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by rusmir.ba on 09/09/2009 22:55, edited 1 time in total.
Misirlija

#1036 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Misirlija »

Slovenci ubise poljake 3:0, imaju jos sanse za baraz :roll:
jeza u ledja

#1037 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Sarajevo&Zeljo wrote:jer jos uvijek mozemo zavrsiti drugi ali sa najmanje bodova kao drugoplasirani,
Ne mozemo, ako pobjedimo Estoniju. ;)
Sezam

#1038 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sezam »

Ljudi kako ne shvatate?

Estoniji slijedi invazija Bosanaca....minimalno 10 000...kako necemo pobijediti?

:bih:
todd_smith

#1039 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

Misirlija wrote:
Sarajevo&Zeljo wrote:Ljudi, koliko god za Bosnu navijao, ja sam mislio prije tekme da cemo izgubiti od Turaka, realno gledajuci. Ovaj bod danas je k'o kuca. Isto mislim da ne mozemo Spance dobiti ako ovi dodju u najjacem sastavu. Samo mi nije jasno sto je Ciro do kraja isao sa dva spica, kad su Turci opasno prijetili nasem golu i imali sansu da nam dodju na bod razlike. Estonce bi trebali dobiti i zavrsiti posao.
ali pobjeda protiv estonije nije gotov posao, jer jos uvijek mozemo zavrsiti drugi ali sa najmanje bodova kao drugoplasirani, mislim da utakmica protiv spanaca biti utakmica odluke, baraz prije baraza
i ne bas jer grupe 2,3,7,9 drugoplasirani ce imati manje poena od nas ako dobijemo estonce a izgubimo od spanije
kijameta

#1040 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by kijameta »

chengaba wrote:
Gerard wrote:Evo ispostavilo se da nam je potrebna Samo pobjeda protiv Estonije i u barazu smo. Mozda cak i bod.
Ejs :-) :-)
Sad sam malo gledao tabele po grupama i Skotska ima 10 bodova i zavrsila je sa nastupima(njihova grupa ima samo 5 zemalja),BiH ima 16 bodova ako odbijemo 6 bodova postignutih protiv zadnjeplasirane Armenije,imamo 10 bodova i gol razliku +13,dok Skoti imaju gol razliku -5,tako da vec sada ne mozemo biti zadnja drugoplasirana grupa.Toliko o tome a u samoj nasoj grupi,teoretski ali ipak bez velike teorije,mozemo doci do baraza i sa dva poraza u zadnje dvije utakmice.Naime imamo 4 boda prednosti i ako Turska izgubi jednu(Belgija) i pobjedi jednu a mi izgubimo obadvije,opet imamo bod viska. Doduse ovo je teorija ali i nas poraz u Estoniji je u domenu naucne fantastike.
Trebamo se pripremati za baraz,cistiti kartone(ako se prenose) i psihicki pripremati igrace,jer sve je ovo bilo dzaba ako se ne prodze u barazu.
AmSel

#1041 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by AmSel »

BaileyS wrote:Rezultatom prezadovoljan a razocaran nasim veznim redom.

To je cudo ta nasa nesposobnost da svezemo pet-sest dodavanja u nizu a da nije kontra ili polukontra. To nije samo u ovoj utakmici, mi generalno imamo taj problem.
Upravu si. Svi smo mislili da ce Misimovic malo popraviti igru u sredini, ali nista. Kad su Turci bili u napadu, imali su toliko prostora u sredini, to je bilo nevjerovatno. Imali smo srece sto oni nisu dobro zavrsavali akcije sa spicevima. Tako smo pravili nase kontre.
Misirlija

#1042 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Misirlija »

rusmir.ba wrote:Ne mozemo nikako biti najgori drugi!!!

Norveska otpada, jer ima 10 bodova kao i mi sada, oni su zavrsili kvalifikacije, tako da

meni se cini da su oni u grupi 9 i njima se ne oduzimaju bodovi sa najlosijim timim iz grupe, isparvite me ako grijesim
jasko_ba

#1043 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jasko_ba »

dobro je ipak, sad rutinski protiv estonije i cekajmo jednu francusku, portugal il ukrajinu u barazu :D
pa sta bude
alphonse kauders

#1044 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by alphonse kauders »

Supić - ne treba ni komentarisati
Jahić - neupadljiv, nekako premekan u duelu i tačno se vidi da mu nije jasno kako da se kreće u odbrani
Spahić- dobar, ali ne pretjerano dobar, par lakomislenih grešaka, ali s druge strane valja držat onaku odbranu
Nadarević - najslabiji dio odbrane večeras, dosta ispadao i par loših dodavanja
Salihović - svaka čast za gol, ali ono jednostavno ne može biti lijevi bek. Ispao je mali milion puta, onaj Čupo, desni bek Turske visio na njegovoj strani
Rahimić - Dosta, stvarno dosta trčao, ali da bi bio pravi treba pored njega jedan dinamčni Bajramović, a ne mlohavi...
Muratović- on jednostavno nema kvaliteta za prve postave protiv bilo koje reprezentacije pa čak i iz donje lige fudbala. Nakon 30 minuta umro.
Ibričić- car pare i magle, najbolji je kad se igra protiv Lihtenstajna, Andore i Estonije, je li malo jači protivnik on postane nevidljiv i nikakav, tačno vidiš da je preopterećen i da je baš limitiran igrač
Misimović- imao šansu utakmice i promašio. Dosta kreativan, ali ponekad i prezaigran pa pokušajem zvjerskog pasa uvali nas u protivkontru
Džeko - Džeko od prije pola godine bi danas dao 2 ili 3 gola, današnji Džeko izbori šansu ali nema završetka. Ipak, tačno se vidi kvalitet kod njega.
Ibišević - bori se, trči, ali još nikako da nađe put prema golu. Namjestio jednu šansu Džeki, inače bez učinka.

Ćiro - neshvatljivo da se onoliko branimo, ali haj da se mi znamo braniti, nego svaki napad Turaka-šansa. Definitivno mora razmisliti da li će mu igrati najboljih 11 ili će i dalje forsirati totalno nejasan sistem u kome niko ne zna šta igra. Bajramović je morao dobiti barem 30 min, a ubacivanje Vladavića apsolutno ništa nije donijelo. Terim ga je taktički nadigrao, ali je Ćiro imao sreće.

Sve u svemu, vrlo prosječna utakmica naše reprezentacije i da su Turci pobijedili bilo bi zasluženo, jer smo mi otezali na domaćem terenu i nismo se mogli sa loptom sastaviti. Nažalost, sa ovakvim gubitničkim mentalitetom (a, to je da se plašimo svakog i svi su nam babaroge) nećemo imati šta tražiti u baražu, tj. onakve rupe u taktici će neko kad-tad kazniti i to momački.

Pozdrav.
Haris.ba

#1045 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Haris.ba »

4 Russia 18
3 Slovenia 11
6 Croatia 11
7 France 11
5 Bosnia and Herzegovina 10
2 Greece 10
9 Norway 10
8 Republic of Ireland 10
zadnji:
1 Sweden 9

Evo trenutno stanje:

http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_ ... %28UEFA%29

Fazon je sto se jos ne zna kako ce se birati protivnici u barazu. Hoce li biti prema ovom redoslijedu, lutrijom ili poretku prema fifinoj ljestvici. Mislim da se ceka da se nasteli npr. Francuskoj, Rusiji i slicno.
Nama je da pobijedimo Estoniju, pa sasvim svejedno koga dobijemo. Samo da ne dobijemo Hrvatsku(ispravka :) ). A onda idemo Hrvatska, Srbija i Bosna u Juznu Ameriku(u istu grupu po mogucnosti). :D

P.S.
Eno i Slovenije. Mozel kako Makedonija wild card, pa da svjetsko prventstvo se pretvori u Kup Balkana? :mrgreen: :dance:

Da je kako izabrati Norvesku da igramo na dva domaca terena :)
Last edited by Haris.ba on 09/09/2009 23:05, edited 4 times in total.
arzuhal

#1046 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by arzuhal »

Fakat, jel otpadaju kartoni u baražu ili?
jeza u ledja

#1047 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Misirlija wrote:

meni se cini da su oni u grupi 9 i njima se ne oduzimaju bodovi sa najlosijim timim iz grupe, isparvite me ako grijesim
Nije im oduzeo bodove. To je sve sto su uzeli.
todd_smith

#1048 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

Misirlija wrote:
todd_smith wrote:
Misirlija wrote:srbija-francuska 1:1
moldavija - grcka 1:1
s.irska- slovakia 0:2
sve ovo ide u nasu korist, jer ovi drugoplasirani imaju bod ili dva manje od nas
samo rusija ima znatno vise poena od nas

ako estoniju dobijemo DEFINITIVNO idemo u baraz
nije sigurno lave, gledam ove grupe i ima tu jos puno matematike,
pogledaj;
http://goal.com/en-us/scores/group-resu ... 010-(uefa)
pogledaj grupu gdje je norveska imaju samo 10 poena a zavrsili

i plus grupa gdje je italija je puno sumnjiva jer su svi osim italije "sugave" ekipe
Last edited by todd_smith on 09/09/2009 23:01, edited 1 time in total.
rusmir.ba

#1049 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rusmir.ba »

Misirlija wrote:

pa ko je oduzimao???

oni imaju 10, mi 16, ne igraju oni vise, zavrsili su kvalifikacije!

dakle-nema sanse da budemo drugi najgori
Sezam

#1050 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sezam »

greska u proracunu :D
Last edited by Sezam on 09/09/2009 23:03, edited 1 time in total.
Locked